|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
a w sumie wszytsko zniose żeby tylko dzidzie mieć zdrową i kochaną, tak sobie chciałam ponarzekać trochę ![]() a mój brzuszek też ładny jest teraz się ładnie naciągnął to przynajmniej nie widać tłuszczu
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-04-21 o 14:19 |
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w domu tez okropnie wygladam
![]() Nie chce mi się wogole malowac, czesach.. Ale jak wyjdę gdzies to sie ogarniam I też wszyscy mi mówią że tak pięknie wyglądam ![]() ja widze jedynie że mi się cera poprawiła nie mam ani jednej krostki
|
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem ja dopiero jestem w 16 tygodniu to może potem się to zmieni i moja cera i włosy będą piękne
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
mnie sie paznokcie i wlosy po porodzie bardzo poprawily, w ciazy tez nie bylo zle ale teraz jest jeszcze lepiej.
Dzisiaj mloda byla na 1 spacerku takim 40 minutowym byla tez dzis polozna, wychodzac ze szpitala mala wazyla lekko ponad 3700, jak sie rdzila 4050 a dzis 4200, wiec od wyjscia ze szpitala 11 dni-no juz prawie 12 to pol kg przybrala wiec ladna klucha
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Pamelka ja nie mialam krwawienia, ale trzymam mocno kciuki za ciebie
. No i rozumiem ze masz dosc ale i tak bedziesz sie starac do skutku a jak tylko uda ci sie zafasolkowac to te uczucia mina i poczujesz ogromna ulge i tego ci z calego serduszka zycze Kochane ja tez mam mase sluzu i jest taki bialawo zoltawy. No i momentami jest go wiecej a czasem mniej. Sama planowalam o to spytac gina jak juz bede w polsce. A ja jestem taaaka najedzona. Poszlam z dziewczynami na pyszny obiad i teraz mi tak ciezko ze szok. Juz naprawde nie moge duzo jesc bo pekam w szwach. Teraz bede sie meczyc przez jakas godzinke zanim to wszystko przetrawie... ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Anulka widze cie!!! Cos sie ostatnio malo odzywasz skarbie, jak samopoczucie???
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
No Darusia coreczka pieknie rosnie
. I super ze bylyscie na spacerku . Jak sie sprawuje wozek?---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Dokladnie . Zawsze po obiedzie wyrazniej ja czuje bo bidulka nie ma gdzie sie ruszyc . No ale co zrobic, mama musi jesc
|
|
|
|
#3248 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale sie dziewczyny rozpisałyście!!!!
Musze was nadrobić, jeszcze mi 2 strony zostały!!!!!!!! Carol ten odczyn Coombsa to badanie na obecność przeciwciał tak?Ja juz chyba z 4 razy mialam badane przeciwciała i nic nie wykazało. Wątpię, że w 29 tygodniu dadza mi immunoglobuline anty D, ale zapytam.A ty mialas przy Oli przed porodem ja podana? Latkoo oszczędzaj sie, mnie wczoraj tez brzuszek kłuł bo sie za duzo nałaziłam...A z tymi masażami krocza to dobrze, że piszesz,wynika z tego, że mam jeszcze na to czas
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3251 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff nadrobilam ;-)
Kardashi masz ślicznego brzusia!!!!!Chyba niewiele w ciazy przytyłas co? Pamelko trzymam kciuki Mi sie w ciązy poprawiły włosy i cera, a nogi moge golic duzo rzadziej, bo jakos mi tak włosy nie rosna na nich jak przed ciaża. Też mam tak duzo sluzu i tez juz sie bałam, że to wody.
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja juz powoli mam dosyc, od maja bede chodzila na monitoring takze zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
najzwyklejszy na swiecie vajper czy cos takiego, proadzi sie super ale fakt ze najlzejszy nie jet dla kogos kto ma sporo schodow do domku nie polecam, ale prowadzi si extra tak mieciutko, spacerowa peg perego ta co dostalismy tez fajna jest, ale w trasie nie sprawdzona, a ten super
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu to masz tak jak ja, ale ja sie wypytam na majowej wizycie tak dla świętego spokoju. Ja tez nie umiem dużo jeść, mój żołądek jest mega ściśnięty już
Gosiu, tak to jest to badanie na obecność przeciwciał w naszej krwi,aletyle razy już je miałaś??? Przeciez w 1 ciąży ryzyko jest minimalne, nie wiem po co tyle razy Ci tyle krwi utaczali Ryzyko jest dopiero w kolejnej ciąży, ale jak dostało sie immunoglobinę, to juz jest tak jak byłaby to 1. Ja dostałam poporodzie dopiero, na drugi dzień w dupkę, w trakcie ciąży nie. A teraz niby miałam dostać, okaże się jak zapytam lekarza, a jak nie to Commbsa zrobię jeszcze przed porodem, ale myślę, ze będzie ok.Co do wyglądu... to mnie też mówią, ze pięknie wygladam, ze brzuś śliczny itp. a ja w domu na siebie patrzeć nie umiem, i w sumie mam gdzies jak wyglądam, włosy uczeszę, zepnę, ubiorę sie i koniec maluje się tylko na wyjścia do lekarza A co do przetłuszczania włosów, to do 3 miesiąca masakra, teraz mogłabym tydzień nie myć i nie widać, ale cerę mam tłustą więc raz po raz coś wyskoczy, ale głownie na plecach i deklocie i brzydko sie goją ślady po wypryskachm zostają blizenki i plamki, ale to przejdzie jak urodze, bo to nic innego jak te paskudne przebarwienia. Nóg nie mogłam tez golić do 3 miesiąca, bo paliły jak ogień dosłownie, teraz przeszło wszystko, ale mam problem ze schyleniem się, najgorzej goli mi sie no wiecie co wygibasy robię niesamowite na stojąco i zawsze coś niedogolę![]() Darusiu pięknie tyje malutka!! Zdrowa dziewusia i jaka śliczna
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-04-21 o 15:25 |
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
U mnie maskara jest z włosami, przetłuszczają mi się strasznie, muszę myć maxymalnie co 2 dni bo inaczej wyglądają jak bym je olejem oblała
Z cerą troszeczkę lepiej po oczyszczaniu, ale ogólnie czuje że mam takie małe zaskórniki, nie widać ich niby ale ja wiem że one tam są wrrr... Ogólnie mi też wszyscy mówią że świetnie w ciąży wyglądam, ale ja jakoś jak patrze na siebie w lustrze to tego nie widzę ![]() Kochane powiem wam że zaraz zwariuje, głowa mnie już zaczęłam boleć, bo od rana od chyba 9 cały czas wiercą i borują, a przerwa w tym borowaniu trwa max 2min. Szału można dostać. Nie sprawdzałam, ale wydaje mi się że to na klatce schodowej robią mnustwo bruzd (podobno żeby konstrukcje bloku rozluźnić) ale ten ciągłe wiercenie jest nie do wytrzymania. Już nie mogę, mam nadzieje że zaraz skończą prace... |
|
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przytyłam 7 kg ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
ja też myłam zawsze codziennie a teraz jak umyje to za chwile sa już tłuste ;/musiałabym chyba myc 2 razy dziennie
head@shoulders nie pomógł, sięgne teraz po nizoral a to dziwne że skóre mam słuchą a włosy mi się strasznie przetłuszczają i do tego są ciągle mokre ten łupiez też taki mokry jakiś |
|
|
|
#3258 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam sobie wielki tależ gęstego budyniu waniliowego, pół polałam sokiem wiśniwym, pół posypałam startą czekoladą....mniam...
Brzusiowi tez smakwało, macha rączkami....
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nikt mi nie chce go dostarczyć
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic szczególnego nie robiłam
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
O matulu!!! Ja juz mam 8 na plusie a to dopiero 23 tygodnie
. Jak ty to zrobilas kochana????
|
|
|
|
#3264 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie tyle się pisze o wpływie muzyki poważnej na dzidzie....... Nad nami mieszka nauczycielka gry na pianinie.... i szczerze mówiąc jak sie nasłucham jak dzieciaki plumkają....albo jak ona męczy jeden utwór przez godzinę, to ostatnie czego chce to puszczać dzidzi klasyke....
myślę ze i tak najważniejsze jest to jak bedziemy pobudzać do rozwoju malucha jak już będzie na świecie |
|
|
|
#3265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Wtedy dzidzia bedzie slyszala a ty nie. Czytalam artykul ze nawet lepiej jak sie przylozy te sluchawki bo wtedy dzwiek sie tak nie odbija od brzuszka i dzidzia lepiej slyszy
|
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba wracając ze SR sobie kupie ![]() Powiem wam że strasznie się martwie, strasznie spina mi się brzuszek, wzięłam tylko ciepłą kąpiel (nawet poleżałam troszkę żeby się zrelaksować) a brzuś nadal twardy jak kamulec. Wziełam już rano i jakieś 30min temu po 2 nospy i 2 magnezy ale nie pomaga martwi mnie to.
Edytowane przez latko0 Czas edycji: 2010-04-21 o 16:51 |
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie przykladalam zadnych muzyczek malej.
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- kurcze wiecie co myslalam ze ta polozna nas olala bo jakas taka cisza, a dzisiaj nie dosc ze byla, to przywiozla mi recepty na mleczko dla niunieczki naszej, bo ja WYRODNA MATKA zapomnialam pojsc do lekarza po recepty no i dzwonie do przychodnii i pani mowi ze mi wypisza na 8 i tak dalej... wiec ja szczesliwa mowie dziekuje- na co ona, ze zaprasza jutro po odbior, a ja yyyy ...a dzis sie nie da? nie nie no da to zapraszam po 18. I polozna byla w przychodnii i akurat chyba zobaczyla ze Oliwka jest zapisana i czeka na recepty wiec jak dzis przyszla to mi przyniosla, malo tego! jak szla zadzwonila czy ma mi cos wykupic, no ANIOŁ!
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz nie pracuje, ale sama sobie radze, on ma swoje pieniadze a ja swoje w tej chwili - mieszkamy oddzielnie on jest w UK ja w domu. Pod koniec czerwca ma przyleciec do Pl juz i mielismy ukladac zycie...ale wg. jego pomyslow
|
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
7 kg tylko, ja nei moge ja mam 11 już i kręgosłup mi rozwala piersiowy, teraz jak piszę to aż oddychac nie umiem, nic nie pomaga ![]() a ja mam przepis na budyń który robię zawsze do ciasta balowego i wychodzi przepyszny, jak chcecie czekoladowy, zamiast 3 łyżek mąki dajcie 3 kakao wychodzi gęsty i pycha, a jak wolicie żadszy dajcie 3 szklanki mleczka. Smacznego![]() Składniki na budyń:
Przygotowanie budyniu: W szklance mleka rozrabiamy mąkę z cukrem i żółtkami. (najlepiej zmiksowac składniki). Pozostałe mleko gotujemy. Do gotującego się mleka wlewamy gotowy płyn. Mieszamy do zgęstnienia.
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-04-21 o 17:36 |
|
|
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
latkoo chcialam sie ciebie spytac o cos. Widzisz jak narazie moj biust polecial o 2 rozmiary w gore i od kilku dni strasznie boli mnie kark, ale jest to bol jakiego jeszcze nie doswiadczylam (wiadomo czasem mnie pobolewalo). Jest piekacy i dokuczliwy a jak sie tam dotkne to juz wogole. Tz probuje mnie czasem rozmasowac a ja tylko sycze z bolu. Czy ciebie tez tak boli? Chyba pojde do ortopedy jak bede w polsce bo koniecznie musze robic jakies cwiczenia, ale jakie mozna robic w ciazy? I nie wiem czy bede czekac z operacja do drugiej dzidzi bo to planujemy dopiero za jakies 4 lata. Juz mam dosyc tych melonow, chce wreszcie normalnie wygladac i czuc sie komfortowo. Az mi sie plakac chce jak o tym mysle
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

. No i rozumiem ze masz dosc ale i tak bedziesz sie starac do skutku a jak tylko uda ci sie zafasolkowac to te uczucia mina i poczujesz ogromna ulge i tego ci z calego serduszka zycze
Cos sie ostatnio malo odzywasz skarbie, jak samopoczucie???

I nikt mi nie chce go dostarczyć 

. Jak ty to zrobilas kochana????