Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 17:51   #3271
metropolitan
Zadomowienie

Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Kochana on nie pracuje na nas oboje, ja skonczylam studia i pracowalam na siebie
teraz nie pracuje, ale sama sobie radze, on ma swoje pieniadze a ja swoje w tej chwili - mieszkamy oddzielnie on jest w UK ja w domu.
Pod koniec czerwca ma przyleciec do Pl juz i mielismy ukladac zycie...ale wg. jego pomyslow
to ja nie wiem co mi się tak pokićkało kurczę. hmm... w ogóle do chrzanu jest to, że tak musisz za nim ciągle tęsnkić.... o rany, no ale co on taki niereformowalny jest?? przecież może niech poszuka jeszcze pracy tam gdzie wam obojgu to będzie bardziej odpowiadało, przecież do porodu masz jeszcze kawał czasu. a dopiero gdyby już nic nie wypalało to można się decydować na przeprowadzkę. trzymam za was kciukaski.

enis, z sokiem żurawinowym i litrami wody to ja jestem za pan brat, bo całe życie mam przerąbane z pęcherzem i nerami.... dzisiaj znowu mnie napiernicza...... już mam dość. zobaczymy co gin jutro powie..
w ogóle mam nadzieję, że będzie już może widać płeć....

jeśli chodzi o włosy to ja też bym mogła z 4-5 dni nie myć, wcale mi się nie przetłuszczają. aa, darusiaa, fajnie masz że ci się tak hery po porodzie wzmocniły bo właśnie dużo lasek ma tak że im wypadają po porodzie....

she, wiesz co ja jestem muzykiem i szczerze współczuję sąsiadki, no ale niestety ćwiczenie na instrumencie to nie przegrywanie utworu od początku do końca tylko ćwiczenie fragmentami np. granie kilku taktów w kółko. ale maluchowi można puszczać przecież na słuchawach. ja jak chodziłam do liceum muzycznego to też na mnie sąsiad skargi pisał do spółdzielni ciągle i debil krzyczał na mnie że gram.

kardashi, masz mały brzuś, ale bardzo mi się podoba, też bym taki nieduży chciała, chociaż ostatnio juz dojrzałam do tego, że jak będę mieć jakiś strasznie wielki bęben to też to jakoś zaakceptuję ja na razie przytyłam może z 1,5 kilo, ale nie wiem nawet, bo jutro mnie dopiero u gina zważą.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:51   #3272
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez she 00 Pokaż wiadomość
ciemne kakao+mąka ziemniaczana+ cukier trzeba sobie jakoś radzić...
Baa żebym ja miała mąkę ziemniaczaną
Ale już zjadłam normalnego

Cytat:
Wiecie tyle się pisze o wpływie muzyki poważnej na dzidzie....... Nad nami mieszka nauczycielka gry na pianinie.... i szczerze mówiąc jak sie nasłucham jak dzieciaki plumkają....albo jak ona męczy jeden utwór przez godzinę, to ostatnie czego chce to puszczać dzidzi klasyke....

myślę ze i tak najważniejsze jest to jak bedziemy pobudzać do rozwoju malucha jak już będzie na świecie
Ja czasem przyłożę słuchawki.. Tzn przykładałam jakis czas temu, wtedy kopała bardzo. Teraz jak kopie to mnie wszystko w środku boli, więc tego nie robię
A i tak wariowała tylko przy jednej melodii
I przy Akonie

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:05   #3273
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ja na razie przytyłam może z 1,5 kilo, ale nie wiem nawet, bo jutro mnie dopiero u gina zważą.
No kochana ja tez tak do 18-19 tyg mialam tylko 2 kilo na plusie a w poniedzialek sie okazalo ze skoczylo do 8 kilo . Nie mam pojecia jak ja to zrobilam, ciagle jem tak samo...

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:07   #3274
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Anulka widze cie!!! Cos sie ostatnio malo odzywasz skarbie, jak samopoczucie???

Kochana troche was podgladalam, ale bylam bardzo zajeta, robilam wizualizacje tego mojego projektu wzielam sprawe w swoje rece i bardzo sie podoba, ale to duzo pracy. Poza tym tak sobie podczytuje wasze dzieciaczkowe sprawy i podziwiam brzuszki. Carol, Kardashi, sliczne brzuszki.
Samopoczucie srednie. Lekarz przelozony na przyszlo srode, bo rozchorowal sie. Dzis znowu krwawilam wiecej plus dziwny skrzep w nocy. Czyli postep w tej sprawie zerowy.

Caluje was mocno i serduszkiem jestem z wami, naprawde

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:08   #3275
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
No kochana ja tez tak do 18-19 tyg mialam tylko 2 kilo na plusie a w poniedzialek sie okazalo ze skoczylo do 8 kilo . Nie mam pojecia jak ja to zrobilam, ciagle jem tak samo...
Malenstwo rosnie

A ja koncze 1 trymestr jakos za chwile

Obrazilam sie na TZ strasznie, powiedzial dwa slowa za duzo, bardoz przykre.
to mam , nie zamierzam sie denerwowac wiecej, co bedzie to bedzie - ja mam kogos w brzuszku o kogo musze dbac
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:40   #3276
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Malenstwo rosnie

A ja koncze 1 trymestr jakos za chwile

to mam , nie zamierzam sie denerwowac wiecej, co bedzie to bedzie - ja mam kogos w brzuszku o kogo musze dbac
irsin, dokładnie! ja raz miałam mega kłótnię z moim TŻ i bardzo to przeżyłam a potem do kolejnej wizyty drżałam czy z dzidziusiem wszystko ok. po tej akcji stwierdziłam, że mam w dupie i nie będę się denerwować.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
no to ładnie. to tylko czekać aż mnie wygnie na konstrukcji zwłaszcza, że teraz pochłaniam jakieś chore ilości jedzenia...

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Kochana troche was podgladalam, ale bylam bardzo zajeta, robilam wizualizacje tego mojego projektu wzielam sprawe w swoje rece i bardzo sie podoba, ale to duzo pracy. Poza tym tak sobie podczytuje wasze dzieciaczkowe sprawy i podziwiam brzuszki. Carol, Kardashi, sliczne brzuszki.
Samopoczucie srednie. Lekarz przelozony na przyszlo srode, bo rozchorowal sie. Dzis znowu krwawilam wiecej plus dziwny skrzep w nocy. Czyli postep w tej sprawie zerowy.

Caluje was mocno i serduszkiem jestem z wami, naprawde
my ciebie też anusiu całujemy, obyś już pozbyła się tych wszystkich dolegliwości wkrótce.

a tak w ogóle, to straaaaaasznie dawno nie zaglądał do nas motylek z wątku staraczkowego. ciekawe co tam u niej?
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 20:03   #3277
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Kochane chcialam sobie posmarowac ten kark zelem przeciwbolowym Naproxen Emo ale tam jest napisane ze nie wolno stosowac OD szostego miesiaca ciazy. W ktorym jestem miesiacu po 23 tygodniach bo nie kapuje tego troche?

Stary 2010-04-21, 20:22   #3278
she 00
Raczkowanie

Cytat:

ja to cie wogle podziwiam

U nas było tak że jeszcze zanim sie zareczyliśmy , ja wyjechałam a po 6mcach on d mnie dołączył..... i szczerze gdyby to trwało wiecej jak 6mcy to nie wiem czy by to sie nie rozsypało...
tesknota aż bolała fizycznie... Obiecaliśmy nigdy nie robić tego wiecej, nie rozstawać sie na tak długo...... chyba że nnie bedzie innej mżliwości...
she 00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 20:41   #3279
skorpionek19
Rozeznanie

A DZIEWCZYNKI ILE TUTAJ NASKROBAŁY..

Kardashi , Carol - śliczne brzucholki...

Ja dzisiaj miło spędziłam dzionek, miałam gości, najpierw siostra z rodzinką, potem siostra Tż... Ale ogólnie to już dopadło mnie zmęczenie, zaraz się umyję i idę lulkać...

Pisałyście, że macie duże ilości śluzu, u mnie jest to samo... czasami cto są takie ilości, że dosłownie szok...

Zmykam moje drogie, zaczyna boleć mnie łepetynka więc wolę odpocząć.... wrrr... mam nadzieję, że to nie kolejny atak migreny..

Nadrobię Was jutro, Trzymajcie się moje kochane, Uważajcie na siebie : cmok::c mok::cm ok:

skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 20:56   #3280
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skorpionek19 Pokaż wiadomość
A DZIEWCZYNKI ILE TUTAJ NASKROBAŁY..

Kardashi , Carol - śliczne brzucholki...

Ja dzisiaj miło spędziłam dzionek, miałam gości, najpierw siostra z rodzinką, potem siostra Tż... Ale ogólnie to już dopadło mnie zmęczenie, zaraz się umyję i idę lulkać...

Pisałyście, że macie duże ilości śluzu, u mnie jest to samo... czasami cto są takie ilości, że dosłownie szok...

Zmykam moje drogie, zaczyna boleć mnie łepetynka więc wolę odpocząć.... wrrr... mam nadzieję, że to nie kolejny atak migreny..

Nadrobię Was jutro, Trzymajcie się moje kochane, Uważajcie na siebie : cmok::c mok::cm ok:
Dziękuje kochanie
Super, ze miałaś taki fajny dzionek!! Teraz jeszcze bardziej jestem spokojna jak Ty też masz tyle tego śluzu

Kochana idź wypoczywać, za dużo wrażeń widocznie i główka się odzywa.

Anulko skarbie, nie przepracowuj się, mam nadzieję, ze zaczniesz więcej do nas pisać! Mam nadzieję, że w końcu przestaniesz krwawić, ehhh co za paskudztwo! Sciskam Cię najmocniej

Ja się wykąpałam i włoski umyłam, nasmarowałam Filusia i też zmykam, śpijcie słodziutko i zdrowiutko kochane laseczki

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 21:40   #3281
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Kochana kurcze, zadzwoń do lekarza, mnie też sie często spina, nawet teraz jak pisze i to czasami kilkanaście razy dziennie, czytałam, ze może sie spinac do 5 razy na h i jak nie sa to regularne skurcze, to nie należy się martwić. Jednak ja lekarzowi powiem o tym w maju, w sumie teraz mam mniej, jakies z 10 razy na dzień i trwają do 30 s. Kotus Ty sie przemęczyłaś na całego! Musisz uważać na siebie jeszcze bardziej, zapytaj położna dzisiaj na SR, ona też ma dużą wiedzę i nie zamartwiaj się!

7 kg tylko, ja nei moge ja mam 11 już i kręgosłup mi rozwala piersiowy, teraz jak piszę to aż oddychac nie umiem, nic nie pomaga

a ja mam przepis na budyń który robię zawsze do ciasta balowego i wychodzi przepyszny, jak chcecie czekoladowy, zamiast 3 łyżek mąki dajcie 3 kakao wychodzi gęsty i pycha, a jak wolicie żadszy dajcie 3 szklanki mleczka. Smacznego

Składniki na budyń:

• 2 i ½ szklanki mleka
  • ½ szklanki cukru
  • 4 żółtka
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Przygotowanie budyniu:

W szklance mleka rozrabiamy mąkę z cukrem i żółtkami. (najlepiej zmiksowac składniki). Pozostałe mleko gotujemy. Do gotującego się mleka wlewamy gotowy płyn. Mieszamy do zgęstnienia.
Cytat:
latkoo chcialam sie ciebie spytac o cos. Widzisz jak narazie moj biust polecial o 2 rozmiary w gore i od kilku dni strasznie boli mnie kark, ale jest to bol jakiego jeszcze nie doswiadczylam (wiadomo czasem mnie pobolewalo). Jest piekacy i dokuczliwy a jak sie tam dotkne to juz wogole. Tz probuje mnie czasem rozmasowac a ja tylko sycze z bolu. Czy ciebie tez tak boli? Chyba pojde do ortopedy jak bede w polsce bo koniecznie musze robic jakies cwiczenia, ale jakie mozna robic w ciazy? I nie wiem czy bede czekac z operacja do drugiej dzidzi bo to planujemy dopiero za jakies 4 lata. Juz mam dosyc tych melonow, chce wreszcie normalnie wygladac i czuc sie komfortowo. Az mi sie plakac chce jak o tym mysle
Kasiu powiem Ci że mnie też kark bolał, i poszłam do masażysty i "nastawił" i rozmasował mi wszystko i powiem Ci że jak ręką odjął. Musisz znaleść takiego co porządnie rozmasuje
Ja też planuje zmniejszyć moje melonki ale to po 2 dzidzi. Troszkę poczekam. Mi całe szczęście w ciąży urosły o rozmiar chyba i mam nadzieje że więcej nie zechcą

Karolinko powiem Ci że tak się wystraszyłam tym brzusiem że zadzwoniłam do mojej gin. i powiedziała żebym przyszła, no i byłam u niej i.......... dzidzia przekręciła się główką w dół i prawdopodobnie macica na jego wygibasy i kręcenie zareagowała skurczami. Nadal mam brać magnez i nospę 3x2. A jeśli brzuś nadal będzie się spinał i nospa nie będzie działała to dała mi jakiś silny lek, ale mam go brać tylko jak nospa nie będzie działała. Teraz mam leżeć przez 2 dni cały czas tylko na siusiu wstawać, a jak wszystko się wyciszy to mogę troszkę się poruszać tylko ogólnie mam się ograniczać. Powiedziałą mi nawet że po tym jak dzidzia się przekręciła to nawet szyjka lepiej wygląda. Więc uspokoiła mnie i teraz będe leżeć i odpoczywać
Ale powiem wam że stresu się troszkę najdłam.
Uciekam do łóżeczka, miłej nocki
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 22:08   #3282
pandziolka
Raczkowanie

witam dziewuszki
jakie macie śliczne brzuszki u mnie też już w końcu się pojawił

byłam dzisiaj na usg.z dzidzią wszystko w jak najlepszym porządku no i jak się okazało coś mu dynda między nogami więc wszystko wskazuje na to,że będzie Adaś albo Wojtuś

miłej nocki.ja zmykam szykować się do pracy
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 22:50   #3283
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
ja to cie wogle podziwiam

U nas było tak że jeszcze zanim sie zareczyliśmy , ja wyjechałam a po 6mcach on d mnie dołączył..... i szczerze gdyby to trwało wiecej jak 6mcy to nie wiem czy by to sie nie rozsypało...
tesknota aż bolała fizycznie... Obiecaliśmy nigdy nie robić tego wiecej, nie rozstawać sie na tak długo...... chyba że nnie bedzie innej mżliwości...
ja siebie tez
dzisiaj sie nie odzywa od rana, mimo,ze on powiedzial mi przykre rzeczy
szkoda, ze nie da sie tym nie przejmowac.;(
Stary 2010-04-22, 00:18   #3284
pandziolka
Raczkowanie

a oto nasz skarbek
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:17   #3285
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzien dobry
nie dam rady wiecej -przepraszam, uzupelniam zaleglosci wątkowe od 108str, bo mimo ze czytalam na biezaco nie odpisywalam,wpadalam mowilam co u nas i juz.
A wiec:
Kegla nie ćwiczylam, takze wypowiedziec sie nie moge.
Co do śluzu rowniez w ciazy mialam wiecej.
IRSIN- ja uwielbiam zmiany wiec pewnie bym sie ucieszyla, jesli nie chcesz sie wyprowadzac musicie na spokojnie koniecznie porozmawiac. Znajomych zawsze poznasz... ale tz nie powinien sam podejmowac tak powaznych decyzji.
Carol fajne brzucho
Co do znieczulenia- nie mialam.
She super ze akceptujesz siebie w ciazy Ja tez akceptowalam ale juz pod koniec wszystko mnie wkurzalo;/ i i tak i tak nie lubie choodzic w ciazy:P
Na budyn ochoty nie narobilyscie bo nie lubie
pandziolko gratuluje wizyty
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:31   #3286
Gosiaro
Wtajemniczenie

Dziewczyny witam w ten czwartkowy, u mnie pochmurny ranek.

Humor tez mam jak ta pogoda.Zwalniają u nas dziewczynę, która mila mnie zastępować.Nie wiem, co oni do niej mieli, bo i tak podobno bedą szukać kogos nowego....No i wiąże sie to z tym, ze póki z macierzynskiego nie wroci inna kolezanka, a wraca 10 maja to ja mam siedzieć dłużej w pracy...
Dzisiaj planuje z nimi porozmawiac o ich wyobrazeniach, bo ja mialam i mam zamiar od 17 stego wziac zwolnienie.Podobno księgowa wyobraza sobie, ze bede do konca ciazy pracować, bo to tylko pol etatu.a ja mam to gdzies, bo mam jeszce uczelnie( egzaminy i zajęcia), a poza tym teraz jeszcze SR....

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:04   #3287
monia9980
Raczkowanie

witajcie dziewczyny,
alez dawno mnie tu nie bylo.naskrobalyscie zdrowo!ale juz doczytalam.
wiec ja znieczulenia takze nie mialam,zreszta partych w sumie nie czuc najgorsze sa skurcze przed,przynajmniej mi sie tak wydawalo
sluzu juz tez mam coraz wiecej,ale chyba ogolnie cos tam nie gra bo czasem piecze,mam dzis wizyte to sie popytam.
ja osobiscie rowniez bardzo lubie zmiany,zreszta jestem utrzymanka meza,i cieszy mnie ze tak odpowiedzialnie podchodzi do sprawy pracy,pelno jest takich mlodych facetow co tylko piwka i imprezy z kumplami,
pogoda dzis mnie dobija!!pada zimno a wiatr to juz tak mocny ze wrrr
mamy dzis 13 i 4dni wedlug ostatniego usg

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87tv73gc29xjvi.png

http://s9.suwaczek.com/201010161765.png

http://www.naobcasach.pl/m.linijka.i.17046.jpg
monia9980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:05   #3288
skorpionek19
Rozeznanie

Cześć dziewczynki !!!

U mnie znowu koszmarne sny, chyba wybiorę się do jakiegoś psychiatry, psychologa.. bo chyba z moją główką coś nie tak....:confuse d:

Pogoda za oknem straszna, tylko pod kocyk i się z domku nie ruszać...
I ta paskudna pogoda chyba tez na mnie działa, bo mam straszny humorek od rana, doła totalnego... wrrr....

Gosiaro
- kobietko nie daj się... Porozmawiaj z nimi szczerze, powiedz jaka jest sytuacja... wiadomo, że teraz musisz dbać nie tylko o siebie, ale i o bejbika.. Trzymam kciukasy, żeby wszystko się dobrze ułożyło

pandziolka- super, ze z dzidziusiem wszystko dobrze, gratuluję synusia.... oj chyba mężczyxni górują na naszym wateczku jak narazie...

zmykam, bedę później.. teraz muszę napisac szwagierce CV... miłego przedpołudnia

Stary 2010-04-22, 10:07   #3289
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
a oto nasz skarbek
Śliczny synek I ciesze się że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam w ten czwartkowy, u mnie pochmurny ranek.

Humor tez mam jak ta pogoda.Zwalniają u nas dziewczynę, która mila mnie zastępować.Nie wiem, co oni do niej mieli, bo i tak podobno bedą szukać kogos nowego....No i wiąże sie to z tym, ze póki z macierzynskiego nie wroci inna kolezanka, a wraca 10 maja to ja mam siedzieć dłużej w pracy...
Dzisiaj planuje z nimi porozmawiac o ich wyobrazeniach, bo ja mialam i mam zamiar od 17 stego wziac zwolnienie.Podobno księgowa wyobraza sobie, ze bede do konca ciazy pracować, bo to tylko pol etatu.a ja mam to gdzies, bo mam jeszce uczelnie( egzaminy i zajęcia), a poza tym teraz jeszcze SR....
Kochana Ty się też chyba przepracowujesz. Już 7 miesiąc leci a Ty nadal pracujesz. Powinnaś chyba porozmawiać z pracodawcą że nie powinnaś się tak przepracowywać że masz jeszcze studia i że nie masz siły. I myśle że po takiej rozmowie może oni znajdą kogoś na zastępstwo. nie martw się kochana jak nie masz już sił idz na zwolnienie a oni sobie poradzą

A u mnie dziś troszeczkę lepiej, leże sobie
Wczoraj jak byłam u mojej gin. kupiłam sobie czekoladę na gorąco i tak synkowi smakowało bo skopał mnie równo, aż wszystkie bebeszki mnie bolały.
Stary 2010-04-22, 10:11   #3290
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

u nas tez wiatr wieje, zastanawiam sie czy brac mala na spacer.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:14   #3291
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez monia9980 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny,
alez dawno mnie tu nie bylo.naskrobalyscie zdrowo!ale juz doczytalam.
wiec ja znieczulenia takze nie mialam,zreszta partych w sumie nie czuc najgorsze sa skurcze przed,przynajmniej mi sie tak wydawalo
sluzu juz tez mam coraz wiecej,ale chyba ogolnie cos tam nie gra bo czasem piecze,mam dzis wizyte to sie popytam.
ja osobiscie rowniez bardzo lubie zmiany,zreszta jestem utrzymanka meza,i cieszy mnie ze tak odpowiedzialnie podchodzi do sprawy pracy,pelno jest takich mlodych facetow co tylko piwka i imprezy z kumplami,
pogoda dzis mnie dobija!!pada zimno a wiatr to juz tak mocny ze wrrr
mamy dzis 13 i 4dni wedlug ostatniego usg
to mam sie cieszyc,ze TZ nie jest tylko do piwka i imprez?:O
Przepraszam,ale takie teksty mnie strasznie draznia, nie mozna tak mowic, ze jestem wdzieczna za to,ze on nie chleje...on tez jest Ci wdzieczny ,ze nie chlejesz ?
niech on sie cieszy,ze jestem cierpliwa i znosze jego nowe pomysly.

Darusiaaa, tak zmiany sa fajne - jesli w ciagu jednego roku nie zmienia sie 4 razy pracy: w Warszawie, w Barcelonie,w Londynie, a na koniec Wroclaw.
Jestem pewna,ze takie zmiany to malo kto lubi
Stary 2010-04-22, 10:23   #3292
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
u nas tez wiatr wieje, zastanawiam sie czy brac mala na spacer.
Darusiu wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła że na spacer jeśli grad nie pada i tornado nie przechodzi to chociaż na 20min warto wyjść.
Stary 2010-04-22, 10:29   #3293
skorpionek19
Rozeznanie

Kasiu wczoraj pytałaś , w którym jesteś miesiącu, dzisiaj znalazłam cosik takiego :

ktory tydzien, jaki miesiac?

0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

Edytowane przez skorpionek19
Czas edycji: 2010-04-22 o 10:30
Stary 2010-04-22, 10:42   #3294
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Kasiu powiem Ci że mnie też kark bolał, i poszłam do masażysty i "nastawił" i rozmasował mi wszystko i powiem Ci że jak ręką odjął. Musisz znaleść takiego co porządnie rozmasuje
Ja też planuje zmniejszyć moje melonki ale to po 2 dzidzi. Troszkę poczekam. Mi całe szczęście w ciąży urosły o rozmiar chyba i mam nadzieje że więcej nie zechcą

Karolinko powiem Ci że tak się wystraszyłam tym brzusiem że zadzwoniłam do mojej gin. i powiedziała żebym przyszła, no i byłam u niej i.......... dzidzia przekręciła się główką w dół i prawdopodobnie macica na jego wygibasy i kręcenie zareagowała skurczami. Nadal mam brać magnez i nospę 3x2. A jeśli brzuś nadal będzie się spinał i nospa nie będzie działała to dała mi jakiś silny lek, ale mam go brać tylko jak nospa nie będzie działała. Teraz mam leżeć przez 2 dni cały czas tylko na siusiu wstawać, a jak wszystko się wyciszy to mogę troszkę się poruszać tylko ogólnie mam się ograniczać. Powiedziałą mi nawet że po tym jak dzidzia się przekręciła to nawet szyjka lepiej wygląda. Więc uspokoiła mnie i teraz będe leżeć i odpoczywać
Ale powiem wam że stresu się troszkę najdłam.
Uciekam do łóżeczka, miłej nocki
Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
witam dziewuszki
jakie macie śliczne brzuszki u mnie też już w końcu się pojawił

byłam dzisiaj na usg.z dzidzią wszystko w jak najlepszym porządku no i jak się okazało coś mu dynda między nogami więc wszystko wskazuje na to,że będzie Adaś albo Wojtuś

miłej nocki.ja zmykam szykować się do pracy

Witajcie kochane

Ja znowu miałam erotyczne sny, grrrrr już mnie to wkurza, bo brzuś od razu jest jak kamień i dzisiaj czekałam az zmięknie i na szczęscie szybciutko wrócił do normy.

Karolinko
tak się cieszę, ze wszystko jest w porządku!!!! To twój szkrabik tez już leży główką w dół może rzeczywiście dlatego nam sie tak bardziej spinaja brzusie. Powiem Ci, ze mnie nospa nic nie pomagała, a bez niej jest lepiej, dziwne, ale tak jest, dlatego lekarz kazał mi ja odstawić i tylko doraźnie brać. Leż słonko, ja jestem pół dnia w pozycji pół leżącej z nogami na ławie a pupką na wyrku i mam popodkładane podusie. A i tak się kładę w ciagu dnia. Niestety chyba należymy do tych gorzej znoszacych ciążę, al ejuż niedługo będziemy znowu biegać

Pandziolka kochana gratuluję synusia! Kolejny facet na wąteczku!! Super, że wszystko jest w porządku, bardzo się cieszę!! A zdjęcie prześliczne!

Irsin kochana musisz z tz porozmawiać, bo będziesz sie denerwowac niepotrzebnie!

Kasiu biedaczku, nie martw się, ja też mam durnowate sny, chyba tak już jest w ciaży

Monia
trzymam kciuki za wizytę!! Na pewno wszystko jest w najlepszym porządku!

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez skorpionek19 Pokaż wiadomość
Kasiu wczoraj pytałaś , w którym jesteś miesiącu, dzisiaj znalazłam cosik takiego :

ktory tydzien, jaki miesiac?

0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty
To my jestesmy już w 7

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Śliczny synek I ciesze się że wszystko dobrze

Kochana Ty się też chyba przepracowujesz. Już 7 miesiąc leci a Ty nadal pracujesz. Powinnaś chyba porozmawiać z pracodawcą że nie powinnaś się tak przepracowywać że masz jeszcze studia i że nie masz siły. I myśle że po takiej rozmowie może oni znajdą kogoś na zastępstwo. nie martw się kochana jak nie masz już sił idz na zwolnienie a oni sobie poradzą

A u mnie dziś troszeczkę lepiej, leże sobie
Wczoraj jak byłam u mojej gin. kupiłam sobie czekoladę na gorąco i tak synkowi smakowało bo skopał mnie równo, aż wszystkie bebeszki mnie bolały.
Zgadzam sie z Karolinką , Gosiu ja bym już teraz poszła po L4, nie ma sensu się denerwowac, olac ich, nalezy Ci sie już odpoczynek!!

Mój na pęcherz uwielbia naciskac a po każdym jedzonku sie odzywa czasem tez boli, ale oni juz mają siłę

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Skelroza, dziękuje Darusiu

Kochana a mam do Ciebie pytanko, powiedz mi jak Twoja skórka na brzusiu? Ładnie sie obkurcza? I jak z wagą? Jestem bardzo ciekawa

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

I potwierdzam co Monia napisała, skurcze parte nie bola wcale, tzn mnie nie bolały i to była juz totalna ulga po tych wrednych "okresowych", to tylko takie uczucie jakby mocno chciało sie kupkę, ale tak maksymalnie mocno ja pamiętam jak właśnie mi sie zaczeły te bóle, to w 1 momencie zgłupiałam i mówię, ż emnie się chce do wc kupkę, a położna zaglądneła i kazała przeć i 3 parcia i Olcia wyskoczyła jak z procy ten ostatni etap był przyjemny, bo potem szycie było paskudne.

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-04-22 o 10:33
Stary 2010-04-22, 10:47   #3295
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie kochane

Ja znowu miałam erotyczne sny, grrrrr już mnie to wkurza, bo brzuś od razu jest jak kamień i dzisiaj czekałam az zmięknie i na szczęscie szybciutko wrócił do normy.

Karolinko tak się cieszę, ze wszystko jest w porządku!!!! To twój szkrabik tez już leży główką w dół może rzeczywiście dlatego nam sie tak bardziej spinaja brzusie. Powiem Ci, ze mnie nospa nic nie pomagała, a bez niej jest lepiej, dziwne, ale tak jest, dlatego lekarz kazał mi ja odstawić i tylko doraźnie brać. Leż słonko, ja jestem pół dnia w pozycji pół leżącej z nogami na ławie a pupką na wyrku i mam popodkładane podusie. A i tak się kładę w ciagu dnia. Niestety chyba należymy do tych gorzej znoszacych ciążę, al ejuż niedługo będziemy znowu biegać

Pandziolka kochana gratuluję synusia! Kolejny facet na wąteczku!! Super, że wszystko jest w porządku, bardzo się cieszę!! A zdjęcie prześliczne!

Irsin kochana musisz z tz porozmawiać, bo będziesz sie denerwowac niepotrzebnie!

Kasiu biedaczku, nie martw się, ja też mam durnowate sny, chyba tak już jest w ciaży

Monia trzymam kciuki za wizytę!! Na pewno wszystko jest w najlepszym porządku!

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

To my jestesmy już w 7

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Zgadzam sie z Karolinką , Gosiu ja bym już teraz poszła po L4, nie ma sensu się denerwowac, olac ich, nalezy Ci sie już odpoczynek!!

Mój na pęcherz uwielbia naciskac a po każdym jedzonku sie odzywa czasem tez boli, ale oni juz mają siłę

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Skelroza, dziękuje Darusiu

Kochana a mam do Ciebie pytanko, powiedz mi jak Twoja skórka na brzusiu? Ładnie sie obkurcza? I jak z wagą? Jestem bardzo ciekawa
Powiem Ci że chyba naprawdę my gorzej znosimy tą ciąże. Już nam całe szczęście nie dużo zostało. Ciesze się że maluszek już się obrucił. Mam nadzieje że już tak zostanie. A macica może się spinać jak nasze maluszki za bardzo szaleją, powiedziała mi gin. że po prostu może mam wrażliwą macicę i ona tak reaguje, więc może u Ciebie też tak jest. Ja sobie leże w łóżeczku, podusie poukładałam pod plecki i na wpół leżąco z lapotopem ma nózkach rozmawiam z wami

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
I potwierdzam co Monia napisała, skurcze parte nie bola wcale, tzn mnie nie bolały i to była juz totalna ulga po tych wrednych "okresowych", to tylko takie uczucie jakby mocno chciało sie kupkę, ale tak maksymalnie mocno ja pamiętam jak właśnie mi sie zaczeły te bóle, to w 1 momencie zgłupiałam i mówię, ż emnie się chce do wc kupkę, a położna zaglądneła i kazała przeć i 3 parcia i Olcia wyskoczyła jak z procy ten ostatni etap był przyjemny, bo potem szycie było paskudne.
No właśnie o tym mówiła nam położna na SR że jak zaczynają się parte to jest wrażenie że chce się kupkę.
Stary 2010-04-22, 10:49   #3296
Linka24
Wtajemniczenie

Carol sny erotycznie, i tobie sie nie chce

Wyobraźcie sobie ze zadzonila do mnie wczoraj wieczorem moja gin! Aż sie przestraszylam co się moglo wydarzy. Więc chodzilo o to że przyszły wyniki cytologii i ze mam dużo bakterii kazala mi kupić w aptece jakiś Ecovag lub Lactovainal. Ale jaja skąd to mi się moglo wynaleść, przecież normalnie dbam o higiene i wogóle.. Miała tak któraś????
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:56   #3297
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci że chyba naprawdę my gorzej znosimy tą ciąże. Już nam całe szczęście nie dużo zostało. Ciesze się że maluszek już się obrucił. Mam nadzieje że już tak zostanie. A macica może się spinać jak nasze maluszki za bardzo szaleją, powiedziała mi gin. że po prostu może mam wrażliwą macicę i ona tak reaguje, więc może u Ciebie też tak jest. Ja sobie leże w łóżeczku, podusie poukładałam pod plecki i na wpół leżąco z lapotopem ma nózkach rozmawiam z wami

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

No właśnie o tym mówiła nam położna na SR że jak zaczynają się parte to jest wrażenie że chce się kupkę.
Ja też mam właśnie laptopik na nogach i czcieonkę powiększoną bom śłepa już chyba się nie odwrócą, niech nie robią lepiej takich numerów, ja tam wole normalnie urodzić. Ta moja macica to w ogóle jest jakas wrażliwa a przy 2 ciąży podobno wszystko mocniej i szybciej się czuje, i u mnie sie to zgadza.

Zobaczysz, jak parte poczujesz, to od razu będzie totalna ulga, obyśmy szybciutko urodziły te nasze szkraby Ja Olę rodziłam 12h i to na oksytocynie, nie życze nikomu takich męczarni. Ale to wina tej durnej lekarki która wymyśliła sobie, ze wywoła poród.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Carol sny erotycznie, i tobie sie nie chce

Wyobraźcie sobie ze zadzonila do mnie wczoraj wieczorem moja gin! Aż sie przestraszylam co się moglo wydarzy. Więc chodzilo o to że przyszły wyniki cytologii i ze mam dużo bakterii kazala mi kupić w aptece jakiś Ecovag lub Lactovainal. Ale jaja skąd to mi się moglo wynaleść, przecież normalnie dbam o higiene i wogóle.. Miała tak któraś????
Kochanie no właśnie nie chcę tych snów, bo brzus wtedy jest taki twardy potwornie. Ja sobie poczekam do sierpnia i wtedy będe miała na żywo.

Kotuś bakterie mogłaś złapać gdziekolwiek w jakiejś obcej toalecie, nawet siusiając na narciarza i podkładając papier na sedes. Te wredne bakterie dotrą z pewnej odległości i nic się na to nei poradzi, a w ciąży jesteśmy bardzo podatne na wszelkiego rodzaju zakazenia. Kup leki i szybko to przejdzie, to nic groźnego, nie martw się!!!!

A mnie pęcherz szczypie, Filuś coś cały czas tam gmera i łapkami stuka, co z apaskudne uczucie, jakby mi sie non stop siku chciało.

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-04-22, 11:00   #3298
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam właśnie laptopik na nogach i czcieonkę powiększoną bom śłepa już chyba się nie odwrócą, niech nie robią lepiej takich numerów, ja tam wole normalnie urodzić. Ta moja macica to w ogóle jest jakas wrażliwa a przy 2 ciąży podobno wszystko mocniej i szybciej się czuje, i u mnie sie to zgadza.

Zobaczysz, jak parte poczujesz, to od razu będzie totalna ulga, obyśmy szybciutko urodziły te nasze szkraby Ja Olę rodziłam 12h i to na oksytocynie, nie życze nikomu takich męczarni. Ale to wina tej durnej lekarki która wymyśliła sobie, ze wywoła poród.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Kochanie no właśnie nie chcę tych snów, bo brzus wtedy jest taki twardy potwornie. Ja sobie poczekam do sierpnia i wtedy będe miała na żywo.

Kotuś bakterie mogłaś złapać gdziekolwiek w jakiejś obcej toalecie, nawet siusiając na narciarza i podkładając papier na sedes. Te wredne bakterie dotrą z pewnej odległości i nic się na to nei poradzi, a w ciąży jesteśmy bardzo podatne na wszelkiego rodzaju zakazenia. Kup leki i szybko to przejdzie, to nic groźnego, nie martw się!!!!

A mnie pęcherz szczypie, Filuś coś cały czas tam gmera i łapkami stuka, co z apaskudne uczucie, jakby mi sie non stop siku chciało.
Czytałam właśnie że te porody wywoływane bardziej bolą i że trwają dłużej. Mam nadzieje że u mnie nie będzie takiej potrzeby.
Linuś a z tymi bakteriami to tak jak Karolinka napisała, jesteśmy mniej odporne i dlatego wszędzie można złapać nawet same nie wiemy gdzie. Ja zamierzam kupić chusteczki antybakteryjne na wszelki wypadek. I jak by coś to zawsze mogę przetrzeć i zabić te bakterie. Nawet w szpitalu przy porodzie lepiej chyba przetrzć sobie?
Stary 2010-04-22, 11:12   #3299
Gosiaro
Wtajemniczenie

No to jestem po rozmowie.
Biorę zwolnienie od 17stego maja, a do tego czasu będę pracować sobie tak,ze bede miec np. wolny czwartek zupełnie i w tym tygodniu tez piatek, wiec jest ok.

Mnie to wogle caly czas w okolicy cewki moczowej cos swedzi, uplawow podejrzanych nie mam, wyniki moczu dobre, juz sama nie wiem.

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:16   #3300
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Czesc kochane!

Ja juz sie nie moge doczekac wyjazdu do polski! Dzisiaj koncze wczesniej prace i pojde sobie do miasta po pare drobiazgow i juz jutro zaczne sie pakowac. Tz bardzo sie martwi ze latanie nie jest teraz bezpieczne no i ja tez troszenke sie boje ale na pewno nic sie nie wydarzy. A jakos do domku musze sie dostac.

Skorpionek dzieki za ten wykres. Wiec wychodzi ze jestem w szostym miesiacu czyli naproxen odpada . Jak bede w polsce to musze czegos poszukac w aptece. Tz probowal mnie wczoraj rozmasowac ale uciekalam bo za bardzo bolalo. Mialam taka fajna pierwsza polowe ciazy, tak teraz bede musiala sie troszke nacierpiec. Ale co zrobic, widocznie tak musi byc

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Jesli chodzi o nasze dzidzie to jak na razie jest 5 dziewczynek i 5 chlopcow takze pol na pol. Metropolitan niedlugo sie pewnie dowie i wtedy gdzies bedzie przewaga

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości