|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
ale nie będę najlepszym pośrednikiem. Termin mam na 28 lipca. Planowana cc będzie pewnie w połowie lipca Niestety w związku z mięśniakiem grozi mi wcześniejszy poród ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- axona - już zapisałam Twój numer
|
||
|
|
|
#2942 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
anoxa ja również zapisałam
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa
![]() dzidzia zapisuje laktator lazurowa napewno sie przyda carmena to było dawno wiec jak piszesz sporo się zmieniło, twojemu kumplowi się udało to i akurat może tobie ciekawe co u eleonoremio ,jaszczki ? |
|
|
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
Serduszko podpowiada mi, że powinnam się od M trzymać jak najdalej. Znam jego i znam siebie. Wiem, że może tak być, że jak coś mu nie wyjdzie będzie chciał wrócić... miałam już kiedyś próbkę takiego zachowania i niestety mu uległam, a dziś wiem, że ciągle nie ma we mnie dość siły żeby mu nie ulec...
Z drugiej strony jest dziecko które potrzebuje ojca i jeśli mu go zabiorę to kiedyś największy żal będzie miało do mnie bo ja nie pozwoliłam/ nie chciałam... Rozmawiałam z moją panią psycholog i niestety ta sytuacja która jest ma to do siebie, że cokolwiek byśmy z nią nie zrobili i tak będzie źle... bez względu na to, czy będzie to powrót do siebie czy się rozejdziemy na dobre... i każde pójdzie w swoją stronę. Tak naprawdę dla mnie nie ma innych rozwiązań... tak jak pisała wczoraj dzidzia nie mam ochoty wysłuchiwać opowieści o cioci (dziewczynie) M która jest taka fajna... także w 100% zgadzam się z tą wypowiedzią dzidzi. Pamiętam jak się poznawałyśmy i opowiadałam Wam o Maćku, wiele z Was "broniło go" mówiąc że potrzebuje czasu, że jeszcze wszystko zrozumie, mnie już wtedy się wydawało, że zanim on dojrzeje to będzie za późno. Od tamtej pory minęło 5-6 miesięcy bo tyle trwa moja ciąża... on mówi, że zrozumiał, że chce w tym uczestniczyć... ale nie ma już z żadnej strony aprobaty tego nikt nie mówi kashha mówiłyśmy ci, że jeszcze wszystko się ułoży... raczej są głosy, że to nie ma sensu, że nie mógł tak szybko zrozumieć. Ja to wszystko rozumiem, tylko że mnie naprawdę wydaje się, że jest za późno...
|
|
#2945 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakby coś to mój nr możecie sobie zapisać: 691 88 15 14.
|
#2946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak pisałam każda decyzja jest zła... nie ma dobrych rozwiązań. I jeszcze jedno, niech on sobie ma dziewczynę, żonę, partnerkę kogokolwiek... ona będzie z facetem dla mnie wyjątkowym... ale wara jej od mojego dziecka...
|
|
|
#2947 |
|
Raczkowanie
|
papeteria tyle że ja się muszę z tym liczyć co jeśli mieszkanie mi przydzielą po porodzie, a wtedy w akcie urodzenia będzie mój Tż, i wówczas moje kryteria się zmieniają i idę na początek kolejki
kurde, sama nie wiem co zrobić. lazurowa zapisane ![]() ja dziewczęta idę do pracy nie rozpisujcie się tam za bardzo :P
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-04-20 o 13:06 |
|
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
Nudzi mi się dziś...
wstawiłam pranie, w TV nic nie ma, na książkę nie mam ochoty, na necie nie chce mi się siedzieć, sprzątać nie mam ochoty (zreszta w sumie jest posprzątane, przydałoby się odkurzyć ale boli mnie kręgosłup)... zaczynam tęsknić za pracą... |
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana kto się wymieni jeszcze telefonem? Fajnie by było mieć kilka w swojej komórce i móc napisać w przypadku jakiś problemów czy coś... Czy w razie porodu i innych pierdółek
Jakby ktoś chciał mi podać swój nr telefonu to ja na PW poproszę, by nei było, że tak na forum... ![]() Ja byłam z tatą odebrać laptopa bo zamówiłam przez allegro, ale się cieszę. Wkońcu też wezmę się za pisanie pracy magisterskiej, najwyższa pora... dzisiaj Damian ma mi wszystko skonfigurować... Swoją drogą robię dzisiaj danie z kiełbaski, z groszkiem, cebulką i sokiem pomidorowym... będzie podawane z ryżem, ciekawe jak wyjdzie... tanie, szybkie i mam nadzieję, że pyszne
|
|
|
|
#2950 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiu a co ze spotkaniem? Może jakaś konkretna propozycja?
|
#2951 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Z tego co pamiętam to krzyczeli jak ktoś majty miał..." bo musi się wietrzyć..."
|
||
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
Witam brzuszki w ten słoneczny dzionek
![]() na 2.20 (u was 3.20) idę do lekarza, zobaczymy czy da mi to zwolnienie, czy nie... jak nie da to chyba będę musiała się zwolnić, albo dać zwolnić... dowiadywałam się i nawet w przypadku zwolnienia nie przepadną mi żadne urlopy macierzyńskie i inne "pomoce" spoleczne, także chyba nie będzie tak źle... zresztą do początku urlopu macierzyńskiego zostało mi tylko 9 tygodni ech już się nie mogę doczekać.... może jeszcze z tydzień pociągnę w pracy, ale zaczyna mi być serio niewygodnie... ![]() no cóż, trzymajcie za mnie kciuki, bo jakoś tak strasznie podenerwowana jestem tą całą sytuacją i mam stresa wogóle... znając życie pewnie się pobeczę u tego lekarza - tak mi ostatnio hormony szaleją, że nie umiem łez powstrzymać ![]() ps. anoxa i lazurowa - dzięki za numery, zapisałam tak na wszelki wypadek ![]() ps2. hd wysyłam ci mojego mejla na pw, jakbyś mogła jeszcze mi podesłać tą listę to byłabym baaardzo dźwięczna
|
#2953 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
myślę, że muszą opaść pewne emocje, ktore cały czas Tobą kierują i wtedy dopiero będziesz mogła to wszystko ocenić z perspektywy czasu - napewno nie teraz ani nie za miesiac czy dwa niestety.. i nie ma co kierować sie głosami z forum i zastanawiać się czy za szybko zrozumiał czy za wolno - zadna z nas nie jest na Twoim miejscu i tylko mozemy sobie gdybać dorabiając własne teorie.. to że on przychodzi i jednym zdaniem potrafi zburzyć Twoje w miare poukładane życie znaczy tylko tyle, że bardzo dużo jest w Tobie emocji i coś tam jeszcze do niego pewnie czujesz podświadomie... super, że chodzisz do pani Psycholog! i bardzo dobrze, że zaczynasz wiedzieć czego chcesz i czego nie chcesz cieżko jest radzic co bym zrobila na Twoim miejscu - napewno starała się poukładać życie tak aby dziecku i mi było dobrze, ale nie nastawiaj się proszę do niego bardzo ANTY - nie bądź na nie i nie bądź na tak... postaw go sobie na dystans i obserwuj na tyle na ile to jest możliwe na chłodno jeśli przyszedł i po raz kolejny zawiedzie Twoje zaufanie będziesz miała juz jasność a prawda jest taka, że ludzie robią w życiu gorsze rzeczy i w końcu się schodzą i żyją szczęśliwie - a czasem też rozstają się z powodu 'pierdoły', która jest dla nich czymś nie do przejścia... tak czy inaczej będzie dobrze! bo co nas nie zabije to nas wzmocni ![]() dzieki! tez zapisalam w razie czego ![]() Cytat:
co do laktatora to mam z Aventu: http://www.allegro.pl/item993734156_...ancja_w24.html u nas w szkole rodzenia prezentowali kilka rodzajów i mowili, że jeśli kogoś stać to warto zainwestować w taki bo jest najlepszy radzili też w razie czego żeby kupić używany Avent niż nowe 'byle co' ja dostalam od przyjaciółki wiec jestm happy ![]() położna mowiła też, że nie poleca elektrycznych laktatorów i stanowczo odradza ich kupowanie że na początku każda kobieta ma nawał pokarmu i cieżko dzidziusiowi to zjeść, dlatego też biorą się potem zastoje pokarmowe, dlatego trzeba mieć laktator... acha.. no i zakochalam sie w tej pościeli: http://www.milpol.pl/pliki/posciel_h..._zamknieta.jpg http://www.milpol.pl/pliki/posciel_h...ra_otwarta.jpg wprawdzie nie potrzeba nam tych wszystkich pierdołków - ale posciel, ochraniacz i rożek taki chyba kupimy... musze pokazać mojemu M co on na to.. ale mi się baaardzo podoba - już widze moja małą Królewnę w tym
Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-04-20 o 13:38 |
||||
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spotkania Ślązaczek, no to nie wiem jeszcze... jaki dzień Wam najbardziej pasuje? wtorek? środa? Mi w sumie bez większej różnicy, choć nie wiem czy nie będę przypadkiem z Łucją... ale mam nadzieję, że uda mi się ją gdzieś sprzedać...
Ja mam trochę rzeczy do sprzedania, muszę porobić zdjęcia i puścić na allegro zawsze to jakiś dodatkowy grosz
|
|
|
|
#2955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę, że Misiulka też tak myśli
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Ty z Misiulką się dostosujesz... może Siala Bala powie kiedy by jej najbardziej pasowało? Bo ja też się raczej dostosuję... w razie czego po prostu z dzieciakiem przyjadę
![]() Właśnie moje dziecko rozłożyło swoje lalki i duże misie na wszystkich poduszkach jakie mamy i je usypia i każe im się na boczki przewracac... i całuje je, i śpiewa im kołyskanki |
|
|
|
#2958 |
|
Zadomowienie
|
Ja też ją chcę albo NUK-a antykolkowego, wiem tylko że nie chcę ani butelki ani smoczka silikonowego bo jest twardawy i przy małej do szpitala taki właśnie smoczek miałam to wypluwała i nie chciała a dopiero jak kupiłam ( lateksowy, kauczukowy) to cmokała
z tego co wiem to właśnie do NUK-a można dokupić smoczek lateksowy, nie wiem właśnie jak jest z Tommy Tipee ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Ja biorę to samo żelazo i też nie mam problemów
|
|
|
|
#2959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrą mamusią w przyszłości
|
|
#2960 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
ostatnio jakos nie mam czasu w weekend nas nie było od niedzieli M ma nocki i jakoś tak spimy z Bastkiem do 10 żeby rochę też z M pospać, nie lubie sama spać w nocy bez M jakos tak nie czuje sie że spie w ogole sie nie wysypiam nie wiem dlaczego tak mam dobrze że to co 3 tygodnie hehPoza tym u mnie chyba dobrze maleństwo ( bo juz sama nie wiem czy chłopczyk jak miesiąc temu czy dziewczynka w czwartek stwierdzona tez na 80% )rusza sie coraz smielej. czekam cały czas na piatek i tak mi sie strasznie dłuży że masakra![]() Podczytuje was kochane jak cos chce odpisac to akurat cos mi wypada i musze z kompa schodzic teraz idę smazyc placki ziemniaczane bo to juz 14:0 tak to dzien zlatuje jak sie tak pozno wstaje
|
#2961 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy będzie dobrą mamusią i czy będzie dobrą siostrą. Ostatnio nie mam do niej siły... czasem jest tak, że jest kochana, że słucha, że nie ma problemu... a czasem normalnie wziąć pistolet i ją odstrzelić, brakuje cierpliwości. Nerwuje się, drze się, piszczy, wymusza płaczem... ale nie poddaję się, nie ma że ona chce i koniec i basta, oj co to to nie... trza być twardym... ale ogólnie kochana jest!
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam takie delikatne motywy |
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane,
wysłałam listę zainteresowanym
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
HD jaka lista?
|
|
|
|
#2967 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja czekam, czekam i czekam aż się odezwie, że mogę już schodzić na dół bo jest blisko.
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
przygotowałam jakiś czas temu listę zakupów dla maluszka
Oczywiście to bardzo indywidualna sprawa ale mam nadzieję, że pomogłam dziewczynom ![]() Lista oprócz produktów zawiera ceny, kolumnę z wydatkami i z planowanymi wydatkami To już moje zboczenie zawodowe. Musiałam się przygotować psychicznie ile to wszystko będzie kosztowało, co mamy, co trzeba jeszcze kupić itd. |
|
|
|
#2970 |
|
Zadomowienie
|
Mam już
dzięki za numery!!!hd dziękuję Ci bardzo za listę!!!! Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-04-20 o 14:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

ale nie będę najlepszym pośrednikiem. 

kurde, sama nie wiem co zrobić.