Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 10:44   #3181
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Dzień dobry
siedzę od rana na allegro.
Zamówiłam duuuuuuużo rzeczy. Chyba się wystraszyłam tymi opowieściami o dziewczynach, które wcześnie trafiają do szpitala Musiałam kupić drobiazgi, których mi brakowało. Teraz czuję się bezpieczniej

Zamówiłam: pieluszki tetrowe, koszulę do szpitala, podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, ceratki, fride, staniki do karmienia i wiele drobnych rzeczy.
Ufff....

Musze jeszcze kupić: sól fizjologiczna, spirytus, proszek do prania, chusteczki, pampersy, łóżeczko turystyczne i pas poporodowy.

I będę miała wszystko chyba ...

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Koło pracy mojego Ł. jest sklep, w którym robią koszulki z dowolnym nadrukiem, wg własnego wzoru również.
Mam koleżankę, która rewelacyjnie rysuje- może ją namówię na takie dzieło ....
pochwal sie koniecznie

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:48   #3182
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Moje wolowe zawsze jak podeszwa i tz zabronil mi kupowac ;P Porownuje tez czasem do gumy i mowi, ze tego sie nawet nie da ukroic W smaku dobre, ale coz moze za krotko smaze...

Moj tak dba o sluzbowy jakby fortune za niego dal a ja wychodze z zalozenia, ze sluzbowe auto to nawet na najwiekszy kraweznik wjedzie ;P

Na obiad dzis pomyslow brak, wczoraj zrobilam kotleciki cienkie z poledwicy wieprzowej z plackami ziemniaczanymi ze szczypiorkiem i sosem tajskim.

a moj sprzata w samochodzie jak ja mu karze tzn z zewnatrz sam go myje ale jak mnie wkurza w srodku to zawsze mu karze sprzatac dobrze ze sie chociaz slucha

a co do wolowiny dziewczyny to naprawde najpierw trzeba ja dlugo i dobrze podsmazyc a pozniej dlllluuuugo dusic bardzo dlugo ja tam nie lubie wolowiny i generalnie nic z niej nie robie sporadycznie gulasz
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:50   #3183
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Wiem, że to co teraz napiszę nie będzie zbyt przyjemne i możecie mnie skrytykować.
Moje uczucia do dziecka są bliżej nieokreślone. Owszem cieszę się, że jest praktycznie wszystko w porządku, że się dobrze rozwija. Ale jak patrzę na obraz USG to mam wrażenie, że to nie moje dziecko. Często mam takie myśli, że to nierealne, że jestem w ciąży. Nie wiem co będzie po narodzinach, jak zareaguję na widok dziecka, na to, że będę musiała mu się poświęcić całkowicie. Wiem, że myślicie, że jestem straszną egoistką. Po części jestem, bo chciałabym żeby człowiek, którego kocham odwzajemniał moje uczucie, żeby był blisko, żebym mogła z Nim porozmawiać kiedy tylko zechcę. Potrzebuję Jego bliskości, dotyku, uśmiechu. Bez tego tak trudno żyć. Czuję się tak bardzo samotna, niechciana, niepotrzebna.
To normalne, ze tak myslisz, ale uwazam, ze zmieni Ci sie po porodzie, wiec tym bym sie nie martwila.

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Widzę że masz tak samo jak ja, nocne szaleństwa kochanego maleństwa ..z tym, że ja mam tak od tygodnia ....ale znalazłam sposób : leżę, nie ruszam się i daję się sprowokować bo jak wyczuje że się budzę to będzie uważała że to normalka i całkiem się przestawi i po porodzie też będzie buszować po nocy
Hehe juz wychowujesz
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

A to moj brzuszek z 21 tc i najbardziej aktualny dzisiejszy, nikt mi juz nie powie, ze jest malutki! Wystrzelil w ciagu 14 dni nie moge sie do niego przyzwyczaic a znajomi przecieraja oczy ze zdumienia
No w koncu zaczal rosnac Fajniutki jest.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:50   #3184
anoxa
Zakorzenienie

hd ja chyba w przyszlym tyg kupie wszystko umowilam sie z mezem ze w czasie tego jego pobytu w pl kupimy prawie wszystko a udalo sie sprzedac wozek???
Stary 2010-04-21, 10:50   #3185
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
vette naprawde znaczaca roznica

niezawsze vette
tez bym chciala zeby moj maz sprzatal tak w donku tymbardziej ze ja lubie jak jest czysto on tez tylko ze zadko sprzata sprzata zazwyczaj jak juz mu karze albo gdzies np jedziemy i ja sie szykuje a on sie nudzi to wyciaga sam z siebie odkurzacz zmyje naczynia poscieli lozko itp ale w sumie mu sie nie dziwie bo ja zazwyczaj po nim poproawialam tzn dalej poprawiam tylko jak nie widzi bo sie wkurza
Moj TZ sprzata i w domu i cale auto, robi to lepiej niz ja Wczoraj bylam taka zmeczona to posprzatal wszystko
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:51   #3186
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
Siala super koszulki a ja mam taka
http://www.walmart.com/ip/Maternity-...y-Tee/12555354

weszlam dzisiaj na strone swojego szpitala i miesiac przed porodem bede musiala wypelnic taki formularz w skrocie oto co sie na nim znajduje:
- czy chce od razu cos przeciwbolowego jak tylko przyjade do szpitala czy chce czekac na anestezjologa,
- czy chce korzystac z wanny/prysznica podczas porodu,
- czy na lozku chce miec strzemiona zeby mi zablokowac nogi czy chce zeby je ktos trzymal,
- czy chce miec lustro podczas porodu zeby wszystko obserwowac miedzy nogami (nie wiem czy ktos by tak chcial),
- czy chce miec ustawiona kamere albo zeby ktos krecil caly porod,
- czy jakbym miala cc czy chce zeby maz byl przy tym,
- czy chce odciac pepowine sama, czy ma to zrobic maz lub lekarz,
- czy po porodzie chce dziecko od razu czy dopiero jak je umyja,
- czy chce kogos do pomocy kolo siebie, osoby ktora wszystko pokaze, jak karmic piersia, itp
- czy chce zeby syn byl obrzezany.
nie wiedzialam ze bez tego mnie nie wpuszcza na porodowke. najlepsze jest to z lustrem pozniej to by mi sie chyba koszmary snily...
Szkoda,że u nas w Polsce nikt się nie interesuje tym, czego chce rodząca i po pierwsze o większości tych rzeczy można zapomnieć a po drugie nawet nie pytają o zgodę przy podstawowych czynnościach, ja po przyjęciu na oddział dostałam zastrzyk i nikt nie miał nawet ochoty poinformowac mnie co to za zastrzyk, dopiero po porodzie lekarka mi powiedziała ,w ogóle u mnie w szpitalu niby oficjalnie pytają o lewatywę i o golenie czy sobie rodząca życzy a w praktyce jest tak,że nikt cię nie pyta tylko goli i robi lewatywę choć z tym drugim to mnie minęło bo powiedziałam położnej że cały dzień na kibelek biegam i że nie miało by co wyjść już po tej lewatywie więc powiedziała że skoro naturanie mnie "oczyszcza" to sobie darujemy i teraz chyba też tak powiem
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:51   #3187
anoxa
Zakorzenienie

dobra dziewczyny ja chociaz zaczynam sprzatac bo mnie to wkurza ze mam cos do roboty a siedze na wizazu do pozniej milego dnia u mnie strasznie zimno dzisiaj
Stary 2010-04-21, 10:54   #3188
vette
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, że to co teraz napiszę nie będzie zbyt przyjemne i możecie mnie skrytykować.
Moje uczucia do dziecka są bliżej nieokreślone. Owszem cieszę się, że jest praktycznie wszystko w porządku, że się dobrze rozwija. Ale jak patrzę na obraz USG to mam wrażenie, że to nie moje dziecko. Często mam takie myśli, że to nierealne, że jestem w ciąży. Nie wiem co będzie po narodzinach, jak zareaguję na widok dziecka, na to, że będę musiała mu się poświęcić całkowicie. Wiem, że myślicie, że jestem straszną egoistką. Po części jestem, bo chciałabym żeby człowiek, którego kocham odwzajemniał moje uczucie, żeby był blisko, żebym mogła z Nim porozmawiać kiedy tylko zechcę. Potrzebuję Jego bliskości, dotyku, uśmiechu. Bez tego tak trudno żyć. Czuję się tak bardzo samotna, niechciana, niepotrzebna."
A ja Cie rozumiem i zupelnie nie zamierzam krytykowac.

Cytat:
tez bym chciala zeby moj maz sprzatal tak w donku tymbardziej ze ja lubie jak jest czysto on tez tylko ze zadko sprzata sprzata zazwyczaj jak juz mu karze albo gdzies np jedziemy i ja sie szykuje a on sie nudzi to wyciaga sam z siebie odkurzacz zmyje naczynia poscieli lozko itp ale w sumie mu sie nie dziwie bo ja zazwyczaj po nim poproawialam tzn dalej poprawiam tylko jak nie widzi bo sie wkurza
U nas odwrotnie, to on poprawia po mnie. Efekt taki, ze blyszczy w domu no ale przez to ja nienawidze sprzatac ... gotowac tez nie lubie, bo wydaje mi sie, ze on ma do tego "dar" ktorego mi brakuje
Musze szukac wyzwan gdzie indziej, maz mnie w domu bije na glowe
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:54   #3189
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
pilotka no wlasnie pisz cos wiecej, co tam u Ciebie na SR
hehe Ok
wczoraj znowu bylam
z nowych dla mnie rzeczy dowiedzialam się, że nie wolno noworodka przy zmianie pieluszki unosic za nóżki (nawet lekko podciagać go) - tak pieluszkę można zmieniać dzieciakom od 6 miesiaca życia...
noworodka trzeba jedną ręką pod pupkę a drugą wyciągnąć pieluszkę
przy nawet leciutkim unoszeniu za nóżki można maluszkowi zafundować dysplazję stawów biodrowych (poprostu kość udowa jest bardzo miękko osadzona w torebce stawu)
no i maluszka trzeba najpozniej do 3 miesiąca zapisać do poradi preluksacyjnej (dzieciecy ortopeda) - aby zbadali mu stawy
i mowili, ze duze kolejki są na NFZ więc warto się tym zainteresować zaraz po porodzie

mowili tez odnośnie przegrzewania i ubierania dziecka - Maluszkowi ubieramy zawsze jedną warstwę ciuszków więcej niż sobie
a czy mu nie za gorąco sprawdzamy z tyłu na karku - jesli gorące ma to za cieplo jest ubrany

położna mowiła też, że maluszkowi można spokojnie kupowac rzeczy używane ale dwie rzeczy dziecko musi mieć bezwzględnie nowe - materac do łóżeczka i buty
i materacyk żeby kupować gryka-kokos (piankowe są wycofywane!)
dziecko do 6 miesiaca ma spać na stronie kokosowej a potem można zmienić na gryke

no i radzili też żeby od urodzenia kłaść dziecko na poduszeczce "klinie"
(zapobiega ulewaniu się i podduszeniu dziecka przez to)
no i od 2-3 dnia po przyjsciu ze szpitala radzili przyzwyczajać dziecko do lezenia na brzuszku - ponoc takie układanie ma same zalety - wzmacnia kregosłup, lepiej odchodzą gazy po karmieniu, bezpieczniej dla dziecka jaksie uleje, dziecko szybciej podnosi główkę itp

to tyle z ciekawszych rzeczy
jutro będzie o karmieniu piersią

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
My w zaczetym 27tc, czyli pocztek 7 miesiaca i III trymestru...
super brzusio! ja za tydzien bede miala 27 ale brzuszek juz teraz wydaje mi się, że mam taki jak Ty

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
A ja siedze z glinka na twarzy i szyi w kolorze sraczki i zaraz pod prysznic .Zawsze to robie jak TŻ śpi bo widząc mnie w tym stanie uciekł by gdzie pieprz rośnie
A zaraz robie śląskie rolady ale musze wyjść jeszcze po musztarde do sklepu
hahaha przypomniała mi się historia z moją ciocią (wiek około 60 lat)
zaaplikowała sobie wieczorem taką maseczkę, po czym w koszuli nocnej stanęła w oknie w kuchni... i akurat przechodził sąsiad.. więc nie muszę Wam chyba opisywac jego przerażonej miny i prędkości z jaką uciekał po zobaczeniu.. ducha

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a moge wiedzieć jakiej firmy te woreczki do mleka ?

a właśnie wiecie może jak potem rozmrozić taki pokarm ? bo coś czytałam że nie można gotować ani nic tylko w kąpieli wodnej chyba
no ale jak w kąpieli to można rozmrozić porcje na cały dzień i trzymać w lodówce? czy każdorazowo przed karmieniem osobno rozmrażac ?
czy lepiej poprostu wyjąć jakieś 5 godzin wcześniej czy ile tam trzeba i położyć żeby się samo rozmrażało ?
tyle pytań
podobno najlepiej nie podgrzewać tylko zostawić do rozmrożenia się..
ale karmienie piersią mamy w SR jutro, więc wypytam odnośnie mrożenia i zdam relację
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:54   #3190
anoxa
Zakorzenienie

karolcia moj generalnie tez sprzata ale mnie wkurza bo ja troche pedantyczna jestem i nawet po mamie poproawiam w sumie jedyna osoba po ktorej nie poprawialam nigdy to moja siostra bo ona taka sama jak ja

jusdan
ja chyba wole zeby mi ta lewatywe zrobili niz mam sie pobrudzic
Stary 2010-04-21, 10:57   #3191
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

niezawsze vette
Wierz mi, nie chcialabys. Ja sprzatam jak czuje potrzeba a on ja czuje caly czas, on sie meczy i przy okazji mnie meczy a ile sie przy tym nagada! Musztruje mnie ciagle, on juz by mi sprzatal kubek z herbata w polowie wypita bo to "balagan", naprawde meczace to jest.

Hd to niezle wszystko juz masz prawie

Maciuś
Stary 2010-04-21, 11:02   #3192
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
papateria fajny i nie drogi moja siostra ma brauna do ucha ale nie wiem ile kosztowal ale ja chyba i tak zaopatrze sie w jakis wlasnie taki plus jeden lub dwa zwykle kolezanka miala teraz taki zwykly ale z elektrycznym wyswietlaczem i mierzyla malemu temp wychodzilo nieco ponad 38C dostal drgawek wezwala pogotowie oni zmierzyli temp swoim i mial ponad 40C wiec warto miec jakis zwykly w zanadrzu tym bardziej ze one taniutkie sa
Te elektroniczne za 15 zl to sa jednorazowki, ja w ciagu roku kupilam ze 3, bo farmaceuta mowil, ze baterie do nich sa w cenie termometru. Jesli chodzi o prawidlowe wskazywanie temp to szkoda gadac.
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Zamówiłam duuuuuuużo rzeczy. Chyba się wystraszyłam tymi opowieściami o dziewczynach, które wcześnie trafiają do szpitala Musiałam kupić drobiazgi, których mi brakowało. Teraz czuję się bezpieczniej

Zamówiłam: pieluszki tetrowe, koszulę do szpitala, podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, ceratki, fride, staniki do karmienia i wiele drobnych rzeczy.
Ufff....

Musze jeszcze kupić: sól fizjologiczna, spirytus, proszek do prania, chusteczki, pampersy, łóżeczko turystyczne i pas poporodowy.

pochwal sie koniecznie
Wow to duzo Ci nie zostalo. Fajnie. Liczylas juz wydatki wyprawkowe? Ciekawe czy kwota jest zblizona do tej Twojej z listy.
Stary 2010-04-21, 11:02   #3193
wiolek1
Zadomowienie

niezawsze szczurki które zdychają ze starości mają 4-5 lat. ale bardzo rzadko się to zdarza bo zazwyczaj 90 % albo nawet więcej zdycha na nowotwory ;/ czyli koło 3 roku życia a mój lizaczek ma dopiero półtora, więc mam nadzieje że jednak jakimś "cudem" wyzdrowieje tym bardziej, że raz już był bardzo chory i go odratowaliśmy. niestety szczurki mają to do siebie że dużo chorują

Cytat:
przed chwila sie zmierzyłam i jestem kwadratowa +12kg .....28tc
brzuch 102
biodra 102
biust 100

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

jak byłam u siostry Tż to pokazywali nam TEN termometr.Są bardzo zadowoleni.Wogóle to ten termometr mówi
to ja tez kwadratowa + 4 kg ... 25 tc

brzuch 94
biodra 94.5
biust 93.5

a to i tak sa wymiary z "rana" wieczorem jak się mierze to do tych wymiarów trzeba dodać +- 2 cm

lazurowa ja wcale nie będe cie krytykować i to jest normalne, że nie musisz od razu czuć wielkiej miłości. u niektórych przychodzi ona z czasem i to nawet nie od razu po urodzeniu ale 2 osobe nie kocha się w ciągu 5 minut od poznania na wszystko będzie czas i na pewno będziesz dobrą mamusią

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie! My idziemy na spacer i zareklamować moje ciążowe spodnie z h&m po miesiącu zaczęły mi iść oczka na pasie ;/ a później kawka z ciocią Elą... generalne dzień wędrowny będziemy pewnie dopiero wieczorkiem. Także miłego dnia i nie piszcie za dużo...
A jakby udało się coś wymyślić z tymi koszulkami to my też się piszemy
no to kciuski za pomyślną reklamacje

vette no to cie wywaliło faktycznie ale super figura naprawde

a ja ide pod prysznic i na miasto odebrać nogę od stołu, który zaraz po kupnie reklamowaliśmy. i w końcu po 5 TYGODNIACH przyszła nowa hahah szał poprostu
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 11:03   #3194
vette
Zadomowienie

niezawsze jak ma na imie Twoj maz bo mam wrazenie, ze mowisz o moim
Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
hehe Ok
wczoraj znowu bylam
z nowych dla mnie rzeczy dowiedzialam się, że ...
Dziekuje Ci bardzo za ta relacje
ja narazie nie moge chodzic, a bardzo bym chciala...
Spadlas mi z nieba a no wlasnie skad pilotka?
Stary 2010-04-21, 11:08   #3195
niezawsze
Zakorzenienie

Polezec w lozku nie mozna normalnie bo mi wiertara nad glowa wierca wrrr.

Co do lewatywy to czytalam rozbiezne opinie, np, ze po lewatywie caly czas sie d... leje, wiec gorzej niz by jej nie bylo, albo ze super bo nic juz nie ma w jelitach i sama nie wiem co o tym sadzic. Najlepiej gdyby sie sam organizm oczyscil jak u Jusdan.

Maciuś
Stary 2010-04-21, 11:10   #3196
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

Moj umyl naczynia po wczorajszej kolacji, poscieral blaty i umyl
A to moj brzuszek z 21 tc i najbardziej aktualny dzisiejszy, nikt mi juz nie powie, ze jest malutki! Wystrzelil w ciagu 14 dni nie moge sie do niego przyzwyczaic a znajomi przecieraja oczy ze zdumienia
w kompleksy wpadnę przez Ciebie

Stary 2010-04-21, 11:11   #3197
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
a właśnie wiecie może jak potem rozmrozić taki pokarm ? bo coś czytałam że nie można gotować ani nic tylko w kąpieli wodnej chyba
no ale jak w kąpieli to można rozmrozić porcje na cały dzień i trzymać w lodówce? czy każdorazowo przed karmieniem osobno rozmrażac ?
czy lepiej poprostu wyjąć jakieś 5 godzin wcześniej czy ile tam trzeba i położyć żeby się samo rozmrażało ?
tyle pytań
Najlepiej poporcjować sobie na mniejsze ilości i wyjąć tylko tyle ile trzeba, bo w temp pokojowej ściągnięte mleko może stać ok 2 godzin, chyba że w lodówce to 24 godziny.Ja jak Martynka była malutka to porcjowałam do małych, wyparzonych słoiczków po przecierze pomidorowym i rzeczywiście nie wolno tego mleka gotować, tylko w temp. pokojowej musi "dochodzić" albo w kąpieli wodnej, szczerze zdarzało mi się czasem ( bardzo lekko!!!!) podgrzać na kuchence ale też w garnuszku z wodą, bardziej żeby ocieplic niż zagotować.
Wydaje mi się,że woreczki na mleko to zbędny wydatek ponieważ wątpię żeby ktoś robił tak duże zapasy w mleko.
Zamrożone w zamrażąrce może leżeć 6 miesięcy a w lodówce dobę albo nawet do dwóch więc spokojnie, nawet te dziewczyny,które studiują albo chcą wrócić do pracy mogą przechowywac mleko w lodówce w zwykłych butelkach do mleka albo w słoiczkach wyparzonych.Ja miałam trochę inną sytuację bo przy nawale mleka( juz pisałam) 5 razy wylądowałam z gorączką w szpitalu lekarze chcieli lekami zatrzymac mi laktację i mówili żebym zrezygnowała z karmienia piersią więc zrobiłam sobie większe zapasy w zamrażarce gdyby nie udało mi się tej sytuacji uniknąć to miała bym juz na dłużej dla małej swój pokarm.Na szczęscie do roku karmiłam ją z cycucha a problemy z czasem ustąpiły.Trzeba tylko pamiętać żeby sobie zapisywac na pojemniczku datę!!!
Stary 2010-04-21, 11:13   #3198
papeteria
Zakorzenienie

ludzie zajrzałam na chwile na allegro a tu już tyle zapisane
anoxa co to znaczy w razie "w" często się pojawia to określenie ale nie czaje
Cytat:
warto miec jakis zwykly w zanadrzu tym bardziej ze one taniutkie sa
zgadzam się
vette faktycznie wystrzelił
Cytat:
Moje wolowe zawsze jak podeszwa i tz zabronil mi kupowac ;P Porownuje tez czasem do gumy i mowi, ze tego sie nawet nie da ukroic W smaku dobre, ale coz moze za krotko smaze...
ja właśnie długo smażyłam, dusiłam ostatnio jeszcze na piwie więc to pewnie wina mięcha ....jak dziś nie wyjdzie to już nigdy nie kupie mięsa wołowego w zasadzie to już żałuje że nie wziełam np polędwiczki
Cytat:
ja to samo
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 11:14   #3199
hd2005
Zakorzenienie

...

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
hd ja chyba w przyszlym tyg kupie wszystko umowilam sie z mezem ze w czasie tego jego pobytu w pl kupimy prawie wszystko a udalo sie sprzedac wozek???
wystawiłam licytacje na 14 dni.Jeszcze 7 czy 6 do końca.
Jedna osoba licytuje czyli za min. 599 zł pójdzie. Obserwuje 14 osób
Zakładam, że będzie dobrze

Stary 2010-04-21, 11:14   #3200
papeteria
Zakorzenienie

hd ja też to wszystko oglądałam wczoraj i dziś u jednego kupiłaś ? ile pieluch ? ja myślę o 20 sztukach
Stary 2010-04-21, 11:17   #3201
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
lazurowa masz prawo do takich mysli dlatego ze nie planowalas ciazy i wiele kobiet gdy sa tak "zaskoczone" miewa rozne mysli ale mysle ze po porodzie pojawi sie u ciebie milosc matczyna narazie poprostu jest ci ciezko i ciaza bardziej ze smutnymi sprawami ci sie kojarzy niz z pozytywnymi
Cytat:
To normalne, ze tak myslisz, ale uwazam, ze zmieni Ci sie po porodzie, wiec tym bym sie nie martwila.
Cytat:
A ja Cie rozumiem i zupelnie nie zamierzam krytykowac.
Cytat:
lazurowa ja wcale nie będe cie krytykować i to jest normalne, że nie musisz od razu czuć wielkiej miłości. u niektórych przychodzi ona z czasem i to nawet nie od razu po urodzeniu ale 2 osobe nie kocha się w ciągu 5 minut od poznania na wszystko będzie czas i na pewno będziesz dobrą mamusią
Dziękuję Wam za te słowa. Kilka lat temu, kiedy z eXem staraliśmy się o dziecko to właśnie ono było największym marzeniem mojego życia. Nasze wspólne dziecko. I chociaż jeszcze go nie było na świecie ja kochałam już samo wyobrażenie o nim. Dlatego teraz mam do siebie wielki żal, że nie czuję tego samego, że tak nie czekam. Poza tym samo moje wykształcenie powoduje, że mam do siebie żal. Jestem pedagogiem, znam bardzo dobrze wszystkie mechanizmy związane z więziami międzyludzkimi, z relacjami matka-dziecko. Przeczytałam wiele związanego z psychologią dziecka już od pierwszych dni jego życia w łonie matki i wiem, że temu małemu robaczkowi robię wielką krzywdę...
Nie wiem co powinnam zrobić. Pewnie najlepiej byłoby odciąć przeszłość grubą czarną krechą, ale nie potrafię. Na każdym kroku jest coś co wiąże się z Nim, co mi przypomina, no i najważniejsze, że z serca Go nie da rady wyrzucić...
Stary 2010-04-21, 11:18   #3202
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość

Wow to duzo Ci nie zostalo. Fajnie. Liczylas juz wydatki wyprawkowe? Ciekawe czy kwota jest zblizona do tej Twojej z listy.
wiesz, dużo dostałam więc ...
Mogę powiedzieć jakiej wartości są rzeczy, które mam już w domu

Stary 2010-04-21, 11:19   #3203
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
papateria fajny i nie drogi moja siostra ma brauna do ucha ale nie wiem ile kosztowal ale ja chyba i tak zaopatrze sie w jakis wlasnie taki plus jeden lub dwa zwykle kolezanka miala teraz taki zwykly ale z elektrycznym wyswietlaczem i mierzyla malemu temp wychodzilo nieco ponad 38C dostal drgawek wezwala pogotowie oni zmierzyli temp swoim i mial ponad 40C wiec warto miec jakis zwykly w zanadrzu tym bardziej ze one taniutkie sa
Zwykły jest niezastąpiony, po porodzie jak przychodziła do mnie położna to pokazała jak mierzyć w pupie takim zwykłym i nie jest to nic trudnego, koniec termometru smaruje się kremem albo wazeliną,jedną ręką podnosi do góry obie nóżki i wkłada się do pupy na ok 2 cm i przytrzymuje 2 minuty, po tym czasie od otrzymanego wyniku należy odjąć 0,5 stponia i jest prawidłowa wysokość gorączki.
Stary 2010-04-21, 11:20   #3204
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd ja też to wszystko oglądałam wczoraj i dziś u jednego kupiłaś ? ile pieluch ? ja myślę o 20 sztukach
kupiłam 30 tetrowych i 3 flanelowe
Kupiłam u kilku różnych

Stary 2010-04-21, 11:20   #3205
vette
Zadomowienie

Cytat:
w kompleksy wpadnę przez Ciebie
To bedziemy obie zakompleksione bo jak ogladalam Twoje foty to nie wiedzialam, ktorej maseczki, kremu, serum itd mam sie czepic zeby miec taka cera jak Ty
Stary 2010-04-21, 11:22   #3206
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
to bedziemy obie zakompleksione Bo jak ogladalam twoje foty to nie wiedzialam, ktorej maseczki, kremu, serum itd mam sie czepic zeby miec taka cera jak ty

Stary 2010-04-21, 11:22   #3207
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Kiepsko. Muszę się pogodzić z tym wszystkim... z tym, że Michał chce być tylko przyjacielem.
Może warto jak na razie zgodzić się na te przyjacielskie warunki a nigdy nie wiadomo co będzie później....czas pokarze, bądź cierpliwa, dziecko potrafi naprawdę wiele zmienić
Stary 2010-04-21, 11:25   #3208
papeteria
Zakorzenienie

pilotka bardzo cenne wskazówki że taki materac to wiedziałam , ale o stronach już nie ....super
dobre z tą sąsiadką
niezawsze szwagierka po odejściu czopu też co chwile latała do kibelka w tej drugiej sprawie i potem nie miała już lewatywy zreszta nie było już czasu
współczucia wiertary
Stary 2010-04-21, 11:26   #3209
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Dzień dobry

Ufff....

pochwal sie koniecznie

Czytałam ostatnio w jakimś czasopiśmie ciążowym,że dostępne są w aptece juz gotowe gaziki, nasączone roztworem do przemywania pępuszka i jest to dużo wygodniejsze i nie trzeba wtedy kupowac spirytusu i go rozrabiać.
Stary 2010-04-21, 11:30   #3210
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Czytałam ostatnio w jakimś czasopiśmie ciążowym,że dostępne są w aptece juz gotowe gaziki, nasączone roztworem do przemywania pępuszka i jest to dużo wygodniejsze i nie trzeba wtedy kupowac spirytusu i go rozrabiać.
jest tego sporo na allegro.
1 saszetka kosztuje ok. 1zł a przemywać powinno się co kilka godzin
Zobaczę co powiedzą na ten temat w szkole rodzenia i podejmę decyzję

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości