|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
|
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Polecam też Ortovenę i dr.kalinę która ładnie wyprostowała mi zęby i nie musiałem nic usuwać tak ja u innej znanej Pani ortodontki w krakowie na ruczaju...
Polecam szczerze i bez żadnego przechwalania www.ortovena.pl |
|
|
|
#933 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() hm, no dobra, to może tomograf przeżyję. sęk w tym, że nie chodzi o pikusiowe prześwietlenie zęba.. ale o rezonansie znalazłam m.in. to: "Do pomieszczenia w którym znajduje się aparat, nie wolno wchodzić z żadnymi metalowymi przedmiotami (np. klucze, breloczki itp.), gdyż te mogą zostać przyciągnięte przez magnes i mogą spowodować uszkodzenie aparatu lub uraz pacjenta. Nie wolno także wchodzić do pomieszczenie z magnesem,, zegarkiem oraz z kartami magnetycznymi (karty bankomatowe, kredytowe itp.) gdyż te mogą ulec rozmagnesowaniu. Wszelkie metalowe przedmioty znajdujące się w pobliżu badanej okolicy powodują powstanie dużych zaburzeń obrazu (np. w przypadku badania oczodołów należy zmyć makijaż, w którym znajdują się drobiny metali kolorowych). Unika się wykonywania badania u osób z klaustrofobią, a także u osób z metalowymi zastawkami serca, wszczepionymi płytkami ortopedycznymi lub innymi metalowymi przedmiotami umieszczonymi wewnątrz ciała. Badania nie wykonuje się u osób mających wszczepiony rozrusznik serca oraz pooperacyjne metalowe klipsy na tętniakach w mózgowiu." czyli dupa blada, chyba że wszystko zdejmę drut już na jeden dzień zdejmowałam, ale cały aparat? czasem trafiały się opowieści aparatek, które tylko na dzień ślubu np zdejmowały aparat, no ale to chyba bez pierścieni nie?ja już dziś taką wizualizację sobie zrobiłam, że ten magnez wielki mnie za zęby przyciąga do góry i takie zdjęcie rozplaszczonej twarzy wychodzi ![]() Cytat:
moje studia wydają się teraz takie nudne![]() wypróbuję to pszczele ![]() sachol jak dla mnie jest do d i na dodatek szczypie..
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
dzień 1 po założeniu - tak, jakby ktoś mi orzeszków pomiędzy zęby a wargi napchał
|
|
|
|
#935 | ||
|
Raczkowanie
|
szczypie, szczypie ale używam bo działa na różne takie nieciekawe rzeczy w buzi
![]() Cytat:
![]() czy ktoś z Was używa szczoteczki elektrycznej podczas noszenia aparatu? czy to może mu zaszkodzić? ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
ile zapłaciłaś za jeden łuk?
|
||
|
|
|
#936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiecie co, przeraża mnie tytuł tego wątku poniżej aparatowego, o wypełnianiu oczodołów kwasem brr!
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
apropo różnych dziadostw w jamie ustnej.
Sachol niby pomaga, płyn czerwony E.. też, mi ostatecznie pomogła finlandia. Wcześniej miałam potworne zapalenie, nie mogłam ust otworzyć. Popiekło popiekło, na drugi dzień obrzęk ustąpił. Jakkolwiek śmiesznie to zabrzmi, dla desperatów polecam czystą.
|
|
|
|
#939 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jestem po wizycie, mam czerwone gumki na gorze oraz dostalam grubszego druta na gore w koncu, uslyszalam ze to 19/25 zna sie ktoras na drutach? jutro zrobie fote i wrzuce bo mam smieszne wyciagi, mam trapez z przodu do zakladania na noc i po domu, z ktorym wlasciwie nie moge gadac i po bokach z gumek hard po obu sronach inaczej, mam nadzieje ze zapamietalam dobrze moja kombinacje wyciagow bola zeby... bola... prostuja sie...
|
||
|
|
|
#940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten czerwony płyn używałam po operacji, dobry był ![]() A i zapomniałam że w wakacje miałam rentgen odcinka szyjnego kręgosłupa i też nie było przeciwskazań
Edytowane przez CatchyKathy Czas edycji: 2010-04-20 o 00:04 |
|
|
|
|
#941 |
|
Konto usunięte
|
sincarne, żadnego tomografu z metalem! Bo ci zęby powyciąga a maszyna dostanie świra.
Temperance30 widzę kryształ, widzę piękny kryształ I cena też niczego sobie. Czyżby mój Soldent?
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Witam egen
![]() heh chciałam się pochwalić nie wiem czy jest czym ale ja widzę różnicę
|
#943 | |
|
Raczkowanie
|
Czas nawyższy się ujawnić
Załączam zdjęcia mojej wady. Zgryz krzyżowy górnej dwójki i dolnej trójki. Dwójka nie rozwinęła się prawidłowo. Asymetria dołu. Pewnie widzicie jeszcze kilka wad ale wole o tym nie myśleć zeby sie bardziej nie zdołowac ![]() No i miałam dzis straszny sen! Śniło mi sie, że moja koleżanka tez miała aparat! I to w tydzień go załatwiła! Pamietam tylko jak bardzo jej go zazdrościłam, to było najstraszliwsze ![]() Cytat:
I to w jak krótkim czasie!
Edytowane przez karadisa Czas edycji: 2010-04-20 o 09:10 |
|
|
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Wczoraj miałam wizytę u orto. Jak byłam w poradni to przyszła taka babeczka, która była teraz tam drugi raz i chciała się zdecydować na aparat estetyczny (też ten co ja mam). Okazało się, że od wczoraj kosztuje już 3000zł Dobrze, że mi te 11 miesięcy temu udało się załapać na tą niższą kwotę, a mianowicie 2200zł W takiej sytuacji nie wiem czy będę się decydować na aparat na dole, bo nawet metalowy podrożał z 1600zł na 2500zł
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miała któraś z Was zakładane oba aparaty naraz? Tzn. górę i dół. Czy nie polecacie bo za duży szok, ból i takie tam? Pytam bo planuje założyć oba od razu tylko nie wiem czy to dobry pomysł, czy lepiej odczekać jakis czas między aparatami. A z drugiej strony moze z tym jest jak ze zdejmowaniem plastra założyć oba na raz i porzadnie pocierpiec niż rozciagac to w czasie Pozdrowionka dla wszystkich!!!
|
|
|
|
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
ja mialam jednego dnia zalozony dół cały i przyklejone zameczki na gorze, tydzien pozniej mialam dolączona gorę, w sensie drucik i gumki, mysle ze dobrze ze w ten sposob sie rozlozylo bo mi ciezko byloby zniesc ból i z dolu i z gory
|
|
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
przybywam prosto z wizyty u orto orto odpowiedziała na wszystkie moje pytania, dzisiaj jak to nazwała "uwypukliła" łuk by wyciągnąć do przodu stronę która mi sie lekko cofneła.. na następnych wizytach planuje jeszcze:-przekleić zamek na mojej krzywej dwójce by ją wyciągnąć troszkę z dziąsła i obrócić ją trochę -wepchać moje mega długie jedynki do góry i o dziwo powiedziała mi że sama mogę zdecydować jakiej mają być długości ![]() No i najważniejsze aparat zdejmuję na przełomie 2010/2011 grudzień lub styczeń potem 3 miesiące aparat zdejmowany 24h na dobę a potem już tylko na noc jaka ja jestem dzisiaj szczęśliwa ![]() ![]() ![]()
|
#948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj też jestem świeżo po wizycie- orto stwierdziła, że wszystko jak najlepiej, ligatury mam na górze zielone, a na dole zielono-żółte , a za miesiąc dostanę jak to orto określiła "gumeczki" do zakładania na noc- czyli jeszcze miesiąc i ja będę musiała w nocy męczyć się z wyciągami
|
|
#949 |
|
Zadomowienie
|
ja dzis oka nie zmruzylam przez te wyciagi, ech...
mam nadzieje ze moj smajl napawde bedzie holyłud bo inaczej bede zawiedziona
|
|
|
|
#950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ależ mnie dawno tutaj nie było. Pewnie dawno zostałam zapomniana Wszystko przez brak czasu i przez to, że nie ma o czym pisać, bo nic się nie dzieje. Chociaż TŻ twierdzi, że widzi różnicę odkąd zaczęliśmy się spotykać, to ja, oprócz tego, że zęby przesunęły się dzięki wyciągom o jakiś mm w lewo, nic nie widzę
Be the girl a man needs. Edytowane przez Laity Czas edycji: 2010-04-20 o 19:11 |
|
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej nie straszcie tymi wyciągami bo będę nosić pół roku 24 na dobę !
|
|
|
|
#952 |
|
Raczkowanie
|
ja mam takie pytanie czy ktos z was wie co to jest POSTAT???
|
#953 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak z tym gadać?? czy to jakiś inny aparat jest? jakiś bardziej przyjazny człowiekowi? oświeć nas nieszczęśliwe co dłużej ponoszą złoma ![]() Cytat:
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak umyję zęby i pozakładam te wszystkie wyciągi to dam fote choć u mnie też mam wrazenie ze sprawa stoi w miejscu, a na pewno efekty nie sa tak spektakularne jak na poczatku
|
|
|
|
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
Od razu po i 6 dni z
![]() Ja widzę różnice, a Wy? http://img687.imageshack.us/i/pulpit1yj.jpg/
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
ja tez widze, dwojka weszla do szeregu juz troche i chyba jedynki zmienily kąt nachylenia
![]() edit: najnowsze zestawienie z wyciagami w calej okazalosci ta żólta poświata na jedynkach to wina wypełnienia po kanałowych leczeniach obu zębów, jak zdejme blaszaka do założe na nie licówki, chyba już zacznę na nie zbierać bo troche beda kosztowac... ps. mam schizy ze ten wyciag trapez wyciagnie mi moje biedne jedynki z dziasel i bede wygladac jak bóbr Laity pochwal się zdjeciami co tam u Ciebie
Edytowane przez surykata Czas edycji: 2010-04-21 o 08:43 |
|
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
sincare a jaki ma twoja chrześnica? koleżnka go miała też po aparacie ale ona mówi że nauczyła się z nim mówić.. ateraz nosi tylko na noc ale mówi że jakby nie założyła na noc to jej sie jedynki cofają :/ niby orto mówiła o retencji stałej, czyli druciku za ząbkami, mówiłą że ja nie powinnam go niszczyć bo nie zagryzam tak zębów, ale w jej głosie było czuć że nie poleca tego aparatu ale mówi że wybór należy do mnie.. pomyślę jeszcze bo cena jednakowa 300 zł
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam oral-b dual clean:P i normalnie się z nią nie rozstaje nie ma to jak elektryk nie kupowałam specjalnej końcówki, ta co mam daje rade naprawdę jest różnica w czyszczeniu!!! szczerze moge polecić kupiłam na allegro w media markt jest chyba teraz promocja na końcówki 2+1 gratis za 39 zł
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ Edytowane przez whenee Czas edycji: 2010-04-21 o 13:46 |
|
|
|
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prosta droga do holiłud smajla
|
|
|
|
|
#960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A wyciągi...hmm...bardzo oryginalna kompozycja ![]() Własnie takie zdjęcia zmotywowały mnie do noszenia aparatu. Niestety po prawie 7 mies. moja asymateria ani drgnęła. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

drut już na jeden dzień zdejmowałam, ale cały aparat?
czasem trafiały się opowieści aparatek, które tylko na dzień ślubu np zdejmowały aparat, no ale to chyba bez pierścieni nie?

Dobrze, że mi te 11 miesięcy temu udało się załapać na tą niższą kwotę, a mianowicie 2200zł
W takiej sytuacji nie wiem czy będę się decydować na aparat na dole, bo nawet metalowy podrożał z 1600zł na 2500zł