Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 16:28   #3331
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Pochwalę się jeszcze moimi zakupami
Spodnie w h&m wymienili mi od razu na nowe, ale ponieważ mają już przeceny kupiłam sobie jeszcze ciążową spódniczkę, lniane szorty i biustonosz rozmiar 85D a w zara udało mi się dorwać baleriny
super spódniczka i balerinki i gdyby nie to że sz..k mnie trafia w takich ciążowych pasach to bym sama sobie chętnie kupiła

a dzięki dzięki brzydka nie jest poprostu inaczej ją sobie wyobrażałam
anoxa no z łużeczka też jestem zadowolona ale faktycznie to drewno jest miękkie, jak mocno wbije paznokcieć to zostaje wgłębienie
śmiałam się do tż że mały będzie "obgryzać" to ten na mnie z gębą że to nie chomik żaden heheh

idę obierać ziemniaki na te nieszczęsne kluchy nie chce mi się ale zjesć muszę a same się nie zrobią

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-04-21 o 16:30
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:32   #3332
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

dziękuje bardzo i jeszcze jedno "głupie" pytanie to jak wyciągam z zamrażarki i zostawiam normalnie do rozmrożenia to od tego wyjęcia może stać 2 godziny czy już jak się rozmrozi ? zdąży w ciągu 2 godzin się rozmrozić ? nie mam pojęcia i takie jedzonko podaje się potem dzidzi w temp pokojowej ? znowu myślałam że troszke cieplejsze musi być. sorki za tyle głupich pytań

dzidziadziumdzia aaaa dzięki za obrazek też właśnie tak jak siali najbardziej mi się ten podobał
i na pewno zrobie sobie koszulke z nim
tylko jeszcze jak usunąć napis wizaż ? bo ja głupia w tych sprawach eheh
i jeśli jeszcze któryś obrazek dla siebie przerabiasz to ja bym była wdzięczna to bym miała 2 koszulki
Mogę poprzerabiać które chcecie. Zabawa na 20min przy każdym tylko . Tylko napiszcie jakie się Wam podobają i wyślijcie mi na PW. No i maila oczywiście

A mleko- dwie godziny to może stać po ściągnięciu bez przechowywania w lodówce, np. na półce w butelce .
A jak w lodówce, to po rozmrożeniu może stać dłużej.

No i zawsze musisz troszkę podgrzać, ale nie wiem jaka jest optymalna temperatura pokarmu.

Cytat:

kołderka i poducha taka jakby "watowa" nie umiem inaczej określić bo moja pościel jest zupełnie inna a ta jest taka lekka. na pewno to nie jest jakaś super niesamowita jakość ale chyba może być na początek wiadomo to nie na całe życie
Mnie się zdaje, że kołderka nie powinna być taka lekka, bo łatwiej dzidzia ją na siebie skopie.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Poczekam Super, muszę gdzieś z nim uderzyć i koszulkę kupić bo muszę ją mieć na pw podam maila
Wystarczy na necie poszukać. Są firmy, do których wysyłasz tylko obrazek, wybierasz wzór koszulki, zamawiasz, a oni zrobią i wyślą Ci do domku .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:36   #3333
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
No w końcu dotarło jak do człowieka
Ale jak ciocia Kasia mówi tłumaczy i prosi to niee
Tak trzymać!! I nie popadać w wątpliwości a jak są to pisać pisać pisać
A bo człowiek ma gorsze i lepsze dni. Słoneczko u mnie wychodzi

Cytat:
Pochwalę się jeszcze moimi zakupami
Spodnie w h&m wymienili mi od razu na nowe, ale ponieważ mają już przeceny kupiłam sobie jeszcze ciążową spódniczkę, lniane szorty i biustonosz rozmiar 85D a w zara udało mi się dorwać baleriny
Jakie ładne Biustonosz fajny, lubię ostatnio taki kolor
Spódniczka ładna, ale ja nie mogę takich nosić bo mam grube nogi i rozstępy pod kolanami- pamiątka z okresu dojrzewania

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ooo te kotleciki z martadeli niegdy nie jadlam dobre??
Jak dla mnie bardzo dobre i szybkie danie. Zrobiłam sposobem Basieńki i są jeszcze lepsze To znaczy już zjedzone

Ja chcę na jakieś zakupy!! Ale nie mam z kim I autko mi mama zabrała do pracy a tramwajem się boję bo ja to jestem taka sierota, że zawsze się gdzieś uderzę albo ktoś mnie niechcący uderzy.
Stary 2010-04-21, 16:38   #3334
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
odkurzyłam, wywiesilam dywaniki na balkonie a teraz dojadam szczawiówkę z wczoraj jeszcze pomyję podłogi, panele nalakieruję i powycieram kurze i wsio

niezawsze powinnyśmy sie zamienić TŻami moj mi zabrania cokolwiek robić, dzis bde musiała skłamać że mama sprzątała, bo dla niego to powinnam leżeć i nic nie robić.
Jak pracowałam to bylo fajne, bo on w weekendy odkurzał i sprzątał, ja tylko obiad robiłam albo czasem kurze starłam ale teraz to bym się zanudziła a poza tym jak siedze w domu, to bardziej się brudzi, więcej kurzy i nie mogę tak... jak wracaliśmy oboje z pracy codziennie po 19, to wystarczyło raz w tyg odkurzyć.
no i ja też taka jestem, że pół kubka herbaty mu wynoszę, bo nie lubię jak coś stoi tam gdzie nie powinno :/
Moj Tz tez nie pozwali mi nic robic, mam tylko lezec i sie dobrze odzywiać
Cytat:
farminka super że już w domku

pilotka ja co do elektrycznej niani się nie wypowiem bo mam mieszkanie 50 m 2 pokoje

Alguien dzięki już znalazłam ich strone pl to sobie poczytam i kciuki za wizytę

to ja też prosze mailem czy jakos wieczoroem będe to wyśle

ola_k11 psinek kochany i mam nadzieje że szybko wyzdrowieje

kołderka i poducha taka jakby "watowa" nie umiem inaczej określić bo moja pościel jest zupełnie inna a ta jest taka lekka. na pewno to nie jest jakaś super niesamowita jakość ale chyba może być na początek wiadomo to nie na całe życie

prosze zdj
Śliczne w moim stylu Ja juz w domku...maly jak zasnol o 12:30 to jak wychodzilam o 16, jeszcze spal
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:41   #3335
Alguien
Zadomowienie

wiolek sliczna posciel i lozeczko gotowe dla malenstwa juz

kashha swietne zakupy! wlasnie, ile ta spodniczka kosztowala?

agravka to daj znac, co kupilas
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:44   #3336
papeteria
Zakorzenienie

laski padam
pojadłam jak świnka...debiut kluskowy się udał i roladki miękkie tylko wysypało mi się za dużo pieprzu gruboziarnistego i siekierka wyszła ale gdyby nie ten pieprz to rewelacja... TŻ wsunął dwie roladki i chyba z 10 klusek ja połowe tego co on i po prostu ruszyć się nie mogę....
jutro też kluski i rolada dla TŻta bo z dzisiaj zostało
a teraz nie rozstaje się z wodą
wiolek i chyba zmałpuje te pościel od ciebie mimo wszystko (misiulka też kupiła )
tylko ja wezme z niebieska krówką

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-21 o 16:49
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:58   #3337
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
: kciuki:

Ja za chwilke, bede uciekac pilnowac malego Mikołaja ale bede miec tam net wiec spoko
karolcia nie pojechalas na pogrzeb ?

jezuuu a wy jak zwykle nad produkcja juz ostatnich stron nie dalam rady doczytac.

ale rzucily mi sie w oczy odczucia lazurowej... to powiem tylko tyle ze mam podobnie. dziwnie jest mi mowic do brzuszka, nei czuje jeszcze takiej mega wiezi mimo ze moja niunia byla planowana. ale jak juz w ta ciaze zaszlam to zaczely mnie dopadac mysli ze nie dam rady. mam nadzieje ze to ulegnie zmianie po porodzie.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:59   #3338
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam mussli z biedronki tropikalne
Te też kupiłam
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:00   #3339
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

jezuuu a wy jak zwykle nad produkcja juz ostatnich stron nie dalam rady doczytac.

ale rzucily mi sie w oczy odczucia lazurowej... to powiem tylko tyle ze mam podobnie. dziwnie jest mi mowic do brzuszka, nei czuje jeszcze takiej mega wiezi mimo ze moja niunia byla planowana. ale jak juz w ta ciaze zaszlam to zaczely mnie dopadac mysli ze nie dam rady. mam nadzieje ze to ulegnie zmianie po porodzie.
Ja też ciągle mam wrażenie, że nie dam rady, że macierzyństwo to nie dla mnie...
Stary 2010-04-21, 17:03   #3340
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

Na pogrzebie cioci bylam wczoraj

Stary 2010-04-21, 17:17   #3341
anoxa
Zakorzenienie

a ja zaraz zjem lody mam smietankowo smietankowe pyyycha

widzisz papateria mowilam ze trzeba dluuuugo dusic super ze sie udaly
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:23   #3342
papeteria
Zakorzenienie

Kupiłam sobie przed chwilą TAKI komplet z vienetty bo mimo że od szwagierek bede mieć koszule to chciałam jedną lepszą bawełnę.Też nie jest jakiś piękny, ale cenowo i gatunkowo korzystnie.
Za całość z przesyłką 66,- czyli koszulka + szlafrok , a sam taki szlafrok z vienetty to koszt około 50 zł.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
a ja zaraz zjem lody mam smietankowo smietankowe pyyycha

widzisz papateria mowilam ze trzeba dluuuugo dusic super ze sie udaly
masz szczescie ze mam lody w lodówce ale mam truskawkowe i bakaliowe a chce big milka i chyba pójde na dół do sklepiku

no co do roladek to juz kiedys jedne tez dusiłam i podeszwy wyszły no ale ciesze się że sie tym razem udało bo bym się pożegnała z wołowiną forever.... tylko ten pieprz
niedługo muszę załagodzić mój przełyk lodami a potem brzoskwinki

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-21 o 17:25
Stary 2010-04-21, 17:24   #3343
muminek88
Zadomowienie

bylam w poniedzialek na tej 75 g glukozie, znow za duzo i za 2 tyg mam miec powtorzone i wtedy bede mowic tez z lekarzem co dalej...dzidzia ma 700g i 30 cm a ja mam 3,5 kg na plusie...

ostatnio mam jakis masakryczny przyplyw energi i wczoraj nawet 3 okna umyslam,posprzatalam gruntownie pokoj dzieciecy, posegregowalam ubranka starszego i malego, w sumie juz nic nie musze kupowac...a na koniec obiad i podlogi skutkiem czego w nocy tak mnie miednica bolala ze nie umialam sie obrocic na bok :/ trzeba zwolnic...

a dzis mialam fajna sytuacje bo Szymon jak wstal byl zmierzy i lezakowalismy sobie, on wtulil sie w moj brzuch a Łukasz tak kopnal ze maly zdziwiony az odskoczyl...ale sie usmialam :P pierwsza bratarska potyczka??!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:27   #3344
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
U mnie niestety nie za dobrze. Mam zapalenie ropne dziasel. Wczoraj gin powiedziel ,ze musze brac antybiotyki i wyleczyc to przed porodem ,a rano bylam u dentyski i ta bala sie dac mi antybiotyku bo przeciez jestem w ciazy. Mowila tylko zebym juz urodzila to zaczniemy to leczyc. Jak juz urodzila ,jeszcze nie teraz :/ No i teraz nie wiem czy lepiej sie "meczyc" z tym zapaleniem czy lepiej isc do innego stomatologa i prosic o ten antybiotyk. Nie mam pojecia czy takie zapalenie moze miec wplyw na malego Jutro zapisalam sie do innego stomatologa moze on cos pomoze. Chce trafic w koncu na specjaliste ,a nie zeby odsylali mnie jeden do drugiego.
A jak sie objawia ropne zapalenie dziąseł?

Ja tez jestem na etapie cierpienia z powodu zebów.. i sama nie wiem jak sobie z tym radzic.
Najpierw bolala mnie cala lewa strona, sadzilam ze moze od wyrzynającej sie ósemki lub jakiejs dziury, ale dentysta stwierdzil-hormony ciazowe, zapalenie dziasel i tylko zalecil paste Meridol. I nic wiecej:/ nawet nie popukal mi po zebach czy od ktoregos mnie to nie boli...
A teraz mam problem z prawa strona. Nie wiem czy to przez to chorobsko, ten zatkany nos czy co. Ale co jakis czas zbiera mnie na bol, gornych zebow z prawej str i nie wiem czy od ktoregos to jest czy nie. Do tego wtedy szarpie mnie oko, boli uchu a zreszta cala ta polowa twarzy (kiedys mialam porazenie nerwu twarzowego z tej strony, moze to tez ma znaczenie).
Wiec z 2 razy dziennie biore apap, dziala po ok 1-2 godzin :/ naczekac sie trzeba.. I kurcze faszeruje sie znow lekami...

Ale gorsza jest inna rzecz, juz drugi raz mialam(wczoraj 1, dzis drugi) tez z tej prawej str nagly atak tak niesamowitego bolu, ze az łzy same mi lecialy (i smarki tez;/ ) i trafne by bylo powiedzenie ze mozna bylo sie zesrać z bólu.. To po jakims czasie zelzywalo, nie wiem czy z 10-15 min, ale takiego bolu jeszcze nie mial..

I co ? i zonk. Przeciez nie wiem od jakiego zeba, do tego nitk mi zadnego nie przeswietli..

W pierwszej ciazy mialam spokoj z zębami, a teraz jest inaczej...

A jutro chyba znow do lekarza, mama naciska by jechac-do innego. I moze nawet prosic o antybiotyk, bo dosc mocno kaszle, i jeszcze nie wiadomo czy cos od tego zatkanego nosa, jakies zatoki, nie robia mi tak z zebami...
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:30   #3345
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
bylam w poniedzialek na tej 75 g glukozie, znow za duzo i za 2 tyg mam miec powtorzone i wtedy bede mowic tez z lekarzem co dalej...dzidzia ma 700g i 30 cm a ja mam 3,5 kg na plusie...

ostatnio mam jakis masakryczny przyplyw energi i wczoraj nawet 3 okna umyslam,posprzatalam gruntownie pokoj dzieciecy, posegregowalam ubranka starszego i malego, w sumie juz nic nie musze kupowac...a na koniec obiad i podlogi skutkiem czego w nocy tak mnie miednica bolala ze nie umialam sie obrocic na bok :/ trzeba zwolnic...

a dzis mialam fajna sytuacje bo Szymon jak wstal byl zmierzy i lezakowalismy sobie, on wtulil sie w moj brzuch a Łukasz tak kopnal ze maly zdziwiony az odskoczyl...ale sie usmialam :P pierwsza bratarska potyczka??!!
no z ta glukoza nieciekawie
z kiloramami i waga dzidzi super, co do przypływu energii nie przemeczaj sie za bardzo....a z tym małym dobre

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

idealneciało obyś tylko zapalenia okostnej nie miała....
a to porażenie to przez co miałaś ?
Stary 2010-04-21, 17:32   #3346
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

bardzo wspolczuje problemow poporodowych
....
doszlam do wniosku ze skoro zaczelam 7 miesiac to wypada zaczac przygotowania i zakupy jakies
To dobrze ze nie mialas ani razu takich problemow z nacieciem czy z szwami..

Heh ja jestem prawie w polowie 7 miesiaca i tez juz mnie az korci na przygotowania.
Jak wyzdrowieje to zabiore sie z mama za skrzynki z ubraniami po malej. Segregacje, pranie i zobaczymy czy jeszcze cos przyjdzie mi do kupienia.

A na czyszczenie wozka i nosidelka jeszcze za zimno, choc bardzo bardzo ogramna mam an to ochote. Ale pewnie jak juz zaczne to mi sie odechce, zawsze mam taki slomiany zapal

Marzy mi sie teraz kupic komplet do wozyczka poscieli. Niby lato, ale podusia przeciez cieniutka, a i dzidziusia mozna dac na kolderke, czy przykryc pod wieczor, -przeciez nie zawsze beda upaly. Albo w domu w czasie snu okryc.. heh tlumacze sie

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Spacerówka jest od modelu marita, więc chyba nie gorsza Ale dzięki za informację, chyba tez kupię maritę, bo bardziej mi się podoba. Zobaczymy jak to z kasą bedzie
Heh nie no jak marita spacerowka to ok.
Tylko tak pisze bo sama nie wiedzialam jaka roznica a po co przeplacac, ale zobaczylam w sklepie na wlasne oczy, i sprzedawczyni pokazywala w czym sie roznia, wiec jednoznacznie decyzja wlasciwie od razu padla na marite
Stary 2010-04-21, 17:34   #3347
papeteria
Zakorzenienie

hehe przed chwilą tacy młodzi kominiarze z kalendarzami chodzili i jeden do mnie hasło "który miesiac ?" ja mówie , że siódmy a on "nooo ciąża służy ładnie Pani wygląda" lizus
Stary 2010-04-21, 17:40   #3348
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
idealnecialo kuruj sie kochana! ja caly tydzien na czosnku jechalam, mialam 37,7. Ale jest juz ok.
Ja czosnku nie trawie. Lubilam ale teraz w ciazy sam zapach mnie odraza. A jakbym zjadla cos z czosnkiem (mialam okazje np pizze jesc). to od razu zgaga. Ale jak bralam w syropie Prenalen tam jest czosnek, to nie bylo mi zle, nie odbijalo sie.
Ja jak pisalam jutro chyba znow zalicze lekarza-innego. Moze antybiotyk jakis dostane?

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Normalnie chyba was czepne za te 12 stron co od wczoraj mnie nie bylo
Stary 2010-04-21, 17:42   #3349
anoxa
Zakorzenienie

hehe papateria u mnie jak jeszcze na wynajetym mieszkalam chodzili a nie chcieli guzika na szczescie?? bo ode mnie chcieli
Stary 2010-04-21, 17:43   #3350
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
hehe papateria u mnie jak jeszcze na wynajetym mieszkalam chodzili a nie chcieli guzika na szczescie?? bo ode mnie chcieli
chyba chcieli a myślałam że mu o grosik chodzi
Stary 2010-04-21, 17:45   #3351
anoxa
Zakorzenienie

idealnecialo az sie przerazilam jak przeczytalam o tym twoim apapie dwa razy dziennie ja bralam dwa moze trzy raz od poczatku ciazy i to mialam wyrzuty sumienia tak samo nospe niby wolno ale wole unikac a na twoim miejscu chyba bym wolala do dentysty isc bo ten apap nie wiem czy w takich dawkach jest bezpieczny dla dziecka

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
chyba chcieli a myślałam że mu o grosik chodzi

Stary 2010-04-21, 18:05   #3352
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Idealneciało- współczuję choroby i problemów z zębami. Ja się muszę wybrać do dentysty na przegląd i ewentualne leczenie, bo jak nie teraz to kiedy?

Ppapeteria- hehe dobre z tymi kominiarzami.

Wiecie co? Wyciągnęłam moją pracę mgr i wprowadziłam kilka poprawek zgodnie z sugestiami pani promotor. Nie zrobiłam jeszcze wszystkiego ale to już jest coś.
Stary 2010-04-21, 18:24   #3353
idealnecialo
Zadomowienie

Ja na początku kupowalam tylko butelki z aventu. Bo mialy ksztalt cycunia. Ale i tak nie wiele karmila cyckiem+ butelka wiec poszlo na same buteki.
A potem przerzucilam sie np na canpola albo babyono. Zeby mialy takie dziury w srodku- jak mala umiala juz w miare trzymać.

Np takie
http://www.babyono.pl/_images/produkty/zoom/106-2.jpg

http://allegro.pl/item973648667_bute...ka_canpol.html

Z babyono mala nadal pije:/ mleko.. gryy i nie chce sie przyzwyczaic do innej butelki. Wypije pare lykow z butelki z rurką albo ze szklanki, ale wiecej nic, domaga sie tej.. Jakby to super niania widziala!

Smoczki
z nuk'a sulikonowe - dopiero rozmiar 3 byl tylko z lateksu.
http://allegro.pl/item974028090_nuk_..._0_6_m_cy.html

Spioszki, kaftaniki, pajacyki
itp to z reguly byly firmy Eva, Marcinkowski, Pinokio, Kolorino- nie pamietam czy jeszcze inne nazwy. Ale sprawdzily sie bardzo. Wygodne, fajne po praniu, material super, idealny dla dzidzi. Teraz tez postawie na te firmy. U nas w sklepie niektore z nich maja, albo w sklepie Kaja są. Na allegro tez widze.

wiem wiem zanudzam:P ale jakos tak mnie wzielo:P

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Kurdeeee dziewczyny-muszę jak najszybciej zamawiać wszystko , bo mam tylko ciuszki,a z pielęgnacji i do karmienia nic... Muszę się zmobilizować...
Co ty tak chcesz sie spieszyc? Ja dzis pelne 29 tyg, ty mnie laska nie strasz:P

Ja sie "boje" zacząć szykować wyprawke.. Nie ze wzgledu na przesądy-co to, to nie. Ale boje sie ze jak juz ja naszykuje to potem sie nastawie i bede myslala tylko o porodzie ze chce by to bylo juz, ze jeszcze tak daleko, a moze bedzie predzej.. itp (tzn predzej to raczej juz w 9 miesiacu, np z 3 tyg przed terminem, pewnie znow bede swirowac ze moze to juz, a moze jutro itd)....

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie piorę, bo boję się, że "przejdą szafą"
Co to znaczy?
Stary 2010-04-21, 18:28   #3354
papeteria
Zakorzenienie

rano wypełnilam formularz zgłoszeniowy do szkoły rodzenia...zapisałam się na poród cz 1 i cz 2 i kąpiel noworodka i odpisali mi przed chwilą że zapraszają na zajęcia na 18:00 28.04 .
TŻ ma drugą zmianę i będzie wtedy w pracy ale może załatwi sobie wolne a rano do lekarza....
Stary 2010-04-21, 18:28   #3355
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy macica i worek płodowy jest aż tak bardzo elastyczny, że moja Niunia kopie mnie 2 cm poniżej piersi?
Eeeee zadziwiające!!!
Ja dostaje ciągle po prawych żebrach, ała!
Stary 2010-04-21, 18:30   #3356
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

Co to znaczy?
np. jak kupiłam komode i dałam do niej reczniki to przesmierdły tym drewnem no i reczniki trzeba było prać bo po wytarciu takim miałam zapach drewna na sobie....
Stary 2010-04-21, 18:31   #3357
Alguien
Zadomowienie

zbieram sie do ginka na wizyte dziewczyny do napisania pozniej
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:32   #3358
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Hej mamusie! Pamiętacie mnie jeszcze? Oj dawno mnie nie było. Wszystko przez ten cholerny remont! Jeszcze oczywiście nie skończony Już mnie szlag trafia!
Wszyystkie pamietamy!
Ja tam mam od 2007 remontSzczescie ze tam nie mieszkalam i nie musialam opuszczac domu. Ale ja juz jak na szpilach wyczekuje konca!
Nie martw sie szybko ci sie skonczy A teraz korzystaj z wakacji . Ja narazie tez mam luxus.. Nie gotuje, wiekszosci rzeczy nie sprzatam-bo przeciez mam 1 pokoj a reszta wspolna, przeciez nie bede komus sprzatac
A teraz siedze u moich rodzicow chora wiec tez prawie jak w hotelu..

Jak sie wprowadze na gore to ten "raj" sie skonczy. Ale i tak strasznie z tego powodu sie ciesze!
Nareszcie nie bede prawie dziennie musiala jesc kluski+rolady+kapusta+sos . Nareszcie bedzie wiecej warzyw!
Stary 2010-04-21, 18:51   #3359
slicznosc
Przyczajenie

witam tak sobie czytam i czytam i postanowiłam napisać
jestem w 27 tc i mam problem z bólem pleców, czasami tak bardzo bolą że doprowadza mnie to do płaczu bo nie mogę nic zrobić, dosłownie nawet jak leże na łóżku to bolą...ostatnio nawet musiałam poprosić męża o pomoc w łazience, przy jego pomocy usiadłam na kibelku a potem mnie z niego podniósł.... a wyłam przy tym strasznie
czy też macie taki problem z plecami?
jak sobie radzicie?
slicznosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:00   #3360
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slicznosc Pokaż wiadomość
witam tak sobie czytam i czytam i postanowiłam napisać
jestem w 27 tc i mam problem z bólem pleców, czasami tak bardzo bolą że doprowadza mnie to do płaczu bo nie mogę nic zrobić, dosłownie nawet jak leże na łóżku to bolą...ostatnio nawet musiałam poprosić męża o pomoc w łazience, przy jego pomocy usiadłam na kibelku a potem mnie z niego podniósł.... a wyłam przy tym strasznie
czy też macie taki problem z plecami?
jak sobie radzicie?
Witaj, ja mam problem biodrem i dolnym odcinkiem kregoslupa, jak siedzialam 7h w pracy to nie moglam sie podniesc z krzesla...dlatego jestem na zwolnieniku, w domu przyjmuje rozne pozycje siedzenia, staram sie nie lezec za dlugo bo mam problem z wstawaniem.
Staram sie spacerowac no i nie przeforsowac plecow i bioder...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości