|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
A za mną od niedzieli chodzą takie żywe brzoskwinie
.I nigdzie nie ma .Cytat:
A miałam dzisiaj sprzątać. Chyba każę Ł. zabrać jutro internet do pracy, bo nic przez to nie robię :P.
|
|
#3302 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
![]() psina ma na szczęście apetyt, przed minutą wciągnął całąmichę żarła ![]() a poniżej jego zdjęcia (sprzed paru msc) karolcia ja takie samo łóżeczko drewniane planuję kupić i takie samo turystyczne na działkę ![]() Cytat:
Okazało się, że miał raka wątroby (stąd wymioty) a potem przerzuty na nerki (stąd sikanie). Zorientowalam się, ze coś jest nie tak jak zaczął mdleć na klatce schodowej wchodząc na górę (mieszkam na 4 p). Było za późno i Benuś zdechł. Od tamtej pory latam ze wszystkim do weta. Nawet jeśli pies zdechnie, to chcę mu lekami ulżyć w cierpieniu, bo dopiero do mnie dotarło jak Beny zdechł, że musiał przecież cierpieć potwornie, że coś go bolało. A ja jeszcze na niego krzyczałam... ![]() Cytat:
lazurowa bluzeczki super |
|||
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego dnia dziewczyny... ja uciekam do męża, a potem idziemy do tej kuzynki
Pewnie bede dopiero jutro,albo wieczorem na chwile ![]() Lazurowa jak robisz kotleciki z mortadelli? Pytam bo ja robię z serem pośrodku dwóch plastrów mortadelli, w panierce ![]() Papeteria co do wieprzowiny... to prawdą jest, żeby była dobra po prostu musi długo się podusić... bo tak to wyjdzie twarda Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-04-21 o 14:54 |
|
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Miłego dnia.
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
Widze powtarzajace sie osoby, ktore podczytuja nasz watek, a nie pisza nic. Dziewczyny, dolaczcie do nas!! Nie gryziemy
|
|
|
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja robię tak normalnie, kroję na plasterki gdzieś 5mm obtaczam w jajku i bułce tartej i smażę. A jak te dwa plasterki martadeli łączysz? Jakoś sobie tego nie umiem wyobrazić.
|
#3307 | |
|
Rozeznanie
|
kobiety oszaleje przez te roladki i kluchy!! ja jeszcze w pracy i głodna a w domu czeka na mnie pyszna zupa pieczarkowa i aż tu słyszę jak do mnie woła "zjeeeedz mnie" :P
wczesniej pisałyście o racuszkach... i kurcze takie pyszne z jabłuszkiem w środku... normalnie się zaślinię ![]() Cytat:
![]() w zeszłym roku kuzynka złapała boreliozę od kleszcza na poczatku lutego!! a ponoć zimą kleszcze śpią... taaaa szkoda gadać ![]() a co do Twojego psiaczka to na 99,9% nic mu nie jest skoro ma apetyt ale obserwuj go jeszcze.. Ps. a gdzie ta psia fotka o ktorej piszesz? chyba zapomniałaś dodać
Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-04-21 o 14:59 |
|
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
mały kopie mnie cały dzień
nie daje o sobie zapomnieć Czuję, że w kinie da popis Tak samo było w kościele. Głośne organy i mały już skacze ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kotlecików z mortadelli, no to ja kroję dwa plastry mortadelli, nie za grube i plaster grubszy żółtego sera (salami)... mortadellę posypuje trochę albo pieprzem, albo ostrą papryką... robię z tego tak jakby kanapkę, czyli dwa plastry mortadelli na zewnątrz, ser w środku, i obtaczam całość najpierw w jajku, potem w bułce tartej i na patelnie...
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio (jakieś dwa lata temu ) gdy robiłam pierwszy raz naprawde długo dusiłam ale chyba z jakiegoś starego woła miecho było ![]() jak robisz te kotleciki z serem bo kotlety z mortadeli to jadłam kiedyś po prostu krojona mortadele na grubość około 1 cm i na patelnie ale z serem nie znam.... edit: doczytałam
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-21 o 15:13 |
|
|
|
|
#3311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa nie rozdziela się... Ja tak byłam nauczona z domu, moi rodzice tak robili... do tego kapucha biała albo kiszona na gorąco
i ziemniaczki oczywiście... Papeteria i wołowe mięso i wieprzowe trzeba dość długo dusić... ![]() Co do mortadelli, to moja znajoma jeszcze robi trochę inaczej, kroi mortadelle na kawałeczki małe, dodaje do tego ser żółty, dodaje coś jeszcze, ale nie pamiętam co, jajko, trochę mąki, tak by się ładnie wszystko formowało i robi takie kotleciki i na patelnię... ale ja tak nie robiłam. Takie placuszki z mortadelli Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-04-21 o 15:06 |
|
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze raz wrzucam zdjęcia psiny, bo coś się nie załączyły
|
|
|
|
#3314 | ||
|
Zadomowienie
|
pilotka o podnoszeniu za nóżki wiedziałam o poradni nie
co do strony w materacu gzieś mi się rzuciło w oczy, że takie małe ma spać na stronie gryczanej ale to chyba się komuś pomyliło bo przynajmniej u mnie ta strona to są ziarenka pod materiałem i tak jak ty mówisz zamienie na kokosową ![]() poduszke "klin" albo kupie albo poprostu pod materac powkładam książki żeby troszke wyżej było w główce jeszcze nie wiem ![]() Cytat:
i jeszcze jedno "głupie" pytanie to jak wyciągam z zamrażarki i zostawiam normalnie do rozmrożenia to od tego wyjęcia może stać 2 godziny czy już jak się rozmrozi ? zdąży w ciągu 2 godzin się rozmrozić ? nie mam pojęcia i takie jedzonko podaje się potem dzidzi w temp pokojowej ? znowu myślałam że troszke cieplejsze musi być. sorki za tyle głupich pytań Cytat:
papeteria co do pościeli to dzisiaj mi przyszła i chyba się troszke rozczarowałam. kolory nie są takie intensywne jak na zdj ale to jeszcze przejdzie. myślałam tylko że będzie bardziej "miękka" coś ala bawełna satynowa hehe a ona jest taka jakby no nie wiem, jak ścierki do naczyń ( tylko cieńsza) albo takie prześcieradła co się kiedyś używało nie wiem czy kojarzysz o co mi chodzi napisane jest 100 % bawełny. poprostu myślałam że będzie bardziej milusia ![]() wrzuce zdj to sobie porównaj z tym na necie ![]() dzidziadziumdzia aaaa dzięki za obrazek też właśnie tak jak siali najbardziej mi się ten podobał i na pewno zrobie sobie koszulke z nim tylko jeszcze jak usunąć napis wizaż ? bo ja głupia w tych sprawach eheh ![]() i jeśli jeszcze któryś obrazek dla siebie przerabiasz to ja bym była wdzięczna to bym miała 2 koszulki ![]() zabije za kluchy śląskie też będe musiała dzisiaj przez was zrobić :P
Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-04-21 o 15:14 |
||
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam w puszce ![]() |
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek tak chyba wiem o jaki gatunek chodzi a kołderka jak ?
czekam na fotkę ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- ja już soczek pije bo nie wytrzymałam do pory deserkowej a jeszcze obiad przede mna , no ale brzoskwinki dopiero na deser
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No w końcu dotarło jak do człowieka ![]() Ale jak ciocia Kasia mówi tłumaczy i prosi to niee Tak trzymać!! I nie popadać w wątpliwości a jak są to pisać pisać pisać
|
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
odkurzyłam, wywiesilam dywaniki na balkonie a teraz dojadam szczawiówkę z wczoraj
jeszcze pomyję podłogi, panele nalakieruję i powycieram kurze i wsio ![]() niezawsze powinnyśmy sie zamienić TŻami moj mi zabrania cokolwiek robić, dzis bde musiała skłamać że mama sprzątała, bo dla niego to powinnam leżeć i nic nie robić.Jak pracowałam to bylo fajne, bo on w weekendy odkurzał i sprzątał, ja tylko obiad robiłam albo czasem kurze starłam ale teraz to bym się zanudziła a poza tym jak siedze w domu, to bardziej się brudzi, więcej kurzy i nie mogę tak... jak wracaliśmy oboje z pracy codziennie po 19, to wystarczyło raz w tyg odkurzyć. no i ja też taka jestem, że pół kubka herbaty mu wynoszę, bo nie lubię jak coś stoi tam gdzie nie powinno :/ Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-04-21 o 15:44 |
|
|
|
#3320 | ||
|
Zadomowienie
|
farminka super że już w domku
![]() pilotka ja co do elektrycznej niani się nie wypowiem bo mam mieszkanie 50 m 2 pokoje Alguien dzięki już znalazłam ich strone pl to sobie poczytam i kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() ola_k11 psinek kochany i mam nadzieje że szybko wyzdrowieje Cytat:
![]() prosze zdj
|
||
|
|
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
Pochwalę się jeszcze moimi zakupami
![]() Spodnie w h&m wymienili mi od razu na nowe, ale ponieważ mają już przeceny kupiłam sobie jeszcze ciążową spódniczkę, lniane szorty i biustonosz rozmiar 85D a w zara udało mi się dorwać baleriny
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie ceny ? a biustonosze 75 80 E były ![]() i po co ci az 85 w obwodzie z tego co kojarze chudzina z ciebie....
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Wtajemniczenie
|
ola u nas pies w "sezonie" (wszystkie miesiące oprócz zimowych) bardzo często choruje na chorobę kleszczową mimo zapuszczanych kropelek i opasek przeciwkleszczowych. Może to wina tego, że rodzice mieszkają blisko pól i każdy spacer tam właśnie się odbywa. Bardzo często wyjmujemy mu kleszcze- te wbite i nie. Nie chodzimy jednak za każdym razem do weterynarza. Dopiero jak pies nie zje posiłku ( to labrador, więc jedzenia NIGDY nie odmawia) to wtedy szybciutko do weta i on nawet nie robi żadnych badań, tylko od razu daje mu antybiotyk i pies jest jak nowy
od razu mu przechodzi. Raz tylko tato zaniedbał-pies nie zjadl posilków chyba ze dwóch i był smutny i osowiały i zaczął sikać krwią. Wtedy dopiero pojechał z nim do weta i ledwo zdążył. Teraz już tego nie olewamy...ale skoro Twój psiak je, to może sam pokonał tego kleszcza? dzidzia, ja też chcę ten obrazek!!!koniecznie!!!eh m...to znaczy proszę ![]() jadę za chwilkę do hurtowni gdzieś na pradze jednak-podobno najlepsza.Mam nadzieję się nieźle obkupić zamówię też na dniach wózek.
|
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek mimo wszystko ślicznie to wygląda
|
|
|
|
#3325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetna spódniczka jeansowa-ile kosztowała? |
|
|
|
|
#3326 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a rozek tez chcialam nie kupowac ale siostra mi doradzila zebym kupila bo mowi ze nie jest drogi a naprawde bardzo praktyczny przy maluszku Cytat:
bo wczoraj mialam na nie ochote ale bylo juz pozno i nie chcialam sie po nocy opychac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
piekny bardzo mi sie podobaja boksery a ja jak wkoncu skonczylam sprzatanie i gotowanie poszla siusiu i co? wylaczyli prad bo grad zaczal walic uroki mieszkania na wiosce ale naszczescie juz wlaczyli tzn neta mialam bo mam bezprzewodowy i laptopika ale zanim nadrobilam wasze posty to troche minelo :P
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, muszę gdzieś z nim uderzyć i koszulkę kupić bo muszę ją mieć na pw podam maila
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ile kosztowaly?
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
wiolek bardzo ładna pościel
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim stylu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

.

) gdy robiłam pierwszy raz naprawde długo dusiłam ale chyba z jakiegoś starego woła miecho było 

z tego co kojarze chudzina z ciebie....