|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
Ja należę do osób która wpada w nałóg przesiadywania na forach
|
|
|
|
#3992 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
Cytat:
![]() co do ceny pierścionka... (już) narzeczony mojej koleżanki wziął na niego KREDYT ... a nie zarabia 1500zł ![]() co do ludzi i psów... no comment! psa niestety w naszym kraju może mieć każdy ... traxx witaj
|
|
#3993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bez względu na to ile facet zarabia odłożenie jednej miesięcznej wypłaty przez powiedzmy rok nie będzie dla niego jakimś "niewykonalnym poświęceniem" . Jeżeli pierścionek za 1600 zł masz od niego to zaręczynowy owszem powinien być droższy według mnie, a jeśli nie od niego to chyba nie ma żadnego związku i nie ma to nic wspólnego. Ja szczerze to nie cieszyłabym się równie mocno z pierścionka za 800 zł od chłopaka co zarabia 5 tyś miesięcznie co od takiego który zarabia 1200zł. Bo w tym wszystkim nie chodzi o cenę tylko o poświęcenie z jego strony, a że takie czasy nastały że przelicza się to na pieniądze to trudno. Dawniej pewnie musiałby więcej słoni upolować
|
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Dzińdybry
Chciałabym się pochwalić, że odniosłam dzisiaj mały sukces: byłam w delegacji, prowadziłam szkolenie, które bardzo się podobało, robiłam tzw kuntrul oraz polemizowałam z innymi, wyżej postawionymi osobami w swojej firmie i polemikę tę wygrałam joł ![]() W dodatku złożyłam cv do innej firmy, w której robiłabym to, co naprawdę bym chciała i zostało zaakceptowane Ponadto wczoraj byliśmy z odwiedzinami u chrześnicy mojego tż, gdzie zostałam nazwana jego narzeczoną ![]() Dzisiaj jadę na spotkanie do mojej koleżanki, która pracuje na rynku nieruchomości - będzie mi udzielać wskazówek ![]() Do tego: przyjęłam 6 pacjentów, umówiłam kolejne mieszkania do obejrzenia, odbyłam zajęcia salsy, byłam na basenie, zrobiłam obiad mojej wygłodzonej rodzince i zawiozłam psa do weterynarza na usunięcie kleszcza (gdyż sama się brzydziłam) ![]() Niestety przez to wszystko nie miałam Was czasu na i żeby nadrobić, lecz wszystkie Was ściskam![]() Doszłam też do wniosku, że stanowimy z tż team doskonały,gdyż n zupelnie nie ogarnia kwestii wyboru mieszkania a ja zupełnie nie ogarniam kwestii kredytu Razem zmienimy świat (ta refleksja wywołała nieoczekiwaną falę czułości z mojej strony ). No i witam nowoprzybyłe ![]() ![]() Aaaaaa i Naj - napisz Ty w końcu tą pracę
|
#3995 |
|
Rozeznanie
|
gdzieś mi wcięło część cytatu, wybaczcie ale jeszcze nie potrafię się tutaj dobrze poruszać
|
|
|
|
#3996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gwizdak, gratuluję ![]()
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem niekoniecznie musi się poświęcenie na pieniądze przeliczać. Ośmielę się stwierdzić, że według moich norm i wartości nie przelicza się zupełnie... sto razy bardziej wolałabym brak pierścionka, ale zadanie "magicznego pytania", gdzie widziałabym jak bardzo mojemu kochanemu na tym zależy, w jakiś miłych okolicznościach przyrody, niż pierścionek w cenie wypłaty, zamknięty w pudełeczku z Aparta czy innego Yesa, pchnięty w moją stronę przez stół w drogiej knajpie, wraz z bukietem 50 róż. Ale ja - to ja - dla mnie poświęcenie nie ma nic wspólnego z ilością wydanych pieniędzy.
|
|
|
|
#3998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam sie z Toba!Nie liczy sie cena pierscionka.Liczy sie to najwazniejsze pytanie i szczere checi.
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to symbol i jest mi szczerze obojętne, czy będę go miała czy nie... |
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
I gówno, nie mam zaproszeń, poczta była zamknięta od 18.
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gracias senorita Cytat:
![]() Co do pierdzionka, to chciałabym ładny (ale wiem, że będzie), a ile będzie kosztował, ganz egal ![]() lecem klub nadrabiać, bo coś mi sie zdaje, że polegne
|
|
#4003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój listonosz to dopiero kłamca... ostatnio przychodzi do mnie sporo listów poleconych (z resztą Ty wiesz jakich ![]() ) a ja siedzę w domu głównie, więc spokojnie mógłby mi je przynosić, a ten parszywiec zostawia awiza w skrzynce, nawet nie dzwoniąc do domofonu kurcze, jak mu się nie chce włazić na trzecie piętro to niech dryndnie w ten głupi dzwonek, że coś ma a ja zejdę i wezmę - ostatecznie i tak zwykł wystawać na półpiętrze koło skrzynki i palić papierosa to go poczekanie na mnie 30 sekund nie zbawi A tak to mnie po prostu do szału doprowadza jak widzę kolejną zaadresowaną do mnie wesołą karteczkę zaczynającą się słowami "informujemy, że listonosz dnia xx nie zastał osoby upoważnionej do odbioru". Nie zastał kurna blaszka, dobre sobie !
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
gwizdak same super wiesci
|
|
#4006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po raz: GRATULUJĘ WSZYSTKIEEEEEEEEEGOOOOOO rozumiem, że zmieniasz pracę czy to dodatkowo? co będziesz robić? Cytat:
Cytat:
ale skoro mój o tym myśli, skoro coś planuje, skoro to nie jest spontaniczna decyzja, to nie widzę nic dziwnego w tym, że rozczarowałabym się, gdyby nie kupił pierścionka... no i może odłożenie jednej wypłaty nie jest problemem, ale ja naprawdę nie chcę tak drogiej rzeczy. dla mnie to bzdurne. osobiście lubię dreszczyk odkładania (tak, mam coś takiego ), właśnie go odczuwam ale odkładam niewiele, a i tak muszę sobie czegoś tam odmówić na rzecz tego prezentu - fajne to jest i dlatego myślę, że jemu też by było fajnie tak troszkę odłożyć dla ukochanej i myślę, że jest fajnie, bo w sumie tak robi przed urodzinami/rocznicami itp.
|
|||
|
|
|
#4007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Miło mi ![]() |
|
|
|
|
#4009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla innych pierscionek jest wazniejszy od slow tż.Zobacz co z tego,ze moj M zapytal mnie juz kilka razy czy wyjde za niego a oficjalnych zareczyn i pierscionka nadal nie ma. ![]() Od wczoraj nie czekam!!! Zwroc uwage na poczcie na postepowanie listonosza.Nic to nie pomoze,ale zawsze powiesz co myslisz.
|
|
|
#4010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jejuuu chciałabym Was nadrobić,ale nie wyrobię się do 19. Więc odpisuję tyle ile zdążę
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję,że sprawa z pracą B. rozwiąże się na Waszą korzyść ![]() Cytat:
Ci kolejni -na g. też .Słuchać się nie da:/ Tak to jest jak ktoś,kto się nie zna postanawia założyć "zespół" i leci z podkładu. Za to ten Maxband całkiem fajniusi ![]() A mój zespół liczy 5 osób-saksofon,perkusja,gitara basowa,keybord i coś tam jeszcze. I grają tak abrdziej rockowo. I płacę 3500 chociaż przyznaję-trochę po znajomości. A w ogóle to padam.Dostawa dzisiaj była. Potem szukałam butów-podobno w Paryżu ma być niezbyt ciepło jak pojedziemy i chciałam kupić zwykłe botki takie troszkę za kostkę,płaskie. Mhmmm jasne-nigdzie nie ma. Mogę pomarzyć.I teraz nie wiem ![]() I nasi znajomi rozstali się po 7 latach- a mieli brać ślub. Koleżanka znalazła sobie jakiegoś doktora prawa z Wrocka i olała tego naszego kolegę I podono 2 miesiące go oszukiwała,bo wracała z Poznania (tam studiuje),przez Wrocek (stamtąd jest ten doktorek). Nooooszzzz masakra.A tak ją lubiłam ![]() A ona to w ogóle wygląda na 16 lat to musi śmiesznie wyglądać z takim kolesiem ponad 30stkę
|
|
#4014 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt,okropne uczucie..bidulka ![]() Cytat:
przeprosił wiec sie uspokoiłam siedze z Wami,siedze![]() [1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;18733523]A tak w ogóle to Patrycja jestem, miło mi Was poznać[/QUOTE] ![]() Nam Ciebie też jest miło poznać ![]() do boju !Cytat:
jak mój jest w pracy to kiedy może to pisze i ja do niego też pisze (wiecej)[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;18733732] Mam 22 lata, a raczej będę miała w listopadzie, tż skończył 22 w lutym. Jesteśmy ze sobą 3 lata, w Wielkanoc była nasza rocznica. Skończyłam studium kosmetyczne, pracy jak narazie znaleźć nie mogę niestety. Tż pracował ostatnio w swoich okolicach, ale wczoraj przyjechał do mnie bo pomaga mojemu ojcu murować płoty. Co tam jeszcze, hmmm no niewiem. W jesieni wyjeżdżamy do Belgii do pracy, w tamtym roku też byliśmy. I największym bólem jest to że marzę o ustatkowaniu [/QUOTE]moje klimaty Cytat:
) rodziny![]() ![]() Cytat:
![]() Gwizdak zdolniacho ![]() ale ciemna chmuraaaa idzie..
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co ma cena pierścionka do wypłaty TŻ ? Ja powiem Wam , że w życiu bym nie chciała pierścionka za 1000 w górę . Dla mnie taka optymalna cena to 200-800zł , ale nawet jakby wpadł mi w oko za 120zł to bym też się cieszyła , bo to nie chodzi o to kto jaki ma pierścionek tylko o fakt zaręczyn o tą deklarację . Tak samo z obrączkami ja mogę mieć najtańsze najprostsze , te drogie to w ogóle niejedne nie przypominają obrączek , jakaś dziwna moda wchodzi Kto przelicza na pieniądze to przelicza , nigdy TŻ nie przeliczałam na pieniądze , bo nigdy nie były dla mnie najważniejsze . Jak poznałam TŻ zarabiał 300zł miesięcznie z czego 200wydawał na szkołę . Więc na początku to raczej ja mu pożyczałam kasę i nie żałowałam . Potem jak zaczął więcej zarabiać , dorobił się samochodu , nie rzucaliśmy się kasą , następnie zarabiał jeszcze więcej i nigdy na mnie nie żałował , a ja też zamiast sobie coś jemu wolałam kupić , wymieniliśmy samochód na lepszy i na obecną chwilę to znów wszystko się odwróciło i ja mu daję pieniądze jak potrzebuje i dla mnie nawet może być najbiedniejszym człowiekiem na świecie i może mi się oświadczyć z pierścionkiem z odpustu A i tak będę go kochać i nie będę go przeliczać , ani zaglądać w portfel ile ma . Co jak ma pusty portfel to mam go rzucić i znaleźć takiego który ma pełny ? To chyba nie na tym miłość ani życie polega by wszystko przeliczać na kasę . Takie moje jest tylko zdanie |
|
|
|
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
wieeeeeem
![]() Cytat:
![]() dzięęęęęęęęęęękuuuuuuuuję ęęęęęęęę baaaaardzo ![]() nie no dodatkowo, to bym zgłupiała jeszcze nie wiem czy zmieniam. Na razie się rozglądam. Ale postanowiłam, że czas najwyższy powrócić na właściwą ścieżkę ![]() Cytat:
Dlatego właśnie jesteś jedną z Zazdrośnic, które bardzo chciałabym poznać w prawdziwym, szarym życiu bez fioletowej ramki
|
|
#4017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedy pierwszy raz zadal mi to pytanie zapytalam czy moge to odbierac jako nie oficjalne zareczyny.Powiedzial,ze juz wkrotce beda oficjalne z pierscionkiem.Tylko cos ich nie widac. Teraz juz nawet o to nie pyta. (((((((((((((((((Tż sam zadzwonil.Porozmawialismy pare minut.Wiem,ze cos jest nie tak.Nie umialam z niego wydusic co jest.Mowil tylko,ze jest zmeczony,ale to nie jest usprawiedliwienie do konca.Jak ja pracowalam w dwoch praca,bylam zmeczona,ale spotykalam sie z nim.A on nawet pogadac ze mna szczerze nie chcial.
Edytowane przez malgorzatek85 Czas edycji: 2010-04-21 o 19:05 |
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motylku gdyby to była prawdziwa Miłość to ta dziewczyna po tylu latach nie zostawiłaby tamtego..cóż widocznie szukała nowych wrażeń..
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu uważam, że takie wyliczanie mężczyźnie ile wydaje jest co tu dużo mówić- nie na miejcu. Tak samo z wysokością wypłaty... ile zarabia to jego sprawa. Jak już będzie moim mężem to wtedy będzie mnie to interesowało, bo automatycznie z "jego" pieniędzy robią się "nasze" pieniądze (i tak samo z "moich"). Ale w momencie gdy jesteśmy parą.... jak dla mnie może zarabiać 30tys miesięcznie a tylko raz w miesiącu zabrać mnie np. do kina i ani się nie będę czepiać, ani obrażać, bo nie uważam, że dziewczyna czy też przyszła narzeczona jest od tego, żeby wydawać na nią pieniądze. Takie czasy nastały że chodzą po ulicach emo-dzieci, które zamiast cieszyć się dzieciństwem czy też nastoletnim życiem, wolą się umartwiać i wszystkim dookoła ogłaszać jakie to są nieszczęśliwe. Takie czasy nastały że dziewczynki w wieku 15 lat miały już conajmniej 5 partnerów seksualnych. Takie czasy nastały że dziewczyny/ kobiety oddają się za pieniądze/ubrania. itd......... Więc nie "zwalaj" winy na czasy, bo moim zdaniem to jest po prostu materializm a nie wpływ czasów.
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

).
joł 

i żeby nadrobić, lecz wszystkie Was ściskam

(ale wiem, że będzie), a ile będzie kosztował, ganz egal
kurcze, jak mu się nie chce włazić na trzecie piętro to niech dryndnie w ten głupi dzwonek, że coś ma a ja zejdę i wezmę - ostatecznie i tak zwykł wystawać na półpiętrze koło skrzynki i palić papierosa to go poczekanie na mnie 30 sekund nie zbawi

do boju !