Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 08:03   #1531
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Margo, myslisz, ze koles Twojego malz chcialby zobaczyc??
jak on taki zbok, to może i by chciał :P
Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Ok zmykam spałaszować pomarańczka bo zjadłam na razie tylko bułę- czekam jak M wstanie, a on dalej śpi a ja tu padam z łodu. Potem mi powie dlaczego mnie nie budzisz jak nie możesz spać
u nas to samo. ja wstaję wcześniej i zanim małż się obudzi lub ja go obudzę, to muszę zjeść I śniadanie, bo inaczej nie dotrwam do tego, które potem jemy wspólnie (oczywiście mowa o dniach, gdy jest rano w domu,..).

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:22   #1532
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

melduje się z rana,,,
wyobraźcie sobie, że dziś całą noc śniło mi się przedszkole...

No i wczoraj odezwała się bydgoszczanaka.
Są jeszcze w szpitalu, bo Malutka ma żółtaczkę.

zmykam na zakupy, na pocztę, do kuzynki na kawke, a potem na 13:00 do przedszkola.
do potem.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:49   #1533
margo80
Zakorzenienie

Lea - Maksio na pewno sobie poradzi, pewnie przejmujesz się bardziej niż on

Bydgoś leży, to małż na pewno zdąży poskładać szafę i dokończyć przygotowania na ich przyjście.

zrobiłam sobie wczoraj przegląd ciuszków. na razie tych, które są "moje", bo sama kupiłam albo kupiła teściowa. wychodzi na to, że mam za dużo bodziaków na krótki rękaw (wmawiam sobie, że są praktyczne i nigdy ich za wiele), a praktycznie nie mam śpiochów i czapeczek.
dziś przejrzę jeszcze to, co dostaliśmy "do zwrotu" - rzeczy od kuzynki małża i tej mojej koleżanki. po weekendzie udam się w kierunku All na ewentualne zakupy, na razie tylko zaznaczam sobie co ciekawsze aukcje. może się okazać, że jednak nie będę musiała za dużo dokupić, bo u teściowej czekają kolejne upolowane w lumpku ciuszki (nie wiem jakie) i jeszcze jedna dostawa od kuzynki małża.
w niedzielę przywieziemy też gondolę, fotelik samochodowy, matę edukacyjną i jakiś wypasiony leżaczek.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-04-22, 08:55   #1534
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

To jesteś lepsza, ja szczoteczki nie mam przygotowanej, bo mam jedną, nie kupiłam drugiej sierota... Ale wyprałam koszulę do szpitala i taką starą do porodu ekstra. Ale w szafie są.
Szczoteczkę bezczelnie mamie ukradłam Stała u niej zapasowa, to krzyknęłam, że biorę, bo sama pewnie bym ciągle nie kupiła.

Cytat:
Opuchłam już dziś na maksa, żegnam więc Was, trzymajcie się i nie przesadzajcie z rozpakowywaniem przed czasem.

Dobranoc.
Mnie paluchy ręczne puchną. Nie bardzo widać, ale czuję, bo ciężko mi się je zgina

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
koszule i szlafrok też mam wyprane w szafie
ale za to dzidkowe ciuszki szpitalne leżą wyprane ale nie wyprasowane, jakoś weny na prasowanie nie mogę złapać

A ja mogę prasować i prasować Nienawidzę myć podłóg i odkurzać, kurzy ścierać - ale prasowanie i mycie garów - proszę bardzo I prać lubię.

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

Ja juz zakupilam wafle ryzowe, moze jeszcze wezmę pieczywo chrupkie albo jakies biszkopty
Nam położna mówiła, że dobrze coś z czekoladą mieć - coby cukier był, ale jest też wersja wafli ryżowych polanych czekoladą właśnie Takie kupię, może jakieś biszkopty i jakiego marsa.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
No to trzymam kciuki by coś się rozwarła ta szyjka
Dzięki Bo ja ciągle upieram się, że wcześniej urodzę

Cytat:

szajunka - kupilam mleko hipp wczoraj, nie mialam w planach, ale dalas mi kobietko do myslenia

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! szyjki otwierajcie sie, bo juz czas nadchodzi, hehe.

Ja ze smarowidel uzywalam mustelle a teraz perfecte mama i oliwke z rossmana,z obu jestem bardzo zadowolona.
No to teraz nie wiem, czy wam życzyć zużycia mleka, czy nie?

Dzięki za kciuki.

A propos MUSTELLI - wiecie, że to po łacinie oznacza łasicę?

Cytat:
Daf a powiem Ci że nie pytałam . Na jutro jesteśmy umówieni z położną, co prawda nie byla zachwycona że na 10 maja termin tzn. że już prawie- bo jest rozchwytywana strasznie z tego co wiem- ale baardzo miła babka, prznajmniej przez telefon Ni euświadomiłam jej jeszcze że ze mną do końca to nie wiadomo jak to będzie czy nie cc ale to jutro jak się spotkamy. Ma dyżur od 7 do 19 i mam się zjawić.

Kropka no to nieciekawie- wiele dni do wyboru na poród nie masz to ściskaj nogi ile wlezie
U nas położna sprawę postawiła bardzo czysto, podobało mi się to. My nie myślimy o wynajęciu, ale na SR jedna dziewczyna spytała o to (nawiasem mówiąc, rozwaliła mnie - miałam wrażenie, że takie prywatne wynajęcia to załatwia się prywatnie, a nie na forum ), a położna jej powiedziała, że tak naprawdę robi to bardzo niechętnie - bo nie jesteśmy w stanie dokładnie określić terminu porodu, ktoś ma na 10maja, a zaczyna rodzić 1 maja/25maja i co? A może w tym samym czasie zacząć rodzić kilka kobiet - bez sensu takie umawianie się dla położnej, która ma stałą pracę. Wiadomo, co innego z CC, ale przy normalnym porodzie ona byłą niechętna.

Kropka - ściskaj nogi i koreczek wsadź

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18745172]melduje się z rana,,,

zmykam na zakupy, na pocztę, do kuzynki na kawke, a potem na 13:00 do przedszkola.
do potem.[/QUOTE]

Nie wiem, czemu nie dziwię się snom

Pozdrów tam Bydgośkę z Luizką, niech się odżółtaczkują!

U nas zimno, niecałe 5stopni, a na Pomorzu i w Białostockiem ponoć śnieg pada Z deszczem, ale jednak. W górach ma sam śnieg padać. Która pamięta czasy 1majowych pochodów i nieraz śnieg na nich?

Kurde, miałam pytać o coś, i zapomniałam... A, wiem.

Słuchajcie, do pokoju maluszkiej nie będziemy mebli dziecięcych na razie kupowali - te, co mamy teraz w pokoju dalej u nas będą, ale do niej pójdą mebelki niespełna półroczne, które kupiliśmy nie wiedząc jeszcze o przeprowadzce, i zależało nam na pojemności. No i niezbyt trafione dla dziecka są, bo są z serii re-set BRW. Fotki w załącznikach - mamy szafę i kredensik, i teraz do tego zamierzamy dokupić jeszcze długaśną półkę na książki i komodę z samymi szufladami. No ale one są ciemne, i tak mi po głowie chodzi, z czym to połączyć? I mam na razie takie pomysły, co wy na to:

1. Ogólnie pokój machnąć na jakiś odcień żółci, ale nie słonecznej, tylko bardziej cytrynki/kanarka (ale widoczny kolor, nie bledzioch), a jako że meble mają srebrne dodatki - połączyć to z ciepłym odcieniem szarego lub jakąś zrebrną przecierką, lubię takie dupsy robić. Do tego pewnie jakieś fajne naklejasy.

2. Nie dokupować mebli z serii reset, tylko zamówic u stolarza (cenowo mniej więcej tak samo wyjdzie) komódkę i półki, ale - pomalować je właśnie taką cytrynowożółtą bejcą, i wyszedłby taki misz-masz stylów. Do tych mebelkó zamówionych srebrne uchwyty czy wykończenia, plus - na pewno rozjaśniony byłby pokój.

3. Łóżeczko będę musiała przemalować jakąś farbą dla dziecka dobrą, bo na razie jest w odcieniu ciepłego, czerwonego drewna, od biedy teraz pasuje, ale do tych mebli reset wcale

4. Najpierw myślałam o połączeniu tych mebli z czerwienią - ale, że pokój jest dość ciemny, to owszem - czerwień ożywiłaby to, ale zarazem przytłoczyła i nie rozjaśniłaby. Czerwień zostawię sobie do przedpokoju

Jakieś pomysły? Sugestie?

Fotki znalezione w necie. Nie moje
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:03   #1535
hanjah
Zakorzenienie

Znaleźliśmy mieszkanie Teraz jeszcze "tylko" formalności i przeprowadzka Ale i tak się cieszę
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:06   #1536
Konto usunięte

Gratuluję Hanjah
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:14   #1537
jamaicaP
Rozeznanie

[QUOTE=Darianna25;18729868]

My mamy zamiar rodzić razem.
Maż bardzo wrazliwy jest.Boi sie o mnie i o dziecko.Zaglądac tam mu nie pozwolę.

QUOTE]

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
wczoraj moj maz nalegal bysmy obejrzeli jakis filmik z porodu i skusilam sie obejrzelismy pierwszy raz filmik trwal tylko 3 minuty moj maz przez moment zamilkl a jasie wystraszylam tego naciecia krocza bardziej ale stwierdzilsmy ze juz wiecej niechcemy ogladac hehe damy rade maz bedzie przy mnie na sali porodowej jak i rowniez moja mamuska z racji tego ze jest polozna ale ciaze prowadzi mi inna polozna ona tylko przy porodzie bedzie jak doleci na czas z pl
Cytat:
Różne opinie o tym słyszałam, ale żadna znana mi kobieta jeszcze nie zmieniła w trakcie zdania. Odwrotnie, żałowały, że są same, jeśli były. A te co same nie były błogosławiły Boga, że ktoś im plecy masuje, pod prysznic wejść pomaga i po nocy w korytarzu z nimi chodzi.

A to czemu? Na wojnę mogą iść, zabijać, świnie posiekać czy krowę, a na poród własnego dziecka nie mogą patrzeć? Nikt im nie każe w krocze kobicie zaglądać przecież... mają być przy głowie.

Koleżanka zaczęła w pt. i rodziła do pon. rano, gdy się obsługa zmieniła i trzeci z kolei gin zarządził cesarkę. Laska już nie chodziła nawet o własnych siłach... tylko leżała i stękała. Ostatnich godzin to nawet nie pamięta z wycieńczenia ...

Mężowi to powiem...

Ja kolegi w pracy pytałam ostatnio jak wrażenia. Powiedział, że spoko. Inny w szoku, mówi że on nie, nie idzie, to nie dla niego... A ten mu na to: a kto Tobie każe w "szczegóły" wnikać? Tam się tyle ważnego dzieje, że masz co robić, a na pewne rzeczy nie należy zwracać uwagi i tyle.

