|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Cytat:
tak mi się własnie wydawało ale wolałam zapytać bardziej doświadczonych ![]() dostałam tez przed chwilą dziwnych bóli ale przeszły; bolało jakby mnie ktoś zgwłacił tylko ze przez odbyt - jakaś masakra. Zaczęły się jak próbowałam się załatwić i się trochę ponapinałam w kibelku TZ się pytał czy to takie na poród bóle A skąd ja mam do cholery jasnej wiedzieć?? Ale chyba nie są, tylko nie chce wiedziec jak bedzie bolało jak to już będzie poród Malutka mnie na dodatek kopie po wnętrznościach i nie chce się obrócić. ;( No to sobie pomarudziłam za wszystkie czasy...........
|
|
#4352 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Odezwę się jutro - w miarę możliwości ![]() Nasza Nadiuszka jest już z nami Poród przez cięcie po próbach porodu siłami natury,więcej napiszę przy okazji..tragedii nie było ![]() Załączam fotkę naszego Śmieszka,jeszcze ze szpitala..na dniach mam zamiar jakoś nadrobić zaległości zdjęciowe. Jesteśmy w domku od wczoraj i musimy się zaaklimatyzować i zorganizować,ale będę Was czytać..mam sporo do nadrobienia ![]() POZDRAWIAM Was wszystkie, GRATULUJĘ tym,które się już rozpakowały i trzymam kciuki za BRZUCHATKI
|
#4353 |
|
Konto usunięte
|
Ale ładne...
|
|
|
|
#4354 |
|
BAN stały
|
Minka probuje, z roznym skutkiem...czasami zasne i spi ze mna do rana czasami odloze ja do lozeczka a za 10 min po nia wstaje....a czasami usnie sama bez niczego...ale uwielbiam te nocki z nia
i tz chyba troche zazdrosny :P ale przezyje :POk w takim razie dajcie znac jakbym w czyms mogla pomoc ![]() A tymczasem lece na seriale
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
minka co do oczka u mnie to samo;/
w szpitalu ropialo, w domu troche tez, dostalysmy kropelki i tez zalecila masaz kanalikow i bylo fajnie a teraz znowu ropieje. ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- dzisiaj byla nasza 2 nocka bez wybudzania, wczoraj w nocy mala spala od 1 do 5;20 a dzisiaj od 1 do 6;45. Oczywiscie pobudka odbyla sie z wielkim alarmem, ale szybko papu i juz Zastanawiam sie czy powinnam ja wybudzac? ;/
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym plamieniem to tak jak już dziewczyny napisały:mi też ginka powiedziała,że nie będzie mi tam za bardzo grzebac,bo po co pózniej mam plamic. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- cynamonkowa cudna córcia i takaaa duża ![]() dzisiaj nam tną madkota i kolejny dziudziuś będzie na świecie.
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już niewiem co z tym moim synkiem jest. Karmię już tylko piersią, butlę wcześniej dawałam raz dziennie żeby Tż sobie pokarmił(taki wtedy przeszczęśliwy). Od trzech dni tylko cyc. a ten mój jak po kąpieli która jest o 18 zrobi kilka kupek, żeby zmianę pieluch poćwiczyć, potem z godzinkę przy cycu, i noszenie przez tatusia ze smokiem, idzie spać o 19.30. O 00.20 karmiłam go, co nawet się nie obudził, ale ja już cała mokra. No i o 4.30 znowu przez sen mu cyca wpychałam
. Już mam wrażenie że wogle by się na jadło nie budził.O 7 rano codziennie się budzi na cyca i kupkę, i potem ma problem z zaśnięciem, ale na to mam sposób, włanczam pralkę i jak ta hałasuje na ostatnie wirowania, to ten przeszczęśliwy zasypia sam w łóżeczku. A właśnie dla tych co mają piłki te "ciążowe" mój jak nie może zasnąć, a mi już ręce więdną, to go w objęcia i na pilkę siadamy i leciutko podskakujemy. Góra 5 min i kima . Mój tż wczoraj po mnie też to papugował .
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dziś muszę ją pochwalić. Spała ładnie w nocy. Wybudziłam ją o 1, 4 i 7, piła po 15-20 minut i zasypiała. Odkładałam do łóżeczka i... eureka!! -spała!! Oczywiście trochę pochrzakała, postękała itd ale uczę się na to nie reagować (choć ciężko) , w końcu zasypia... Teraz nakarmiona i jakoś nie chce jej się zasnąć. Ale lezy w wózku grzeczna, umęczona czkawką
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonkowa GRTULACJE Nadia przeslodka
![]() a my dzisiaj w nocy tez na sile się nie budzilysmy pierwsze karmienie o 1.30 kolejne o 4.30 no i teraz cycus.
|
#4360 |
|
Raczkowanie
|
Widze ze nie tylko ja swojej malej dzisiaj wybudzic nie mogłam. O 00.00 karmienie, pozniej obudziłam ją o 3.30 i zjadła tylko 40 ml, o 6 wstała sama i zjadła tylko 10 ml... i tak dopiero teraz zjadła normalnie 90 ml. cos jej się poprzestawiało... ooo i słynna czkawka ją wzieła
do kiedy dziecie moze miec tak intensywną czkawke?aaaa i chciałam się pochwalic ze z moich 22 kg zostało mi juz tylko 3.3 oby tak dalej a i nie karmie cycem tylko butla...
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak moja ma czkawkę to ja chyba bardziej cierpie z tego powodu niz ona. Nie lubię tego. Tak mi jej zal... a czasem ciagnie sie i 20 minut... i ma ją niemal po każdym jedzeniu. Jakoś przeważnie po odbiciu...
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
Pierońska czkawka, dziecie mi przez nią płacze
ze złosci. Wiki tez prawie po kazdym posiłku ma czkawke, mimo tego ze odbija jej sie dobrze bo czasami nawet kilka razy, konczy się odbijanie i bach odrazu czkawka :/ małpa jedna.
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie a jakis sposob na czkawke macie ?? cyc nie zawsze pomaga niestety a jak czka to az jej cialko drzy
![]() a u mnie jest tylko 2 kg na plusie reszte juz spalilam we wszystko z dolnej czesci garderoby sie mieszcze tylko ciezko niektore koszule dopiac w cycach jak P amela wygladam hihi :P
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam wagi wiec nie wiem ile zrzucilam ale widzę, ze juz niewiele zostało. Tylko niestety sporo poszerzyła mi się miednica i uda. I własnie w tym miejscu moje stare spodnie nie chcą się zmiescić
tzn przewaznie wciskam spodnie ale na biodrach nie chcą się dopiąc. Mam nadzieję, że dojdzie to z biegiem czasu do siebie? No i własnie w cyckach niektóre rzeczy za małe A ja mam taki problem, że nie mam żadnych bluzek nadajacych się do karmienia. Nic rozpinanego itp. Co polecacie kupić? Bo zamierzam lada dzien wyjśc na zakupy bluzek do karmienia co by nie zadzierać koszulek w górę przy ludziach ![]() A moze jakies linki z allegro??
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale idac do ludzi trza jakos wygladac
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powinna zaszkodzić . Ja dziś ide do lekarza z oczkiem bo mojej też ropieje ale ja od razu wale do okulisty. Smoczek właśnie musze kupić inny ale wydaje mi sie że ona żadnego nie bedzie chciała
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze jej trochę przytrzymam i załapie. Ale daję jej tylko jak juz nie daje rady bo wciąż szuka cyca, przeważnie w nocy Poza tym staram sie nie używać.---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Za godzinkę jadę do lekarza na kontrolę z moją niunią. Trzymajcie kciuki, żeby przybierała na wadze no i za tą nieszczęsną żółtaczkę Żeby choć tyćkę zmalała Jak sobie pomyślę ile jeszcze przede mną różnych wizyt to już mam dreszcze. Przed każdym takim wyjsciem boję się jak przed maturą a nawet bardziej bo matury tak bardzo się nie bałam
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonkowa NADUSIA JEST SLIZNA!!!! GRATUALCJE RAZ JESZCZE!!
WITAM bede u was potem,- chyba bo dzis generalne sprzatanie i prasowanie 3 pran.. buuuuu któe odkładam od tygodnia i się nazbierało. Aha bo ja to ciemna jestem i wole dopytac????? " Czy jesli ma moje dziecie zaparcia bo sie prezy a tylko baczek pójdzie to tez espumisan? czy co na zaparcia? bo ja juz z kolkami mylę.
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde Szymek wszystkie tolerował byle kawałek gumy był .. a tu królewna
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Mój smoka to Aventu uwielbia, ale tylko jak u tatusia na rączkach jest. Bo u mnie to tylko się przytula i zadowolony. A jak go takiego tatusiowi przekaże to go w rękę dziobie. Mój tż mam swoja teorię na ten temat, że niby smakowicie pachnie
, i musi go wtedy smokiem oszukiwać
|
|
#4371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak chodze, prosto siedze to mnie boli - chyba urodzę siłą grawitacji -pęknie mi wszystko jak będę próbowała gdzieś się przemieścic. Efekt wicia gniazda? W d... go mam. Jak się komuś nie podoba możę sobie posprzątać i poprać. Nawet herbate zrobie. Więc leże sobie z kotem i się obijamy Chyba mam depresje przedporodową :/
|
|
#4372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekarz powiedział, że mała przybiera na wadze, więc dziś pierwszy raz nie wybudzałam w nocy małej. Spała od 23ej do 5ej... Ja się w nocy odciągałam bo w piersiach czułam jakby kamienie. Darusiaa- jesli i Twoja rośnie, to chyba nie trzeba jej budzić.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
pl_madzia jak ja Ci zazdroszczę tej ilości mleka - podziel się
Robiłaś coś konkretnego że jego aż tyle bo ja chętnie dla swojego świętego spokoju zwiększyłabym ilość swojego mleka Nie wspomne już o tym jak Ci zazdroszczę tego snu Twojego syna ... mój często się budzi w nocy co max 2h i dziwi mnie to bo niby mleko w nocy jest dużo tłustsze ale u mnie lipa ... Może macie radę na to że mi syn zasypia w nocy przy cycu po paru łykach?? Przez to łażę jak zombi bo On pociumka chwilę i zasypia, więc odkładam Go do łóżeczka i za 20-30 minut jest to samo Darusia Tobie tej zazdroszczę tego Oliwkowego spania
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
sposob na czkawke-polocie na glowce piluche tetrowa niech brzdac chwile tak polezy
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- byla polozna mowi ze w dzien jeszcze czasem mozna wybudzic ale w nocy dac dziecku spokoj ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- my jak wychodzilysmy mala wazyla 7360 a dzis 4200 ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- moja smoki tylko tt innych nie chce ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- zaraz idziemy na spacerek
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlaśnie wrócilam od lekarza Mała waży 2880. Jak wychodzilam ze szpitala ważyla 2440. Co do pieluchy na głowie to na moją to nie działa bo ma prawie cały czas pieluchę na głowie
|
|
#4376 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonkowa gratuluję
Nadusia śliczna i jaka zadowolona Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dusiaka mi lekarka kazała masować tak: od zewnętrznego kącika poz oczkiem robimy takie kółeczka małym palcem przesuwając w ten sposób do wewnętrznego kącika - tak powtarzamy 3 razy, potem znów od zewnętrznego kącika do wewnętrznego po prostu przejeżdżasz 3 razy, potem robisz to samo wzdłuż noska, od dołu do wewnętrznego kącika. Ona kazała mi robić to co 4 godziny, ale ja robie gdzies tak co 2 w ciągu dnia, a w nocy przy karmieniu. Mam nadzieje, że to dobrze to wyjaśniłam
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, u mnie też często pomaga cycek na czkawkę. I pomagało jak babcia (moja mama) przytulala brzuszek do swoich niemałych piersi
ciepełko pomagało
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Na moja dziala
zawsze jej klade-5 minut i spokoj sladu czkawki nie ma![]() asiulka ale moja sie tez klucha urodzila 4050 i dluga bo 61 wiec tez inaczej i zjada dwa razy tyle co twoja, bo 90 ml wciaga za kazdym razem, a na opakowaniu nutramigenu jest napisane ze mozna jej juz podawac 120 i nieraz jak dluuuzej spi tak jak w nocy to jej szykuje 120 to z 10ml zostawi a nieraz i nie zostawia.
|
|
#4379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
bylysmy na spacerku 40 minut, przekimała cały, na śpiku ją rozebralam i spi w lozeczku
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

Ale chyba nie są, tylko nie chce wiedziec jak bedzie bolało jak to już będzie poród 

. Już mam wrażenie że wogle by się na jadło nie budził.

tzn przewaznie wciskam spodnie ale na biodrach nie chcą się dopiąc. Mam nadzieję, że dojdzie to z biegiem czasu do siebie? No i własnie w cyckach niektóre rzeczy za małe
pomyslałam dziś, że może to Karmi
Nadusia śliczna i jaka zadowolona