Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-20, 15:51   #3001
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Mój M czytał, że najlepszy jest Vivaldi
też słyszałam i słuchałam
alguien tak choć różnie z takimi zakupami bywa
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 16:16   #3002
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
też słyszałam i słuchałam
dzisiaj słucham Jakubowicz

np. http://www.youtube.com/watch?v=YyZVi...eature=related
kołysz mnie: http://www.youtube.com/watch?v=lt-Ur...eature=related

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-04-20 o 16:27
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 16:34   #3003
papeteria
Zakorzenienie

hd ślicznie dziękuję za liste

Byłam dziś w rossmanie bo mi się oliwka skończyła a tam pusta półka :cry; kupiłam emulsje z tej serii ale bede mieszać chyba z inna oliwką którą mam w domu bo za mało treściwa mi się wydaje...

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
a mój TŻ najczęściej słucha Joe Satriani (na pierwszy taniec wybraliśmy TEN utwór który zagrali kumple TŻta ) , Steve Vai etc... no więc ja też polubiłam... lubimy też DREAM THEATER ...
Nasze dziecko narażone jest więc na taką muzykę ...... ale skoro mama się przy niej nie męczy to mały też nie powinien
Jakubowicz znam tylko "w domach z betonu..."

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-20 o 16:40
Stary 2010-04-20, 16:47   #3004
itakasia
Zakorzenienie

witam
jaszczka

trzymam kciuki i czekam na dobre wiesci
eleo
fajnie ze jestes, rozumiem niecierpliwosc, byle do piatku
siala
podzielam twoje zdanie, mysle ze wciaz graja tu emocje a oczekiwania niejasne, a przeciez jesli nie beda razem to nie mozna zabronic dziecku kontaktu z ojcem ze wzgledu na partnerke. to bardzo delikatne sprawy.
pilotka
tez sie zgadzam co do emocji
kassha
bardzo ci wspolczuje calej sytuacji. ale jak juz pisalam moze ciezko ci sie zdystansowac, z twoich postow bije burza emocji, niemniej jednak trzymam kciuki abys sobie wszystko poukladala

co do ojcow: moja kuzynka rozstala sie z mezem kiedy ich dziecko mialo 4 lata. nie zerwala jego kontaktow z dzieckiem. bo tak poprostu nie mozna. a dziecko potrzebuje kontaktu z ojcem. dzis Julia ma 15 lat i widuje sie nadal z ojcem. nie dostrzega jego wad itp. on jest dla niej bardzo wazny. kuzynka nie mowi o nim zle w obecnosci corki, wie ze kiedys nadejdzie czas ze Julka obiektywnie oceni sytuacje. dzis i kuzynka i jej ex maja wlasne zycie i partnerow i to trzeba niestety ze soba pogodzic. przeciez nie mozna wymagac aby byly partner do konca zycia byl sam jesli chce widywac dziecko

idealne
bardzo wspolczuje problemow poporodowych

ja za pierwszym razem bylam nacinana a za drugim troszke peklam bo niestety porod postepowal w ekspresowym tempie i nie zdazyli. ale oba razy krocze goilo sie bardzo dobrzedzis nie odczuwam zadnego dyskomfortu

doszlam do wniosku ze skoro zaczelam 7 miesiac to wypada zaczac przygotowania i zakupy jakies

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

jesli chodzi o laktator to za pierwszym razem mialam mini electric medeli pozyczony od kolezanki, byl poprostu super. pozniej sama kupilam sobie elektryczny chicco i niestety bardzo sie rozczarowalam. a laktator potrzebny nie tylko do nawalu pokarmu ale np kiedy chcemy odciagac mleko zeby zostawic dziecku kiedy chcemy wyjsc. ale trzeba uwazac zeby przy nawale nie sciagac pokarmu do oproznienia piersi bo wtedy nakrecamy laktacje tylko do uczucia ulgi
Stary 2010-04-20, 16:49   #3005
żabka19
Raczkowanie

U mnie niestety nie za dobrze. Mam zapalenie ropne dziasel. Wczoraj gin powiedziel ,ze musze brac antybiotyki i wyleczyc to przed porodem ,a rano bylam u dentyski i ta bala sie dac mi antybiotyku bo przeciez jestem w ciazy. Mowila tylko zebym juz urodzila to zaczniemy to leczyc. Jak juz urodzila ,jeszcze nie teraz :/ No i teraz nie wiem czy lepiej sie "meczyc" z tym zapaleniem czy lepiej isc do innego stomatologa i prosic o ten antybiotyk. Nie mam pojecia czy takie zapalenie moze miec wplyw na malego Jutro zapisalam sie do innego stomatologa moze on cos pomoze. Chce trafic w koncu na specjaliste ,a nie zeby odsylali mnie jeden do drugiego.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 16:53   #3006
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd ślicznie dziękuję za liste

a mój TŻ najczęściej słucha Joe Satriani (na pierwszy taniec wybraliśmy TEN utwór który zagrali kumple TŻta ) , Steve Vai etc... no więc ja też polubiłam... lubimy też DREAM THEATER ...
Nasze dziecko narażone jest więc na taką muzykę ...... ale skoro mama się przy niej nie męczy to mały też nie powinien
Jakubowicz znam tylko "w domach z betonu..."
to są klimaty bliższe mojemu M
Przeżywa, że słucham takiej spokojnej muzyki, bluesa lub poważnej
W weekend postanowił małemu pokazać jakiej muzyki słucha tatuś zaczął od Black Sabbath

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
U mnie niestety nie za dobrze. Mam zapalenie ropne dziasel. Wczoraj gin powiedziel ,ze musze brac antybiotyki i wyleczyc to przed porodem ,a rano bylam u dentyski i ta bala sie dac mi antybiotyku bo przeciez jestem w ciazy. Mowila tylko zebym juz urodzila to zaczniemy to leczyc. Jak juz urodzila ,jeszcze nie teraz :/ No i teraz nie wiem czy lepiej sie "meczyc" z tym zapaleniem czy lepiej isc do innego stomatologa i prosic o ten antybiotyk. Nie mam pojecia czy takie zapalenie moze miec wplyw na malego Jutro zapisalam sie do innego stomatologa moze on cos pomoze. Chce trafic w koncu na specjaliste ,a nie zeby odsylali mnie jeden do drugiego.
o mamo, biedaczko,męczysz się pewnie ...

Stary 2010-04-20, 16:55   #3007
itakasia
Zakorzenienie

zabka
wspolczuje, nie wiem jak to jest z leczeniem takiego stanu zapalnego
Stary 2010-04-20, 17:07   #3008
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć dziewczyny
Spisałam sobie nr tel
Widziałam, że pisałyście o butelkach- mam pytanie- po co Wam po 6 butelek?

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Wozek jest slabszy gorzej wykonany.. i o wiele gorsza ma spacerowke. Widzialam na wlasne oczy. chcialam kortine bo tansza ale kupilam marite.
Wytrzymalsza, praktyczniejsza, lepiej zrobiona, mocniejsza.
Szkoda ze nie masz okazji na zywo zoabczyc..
Spacerówka jest od modelu marita, więc chyba nie gorsza Ale dzięki za informację, chyba tez kupię maritę, bo bardziej mi się podoba. Zobaczymy jak to z kasą bedzie

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

pilotka, mam bardzo podobną pościel tylko, że z motywem w serduszka i jest prześliczna, już nie mogę się doczekać jak ustawię łóżeczko

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Współczuję... moim zadaniem lepiej wyleczyć, bo wiem, że każde zapalenie może być groźne dla dzidzi. Ale lekarzem nie jestem...

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

jesli chodzi o laktator to za pierwszym razem mialam mini electric medeli pozyczony od kolezanki, byl poprostu super. pozniej sama kupilam sobie elektryczny chicco i niestety bardzo sie rozczarowalam. a laktator potrzebny nie tylko do nawalu pokarmu ale np kiedy chcemy odciagac mleko zeby zostawic dziecku kiedy chcemy wyjsc. ale trzeba uwazac zeby przy nawale nie sciagac pokarmu do oproznienia piersi bo wtedy nakrecamy laktacje tylko do uczucia ulgi
Dobrze wiedzieć
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 17:13   #3009
żabka19
Raczkowanie

hd ,itakasia dzieki dziewczyny Mam nadzieje ,ze jutro stomatolog cos wymysli. I skonsultuje sie tez z ginekologiem przed przyjeciem antybiotykow. Najgorzej sie wkurzam ,ze ja nie mialam zadnych dolegliwosci ciazowych ,czuje sie ,ze moglabym skakac i biegac ,mam wiecej enegii niz przed ciaza ,zadnych mldlsci ,wymiotow ,boli kregoslupa ,a moj organizm robi mi takie numery :/

Stary 2010-04-20, 17:15   #3010
Alguien
Zadomowienie

zabka wydaje mi sie, ze lepiej wziac antybiotyk niz miec stan zapalny (taki antybiotyk, ktory w ciazy bardziej zalecaja). Ale idz jutro i raz jeszcze sie dowiedz.
A tak pomyslalam - jak Ty sie zabierzesz do Norwegii z tymi wszystkimi zakupami?? No bo do samolotu raczej nie zapakujesz wozka, kolyski...
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 17:20   #3011
itakasia
Zakorzenienie

mam pytanie - czy mozna pomalowac lozeczko dzieciece ktore jest juz lakierowane?
Stary 2010-04-20, 17:25   #3012
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
mam lovi ręczny. Zakładam, że będę karmiła ale zawsze sie przyda takie urządzenie
Cena ok. 130 zł
Załącznik 3046364
Ja tez poprosze o liste

Lazurowa, Anoxa, Niezawsze - zapisalam nr

Ja wlasnie wrocilam do domku, poczytalam co nieco, jestem padnieta, ale dobrze ze pojechalam
Bylam na obiadku z rodzinka, ale na kolacje zrobie chyba racuszki
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 17:36   #3013
wiolek1
Zadomowienie

co do laktatorów miałam nie kupować ale stwierdziłam że przecież jak będe jeździć na uczelnie a mały będzie mieć 2 miesiące dopiero, to nie będę ściągać rękami i się męczyć ;/
a poza tym pomoże na pewno przy nawale.
i właśnie się zastanawiałam nad aventem, który tak wszyscy bardzo chwalą albo nad TT i nie wiem jeszcze heh ale chyba wygra avent właśnie dlatego, że wszyscy chwalą w droższe elektryczne nie będe inwestować bo jednak nie zamierzam uzywac go "na codzień"

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
mam pytanie - czy mozna pomalowac lozeczko dzieciece ktore jest juz lakierowane?
wydaje mi się że najpierw musisz zmatowić papierem ściernym żeby zedrzeć ten lakier. przynajmniej ja tak robiłam jak malowałam stare meble. i potem farba normalnie super trzymała bo do lakieru to chyba nie bardzo ale ja sie nie znam mówie tylko jak ja robiłam
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 17:41   #3014
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
zabka wydaje mi sie, ze lepiej wziac antybiotyk niz miec stan zapalny (taki antybiotyk, ktory w ciazy bardziej zalecaja). Ale idz jutro i raz jeszcze sie dowiedz.
A tak pomyslalam - jak Ty sie zabierzesz do Norwegii z tymi wszystkimi zakupami?? No bo do samolotu raczej nie zapakujesz wozka, kolyski...
Nie ,nie ja nic z rzeczy nie zabieram. Przyjechalam do Polski tylko z torebka na ramieniu i tak wroce jezeli tylko otworza strefe lotnicza nad Polska. Moj M. za 2 tyg. przyjezdza samochodem do Polski (2000km jazdy +prom) ,sama sie zastanawiam jak on sie zapakuje bo rzeczy jest spooro ,kupilam cala wyprawke
A co do tego mojego zapalenia jeszcze to robie caly dzien plukanki ,moze cos dadza. Choc tez na nich jest napisane zeby uzywac ich ostroznie.

Stary 2010-04-20, 17:43   #3015
jaszczka
Zadomowienie

Cześć dziewuszki!

Papeteria, Itakasia - dziękuję za kciuki podziałały!!

Dostałam zwolnienie do momentu rozpoczęcia urlopu macierzyńskiego (21.06) czyli na 9 tygodni razem z macierzyńskim mam wolne praktycznie do końca roku
Byłam już u szefowej, wypiłam herbatkę i przekazałam wieści, nie była przeszczęśliwa, ale trudno, to już nie mój problem...
Powiedziałam tylko, że jakby nie mieli nikogo do pracy, to jeszcze w tym tygodniu mogę raz czy dwa razy się pojawić, bo w sumie tak ich z dnia na dzień zostawiłam... Szefowa dziękowała, że to tak ładnie z mojej strony, i że może się zdarzyć że zadzwonią po pomoc...

Dobre wieści są takie, że wreszcie będę mogła powolutku sobie dom ogarnąć przed porodem, na zakupy pochodzić, no i wreszcie będę z Wami częściej i na bieżąco

Pozdrawiam!
Stary 2010-04-20, 17:52   #3016
itakasia
Zakorzenienie

jaszczka
no to super, teraz zadba o was!
wiolek
dzieki za info, wlasnie wrocil tz i dopytalam, ja chce pomalowac nasze stare na bialo i powiedzial ze nie bedzie problemu
Stary 2010-04-20, 17:52   #3017
Alguien
Zadomowienie

jaszczka ja tez trzymalam kciuki super, ze sie udalo! To teraz odpoczywaj, odpoczywaj i raz jeszcze odpoczywaj!

zabka
aaa to wszystko jasne Jakos bedzie musial sie zapakowac haha

Ladna pogoda wrocila i do nas, wiec zaraz sie wybiore na maly spacer
Stary 2010-04-20, 17:54   #3018
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki!

Dostałam zwolnienie do momentu rozpoczęcia urlopu macierzyńskiego (21.06) czyli na 9 tygodni razem z macierzyńskim mam wolne praktycznie do końca roku
Byłam już u szefowej, wypiłam herbatkę i przekazałam wieści, nie była przeszczęśliwa, ale trudno, to już nie mój problem...
Powiedziałam tylko, że jakby nie mieli nikogo do pracy, to jeszcze w tym tygodniu mogę raz czy dwa razy się pojawić, bo w sumie tak ich z dnia na dzień zostawiłam... Szefowa dziękowała, że to tak ładnie z mojej strony, i że może się zdarzyć że zadzwonią po pomoc...

Dobre wieści są takie, że wreszcie będę mogła powolutku sobie dom ogarnąć przed porodem, na zakupy pochodzić, no i wreszcie będę z Wami częściej i na bieżąco

Pozdrawiam!
super

Stary 2010-04-20, 18:09   #3019
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje ,ze jutro stomatolog cos wymysli. I skonsultuje sie tez z ginekologiem przed przyjeciem antybiotykow. Najgorzej sie wkurzam ,ze ja nie mialam zadnych dolegliwosci ciazowych ,czuje sie ,ze moglabym skakac i biegac ,mam wiecej enegii niz przed ciaza ,zadnych mldlsci ,wymiotow ,boli kregoslupa ,a moj organizm robi mi takie numery :/
Tez mi sie wydaje, ze lepiej wziac antybiotyk niz meczyc sie z zapaleniem, poza tym zapalenie moze byc grozne dla dzidzi bardziej niz antybiotyk. Moze plukanki same pomoga, oby.

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki!

To swietnie, ze dostalas zwolnienie, juz dawno powinnas na nim byc no i fajnie, ze z nami bedziesz wiecej

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 18:12   #3020
karolcia228
Zakorzenienie

Jaszczka- super ze sie udalo
HD - dziękuje

Moj zakup dla Anastazji

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=998755659

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-04-20 o 18:26
Stary 2010-04-20, 18:25   #3021
papeteria
Zakorzenienie

żabka a może jakieś płukanki załagodzą stan zapalny szałwia etc...
doczytałam, że stosujesz
hd no to nieźle z tym Tżtem
jaszczka super a ty masz się oszczędzać a tu słysze o wielkich planach
Stary 2010-04-20, 18:28   #3022
bajka1807
Zakorzenienie

ja juz po wizycie... niby wszystko jest okej, chociaz ja jak zwykle mam powody do rozmyslan heh. po pierwsze powiedzial mi ze nie mam zbyt dlugiej szyjki-aczkolwiek nie uzyl stwierdzenia ze mi sie skraca, tylko ze moze taka moja natura, powiedzial tylko ze jak nie ma skurczy to jest dobrze. hmm no ale dalej wpisal mi 2-0,5-0 wiec cos tam zewnetrznie sie rozwiera. no a po drugie, zrobil usg, niunia nadal jest niunia i nic jej sie nie majta miedzy nozkami wiec to juz 3 lekarz ktory stwierdza ze dziewczynka wiec chyba niespodzianki nie bedzie... no i kurde jestem w 25 tc a moja mala wymiar dwuciemieniowy BP ma na 27 tc a kosc udowa na 23 tc gin mowi ze norma, tym bardziej ze mała ma tak od poczatku ta rozbierznosc w wymiarach... no ale martwic mnie to zaczelo :/ a na koniec dowalil mi ze powinnam zamykac lodowke na klodke bo kg leca do gory... a ja jem normalnie. no ale mniejsza z tym, zdaniem lekarza wszystko jest w porzadku, dzidzia glowka do dolu. za tydzien ide na powtorne polowkowe to sie wypytam dokladnie i dokladniej sobie dzidzie poogladam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 18:32   #3023
vette
Zadomowienie

Czesc Dziewczyny! znowu nie mialam czasu zeby pisac, a dziaaaaalo sie

Bylismy w poniedzialek na polowkowym usg, malenstwo grzeczne, rosnie jak na drozdzach, wazy juz 500 g, wszystkie parametry ok.
3d zaliczone rowniez, wrazenia niesamowite choc najdokladniej to chyba jednak widac bylo pepowine
Plec ustalona no ale dla mnie ciagle niespodzianka
Na reszte badan, przeplywy i glukoze mam sie zglosic do szpitala w maju. Odetchnelam z ulga jak lekarz powiedzial, ze wszystko ok...to uczucie rozumie chyba tylko kobieta, ktora tez jest w ciazy.

No a dzis bylam na wizycie jak co miesiac, przytylam 1kg, to juz tradycja, ze przybywa mi rowniutko 1kg miesiecznie, w sumie jest juz 5.
Poza tym bez zmian, luteine, nospe i magnez mam brac dalej...
no i liczyc skurcze, gdyby bylo wiecej niz 10 - alarm.

Ahaaa dziekuje za przemile komentarze na nk do fotek z moich niedzielnych wojazy no i wstawiam moje ulubione zdjecie
Brzuch powiekszyl sie dwukrotnie!!! jest pilka

żabka19 wspolczuje!
jaszczka zazdroszcze ogromnie tego wolnego, ja ciagle musze pracowac ;/

lazurowa, anoxa zapisalam nr
farminka
idealnecialo kuruj sie kochana! ja caly tydzien na czosnku jechalam, mialam 37,7. Ale jest juz ok.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 18:32   #3024
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie... niby wszystko jest okej, chociaz ja jak zwykle mam powody do rozmyslan heh. po pierwsze powiedzial mi ze nie mam zbyt dlugiej szyjki-aczkolwiek nie uzyl stwierdzenia ze mi sie skraca, tylko ze moze taka moja natura, powiedzial tylko ze jak nie ma skurczy to jest dobrze. hmm no ale dalej wpisal mi 2-0,5-0 wiec cos tam zewnetrznie sie rozwiera. no a po drugie, zrobil usg, niunia nadal jest niunia i nic jej sie nie majta miedzy nozkami wiec to juz 3 lekarz ktory stwierdza ze dziewczynka wiec chyba niespodzianki nie bedzie... no i kurde jestem w 25 tc a moja mala wymiar dwuciemieniowy BP ma na 27 tc a kosc udowa na 23 tc gin mowi ze norma, tym bardziej ze mała ma tak od poczatku ta rozbierznosc w wymiarach... no ale martwic mnie to zaczelo :/ a na koniec dowalil mi ze powinnam zamykac lodowke na klodke bo kg leca do gory... a ja jem normalnie. no ale mniejsza z tym, zdaniem lekarza wszystko jest w porzadku, dzidzia glowka do dolu. za tydzien ide na powtorne polowkowe to sie wypytam dokladnie i dokladniej sobie dzidzie poogladam
nie martw sie ta rozbierznoscia w wymiarach, nigdy nie jest idealnie a i jeszcze sie pewnie wyrowna...a co do kg to ja tez jem non stop tyle samo a waga raz stoi raz leci w szalenczym tempie ...to ile masz na + ?
Stary 2010-04-20, 18:32   #3025
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny pokaze wam zdjecie z dzisiejszego wieczoru szlam sie kapac i zalezy jak stane widac jak Hubcio sie wypina komicznie to wygladalo
Załącznik 3045427
Świetnie już widać
Cytat:
roztrzepaniec przeczytaj na tym pluszu czy nie pisze czasem drobnym maczkiem ze kobiety w ciazy nie mogą bo jakiś plusz miałam(tylko nie pamietam jaki ) i tam własnie pisało....
Sprawdziłam właśnie. Nie piszą nic o ciąży

anoxa, lazurowa, niezawsze numery zapisane dziękować
Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Jeśli poród postępuje, bóle sie nasilają i rozwarcie też jest coraz większe a wody nie odchodzą to chyba nie mają innego wyjścia, zreszta ja nawet nie wiem kiedy mi przebili
No jeśli nie postępuje to wiadomo, ale żeby aż 85% ? Ja jestem przeciwna i nacinaniu i innym tego typu zabiegom o ile nie są niezbędne. Co z tego, że mnie postraszą, że mogę popękać? To może niech mnie wezmą od razu na cesarkę, bo przecież może zaistnieć taka potrzeba, to po co przeciągać?
Stary 2010-04-20, 18:34   #3026
papeteria
Zakorzenienie

vette super, ze wszystko ok i naprawde sexi mamuśka z Ciebie
Stary 2010-04-20, 18:39   #3027
hd2005
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

Brzuch powiekszyl sie dwukrotnie!!! jest pilka
cudowne zdjęcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rozczuliłam się ...

Stary 2010-04-20, 18:41   #3028
itakasia
Zakorzenienie

bajka
nie martw sie nic, takie rozbieznosci sa normalne tak jak kazda z nas ma inne proporcje a ile przytylas ze lekarz takie glupoty gada?
vette
super ze wszystko w porzadku i slicznie wygladasz
Stary 2010-04-20, 18:46   #3029
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
No jeśli nie postępuje to wiadomo, ale żeby aż 85% ? Ja jestem przeciwna i nacinaniu i innym tego typu zabiegom o ile nie są niezbędne. Co z tego, że mnie postraszą, że mogę popękać? To może niech mnie wezmą od razu na cesarkę, bo przecież może zaistnieć taka potrzeba, to po co przeciągać?
Ale jesli porod postepuje, to przebicie wod przez lekarza to calkiem naturalna sprawa. Nie poczujesz tego nawet! Musza to zrobic, gdyz inaczej bedziesz sie dluzej meczyc, a dzidzia tym bardziej! Nie ma w tym zadnego ryzyka, wrecz odwrotnie - robia to po to, zeby nic zlego sie nie dzialo. I to mnie polozna mowila, ze tylko 15% kobiet odchodza wody w domu lub miejscu publicznym. Reszta w szpitalu.

vette
super, ze wizyta udana i podziwiam za wytrwalosc co do niespodzianki plci
bajka ale zadne parametry nie beda idealne, bo kazde dziecko rosnie inaczej. Absolutnie nie masz sie czym przejmowac...

W sumie to jak pomysle, to teraz popieram system, ktory panuje u nas. Pacjentce nie mowi sie o zadnych parametrach - jedynie informuje, ze wszystko jest w porzadku, w normie itd. Bo widze, ze w pl o wszystkim Wam mowia i czesc kobiet, to co wroci z usg z jakimis danymi, to zaraz sprawdza w internecie, co to oznacza i czy aby na pewno wszystko ok. Po co sie tak stresowac i napedzac...Skoro lekarz mowi, ze jest dobrze, to tak jest!
Stary 2010-04-20, 18:49   #3030
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Ciesze sie ze wszystko oki
Ja bede miec USG 11.05 zobaczymy jak mala sie ulozy, i czy nadal malaale mam nadzieje ze tak...bo pipeczke widac bylo super

Vetta- ale ty grubiutkasuper ze oki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości