|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
jak on taki zbok, to może i by chciał :P
u nas to samo. ja wstaję wcześniej i zanim małż się obudzi lub ja go obudzę, to muszę zjeść I śniadanie, bo inaczej nie dotrwam do tego, które potem jemy wspólnie (oczywiście mowa o dniach, gdy jest rano w domu,..). |
|
|
|
#1532 |
|
Konto usunięte
|
melduje się z rana,,,
![]() wyobraźcie sobie, że dziś całą noc śniło mi się przedszkole... ![]() No i wczoraj odezwała się bydgoszczanaka. Są jeszcze w szpitalu, bo Malutka ma żółtaczkę. zmykam na zakupy, na pocztę, do kuzynki na kawke, a potem na 13:00 do przedszkola. ![]() do potem. |
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Lea - Maksio na pewno sobie poradzi, pewnie przejmujesz się bardziej niż on
![]() Bydgoś leży, to małż na pewno zdąży poskładać szafę i dokończyć przygotowania na ich przyjście. zrobiłam sobie wczoraj przegląd ciuszków. na razie tych, które są "moje", bo sama kupiłam albo kupiła teściowa. wychodzi na to, że mam za dużo bodziaków na krótki rękaw (wmawiam sobie, że są praktyczne i nigdy ich za wiele), a praktycznie nie mam śpiochów i czapeczek. dziś przejrzę jeszcze to, co dostaliśmy "do zwrotu" - rzeczy od kuzynki małża i tej mojej koleżanki. po weekendzie udam się w kierunku All na ewentualne zakupy, na razie tylko zaznaczam sobie co ciekawsze aukcje. może się okazać, że jednak nie będę musiała za dużo dokupić, bo u teściowej czekają kolejne upolowane w lumpku ciuszki (nie wiem jakie) i jeszcze jedna dostawa od kuzynki małża. w niedzielę przywieziemy też gondolę, fotelik samochodowy, matę edukacyjną i jakiś wypasiony leżaczek.
|
|
|
|
#1534 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Stała u niej zapasowa, to krzyknęłam, że biorę, bo sama pewnie bym ciągle nie kupiła. Cytat:
![]() Cytat:
Nienawidzę myć podłóg i odkurzać, kurzy ścierać - ale prasowanie i mycie garów - proszę bardzo I prać lubię. Cytat:
Takie kupię, może jakieś biszkopty i jakiego marsa. Dzięki Bo ja ciągle upieram się, że wcześniej urodzę Cytat:
Dzięki za kciuki. A propos MUSTELLI - wiecie, że to po łacinie oznacza łasicę? Cytat:
), a położna jej powiedziała, że tak naprawdę robi to bardzo niechętnie - bo nie jesteśmy w stanie dokładnie określić terminu porodu, ktoś ma na 10maja, a zaczyna rodzić 1 maja/25maja i co? A może w tym samym czasie zacząć rodzić kilka kobiet - bez sensu takie umawianie się dla położnej, która ma stałą pracę. Wiadomo, co innego z CC, ale przy normalnym porodzie ona byłą niechętna. Kropka - ściskaj nogi i koreczek wsadź [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18745172]melduje się z rana,,, ![]() wyobraźcie sobie, że dziś całą noc śniło mi się przedszkole... ![]() No i wczoraj odezwała się bydgoszczanaka. Są jeszcze w szpitalu, bo Malutka ma żółtaczkę. zmykam na zakupy, na pocztę, do kuzynki na kawke, a potem na 13:00 do przedszkola. ![]() do potem.[/QUOTE] Nie wiem, czemu nie dziwię się snom ![]() Pozdrów tam Bydgośkę z Luizką, niech się odżółtaczkują! U nas zimno, niecałe 5stopni, a na Pomorzu i w Białostockiem ponoć śnieg pada Z deszczem, ale jednak. W górach ma sam śnieg padać. Która pamięta czasy 1majowych pochodów i nieraz śnieg na nich? ![]() Kurde, miałam pytać o coś, i zapomniałam... A, wiem. Słuchajcie, do pokoju maluszkiej nie będziemy mebli dziecięcych na razie kupowali - te, co mamy teraz w pokoju dalej u nas będą, ale do niej pójdą mebelki niespełna półroczne, które kupiliśmy nie wiedząc jeszcze o przeprowadzce, i zależało nam na pojemności. No i niezbyt trafione dla dziecka są, bo są z serii re-set BRW. Fotki w załącznikach - mamy szafę i kredensik, i teraz do tego zamierzamy dokupić jeszcze długaśną półkę na książki i komodę z samymi szufladami. No ale one są ciemne, i tak mi po głowie chodzi, z czym to połączyć? I mam na razie takie pomysły, co wy na to: 1. Ogólnie pokój machnąć na jakiś odcień żółci, ale nie słonecznej, tylko bardziej cytrynki/kanarka (ale widoczny kolor, nie bledzioch), a jako że meble mają srebrne dodatki - połączyć to z ciepłym odcieniem szarego lub jakąś zrebrną przecierką, lubię takie dupsy robić. Do tego pewnie jakieś fajne naklejasy. 2. Nie dokupować mebli z serii reset, tylko zamówic u stolarza (cenowo mniej więcej tak samo wyjdzie) komódkę i półki, ale - pomalować je właśnie taką cytrynowożółtą bejcą, i wyszedłby taki misz-masz stylów. Do tych mebelkó zamówionych srebrne uchwyty czy wykończenia, plus - na pewno rozjaśniony byłby pokój. 3. Łóżeczko będę musiała przemalować jakąś farbą dla dziecka dobrą, bo na razie jest w odcieniu ciepłego, czerwonego drewna, od biedy teraz pasuje, ale do tych mebli reset wcale 4. Najpierw myślałam o połączeniu tych mebli z czerwienią - ale, że pokój jest dość ciemny, to owszem - czerwień ożywiłaby to, ale zarazem przytłoczyła i nie rozjaśniłaby. Czerwień zostawię sobie do przedpokoju Jakieś pomysły? Sugestie? Fotki znalezione w necie. Nie moje
|
||||||
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Znaleźliśmy mieszkanie
Ale i tak się cieszę
|
|
|
|
#1536 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję Hanjah
|
|
|
|
#1537 | |||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Darianna25;18729868]
![]() My mamy zamiar rodzić razem. Maż bardzo wrazliwy jest.Boi sie o mnie i o dziecko.Zaglądac tam mu nie pozwolę. QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny, ja po prostu mowie ze ja wole sama jednak.... to ze zakladacie ze on tam nie zajrzy... no powiem wam ze to roznie bywa ale nawet nie chodzi o ten fakt, po prostu mnie by irytowalo bardziej ... obecnosc meza przed sama akcja owszem jak najbardziej, masowanie, glaskanie, samo bycie obok, tego bardzo chcę, ale juz podczas porodu.. jak sie mecze skurcze okropne a on mowi ,,rozluznij sie, moze wody, moze sie poloz moze wstan moze to siamto.... grrrrr hehehee a jak facet moze pomoc jak juz kobieta rodzi???? jedynie tego nie rozumiem....mi wystarczy sama swiadomosc ze on jest opieka w szpitalach zawsze byla ponizej ludzkiej godnosci i nie sadze zeby moj facet swoim pojawieniem sie w szpitalu nagle zmienil ![]() film z porodu tez ogladalam kilka nawet, i szczerze mowiac sama sie przerazilam a mezowi bym tego nie pokazala...... ![]() ale podkreslam to jest moje zdanie, i inne opinie jak najbardziej szanuję i moze nawet podziwiam troche was i waszych chlopow ![]() moze tez kiedys stwierdze ze to nie byla dobra decyzjka ale planujemy miec jeszcze kilkoro dzieci więc bedzie szansa sprobowac )
|
|||
|
|
|
#1538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
paczka 58szt. - 8euro -czyli jakies 30 zl? paczka jumbo 74szt. - 16euro czyli 60zl? paczka jumbo 88szt.-17euro - 65zl? paczka jumbo 104 szt-18euro- 69zl? paczka mini 27szt.-5euro- 19zl Jak juz wczoraj doszlam do tego w polsce to tez zalezy gdzie ceny albo sie pokrywaja lub sa tylko ciut drozsze ( pewnie i tansze sie znajda ) Ja dalam przyklad z rosmana ale co sklep to inna cena . W tym ze warto polowac tu na promocje np w Real- wtedy ludzie naprawde kupuja pampersy kartonami taka taniocha ! Cos jak proszki do prania te wielkie 10 kilo ( jak ktos byl w niemczech to wie o co biega ) ![]() Sliczne ciuszki ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18745172] No i wczoraj odezwała się bydgoszczanaka. Są jeszcze w szpitalu, bo Malutka ma żółtaczkę. [/QUOTE] Bydgos kciuki za mala ![]() Spadam do pracy - dzis kruciutko i dobrze bo mi plecy juz na maksa siadaja - wczoraj przekazywalam czesc pracy i tyle sie po schodach ulazilam ze wieczorem nie moglam juz sie ruszyc - dzis troszke lepiej ale dalej boli ![]() juz nie dlugo moze dam rade -a pochwale sie jeszcze , ze wczoraj wieczorkiem bylam jescze z moim na zakupach obejzec mebelki ktore wybralam - no i kupilam je ![]() Gabryska ma juz mozna powiedziec kompletny pokoik ![]() Na razie meble w kartonach jak pojade do domu w maju to maz je zlozy i wtedy zrobie foty ![]() na razie kobity - spadam
|
|
#1539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a twojego męża te teksty nic...?zero...?
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18745510]...
Słuchajcie, do pokoju maluszkiej nie będziemy mebli dziecięcych na razie kupowali... Jakieś pomysły? Sugestie? Fotki znalezione w necie. Nie moje [/QUOTE]a wiec tak...sory ze zapytam i jeszcze nie wiem ,ale bedzie chlopiec czy dziewczynka? jesli chlopiec to ja pomalowalabym sciany na siwo w zwiazku ze srebrnymi dodatkami w szafach.widze mebelki bardzo ciemne wiec dodatki, czyli kolderka , zaslonka do okna bylyby na pewno jasne w koncu to pokoik dziecka...ale jaki kolor to juz Twoja inwencja...siwy na prawde pasuje do wszystkiego.ale do ciemnych mebli mozesz tak na prawde zrobic swzystko...to co na szybcika znalazlam.
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-04-22 o 09:51 |
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a małż nie komentował - znają się długo, to pewnie aż tak go to nie zdziwiło... |
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Ostatnio stwierdził, że chyba zacznie kupowac od razu 2 zgrzewki na raz, bo nie chce mu się tak często do makro jeździć ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18745172]melduje się z rana,,, ![]() wyobraźcie sobie, że dziś całą noc śniło mi się przedszkole... ![]() No i wczoraj odezwała się bydgoszczanaka. Są jeszcze w szpitalu, bo Malutka ma żółtaczkę. [/QUOTE] A ja wczoraj do pozna siedziałam z wizazu i śniłyście mi się Wy mamuśki ![]() Pozdrów Bydgoszczankę od nas |
|
|
|
|
#1543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzeba bylo powiedziec ze ciebie podniecaja trojkaty z kolegami meza z pracy....mysle ze wtedy dopiero tez poczulby ze przesadzil ze swoim komentarzem
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewuszka O siwym/szarym też myślałam, ale to ciemny pokój, boję się, że będzie przy takim kolorze ponuro ![]() A te poropozycje bardzo mi się podobają
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18745510]Nam położna mówiła, że dobrze coś z czekoladą mieć - coby cukier był, ale jest też wersja wafli ryżowych polanych czekoladą właśnie
Takie kupię, może jakieś biszkopty i jakiego marsa. Kurde, miałam pytać o coś, i zapomniałam... A, wiem. Słuchajcie, do pokoju maluszkiej nie będziemy mebli dziecięcych na razie kupowali - te, co mamy teraz w pokoju dalej u nas będą, ale do niej pójdą mebelki niespełna półroczne, które kupiliśmy nie wiedząc jeszcze o przeprowadzce, i zależało nam na pojemności. No i niezbyt trafione dla dziecka są, bo są z serii re-set BRW. [/QUOTE] A u nas na sr wymieniali same produkty bez czekolady, więc myslałam, że nie można takich. Tym bardziej, jak zaraz po porodzie bedzie się przystawiac dziecko do piersi... My w sypialni/pokoju małej tez mamy meble reset tylko, że kolor calvador (taki wiśniowy, nie ma juz w sprzedaży). Sciany pomalowane na delikatny neutralny kolor, coś jak cappucino - nie jestem w stanie dokładnie podać nazyw, a na jednej ze scian bardzo wzorzysta tapeta, na która niektórzy nie mogą patrzec bo kręci im się w głowie Więc może tez ożywisz swój pokój w ten sposób? Zawsze można taka tapetę zerwać i położyc inna jak się znudzi, łatwiej takie coś zrobic niż malować cały pokój |
|
|
|
#1547 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18745510]Nam położna mówiła, że dobrze coś z czekoladą mieć - coby cukier był, ale jest też wersja wafli ryżowych polanych czekoladą właśnie
Takie kupię, może jakieś biszkopty i jakiego marsa. Kurde, miałam pytać o coś, i zapomniałam... A, wiem. Słuchajcie, do pokoju maluszkiej nie będziemy mebli dziecięcych na razie kupowali - te, co mamy teraz w pokoju dalej u nas będą, ale do niej pójdą mebelki niespełna półroczne, które kupiliśmy nie wiedząc jeszcze o przeprowadzce, i zależało nam na pojemności. No i niezbyt trafione dla dziecka są, bo są z serii re-set BRW. Fotki w załącznikach - mamy szafę i kredensik, i teraz do tego zamierzamy dokupić jeszcze długaśną półkę na książki i komodę z samymi szufladami. No ale one są ciemne, i tak mi po głowie chodzi, z czym to połączyć? I mam na razie takie pomysły, co wy na to: 1. Ogólnie pokój machnąć na jakiś odcień żółci, ale nie słonecznej, tylko bardziej cytrynki/kanarka (ale widoczny kolor, nie bledzioch), a jako że meble mają srebrne dodatki - połączyć to z ciepłym odcieniem szarego lub jakąś zrebrną przecierką, lubię takie dupsy robić. Do tego pewnie jakieś fajne naklejasy. 2. Nie dokupować mebli z serii reset, tylko zamówić u stolarza (cenowo mniej więcej tak samo wyjdzie) komódkę i półki, ale - pomalować je właśnie taką cytrynowożółtą bejcą, i wyszedłby taki misz-masz stylów. Do tych mebelków zamówionych srebrne uchwyty czy wykończenia, plus - na pewno rozjaśniony byłby pokój. 3. Łóżeczko będę musiała przemalować jakąś farbą dla dziecka dobrą, bo na razie jest w odcieniu ciepłego, czerwonego drewna, od biedy teraz pasuje, ale do tych mebli reset wcale 4. Najpierw myślałam o połączeniu tych mebli z czerwienią - ale, że pokój jest dość ciemny, to owszem - czerwień ożywiłaby to, ale zarazem przytłoczyła i nie rozjaśniłaby. Czerwień zostawię sobie do przedpokoju Jakieś pomysły? Sugestie? [/QUOTE] Ja zamierzam się zaopatrzyć z batony typu musli w biedronce, są w czekoladzie i bardzo je lubię, bo nawet niezbyt słodkie są. A co do pokoiku, oj ja to nie lubię ciemnych mebli ale to przecież rzecz gustu. Każdy woli co innego, dlatego mi się wydaje że lepszy jest pomysł nr2. Możesz dołożyć zawsze jeszcze zielony np. Mnie się ogólnie podoba jak dzieciaczki mają w pokoju kolorowo. Możesz dodawać różne kolory, ale raczej pastelowe odcienie. Z tą farbą do łóżeczka to naprawdę uważaj, co by Agatkę nie uczuliło potem. Cytat:
- - - - - - - - - - A my dziś na szczęście się wyspaliśmy. A do kibelka to w sumie mało biegamy, ale jutro robię badania więc się okaże czy wszytko jest ok. Do tego od rana mnie nosi. Już przełożyłam zimowe rzeczy do pudeł, a letnie wyjęłam, ale niewiele ich się nadaje - biust mi urósł i część została w pudle i teraz wychodzi na to że czekają mnie zakupy po połogu co bym w ogóle miała co na siebie założyć ![]() A co do kosmetyków do szpitala to miałam już wcześniej napisać, ze mam miniaturki i próbki z YR. Zbieram próbki namiętnie i jak potem szykuje się krótki pobyt poza domem to mam zazwyczaj najmniejszą kosmetyczkę ze wszystkich, a wracając to jeszcze w połowie pustą ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18746398]A te poropozycje bardzo mi się podobają [/QUOTE]Jak dla mnie zbyt nowoczesne i takie bezosobowe, ale każdy ma swój gust. |
|
|
|
|
#1548 | |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18746398]Dziewuszka
O siwym/szarym też myślałam, ale to ciemny pokój, boję się, że będzie przy takim kolorze ponuro ![]() A te poropozycje bardzo mi się podobają [/QUOTE]to juz oczywiscie zalezy od Ciebie...co do ciemnych mebli , tez wczesniej myslalam ze nie bardzo pasuja ale jak widac na internecie jest mase pomyslow i pieknie to wyglada, nawet Twoj czerwony sie znalazl. Poszperaj troche, ja na necie znalazlam moja wymarzona sypialnie i az chce sie w niej "spac" A widze...bedzie Agatka ))))Cytat:
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-04-22 o 10:04 |
|
|
|
|
#1549 | |||||
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18738034]...
Trzymajcie kciuki za szybkie zaklimatyzowanie się mojego urwiska w przedszkolu. [/QUOTE]będzie dobrze ![]() Maksio to fajny i mądry chłopak ![]() Cytat:
![]() a jeśli chodzi o baldachim... jasne że nie księżniczka. ale jak Ci się podoba to można machnąć moskitierkę z szyfonu - będzie "lepiej brzmiało" niż baldachim, tak "surviwalowo" (mój tż na przykład już się podnieca moskitierami do wózków - bo tak faaajnie, do lasu można iść i dziecka muchy ani komary nie zjedzą )a niech spróbuje ![]() ![]() Cytat:
a małż co na to? ten koleś się chyba z własnym wackiem na rozumy pozamieniał... Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18745510]... U nas zimno, niecałe 5stopni, a na Pomorzu i w Białostockiem ponoć śnieg pada Z deszczem, ale jednak. W górach ma sam śnieg padać. Która pamięta czasy 1majowych pochodów i nieraz śnieg na nich? ![]() ... Słuchajcie, do pokoju maluszkiej nie będziemy mebli dziecięcych na razie kupowali - te, co mamy teraz w pokoju dalej u nas będą, ale do niej pójdą mebelki niespełna półroczne, które kupiliśmy nie wiedząc jeszcze o przeprowadzce, i zależało nam na pojemności. No i niezbyt trafione dla dziecka są, bo są z serii re-set BRW. Fotki w załącznikach - mamy szafę i kredensik, i teraz do tego zamierzamy dokupić jeszcze długaśną półkę na książki i komodę z samymi szufladami. No ale one są ciemne, i tak mi po głowie chodzi, z czym to połączyć? I mam na razie takie pomysły, co wy na to: 1. Ogólnie pokój machnąć na jakiś odcień żółci, ale nie słonecznej, tylko bardziej cytrynki/kanarka (ale widoczny kolor, nie bledzioch), a jako że meble mają srebrne dodatki - połączyć to z ciepłym odcieniem szarego lub jakąś zrebrną przecierką, lubię takie dupsy robić. Do tego pewnie jakieś fajne naklejasy. 2. Nie dokupować mebli z serii reset, tylko zamówic u stolarza (cenowo mniej więcej tak samo wyjdzie) komódkę i półki, ale - pomalować je właśnie taką cytrynowożółtą bejcą, i wyszedłby taki misz-masz stylów. Do tych mebelkó zamówionych srebrne uchwyty czy wykończenia, plus - na pewno rozjaśniony byłby pokój. 3. Łóżeczko będę musiała przemalować jakąś farbą dla dziecka dobrą, bo na razie jest w odcieniu ciepłego, czerwonego drewna, od biedy teraz pasuje, ale do tych mebli reset wcale 4. Najpierw myślałam o połączeniu tych mebli z czerwienią - ale, że pokój jest dość ciemny, to owszem - czerwień ożywiłaby to, ale zarazem przytłoczyła i nie rozjaśniłaby. Czerwień zostawię sobie do przedpokoju ...[/QUOTE] w lublinie też dzisiaj śnieg sypał... a teraz chmury takie czarne dosłownie wiszą... ![]() eee... a co do mebli... ciężka sprawa, ja bym chyba postawiła na te żółciutkie ściany, takie wesołe. a reszta stonowana, tak jak piszesz w punkcie pierwszym. ja bardzo lubię ciemne meble, sami takie mamy, tylko że połączone z kolorem kremowym i kakaowym. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1550 |
|
Zadomowienie
|
Lea zapomniałam dopisać gratki dla mamusi, że tak dzielnie zniosła wysłanie synka do przedszkola.
Bo Maksiu to pewnie nie będzie miał większych problemów z przyzwyczajeniem się, raczej jego mamaHanjah gratki, że udało się mieszkanko znaleźć
|
|
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1874672 2]co do wielkości małego to taki średni raczej niż duży... ale prorokować to sobie można...
![]() a jeśli chodzi o baldachim... jasne że nie księżniczka. ale jak Ci się podoba to można machnąć moskitierkę z szyfonu - będzie "lepiej brzmiało" niż baldachim, tak "surviwalowo" (mój tż na przykład już się podnieca moskitierami do wózków - bo tak faaajnie, do lasu można iść i dziecka muchy ani komary nie zjedzą )[/QUOTE] nie koniecznie musi byc ten baldachim, wiec sie nie upieram heheh, moj juz planuje wspolne gry w pilke z malym...a ten jescze w brzuchu siedzi...zupelna powaga
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zadomowienie
|
witam.Dziś dużo nie napiszę bo wstałam przeziębiona
![]() Zaraz pędzę zrobić sobie napar z majeranku i sody-ostatnio pomógł Do tego remont łazienki!Nie ma wanny,pralka stoi u córki w pokoju..... Jak na to wszystko patrze to mi się ży.....chce za przeproszeniem. Mąż wczoraj mnie pocieszył,że skończy remont 8 maja!Dziś będzie wylewał posadzkę.Żeby się załatwić będzie trzeba fruwać:/ OMG ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
i współczuję przeprowadzki
|
|
#1553 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18745510]Kurde, miałam pytać o coś, i zapomniałam... A, wiem.
Słuchajcie, do pokoju maluszkiej nie będziemy mebli dziecięcych na razie kupowali - te, co mamy teraz w pokoju dalej u nas będą, ale do niej pójdą mebelki niespełna półroczne, które kupiliśmy nie wiedząc jeszcze o przeprowadzce, i zależało nam na pojemności. No i niezbyt trafione dla dziecka są, bo są z serii re-set BRW. Fotki w załącznikach - mamy szafę i kredensik, i teraz do tego zamierzamy dokupić jeszcze długaśną półkę na książki i komodę z samymi szufladami. No ale one są ciemne, i tak mi po głowie chodzi, z czym to połączyć? I mam na razie takie pomysły, co wy na to: 1. Ogólnie pokój machnąć na jakiś odcień żółci, ale nie słonecznej, tylko bardziej cytrynki/kanarka (ale widoczny kolor, nie bledzioch), a jako że meble mają srebrne dodatki - połączyć to z ciepłym odcieniem szarego lub jakąś zrebrną przecierką, lubię takie dupsy robić. Do tego pewnie jakieś fajne naklejasy. 2. Nie dokupować mebli z serii reset, tylko zamówic u stolarza (cenowo mniej więcej tak samo wyjdzie) komódkę i półki, ale - pomalować je właśnie taką cytrynowożółtą bejcą, i wyszedłby taki misz-masz stylów. Do tych mebelkó zamówionych srebrne uchwyty czy wykończenia, plus - na pewno rozjaśniony byłby pokój. 3. Łóżeczko będę musiała przemalować jakąś farbą dla dziecka dobrą, bo na razie jest w odcieniu ciepłego, czerwonego drewna, od biedy teraz pasuje, ale do tych mebli reset wcale 4. Najpierw myślałam o połączeniu tych mebli z czerwienią - ale, że pokój jest dość ciemny, to owszem - czerwień ożywiłaby to, ale zarazem przytłoczyła i nie rozjaśniłaby. Czerwień zostawię sobie do przedpokoju Jakieś pomysły? Sugestie? Fotki znalezione w necie. Nie moje [/QUOTE]Szajka, bardzo podoba mi sie pomysl nr1, juz to widze, pieknie beda sie komponowac razem. kanarkowy kolorek srebrno-szare dodatki - ![]() ![]() klask i: Pomysly Ewika - tez bardzo ok.---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Ale fajniusio!!! gratuluje, od razu dzien jasniejszy co?? |
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Szajajaba ja bym pomalowała raczej w koloże cytrynki. <oim zdaniem zrobi się cieplejszy pokój
My generalnie mamy meble też nie typowo dziecięce, tylko pod kolor szafy. Zamierzałam nakleić świecące gwiazdki nad przewijak ale chyba jednak dam je na sufit- tylko jak mała będzie ciut większa, a nad przewijak jakieś kolorowe motylki lub kwiatki żeby pokój nieco dziecinniej wyglądał. A nad kołyską będzie obrazek z aniołkiem plus ewentualnie napis "Kornelcia", ale to jeszcze nie jestem pewna nie chcę przesadzić. Firankę mam zwykłą gładką z takimi kółkami. Dzięcięce by nam nie pasowały. Dziewczyny wy macie doświadczenie z muffinami. Ja nigdy nie piekłam, muszę mieć taką formę specjalną czy wystarczy jak mam te papierowe papilotki. Ale boję się że się w nich rozleją na boki. Ja wodę też hektolitrami piję. Mąż zgrzewkami kupuje
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-04-22 o 11:30 |
|
|
|
#1555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18745510]
A propos MUSTELLI - wiecie, że to po łacinie oznacza łasicę? U nas położna sprawę postawiła bardzo czysto, podobało mi się to. My nie myślimy o wynajęciu, ale na SR jedna dziewczyna spytała o to (nawiasem mówiąc, rozwaliła mnie - miałam wrażenie, że takie prywatne wynajęcia to załatwia się prywatnie, a nie na forum ), a położna jej powiedziała, że tak naprawdę robi to bardzo niechętnie - bo nie jesteśmy w stanie dokładnie określić terminu porodu, ktoś ma na 10maja, a zaczyna rodzić 1 maja/25maja i co? A może w tym samym czasie zacząć rodzić kilka kobiet - bez sensu takie umawianie się dla położnej, która ma stałą pracę. Wiadomo, co innego z CC, ale przy normalnym porodzie ona byłą niechętna. Kropka - ściskaj nogi i koreczek wsadź Nie wiem, czemu nie dziwię się snom ![]() Pozdrów tam Bydgośkę z Luizką, niech się odżółtaczkują! U nas zimno, niecałe 5stopni, a na Pomorzu i w Białostockiem ponoć śnieg pada Z deszczem, ale jednak. W górach ma sam śnieg padać. Która pamięta czasy 1majowych pochodów i nieraz śnieg na nich? ![]() Kurde, miałam pytać o coś, i zapomniałam... A, wiem. Słuchajcie, do pokoju maluszkiej nie będziemy mebli dziecięcych na razie kupowali - te, co mamy teraz w pokoju dalej u nas będą, ale do niej pójdą mebelki niespełna półroczne, które kupiliśmy nie wiedząc jeszcze o przeprowadzce, i zależało nam na pojemności. No i niezbyt trafione dla dziecka są, bo są z serii re-set BRW. Fotki w załącznikach - mamy szafę i kredensik, i teraz do tego zamierzamy dokupić jeszcze długaśną półkę na książki i komodę z samymi szufladami. No ale one są ciemne, i tak mi po głowie chodzi, z czym to połączyć? I mam na razie takie pomysły, co wy na to: 1. Ogólnie pokój machnąć na jakiś odcień żółci, ale nie słonecznej, tylko bardziej cytrynki/kanarka (ale widoczny kolor, nie bledzioch), a jako że meble mają srebrne dodatki - połączyć to z ciepłym odcieniem szarego lub jakąś zrebrną przecierką, lubię takie dupsy robić. Do tego pewnie jakieś fajne naklejasy. 2. Nie dokupować mebli z serii reset, tylko zamówic u stolarza (cenowo mniej więcej tak samo wyjdzie) komódkę i półki, ale - pomalować je właśnie taką cytrynowożółtą bejcą, i wyszedłby taki misz-masz stylów. Do tych mebelkó zamówionych srebrne uchwyty czy wykończenia, plus - na pewno rozjaśniony byłby pokój. 3. Łóżeczko będę musiała przemalować jakąś farbą dla dziecka dobrą, bo na razie jest w odcieniu ciepłego, czerwonego drewna, od biedy teraz pasuje, ale do tych mebli reset wcale 4. Najpierw myślałam o połączeniu tych mebli z czerwienią - ale, że pokój jest dość ciemny, to owszem - czerwień ożywiłaby to, ale zarazem przytłoczyła i nie rozjaśniłaby. Czerwień zostawię sobie do przedpokoju Jakieś pomysły? Sugestie? Fotki znalezione w necie. Nie moje [/QUOTE]Łasica ![]() Ja osobiście tez nie rozumiem własnie takiego wynajmowania położnej na poród.. Jasne fajnie jak sie ma jakąś zaprzyjaźnioną, ale kobieta to tykająca bomba i może w każdej chwili urodzić (przy końcówce ) i co jak się jej zapłaci, umówi na jakiś dzień zacznie rodzic wogole w innym terminie a ona bedzie już przy porodzie.. ? Tak samo jak moja znajoma zrezygnowała z super lekarza bo powiedział ze nie gwarantuje że bedzie przy porodzie nawet jak mu się zapłaci.. bo po 1. mieszka daleko i nie wiadomo czy by dojechał, rodzi w okresie Bożego Narodzenia a co jak zacznie rodzić w wigilie!? Powiedział że jak bedzie na dyżurze to bedzie.. a ona teraz chodzi i psuje mu opinie że nie traktuje swoich pacjentek powaznie ![]() A mi do tych mebli pasuje fiolet Taka lawenda.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak pytam, bo mój tata robi zakupy w niemczech.. Kupuje rózne żele do prania, płyny do płukania, bo jest dużo taniej.. Ale nie wiem w jakim sklepie A wiem ze u mnie gość sprzedaje też Pampersy z Niemiec, a wiadomo ze on tez chce zarobić więc trochę podwyzsza ceny a mimo wszystko i tak wychodzi taniej niż u nas w sklepie Więc musi tatko zobaczyć ile kosztują, ale teraz pomyślałam za późno, bo zanim mu powiedziałam to już własnie zrobił zakupy i wraca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja miałam dziś spokojną noc Wstałam 2 razy na siusiu i kładłam sie bez myśli 'czy to ta nooc'
|
||||
|
|
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18738034]
Trzymajcie kciuki za szybkie zaklimatyzowanie się mojego urwiska w przedszkolu. [/QUOTE]trzymamy mocno zreszta ten mały urwisek jest juz bardzo dorosły i duze ![]() dla niego---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
mnie tez straszył ze wczesnie urodze mialam 3 lewe ataki i jak narazie odpukac jeszcze w dwupaku no chciałabym zeby jeszcze troche mała wytrzymała przynajmniej do tego 1 maja ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|
#1557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do placków to u mnie odwrotnie ja zawsze je lubiałam a mój mąż nienawidzi ale teraz i tak nie jem ze wzgledu na to że są takie tłuste.. Cytat:
łącze się z tobą w bólu remontu u mnie teraz robimy całą górę i wg na nic czasu nie mam...![]() najgorsze ze nie mogę się na nic zdecydować ![]() a jak tam z waszą wagą? u mnie "ciężko" 33tc i 2 d a ja już ok 14 kg na plusie najgorsze jest to iż jestem cały czas glodna i nic na to nie poradzę... a mój gin ostatnio mnie badał i stwierdził że nie mam żadnych obrzęków i jestem okazem zdrowia no ale to przecież zrozumiałe bo w moim wieku 16, 17 lat..... to normalnie, aż mnie zatkało i nie wiedziałam co mam powiedzieć
|
||
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1559 |
|
Konto usunięte
|
Kardashi, też o lawendzie myślałam, ale moja mama ma 2 piętra wyżej ciemne meble z lawendą - wygląda to super, ale chociaż na 3 piętrze u niej jest jaśniej, niż my na 1 będziemy mieli, to jednak ciemnawo :/ To samo myślę z czerwonym by było, ja kocham ten kolor i pierwsza myśl była taka - machnąć 3 ściany szare jaśniutkie, 1 czerwoną a meble reset dokupić z czerwonymi przodami (jest taka opcja). Ale ciemno będzie!
![]() Jeszcze tak myślałam o jaśniuteńkiej zieleni, żywej jakiejś no i o niebieskim jaśniutkim, coś jak pokazała Ewciak. No nic, będziem kombinować. Na razie małżowinka nie wie nic o mych planach kolorystycznych ![]() A dzisiaj u nas pogrzeb G. Dolniaka, zmarłego w katastrofie, korki, utrudniony wyjazd z miasta... |
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

), a położna jej powiedziała, że tak naprawdę robi to bardzo niechętnie - bo nie jesteśmy w stanie dokładnie określić terminu porodu, ktoś ma na 10maja, a zaczyna rodzić 1 maja/25maja i co? A może w tym samym czasie zacząć rodzić kilka kobiet - bez sensu takie umawianie się dla położnej, która ma stałą pracę. Wiadomo, co innego z CC, ale przy normalnym porodzie ona byłą niechętna.
Ale i tak się cieszę
wczoraj moj maz nalegal bysmy obejrzeli jakis filmik z porodu i skusilam sie obejrzelismy pierwszy raz filmik trwal tylko 3 minuty moj maz przez moment zamilkl a jasie wystraszylam tego naciecia krocza bardziej
ale stwierdzilsmy ze juz wiecej niechcemy ogladac hehe

i teraz wychodzi na to że czekają mnie zakupy po połogu co bym w ogóle miała co na siebie założyć 

klask i: Pomysly Ewika - tez bardzo ok.