|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
i gdyby nie to że sz..k mnie trafia w takich ciążowych pasach to bym sama sobie chętnie kupiła ![]() a dzięki dzięki brzydka nie jest poprostu inaczej ją sobie wyobrażałam anoxa no z łużeczka też jestem zadowolona ale faktycznie to drewno jest miękkie, jak mocno wbije paznokcieć to zostaje wgłębienie ![]() śmiałam się do tż że mały będzie "obgryzać" to ten na mnie z gębą że to nie chomik żaden heheh ![]() idę obierać ziemniaki na te nieszczęsne kluchy nie chce mi się ale zjesć muszę a same się nie zrobią
Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-04-21 o 16:30 |
|
|
|
|
#3332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
. Tylko napiszcie jakie się Wam podobają i wyślijcie mi na PW. No i maila oczywiście ![]() A mleko- dwie godziny to może stać po ściągnięciu bez przechowywania w lodówce, np. na półce w butelce .A jak w lodówce, to po rozmrożeniu może stać dłużej. No i zawsze musisz troszkę podgrzać, ale nie wiem jaka jest optymalna temperatura pokarmu. Cytat:
Cytat:
.
|
|
#3333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Biustonosz fajny, lubię ostatnio taki kolor Spódniczka ładna, ale ja nie mogę takich nosić bo mam grube nogi i rozstępy pod kolanami- pamiątka z okresu dojrzewania ![]() Jak dla mnie bardzo dobre i szybkie danie. Zrobiłam sposobem Basieńki i są jeszcze lepsze To znaczy już zjedzone ![]() Ja chcę na jakieś zakupy!! Ale nie mam z kim I autko mi mama zabrała do pracy a tramwajem się boję bo ja to jestem taka sierota, że zawsze się gdzieś uderzę albo ktoś mnie niechcący uderzy.
|
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja juz w domku...maly jak zasnol o 12:30 to jak wychodzilam o 16, jeszcze spal
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
|
|
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
wiolek sliczna posciel i lozeczko gotowe dla malenstwa juz
![]() kashha swietne zakupy! wlasnie, ile ta spodniczka kosztowala? agravka to daj znac, co kupilas
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
laski padam
![]() pojadłam jak świnka...debiut kluskowy się udał i roladki miękkie ale gdyby nie ten pieprz to rewelacja... TŻ wsunął dwie roladki i chyba z 10 klusek ja połowe tego co on i po prostu ruszyć się nie mogę....jutro też kluski i rolada dla TŻta bo z dzisiaj zostało ![]() a teraz nie rozstaje się z wodą ![]() wiolek i chyba zmałpuje te pościel od ciebie mimo wszystko (misiulka też kupiła )tylko ja wezme z niebieska krówką Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-21 o 16:49 |
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezuuu a wy jak zwykle nad produkcja juz ostatnich stron nie dalam rady doczytac.ale rzucily mi sie w oczy odczucia lazurowej... to powiem tylko tyle ze mam podobnie. dziwnie jest mi mowic do brzuszka, nei czuje jeszcze takiej mega wiezi mimo ze moja niunia byla planowana. ale jak juz w ta ciaze zaszlam to zaczely mnie dopadac mysli ze nie dam rady. mam nadzieje ze to ulegnie zmianie po porodzie. |
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaraz zjem lody mam smietankowo smietankowe pyyycha
![]() widzisz papateria mowilam ze trzeba dluuuugo dusic super ze sie udaly
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie przed chwilą TAKI komplet z vienetty bo mimo że od szwagierek bede mieć koszule to chciałam jedną lepszą bawełnę.Też nie jest jakiś piękny, ale cenowo i gatunkowo korzystnie.
Za całość z przesyłką 66,- czyli koszulka + szlafrok , a sam taki szlafrok z vienetty to koszt około 50 zł. ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
ale mam truskawkowe i bakaliowe a chce big milka ![]() no co do roladek to juz kiedys jedne tez dusiłam i podeszwy wyszły no ale ciesze się że sie tym razem udało bo bym się pożegnała z wołowiną forever.... tylko ten pieprz ![]() niedługo muszę załagodzić mój przełyk lodami a potem brzoskwinki
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-21 o 17:25 |
|
|
|
|
#3343 |
|
Zadomowienie
|
bylam w poniedzialek na tej 75 g glukozie, znow za duzo i za 2 tyg mam miec powtorzone i wtedy bede mowic tez z lekarzem co dalej...dzidzia ma 700g i 30 cm a ja mam 3,5 kg na plusie...
ostatnio mam jakis masakryczny przyplyw energi i wczoraj nawet 3 okna umyslam,posprzatalam gruntownie pokoj dzieciecy, posegregowalam ubranka starszego i malego, w sumie juz nic nie musze kupowac...a na koniec obiad i podlogi skutkiem czego w nocy tak mnie miednica bolala ze nie umialam sie obrocic na bok :/ trzeba zwolnic... a dzis mialam fajna sytuacje bo Szymon jak wstal byl zmierzy i lezakowalismy sobie, on wtulil sie w moj brzuch a Łukasz tak kopnal ze maly zdziwiony az odskoczyl...ale sie usmialam :P pierwsza bratarska potyczka??!!
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez jestem na etapie cierpienia z powodu zebów.. i sama nie wiem jak sobie z tym radzic. Najpierw bolala mnie cala lewa strona, sadzilam ze moze od wyrzynającej sie ósemki lub jakiejs dziury, ale dentysta stwierdzil-hormony ciazowe, zapalenie dziasel i tylko zalecil paste Meridol. I nic wiecej:/ nawet nie popukal mi po zebach czy od ktoregos mnie to nie boli... A teraz mam problem z prawa strona. Nie wiem czy to przez to chorobsko, ten zatkany nos czy co. Ale co jakis czas zbiera mnie na bol, gornych zebow z prawej str i nie wiem czy od ktoregos to jest czy nie. Do tego wtedy szarpie mnie oko, boli uchu a zreszta cala ta polowa twarzy (kiedys mialam porazenie nerwu twarzowego z tej strony, moze to tez ma znaczenie). Wiec z 2 razy dziennie biore apap, dziala po ok 1-2 godzin :/ naczekac sie trzeba.. I kurcze faszeruje sie znow lekami... Ale gorsza jest inna rzecz, juz drugi raz mialam(wczoraj 1, dzis drugi) tez z tej prawej str nagly atak tak niesamowitego bolu, ze az łzy same mi lecialy (i smarki tez;/ ) i trafne by bylo powiedzenie ze mozna bylo sie zesrać z bólu.. To po jakims czasie zelzywalo, nie wiem czy z 10-15 min, ale takiego bolu jeszcze nie mial.. I co ? i zonk. Przeciez nie wiem od jakiego zeba, do tego nitk mi zadnego nie przeswietli.. W pierwszej ciazy mialam spokoj z zębami, a teraz jest inaczej... A jutro chyba znow do lekarza, mama naciska by jechac-do innego. I moze nawet prosic o antybiotyk, bo dosc mocno kaszle, i jeszcze nie wiadomo czy cos od tego zatkanego nosa, jakies zatoki, nie robia mi tak z zebami... |
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z kiloramami i waga dzidzi super, co do przypływu energii nie przemeczaj sie za bardzo....a z tym małym dobre ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- idealneciało obyś tylko zapalenia okostnej nie miała.... a to porażenie to przez co miałaś ? |
|
|
|
|
#3346 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Heh ja jestem prawie w polowie 7 miesiaca i tez juz mnie az korci na przygotowania . Jak wyzdrowieje to zabiore sie z mama za skrzynki z ubraniami po malej. Segregacje, pranie i zobaczymy czy jeszcze cos przyjdzie mi do kupienia .A na czyszczenie wozka i nosidelka jeszcze za zimno, choc bardzo bardzo ogramna mam an to ochote. Ale pewnie jak juz zaczne to mi sie odechce , zawsze mam taki slomiany zapal ![]() Marzy mi sie teraz kupic komplet do wozyczka poscieli. Niby lato, ale podusia przeciez cieniutka, a i dzidziusia mozna dac na kolderke, czy przykryc pod wieczor, -przeciez nie zawsze beda upaly. Albo w domu w czasie snu okryc.. heh tlumacze sie ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
.Tylko tak pisze bo sama nie wiedzialam jaka roznica a po co przeplacac, ale zobaczylam w sklepie na wlasne oczy, i sprzedawczyni pokazywala w czym sie roznia, wiec jednoznacznie decyzja wlasciwie od razu padla na marite
|
||
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
hehe przed chwilą tacy młodzi kominiarze z kalendarzami chodzili i jeden do mnie hasło "który miesiac ?" ja mówie , że siódmy a on "nooo ciąża służy ładnie Pani wygląda"
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Lubilam ale teraz w ciazy sam zapach mnie odraza. A jakbym zjadla cos z czosnkiem (mialam okazje np pizze jesc). to od razu zgaga. Ale jak bralam w syropie Prenalen tam jest czosnek, to nie bylo mi zle, nie odbijalo sie. Ja jak pisalam jutro chyba znow zalicze lekarza-innego. Moze antybiotyk jakis dostane? ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Normalnie chyba was czepne za te 12 stron co od wczoraj mnie nie bylo
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
hehe papateria u mnie jak jeszcze na wynajetym mieszkalam chodzili a nie chcieli guzika na szczescie?? bo ode mnie chcieli
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
idealnecialo az sie przerazilam jak przeczytalam o tym twoim apapie dwa razy dziennie ja bralam dwa moze trzy raz od poczatku ciazy i to mialam wyrzuty sumienia tak samo nospe niby wolno ale wole unikac a na twoim miejscu chyba bym wolala do dentysty isc bo ten apap nie wiem czy w takich dawkach jest bezpieczny dla dziecka
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------
|
#3352 |
|
Wtajemniczenie
|
Idealneciało- współczuję choroby i problemów z zębami. Ja się muszę wybrać do dentysty na przegląd i ewentualne leczenie, bo jak nie teraz to kiedy?
Ppapeteria- hehe dobre z tymi kominiarzami. Wiecie co? Wyciągnęłam moją pracę mgr i wprowadziłam kilka poprawek zgodnie z sugestiami pani promotor. Nie zrobiłam jeszcze wszystkiego ale to już jest coś.
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Ja na początku kupowalam tylko butelki z aventu. Bo mialy ksztalt cycunia. Ale i tak nie wiele karmila cyckiem+ butelka wiec poszlo na same buteki.
A potem przerzucilam sie np na canpola albo babyono. Zeby mialy takie dziury w srodku- jak mala umiala juz w miare trzymać. Np takie http://www.babyono.pl/_images/produkty/zoom/106-2.jpg http://allegro.pl/item973648667_bute...ka_canpol.html Z babyono mala nadal pije:/ mleko.. gryy i nie chce sie przyzwyczaic do innej butelki. Wypije pare lykow z butelki z rurką albo ze szklanki, ale wiecej nic, domaga sie tej.. Jakby to super niania widziala! Smoczki z nuk'a sulikonowe - dopiero rozmiar 3 byl tylko z lateksu. http://allegro.pl/item974028090_nuk_..._0_6_m_cy.html Spioszki, kaftaniki, pajacyki itp to z reguly byly firmy Eva, Marcinkowski, Pinokio, Kolorino- nie pamietam czy jeszcze inne nazwy. Ale sprawdzily sie bardzo. Wygodne, fajne po praniu, material super, idealny dla dzidzi. Teraz tez postawie na te firmy . U nas w sklepie niektore z nich maja, albo w sklepie Kaja są. Na allegro tez widze. wiem wiem zanudzam:P ale jakos tak mnie wzielo:P ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Ja sie "boje" zacząć szykować wyprawke.. Nie ze wzgledu na przesądy-co to, to nie. Ale boje sie ze jak juz ja naszykuje to potem sie nastawie i bede myslala tylko o porodzie ze chce by to bylo juz, ze jeszcze tak daleko, a moze bedzie predzej.. itp (tzn predzej to raczej juz w 9 miesiacu, np z 3 tyg przed terminem, pewnie znow bede swirowac ze moze to juz, a moze jutro itd).... ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Co to znaczy? |
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
rano wypełnilam formularz zgłoszeniowy do szkoły rodzenia...zapisałam się na poród cz 1 i cz 2 i kąpiel noworodka i odpisali mi przed chwilą że zapraszają na zajęcia na 18:00 28.04 .
TŻ ma drugą zmianę i będzie wtedy w pracy ale może załatwi sobie wolne a rano do lekarza....
|
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
zbieram sie do ginka na wizyte dziewczyny
do napisania pozniej |
|
|
|
#3358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam mam od 2007 remont Szczescie ze tam nie mieszkalam i nie musialam opuszczac domu . Ale ja juz jak na szpilach wyczekuje konca!Nie martw sie szybko ci sie skonczy A teraz korzystaj z wakacji . Ja narazie tez mam luxus.. Nie gotuje, wiekszosci rzeczy nie sprzatam-bo przeciez mam 1 pokoj a reszta wspolna , przeciez nie bede komus sprzatac![]() A teraz siedze u moich rodzicow chora wiec tez prawie jak w hotelu.. ![]() Jak sie wprowadze na gore to ten "raj" sie skonczy. Ale i tak strasznie z tego powodu sie ciesze! Nareszcie nie bede prawie dziennie musiala jesc kluski+rolady+kapusta+sos . Nareszcie bedzie wiecej warzyw!
|
|
|
|
|
#3359 |
|
Przyczajenie
|
witam
tak sobie czytam i czytam i postanowiłam napisać![]() jestem w 27 tc i mam problem z bólem pleców, czasami tak bardzo bolą że doprowadza mnie to do płaczu bo nie mogę nic zrobić, dosłownie nawet jak leże na łóżku to bolą...ostatnio nawet musiałam poprosić męża o pomoc w łazience, przy jego pomocy usiadłam na kibelku a potem mnie z niego podniósł.... a wyłam przy tym strasznie czy też macie taki problem z plecami? jak sobie radzicie? |
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram sie spacerowac no i nie przeforsowac plecow i bioder...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

a w zara udało mi się dorwać baleriny 

i jeszcze jedno "głupie" pytanie 

ale gdyby nie ten pieprz to rewelacja... TŻ wsunął dwie roladki i chyba z 10 klusek ja połowe tego co on i po prostu ruszyć się nie mogę....

, zawsze mam taki slomiany zapal
ale może załatwi sobie wolne
a rano do lekarza....