|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Czesc!
Jakos pozniej dzis wystartowalam, wszystko dlatego ze zrobilam sobie wolne od pracy Cytat:
Ja az taka nie jestem i czasami mam ochote go wiolek fajny szczurek, taki grubiutki ![]() zuziunia powodzenia! pilotka no wlasnie pisz cos wiecej, co tam u Ciebie na SR
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:Ja za chwilke, bede uciekac pilnowac malego Mikołaja ale bede miec tam net wiec spoko
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
My w zaczetym 27tc, czyli pocztek 7 miesiaca i III trymestru...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
vette u mnie coś pochmurno
![]() karolcia pięknie
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia ślicznie wyglądasz... i to już 3 trymestr, a dopiero co zaczynałyśmy
w sumie nawet nie wiedziałam od którego tygodnia zaczyna się 3 trymestr, u mnie też coraz to bliżej tego dnia My nie śpimy z Łucją od 8... mała teraz ogląda bajkę, ja zdążyłam wziąć szybki prysznic i umyć włosy, teraz będziemy jeść śniadanko, a potem pójdziemy do babci posiedzieć, bo obiad mam i dla małej naszykowany i dla Nas
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zaraz pod prysznic .Zawsze to robie jak TŻ śpi bo widząc mnie w tym stanie uciekł by gdzie pieprz rośnie ![]() A zaraz robie śląskie rolady ale musze wyjść jeszcze po musztarde do sklepu
|
|
|
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
karolcia śliczny brzusio
a ja się zaraz zbieram jadę kupić jakieś buty na płaskim, bo w domu nie mam ani jednej pary wszystko na obcasie ale nie bardzo już mogę chodzić w nich i muszę kupić coś na płaskim a tak nie lubię płaskich butów no ale może wypatrzę coś fajnego
|
#3158 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście jak na szczurka tylko nie wiem czy nie zdechnie bo chyba chory jest całą skóre ma w takiej dziwnej skorupce chodziłam do weta zastrzyki miał, kąpałam go w specjalnym szamponie i dupa dalej ;/ możliwe, że to od wątroby coś ;/ ale narazie jest żywy i radosny więc mam nadzieje, że jakoś samu mu przejdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja chcceeee !!!! ale ja też angielski tak czaje ze hoho więc nie podejmę się niestety ale jeżeli któraś z dziewczyn by się podjeła załatwienia to ja jestem chętna na taką koszulke Cytat:
ale widać szanują twoje zdanie gdzie tutaj w pl ktoś by o takie rzeczy pytał heh ![]() Cytat:
no ale jak w kąpieli to można rozmrozić porcje na cały dzień i trzymać w lodówce? czy każdorazowo przed karmieniem osobno rozmrażac ? czy lepiej poprostu wyjąć jakieś 5 godzin wcześniej czy ile tam trzeba i położyć żeby się samo rozmrażało ? tyle pytań ![]() vette bo on jest troszke taki grubcio a na tym zdj wyszedł szczególnie grubiutko ale nie jest znowu jakoś przesadnie tłusty tylko taki puchaty ładnie ładnie brzuszek już ogromny ja dzisiaj 25 tydzień |
|||||
|
|
|
#3159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do maseczek, to ja nieraz i przy Damianie robię, i on też czasem robi... wiesz twarz mu się cholernie zanieczyszcza w jego pracy i nawet kupiłam mu taką specjalną oczyszczającą... i ani ja nie uciekam, ani on ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Zważyłam się dziś i mam 6.5 na plusie ... jestem w 23 tc. jutro zaczynam 24 :P ale i tam wydaje mi się , że to dużo.
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2010-04-21 o 10:00 |
|
|
|
#3161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda ze nie mamy mamuśki z angli wtedy to by może łatwiej było
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aleTŻ z racji mojej szkoły będzie teraz moim testerem masaże twarzy etc ....Co do rolad .Robiłam raz i podeszwa może jakieś stare miecho było , jednak postanowiłam mięsku wołowemu dać jeszcze jedną szansę gdy szwagierce która nie umie gotować wyszły pyszne
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-21 o 10:14 |
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój TŻ też taki pedant, przynajmniej raz w tyg (czasem nawet dwa) myje auto, odkurza a deskę wyciera ściereczkami z kurzu codziennie :/ ślicznie!!! co robicie dziś na obiad? ja nie mam pomysłu
Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-04-21 o 10:13 |
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
aaa i dziś zaczynamy 25 tc
|
|
|
|
#3167 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Z jakich źródeł czerpaliście Państwo wiedzę na temat porodu? ▢ Szkoła Rodzenia (która?) ......................... ......................... ......................... ......................... ......... ▢ literatura fachowa ▢ rozmowy z lekarzem i położną ▢ strona internetowa (która?) ......................... ......................... ......................... ......................... ..... ▢ inne ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ................ 2. Jak ocenia Pani swoje przygotowanie do porodu? ▢ dobrze ▢ źle ▢ nie mam zdania 3. Czy planuje Pani obecność osoby towarzyszącej przy porodze? ▢ tak (czyją?) ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ..... ▢ nie 4. Czy wyrazi Pani zgodę na obecność studentek Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego podczas porodu? ▢ tak ▢ nie ▢ nie mam zdania Komentarz: ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........... 5. Nacięcie krocza powinno się stosować jedynie w uzasadnionych przypadkach, np. w razie potrzeby szybkiego zakończenia porodu z uwagi na pogorszenie się stanu dziecka. Niewielkie pęknięcie jest rozwiązaniem korzystniejszym ze względu na krótkie gojenie się i mniejszą utratę krwi. Rzadziej występują później bóle krocza, np. przy chodzeniu czy podczas stosunku płciowego. Które rozwiązanie bardziej do Pani przemawia? ▢ akceptuję niewielkie pęknięcie krocza ▢ uważam, że nacięcie krocza będzie lepsze, niż pęknięcie Komentarz: ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ 6. Poród nie zawsze może odbyć się w sposób naturalny i czasami konieczne jest przeprowadzenie cięcia cesarskiego. Czy chciałaby Pani, aby podczas ewentualnego cięcia cesarskiego towarzyszyła Pani bliska osoba? ▢ tak (kto?) ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........ ▢ nie ▢ nie mam zdania Komentarz: ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ 7. Jaki jest Pani zdanie na temat stosowania leków w czasie porodu (na przykład oksytocyny w celu wzmocnienie skurczów macicy)? ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ 8. Łagodzenie bólu porodowego zmniejsza cierpienie związane z porodem, jednak w niektórych przypadkach może prowadzić do przedłużenia porodu, a nawet konieczności zakończenia porodu przy pomocy próżniociągu, kleszczy lub cięcia cesarskiego. Niektóre kobiety z góry planują znieczulenie porodu, inne wolałyby urodzić w sposób naturalny. Są i takie, które planują podjęcie decyzji dopiero po rozpoczęciu porodu. Jakie są Pani preferencje w tym względzie? ▢ chciałabym urodzić bez znieczulenia ▢ jestem zdecydowana prosić o znieczulenie porodu ▢ jeszcze nie wiem, będzie to zależało od tego jak będę znosić skurcze porodowe ▢ inne: ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ............... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ 9. Prosimy o podzielenie się z nami Pani opinią na temat: • porodów do wody ......................... ......................... ......................... ......................... ..................... • kąpieli (immersji wodnej) w pierwszym okresie porodu ......................... ......................... ........... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Normalna waga ani malo ani duzo mi sie wydaje. Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-04-21 o 10:22 |
||||
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A brzuszek jest co raz wiekszy, musze jakies dresy chyba kupic
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
przed chwila sie zmierzyłam i jestem kwadratowa
brzuch 102 biodra 102 biust 100 ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- jak byłam u siostry Tż to pokazywali nam TEN termometr.Są bardzo zadowoleni.Wogóle to ten termometr mówi
|
|
|
|
#3170 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja zjadlam oczywiscie tosty na sniadanko i zaraz zabieram sie za sprzatanie lazurowa jak sie trzymasz??
|
|
#3171 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
Moje uczucia do dziecka są bliżej nieokreślone. Owszem cieszę się, że jest praktycznie wszystko w porządku, że się dobrze rozwija. Ale jak patrzę na obraz USG to mam wrażenie, że to nie moje dziecko. Często mam takie myśli, że to nierealne, że jestem w ciąży. Nie wiem co będzie po narodzinach, jak zareaguję na widok dziecka, na to, że będę musiała mu się poświęcić całkowicie. Wiem, że myślicie, że jestem straszną egoistką. Po części jestem, bo chciałabym żeby człowiek, którego kocham odwzajemniał moje uczucie, żeby był blisko, żebym mogła z Nim porozmawiać kiedy tylko zechcę. Potrzebuję Jego bliskości, dotyku, uśmiechu. Bez tego tak trudno żyć. Czuję się tak bardzo samotna, niechciana, niepotrzebna. Cytat:
Moja mama powiedziała "a myślałam, że będzie chłopak... może się jeszcze odmieni".
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
papateria fajny i nie drogi moja siostra ma brauna do ucha ale nie wiem ile kosztowal ale ja chyba i tak zaopatrze sie w jakis wlasnie taki plus jeden lub dwa zwykle kolezanka miala teraz taki zwykly ale z elektrycznym wyswietlaczem i mierzyla malemu temp wychodzilo nieco ponad 38C dostal drgawek wezwala pogotowie oni zmierzyli temp swoim i mial ponad 40C wiec warto miec jakis zwykly w zanadrzu tym bardziej ze one taniutkie sa
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..z tym, że ja mam tak od tygodnia ....ale znalazłam sposób : leżę, nie ruszam się i daję się sprowokować bo jak wyczuje że się budzę to będzie uważała że to normalka i całkiem się przestawi i po porodzie też będzie buszować po nocy
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! My idziemy na spacer i zareklamować moje ciążowe spodnie z h&m po miesiącu zaczęły mi iść oczka na pasie ;/ a później kawka z ciocią Elą... generalne dzień wędrowny będziemy pewnie dopiero wieczorkiem. Także miłego dnia i nie piszcie za dużo...
A jakby udało się coś wymyślić z tymi koszulkami to my też się piszemy
|
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
duzyy i slicznykasza gryczana, sos, miesko ![]() Cytat:
Moj umyl naczynia po wczorajszej kolacji, poscieral blaty i umyl kuchnie. Dzwonil przed chwila i sie pyta co robie, wiec mu mowie ze zaraz zabieram sie za odkurzanie /wiem, ze go wqrza jak lataja jakies paprochy/ a on na to: nic nie sprzataj, masz odpoczywac ![]() Wiem, ze go duuuuuzo kosztowalo to zdanie, zwlaszcza ze jak wroci z pracy na pewno bedzie zmeczony...a pierwsze co zrobi to poodkurza. Taka natura, czasami mam z nim przes** a czasami jest bosko ![]() A to moj brzuszek z 21 tc i najbardziej aktualny dzisiejszy, nikt mi juz nie powie, ze jest malutki! Wystrzelil w ciagu 14 dni nie moge sie do niego przyzwyczaic |
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa masz prawo do takich mysli dlatego ze nie planowalas ciazy i wiele kobiet gdy sa tak "zaskoczone" miewa rozne mysli ale mysle ze po porodzie pojawi sie u ciebie milosc matczyna narazie poprostu jest ci ciezko i ciaza bardziej ze smutnymi sprawami ci sie kojarzy niz z pozytywnymi
|
#3177 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiepsko. Muszę się pogodzić z tym wszystkim... z tym, że Michał chce być tylko przyjacielem.
|
#3178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W smaku dobre, ale coz moze za krotko smaze...Cytat:
Na obiad dzis pomyslow brak, wczoraj zrobilam kotleciki cienkie z poledwicy wieprzowej z plackami ziemniaczanymi ze szczypiorkiem i sosem tajskim. |
||
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zwykle mam 2 nowe a elektryczny kupie jeden![]() Vetta - śliczny
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-21 o 10:45 |
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
vette naprawde znaczaca roznica
niezawsze vette tez bym chciala zeby moj maz sprzatal tak w donku tymbardziej ze ja lubie jak jest czysto on tez tylko ze zadko sprzata sprzata zazwyczaj jak juz mu karze albo gdzies np jedziemy i ja sie szykuje a on sie nudzi to wyciaga sam z siebie odkurzacz zmyje naczynia poscieli lozko itp ale w sumie mu sie nie dziwie bo ja zazwyczaj po nim poproawialam tzn dalej poprawiam tylko jak nie widzi bo sie wkurza
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

ale musze wyjść jeszcze po musztarde do sklepu 

całą skóre ma w takiej dziwnej skorupce chodziłam do weta zastrzyki miał, kąpałam go w specjalnym szamponie i dupa dalej ;/ ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, jednak postanowiłam mięsku wołowemu dać jeszcze jedną szansę gdy szwagierce która nie umie gotować wyszły pyszne