Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 11:37   #3211
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

jusdan
ja chyba wole zeby mi ta lewatywe zrobili niz mam sie pobrudzic
Zapewniam że mimo braku lewatywy idzie urodzić bez "brudzenia sie"

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
jest tego sporo na allegro.
1 saszetka kosztuje ok. 1zł a przemywać powinno się co kilka godzin
Zobaczę co powiedzą na ten temat w szkole rodzenia i podejmę decyzję
Teoretycznie co kilka godzin ja smarowałam 2 razy dziennie i chyba po 11 dniach odpadł ale masz racje popytaj bo potem na mnie będzie jak coś
A co do ceny no to rzeczywiście warto przeliczyć czy ten spirytus taniej nie wyjdzie.

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-04-21 o 11:39
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 11:41   #3212
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Może warto jak na razie zgodzić się na te przyjacielskie warunki a nigdy nie wiadomo co będzie później....czas pokarze, bądź cierpliwa, dziecko potrafi naprawdę wiele zmienić
I tak muszę zrobić. Nie mam innego wyjścia.
Jedyne co mi pozostaje to wiara, nadzieja i miłość.
Stary 2010-04-21, 11:49   #3213
Zuziunia
BAN stały

vette śliczny bębenek

mnie nadal pobolewa, a do tego mała kopie mnie po szyjce.... ech...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 11:54   #3214
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
vette śliczny bębenek

a bralas no-spe?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 11:57   #3215
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
vette śliczny bębenek

Ja też czułam jakby mnie dziecko kopało po szyjce, a wczoraj na USG wyszło, że to główka napiera na szyjkę.
Stary 2010-04-21, 11:57   #3216
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też tak mały naciskał ostatnio...
Koniecznie napisz po wizycie...

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Ja też czułam jakby mnie dziecko kopało po szyjce, a wczoraj na USG wyszło, że to główka napiera na szyjkę.

mnie lekarz ostatnio pokazywał, że mały ma pupke na wysokości pepka po prawej a nóżki nad pepkiem po lewej

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-21 o 11:59
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:00   #3217
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ludzie zajrzałam na chwile na allegro a tu już tyle zapisane
anoxa co to znaczy w razie "w" często się pojawia to określenie ale nie czaje
hehe to najzwyczajniej znaczy w razie czego tak na wszelki wypadek

Cytat:
...

wystawiłam licytacje na 14 dni.Jeszcze 7 czy 6 do końca.
Jedna osoba licytuje czyli za min. 599 zł pójdzie. Obserwuje 14 osób
Zakładam, że będzie dobrze
no to super i mam nadzieje ze cene nieco podbija

a ja wracam do sprzatania poprostu musialam na chwilke do was zajrzec ale chyba nic dzisiaj nie bedzie z mycia okien bo co chwile pada i strasznie wieje a wolala bym sie nie przeziebic w sumie to na niecaly miesiac temu mylam wiec nic sie im nie stanie jak poczekaja na ladna pogode te kilka dni...

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

zuziunia 3mam kciuki za wizyte i napisz nam szybko co ci ginek powiedzial

dziewczyny jak myslicie powinnam w pidpisie napisac swoj nr tel dla tych dziewczyn co rzadziej wchodza zeby mogly go sobie zanotowac i miec w razie czego??
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:01   #3218
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
hehe to najzwyczajniej znaczy w razie czego tak na wszelki wypadek

no to super i mam nadzieje ze cene nieco podbija

a ja wracam do sprzatania poprostu musialam na chwilke do was zajrzec ale chyba nic dzisiaj nie bedzie z mycia okien bo co chwile pada i strasznie wieje a wolala bym sie nie przeziebic w sumie to na niecaly miesiac temu mylam wiec nic sie im nie stanie jak poczekaja na ladna pogode te kilka dni...
Dokładnie, okna to tylko okna. A jakbyś się miała przeziębić i potem leczyć to lepiej poczekać kilka dni na ładną pogodę.
Ja czekam na ładną pogodę i wtedy wyruszam do sklepu po farbę i będę odświeżać pokój. Niestety muszę to zrobić sama. Będę sobie powoli malowała, mam wprawę. Taty nie poproszę bo On zawsze jakąś fuszerę odstawi a ja chcę mieć porządnie, po mojemu.

Może lepiej w pierwszym poście żeby numer nie dostał się w niepowołane ręce?
Stary 2010-04-21, 12:03   #3219
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
dziewczyny jak myslicie powinnam w pidpisie napisac swoj nr tel dla tych dziewczyn co rzadziej wchodza zeby mogly go sobie zanotowac i miec w razie czego??
Jeśli Ty osobiście nie masz nic przeciwko to myślę , że byłby to dobry pomysł bo niektóre dziewczyny naprawdę rzadko bywają i nawet nie są nieraz w stanie nadrobić zaległosci więc nie wiedziały by że podawany był juz numer a tak w każdej chwili moga go sobie napisać
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:03   #3220
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:

a ja w pracy ale czekam na szefa.. bez jego akceptacji dalej nie rusze...
i chcialabym juz do domku... echh

nie dodawaj w podpisie komórki! mysle że to zbyt niebezpieczne ;>
jesli chcesz to napisz sobie w podpisie cos w stylu, żeby pisano do Ciebie na priv to podasz numer telefonu do kontaktu z forum po porodzie
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:06   #3221
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
jesli chcesz to napisz sobie w podpisie cos w stylu, żeby pisano do Ciebie na priv to podasz numer telefonu do kontaktu z forum po porodzie

I już wiem co to "w"
Stary 2010-04-21, 12:12   #3222
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

nie dodawaj w podpisie komórki! mysle że to zbyt niebezpieczne ;>
zgadzam się z pilotką

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:20   #3223
agravka
Wtajemniczenie

hd ja tez sie przerazilam, ze juz tak niedaleko, a my NIC nie mamy oprocz ubranek i dzis jedziemy do hurtowni i moze zamowimy tez wozek-podobno trzeba czekac 5 tyg.
kochane czy wiecie cos o hurtowni w starych babicach albo w grójcu?bo nie wiem gdzie jechac...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:40   #3224
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
kupiłam 30 tetrowych i 3 flanelowe
Kupiłam u kilku różnych
U mnie w sklepach sa po 1,50 zl za sztuke wiec kupie w sklepie bo mi sie nie oplaca na alegro, a franelki tez tanie

Mikolaj poszedl spac, ale to grzeczne dziecko, mowi idziemy spac ciocu i poszlismy na gore i zasnol, ugotowal ze mna obiadek teraz sobie siedzie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:41   #3225
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Moze na stronie pierwszej Alguien napisze, ze kontakt do nas i w razie czego telefony podamy na pw

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hd ja tez sie przerazilam, ze juz tak niedaleko, a my NIC nie mamy oprocz ubranek i dzis jedziemy do hurtowni i moze zamowimy tez wozek-podobno trzeba czekac 5 tyg.
kochane czy wiecie cos o hurtowni w starych babicach albo w grójcu?bo nie wiem gdzie jechac...
Wiem, ze sa ceny mozesz na allegro sprawdzic w sumie to daleko troche.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:45   #3226
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
a jak to sprawdzić? ja tam nie wiem jak zobaczyć gdzie sięga moja macica
Jak się położysz na płasko na podłodze (lub czymś twardym) i zaczniesz naciskać lekko na brzuch, to poczujesz, gdzie palce wpadają Ci "głębiej" a gdzie zatrzymują się na baloniku- granica między nimi to wysokość dna Twojej macicy .

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a moge wiedzieć jakiej firmy te woreczki do mleka ?

a właśnie wiecie może jak potem rozmrozić taki pokarm ? bo coś czytałam że nie można gotować ani nic tylko w kąpieli wodnej chyba
no ale jak w kąpieli to można rozmrozić porcje na cały dzień i trzymać w lodówce? czy każdorazowo przed karmieniem osobno rozmrażac ?
czy lepiej poprostu wyjąć jakieś 5 godzin wcześniej czy ile tam trzeba i położyć żeby się samo rozmrażało ?
tyle pytań
Woreczki wpisz w allegro woreczki do mrożenia i Ci pokaże . W sklepach też są.
A rozmrażanie na świeżo wchodzi w grę. Żadnego przyspieszania.
Możesz zamrozić woreczek na cały dzień, bo potem rozmrożone może w lodówce chyba 12 godzin leżeć.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
mój TŻ też taki pedant, przynajmniej raz w tyg (czasem nawet dwa) myje auto, odkurza a deskę wyciera ściereczkami z kurzu codziennie :/
Jezu... my nie sprzątamy samochodu od października, bo cały czas parkujemy przy tym nieszczęsnym remoncie kamienicy. Już raz znaleźliśmy beton na masce, a co otworzymy wywietrzniki w środku auta, to nawiewa nam styropianu tonami :/.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wiesz moj tz juz przed wyjsciem do pracy dzis odkurzyl mieszkanie oraz blaty w kuchni i lazience przetarl prontem :/
Szału bym dostała, jakbym musiała przywyknąć, że zanim położę na szafie paprykę, to muszę umyć blat od nowa, bo jak nie, to będę to jeść (pronto).