Pytam się go czy sam chciał, czy drugi raz pójdzie i czy coś mu tam nie halo... A on mi na to, że żona chciała to poszedł i nie żałuje i że drugi raz jak ona zechce to też pójdzie i że tak, jedno mu się w porodzie nie podobało, to że po nastu godz. był cholernie głodny... i następnym razem kanapki sobie zrobi jak się żona będzie myła przed wyjściem.
Cytat:
Całkiem błędne założenie...
On nie ma się przyglądać, ma jej pomóc!!!

Moja po porodzie mojego brata płakała, że sama była tyle czasu a było tak ciężko... Teraz, jak minęło 20 lat to też mi mówi, że ona by nie chciała.
Ale temat ucięłam i już koniec. Raz czy dwa gębę otworzyła.

Teraz ojciec zaczyna, że to nie miejsce dla chłopa... ale ja ostro reaguję, więc gadki są krótkie.

dziewczyny, ja po prostu mowie ze ja wole sama jednak....
to ze zakladacie ze on tam nie zajrzy... no powiem wam ze to roznie bywa ale nawet nie chodzi o ten fakt, po prostu mnie by irytowalo bardziej ...

obecnosc meza przed sama akcja owszem jak najbardziej, masowanie, glaskanie, samo bycie obok, tego bardzo chcę, ale juz podczas porodu..

jak sie mecze skurcze okropne a on mowi ,,rozluznij sie, moze wody, moze sie poloz moze wstan moze to siamto.... grrrrr hehehee

a jak facet moze pomoc jak juz kobieta rodzi???? jedynie tego nie rozumiem....mi wystarczy sama swiadomosc ze on jest opieka w szpitalach zawsze byla ponizej ludzkiej godnosci i nie sadze zeby moj facet swoim pojawieniem sie w szpitalu nagle zmienil

film z porodu tez ogladalam kilka nawet, i szczerze mowiac sama sie przerazilam a mezowi bym tego nie pokazala......

ale podkreslam to jest moje zdanie, i inne opinie jak najbardziej szanuję i moze nawet podziwiam troche was i waszych chlopow
moze tez kiedys stwierdze ze to nie byla dobra decyzjka ale planujemy miec jeszcze kilkoro dzieci więc bedzie szansa sprobowac )
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:23   #1538
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Mam pytanko do mamusiek z Niemiec
Któraś tu pisała, ale nie pamiętam która
Ile w Niemczech kosztują Pampersy ? W przeliczeniu na złotówki
Zalezy jaka paczka i czy podczas promocji ktore sa tu na biezaco czy cena normalna , choc co sklep to inna cena np. cena w rosmanie ( bez promocji)( rozmiary male pieluch)
paczka 58szt. - 8euro -czyli jakies 30 zl?
paczka jumbo 74szt. - 16euro czyli 60zl?
paczka jumbo 88szt.-17euro - 65zl?
paczka jumbo 104 szt-18euro- 69zl?
paczka mini 27szt.-5euro- 19zl
Jak juz wczoraj doszlam do tego w polsce to tez zalezy gdzie ceny albo sie pokrywaja lub sa tylko ciut drozsze ( pewnie i tansze sie znajda )
Ja dalam przyklad z rosmana ale co sklep to inna cena . W tym ze warto polowac tu na promocje np w Real- wtedy ludzie naprawde kupuja pampersy kartonami taka taniocha !
Cos jak proszki do prania te wielkie 10 kilo ( jak ktos byl w niemczech to wie o co biega )
Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
ale maaaaalo widac
Sliczne ciuszki

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18745172]

[/QUOTE]

Bydgos kciuki za mala

Spadam do pracy - dzis kruciutko i dobrze bo mi plecy juz na maksa siadaja - wczoraj przekazywalam czesc pracy i tyle sie po schodach ulazilam ze wieczorem nie moglam juz sie ruszyc - dzis troszke lepiej ale dalej boli
juz nie dlugo moze dam rade -
a pochwale sie jeszcze , ze wczoraj wieczorkiem bylam jescze z moim na zakupach obejzec mebelki ktore wybralam - no i kupilam je
Gabryska ma juz mozna powiedziec kompletny pokoik
Na razie meble w kartonach jak pojade do domu w maju to maz je zlozy i wtedy zrobie foty
na razie kobity - spadam

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:24   #1539
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
wwiecie, tak się dziwnie zakłopotana dziś poczułam. odwiedził nas kolega małża z pracy. sam siebie określa jako "hedonistę", ja bym powiedziała nawet więcej, ale nie będę mu łatek przypinać. w każdym razie czułam się pożerana wzrokiem po czym padł tekst, że kobiety w ciąży mają coś w sobie i pytanie, czy ściemniały mi brodawki, bo jak stwierdził, bardzo go to kręci.
dodam, że małż był cały czas obok, a ja nie wiedziałam, gdzie oczy podziać
o jezu jaki obleśny typ.... ja bym od razu powiedziala cos w stylu ,,zrob jakiejs dziewczynie dziecko i sie dowiedz" fuuuj nie cierpie takich cwaniaczkowatych tekstow...
a twojego męża te teksty nic...?zero...?
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:42   #1540
ewciak123
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18745510]...
Słuchajcie, do pokoju maluszkiej nie będziemy mebli dziecięcych na razie kupowali...
Fotki znalezione w necie. Nie moje [/QUOTE]
a wiec tak...sory ze zapytam i jeszcze nie wiem ,ale bedzie chlopiec czy dziewczynka? jesli chlopiec to ja pomalowalabym sciany na siwo w zwiazku ze srebrnymi dodatkami w szafach.widze mebelki bardzo ciemne wiec dodatki, czyli kolderka , zaslonka do okna bylyby na pewno jasne w koncu to pokoik dziecka...ale jaki kolor to juz Twoja inwencja...siwy na prawde pasuje do wszystkiego.ale do ciemnych mebli mozesz tak na prawde zrobic swzystko...to co na szybcika znalazlam.

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-04-22 o 09:51
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:44   #1541
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
o jezu jaki obleśny typ.... ja bym od razu powiedziala cos w stylu ,,zrob jakiejs dziewczynie dziecko i sie dowiedz" fuuuj nie cierpie takich cwaniaczkowatych tekstow...
a twojego męża te teksty nic...?zero...?
koleś ma już dwoje swoich

a małż nie komentował - znają się długo, to pewnie aż tak go to nie zdziwiło...

Ewcia
Przemek
Stary 2010-04-22, 09:45   #1542
velluto
Zadomowienie

Dzien dobry
Cytat:
Ostatnio bardzo duzo pije, az sama jestem zdziwiona, bo przed ciaza kawka dwie w ciagu dnia, jakis soczek ewentualnie woda i juz, a teraz?? hektolitry wody, soczkow wyciskanych, soczkow rozcienczanych. No oczywiscie latam potem do kibelka, ale mam po czym
Ja piję tyle, że mąż przywozi do domu wodę i soki całymi zgrzewkami, już nie bawi się w pojedyncze butelki Ostatnio stwierdził, że chyba zacznie kupowac od razu 2 zgrzewki na raz, bo nie chce mu się tak często do makro jeździć
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18745172]melduje się z rana,,,

[/QUOTE]
A ja wczoraj do pozna siedziałam z wizazu i śniłyście mi się Wy mamuśki Zamiast twarzy każda miała obrazek z avka

Pozdrów Bydgoszczankę od nas Niech szybko wracaja do domu
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:49   #1543
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
koleś ma już dwoje swoich

a małż nie komentował - znają się długo, to pewnie aż tak go to nie zdziwiło...
heheheh , widze ze kolega malza staje sie wielce popularny na tym forum trzeba bylo powiedziec ze ciebie podniecaja trojkaty z kolegami meza z pracy....mysle ze wtedy dopiero tez poczulby ze przesadzil ze swoim komentarzem
Stary 2010-04-22, 09:49   #1544
Konto usunięte

Cytat:
a wiec tak...sory ze zapytam i jeszcze nie wiem ,ale bedzie chlopiec czy dziewczynka? jesli chlopiec to ja pomalowalabym sciany na siwo w zwiazku ze srebrnymi dodatkami w szafach.widze mebelki bardzo ciemne wiec dodatki, czyli kolderka , zaslonka do okna bylyby na pewno jasne w koncu to pokoik dziecka...ale jaki kolor to juz Twoja inwencja...siwy na prawde pasuje do wszystkiego.ale do ciemnych mebli mozesz tak na prawde zrobic swzystko...to co na szybcika znalazlam.

Dziewuszka O siwym/szarym też myślałam, ale to ciemny pokój, boję się, że będzie przy takim kolorze ponuro
A te poropozycje bardzo mi się podobają Muszę coś zgapić
Stary 2010-04-22, 09:51   #1545
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
heheheh , widze ze kolega malza staje sie wielce popularny na tym forum trzeba bylo powiedziec ze ciebie podniecaja trojkaty z kolegami meza z pracy....mysle ze wtedy dopiero tez poczulby ze przesadzil ze swoim komentarzem
a ja myślę, że po tekście o trójkącie, zechciałby go wcielić w życie...

Ewcia
Przemek
Stary 2010-04-22, 09:53   #1546
velluto
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18745510]Nam położna mówiła, że dobrze coś z czekoladą mieć - coby cukier był, ale jest też wersja wafli ryżowych polanych czekoladą właśnie Takie kupię, może jakieś biszkopty i jakiego marsa.

Słuchajcie, do pokoju maluszkiej nie będziemy mebli dziecięcych na razie kupowali - te, co mamy teraz w pokoju dalej u nas będą, ale do niej pójdą mebelki niespełna półroczne, które kupiliśmy nie wiedząc jeszcze o przeprowadzce, i zależało nam na pojemności. No i niezbyt trafione dla dziecka są, bo są z serii re-set BRW.
[/QUOTE]

A u nas na sr wymieniali same produkty bez czekolady, więc myslałam, że nie można takich. Tym bardziej, jak zaraz po porodzie bedzie się przystawiac dziecko do piersi...

My w sypialni/pokoju małej tez mamy meble reset tylko, że kolor calvador (taki wiśniowy, nie ma juz w sprzedaży). Sciany pomalowane na delikatny neutralny kolor, coś jak cappucino - nie jestem w stanie dokładnie podać nazyw, a na jednej ze scian bardzo wzorzysta tapeta, na która niektórzy nie mogą patrzec bo kręci im się w głowie Więc może tez ożywisz swój pokój w ten sposób? Zawsze można taka tapetę zerwać i położyc inna jak się znudzi, łatwiej takie coś zrobic niż malować cały pokój
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:00   #1547
bratkab
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18745510]Nam położna mówiła, że dobrze coś z czekoladą mieć - coby cukier był, ale jest też wersja wafli ryżowych polanych czekoladą właśnie Takie kupię, może jakieś biszkopty i jakiego marsa.

Słuchajcie, do pokoju maluszkiej nie będziemy mebli dziecięcych na razie kupowali - te, co mamy teraz w pokoju dalej u nas będą, ale do niej pójdą mebelki niespełna półroczne, które kupiliśmy nie wiedząc jeszcze o przeprowadzce, i zależało nam na pojemności. No i niezbyt trafione dla dziecka są, bo są z serii re-set BRW. Fotki w załącznikach - mamy szafę i kredensik, i teraz do tego zamierzamy dokupić jeszcze długaśną półkę na książki i komodę z samymi szufladami. No ale one są ciemne, i tak mi po głowie chodzi, z czym to połączyć? I mam na razie takie pomysły, co wy na to:

1. Ogólnie pokój machnąć na jakiś odcień żółci, ale nie słonecznej, tylko bardziej cytrynki/kanarka (ale widoczny kolor, nie bledzioch), a jako że meble mają srebrne dodatki - połączyć to z ciepłym odcieniem szarego lub jakąś zrebrną przecierką, lubię takie dupsy robić. Do tego pewnie jakieś fajne naklejasy.

2. Nie dokupować mebli z serii reset, tylko zamówić u stolarza (cenowo mniej więcej tak samo wyjdzie) komódkę i półki, ale - pomalować je właśnie taką cytrynowożółtą bejcą, i wyszedłby taki misz-masz stylów. Do tych mebelków zamówionych srebrne uchwyty czy wykończenia, plus - na pewno rozjaśniony byłby pokój.

3. Łóżeczko będę musiała przemalować jakąś farbą dla dziecka dobrą, bo na razie jest w odcieniu ciepłego, czerwonego drewna, od biedy teraz pasuje, ale do tych mebli reset wcale

4. Najpierw myślałam o połączeniu tych mebli z czerwienią - ale, że pokój jest dość ciemny, to owszem - czerwień ożywiłaby to, ale zarazem przytłoczyła i nie rozjaśniłaby. Czerwień zostawię sobie do przedpokoju

Jakieś pomysły? Sugestie? [/QUOTE]
Ja zamierzam się zaopatrzyć z batony typu musli w biedronce, są w czekoladzie i bardzo je lubię, bo nawet niezbyt słodkie są.
A co do pokoiku, oj ja to nie lubię ciemnych mebli ale to przecież rzecz gustu. Każdy woli co innego, dlatego mi się wydaje że lepszy jest pomysł nr2. Możesz dołożyć zawsze jeszcze zielony np. Mnie się ogólnie podoba jak dzieciaczki mają w pokoju kolorowo. Możesz dodawać różne kolory, ale raczej pastelowe odcienie.
Z tą farbą do łóżeczka to naprawdę uważaj, co by Agatkę nie uczuliło potem.
Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
W tym ze warto polowac tu na promocje np w Real- wtedy ludzie naprawde kupuja pampersy kartonami taka taniocha !
Cos jak proszki do prania te wielkie 10 kilo ( jak ktos byl w niemczech to wie o co biega )
No właśnie znajoma mówiła, że nawet pieluchy dla dorosłych są w Realu tanie. Oni chyba mają monopol na ta pieluchy czy cuś...
- - - - - - - - - -
A my dziś na szczęście się wyspaliśmy. A do kibelka to w sumie mało biegamy, ale jutro robię badania więc się okaże czy wszytko jest ok. Do tego od rana mnie nosi. Już przełożyłam zimowe rzeczy do pudeł, a letnie wyjęłam, ale niewiele ich się nadaje - biust mi urósł i część została w pudle i teraz wychodzi na to że czekają mnie zakupy po połogu co bym w ogóle miała co na siebie założyć
A co do kosmetyków do szpitala to miałam już wcześniej napisać, ze mam miniaturki i próbki z YR. Zbieram próbki namiętnie i jak potem szykuje się krótki pobyt poza domem to mam zazwyczaj najmniejszą kosmetyczkę ze wszystkich, a wracając to jeszcze w połowie pustą

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18746398]A te poropozycje bardzo mi się podobają Muszę coś zgapić [/QUOTE]
Jak dla mnie zbyt nowoczesne i takie bezosobowe, ale każdy ma swój gust.
Stary 2010-04-22, 10:03   #1548
ewciak123
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18746398]Dziewuszka O siwym/szarym też myślałam, ale to ciemny pokój, boję się, że będzie przy takim kolorze ponuro
A te poropozycje bardzo mi się podobają Muszę coś zgapić [/QUOTE]
to juz oczywiscie zalezy od Ciebie...co do ciemnych mebli , tez wczesniej myslalam ze nie bardzo pasuja ale jak widac na internecie jest mase pomyslow i pieknie to wyglada, nawet Twoj czerwony sie znalazl. Poszperaj troche, ja na necie znalazlam moja wymarzona sypialnie i az chce sie w niej "spac" A widze...bedzie Agatka))))

Cytat:
odważnie...ciekawe jak maz zareagowalby

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-04-22 o 10:04
Stary 2010-04-22, 10:04   #1549
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18738034]...
Trzymajcie kciuki za szybkie zaklimatyzowanie się mojego urwiska w przedszkolu. [/QUOTE]
będzie dobrze
Maksio to fajny i mądry chłopak
Cytat:
no nie wiem czego sie spodziewac...jakos mam przeczucie ze moze byc duzy i nie wiem z czego to wynika na razie tak jak pisalam 2320 w 34 tygodniu.nie wiem czy to duzo cyz malo...jak u was?
... lozeczko bez baldachimu...chociaz sadze ze fajnie wyglada ale moj facet powiedzial ze ksiezniczki nie bedziemy chowac bo to przeciez chlopak jest , wiec nie zamawialam...
co do wielkości małego to taki średni raczej niż duży... ale prorokować to sobie można...
a jeśli chodzi o baldachim... jasne że nie księżniczka. ale jak Ci się podoba to można machnąć moskitierkę z szyfonu - będzie "lepiej brzmiało" niż baldachim, tak "surviwalowo" (mój tż na przykład już się podnieca moskitierami do wózków - bo tak faaajnie, do lasu można iść i dziecka muchy ani komary nie zjedzą )
Cytat:
...
Mój chłop mówi to samo.
Ciekawe czy po nie zmieni zdania.
a niech spróbuje
Cytat:
...

wwiecie, tak się dziwnie zakłopotana dziś poczułam. odwiedził nas kolega małża z pracy. sam siebie określa jako "hedonistę", ja bym powiedziała nawet więcej, ale nie będę mu łatek przypinać. w każdym razie czułam się pożerana wzrokiem po czym padł tekst, że kobiety w ciąży mają coś w sobie i pytanie, czy ściemniały mi brodawki, bo jak stwierdził, bardzo go to kręci.

a małż co na to?
ten koleś się chyba z własnym wackiem na rozumy pozamieniał...
Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
...

Dziś były u mnie koleżanki z pracy - znowu miałyśmy wyżerkę. Najpierw zrobiłam kawę mrożoną z lodami, potem zamówiłyśmy pizzę a na koniec najadłyśmy się pączków i rożków, uff ciężko mi teraz....
jak ja bym zjadła pizzę...
Cytat:
...
A potem muszę się przyznać że wyciągął mnie na placki po węgiersku- co prawda ja nie przepadam specjalnie więc oddałam mu połowę z mojej małej porcji, ale on się najadł i może mi już głowy o placi na razie nie będzie suszył- bo ja ich nie cierpię robić
...
następne pyszności... ja... chcę...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18745510]...

U nas zimno, niecałe 5stopni, a na Pomorzu i w Białostockiem ponoć śnieg pada Z deszczem, ale jednak. W górach ma sam śnieg padać. Która pamięta czasy 1majowych pochodów i nieraz śnieg na nich?
...

2. Nie dokupować mebli z serii reset, tylko zamówic u stolarza (cenowo mniej więcej tak samo wyjdzie) komódkę i półki, ale - pomalować je właśnie taką cytrynowożółtą bejcą, i wyszedłby taki misz-masz stylów. Do tych mebelkó zamówionych srebrne uchwyty czy wykończenia, plus - na pewno rozjaśniony byłby pokój.

...[/QUOTE]
w lublinie też dzisiaj śnieg sypał... a teraz chmury takie czarne dosłownie wiszą...

eee... a co do mebli... ciężka sprawa, ja bym chyba postawiła na te żółciutkie ściany, takie wesołe. a reszta stonowana, tak jak piszesz w punkcie pierwszym. ja bardzo lubię ciemne meble, sami takie mamy, tylko że połączone z kolorem kremowym i kakaowym.
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Znaleźliśmy mieszkanie Teraz jeszcze "tylko" formalności i przeprowadzka Ale i tak się cieszę
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:08   #1550
bratkab
Zadomowienie

Lea zapomniałam dopisać gratki dla mamusi, że tak dzielnie zniosła wysłanie synka do przedszkola. Bo Maksiu to pewnie nie będzie miał większych problemów z przyzwyczajeniem się, raczej jego mama

Hanjah gratki, że udało się mieszkanko znaleźć
Stary 2010-04-22, 10:22   #1551
ewciak123
Raczkowanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1874672 2]co do wielkości małego to taki średni raczej niż duży... ale prorokować to sobie można...
a jeśli chodzi o baldachim... jasne że nie księżniczka. ale jak Ci się podoba to można machnąć moskitierkę z szyfonu - będzie "lepiej brzmiało" niż baldachim, tak "surviwalowo" (mój tż na przykład już się podnieca moskitierami do wózków - bo tak faaajnie, do lasu można iść i dziecka muchy ani komary nie zjedzą )
[/QUOTE]
nie koniecznie musi byc ten baldachim, wiec sie nie upieram heheh, moj juz planuje wspolne gry w pilke z malym...a ten jescze w brzuchu siedzi...zupelna powaga
Stary 2010-04-22, 10:36   #1552
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

witam.Dziś dużo nie napiszę bo wstałam przeziębiona
Zaraz pędzę zrobić sobie napar z majeranku i sody-ostatnio pomógł
Do tego remont łazienki!Nie ma wanny,pralka stoi u córki w pokoju.....
Jak na to wszystko patrze to mi się ży.....chce za przeproszeniem.
Mąż wczoraj mnie pocieszył,że skończy remont 8 maja!Dziś będzie wylewał posadzkę.Żeby się załatwić będzie trzeba fruwać:/ OMG

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
gratuluję i współczuję przeprowadzki

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:21   #1553
justin18061976
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18745510]Kurde, miałam pytać o coś, i zapomniałam... A, wiem.

Szajka, bardzo podoba mi sie pomysl nr1, juz to widze, pieknie beda sie komponowac razem. kanarkowy kolorek srebrno-szare dodatki - klask i: Pomysly Ewika - tez bardzo ok.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Normalnie, kolega wygrywa!! pelen czad

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Ale fajniusio!!! gratuluje, od razu dzien jasniejszy co??
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:26   #1554
olivka_7
Zakorzenienie

Szajajaba ja bym pomalowała raczej w koloże cytrynki. <oim zdaniem zrobi się cieplejszy pokój
My generalnie mamy meble też nie typowo dziecięce, tylko pod kolor szafy. Zamierzałam nakleić świecące gwiazdki nad przewijak ale chyba jednak dam je na sufit- tylko jak mała będzie ciut większa, a nad przewijak jakieś kolorowe motylki lub kwiatki żeby pokój nieco dziecinniej wyglądał.
A nad kołyską będzie obrazek z aniołkiem plus ewentualnie napis "Kornelcia", ale to jeszcze nie jestem pewna nie chcę przesadzić. Firankę mam zwykłą gładką z takimi kółkami. Dzięcięce by nam nie pasowały.

Dziewczyny wy macie doświadczenie z muffinami. Ja nigdy nie piekłam, muszę mieć taką formę specjalną czy wystarczy jak mam te papierowe papilotki. Ale boję się że się w nich rozleją na boki.

Ja wodę też hektolitrami piję. Mąż zgrzewkami kupuje

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-04-22 o 11:30
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:27   #1555
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18745510]
A propos MUSTELLI - wiecie, że to po łacinie oznacza łasicę?

U nas położna sprawę postawiła bardzo czysto, podobało mi się to. My nie myślimy o wynajęciu, ale na SR jedna dziewczyna spytała o to (nawiasem mówiąc, rozwaliła mnie - miałam wrażenie, że takie prywatne wynajęcia to załatwia się prywatnie, a nie na forum ), a położna jej powiedziała, że tak naprawdę robi to bardzo niechętnie - bo nie jesteśmy w stanie dokładnie określić terminu porodu, ktoś ma na 10maja, a zaczyna rodzić 1 maja/25maja i co? A może w tym samym czasie zacząć rodzić kilka kobiet - bez sensu takie umawianie się dla położnej, która ma stałą pracę. Wiadomo, co innego z CC, ale przy normalnym porodzie ona byłą niechętna.

Kropka - ściskaj nogi i koreczek wsadź

Nie wiem, czemu nie dziwię się snom

Pozdrów tam Bydgośkę z Luizką, niech się odżółtaczkują!

Łasica

Ja osobiście tez nie rozumiem własnie takiego wynajmowania położnej na poród.. Jasne fajnie jak sie ma jakąś zaprzyjaźnioną, ale kobieta to tykająca bomba i może w każdej chwili urodzić (przy końcówce ) i co jak się jej zapłaci, umówi na jakiś dzień zacznie rodzic wogole w innym terminie a ona bedzie już przy porodzie.. ?

Tak samo jak moja znajoma zrezygnowała z super lekarza bo powiedział ze nie gwarantuje że bedzie przy porodzie nawet jak mu się zapłaci.. bo po 1. mieszka daleko i nie wiadomo czy by dojechał, rodzi w okresie Bożego Narodzenia a co jak zacznie rodzić w wigilie!? Powiedział że jak bedzie na dyżurze to bedzie.. a ona teraz chodzi i psuje mu opinie że nie traktuje swoich pacjentek powaznie

A mi do tych mebli pasuje fiolet
Taka lawenda..

Cytat:
To suupeer

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Zalezy jaka paczka i czy podczas promocji ktore sa tu na biezaco czy cena normalna , choc co sklep to inna cena np. cena w rosmanie ( bez promocji)( rozmiary male pieluch)
paczka 58szt. - 8euro -czyli jakies 30 zl?
paczka jumbo 74szt. - 16euro czyli 60zl?
paczka jumbo 88szt.-17euro - 65zl?
paczka jumbo 104 szt-18euro- 69zl?
paczka mini 27szt.-5euro- 19zl
Jak juz wczoraj doszlam do tego w polsce to tez zalezy gdzie ceny albo sie pokrywaja lub sa tylko ciut drozsze ( pewnie i tansze sie znajda )
Ja dalam przyklad z rosmana ale co sklep to inna cena . W tym ze warto polowac tu na promocje np w Real- wtedy ludzie naprawde kupuja pampersy kartonami taka taniocha !
Ahaa dziękuje
Tak pytam, bo mój tata robi zakupy w niemczech.. Kupuje rózne żele do prania, płyny do płukania, bo jest dużo taniej.. Ale nie wiem w jakim sklepie A wiem ze u mnie gość sprzedaje też Pampersy z Niemiec, a wiadomo ze on tez chce zarobić więc trochę podwyzsza ceny a mimo wszystko i tak wychodzi taniej niż u nas w sklepie Więc musi tatko zobaczyć ile kosztują, ale teraz pomyślałam za późno, bo zanim mu powiedziałam to już własnie zrobił zakupy i wraca

Cytat:
Bardzo mnie sie podoba ten szaro czerwony

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ja piję tyle, że mąż przywozi do domu wodę i soki całymi zgrzewkami, już nie bawi się w pojedyncze butelki Ostatnio stwierdził, że chyba zacznie kupowac od razu 2 zgrzewki na raz, bo nie chce mu się tak często do makro jeździć

A ja wczoraj do pozna siedziałam z wizazu i śniłyście mi się Wy mamuśki Zamiast twarzy każda miała obrazek z avka

Pozdrów Bydgoszczankę od nas Niech szybko wracaja do domu

A ja miałam dziś spokojną noc Wstałam 2 razy na siusiu i kładłam sie bez myśli 'czy to ta nooc'

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:51   #1556
Edzia400
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18738034]

Trzymajcie kciuki za szybkie zaklimatyzowanie się mojego urwiska w przedszkolu. [/QUOTE]

trzymamy mocno zreszta ten mały urwisek jest juz bardzo dorosły i duze dla niego

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
No to u mnie fajny news
Jutro zaczynam 37tyg, Nadijka ma ok 3300 Szyjka mi się skróciła do niecałego 1cm i ma rozwarcie na mały paluszek
Gincio powiedział, że mam się już szykować i prawdopodobnie szybciej urodzę, niż to było w planach...Heh...
no to fajna dziewuszka
mnie tez straszył ze wczesnie urodze mialam 3 lewe ataki i jak narazie odpukac jeszcze w dwupaku no chciałabym zeby jeszcze troche mała wytrzymała przynajmniej do tego 1 maja

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
a grubo smarujesz? bo ja tak średnio. tzn. jak rozsmaruję, to mam przez chwilę taką białą warstwę, aż się wchłonie całkowicie.

nie dziwie sie ja bym tez nie wiedziała

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:54   #1557
kicia069
Zadomowienie

Cytat:

Wczoraj mężuś wyciągnął mnie na małą przejażdżkę, okazało się że nasza ulubiona lodziarnia w tym roku wcześniej otwarta- zawsze było od weekendu majowego- i oczywiście się zatrzymaliśmy na lodziki. Mówię Wam niebo w gębie , oni robią takie tradycyjne zero chemii normalnie ze śmiatany którą od kogoś tam biorą- tak że żadko się zdarza duży wybór smaków- mówię o 4/5- zazwyczaj są dwa max trzy bo robią na bieżąco. Czasem się zdarza że trzeba poczekać bo się skończyły zupełnie i "się robią". Nie ma nawet gdzie usiąść ale lepszych jak żyję nie jadłam.
A potem muszę się przyznać że wyciągął mnie na placki po węgiersku- co prawda ja nie przepadam specjalnie więc oddałam mu połowę z mojej małej porcji, ale on się najadł i może mi już głowy o placi na razie nie będzie suszył- bo ja ich nie cierpię robić
tylko pozadzdrościć takiej lodziarni, oj robisz smaka

a co do placków to u mnie odwrotnie ja zawsze je lubiałam a mój mąż nienawidzi ale teraz i tak nie jem ze wzgledu na to że są takie tłuste..

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
witam.Dziś dużo nie napiszę bo wstałam przeziębiona
Zaraz pędzę zrobić sobie napar z majeranku i sody-ostatnio pomógł
Do tego remont łazienki!Nie ma wanny,pralka stoi u córki w pokoju.....
Jak na to wszystko patrze to mi się ży.....chce za przeproszeniem.
Mąż wczoraj mnie pocieszył,że skończy remont 8 maja!Dziś będzie wylewał posadzkę.Żeby się załatwić będzie trzeba fruwać:/ OMG
zdrowiej szybko
łącze się z tobą w bólu remontu u mnie teraz robimy całą górę i wg na nic czasu nie mam...
najgorsze ze nie mogę się na nic zdecydować do sypialni wybrałam kolor jagodowy z Nobilesa i teraz mi sie wydaje ze za ciemny do podłogi w której sie zakochałam i zamierzam kupic inna farbę... mam nadzieje ze zdążymy ze wszystkim zanim mały się do nas przyłączy

a jak tam z waszą wagą? u mnie "ciężko" 33tc i 2 d a ja już ok 14 kg na plusie najgorsze jest to iż jestem cały czas glodna i nic na to nie poradzę...

a mój gin ostatnio mnie badał i stwierdził że nie mam żadnych obrzęków i jestem okazem zdrowia no ale to przecież zrozumiałe bo w moim wieku 16, 17 lat..... to normalnie, aż mnie zatkało i nie wiedziałam co mam powiedzieć czyżby ta ciąża mnie tak odmładzała? hmmn
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:54   #1558
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
ale maaaaalo widac
widac widac sa urocze

Stary 2010-04-22, 11:56   #1559
Konto usunięte

Kardashi, też o lawendzie myślałam, ale moja mama ma 2 piętra wyżej ciemne meble z lawendą - wygląda to super, ale chociaż na 3 piętrze u niej jest jaśniej, niż my na 1 będziemy mieli, to jednak ciemnawo :/ To samo myślę z czerwonym by było, ja kocham ten kolor i pierwsza myśl była taka - machnąć 3 ściany szare jaśniutkie, 1 czerwoną a meble reset dokupić z czerwonymi przodami (jest taka opcja). Ale ciemno będzie!
Jeszcze tak myślałam o jaśniuteńkiej zieleni, żywej jakiejś no i o niebieskim jaśniutkim, coś jak pokazała Ewciak. No nic, będziem kombinować. Na razie małżowinka nie wie nic o mych planach kolorystycznych

A dzisiaj u nas pogrzeb G. Dolniaka, zmarłego w katastrofie, korki, utrudniony wyjazd z miasta...
Stary 2010-04-22, 12:00   #1560
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj mężuś wyciągnął mnie na małą przejażdżkę, okazało się że nasza ulubiona lodziarnia w tym roku wcześniej otwarta- zawsze było od weekendu majowego- i oczywiście się zatrzymaliśmy na lodziki. Mówię Wam niebo w gębie , oni robią takie tradycyjne zero chemii normalnie ze śmiatany którą od kogoś tam biorą- tak że żadko się zdarza duży wybór smaków- mówię o 4/5- zazwyczaj są dwa max trzy bo robią na bieżąco. Czasem się zdarza że trzeba poczekać bo się skończyły zupełnie i "się robią". Nie ma nawet gdzie usiąść ale lepszych jak żyję nie jadłam.
Ale mi teraz smaka narobiłas

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości