Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 19:04   #3361
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

własnie zjadłam 2 jabłka... utarte jak dla dzieci i pycha
bo na takie zwykłe nie miałam ochoty (TŻ się śmieje, że przecież nie ma różnicy ale dla mnie jest

i dopiero zaraz biorę się za te kopytka, bo jakoś tak się zeszlo z tym sprzątaniem, potem poleżałam, potem zrobilam sałatkę z makreli (tylko ze szczypiorem a nie z cebulą), zjadłam kanapki z sałatką i pomidorkiem, wstawiłam dwa prania, poszłam do sklepu... i weszłam na wizaż

zaraz kopytka i zmiana pościeli... ech...

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez slicznosc Pokaż wiadomość
witam tak sobie czytam i czytam i postanowiłam napisać
jestem w 27 tc i mam problem z bólem pleców, czasami tak bardzo bolą że doprowadza mnie to do płaczu bo nie mogę nic zrobić, dosłownie nawet jak leże na łóżku to bolą...ostatnio nawet musiałam poprosić męża o pomoc w łazience, przy jego pomocy usiadłam na kibelku a potem mnie z niego podniósł.... a wyłam przy tym strasznie
czy też macie taki problem z plecami?
jak sobie radzicie?
hej ja też tak mialam, w pracy nie mogłam wysiedzieć a teraz jak jestem na l4 to jest trochę lepiej jak nic nie robię, bo tak jak dziś posprzątałam mieszkanie, to znów mnie boli...
ja mam tak, że jak leżę na wznak nałóżku to czasem się ruszyć nie mogę i TŻ musi mnie turlać...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:15   #3362
jaszczka
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
jestem w 27 tc i mam problem z bólem pleców, czasami tak bardzo bolą że doprowadza mnie to do płaczu bo nie mogę nic zrobić, dosłownie nawet jak leże na łóżku to bolą...ostatnio nawet musiałam poprosić męża o pomoc w łazience, przy jego pomocy usiadłam na kibelku a potem mnie z niego podniósł.... a wyłam przy tym strasznie
jak sobie radzicie?
Witam na naszym super wątku
Też mam problemy z plecami Jak byłam (piękna ) i młoda ćwiczyłam Aikido (7 lat), siłownię i i mocno się rozciągałam - byłam jak guma potem z nienacka strzeliła mnie astma i praktycznie z dnia na dzień musiałam zaprzestać ćwiczenia... oprócz niezłej nadwyżki kilogramów po niedługim czasie zaczęły się u mnie problemy z kręgosłupem... diagnoza - zbyt luźne więzadła, które nie trzymają kości kręgosłupa tak jak powinny, więc kości się ruszają i co jakiś czas, któraś z nich "przytrzaskuje" mi jakiś nerw ból miodzio na to wszystko 4 lata temu miałam niefajny wypadek samochodowy w którym zerwałam 2 z tych już luźnych więzadeł i od tamtej pory mój kręgosłup daje się mooocno we znaki...
jak zaszłam w ciążę poszłam do mojego "kręgosłupologa" i od razu powiedział, że prawdopodobnie będę z tego tytułu cierpieć bo siłą rzeczy kręgi zmieniają położenie i jest jeszcze gorzej
zaproponował mi pas ciążowy ortopedyczny (można kupić na allegro) i sesje kinesiotapingu - takie taśmy przyklejają do pleców i brzucha na parę dni i one poprawiają postawę i ułożenie kręgosłupa - kinesiotaping jest przeznaczony dla kobiet w ciąży więc na pewno nie zaszkodzi
może spróbuj poszukać u siebie w mieście jakiegoś dobrego ortopedy-neurologa - na pewno pomoże
Stary 2010-04-21, 19:15   #3363
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

no co do roladek to juz kiedys jedne tez dusiłam i podeszwy wyszły no ale ciesze się że sie tym razem udało bo bym się pożegnała z wołowiną forever.... tylko ten pieprz
niedługo muszę załagodzić mój przełyk lodami a potem brzoskwinki
Mam pewien pomysł co do tego dlaczego miałaś takie twarde mięso.
Jeśli wszystko robiłaś podobnie, to być może wtedy pokroiłaś w poprzek włókna .

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Ja tez jestem na etapie cierpienia z powodu zebów.. i sama nie wiem jak sobie z tym radzic.
Najpierw bolala mnie cala lewa strona, sadzilam ze moze od wyrzynającej sie ósemki lub jakiejs dziury, ale dentysta stwierdzil-hormony ciazowe, zapalenie dziasel i tylko zalecil paste Meridol. I nic wiecej:/ nawet nie popukal mi po zebach czy od ktoregos mnie to nie boli...

...I co ? i zonk. Przeciez nie wiem od jakiego zeba, do tego nitk mi zadnego nie przeswietli..
A przechodziłaś świnkę?
A co do prześwietlenia- teraz są takie specjalne ochraniacze na brzuch i robią normalnie prześwietlenie jeśli jest taka potrzeba.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:16   #3364
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
jak sobie radzicie?
Spróbuj na bolace miejsce nakleić plasterek rozgrzewający, taki z apteki, nie trzeba mieć na niego recepty. W moim przypadku pomaga i praktycznie juz od miesiąca sie z nim nie rozstaję

Jutro czeka mnie usg, ciekawa jestem jak mała jest ułozona bo cos czuję że ciągle sie kręci w kółko po brzuchu, raz czuję kopniaczki po bokach a innym razem na dole macicy

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:22   #3365
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
własnie zjadłam 2 jabłka... utarte jak dla dzieci i pycha
bo na takie zwykłe nie miałam ochoty (TŻ się śmieje, że przecież nie ma różnicy ale dla mnie jest

i dopiero zaraz biorę się za te kopytka, bo jakoś tak się zeszlo z tym sprzątaniem, potem poleżałam, potem zrobilam sałatkę z makreli (tylko ze szczypiorem a nie z cebulą), zjadłam kanapki z sałatką i pomidorkiem, wstawiłam dwa prania, poszłam do sklepu... i weszłam na wizaż

zaraz kopytka i zmiana pościeli... ech...

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

hej ja też tak mialam, w pracy nie mogłam wysiedzieć a teraz jak jestem na l4 to jest trochę lepiej jak nic nie robię, bo tak jak dziś posprzątałam mieszkanie, to znów mnie boli...
ja mam tak, że jak leżę na wznak nałóżku to czasem się ruszyć nie mogę i TŻ musi mnie turlać...
A mi TZ utarl jabuszko i marchewke na wiorki z cukrem i tez zjadlam
Juz sie pomoczylam w wannie
Ale mi fajnie, a mala dzis szaleje...brzuch mi sie rusza na maxa...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:24   #3366
slicznosc
Przyczajenie

mnie też mąż turla na łóżku, bez niego nie jestem w stanie sobie poradzić i to mnie przeraża bo nie mam pojęcia jak ja mam urodzić a to już za 3 miesiące zgodnie z terminem ale lekarz twierdzi, że urodzę wcześniej....
nie raz tak bywa że jak wstaję z krzesła to mam takie wrażenie, że coś mi się przestawia i potem czuję ten potworny ból a ostatnio w sklepie bym się przewróciła, dobrze że za mną stał wózek to złapałam się go i jakoś się wybroniłam...
mój ginekolog wspominał,że jeżeli ból będzie bardzo silny to wyśle mnie na rehabilitację

przepraszam, że tak dużo piszę o tych plecach, ale kto zrozumie kobietę w ciąży jak nie druga kobieta która ma to samo
slicznosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:29   #3367
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też mąż turla na łóżku, bez niego nie jestem w stanie sobie poradzić i to mnie przeraża bo nie mam pojęcia jak ja mam urodzić a to już za 3 miesiące zgodnie z terminem ale lekarz twierdzi, że urodzę wcześniej....
nie raz tak bywa że jak wstaję z krzesła to mam takie wrażenie, że coś mi się przestawia i potem czuję ten potworny ból a ostatnio w sklepie bym się przewróciła, dobrze że za mną stał wózek to złapałam się go i jakoś się wybroniłam...
mój ginekolog wspominał,że jeżeli ból będzie bardzo silny to wyśle mnie na rehabilitację

przepraszam, że tak dużo piszę o tych plecach, ale kto zrozumie kobietę w ciąży jak nie druga kobieta która ma to samo
Ja dlatego jestem w domu by uniknac lekow itd.
Narazie jest lepiej, wieczorami jest gorzej, ale da sie wytrzymac, bywalo gorzej...
Moze basen ci pomorze??
Ja dowiem sie blizszych informacji jak pojde 11.05 co do porodu itd.

Stary 2010-04-21, 19:34   #3368
slicznosc
Przyczajenie

dziękuje za rady na pewno skorzystam,bo już dłużej tak nie mogę
Stary 2010-04-21, 19:40   #3369
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

No i zapał minął... ale coś tam zrobiłam w tej mojej pracy mgr.

A jutro na 13tą idę do fryzjera, jupi!
Stary 2010-04-21, 19:47   #3370
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Cześć! A ja piszę z domu Nareszcie pozwolili mi wyjść. Szyjka ma się nieźle,skurcze na ktg nie wychodzily,więc na razie nie powinnam rodzić. Mimo to czuję się mocno zmotywowana do skończenia zakupów jak najszybciej i muszę to zrobić przez allegro. Zaraz biorę się za buszowanie W związku z tym mam pytanie: kupujecie rożki? Bo ja doszłam wcześniej do wniosku,że nie będzie potrzebny i zamierzałam nie kupować,a teraz widzę,że jest na liście rzeczy do wzięcia do szpitala i zgłupiałam... Tak w ogóle to u mnie obowiązuje taka lista (może komuś się przyda):
Rzeczy:
  1. szlafrok
  2. koszula 3 szt.
  3. pantofle lub klapki
  4. przybory toaletowe
  5. ręczniki 2 szt,
  6. majtki siatkowe
  7. pieluchy bella
  8. woda mineralna niegazowana
Rzeczy potrzebne dla dziecka:
  1. rożek, pieluchy tetrowe
  2. śpiochy, kaftaniki, koszulki, czapeczki po 3 szt.
  3. skarpetki rękawiczki
  4. paczka pampersów 3-6 kg.
  5. chusteczki nawilżone, maść typu linomag
Ja zamiast rożka kupuję otulacz

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Jutro czeka mnie usg, ciekawa jestem jak mała jest ułozona bo cos czuję że ciągle sie kręci w kółko po brzuchu, raz czuję kopniaczki po bokach a innym razem na dole macicy
Moja mała też jeszcze sobie stałego miejsca nie znalazła Raz w pęcherz, raz w żebra Czasem się też chyba w poprzek układa bo czuję ją na wysokości pępka, ale z obu boków jednocześnie - jakby się przeciągała czy coś

slicznosc witaj

Dzisiaj się zdecydowałam na łóżeczko od znajomej teściowej i nie wiem czy dobrze zrobiłam. Chodzi o takie konkretnie:
http://www.allegro.pl/item993756993_...ansparent.html tylko, że bez szuflady (a chciałam z). Po za tym w 2 miejscach jest farba zdarta i trzeba będzie je odmalować.
Stary 2010-04-21, 19:50   #3371
jaszczka
Zadomowienie

dziś mój pierwszy dzień bez pracy ale jakoś mi tak głupio... od 45 minut powinnam pracować a siedzę w domu... i nie bardzo wiem co mam ze sobą zrobić nie wiedziałam, że to będzie taki szok dla systemu
a wogóle to spałam dziś 14 (!!!!!) godzin hehe chyba się wyspałam

wklejam moje wczorajsze zakupy (do tego kupiłam jeszcze wypełnienie 120x90 z maleńką poduszeczką):
Stary 2010-04-21, 19:58   #3372
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mogę poprzerabiać które chcecie. Zabawa na 20min przy każdym tylko . Tylko napiszcie jakie się Wam podobają i wyślijcie mi na PW. No i maila oczywiście

A mleko- dwie godziny to może stać po ściągnięciu bez przechowywania w lodówce, np. na półce w butelce .
A jak w lodówce, to po rozmrożeniu może stać dłużej.

No i zawsze musisz troszkę podgrzać, ale nie wiem jaka jest optymalna temperatura pokarmu.

Mnie się zdaje, że kołderka nie powinna być taka lekka, bo łatwiej dzidzia ją na siebie skopie.

Wystarczy na necie poszukać. Są firmy, do których wysyłasz tylko obrazek, wybierasz wzór koszulki, zamawiasz, a oni zrobią i wyślą Ci do domku .
zaraz na priva wyśle a co do info o mleku to dziękuje bardzo
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
wiolek sliczna posciel i lozeczko gotowe dla malenstwa juz

kashha swietne zakupy! wlasnie, ile ta spodniczka kosztowala?

agravka to daj znac, co kupilas
no właśnie z 1 strony sobie myśle, że nienormalna jestem bo jeszcze niby 2.5 miesiąca ale jak juz mam pościel to nie umiałam jej zostawic w opakowaniu i nie " wypróbować" jak wygląda

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
laski padam
pojadłam jak świnka...debiut kluskowy się udał i roladki miękkie tylko wysypało mi się za dużo pieprzu gruboziarnistego i siekierka wyszła ale gdyby nie ten pieprz to rewelacja... TŻ wsunął dwie roladki i chyba z 10 klusek ja połowe tego co on i po prostu ruszyć się nie mogę....
jutro też kluski i rolada dla TŻta bo z dzisiaj zostało
a teraz nie rozstaje się z wodą
wiolek i chyba zmałpuje te pościel od ciebie mimo wszystko (misiulka też kupiła )
tylko ja wezme z niebieska krówką
no to super że wyszło jedzonko ja sobie zrobiłam kluchy i pewnie zjem koło 22 i na jutro będe miała

a kupujcie pewnie tylko żebyście były zadowolone
a i jeszcze co do tej poszewki co dają dodatkowo przy opcji wysyłki kurierem to myślałam, że to taka do kompletu a tu dupa dostałam taką moro szczerze mówiąc to paskudna hehe

bardzo ładny komplet zwłaszcza szlafrok na pewno za taką cenę się opłaca

muminek88 mam nadzieje że ok będzie z tym cukrem. a z synkiem to fajnie musiało wyglądać

idealnecialo idz i do lekarza i do innego dentysty zawsze warto skonsultowac z innym jak odpowiedz jednego nie zadowala i wracaj do zdrowia szybko

slicznosc witamy napisz coś więcej kiedy termin i wogóle a co do pleców to mnie bolą tylko jak siedze ale ja to wogóle dziwna jestem

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
dziś mój pierwszy dzień bez pracy ale jakoś mi tak głupio... od 45 minut powinnam pracować a siedzę w domu... i nie bardzo wiem co mam ze sobą zrobić nie wiedziałam, że to będzie taki szok dla systemu

wklejam moje wczorajsze zakupy (do tego kupiłam jeszcze wypełnienie 120x90 z maleńką poduszeczką):
śliczna pościel też miałam ją kupić( tą w paseczki) zanim trafiłam na tą moją co kupiłam
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 20:08   #3373
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Widze powtarzajace sie osoby, ktore podczytuja nasz watek, a nie pisza nic. Dziewczyny, dolaczcie do nas!! Nie gryziemy
Ja probowalam, ale jakos nie udalo mi sie wkrecic. Mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko, ze Was podczytuje ale fajnie mi sie czyta bo jestem w podobnej sytuacji, problemy, decyzje itd. Pozdrawiam!
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 20:08   #3374
bassienkaw
Zakorzenienie

Dzień dobry kobietki... ja po popołudniu spędzonym u kuzynki i małej Majeczki (1,5 tygodnia). Fajna krupcia i przekochana, taki aniołeczek mały, ale głos ma donośny
Teraz mała się kąpie, zaraz idę ją wyciągnąć, ubiorę i wrócę tutaj... wrzucę zdjęcie z dzisiaj brzuszkowe

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 20:17   #3375
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

Śliczne zakupy To odpoczywaj puki mozesz

Stary 2010-04-21, 20:19   #3376
slicznosc
Przyczajenie

już piszę termin mam na 27 lipca na ostatnim usg dowiedziałam się, że będę miała córeczkę, malutka kręci się i wierci kopie jak szalona czasami nie daje mi spać w nocy wtedy zbiera jej się na zabawę a mi brzuch cały brzuch skacze
oprócz dolegliwości pleców mam jeszcze twardniejący brzuch ale biorę nospę i jak na razie okchociaż ostatnio miałam niezłego pietra, bo po tych ekscesach z plecami jak się tak rozryczałam że taka niezdara ze mnie że nawet w łazience nie mogę sobie sama poradzić to potem miałam skurcze, czułam jak moja macica się spina i rozkurcza, trwało to ok 5 minut tak bez przerwy, spanikowałam że rodzę...
teraz wcinam pieguski i biorę się za robienie listy co kupić, bo tak szczerze to jeszcze nic nie kupiłam dla mojej kruszynki a już czas najwyższy
Stary 2010-04-21, 20:23   #3377
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Dziewczynki kochana poszalałayście z tymi postami dzisiaj!! Ja nadal nocuję u rodziców. Mam nadzieję, że juz jutro będę spała w domu, bo mam dość remontu. Na szczęście TŻ się odbraził Ale ulga.
Mamy 2 pytania. Idziemy do znajomych jedynych i drugich. Jedni mają córeczke, drudzy synka oboje 2 latka. Co można kupić takim maluszkom? Jaką zabawkę, książeczkę? Nie mam pojęcia.

Macie jakieś fajne aukcje na allegro gdzie mogłabym kupić dobre koszule do karmienia? Wystraszyłyście mnie tym kompletowaniem wyprawki do szpitala i musze wziąć się do kupowania.
Stary 2010-04-21, 20:24   #3378
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
Siala super koszulki a ja mam taka
http://www.walmart.com/ip/Maternity-...y-Tee/12555354

weszlam dzisiaj na strone swojego szpitala i miesiac przed porodem bede musiala wypelnic taki formularz w skrocie oto co sie na nim znajduje:
- czy chce od razu cos przeciwbolowego jak tylko przyjade do szpitala czy chce czekac na anestezjologa,
- czy chce korzystac z wanny/prysznica podczas porodu,
- czy na lozku chce miec strzemiona zeby mi zablokowac nogi czy chce zeby je ktos trzymal,
- czy chce miec lustro podczas porodu zeby wszystko obserwowac miedzy nogami (nie wiem czy ktos by tak chcial),
- czy chce miec ustawiona kamere albo zeby ktos krecil caly porod,
- czy jakbym miala cc czy chce zeby maz byl przy tym,
- czy chce odciac pepowine sama, czy ma to zrobic maz lub lekarz,
- czy po porodzie chce dziecko od razu czy dopiero jak je umyja,
- czy chce kogos do pomocy kolo siebie, osoby ktora wszystko pokaze, jak karmic piersia, itp
- czy chce zeby syn byl obrzezany.
nie wiedzialam ze bez tego mnie nie wpuszcza na porodowke. najlepsze jest to z lustrem pozniej to by mi sie chyba koszmary snily...
o fuck nawet o obrzezanie!
Oj ja bym nie chciala mieć nóg w STRZEMIONACH!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 20:26   #3379
kashha
Zadomowienie

Już piszę jak ceny

spódniczka 129 zł
spodenki 40 zł
baleriny 99 zł
biustonosz 30 zł

spodenki i biustonosz były przecenione ale u mnie w galeriach jeśli chodzi o rozmiary to już przebrane bardzo
Padnięta jestem...

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 20:28   #3380
idealnecialo
Zadomowienie

Doszlam do 105 strony:/ i musze isc! bo mnie wywalają z pokoju..
Nie wiem czy ejszcze dzis uda mi sie przyjsc.. chcialabym...
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 20:29   #3381
bassienkaw
Zakorzenienie

Co do 2 letniego dzieciaczka... to niezłym pomysłem wydaje mi się jest jakaś fajna książeczka, bajeczki na dvd, jeśli dzieci oglądają bajki, kolorowanka, książeczka z naklejkami itd
Dużo dzieci lubi słodycze, ale wiadomo nie każde może jeść... choć ja jak kupuje to zamiast czekoladek czy czegoś wolę kupić jakieś żelki, biszkopciki, soczki itd ale tutaj też różnie bywa...
Może po prostu jakaś książeczka

A i wrzucam zdjęcia z ostatniego dnia 24 tygodnia

Stary 2010-04-21, 20:32   #3382
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Co do 2 letniego dzieciaczka... to niezłym pomysłem wydaje mi się jest jakaś fajna książeczka, bajeczki na dvd, jeśli dzieci oglądają bajki, kolorowanka, książeczka z naklejkami itd
Dużo dzieci lubi słodycze, ale wiadomo nie każde może jeść... choć ja jak kupuje to zamiast czekoladek czy czegoś wolę kupić jakieś żelki, biszkopciki, soczki itd ale tutaj też różnie bywa...
Może po prostu jakaś książeczka

A i wrzucam zdjęcia z ostatniego dnia 24 tygodnia
No właśnie myślałam nad jakąś książeczką do malowania. Z naklejkami to też jest fajny pomysł, maluszki lubią naklejki.
Ślicznie wyglądasz na tych zdjęciach. Tak młodziutko!
Stary 2010-04-21, 20:35   #3383
bassienkaw
Zakorzenienie

Marta dziękuje za miłe słowa... po ciąży niestety będę wyglądać staro, bo wiem jak wyglądam ważąc tyle kilogramów ile waże... ale wiem też, że jak schudnę to strasznie mi buzie odmłodnieje...
A co do książeczek, to są teraz takie fajne kolorowanki i nie drogie, do których nie potrzeba farbek czy też kredek, tylko sam pędzel i wodę... i gdy przejedziesz mokrym pędzlem to rysunki nabierają barw dla Łucji to była ogromna frajda
Dostępne praktycznie w każdej księgarni
o coś takiego
http://allegro.pl/item971559692_10_k...owa_od_ss.html
http://allegro.pl/item975719556_barb...siazeczka.html
http://allegro.pl/item976377994_kubu...siazeczka.html

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-04-21 o 20:37
Stary 2010-04-21, 20:43   #3384
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Marta dziękuje za miłe słowa... po ciąży niestety będę wyglądać staro, bo wiem jak wyglądam ważąc tyle kilogramów ile waże... ale wiem też, że jak schudnę to strasznie mi buzie odmłodnieje...
A co do książeczek, to są teraz takie fajne kolorowanki i nie drogie, do których nie potrzeba farbek czy też kredek, tylko sam pędzel i wodę... i gdy przejedziesz mokrym pędzlem to rysunki nabierają barw dla Łucji to była ogromna frajda
Dostępne praktycznie w każdej księgarni
o coś takiego
http://allegro.pl/item971559692_10_k...owa_od_ss.html
http://allegro.pl/item975719556_barb...siazeczka.html
http://allegro.pl/item976377994_kubu...siazeczka.html
E tam staro, może dojrzalej
Takie książeczki są fajne bo nie robi sie bałagan od farbek. Muszę takich poszukać jutro. Potrzebuje na piątek, więc allegro odpada.
Stary 2010-04-21, 20:44   #3385
bassienkaw
Zakorzenienie

Martusia tak jak mówię w każdej księgarni przynajmniej u nas teraz te malowanki wodne są i są naprawdę tanie... Nie jest to jakiś duży wydatek. Myślę, że bez problemu je dostaniesz...

Stary 2010-04-21, 20:45   #3386
Alguien
Zadomowienie

Hello, jestem juz po wizycie i wszystko w jak najlepszym porzadku
Nadal dziewczynka , glowka mocno do dolu ulozona, wod plodowych poprawna ilosc, rozwija sie idealnie jak na swoje tygodnie i wazy juz... 2047 g

aaa no i pani powiedziala, ze ma dluuugie nogi hahahaha A to wiadomo po mamusi
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 20:48   #3387
bassienkaw
Zakorzenienie

Alguien no to super, że nadal córcia i to tak ładnie duża i śliczna, a w dodatku długonoga gratulacje! Ty już bliżej niż dalej!

Stary 2010-04-21, 20:49   #3388
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Nadal dziewczynka , glowka mocno do dolu ulozona, wod plodowych poprawna ilosc, rozwija sie idealnie jak na swoje tygodnie i wazy juz... 2047 g

Super-cieszę się, że masz same dobre wiadomości
Stary 2010-04-21, 20:49   #3389
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

Czyli bez zmian To dobrze, bo tyle masz już slicznych ciuszków dla dziewczynki.
Nogi na pewno po mamusi Dowody mamy na każdym zdjęciu!
Stary 2010-04-21, 20:57   #3390
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie pościel do wózka? Ja się zastanawiam czy ma sens bo latem gorąco będzie no a zimą to juz może w spacerówce będę wozić i tak się zastanawiam, jak Wy robicie?
W sumie to mam upatrzoną taką: ( z delfinkami zieloną- h16 albo h31)

http://www.allegro.pl/item987603814_...m_poranek.html
ja juz mam po synku i wiem ze bede uzywac bo to tak slicznie wyglada ze nie umiem sie oprzec

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma któraś poduszkę fasolka/kojec? Bo poważnie zastanawiam się nad kupnem... wieczorem mam problem z wygodnym ułożeniem się, podkładam kołdrę pod brzuch, wkładam między nogi.... może poduszka to najlepsze rozwiązanie?
mi by sie to przydalo bo jakos ostatnio nie umiem spac, dobrze sie niby czuje ale jak przyjs=dzie isc spac to jest masakra jakas...

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was będzie kupowała łóżeczko turystyczne zamiast drewnianego? Albo już ma kupione?
ja mam i jestem bardzo zadowolona

Cytat:

a ja myslalam ze to moja dzidzia juz duza jest :P

basienko opowiadalas o twojej malej jak sie lała herbatka i mi sie o moim przypomnialo jak ostatnio lalam mu wode do wanny to biegal po lazience bo zrobil sisiu do nocnika ale wspomnialo mu sie jeszcze i nasikal do papci tz'ta :P

a dzis u mnie tez pracowicie...umyslam wszystkie drzwi, framugi,meble i plytki w kuchni...jeszcze trzeba posprzatac korytarz i łazienke z myciem plytek i potem nie wiem co bede robic :P

pytanie dla mam majace juz dzieci...jak i kiedy nauczyliscie pociechy pic z kubeczka bo moj sie nie chce nauczyc a chcialabym zeby juz nie mial butli jak bedzie rodzenstwo....

co do wagi to mi brzuch rosnie i rosnie,coraz mi ciezej i mniej wygodnie ale jakos o kilogramach nie mysle obsesyjnie i jakos szybko nie rosną, mam nadzieje ze po tej ciazy bedzie mi latwiej sie ich pozbyc bo ostatnio byla masakra...

czy wam dziala nk czy tylko mi sie nie chce wczytac??

mialam wam cos jeszcze napisac ale zapomnialam....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości