|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Czesc mamusie
Lece Was przeleciec Obiad sie gotuje,pranie wywieszone ,maluch nakarmiony mama sobie kawke zrobila i do wizazowania moze zasiasc.poki co pogoda bleeeee wiec na spacer nie idziemy,zobaczymy pozniej
|
#2132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
śliczna z ciebie kobietka a ja właśnie podałam małej panadolka bo wczoraj był czopek więc teraz dałam panadolka, od 7 rana jeszcze nie usneła ale wkońcu poszła spać teraz bede ją obserwować bo jednak jakaś obawa jest
|
|
|
#2133 |
|
Raczkowanie
|
Hello
![]() Magdawikp, to nosidło to Manduca - o proszę, link http://www.chusty.com.pl/artykuly.ph...04081226580378 (mam nadzieję, że można) Aniulka, ale jak dajesz czopki z paracetamolem, to wszystko całkowicie jedno, czy dasz syrop! to jest ta sama substancja, tylko w innej formie. A paracetamol podobno baaardzo rzadko uczula, a ibuprofen częściej. Więc to jedno z drugim niewiele ma wspólnego. Tarasiu, Bartek też ma takie akcje już powoli - tzn. jak go odkładam na matę albo łóżko to prawie zawsze przez pierwsze 10-30 sekund buczy, nie płacze ale tak się wnerwia. Za chwilę, jak się mu jakąś zabawką potrząśnie albo zagada do niego śmiesznie, to się uspokaja ale już wyraża preferencje! No i w sumie normalne i słuszne Asicca, jak tam Malutka, macie już wyniki?? Kurczę, coś mnie głowa boli... wiatr straszny jest i zimno, nie wiem, czy dzisiaj spacer - ale raz możemy sobie najwyżej odpuścić, bo ostatnio po 3 godziny jesteśmy na dworze. No, jeszcze zobaczę. Karolina, przykro z powodu mamy ![]() DiTu, klikam codziennie a co można wygrać?
|
#2134 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=karolina84;18722384
Anulka życzę Agusi by ząbki szybko wychodziły i ją nie męczyły QUOTE] ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- [QUOTE=belladonna78;187235 22]Hello ![]() Aniulka, ale jak dajesz czopki z paracetamolem, to wszystko całkowicie jedno, czy dasz syrop! to jest ta sama substancja, tylko w innej formie. A paracetamol podobno baaardzo rzadko uczula, a ibuprofen częściej. Więc to jedno z drugim niewiele ma wspólnego. Kurczę, coś mnie głowa boli... wiatr straszny jest i zimno, nie wiem, czy dzisiaj spacer - ale raz możemy sobie najwyżej odpuścić, bo ostatnio po 3 godziny jesteśmy na dworze. No, jeszcze zobaczę. QUOTE] ale tak przemyślawszy to jednak lepiej podać syropek niż ciągle męczyć tą biedną pupcie czopkami, i my też dzisiaj nici ze spacerku bo jakoś brzydko na dworze i zanosi sie że chyba popadze troszke deszczyk, my tak długo nie umimy być na dworze bo mała jest marudna i tylko po godzince wytrzymujemy bo puźniej lekki płacz i nie chce leżeć w wózku ale w sobote i niedziele byliśmy u babci czyli prababci Agusi i tam to mleczko wypiła na dworze i potem na placu przed domkiem pobawiliśmy sie i usnęła superowo pod golutkim niebem
|
|
#2135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karolina - normalnie kariera stoi przed Tobą otworem mam tą samą zabawkę piłeczkę co w środku jest ludek
|
|
|
|
|
#2136 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaale uroczo mój Boss też lubi lizać Blanke, ostatnio nawet go przechrzciliśmy na Uszera, bo jest fetyszystą uszu a biedny ma długie włosy i mała zaczyna go strasznie za nie szarpać.. wspólczuje mu ![]() Cytat:
![]() a co do terroryzmu... to jest istny koszmar, Blancik w ogole nie umie sie sam soba zajac, ewentualnie bawi sie stopami, ale tylko chwile... i nie śpi w ciągu dnia w ogole, nic a nic, podobno ma to po mnie, ale tak zajmowac sie nią cały dzien to nie jest łatwo.. a dzis jeszcze pada deszcz i ze spaceru nici.. ;/ Cytat:
przylaczam sie do życzeń! Lenka, Dominisia i Dominiś dzien dobry U nas wesolutko, Blanka chce siadac, pakuje non stop stopy do buzi i smieje sie bez przerwy tzn pęka ze smiechu heh przymierzamy sie do pojscia na basen, chyba kupie to swimhorsy, fajneeee Kupujecie kojce? moze macie jakies fajne upatrzone? karolina, ja tez bym Cie chetnie obejrzala, a nie otwiera mi sie filmik pomocy
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-04-21 o 11:43 |
|||
|
|
|
#2137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez dołanczam sie do życzonek Sto lat dla jubilatów Cytat:
Prosze dzis o kciukasy bo idziemy na szczepienie na 16
|
|
#2138 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adaś superCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas też brzydko...Cytat:
Cytat:
![]() Jakieś zestawy muzyczne i do malowania i miśki Bebiko ![]() http://www.allegro.pl/item999009793_...wyprzedaz.html Mam podobny - trochę ładniejszy i bardziej kolorowy - po synku Zaciśnięte |
||||||
|
|
|
#2139 | |
|
Raczkowanie
|
Karolinko, zgadzam się z dziewczynami: śliczna mamusia z Ciebie
Aha Cytat:
A tak poza tym to wszędzie muszę "targać" ją ze sobą, nawet jak idę umyć zęby to ona w leżaczku idzie ze mną bo inaczej to jak tylko zniknę jej z pola widzenia zaczyna się płacz... No ale cóż... Może jak trochę podrośnie i więcej rzeczy zacznie ją interesować to nauczy się chociaż trochę zajmować sama sobą ![]() No i oczywiscie najchętniej cały czas spędzałaby na rękach Kciukasy zaciśnięte Ditu chyba masz rację... Trzeba by pewnie zacząć wprowadzać kaszki - może pomoże??
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2010-04-21 o 12:10 |
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina ale laska z Ciebie
A Wasze dzieciaczki lubią te z miesem słoiczki?
|
|
|
|
#2141 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
Pietrusia
kciukasy zaciśnięte
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-04-21 o 12:25 |
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dla naszych Solenizantów: Dominisi, Lenki i Dominisia
Moja Pola wstala dzis o 6, nakarmilam ja. Ale jak kolo 10 podalam 180 ml mleczka to zaczela plakac. Jakby jej malo bylo co prawda za chwile o tym zapomniala wiec nie bralam jej juz do cyca. Ale ja nie jestem w stanie wyprodukowac wiecej, 180 ml i tak wydaje mi sie duzo![]() cwicze a6w, dopiero drugi dzien...ale to monotonne
|
|
|
|
#2144 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny spójrzcie na to strasznie mi sie podoba
|
|
#2145 |
|
Raczkowanie
|
Witam was kochane
Cześć widze ze juz nowy wątek mamy,no to fajnie.U nas wszystko wporzadku mały rosnie i daje juz pokazać swoje pazurki.Zaczynają mu rosnać zęby i slini sie strasznie.Gryzie wszystko co wpadnie mu w rekę.Usypia nam na wieczór po 21-22 a wstaje o 6 i akurat tate budzi do pracy. Chcę iść do ginki i powiedziec o tabletkach antywłamaniowych ale niewiem jakie sa dobre.Możecie mi doradzić proszę was o to Jest dobrze z nami wszystko powoli się układa. coś.mam dosyc siedzenia bezczynnie prosze o pomoc i doradzenie Znacie może jakąś firme żeby składać dlugopisy w domku taką prace chałupnicza chce znalezć może wy mi doradzicie Prosze o kontakt.
|
#2146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wow! ale głodomorek moja nadal zjada 100-120ml i nic więcej i tak je od 2miesiąca
|
|
|
#2147 |
|
Raczkowanie
|
Moje kochanie małe zjada juz 180ml ale czasem mu malo,Teraz zaczęłam mu już dawac marchew jabłko i ziemniaki.
|
#2148 |
|
Raczkowanie
|
Aniulka, to zawsze możesz dwa razy wychodzić
ja czasami tak robię, ostatnio częściej - bo wychodzimy z Bartem po tatusia na kolejkę i potem wspólny spacerek. No dzisiaj będzie jeden maksymalnie, bo nie dość że pogoda brzydka fu, to jeszcze za jakąś godzinę przyjdzie monter internetu i przygotuje instalację - i pewnie w kooońcu w przyszłym tygodniu będę miała szybki i nieograiczony net
|
#2149 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i stopiszcza - moje kochane i smaczne stopiszcza ![]() Cytat:
Cytat:
No to ładnie Ci Polinka je, bardzo ładnie Rekord Blanki do 230ml a jak nie masz tyle mleczka to przecież zawsze możesz ją lekko dokarmiać, nic złego jej się nie stanie ![]() a6w... współczuje ja wytrzymałam 20dni, ale pozniej był ten szpital i przerwałam... hula hopem kręce, ale mam siniaki (W ogole to chcialam Wam napisac jakie sa ogromne różnice w cenie mleka...ja w szoku byłam - Blanka je Nan Active 1 (900g) Rossmann - 39zł Makro - 36zł Carrefour - 32zł |
|||
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola moj je nan1 i ostatnio mialam taka karte apteczna do wykorzystania i kupilam mleko w aptece to sie zdziwilam bo w sklepach typu biedronka lidl tescko nan1 kosztuje 12 zl a w aptece zaplacilam 19 wiedzialam ze w aptece bedzie drozej ale ze az tyle
|
|
#2151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a sąsiadów fajnych nie mam żeby mi pomogli
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
My uciekamy na spacer bo słonce sie pokazało
Kareninko gdzież Ty??????
|
#2153 |
|
Wtajemniczenie
|
moja niunia śpi już 2,5godziny i zanosi sie na deszcz bo ciemne chmury sie zbliżają więc coś mi sie wydaje że nici ze spacerku chyba że kolo 16stej sie jeszcze coś wypogodzi to wyjde na chwile i przejde sie do taty na kawczisa
|
|
#2154 | |
|
Zadomowienie
|
solenizantka daje mi dzisiaj popalić!
![]() bardzo ładnie! ![]() pewnie reszta mieszkania tez cudna! no gdzieś Ty sie podziewała ???? Cytat:
![]() Karenina ma wizażowy detox, czy jak ??? |
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Aniulka mój je tyle co Twoja i za nic w świecie nie zje więcej ,tylko raz na długi czas mu się zdarzył większy posiłek.
Myslę zacząć dawać małemu niedługo obiadek a pod wieczór deserek... jak podajecie deserek? pomiędzy posiłkami czy zamiast jakiegoś? bo póki co daje mu różnie obiadki lub owoce ale zamiast posiłku koło 12-2 zlaeży jak się nam dzień układa Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-21 o 13:36 |
|
|
|
#2156 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój odkąd spróbował słoiczków z mięskiem to gardzi samymi warzywami - typowy mężczyzna mięsożerca ![]() Cytat:
Dziś u nas wieje że uszy urywa.. |
|||||||
|
|
|
#2157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skąd ja to znam |
|
|
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
aaa i z tego wszystkiego zapomniałam napisać
Karolina jakaś Ty śliczna mama!!!! a ja jak kliknęłam linka do programu to pojawiła się inf żeby coś tam zainstalować, zainstalowałam i sobie Karolinkę obejrzałam p.s. i dziękujemy wszystkim za życzonka! u nas wieje tak że szok! na spacer nie idę bo mi dziecię z wózia wywieje! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-04-21 o 14:13 |
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez cwicze dzis mam 3 dzien, mam nadzieje ze wytrwam do konca, zmierzylam sie w pasie i w ostatni dzien cwiczen tez sie zmierze i bede widziala ide mispadlo ( o ile co spadnie)
![]() Dzieki za kcoikasy przydadza sie
|
#2160 | |||
|
Zadomowienie
|
my po spacerku,udało mi sie wyjść na ponad godzinkę, i akurat schowałyśmy się w domu jak zaczęła się ulewa
![]() ale tak nie przyjemnie na dworze, wicher wieje, że łeb urywa więc zrobiłam tylko małe zakupki i do domu. Olka jeszcze śpi, a ja zamiast obiad gotować to znów na wizażu siedzę. TZ chyba sie ze mną wkrótce rozwiedzie ![]() i muszę sobie jeszcze dresówki kupić, bo te co miałam w ciązy mi się rozciągnęły i teraz "na galowo" po domu chodzę kupowałyście może prez all jakieś fajne??Cytat:
myślałam, że jak zrobię wg przepisu tą kaszkę to ona będzie taka bardziej gęsta, a tu "zupa" no i trochę sie namęczyłyśmy ![]() ale przy bananowej to był szał! nie miała czasu zeby sie na chwilę oderwać od butelki i odsapnąć moja Olka jeszcze stopami się nie bawi, ale to mały pulpecik jest, więc pewnie trochę później je dosięgnie ![]() i co ja bym dała, żeby potrafiła się sama sobą zająć ![]() Cytat:
![]() jak to dobrze, że ni etylko ja mam w domu piekiełko ![]() jeszcze nie dawałam, ale czaję się i lada dzień chyba dojrzeję, żeby podać Olce ![]() Cytat:
dobrze, ze w nowych blokach już sa windy ![]() ja daję obiadek tak ok 11-12, a owoc ok 15 i czasem jak Olka się tym nie naje to jeszcze daję cycka |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

czyli tak czy siak ok 

U nas też brzydko...
No ale cóż... Może jak trochę podrośnie i więcej rzeczy zacznie ją interesować to nauczy się chociaż trochę zajmować sama sobą

wiedzialam ze w aptece bedzie drozej ale ze az tyle