Cytat:

jak byłam u siostry Tż to pokazywali nam TEN termometr.Są bardzo zadowoleni.Wogóle to ten termometr mówi
My zdecydowaliśmy, że termometru nie kupujemy.
Po pierwsze jeśli dziecko będzie marudne, to na szybko można mu zmierzyć gorączkę zwykłym rtęciowym, a po drugie, jeśli zachoruje, to będzie czas, żeby się zebrać i go kupić.
Kumpeli syn przez pierwszy rok życia nie zachorował ani razu.

Cytat:

Wiem, że to co teraz napiszę nie będzie zbyt przyjemne i możecie mnie skrytykować.
Moje uczucia do dziecka są bliżej nieokreślone. Owszem cieszę się, że jest praktycznie wszystko w porządku, że się dobrze rozwija. Ale jak patrzę na obraz USG to mam wrażenie, że to nie moje dziecko. Często mam takie myśli, że to nierealne, że jestem w ciąży. Nie wiem co będzie po narodzinach, jak zareaguję na widok dziecka, na to, że będę musiała mu się poświęcić całkowicie. Wiem, że myślicie, że jestem straszną egoistką. Po części jestem, bo chciałabym żeby człowiek, którego kocham odwzajemniał moje uczucie, żeby był blisko, żebym mogła z Nim porozmawiać kiedy tylko zechcę. Potrzebuję Jego bliskości, dotyku, uśmiechu. Bez tego tak trudno żyć. Czuję się tak bardzo samotna, niechciana, niepotrzebna.
Wiesz... Ja chwilami mimo, że planowaliśmy to poczęcie i jestem z tym Jednym Jedynym, to też czuję taki podział między mną a dzieckiem.
Nie jestem aż tak związana z dzieckiem, jak kiedyś opisywała zabka19.

Ale to są takie fazy. Raz jest tak, że nic ważniejszego dla mnie nie istnieje, a raz jest mi obco.
Ale myślę, że to się zmieni, gdy przytulimy te maluchy do serca.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

A to moj brzuszek z 21 tc i najbardziej aktualny dzisiejszy, nikt mi juz nie powie, ze jest malutki! Wystrzelil w ciagu 14 dni nie moge sie do niego przyzwyczaic a znajomi przecieraja oczy ze zdumienia
Nie no nie wierzę...A ja?

Cytat:

I już wiem co to "w"
W razie "w" to w razie wpadki .

Ja zrobiłam wczoraj rekonesans listy hd, uzupełniłam o pozycje, które ja chce, a których nie było i wykluczyłam te, których nie planuję kupić.
Spisałam mniej więcej ceny z netu i w przyszłym tygodniu porównamy z hurtowniami stacjonarnymi.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:48   #3227
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
U mnie w sklepach sa po 1,50 zl za sztuke wiec kupie w sklepie bo mi sie nie oplaca na alegro, a franelki tez tanie

Mikolaj poszedl spac, ale to grzeczne dziecko, mowi idziemy spac ciocu i poszlismy na gore i zasnol, ugotowal ze mna obiadek teraz sobie siedzie
tetrowe kupiłam po 1,1 zł
flanelowe po 3zł
wysyłka chyba 11 zł (ale kupiłam jeszcze kilka przedmiotów)

Stary 2010-04-21, 12:52   #3228
Carmena_
Raczkowanie

chyba muszę isc na L4 bo tyle czytania dziennie mam że szok

a więc po kolei wypowiem się na tematy o których była mowa, bo wyctywoac wszystkich nie da rady w jednym poście:

kilogramy- ja też strasznie panikuję z tymi kilogramami, na początku wszyscy mi wmawiali że będę gruba, bo mam tendencje, a tu tylko 1 kilogram nie żebym się odchudzała czy coś ale dziennie wchodzę na wagę w nadziei że nie przybierze mi się w ciągu dnia 5kilo

zabobony i rzeczy dla dziecka- niestety. mnie wszyscy zniechęcają do jakichkolwiek zakupów. kupiłam kiedyś tylko 2 głupie body i już usłyszałam kilkanaście "a po co" "a na co" "a za wcześnie"

buteleczki-to kupię chyba na samym koniuszku. no i moim zdaniem z 2 wystarczą, bo po co więcej

wanienka -ja pewnie będę miała tą najzwyklejszą

lazurowa to koniecznie dbaj nam o siebie!

Siala_Bala rzecywiście prześwietne! szkoda że u nas takich nie widziałam

Basia84 a moim zdaniem z tym lustrem to dobry pomysł ja bym chciała przynajmniej raz zobaczyc co tam się dzieje

karolcia228 rośniesz Nam maleńka

vette świetnie wyglądasz i zdecydowanie nikt nie powie że malutki, taki w sam a raz jak na ten tydzień

pilotka dzięki za te informacje! z tymi nóżkami to kompletnie nie wiedziałam a jeśli chodzi o piankowy materac to można wiedzieć czemu?

a jeśli chodzi o mnie to jak na razie mam problem z ubrankami, bo okazało się że ta koleżanka co obiecała mi ciuszki chce mi dac tylko pare bo sama jednak planuje drugie, no i lipa. na razie wszyscy mówią że popytają się czy tam ktoś czegoś nie chce się pozbyc ale jak na razie cisza chciałabym miec pewne przynajmniej czesc żeby wiedziec co będę i ile musiała dokupic.

I mam pytanko. Zapytam się w piątek dopiero ginekologa ale teraz wolałabym Was. Czy wy też odczuwałyście kopniaki i ruchy prawie ciągle na tym samym poziomie brzucha? znaczy się ja czuję cały czas tak bardzo nisko (niżej niż wysokość kości biodrowej) jedynie zmienia się mniej więcej miejsce, raz na środku raz minimalnie z boku. Macicę mam już pewnością wyżej a Ono cały czas rusza się tak nisko czasami mam wrażenie że się tam zagnieździło odkąd czuje ruchy i nie potrafi zmienić pozycji .

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:53   #3229
papeteria
Zakorzenienie

Rolady się duszą w międzyczasie posprzątałam półkę z przyprawami i herbatkami to już jakiś sukces
Stary 2010-04-21, 13:00   #3230
anoxa
Zakorzenienie

ja wlasnie chce w przyszlym tyg sprawdzic w hurtowniach ceny wszystkich produktow i wczesniej pospisuje sobie te ceny z netu i wlasnei fajne jest to ze mozna kilka rzeczy u jednego sprzedawcy kupic i cena sie wtedy zmniejsza tzn cena dostawy

a ja teraz robie salatke tz'towi w domku juz posprzatane i czekam az sie pranie wypierze

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

carmena spokojnie ja tez odczuwam kopniaki w tym samym miejscu poprostu maly lezy w tej samej pozycji i poprostu kopie mniej wiecej w tym samym miejscu
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:03   #3231
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość

I mam pytanko. Zapytam się w piątek dopiero ginekologa ale teraz wolałabym Was. Czy wy też odczuwałyście kopniaki i ruchy prawie ciągle na tym samym poziomie brzucha? znaczy się ja czuję cały czas tak bardzo nisko (niżej niż wysokość kości biodrowej) jedynie zmienia się mniej więcej miejsce, raz na środku raz minimalnie z boku. Macicę mam już pewnością wyżej a Ono cały czas rusza się tak nisko czasami mam wrażenie że się tam zagnieździło odkąd czuje ruchy i nie potrafi zmienić pozycji .
ja tez czuję ruchy bardzo nisko Oczywiście czasem zdarzają się puknięcia w wyższej części brzucha ale głównie na dole.

Stary 2010-04-21, 13:05   #3232
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
pilotka dzięki za te informacje! z tymi nóżkami to kompletnie nie wiedziałam a jeśli chodzi o piankowy materac to można wiedzieć czemu?

najpierw odnosnie materaca - polozna mowila, ze kazde dziecko rodzi sie z idealnie prostym kregoslupem i wszystkie pozniejsze wady fundują mu wlasnie rodzice poprzez zle ukladanie dziecka...
piankowy materac dlatego jest zly bo jest zbyt miekki i dziecko się w nim 'zapada' - przez to kregoslup mu sie krzywi wlasnie
to samo mowila odnosnie uzywanego materacyka - że jest on juz w pewnym stopniu 'wyleżany' przez inne dziecko - dlatego materacyk powinien byc nowy i twardy..

odnośnie brzuszka dokladnie tak jak Ty czuje ruchy dziecka w tych samych miejsach na dole, od poczatku ciązy tak samo a jestem juz w polowie 25 tygodnie
pytalam gina i mowi, że wszystko jest w normie i mam się nie martwić
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:05   #3233
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Drogie Dziewczynki.
Skradłam obrazek ze strony tej firmy od tych koszulek i okazuje się, że bez problemu można go przerobić w photoshopie a nawet paint`cie tak, by w dowolnej firmie, która wykonuje wzory na zamówienie złożyć je i mieć co się chce .
(bo generalnie to oni zamieścili na nich znak wodny, ale można go usunąć )
Wiem, że to nieuczciwe, no ale...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:06   #3234
papeteria
Zakorzenienie

Znalazłam pościel w króliczki w której spałam jako dzieciak w zasadzie do niedawna ale już jest przetarta na rogach.Szkoda mi wyrzucić bo babcia mi szyła i chyba przerobie sobie dla małego , bo fajna biała bawełna w pastelowe niebieskie króliczki Mam dwa komplety tej pościeli ale TA co Wiolek pokazała też mi się strasznie podoba i chyba się zdeyduje.Razem z kołderką i podusią to dosyć korzystna cena.....

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Drogie Dziewczynki.
Skradłam obrazek ze strony tej firmy od tych koszulek i okazuje się, że bez problemu można go przerobić w photoshopie a nawet paint`cie tak, by w dowolnej firmie, która wykonuje wzory na zamówienie złożyć je i mieć co się chce .
(bo generalnie to oni zamieścili na nich znak wodny, ale można go usunąć )
Wiem, że to nieuczciwe, no ale...
no i elegancko a że firma za oceanem to może nie dojdą
Stary 2010-04-21, 13:08   #3235
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam pościel w króliczki w której spałam jako dzieciak w zasadzie do niedawna ale już jest przetarta na rogach.Szkoda mi wyrzucić bo babcia mi szyła i chyba przerobie sobie dla małego , bo fajna biała bawełna w pastelowe niebieskie króliczki Mam dwa komplety tej pościeli ale TA co Wiolek pokazała też mi się strasznie podoba i chyba się zdeyduje.Razem z kołderką i podusią to dosyć korzystna cena.....
jak miło ....

Stary 2010-04-21, 13:11   #3236
Carmena_
Raczkowanie

hd2005, pilotka to całe szczęście bo już myślałam że mi się wyżej nie chce przenieść i tak siedzi ciągle na tym samym dole tej macicy przy szyjce
i pilotka dzięki, zatem będę się teraz za takowym właśnie rozglądać widzę doinformowana jesteś to możesz Nas dokształcać (przynajmniej mnie )

no i po nadrabiałam, napisałam parę zdań i co? i muszę uciekać do pracy. a jutro powtórka z rozrywki bo znowu mi się niedobre rozpiszecie
miłego dnia Wam życzę choć taki pochmurny

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:13   #3237
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
siedzę od rana na allegro.
Zamówiłam duuuuuuużo rzeczy. Chyba się wystraszyłam tymi opowieściami o dziewczynach, które wcześnie trafiają do szpitala Musiałam kupić drobiazgi, których mi brakowało. Teraz czuję się bezpieczniej

Zamówiłam: pieluszki tetrowe, koszulę do szpitala, podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, ceratki, fride, staniki do karmienia i wiele drobnych rzeczy.
Ufff....

Musze jeszcze kupić: sól fizjologiczna, spirytus, proszek do prania, chusteczki, pampersy, łóżeczko turystyczne i pas poporodowy.

I będę miała wszystko chyba ...

pochwal sie koniecznie
wow!!! to Ty masz już wszystko!!!
to co Ci zostało, to nawet w razie czego by TŻ kupił
zazdroszczę...

Cytat:
dobra dziewczyny ja chociaz zaczynam sprzatac bo mnie to wkurza ze mam cos do roboty a siedze na wizazu do pozniej milego dnia u mnie strasznie zimno dzisiaj
ja też

Cytat:
jest tego sporo na allegro.
1 saszetka kosztuje ok. 1zł a przemywać powinno się co kilka godzin
Zobaczę co powiedzą na ten temat w szkole rodzenia i podejmę decyzję
moja siostra we Włoszech nic z tym nie robiła, bo nie kazali. Pępuszek był zapięty taką klamerką i reszta pępowiny odpadła po ok. 5 dniach. Tam nie każą przemywać niczym. Tyle, że tam wogole jest inaczej - paznokci nie obcinać, bo same zrosną; dziecka nie nacierać oliwką ani balsamami po kąpieli bo to tylko sprawia, że ma później nadwrażliwą skórę; myć ręką lub watką, bo myjki kumulują bakterie itp.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:13   #3238
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
tetrowe kupiłam po 1,1 zł
flanelowe po 3zł
wysyłka chyba 11 zł (ale kupiłam jeszcze kilka przedmiotów)
Nio pewnie jak jedna przesylka a ja zamowie butelki z allegro, to tez staram sie od jednego sprzedawcy

Cytat:
karolcia228 rośniesz Nam maleńka
A no rosniemy sobie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:16   #3239
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
Siala super koszulki a ja mam taka
http://www.walmart.com/ip/Maternity-...y-Tee/12555354

weszlam dzisiaj na strone swojego szpitala i miesiac przed porodem bede musiala wypelnic taki formularz w skrocie oto co sie na nim znajduje:
- czy chce od razu cos przeciwbolowego jak tylko przyjade do szpitala czy chce czekac na anestezjologa,
- czy chce korzystac z wanny/prysznica podczas porodu,
- czy na lozku chce miec strzemiona zeby mi zablokowac nogi czy chce zeby je ktos trzymal,
- czy chce miec lustro podczas porodu zeby wszystko obserwowac miedzy nogami (nie wiem czy ktos by tak chcial),
- czy chce miec ustawiona kamere albo zeby ktos krecil caly porod,
- czy jakbym miala cc czy chce zeby maz byl przy tym,
- czy chce odciac pepowine sama, czy ma to zrobic maz lub lekarz,
- czy po porodzie chce dziecko od razu czy dopiero jak je umyja,
- czy chce kogos do pomocy kolo siebie, osoby ktora wszystko pokaze, jak karmic piersia, itp
- czy chce zeby syn byl obrzezany.
nie wiedzialam ze bez tego mnie nie wpuszcza na porodowke. najlepsze jest to z lustrem pozniej to by mi sie chyba koszmary snily...
No ja nie mogę.. raj na ziemi
Cytat:
A ja siedze z glinka na twarzy i szyi w kolorze sraczki i zaraz pod prysznic .Zawsze to robie jak TŻ śpi bo widząc mnie w tym stanie uciekł by gdzie pieprz rośnie
A zaraz robie śląskie rolady ale musze wyjść jeszcze po musztarde do sklepu
I wiesz, że jestem zaraz u Ciebie na obiedzie?
Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć.
Zważyłam się dziś i mam 6.5 na plusie ... jestem w 23 tc. jutro zaczynam 24 :P ale i tam wydaje mi się , że to dużo.
Racja - wydaje Ci się
Cytat:
przed chwila sie zmierzyłam i jestem kwadratowa +12kg .....28tc
brzuch 102
biodra 102
biust 100

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

jak byłam u siostry Tż to pokazywali nam TEN termometr.Są bardzo zadowoleni.Wogóle to ten termometr mówi
Kwadraciaczku.. ja jak bym się zmierzyła to dopiero kloc jestem
A termometr.. wydaje mi się zbędny wydatek, cena nie mała a zwykłymi termometrami też sobie człowiek poradzi, po co przepłacać
Cytat:
Dzień dobry.

Wiem, że to co teraz napiszę nie będzie zbyt przyjemne i możecie mnie skrytykować.
Moje uczucia do dziecka są bliżej nieokreślone. Owszem cieszę się, że jest praktycznie wszystko w porządku, że się dobrze rozwija. Ale jak patrzę na obraz USG to mam wrażenie, że to nie moje dziecko. Często mam takie myśli, że to nierealne, że jestem w ciąży. Nie wiem co będzie po narodzinach, jak zareaguję na widok dziecka, na to, że będę musiała mu się poświęcić całkowicie. Wiem, że myślicie, że jestem straszną egoistką. Po części jestem, bo chciałabym żeby człowiek, którego kocham odwzajemniał moje uczucie, żeby był blisko, żebym mogła z Nim porozmawiać kiedy tylko zechcę. Potrzebuję Jego bliskości, dotyku, uśmiechu. Bez tego tak trudno żyć. Czuję się tak bardzo samotna, niechciana, niepotrzebna.

Dziękuję dziewczyny za gratulacje ale to jeszcze nic pewnego.
Moja mama powiedziała "a myślałam, że będzie chłopak... może się jeszcze odmieni".
Moja mama od początku chciała chłopca, nawet jak ja się urodziłam to miałam być dawidem
Tata znowu cieszył się na wnuczkę a jak się okazało, że chłopak to minka mu lekko zrzedła. W sumie oboje się cieszą bardzo
Do mojej mamu do sklepu wpadła babka jedna i widząc mnie mówi do mamy, że oo, że babcią będzie i że dopiero teraz będzie kochać podwójnie, bo że wnuka się kocha jeszcze mocniej.. a moja mama "no ja już kocham" Tak mi się miło zrobiło

A ja jestem jakaś dziwna, chyba dalej nie wierzę że jestem w ciąży
Niby kocham maleństwo, chce mu wszystko zapewnić, martwię się o zdrowie ale jakoś tak nie czuję chyba z nim więzi. Nie wiem czy jestem wyrodna czy po prostu to jest dla mnie za bardzo nierealne.. ale mam nadzieję, że jak je zobaczę to pokocham najmocniej jak umiem.
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
duzyy i sliczny

kasza gryczana, sos, miesko

podobni sa !
Moj umyl naczynia po wczorajszej kolacji, poscieral blaty i umyl kuchnie. Dzwonil przed chwila i sie pyta co robie, wiec mu mowie ze zaraz zabieram sie za odkurzanie /wiem, ze go wqrza jak lataja jakies paprochy/ a on na to: nic nie sprzataj, masz odpoczywac
Wiem, ze go duuuuuzo kosztowalo to zdanie, zwlaszcza ze jak wroci z pracy na pewno bedzie zmeczony...a pierwsze co zrobi to poodkurza.
Taka natura, czasami mam z nim przes** a czasami jest bosko

A to moj brzuszek z 21 tc i najbardziej aktualny dzisiejszy, nikt mi juz nie powie, ze jest malutki! Wystrzelil w ciagu 14 dni nie moge sie do niego przyzwyczaic a znajomi przecieraja oczy ze zdumienia
Jak tylko zobaczyłam te nogi to odrazu wiedziałam, ze to Ty i Twój brzuchacz No i wystrzelił Zobaczysz, teraz się rozpędzi jak nie wiem co :P Moja znajoma własnie tak długo, długo nic nie miała a potem piłka taka, że aż nie wyglądała na brzuch tylko jakby faktycznie miała coś włożone pod bluzkę
Nigdzie nic tylko brzuszek wywalony
Superowy Ja to się cała rozrastam.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:17   #3240
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
ja tez czuję ruchy bardzo nisko Oczywiście czasem zdarzają się puknięcia w wyższej części brzucha ale głównie na dole.
ja też

byłam dziś u wete z moim psem, bo znalazlam dwa kleszcze!!! brrr... no i musimy mu badania zrobić, bo nie wiadomo ile siedzialy a przedwczoraj wymiotował, więc nie wiadomo czy jakiegoś chorubska mu nie przeniosły... teraz leży osowialy
2h czekałam u weta - jestem zmeczona i zmarznięta, bo dziś zimno i wietrznie :/

ps. teraz już naprawdę idę sprzątać. a na obiad zrobię chyba kopytka
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości