|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
dzisiaj słucham Jakubowicz
![]() np. http://www.youtube.com/watch?v=YyZVi...eature=related kołysz mnie: http://www.youtube.com/watch?v=lt-Ur...eature=related Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-04-20 o 16:27 |
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
hd ślicznie dziękuję za liste
Byłam dziś w rossmanie bo mi się oliwka skończyła a tam pusta półka :cry; kupiłam emulsje z tej serii ale bede mieszać chyba z inna oliwką którą mam w domu bo za mało treściwa mi się wydaje... ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
) , Steve Vai etc... no więc ja też polubiłam... lubimy też DREAM THEATER ...Nasze dziecko narażone jest więc na taką muzykę ...... ale skoro mama się przy niej nie męczy to mały też nie powinien ![]() Jakubowicz znam tylko "w domach z betonu..." Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-20 o 16:40 |
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
witam
jaszczka trzymam kciuki i czekam na dobre wiesci eleo fajnie ze jestes, rozumiem niecierpliwosc, byle do piatku siala podzielam twoje zdanie, mysle ze wciaz graja tu emocje a oczekiwania niejasne, a przeciez jesli nie beda razem to nie mozna zabronic dziecku kontaktu z ojcem ze wzgledu na partnerke. to bardzo delikatne sprawy. pilotka tez sie zgadzam co do emocji kassha bardzo ci wspolczuje calej sytuacji. ale jak juz pisalam moze ciezko ci sie zdystansowac, z twoich postow bije burza emocji, niemniej jednak trzymam kciuki abys sobie wszystko poukladala co do ojcow: moja kuzynka rozstala sie z mezem kiedy ich dziecko mialo 4 lata. nie zerwala jego kontaktow z dzieckiem. bo tak poprostu nie mozna. a dziecko potrzebuje kontaktu z ojcem. dzis Julia ma 15 lat i widuje sie nadal z ojcem. nie dostrzega jego wad itp. on jest dla niej bardzo wazny. kuzynka nie mowi o nim zle w obecnosci corki, wie ze kiedys nadejdzie czas ze Julka obiektywnie oceni sytuacje. dzis i kuzynka i jej ex maja wlasne zycie i partnerow i to trzeba niestety ze soba pogodzic. przeciez nie mozna wymagac aby byly partner do konca zycia byl sam jesli chce widywac dziecko ![]() idealne bardzo wspolczuje problemow poporodowych ja za pierwszym razem bylam nacinana a za drugim troszke peklam bo niestety porod postepowal w ekspresowym tempie i nie zdazyli. ale oba razy krocze goilo sie bardzo dobrze doszlam do wniosku ze skoro zaczelam 7 miesiac to wypada zaczac przygotowania i zakupy jakies ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- jesli chodzi o laktator to za pierwszym razem mialam mini electric medeli pozyczony od kolezanki, byl poprostu super. pozniej sama kupilam sobie elektryczny chicco i niestety bardzo sie rozczarowalam . a laktator potrzebny nie tylko do nawalu pokarmu ale np kiedy chcemy odciagac mleko zeby zostawic dziecku kiedy chcemy wyjsc. ale trzeba uwazac zeby przy nawale nie sciagac pokarmu do oproznienia piersi bo wtedy nakrecamy laktacje tylko do uczucia ulgi
|
#3005 |
|
Raczkowanie
|
U mnie niestety nie za dobrze. Mam zapalenie ropne dziasel. Wczoraj gin powiedziel ,ze musze brac antybiotyki i wyleczyc to przed porodem ,a rano bylam u dentyski i ta bala sie dac mi antybiotyku bo przeciez jestem w ciazy. Mowila tylko zebym juz urodzila to zaczniemy to leczyc. Jak juz urodzila ,jeszcze nie teraz :/ No i teraz nie wiem czy lepiej sie "meczyc" z tym zapaleniem czy lepiej isc do innego stomatologa i prosic o ten antybiotyk. Nie mam pojecia czy takie zapalenie moze miec wplyw na malego
Jutro zapisalam sie do innego stomatologa moze on cos pomoze. Chce trafic w koncu na specjaliste ,a nie zeby odsylali mnie jeden do drugiego.
|
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeżywa, że słucham takiej spokojnej muzyki, bluesa lub poważnej W weekend postanowił małemu pokazać jakiej muzyki słucha tatuś zaczął od Black Sabbath ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
zabka
wspolczuje , nie wiem jak to jest z leczeniem takiego stanu zapalnego
|
#3008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Spisałam sobie nr tel ![]() Widziałam, że pisałyście o butelkach- mam pytanie- po co Wam po 6 butelek? ![]() Cytat:
Ale dzięki za informację, chyba tez kupię maritę, bo bardziej mi się podoba. Zobaczymy jak to z kasą bedzie ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- pilotka, mam bardzo podobną pościel tylko, że z motywem w serduszka i jest prześliczna, już nie mogę się doczekać jak ustawię łóżeczko ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3009 |
|
Raczkowanie
|
hd ,itakasia dzieki dziewczyny
Mam nadzieje ,ze jutro stomatolog cos wymysli. I skonsultuje sie tez z ginekologiem przed przyjeciem antybiotykow. Najgorzej sie wkurzam ,ze ja nie mialam zadnych dolegliwosci ciazowych ,czuje sie ,ze moglabym skakac i biegac ,mam wiecej enegii niz przed ciaza ,zadnych mldlsci ,wymiotow ,boli kregoslupa ,a moj organizm robi mi takie numery :/
|
|
#3010 |
|
Zadomowienie
|
zabka wydaje mi sie, ze lepiej wziac antybiotyk niz miec stan zapalny (taki antybiotyk, ktory w ciazy bardziej zalecaja). Ale idz jutro i raz jeszcze sie dowiedz.
A tak pomyslalam - jak Ty sie zabierzesz do Norwegii z tymi wszystkimi zakupami?? No bo do samolotu raczej nie zapakujesz wozka, kolyski... |
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie - czy mozna pomalowac lozeczko dzieciece ktore jest juz lakierowane?
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lazurowa, Anoxa, Niezawsze - zapisalam nr ![]() Ja wlasnie wrocilam do domku, poczytalam co nieco, jestem padnieta, ale dobrze ze pojechalam ![]() Bylam na obiadku z rodzinka, ale na kolacje zrobie chyba racuszki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zadomowienie
|
co do laktatorów miałam nie kupować ale stwierdziłam że przecież jak będe jeździć na uczelnie a mały będzie mieć 2 miesiące dopiero, to nie będę ściągać rękami i się męczyć ;/
a poza tym pomoże na pewno przy nawale. i właśnie się zastanawiałam nad aventem, który tak wszyscy bardzo chwalą albo nad TT i nie wiem jeszcze heh ale chyba wygra avent właśnie dlatego, że wszyscy chwalą w droższe elektryczne nie będe inwestować bo jednak nie zamierzam uzywac go "na codzień"Cytat:
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do tego mojego zapalenia jeszcze to robie caly dzien plukanki ,moze cos dadza. Choc tez na nich jest napisane zeby uzywac ich ostroznie.
|
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewuszki!
Papeteria, Itakasia - dziękuję za kciuki podziałały!! Dostałam zwolnienie do momentu rozpoczęcia urlopu macierzyńskiego (21.06) czyli na 9 tygodni Byłam już u szefowej, wypiłam herbatkę i przekazałam wieści, nie była przeszczęśliwa, ale trudno, to już nie mój problem... Powiedziałam tylko, że jakby nie mieli nikogo do pracy, to jeszcze w tym tygodniu mogę raz czy dwa razy się pojawić, bo w sumie tak ich z dnia na dzień zostawiłam... Szefowa dziękowała, że to tak ładnie z mojej strony, i że może się zdarzyć że zadzwonią po pomoc... ![]() Dobre wieści są takie, że wreszcie będę mogła powolutku sobie dom ogarnąć przed porodem, na zakupy pochodzić, no i wreszcie będę z Wami częściej i na bieżąco ![]() Pozdrawiam!
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
jaszczka
no to super, teraz zadba o was! wiolek dzieki za info, wlasnie wrocil tz i dopytalam, ja chce pomalowac nasze stare na bialo i powiedzial ze nie bedzie problemu
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
jaszczka ja tez trzymalam kciuki
super, ze sie udalo! To teraz odpoczywaj, odpoczywaj i raz jeszcze odpoczywaj! zabka aaa to wszystko jasne Jakos bedzie musial sie zapakowac haha![]() Ladna pogoda wrocila i do nas, wiec zaraz sie wybiore na maly spacer
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Jaszczka- super ze sie udalo
![]() HD - dziękuje Moj zakup dla Anastazji ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=998755659
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-20 o 18:26 |
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
żabka a może jakieś płukanki załagodzą stan zapalny szałwia etc...
doczytałam, że stosujesz ![]() hd no to nieźle z tym Tżtem ![]() jaszczka super
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po wizycie... niby wszystko jest okej, chociaz ja jak zwykle mam powody do rozmyslan heh. po pierwsze powiedzial mi ze nie mam zbyt dlugiej szyjki-aczkolwiek nie uzyl stwierdzenia ze mi sie skraca, tylko ze moze taka moja natura, powiedzial tylko ze jak nie ma skurczy to jest dobrze. hmm no ale dalej wpisal mi 2-0,5-0 wiec cos tam zewnetrznie sie rozwiera. no a po drugie, zrobil usg, niunia nadal jest niunia i nic jej sie nie majta miedzy nozkami wiec to juz 3 lekarz ktory stwierdza ze dziewczynka wiec chyba niespodzianki nie bedzie... no i kurde jestem w 25 tc a moja mala wymiar dwuciemieniowy BP ma na 27 tc a kosc udowa na 23 tc
|
|
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny! znowu nie mialam czasu zeby pisac, a dziaaaaalo sie
![]() Bylismy w poniedzialek na polowkowym usg, malenstwo grzeczne, rosnie jak na drozdzach, wazy juz 500 g, wszystkie parametry ok. 3d zaliczone rowniez, wrazenia niesamowite choc najdokladniej to chyba jednak widac bylo pepowine ![]() Plec ustalona no ale dla mnie ciagle niespodzianka ![]() Na reszte badan, przeplywy i glukoze mam sie zglosic do szpitala w maju. Odetchnelam z ulga jak lekarz powiedzial, ze wszystko ok...to uczucie rozumie chyba tylko kobieta, ktora tez jest w ciazy. No a dzis bylam na wizycie jak co miesiac, przytylam 1kg, to juz tradycja, ze przybywa mi rowniutko 1kg miesiecznie, w sumie jest juz 5. Poza tym bez zmian, luteine, nospe i magnez mam brac dalej... no i liczyc skurcze, gdyby bylo wiecej niz 10 - alarm. Ahaaa dziekuje za przemile komentarze na nk do fotek z moich niedzielnych wojazy ![]() Brzuch powiekszyl sie dwukrotnie!!! jest pilka ![]() żabka19 wspolczuje! jaszczka zazdroszcze ogromnie tego wolnego, ja ciagle musze pracowac ;/ lazurowa, anoxa zapisalam nr farminka idealnecialo kuruj sie kochana! ja caly tydzien na czosnku jechalam, mialam 37,7. Ale jest juz ok. |
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3025 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() anoxa, lazurowa, niezawsze numery zapisane dziękować ![]() Cytat:
Ja jestem przeciwna i nacinaniu i innym tego typu zabiegom o ile nie są niezbędne. Co z tego, że mnie postraszą, że mogę popękać? To może niech mnie wezmą od razu na cesarkę, bo przecież może zaistnieć taka potrzeba, to po co przeciągać?
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
vette super, ze wszystko ok i naprawde sexi mamuśka z Ciebie
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
cudowne zdjęcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() rozczuliłam się ... |
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
bajka
nie martw sie nic, takie rozbieznosci sa normalne ?vette super ze wszystko w porzadku i slicznie wygladasz
|
#3029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
vette super, ze wizyta udana i podziwiam za wytrwalosc co do niespodzianki plci ![]() bajka ale zadne parametry nie beda idealne, bo kazde dziecko rosnie inaczej. Absolutnie nie masz sie czym przejmowac... W sumie to jak pomysle, to teraz popieram system, ktory panuje u nas. Pacjentce nie mowi sie o zadnych parametrach - jedynie informuje, ze wszystko jest w porzadku, w normie itd. Bo widze, ze w pl o wszystkim Wam mowia i czesc kobiet, to co wroci z usg z jakimis danymi, to zaraz sprawdza w internecie, co to oznacza i czy aby na pewno wszystko ok. Po co sie tak stresowac i napedzac...Skoro lekarz mowi, ze jest dobrze, to tak jest! |
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bede miec USG 11.05 zobaczymy jak mala sie ulozy, i czy nadal mala ![]() ale mam nadzieje ze tak...bo pipeczke widac bylo super![]() Vetta- ale ty grubiutka super ze oki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

Jutro zapisalam sie do innego stomatologa moze on cos pomoze. Chce trafic w koncu na specjaliste ,a nie zeby odsylali mnie jeden do drugiego.
, nie wiem jak to jest z leczeniem takiego stanu zapalnego

Ale dzięki za informację, chyba tez kupię maritę, bo bardziej mi się podoba. Zobaczymy jak to z kasą bedzie 
podziałały!!