|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Zapewniam że mimo braku lewatywy idzie urodzić bez "brudzenia sie"
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
ja smarowałam 2 razy dziennie i chyba po 11 dniach odpadł ale masz racje popytaj bo potem na mnie będzie jak coś ![]() A co do ceny no to rzeczywiście warto przeliczyć czy ten spirytus taniej nie wyjdzie. Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-04-21 o 11:39 |
|
|
|
|
#3212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Jedyne co mi pozostaje to wiara, nadzieja i miłość.
|
|
#3213 |
|
BAN stały
|
vette śliczny bębenek
![]() mnie nadal pobolewa, a do tego mała kopie mnie po szyjce.... ech... |
|
|
|
#3214 |
|
Wtajemniczenie
|
a bralas no-spe?
|
|
|
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też czułam jakby mnie dziecko kopało po szyjce, a wczoraj na USG wyszło, że to główka napiera na szyjkę.
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie też tak mały naciskał ostatnio...
Koniecznie napisz po wizycie... ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
mnie lekarz ostatnio pokazywał, że mały ma pupke na wysokości pepka po prawej a nóżki nad pepkiem po lewej
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-21 o 11:59 |
|
|
|
|
#3217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja wracam do sprzatania poprostu musialam na chwilke do was zajrzec ale chyba nic dzisiaj nie bedzie z mycia okien bo co chwile pada i strasznie wieje a wolala bym sie nie przeziebic w sumie to na niecaly miesiac temu mylam wiec nic sie im nie stanie jak poczekaja na ladna pogode te kilka dni... ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- zuziunia 3mam kciuki za wizyte i napisz nam szybko co ci ginek powiedzial dziewczyny jak myslicie powinnam w pidpisie napisac swoj nr tel dla tych dziewczyn co rzadziej wchodza zeby mogly go sobie zanotowac i miec w razie czego??
|
|
#3218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czekam na ładną pogodę i wtedy wyruszam do sklepu po farbę i będę odświeżać pokój. Niestety muszę to zrobić sama. Będę sobie powoli malowała, mam wprawę. Taty nie poproszę bo On zawsze jakąś fuszerę odstawi a ja chcę mieć porządnie, po mojemu. Może lepiej w pierwszym poście żeby numer nie dostał się w niepowołane ręce?
|
|
#3219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i chcialabym juz do domku... echh ![]() nie dodawaj w podpisie komórki! mysle że to zbyt niebezpieczne ;> jesli chcesz to napisz sobie w podpisie cos w stylu, żeby pisano do Ciebie na priv to podasz numer telefonu do kontaktu z forum po porodzie
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Wtajemniczenie
|
hd ja tez sie przerazilam, ze juz tak niedaleko, a my NIC nie mamy oprocz ubranek i dzis jedziemy do hurtowni i moze zamowimy tez wozek-podobno trzeba czekac 5 tyg.
kochane czy wiecie cos o hurtowni w starych babicach albo w grójcu?bo nie wiem gdzie jechac... |
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w sklepach sa po 1,50 zl za sztuke wiec kupie w sklepie bo mi sie nie oplaca na alegro, a franelki tez tanie
![]() Mikolaj poszedl spac, ale to grzeczne dziecko, mowi idziemy spac ciocu i poszlismy na gore i zasnol, ugotowal ze mna obiadek teraz sobie siedzie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze sa ceny mozesz na allegro sprawdzic w sumie to daleko troche. |
|
|
|
|
#3226 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
. W sklepach też są.A rozmrażanie na świeżo wchodzi w grę. Żadnego przyspieszania. Możesz zamrozić woreczek na cały dzień, bo potem rozmrożone może w lodówce chyba 12 godzin leżeć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po pierwsze jeśli dziecko będzie marudne, to na szybko można mu zmierzyć gorączkę zwykłym rtęciowym, a po drugie, jeśli zachoruje, to będzie czas, żeby się zebrać i go kupić. Kumpeli syn przez pierwszy rok życia nie zachorował ani razu. Cytat:
Nie jestem aż tak związana z dzieckiem, jak kiedyś opisywała zabka19. Ale to są takie fazy. Raz jest tak, że nic ważniejszego dla mnie nie istnieje, a raz jest mi obco. Ale myślę, że to się zmieni, gdy przytulimy te maluchy do serca. Cytat:
![]() W razie "w" to w razie wpadki .Ja zrobiłam wczoraj rekonesans listy hd, uzupełniłam o pozycje, które ja chce, a których nie było i wykluczyłam te, których nie planuję kupić. Spisałam mniej więcej ceny z netu i w przyszłym tygodniu porównamy z hurtowniami stacjonarnymi.
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
flanelowe po 3zł wysyłka chyba 11 zł (ale kupiłam jeszcze kilka przedmiotów) |
|
|
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
chyba muszę isc na L4 bo tyle czytania dziennie mam że szok
![]() a więc po kolei wypowiem się na tematy o których była mowa, bo wyctywoac wszystkich nie da rady w jednym poście: kilogramy- ja też strasznie panikuję z tymi kilogramami, na początku wszyscy mi wmawiali że będę gruba, bo mam tendencje, a tu tylko 1 kilogram nie żebym się odchudzała czy coś ale dziennie wchodzę na wagę w nadziei że nie przybierze mi się w ciągu dnia 5kilo ![]() zabobony i rzeczy dla dziecka- niestety. mnie wszyscy zniechęcają do jakichkolwiek zakupów. kupiłam kiedyś tylko 2 głupie body i już usłyszałam kilkanaście "a po co" "a na co" "a za wcześnie" buteleczki-to kupię chyba na samym koniuszku. no i moim zdaniem z 2 wystarczą, bo po co więcej ![]() wanienka -ja pewnie będę miała tą najzwyklejszą lazurowa to koniecznie dbaj nam o siebie! Siala_Bala rzecywiście prześwietne! szkoda że u nas takich nie widziałam ![]() Basia84 a moim zdaniem z tym lustrem to dobry pomysł ja bym chciała przynajmniej raz zobaczyc co tam się dzieje karolcia228 rośniesz Nam maleńka ![]() vette świetnie wyglądasz i zdecydowanie nikt nie powie że malutki, taki w sam a raz jak na ten tydzień ![]() pilotka dzięki za te informacje! z tymi nóżkami to kompletnie nie wiedziałam a jeśli chodzi o piankowy materac to można wiedzieć czemu?a jeśli chodzi o mnie to jak na razie mam problem z ubrankami, bo okazało się że ta koleżanka co obiecała mi ciuszki chce mi dac tylko pare bo sama jednak planuje drugie, no i lipa. na razie wszyscy mówią że popytają się czy tam ktoś czegoś nie chce się pozbyc ale jak na razie cisza chciałabym miec pewne przynajmniej czesc żeby wiedziec co będę i ile musiała dokupic.I mam pytanko. Zapytam się w piątek dopiero ginekologa ale teraz wolałabym Was. Czy wy też odczuwałyście kopniaki i ruchy prawie ciągle na tym samym poziomie brzucha? znaczy się ja czuję cały czas tak bardzo nisko (niżej niż wysokość kości biodrowej) jedynie zmienia się mniej więcej miejsce, raz na środku raz minimalnie z boku. Macicę mam już pewnością wyżej a Ono cały czas rusza się tak nisko czasami mam wrażenie że się tam zagnieździło odkąd czuje ruchy i nie potrafi zmienić pozycji .
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Rolady się duszą
w międzyczasie posprzątałam półkę z przyprawami i herbatkami to już jakiś sukces
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie chce w przyszlym tyg sprawdzic w hurtowniach ceny wszystkich produktow i wczesniej pospisuje sobie te ceny z netu i wlasnei fajne jest to ze mozna kilka rzeczy u jednego sprzedawcy kupic i cena sie wtedy zmniejsza tzn cena dostawy
![]() a ja teraz robie salatke tz'towi w domku juz posprzatane i czekam az sie pranie wypierze---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- carmena spokojnie ja tez odczuwam kopniaki w tym samym miejscu poprostu maly lezy w tej samej pozycji i poprostu kopie mniej wiecej w tym samym miejscu
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście czasem zdarzają się puknięcia w wyższej części brzucha ale głównie na dole.
|
|
|
|
|
#3232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
piankowy materac dlatego jest zly bo jest zbyt miekki i dziecko się w nim 'zapada' - przez to kregoslup mu sie krzywi wlasnie to samo mowila odnosnie uzywanego materacyka - że jest on juz w pewnym stopniu 'wyleżany' przez inne dziecko - dlatego materacyk powinien byc nowy i twardy.. odnośnie brzuszka dokladnie tak jak Ty czuje ruchy dziecka w tych samych miejsach na dole, od poczatku ciązy tak samo a jestem juz w polowie 25 tygodnie ![]() pytalam gina i mowi, że wszystko jest w normie i mam się nie martwić
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie Dziewczynki.
Skradłam obrazek ze strony tej firmy od tych koszulek i okazuje się, że bez problemu można go przerobić w photoshopie a nawet paint`cie tak, by w dowolnej firmie, która wykonuje wzory na zamówienie złożyć je i mieć co się chce .(bo generalnie to oni zamieścili na nich znak wodny, ale można go usunąć )Wiem, że to nieuczciwe, no ale...
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam pościel w króliczki w której spałam jako dzieciak w zasadzie do niedawna ale już jest przetarta na rogach.Szkoda mi wyrzucić bo babcia mi szyła i chyba przerobie sobie dla małego , bo fajna biała bawełna w pastelowe niebieskie króliczki
Mam dwa komplety tej pościeli ale TA co Wiolek pokazała też mi się strasznie podoba i chyba się zdeyduje.Razem z kołderką i podusią to dosyć korzystna cena.....---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3236 |
|
Raczkowanie
|
hd2005, pilotka to całe szczęście bo już myślałam że mi się wyżej nie chce przenieść i tak siedzi ciągle na tym samym dole tej macicy przy szyjce
![]() i pilotka dzięki, zatem będę się teraz za takowym właśnie rozglądać widzę doinformowana jesteś to możesz Nas dokształcać (przynajmniej mnie ) no i po nadrabiałam, napisałam parę zdań i co? i muszę uciekać do pracy. a jutro powtórka z rozrywki bo znowu mi się niedobre rozpiszecie miłego dnia Wam życzę choć taki pochmurny
|
#3237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to co Ci zostało, to nawet w razie czego by TŻ kupił zazdroszczę... Cytat:
![]() moja siostra we Włoszech nic z tym nie robiła, bo nie kazali. Pępuszek był zapięty taką klamerką i reszta pępowiny odpadła po ok. 5 dniach. Tam nie każą przemywać niczym. Tyle, że tam wogole jest inaczej - paznokci nie obcinać, bo same zrosną; dziecka nie nacierać oliwką ani balsamami po kąpieli bo to tylko sprawia, że ma później nadwrażliwą skórę; myć ręką lub watką, bo myjki kumulują bakterie itp. |
||
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jedna przesylka a ja zamowie butelki z allegro, to tez staram sie od jednego sprzedawcy![]() A no rosniemy sobie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3239 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A termometr.. wydaje mi się zbędny wydatek, cena nie mała a zwykłymi termometrami też sobie człowiek poradzi, po co przepłacać ![]() Cytat:
![]() Tata znowu cieszył się na wnuczkę a jak się okazało, że chłopak to minka mu lekko zrzedła. W sumie oboje się cieszą bardzo ![]() Do mojej mamu do sklepu wpadła babka jedna i widząc mnie mówi do mamy, że oo, że babcią będzie i że dopiero teraz będzie kochać podwójnie, bo że wnuka się kocha jeszcze mocniej.. a moja mama "no ja już kocham" Tak mi się miło zrobiło ![]() A ja jestem jakaś dziwna, chyba dalej nie wierzę że jestem w ciąży ![]() Niby kocham maleństwo, chce mu wszystko zapewnić, martwię się o zdrowie ale jakoś tak nie czuję chyba z nim więzi. Nie wiem czy jestem wyrodna czy po prostu to jest dla mnie za bardzo nierealne.. ale mam nadzieję, że jak je zobaczę to pokocham najmocniej jak umiem. Cytat:
No i wystrzelił Zobaczysz, teraz się rozpędzi jak nie wiem co :P Moja znajoma własnie tak długo, długo nic nie miała a potem piłka taka, że aż nie wyglądała na brzuch tylko jakby faktycznie miała coś włożone pod bluzkę ![]() Nigdzie nic tylko brzuszek wywalony ![]() Superowy Ja to się cała rozrastam.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||||
|
|
|
#3240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłam dziś u wete z moim psem, bo znalazlam dwa kleszcze!!! brrr... no i musimy mu badania zrobić, bo nie wiadomo ile siedzialy a przedwczoraj wymiotował, więc nie wiadomo czy jakiegoś chorubska mu nie przeniosły... teraz leży osowialy 2h czekałam u weta - jestem zmeczona i zmarznięta, bo dziś zimno i wietrznie :/ ps. teraz już naprawdę idę sprzątać. a na obiad zrobię chyba kopytka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

i podejmę decyzję

często się pojawia to określenie ale nie czaje 

w międzyczasie posprzątałam półkę z przyprawami i herbatkami to już jakiś sukces 
ale musze wyjść jeszcze po musztarde do sklepu