Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-20, 20:10   #3061
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

agravka ja z ciuszków to mam parę bodziaków i tyle. Ciągle mi się wydaje,że mam czas
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:11   #3062
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

p.s:zajadam sobie wlasnie loda kaktusa, którego uwielbiaaaam, na szczescie jeszcze jeden w lodowce jest
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:11   #3063
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Pokrowiec? Kurczę, jest tyle rzeczy o których nie wiem Moja siostra mówiła mi, że bardzo się przydaje takie termoopakowanie do butelek, chyba ze styropianu to jest...

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Mi tez wszyscy mówią, że pięknie wyglądam (a niech by spróbowali powiedzieć coś innego ), no ale ja chudzinka nie jestem bo przy wzroście 160 ważę 77 kilo... Tyle, że ja brzucha wcale wielkiego nie mam jak na swój tydzień, dziewczyny tu maja większe, ale takie ładne piłeczki, a mój wiadomo...
Tak ze styropianu do butelek TT trzeba kupic firmowy

Ja zaczelam ciaze od 60,5 kg a mam 160cm, a teraz waze 66,8kg

Agravka - no dlatego ja wole sobie juz przygotowac rzeczy...bo to roznie bywa....ja jak juz pojde na wizyte 11.05 to bedzie 30 tc wiec juz wiele rzeczy moze sie wydazyc...przeciaz urodzic mozna juz od 35tc wiec juz nie wiele zostalo
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-04-20 o 20:15
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:14   #3064
ola_k11
Zadomowienie

a ja właśnie dojadam zupę szczawiową

ps. ciekawe jak spotkanie lazurowej...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:15   #3065
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hej! ja dziś się pokłóciłam z moim TZ, bo poszedł sobie z kolegami na piwko...a ja sama w domu... cały dzień mówił, że chce gdzieś wyjść wieczorem, ale mówił że ze mną.Ja nie bardzo miałam ochotę, ale przez całe popołudnie się nastawiłam, że wychodzimy, a on o 19.00 nagle mówi mi ,że on jednak się z kolegami woli spotkać....No jak się wkurzyłam...mówię Wam...
ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło (jakoś tak to leciało chyba posprzątałam sobie szafkę w kuchni i zadzwoniłam do rodziców i tato (jest ginekologiem) mówi do mnie- zadzwoń do Karoliny, a ja zdziwiona, że po co że wczoraj z nią gadałam, a on ZADZWOŃ-jest w szpitalu i oczywiście nic więcej mi nie chciał powiedzieć-tajemnica lekarska i te sprawy. Ona jest 5 tyg przede mną i miała skurcze. Na szczęście już przystopowali jej te skurcze, ale na razie zostaje w szpitalu.Kurdeeee dziewczyny-muszę jak najszybciej zamawiać wszystko , bo mam tylko ciuszki,a z pielęgnacji i do karmienia nic... Muszę się zmobilizować...
Też bym się wkurzyła na tż i to bardzo Tym bardziej, że powiedział, że razem wychodzicie.
Matko, trzeba się pilnować... Tylko 5 tygodni i juz skurcze no, ale dobrze, ze udało się zahamować...
Ja tez jeszcze nie mam za wiele

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Tak ze styropianu do butelek TT trzeba kupic firmowy

Ja zaczelam ciaze od 60,5 kg a mam 160cm, a teraz waze 66,8kg
Ahaaa, cwaniaczki

Ja w swoim całym dorosłym życiu najmniej ważyłam 65 kilo
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:16   #3066
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć
Dziś dostałam od mojej szefowej ogromną torbę z ubrankami po jej córeczce.
Jest tam multum śpiochów, pajacyków, koszulek , rożek, 2 śpiworki do spania, termometr do wody.
Cieszę się bardzo bo są w dobrym stanie i jest tego dużo.
muszę to posegregować, uprać i wyprasować chyba zacznę to już zaraz bo jak będą wyprane i wyprasowane, ładnie poskładane to zajmą mniej miejsca.

hehe ja też dziś miałam zupę szczawiową , której Tż oczywiście nie jadł i zrobiło mi się przykro... mam z nim problemy bo mało rzeczy lubi i już mi jest przykro bo ja się staram a tu nic ale to wina jego cudownej mamuni , która talent po gotowaniu odziedziczyła po australopitku chyba....

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2010-04-20 o 20:19
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:18   #3067
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć
Jest tam multum śpiochów, pajacyków, koszulek , rożek, 2 śpiworki do spania, termometr do wody.
muszę to posegregować, uprać i wyprasować chyba zacznę to już zaraz bo jak będą wyprane i wyprasowane, ładnie poskładane to zajmą mniej miejsca.
Super, ja też dostałam jakiś czas temu wór ubranek od ciotki mojego tż Jeszcze nie piorę, bo boję się, że "przejdą szafą"
Stary 2010-04-20, 20:24   #3068
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

agravka ja też mam tylko kilka ciuszków i codziennie sobie powtarzam, że trzeba się zmobilizować i zacząć robić zakupy, ale na mówieniu się kończy, a czas ucieka jutro zaczynam 24 tydzień, a niedawno był 12 hehe
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:26   #3069
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Też kupiłam dwie małe butelki A z tym proszkiem widzę, że faktycznie racja

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Już tyle prezentów dostajesz, a co będzie po porodzie

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Bardzo podoba mi się Twoje podejście. Moja siostra mówi, że ja jestem nienormalna, bo codziennie się ważę i panikuję jak coś przybędzie, a to zaledwie 5 kg, dziś zaczynam 26 tydzień. Tylko, że ja zawsze miałam kompleksy na punkcie swojej wagi, zawsze byłam grubaskiem
Ja nigdy chuda ni byłam, taka budowa
Przy 175 ważyłam najmniej 70kg (zawsze mi dawano mniej) przy zajściu w ciążę ważyłam 72 a teraz nawet 93 na ostatniej wizycie
nawet wy mówiłyście, że nie wyglądam na swoje kilosy..ale nie wiem na ile to szczera opinia a na ile taka by mi przykro nie było
Śmieję się, ze wreszcie mogę być bezkarnie gruba bo tak to ciągle pilnowałam obsesyjnie wagi. (przez 2 miesiące jadłam jedynie tylko 2 activie w ciągu dnia, zero jedzenia więcej i nie zeszłam poniżej 70kg)
Wkleję niebawem (nie teraz bo się akurat obżarłam) zdjęcie i same powiecie czy mam te 93 kilosy

Mam nadzieję, że jestem nieco pocieszeniem dla tych które martwią się przyrostem wagi

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:31   #3070
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym się wkurzyła na tż i to bardzo Tym bardziej, że powiedział, że razem wychodzicie.
Matko, trzeba się pilnować... Tylko 5 tygodni i juz skurcze no, ale dobrze, ze udało się zahamować...
Ja tez jeszcze nie mam za wiele

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Ahaaa, cwaniaczki

Ja w swoim całym dorosłym życiu najmniej ważyłam 65 kilo
ja najwiecej wazylam 90kg, wzielam sie za siebie i zrzucilam 30kg i juz wiecej sie tak nie zapuszcze

Stary 2010-04-20, 20:34   #3071
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
ja najwiecej wazylam 90kg, wzielam sie za siebie i zrzucilam 30kg i juz wiecej sie tak nie zapuszcze
Ja najwięcej ważę teraz, 77 Ale po ciąży też planuję porządnie wziąć się za siebie, żeby zejść do 65 Z tą wagą było mi dobrze chociaż do ideału jeszcze daleko
Stary 2010-04-20, 20:37   #3072
itakasia
Zakorzenienie

ja startowalam z 53kg ale mam juz 61.5kg., mam 164cm chcialam zatrzymac sie na 65 ale moze byc problem
Daysy
fajnie z ubrankami ja dzis mamie powiedzialam ze bede chciala lozeczko odebrac od brata (dalam mu 2 wozki i lozeczko i troche ubranek dla corci) to byla jakas zdziwiona i zniesmaczona. w czerwcu mala bedzie miala 2 lata wiec chyba sobie poradza, mysle ze moze juz spac na tapczaniku. ale moi rodzice zawsze sie martwia o mojego brata, tak zostalo z dziecinstwa, bo byl rok mlodszy

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-04-20 o 20:38
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:39   #3073
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
mam pytanie - czy mozna pomalowac lozeczko dzieciece ktore jest juz lakierowane?
trzeba je najpier zetrzec delikatnie papieprem sciernym zeby sie nie swiecilo i wtedy mozna spokojnie pomalowac

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

Dostałam zwolnienie do momentu rozpoczęcia urlopu macierzyńskiego (21.06) czyli na 9 tygodni razem z macierzyńskim mam wolne praktycznie do końca roku
Byłam już u szefowej, wypiłam herbatkę i przekazałam wieści, nie była przeszczęśliwa, ale trudno, to już nie mój problem...
Powiedziałam tylko, że jakby nie mieli nikogo do pracy, to jeszcze w tym tygodniu mogę raz czy dwa razy się pojawić, bo w sumie tak ich z dnia na dzień zostawiłam... Szefowa dziękowała, że to tak ładnie z mojej strony, i że może się zdarzyć że zadzwonią po pomoc...

Dobre wieści są takie, że wreszcie będę mogła powolutku sobie dom ogarnąć przed porodem, na zakupy pochodzić, no i wreszcie będę z Wami częściej i na bieżąco

Pozdrawiam!
no to super!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie... niby wszystko jest okej, chociaz ja jak zwykle mam powody do rozmyslan heh. po pierwsze powiedzial mi ze nie mam zbyt dlugiej szyjki-aczkolwiek nie uzyl stwierdzenia ze mi sie skraca, tylko ze moze taka moja natura, powiedzial tylko ze jak nie ma skurczy to jest dobrze. hmm no ale dalej wpisal mi 2-0,5-0 wiec cos tam zewnetrznie sie rozwiera. no a po drugie, zrobil usg, niunia nadal jest niunia i nic jej sie nie majta miedzy nozkami wiec to juz 3 lekarz ktory stwierdza ze dziewczynka wiec chyba niespodzianki nie bedzie... no i kurde jestem w 25 tc a moja mala wymiar dwuciemieniowy BP ma na 27 tc a kosc udowa na 23 tc gin mowi ze norma, tym bardziej ze mała ma tak od poczatku ta rozbierznosc w wymiarach... no ale martwic mnie to zaczelo :/ a na koniec dowalil mi ze powinnam zamykac lodowke na klodke bo kg leca do gory... a ja jem normalnie. no ale mniejsza z tym, zdaniem lekarza wszystko jest w porzadku, dzidzia glowka do dolu. za tydzien ide na powtorne polowkowe to sie wypytam dokladnie i dokladniej sobie dzidzie poogladam
kochana jesli ginek mowi ze jest dobrze to jest dobrze i nic sobie nie wkrecaj!

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hej! ja dziś się pokłóciłam z moim TZ, bo poszedł sobie z kolegami na piwko...a ja sama w domu... cały dzień mówił, że chce gdzieś wyjść wieczorem, ale mówił że ze mną.Ja nie bardzo miałam ochotę, ale przez całe popołudnie się nastawiłam, że wychodzimy, a on o 19.00 nagle mówi mi ,że on jednak się z kolegami woli spotkać....No jak się wkurzyłam...mówię Wam...
ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło (jakoś tak to leciało chyba posprzątałam sobie szafkę w kuchni i zadzwoniłam do rodziców i tato (jest ginekologiem) mówi do mnie- zadzwoń do Karoliny, a ja zdziwiona, że po co że wczoraj z nią gadałam, a on ZADZWOŃ-jest w szpitalu i oczywiście nic więcej mi nie chciał powiedzieć-tajemnica lekarska i te sprawy. Ona jest 5 tyg przede mną i miała skurcze. Na szczęście już przystopowali jej te skurcze, ale na razie zostaje w szpitalu.Kurdeeee dziewczyny-muszę jak najszybciej zamawiać wszystko , bo mam tylko ciuszki,a z pielęgnacji i do karmienia nic... Muszę się zmobilizować...
ja wlasnie z mezem sie umowilismy ze w przyszlym tyg kupimy prawie wszystko tzn bez wozka

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć

hehe ja też dziś miałam zupę szczawiową , której Tż oczywiście nie jadł i zrobiło mi się przykro... mam z nim problemy bo mało rzeczy lubi i już mi jest przykro bo ja się staram a tu nic ale to wina jego cudownej mamuni , która talent po gotowaniu odziedziczyła po australopitku chyba....
pochwal sie ubrankami

a tz'tem sie nie przejmuj nie chce niech nie je! moj znowu jest wszystko zerny tzn miechozerny

bylam na szkole rodzenia i poszlysmy obejrzec porodowke i naprawde jest sliczna w sumie dopiero w pazdzierniku oddali ja do uzytku po generalnym remoncie sale porodowe osobne jest do dyspozycji rodzacej wanna z hydromasazem pilki sa naprawde super sale 2os z lazienka taka super wanienka dla maluszkow z bierzaca woda przy pokojach sa tez lazienki i polozna mowila ze jak nie ma kobiet to klada je pojedynczo dla lepszego komfortu
a za tydzien bedziemy sie uczyly kapac maluszki
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:40   #3074
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ja startowalam z 53kg ale mam juz 61.5kg., mam 164cm chcialam zatrzymac sie na 65 ale moze byc problem
Daysy
fajnie z ubrankami ja dzis mamie powiedzialam ze bede chciala lozeczko odebrac od brata (dalam mu 2 wozki i lozeczko i troche ubranek dla corci) to byla jakas zdziwiona i zniesmaczona. w czerwcu mala bedzie miala 2 lata wiec chyba sobie poradza, mysle ze moze juz spac na tapczaniku. ale moi rodzice zawsze sie martwia o mojego brata, tak zostalo z dziecinstwa, bo byl rok mlodszy
Nio pewnie ze mozesz spac na tapczaniku, a wrecz juz powinna
Nie przejmuj sie, wiadomo ze jak pozyczylas to trzeba oddac, a po co mu to teraz...

Stary 2010-04-20, 20:41   #3075
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Ja też jestem przewrażliwiona na punkcie wagi. Jako dziecko byłam pulpecikiem i dopiero pod koniec gimnazjum się wzięłam za siebie i schudłam. Ostatnio nie mam się za bardzo gdzie zważyć. Może to i dobrze - jeden powód do stresowania się mniej Gorzej jak 6 maja wejdę u położnej na wagę a tam się z +10 zrobi +20
Stary 2010-04-20, 20:43   #3076
anoxa
Zakorzenienie

itakasia nie przejmuj sie mama ech mamy tak chyba maja i strasznie sie przejmuja synkami moj brat tez jest synkiem mamusi

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

a ja sie w ciazy waga nie przejmuje po co mam sie stresowac jako dziecka nie bylam gruba ale raczej taka normalna pozniej pod koniec gimnazjum schudlam i naprawde bylam szczupla a zawsze mi sie wydawalo ze jestem "gruba" juz tak z dziecinstwa zostalo a teraz raczej bylam normalna
Stary 2010-04-20, 20:51   #3077
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Hej mamusie! Pamiętacie mnie jeszcze? Oj dawno mnie nie było. Wszystko przez ten cholerny remont! Jeszcze oczywiście nie skończony Już mnie szlag trafia! Tz mam luksus bo jestem u rodziców więc jak w hotelu Śniadanka, obiadki, kolacyjki. Ale nie ma to jak w domu.Na dodatek od niedzieli jesteśmy pokłóceni z TŻ, humorki ma jakieś. Wkurza mnie to.
Widzę tutaj piekne brzuszki, śliczne ciuszki i cieszę się, że wszystko u Was dobrze.
Stary 2010-04-20, 20:51   #3078
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
agravka ja też mam tylko kilka ciuszków i codziennie sobie powtarzam, że trzeba się zmobilizować i zacząć robić zakupy, ale na mówieniu się kończy, a czas ucieka jutro zaczynam 24 tydzień, a niedawno był 12 hehe
ja też mam kilka używanych (tzn. jest to ilość która na pewno wystarczy na początek - mojej siostrze wystarczyła), kilka nowych ale chciałabym kupić ze 3-4 kompleciki wyjściowe, jakeś fajne ogrodniczki, dzinsy coś w tym stylu... tak żeby można było ładnie synka ubrać jak się wychodzi na spacer czy w gości ale moja mama za każdym razem jak oglądam allegro czy wystawy sklepowe kwituje "daj się dziecku na razie urodzić!! na początek Ci wystarczy a nakupisz tego i nie daj Boże ..." no i jak to słyszę, to mi się odechciewa zakupów

Cytat:
Ja najwięcej ważę teraz, 77 Ale po ciąży też planuję porządnie wziąć się za siebie, żeby zejść do 65 Z tą wagą było mi dobrze chociaż do ideału jeszcze daleko
ja też teraz najwięcej ważę - 76 ale też będę chciała zejść do 65 kg, bo w tej wadze też się najlepiej czułam
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:54   #3079
anoxa
Zakorzenienie

a ja na kolacje zjadlam pyszne rzodkiewki z jogurtem naturalnym
Stary 2010-04-20, 20:55   #3080
karolcia228
Zakorzenienie

Dziewczyny ide spac, bo wstalam o 5:30 i padam juz....
Dobranoc

Stary 2010-04-20, 20:55   #3081
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a ja na kolacje zjadlam pyszne rzodkiewki z jogurtem naturalnym
ja wlasnie zrobilam i zjadlam twarozek z rzodkiewka i szczypiorkiem mniam
Stary 2010-04-20, 20:57   #3082
itakasia
Zakorzenienie

karolcia
dobranoc
anoxa
no wlasnie mlodszy synek
Stary 2010-04-20, 20:58   #3083
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Co do wagi to ja teraz ważę 75 a przed ciążą ważyłam 72. Ale moje prawdziwa waga to było 63 te 72 to wynik obżarstwa i mam nadzieję, że później wrócę do mojej starej wagi.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 21:00   #3084
anoxa
Zakorzenienie

ola nie daj sie tym maminym zabobona!!
mam znajoma w sumie jest o jakies 3tyg mniej w ciazy ode mnie i ona jeszcze nie ma nic!! i mowi ze narazie nie kupuje jak jej tlumacze a co zrobisz jak zaczniesz wczesniej rodzic albo np nie daj boze szyjka ci sie skruci i nie bedziesz mogla chodzic tylko caly czas lezec to ona mowi ze wtedy wysle sasiadke najwyzej zeby jej kupila (jej tz pracuje za granica) i naprawde sie jej dziwie bo kase maja a ona taka jakas uparta zreszta do szpitala kupila sobie pizame i nie daje sie przekonac ze nie pozwola jej w pizamie chodzic na szkole rodzenia tez nie chce jezdzic bo mowie ze po co a to jej pierwsze dziecko
Stary 2010-04-20, 21:02   #3085
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy macica i worek płodowy jest aż tak bardzo elastyczny, że moja Niunia kopie mnie 2 cm poniżej piersi, podczas gdy granica macicy sięga 10cm niżej? Możliwe, żeby wyprostowane nóżki potrafiły aż tak naciągnąć?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 21:03   #3086
anoxa
Zakorzenienie

agravka ja mam taka pycha swojska spod foli naprawde maja super odmiane moja babcia nia od wielu lat handluje i ma takiego swojego dostawce gosciu ma nie pryskane teraz jest rzodkiewka pozniej bedzie fasolka a na koniec przepyszne pomidorki

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

dzidzia nie mam pojecia
Stary 2010-04-20, 21:04   #3087
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ola nie daj sie tym maminym zabobona!!
mam znajoma w sumie jest o jakies 3tyg mniej w ciazy ode mnie i ona jeszcze nie ma nic!! i mowi ze narazie nie kupuje jak jej tlumacze a co zrobisz jak zaczniesz wczesniej rodzic albo np nie daj boze szyjka ci sie skruci i nie bedziesz mogla chodzic tylko caly czas lezec to ona mowi ze wtedy wysle sasiadke najwyzej zeby jej kupila (jej tz pracuje za granica) i naprawde sie jej dziwie bo kase maja a ona taka jakas uparta zreszta do szpitala kupila sobie pizame i nie daje sie przekonac ze nie pozwola jej w pizamie chodzic na szkole rodzenia tez nie chce jezdzic bo mowie ze po co a to jej pierwsze dziecko
a sasiadka napewno będzie miała czas i ochote jej wszystko kupowac i napewno dopasuje wszystko do jej gustu...
Stary 2010-04-20, 21:09   #3088
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Hej mamusie! Pamiętacie mnie jeszcze? Oj dawno mnie nie było. Wszystko przez ten cholerny remont! Jeszcze oczywiście nie skończony Już mnie szlag trafia! Tz mam luksus bo jestem u rodziców więc jak w hotelu Śniadanka, obiadki, kolacyjki. Ale nie ma to jak w domu.Na dodatek od niedzieli jesteśmy pokłóceni z TŻ, humorki ma jakieś. Wkurza mnie to.
Widzę tutaj piekne brzuszki, śliczne ciuszki i cieszę się, że wszystko u Was dobrze.
pewnie, że pamietamy współczuje remontu, ja zaczynam w przyszłym miesiącu

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ja też mam kilka używanych (tzn. jest to ilość która na pewno wystarczy na początek - mojej siostrze wystarczyła), kilka nowych ale chciałabym kupić ze 3-4 kompleciki wyjściowe, jakeś fajne ogrodniczki, dzinsy coś w tym stylu... tak żeby można było ładnie synka ubrać jak się wychodzi na spacer czy w gości ale moja mama za każdym razem jak oglądam allegro czy wystawy sklepowe kwituje "daj się dziecku na razie urodzić!! na początek Ci wystarczy a nakupisz tego i nie daj Boże ..." no i jak to słyszę, to mi się odechciewa zakupów
haha moja mama tak samo mówi ale i tak kupuję
Stary 2010-04-20, 21:10   #3089
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy macica i worek płodowy jest aż tak bardzo elastyczny, że moja Niunia kopie mnie 2 cm poniżej piersi, podczas gdy granica macicy sięga 10cm niżej? Możliwe, żeby wyprostowane nóżki potrafiły aż tak naciągnąć?
z tego co mi wiadomo to raczej nie... ja dzisiaj bylam u gina i powiedzial ze dno macicy mam na poziomie pępka czyli jak na 6 miesiac przystalo... moze jedynie kopniecie promieniuje wyzej, ale az tak to sie wyciagnac nozka chyba nie moze.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 21:10   #3090
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Dziewczyny ide spac, bo wstalam o 5:30 i padam juz....
Dobranoc
Słodkich snów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości