"Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz XVI:) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 18:28   #3991
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370
Konto usunięte

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Ja należę do osób która wpada w nałóg przesiadywania na forach
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:29   #3992
yogu
Raczkowanie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
yogu, ale tu nie chodzi o pierścionek. ja mam głęboko gdzieś pierścionek, bo wiem, że jego spokojnie stać.
chodzi o wesele.
on ma takie podejście, że skoro sami opłacamy sobie wesele, to musimy mieć na nie kasę. ani ja, ani on kredytów na wesele brać nie będziemy. a zaręczyny... po co mi zaręczyny na 5 lat przed ślubem? dla mnie zaręczyny to moment, w którym zaczynam organizację ślubu. i nie chcę czekać dwóch-trzech lat, aż ten ślub zorganizuję. chciałabym w ciągu maks. roku, a na razie nie stać nas na to, by na ten ślub odłożyć, bo musimy spłacić samochód. nie chcę mieć długów.
dla mnie to nie jest wymigiwanie się, tylko rzeczowe podejście do tematu..
no tak, to co innego - my chcemy tylko małe przyjęcie z imprezką -moja koleżanka robiła takie we wrześniu i zmieściła się w 5.000 zł - także nasze oszczędności spokooooojnie nam wystarczą na coś takiego

co do ceny pierścionka... (już) narzeczony mojej koleżanki wziął na niego KREDYT ... a nie zarabia 1500zł

co do ludzi i psów... no comment! psa niestety w naszym kraju może mieć każdy ...

traxx witaj

doczekałam się

yogu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:30   #3993
gawa
Rozeznanie

Cytat:
zgadzam się ja przyjęłabym i śrubkę (choć jedną wyrzuciłam, ale to nie były oświadczyny ).
ale chyba mam trochę materialistyczne podejście - tzn. nie chciałabym, żeby on do tego podszedł na odwal się, czyli skoro stać go na to, by +/- 200 zł miesięcznie wydać na książki i płyty (no i spoko, bardzo mnie cieszy to hobby), to smutno by mi było, gdyby na pierścionek dla mnie wydał 20 zł. Co innego, gdybym wiedziała, że go nie stać albo gdyby zrobił to spontanicznie (wtedy byłabym zachwycona byle śrubeczką ), natomiast wiem, że on myśli i planuje... i byłoby mi miło, gdyby czuł potrzebę kupienia mi czegoś troszkę droższego, żeby to troszkę odczuł (dlatego mówię tu o 500 zł, a nie o 10 000 zł). Takiego powyżej tych powiedzmy 800 zł się nie spodziewam, nawet bym nie chciała, ale ja mam takie podejście przynajmniej... ja sobie kupuję jakieś tam ciuchy czy coś, nie oszczędzam na tym i na tym, więc jeśli chcę go uszczęśliwić, mam możliwość finansową, to odkładam pieniążki i sprezentuję mu to, o czym marzy (na rocznicę, tak jak pisałam, lunetę mu kupię). może dlatego, że sama tak robię, liczę trochę na coś podobnego...
po prostu dziwnie by mi było, gdybym - wiedząc, że on o tym myśli i to planuje, bo to ważne - dostała drucik, a on w tym samym miesiącu kupil sobie płyt za 200 zł

nie wiem, czy nie zbyt chaotycznie to napisałam. w kazdym razie uważam, że wypłąta na pierścionek to przesada :P
]

Bez względu na to ile facet zarabia odłożenie jednej miesięcznej wypłaty przez powiedzmy rok nie będzie dla niego jakimś "niewykonalnym poświęceniem" . Jeżeli pierścionek za 1600 zł masz od niego to zaręczynowy owszem powinien być droższy według mnie, a jeśli nie od niego to chyba nie ma żadnego związku i nie ma to nic wspólnego.
Ja szczerze to nie cieszyłabym się równie mocno z pierścionka za 800 zł od chłopaka co zarabia 5 tyś miesięcznie co od takiego który zarabia 1200zł. Bo w tym wszystkim nie chodzi o cenę tylko o poświęcenie z jego strony, a że takie czasy nastały że przelicza się to na pieniądze to trudno. Dawniej pewnie musiałby więcej słoni upolować
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:32   #3994
Gwizdak
Zakorzenienie

Dzińdybry

Chciałabym się pochwalić, że odniosłam dzisiaj mały sukces: byłam w delegacji, prowadziłam szkolenie, które bardzo się podobało, robiłam tzw kuntrul oraz polemizowałam z innymi, wyżej postawionymi osobami w swojej firmie i polemikę tę wygrałam joł

W dodatku złożyłam cv do innej firmy, w której robiłabym to, co naprawdę bym chciała i zostało zaakceptowane

Ponadto wczoraj byliśmy z odwiedzinami u chrześnicy mojego tż, gdzie zostałam nazwana jego narzeczoną

Dzisiaj jadę na spotkanie do mojej koleżanki, która pracuje na rynku nieruchomości - będzie mi udzielać wskazówek

Do tego: przyjęłam 6 pacjentów, umówiłam kolejne mieszkania do obejrzenia, odbyłam zajęcia salsy, byłam na basenie, zrobiłam obiad mojej wygłodzonej rodzince i zawiozłam psa do weterynarza na usunięcie kleszcza (gdyż sama się brzydziłam)

Niestety przez to wszystko nie miałam Was czasu nai żeby nadrobić, lecz wszystkie Was ściskam

Doszłam też do wniosku, że stanowimy z tż team doskonały,gdyż n zupelnie nie ogarnia kwestii wyboru mieszkania a ja zupełnie nie ogarniam kwestii kredytu Razem zmienimy świat (ta refleksja wywołała nieoczekiwaną falę czułości z mojej strony).

No i witam nowoprzybyłe

Aaaaaa i Naj - napisz Ty w końcu tą pracę
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:32   #3995
gawa
Rozeznanie

gdzieś mi wcięło część cytatu, wybaczcie ale jeszcze nie potrafię się tutaj dobrze poruszać
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:34   #3996
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Rany, właśnie dokonałam kalkulacji i obserwacji i wyszło mi, że poczytuję wątek regularnie od części piątej

... i właśnie niepowtarzalna atmosfera tego wątku sprawiła, że po tylu miesiącach "cichociemniactwa" i bezczelnego podglądania postanowiłam w końcu parę części temu się ujawnić
kurcze ja sobie uświadomiłam właśnie, że od 3..potem wątek nabrał tempa... no i ta atmosfera

Gwizdak, gratuluję
Stary 2010-04-21, 18:35   #3997
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
]
Bo w tym wszystkim nie chodzi o cenę tylko o poświęcenie z jego strony, a że takie czasy nastały że przelicza się to na pieniądze to trudno. Dawniej pewnie musiałby więcej słoni upolować
Moim zdaniem niekoniecznie musi się poświęcenie na pieniądze przeliczać. Ośmielę się stwierdzić, że według moich norm i wartości nie przelicza się zupełnie... sto razy bardziej wolałabym brak pierścionka, ale zadanie "magicznego pytania", gdzie widziałabym jak bardzo mojemu kochanemu na tym zależy, w jakiś miłych okolicznościach przyrody, niż pierścionek w cenie wypłaty, zamknięty w pudełeczku z Aparta czy innego Yesa, pchnięty w moją stronę przez stół w drogiej knajpie, wraz z bukietem 50 róż. Ale ja - to ja - dla mnie poświęcenie nie ma nic wspólnego z ilością wydanych pieniędzy.
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:39   #3998
malgorzatek85
Raczkowanie

Cytat:
Moim zdaniem niekoniecznie musi się poświęcenie na pieniądze przeliczać. Ośmielę się stwierdzić, że według moich norm i wartości nie przelicza się zupełnie... sto razy bardziej wolałabym brak pierścionka, ale zadanie "magicznego pytania", gdzie widziałabym jak bardzo mojemu kochanemu na tym zależy, w jakiś miłych okolicznościach przyrody, niż pierścionek w cenie wypłaty, zamknięty w pudełeczku z Aparta czy innego Yesa, pchnięty w moją stronę przez stół w drogiej knajpie, wraz z bukietem 50 róż. Ale ja - to ja - dla mnie poświęcenie nie ma nic wspólnego z ilością wydanych pieniędzy.

Zgadzam sie z Toba!Nie liczy sie cena pierscionka.Liczy sie to najwazniejsze pytanie i szczere checi.

Długo jeszcze...
malgorzatek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:43   #3999
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgorzatek85 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z Toba!Nie liczy sie cena pierscionka.Liczy sie to najwazniejsze pytanie i szczere checi.
Ja bym nawet poszła dalej w moich wywrotowych stwierdzeniach i powiedziała, że pierścionek się nie liczy
Dla mnie to symbol i jest mi szczerze obojętne, czy będę go miała czy nie...
Stary 2010-04-21, 18:44   #4000
Claris
Zakorzenienie

I gówno, nie mam zaproszeń, poczta była zamknięta od 18. to przez tego imbecyla listonosza, kłamca napisał na awizo, że po 18. do odbioru, jak to miał być żart to mało śmieszny, moje podniecanie będę musiała odłożyć
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:45   #4001
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
I gówno, nie mam zaproszeń, poczta była zamknięta od 18. to przez tego imbecyla listonosza, kłamca napisał na awizo, że po 18. do odbioru, jak to miał być żart to mało śmieszny, moje podniecanie będę musiała odłożyć
nie będziemy się dziś podniecać razem z Tobą
Stary 2010-04-21, 18:46   #4002
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
gdzieś mi wcięło część cytatu, wybaczcie ale jeszcze nie potrafię się tutaj dobrze poruszać
ja wybaczam
Cytat:
Napisane przez _Remedios Pokaż wiadomość

Gwizdak, gratuluję
gracias senorita
Cytat:
Tak jest! Dzięki Moim Ukochanym Rodzicom na szczęście nie zostałam wychowana tak, by uczucie, zaangażowanie, przywiązanie, szczerość, zaufanie, czy jakiekolwiek inne wartości przeliczać na walutę

Co do pierdzionka, to chciałabym ładny (ale wiem, że będzie), a ile będzie kosztował, ganz egal

lecem klub nadrabiać, bo coś mi sie zdaje, że polegne
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-04-21, 18:49   #4003
yogu
Raczkowanie

Cytat:
jak on tak śmiał?????

doczekałam się

Stary 2010-04-21, 18:49   #4004
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Heh...
Mój listonosz to dopiero kłamca... ostatnio przychodzi do mnie sporo listów poleconych (z resztą Ty wiesz jakich ) a ja siedzę w domu głównie, więc spokojnie mógłby mi je przynosić, a ten parszywiec zostawia awiza w skrzynce, nawet nie dzwoniąc do domofonu kurcze, jak mu się nie chce włazić na trzecie piętro to niech dryndnie w ten głupi dzwonek, że coś ma a ja zejdę i wezmę - ostatecznie i tak zwykł wystawać na półpiętrze koło skrzynki i palić papierosa to go poczekanie na mnie 30 sekund nie zbawi
A tak to mnie po prostu do szału doprowadza jak widzę kolejną zaadresowaną do mnie wesołą karteczkę zaczynającą się słowami "informujemy, że listonosz dnia xx nie zastał osoby upoważnionej do odbioru". Nie zastał kurna blaszka, dobre sobie !
Stary 2010-04-21, 18:49   #4005
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

gwizdak same super wiesci
Stary 2010-04-21, 18:50   #4006
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Dzińdybry

Chciałabym się pochwalić, że odniosłam dzisiaj mały sukces: byłam w delegacji, prowadziłam szkolenie, które bardzo się podobało, robiłam tzw kuntrul oraz polemizowałam z innymi, wyżej postawionymi osobami w swojej firmie i polemikę tę wygrałam joł

W dodatku złożyłam cv do innej firmy, w której robiłabym to, co naprawdę bym chciała i zostało zaakceptowane

Ponadto wczoraj byliśmy z odwiedzinami u chrześnicy mojego tż, gdzie zostałam nazwana jego narzeczoną

Dzisiaj jadę na spotkanie do mojej koleżanki, która pracuje na rynku nieruchomości - będzie mi udzielać wskazówek

Do tego: przyjęłam 6 pacjentów, umówiłam kolejne mieszkania do obejrzenia, odbyłam zajęcia salsy, byłam na basenie, zrobiłam obiad mojej wygłodzonej rodzince i zawiozłam psa do weterynarza na usunięcie kleszcza (gdyż sama się brzydziłam)

Niestety przez to wszystko nie miałam Was czasu nai żeby nadrobić, lecz wszystkie Was ściskam

Doszłam też do wniosku, że stanowimy z tż team doskonały,gdyż n zupelnie nie ogarnia kwestii wyboru mieszkania a ja zupełnie nie ogarniam kwestii kredytu Razem zmienimy świat (ta refleksja wywołała nieoczekiwaną falę czułości z mojej strony).

No i witam nowoprzybyłe

Aaaaaa i Naj - napisz Ty w końcu tą pracę
piszę, piszę

po raz: GRATULUJĘ WSZYSTKIEEEEEEEEEGOOOOOO

rozumiem, że zmieniasz pracę czy to dodatkowo? co będziesz robić?
Cytat:
Napisane przez _Remedios Pokaż wiadomość
kurcze ja sobie uświadomiłam właśnie, że od 3..potem wątek nabrał tempa... no i ta atmosfera
ja od pierwszej...
Cytat:
otóż to żadne pieniądze i żadne brylanty nie zastąpią tego błysku w oku i tej nerwówki, no w ogóle TEGO

ale skoro mój o tym myśli, skoro coś planuje, skoro to nie jest spontaniczna decyzja, to nie widzę nic dziwnego w tym, że rozczarowałabym się, gdyby nie kupił pierścionka...

no i może odłożenie jednej wypłaty nie jest problemem, ale ja naprawdę nie chcę tak drogiej rzeczy. dla mnie to bzdurne. osobiście lubię dreszczyk odkładania (tak, mam coś takiego ), właśnie go odczuwam ale odkładam niewiele, a i tak muszę sobie czegoś tam odmówić na rzecz tego prezentu - fajne to jest i dlatego myślę, że jemu też by było fajnie tak troszkę odłożyć dla ukochanej i myślę, że jest fajnie, bo w sumie tak robi przed urodzinami/rocznicami itp.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:50   #4007
yogu
Raczkowanie

Cytat:
Moim zdaniem niekoniecznie musi się poświęcenie na pieniądze przeliczać. Ośmielę się stwierdzić, że według moich norm i wartości nie przelicza się zupełnie... sto razy bardziej wolałabym brak pierścionka, ale zadanie "magicznego pytania", gdzie widziałabym jak bardzo mojemu kochanemu na tym zależy, w jakiś miłych okolicznościach przyrody, niż pierścionek w cenie wypłaty, zamknięty w pudełeczku z Aparta czy innego Yesa, pchnięty w moją stronę przez stół w drogiej knajpie, wraz z bukietem 50 róż. Ale ja - to ja - dla mnie poświęcenie nie ma nic wspólnego z ilością wydanych pieniędzy
zgadzam się z każdym Twoim słowem

doczekałam się

Stary 2010-04-21, 18:51   #4008
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Tak jest! Dzięki Moim Ukochanym Rodzicom na szczęście nie zostałam wychowana tak, by uczucie, zaangażowanie, przywiązanie, szczerość, zaufanie, czy jakiekolwiek inne wartości przeliczać na walutę
Gwizdaku, ja któryś raz z rzędu zauważam, że my mamy bardzo podobne podejście do wielu spraw

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez yogu Pokaż wiadomość
zgadzam się z każdym Twoim słowem
Miło mi
Stary 2010-04-21, 18:51   #4009
malgorzatek85
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym nawet poszła dalej w moich wywrotowych stwierdzeniach i powiedziała, że pierścionek się nie liczy
Dla mnie to symbol i jest mi szczerze obojętne, czy będę go miała czy nie...
Dla jednym jest to symbol,ale bardzo mily i wyczekiwany przez nas. Dla innych pierscionek jest wazniejszy od slow tż.

Zobacz co z tego,ze moj M zapytal mnie juz kilka razy czy wyjde za niego a oficjalnych zareczyn i pierscionka nadal nie ma.
Od wczoraj nie czekam!!!

Cytat:
Zwroc uwage na poczcie na postepowanie listonosza.Nic to nie pomoze,ale zawsze powiesz co myslisz.

Długo jeszcze...
Stary 2010-04-21, 18:53   #4010
yogu
Raczkowanie

Cytat:
Zwroc uwage na poczcie na postepowanie listonosza.Nic to nie pomoze,ale zawsze powiesz co myslisz.
przeze mnie i moich sasiadów jednego w zeszłym roku wywalili z pracy, właśnie za to że zostawiał awiza nie dzwoniąc

doczekałam się

Stary 2010-04-21, 18:53   #4011
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się!!!
Stary 2010-04-21, 18:54   #4012
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Zobacz co z tego,ze moj M zapytal mnie juz kilka razy czy wyjde za niego a oficjalnych zareczyn i pierscionka nadal nie ma.
Od wczoraj nie czekam!!!
Ja skądinąd wiem, że gdyby mój TŻ zadał mi "to" pytanie, to byłyby zaręczyny i już nic więcej bym do szczęścia nie potrzebowała
Stary 2010-04-21, 18:54   #4013
butterfly20
Zakorzenienie

Jejuuu chciałabym Was nadrobić,ale nie wyrobię się do 19. Więc odpisuję tyle ile zdążę
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Hej hej!
Dzisiaj po pracy uderzam na firmową siłownię A do pracy przyjechałam na rowerku
Kolega mi kupił bilety na "Pułapke na myszy" w teatrze Słowackiego Idziemy z Tżtem 4 maja
Idę nadrabiać.
"Pułapkę na Myszy" według książki Agathy Christie?
Mam nadzieję,że sprawa z pracą B. rozwiąże się na Waszą korzyść

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
http://www.zespolmasters.net/ co myślicie?

Nie stać mnie, żeby wywalić 4000 zł na zespół a ten bierze tylko 2800
Ci są okropni.
Ci kolejni -na g. też .Słuchać się nie da:/ Tak to jest jak ktoś,kto się nie zna postanawia założyć "zespół" i leci z podkładu.

Za to ten Maxband całkiem fajniusi

A mój zespół liczy 5 osób-saksofon,perkusja,gitara basowa,keybord i coś tam jeszcze. I grają tak abrdziej rockowo. I płacę 3500 chociaż przyznaję-trochę po znajomości.

A w ogóle to padam.Dostawa dzisiaj była. Potem szukałam butów-podobno w Paryżu ma być niezbyt ciepło jak pojedziemy i chciałam kupić zwykłe botki takie troszkę za kostkę,płaskie. Mhmmm jasne-nigdzie nie ma. Mogę pomarzyć.I teraz nie wiem

I nasi znajomi rozstali się po 7 latach- a mieli brać ślub. Koleżanka znalazła sobie jakiegoś doktora prawa z Wrocka i olała tego naszego kolegę I podono 2 miesiące go oszukiwała,bo wracała z Poznania (tam studiuje),przez Wrocek (stamtąd jest ten doktorek). Nooooszzzz masakra.
A tak ją lubiłam
A ona to w ogóle wygląda na 16 lat to musi śmiesznie wyglądać z takim kolesiem ponad 30stkę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:56   #4014
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość

Madziu co robiłam...? ekhm powiedzmy że broniłam się przed ex...
Ja tak mam dosyć często, że to co mi się śni, przekłada się na to co robię. Wybity palec to jeszcze nic takiego (chociaż trafia mnie że nawet teraz przez tego patafiana cierpię- co gorsza- fizycznie), jak mi się kiedyś śniło że mnie jakiś facet dusi to autentycznie się dusiłam- to było baaarszo przykre uczucie.
też kiedyś dusiłam sie przez sen fakt,okropne uczucie..bidulka

Cytat:

No przestań, ale chyba nie na niego jesteś wkurzona, a na sam fakt, że tak wyszło? Posiedzisz z Nami za to
no tak wkurzyłam sie na całą tą sytuacje,że on napisał ale sms nie doszedł co czesto sie zdarza przeprosił wiec sie uspokoiłamsiedze z Wami,siedze
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;18733523]A tak w ogóle to Patrycja jestem, miło mi Was poznać[/QUOTE]
Nam Ciebie też jest miło poznać

Cytat:
Mam już wstęp
do boju !

Cytat:

Nie,nie spadnie.Czasami pierwsza sie do niego odzywam.
Nie lubie sie odzywac do niego jak jest w pracy,bo moge mu przeszkadzac w jakis spotkaniu etc dlatego tylko.
ale nawet jak napiszesz smsa a Twój Tż np ma wyciszony głos to nic sie nie stanie jak sie do niego odezwiesz a on w wolnej chwili by przeczytał jak mój jest w pracy to kiedy może to pisze i ja do niego też pisze (wiecej)

[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;18733732]

Mam 22 lata, a raczej będę miała w listopadzie, tż skończył 22 w lutym.
Jesteśmy ze sobą 3 lata, w Wielkanoc była nasza rocznica.
Skończyłam studium kosmetyczne, pracy jak narazie znaleźć nie mogę niestety. Tż pracował ostatnio w swoich okolicach, ale wczoraj przyjechał do mnie bo pomaga mojemu ojcu murować płoty. Co tam jeszcze, hmmm no niewiem.
W jesieni wyjeżdżamy do Belgii do pracy, w tamtym roku też byliśmy.
I największym bólem jest to że marzę o ustatkowaniu[/QUOTE]
moje klimaty

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość

Aaaaaaaaaa co do Marcina (kuzyna) będzie w lipcu tatusiem po raz drugi druga córa mu się "robi". Pierwsza jest moją imienniczką
Zapomniałam Wam o tym powiedzieć ale w święta jak byłam w domu to ciocia (mama Marcina) dzwoniła do nas, rozmawiała z moim tatą no my z mamą tak słuchamy co tato mówi, słuchamy i nagle obie "marcin będzie miał dziecko!!".
No powiem Wam że ogromne szczęście. To jest takie fajne małżeństwo, tak ciepło się do siebie odnoszą. I zdecydowanie spośród żon/partnerek moich braci ciotecznych, jego Asia jest najlepsza
gratuluje nowego członka () rodziny

Cytat:
to magisterka wita

Gwizdak zdolniacho

ale ciemna chmuraaaa idzie..
Stary 2010-04-21, 18:58   #4015
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
]

Bez względu na to ile facet zarabia odłożenie jednej miesięcznej wypłaty przez powiedzmy rok nie będzie dla niego jakimś "niewykonalnym poświęceniem" . Jeżeli pierścionek za 1600 zł masz od niego to zaręczynowy owszem powinien być droższy według mnie, a jeśli nie od niego to chyba nie ma żadnego związku i nie ma to nic wspólnego.
Ja szczerze to nie cieszyłabym się równie mocno z pierścionka za 800 zł od chłopaka co zarabia 5 tyś miesięcznie co od takiego który zarabia 1200zł. Bo w tym wszystkim nie chodzi o cenę tylko o poświęcenie z jego strony, a że takie czasy nastały że przelicza się to na pieniądze to trudno. Dawniej pewnie musiałby więcej słoni upolować
A jakie to ma znaczenie czy zwykły pierścionek był droższy niż zaręczynowy ?

A co ma cena pierścionka do wypłaty TŻ ?
Ja powiem Wam , że w życiu bym nie chciała pierścionka za 1000 w górę .
Dla mnie taka optymalna cena to 200-800zł , ale nawet jakby wpadł mi w oko za 120zł to bym też się cieszyła , bo to nie chodzi o to kto jaki ma pierścionek tylko o fakt zaręczyn o tą deklarację .
Tak samo z obrączkami ja mogę mieć najtańsze najprostsze , te drogie to w ogóle niejedne nie przypominają obrączek , jakaś dziwna moda wchodzi

Kto przelicza na pieniądze to przelicza , nigdy TŻ nie przeliczałam na pieniądze , bo nigdy nie były dla mnie najważniejsze .
Jak poznałam TŻ zarabiał 300zł miesięcznie z czego 200wydawał na szkołę . Więc na początku to raczej ja mu pożyczałam kasę i nie żałowałam . Potem jak zaczął więcej zarabiać , dorobił się samochodu , nie rzucaliśmy się kasą , następnie zarabiał jeszcze więcej i nigdy na mnie nie żałował , a ja też zamiast sobie coś jemu wolałam kupić , wymieniliśmy samochód na lepszy i na obecną chwilę to znów wszystko się odwróciło i ja mu daję pieniądze jak potrzebuje i dla mnie nawet może być najbiedniejszym człowiekiem na świecie i może mi się oświadczyć z pierścionkiem z odpustu A i tak będę go kochać i nie będę go przeliczać , ani zaglądać w portfel ile ma .
Co jak ma pusty portfel to mam go rzucić i znaleźć takiego który ma pełny ?
To chyba nie na tym miłość ani życie polega by wszystko przeliczać na kasę .

Takie moje jest tylko zdanie
Stary 2010-04-21, 18:59   #4016
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
gwizdak same super wiesci
wieeeeeem dzięki
Cytat:
piszę, piszę

po raz: GRATULUJĘ WSZYSTKIEEEEEEEEEGOOOOOO

rozumiem, że zmieniasz pracę czy to dodatkowo? co będziesz robić?
NO

dzięęęęęęęęęęękuuuuuuuuję ęęęęęęęę baaaaardzo

nie no dodatkowo, to bym zgłupiała jeszcze nie wiem czy zmieniam. Na razie się rozglądam. Ale postanowiłam, że czas najwyższy powrócić na właściwą ścieżkę
Cytat:
Gwizdaku, ja któryś raz z rzędu zauważam, że my mamy bardzo podobne podejście do wielu spraw

Mi także było dane to zauważyć Dlatego właśnie jesteś jedną z Zazdrośnic, które bardzo chciałabym poznać w prawdziwym, szarym życiu bez fioletowej ramki
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-04-21, 19:01   #4017
malgorzatek85
Raczkowanie

Cytat:
Ja skądinąd wiem, że gdyby mój TŻ zadał mi "to" pytanie, to byłyby zaręczyny i już nic więcej bym do szczęścia nie potrzebowała

Kiedy pierwszy raz zadal mi to pytanie zapytalam czy moge to odbierac jako nie oficjalne zareczyny.Powiedzial,ze juz wkrotce beda oficjalne z pierscionkiem.Tylko cos ich nie widac. Teraz juz nawet o to nie pyta. (((((((((((((((((

Tż sam zadzwonil.Porozmawialismy pare minut.Wiem,ze cos jest nie tak.Nie umialam z niego wydusic co jest.Mowil tylko,ze jest zmeczony,ale to nie jest usprawiedliwienie do konca.Jak ja pracowalam w dwoch praca,bylam zmeczona,ale spotykalam sie z nim.A on nawet pogadac ze mna szczerze nie chcial.

Długo jeszcze...

Edytowane przez malgorzatek85
Czas edycji: 2010-04-21 o 19:05
Stary 2010-04-21, 19:01   #4018
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Heh...
Mój listonosz to dopiero kłamca... ostatnio przychodzi do mnie sporo listów poleconych (z resztą Ty wiesz jakich ) a ja siedzę w domu głównie, więc spokojnie mógłby mi je przynosić, a ten parszywiec zostawia awiza w skrzynce, nawet nie dzwoniąc do domofonu kurcze, jak mu się nie chce włazić na trzecie piętro to niech dryndnie w ten głupi dzwonek, że coś ma a ja zejdę i wezmę - ostatecznie i tak zwykł wystawać na półpiętrze koło skrzynki i palić papierosa to go poczekanie na mnie 30 sekund nie zbawi
A tak to mnie po prostu do szału doprowadza jak widzę kolejną zaadresowaną do mnie wesołą karteczkę zaczynającą się słowami "informujemy, że listonosz dnia xx nie zastał osoby upoważnionej do odbioru". Nie zastał kurna blaszka, dobre sobie !
weź Ty go sobie zaobserwuj kiedy bedzie wchodził do Twojej klatki i obrzuć go pomidorami

Motylku gdyby to była prawdziwa Miłość to ta dziewczyna po tylu latach nie zostawiłaby tamtego..cóż widocznie szukała nowych wrażeń..
Stary 2010-04-21, 19:02   #4019
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
]

Widzisz, a według mnie nie. Nawet jeśli ten pierścionek by był od niego. Przede wszystkim dlatego, że jak dostaję coś w prezencie to nie zastanawiam się ile to kosztowało. Bo może kosztować majątek, a może być nie wiem... znalezione na ulicy.
Po prostu uważam, że takie wyliczanie mężczyźnie ile wydaje jest co tu dużo mówić- nie na miejcu.
Tak samo z wysokością wypłaty... ile zarabia to jego sprawa. Jak już będzie moim mężem to wtedy będzie mnie to interesowało, bo automatycznie z "jego" pieniędzy robią się "nasze" pieniądze (i tak samo z "moich"). Ale w momencie gdy jesteśmy parą.... jak dla mnie może zarabiać 30tys miesięcznie a tylko raz w miesiącu zabrać mnie np. do kina i ani się nie będę czepiać, ani obrażać, bo nie uważam, że dziewczyna czy też przyszła narzeczona jest od tego, żeby wydawać na nią pieniądze.
Takie czasy nastały że chodzą po ulicach emo-dzieci, które zamiast cieszyć się dzieciństwem czy też nastoletnim życiem, wolą się umartwiać i wszystkim dookoła ogłaszać jakie to są nieszczęśliwe.
Takie czasy nastały że dziewczynki w wieku 15 lat miały już conajmniej 5 partnerów seksualnych.
Takie czasy nastały że dziewczyny/ kobiety oddają się za pieniądze/ubrania.
itd.........

Więc nie "zwalaj" winy na czasy, bo moim zdaniem to jest po prostu materializm a nie wpływ czasów.
Stary 2010-04-21, 19:02   #4020
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
Gwizdak zdolniacho
ooooł jeeeeee

Madziu, a co u Ciebie ?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości