|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18738034]
Trzymajcie kciuki za szybkie zaklimatyzowanie się mojego urwiska w przedszkolu. ![]() ![]() Matka bardziej zeschizowana od dziecka. ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18739230]to pakuj torbę kobieto. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Wtajemniczenie
|
Lea - już jakieś 2 tyg temu sobie zaczęłam powoli pakować i jedynie czego mi brakuje w nich to japonek, które noszę sobie teraz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten mi najwolniej idzie, przez to że taki ciężki. ![]() A Palmersy mi szły jak woda, bo się pięknie wchłaniają... Cytat:
Niektórzy mają takie zboczenia. ![]() Ja dziś dostałam sms od wielbiciela wieloletniego, że dalej za mną głupi mimo "mojego stanu" jak to określił i że tak mu chyba zostanie... No trudno. ![]() Nie stresuj się. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() Wyniki wczoraj uporządkowałam i są w koszulce w szafce, jak coś to podjadę i zabiorę. Bo gdyby coś w pracy to mnie chłopcy zawiozą do szpitala. ![]() Gorzej wtedy z goleniem. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
- pogubiłam sie juz ile oliwek i balsamów rosmanowskich, ale na pewno wiecej niz 4 kazdego z nich, - 1 zwykły krem do ciała Dove, - 1 Clarena, - 2 lub 3 Pharmaceris, - 1 Mustela Ale ja sie smaruje praktycznie od stóp do głow, 2 razy dziennie, nawet jak padam na ryjek to nie odpuszczam ![]() A ten Palmers to dobry jest? Zadowolona jestes? Na allegro kupilas? [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18738034] Trzymajcie kciuki za szybkie zaklimatyzowanie się mojego urwiska w przedszkolu. ![]() Brawo dla Maksia ![]() ![]() No i kciuki za kolejne dni ![]() Cytat:
![]() no to szykuj sie ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-04-21 o 20:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Żebyś wiedziała, taka zestresowana dzić byłam pierwszym dniem Maksia w przedszkolu- że sama się tego po sobie nie spodziewałam. ![]() Ale mam nadzieję, że z dnia na dzień będę to lepiej znosić. ![]() Cytat:
Całą ciąże super się czuła, praca lekka, więc chciała pracować do końca. 10dni przed terminem poszła rano do pracy, a w południe się zwolniła bo miała wizyte u ginki- no i poszła do ginki- full sprawna, a ta jej gada, że rozwarcie ma na 3 palce i zaraz urodzi... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Palmers bardzo. Brzydko pachnie, taką sztuczną czekoladą jakby, charakterystycznie, ale super skóra po nim jest, jak rano posmaruję to jeszcze koło 12 - 14ej czuję, że skóra jest napojona, taka miła i miękka w dotyku, jakby miała powłoczkę z balsamu. ![]() Tak, z allegro. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jakbym ja tak ino woda i woda, to ja bym w pampersie rodzić musiała. Po wypiciu szklanki wody wysikuję półtora litra. Ktoś mi wyjaśni, jakim cudem? ![]() Jutro gin, ciekawa jestem, co powie o mojej szyjce. 2 tygodnie temu zamknięta była całkowicie. W ogóle się do porodu nie szykowała - co ona, myśli, że młoda uszami wyłazi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18740438]ja nie straszę, ja tak sobie tylko realistycznie myślę, że jak już mi wody w domu odejdą i będę chciała przed wyjazdem do szpitala powycierać, to nie bedzie czasu na pakowanie torby- lepiej to zrobić wcześniej.
![]() Żebyś wiedziała, taka zestresowana dzić byłam pierwszym dniem Maksia w przedszkolu- że sama się tego po sobie nie spodziewałam. ![]() Ale mam nadzieję, że z dnia na dzień będę to lepiej znosić. ![]() moja kumpela teraz tak urodziła- prawie, że w pracy... Całą ciąże super się czuła, praca lekka, więc chciała pracować do końca. 10dni przed terminem poszła rano do pracy, a w południe się zwolniła bo miała wizyte u ginki- no i poszła do ginki- full sprawna, a ta jej gada, że rozwarcie ma na 3 palce i zaraz urodzi... ![]() ![]() ![]() ![]() Na pewno, najgorszy pierwszy dzień. ![]() Marzenie taki poród. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 |
Konto usunięte
|
widać, widać...
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18740626] Jutro gin, ciekawa jestem, co powie o mojej szyjce. 2 tygodnie temu zamknięta była całkowicie. W ogóle się do porodu nie szykowała - co ona, myśli, że młoda uszami wyłazi ![]() ja też czekam na te wieści... jestem strasznie ciekawa kiedy Agatka zechce opuścić brzuszek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18740626]No to dzielny, skoro z taką wizją się decydował
![]() Jakbym ja tak ino woda i woda, to ja bym w pampersie rodzić musiała. Po wypiciu szklanki wody wysikuję półtora litra. Ktoś mi wyjaśni, jakim cudem? ![]() Jutro gin, ciekawa jestem, co powie o mojej szyjce. 2 tygodnie temu zamknięta była całkowicie. W ogóle się do porodu nie szykowała - co ona, myśli, że młoda uszami wyłazi ![]() Nie bardzo się decydował właśnie. ![]() ![]() Też bym chciała wiedzieć jak to jest. Wypijam szklankę przed snem, ratami, na łyki i sikam całą noc po szklance co jakieś 2 godz. ![]() A co bierzecie do tego szpitala? Ja sobie myślę kupić jakieś zwykłe herbatniki, bez czekolady i takich tam... byle coś do żołądka wrzucić. Wodę owszem i jakiś napój z cukrem w razie spadku cukru, herbatę nestea czy cuś. Fajnie masz z tym ginem... ja mojego mogę już nie zobaczyć. Wizytę mam na tydzień przed terminem niby, ale rozwarcie na opuszek jest już. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że z Malusiem wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby się udało wycelować Danielkowi ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18734369] [SIZE=4]no i najnowszy news: od dzisiaj Maksiu chodzi do przedszkola!!! ale się cieszę. [SIZE] potem Wam napisze, co i jak , bo teraz muszę zmykać.[/QUOTE] [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18738034]troszkę Wam przynudzę nie na temat i opowiem Wam jak to z przedszkolem Maksia wyszło. Nagle okazało się, że moje dziecko też może być "równiejsze" jeśli tylko jest to na rękę dyrektorce. ![]() Maksiu był bardzo ucieszony jak mu powiedziałam, że pójdzie do przedszkola, ![]() ![]() Jak ktoś go pyta jak było w przedszkolu to odpowiada: "super, fajnie, ", a TŻ powiedział, że "pięknie". ![]() ![]() Trzymajcie kciuki za szybkie zaklimatyzowanie się mojego urwiska w przedszkolu. ![]() kciuki zaciśnięte, ![]() i prosze jakie chłopak ma rwanie od razu ![]() ja tam do zmywarki wsadzę Młodego bo zlew mam w kuchni taki, ze tylko pietruszkę mogę umyć, a umywalkę w łazience chyba jeszcze mniejszą ![]() Cytat:
![]() ja rodzę sama, choć mamy możliwość bycia małża przy cc, gdybym miała rodzić naturalnie to pewnie też bym wolała sama, może w pierwszej fazie porodu przydałby się do masażu, wody i gryzienia, ale na końcówce wolałabym żeby go nie było zaliczyłam fryzjera, a małż w ramach prezentu imieninowego wymyślił sobie maszynę do robienia i pieczenia chleba ![]() no to dostał, teraz codziennie rano liczę na ciepłe pieczywko ![]() fajny ten sprzęt o tyle, że wyrabia też ciasto na pizze czy makaron; mozna w nim ciasta piec, znajomi mają i małż się jakiś czas temu nim zachwycał ![]()
![]() |
#1515 |
Raczkowanie
|
yyy to moj chyba duzo jak na 34 tydzien.... nie no nie pozbede sie tego uczucia ze bedzie duzy
![]() ![]() jak tak patraze na en moj zestaw ktory kupilam...to nie wiem na co te 3stewki poszly;] |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam jutro ostatnią wizytację u gina, zobaczymy co u Młodego słychać do szpitala póki co spakowałam kosmetyczkę... w 1/3 ![]()
![]() |
#1517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas nie ma, wypraszają tatusiów do CC. ![]() Ja też mam toto plastikowe, ale wyjąć... masakra była. Dzięki. ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Ja też. ![]() Mam mydełko, krem do włosów, trochę szamponu przelanego i balsamu... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój małż to w ogóle kucharz z zamiłowania, więcej gotuje ode mnie i lepiej mu to wychodzi; w domu też większość rzeczy umie zrobić, przy samochodach też sam grzebie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja mam jeszcze szczoteczkę do zębów bo nabyłam nową, mini pastę i mini balsam ![]() a i wyciągłam z szafy spodnie od piżamy ![]()
![]() |
#1519 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zobaczymy ile bedzie wazyl w przyszlym tygodniu...to bedzie juz 36...i pewnie zaczne panikowac...tymczasem uciekam dzis...milej nocki ![]() Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-04-21 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jesteś lepsza, ja szczoteczki nie mam przygotowanej, bo mam jedną, nie kupiłam drugiej sierota... Ale wyprałam koszulę do szpitala i taką starą do porodu ekstra. Ale w szafie są. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobranocki ![]()
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
Opuchłam już dziś na maksa, żegnam więc Was, trzymajcie się i nie przesadzajcie z rozpakowywaniem przed czasem.
![]() Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale za to dzidkowe ciuszki szpitalne leżą wyprane ale nie wyprasowane, jakoś weny na prasowanie nie mogę złapać ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() dobranocki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a wiecej pytan nie mial? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-04-21 o 21:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Rozeznanie
|
Uff, jeszcze udało mi się dziś do Was zajrzeć, jutro bym już chyba nie dała nadrobić tyle stron zapisałyście
![]() Dziękuję wszystkim za komplementy pod adresem łóżeczka dla Lenki ![]() Szaja, Twoje łóżeczko też śliczne ![]() Co do rozstępów to jestem w szoku, że poza 2 małymi na piersiach nic mi nie wyszło - a mam straszne tendecje. Jeszcze z czasów dojrzewania mam sporo rozstępów na udach i boczkach. Wierzę, że brak rozstępów to moja determinacja w smarowaniu się 2xdziennie kremami. Od pierwszych dni smarowałam się obficie oliwką z Rossmana, a od 4 miesiąca Elancylem z Galenica - wydałam na ten krem już prawie 300 zł (druga butla idzie), ale chyba działa. Kropko, ja z łóżeczka Drewexu jestem bardzo zadowolona ![]() Lea, gratulacje dla Maksia ![]() ![]() Dziś były u mnie koleżanki z pracy - znowu miałyśmy wyżerkę. Najpierw zrobiłam kawę mrożoną z lodami, potem zamówiłyśmy pizzę a na koniec najadłyśmy się pączków i rożków, uff ciężko mi teraz.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18740626]No to dzielny, skoro z taką wizją się decydował
![]() Jakbym ja tak ino woda i woda, to ja bym w pampersie rodzić musiała. Po wypiciu szklanki wody wysikuję półtora litra. Ktoś mi wyjaśni, jakim cudem? ![]() Jutro gin, ciekawa jestem, co powie o mojej szyjce. 2 tygodnie temu zamknięta była całkowicie. W ogóle się do porodu nie szykowała - co ona, myśli, że młoda uszami wyłazi ![]() No to trzymam kciuki by coś się rozwarła ta szyjka ![]() Cytat:
![]() Ja torbę do szpitala mam już spakowaną ![]() ![]() Wczoraj to zrobiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Amiałam dziś po południu tyle nazałatwiać i nawet polowy nie udało mi się załatwić.No cóż w sobote dokończe. Ja też powoli spadam spać. Dobranoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Rozeznanie
|
czesc Sloneczka
![]() Dzisiaj czujemy sie lepiej, brzusio sie uspokoil, siniaczek dojrzewa ![]() Schizowatych snow - zero, wiec dobry poczatek dnia. Wczoraj, to przelezalam cale popoludnie, burdelik sie wiec zrobil naokolo, bedzie dzisiaj co ogarniac ![]() Male podsumowanko: margo - masz kolege zbuka, nic dodac nic ujac ![]() lea - trzymam kciuki za Maksia i kolejny dzien w przedszkolu, pieknie Mu poszlo pierwszego dnia, teraz to jeszcze bardziej z gorki ![]() ewik - ubranka super sliczne ![]() kropcia - ech z tymi grafikami mezow, rozumiem cie - moj co drugi, trzeci dzien musi byc w innym miescie - jak mnie wtedy zlapie to bede wpychac malemu gloweczke z powrotem i grzecznie bedziemy czekac na tatusia ![]() dafrenko - tu juz na wyjezdzie! zaraz bedzie rozpakowanko jak nic ![]() szajunka - kupilam mleko hipp wczoraj, nie mialam w planach, ale dalas mi kobietko do myslenia ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! szyjki otwierajcie sie, bo juz czas nadchodzi, hehe. Ja ze smarowidel uzywalam mustelle a teraz perfecte mama i oliwke z rossmana,z obu jestem bardzo zadowolona. Rozstepy poki co na cycochach. Margo, myslisz, ze koles Twojego malz chcialby zobaczyc?? ![]() Ostatnio bardzo duzo pije, az sama jestem zdziwiona, bo przed ciaza kawka dwie w ciagu dnia, jakis soczek ewentualnie woda i juz, a teraz?? hektolitry wody, soczkow wyciskanych, soczkow rozcienczanych. No oczywiscie latam potem do kibelka, ale mam po czym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
Daf a powiem Ci że nie pytałam
![]() ![]() Doszłam wczoraj do wniosku że jak ja mam mieć jakiekolwiek skurcze jak ja dalej tabl na dobę magnezu łykam. Kiedyś gin kazał zmniejszyć ale po tym jak miałam z powrotem skurcze musiałam zwiększyć na nowo- z tym że to było kika tyg temu. Więc od dziś znów ograniczam ilość do 3 tabl na dobę i zobaczymy- może ruszymy ![]() ![]() Lea gratulacje dzielnego synka ![]() ![]() Kropka no to nieciekawie- wiele dni do wyboru na poród nie masz ![]() ![]() Wczoraj mężuś wyciągnął mnie na małą przejażdżkę, okazało się że nasza ulubiona lodziarnia w tym roku wcześniej otwarta- zawsze było od weekendu majowego- i oczywiście się zatrzymaliśmy na lodziki. Mówię Wam niebo w gębie ![]() A potem muszę się przyznać że wyciągął mnie na placki po węgiersku- co prawda ja nie przepadam specjalnie więc oddałam mu połowę z mojej małej porcji, ale on się najadł i może mi już głowy o placi na razie nie będzie suszył- bo ja ich nie cierpię robić ![]() Ok zmykam spałaszować pomarańczka bo zjadłam na razie tylko bułę- czekam jak M wstanie, a on dalej śpi a ja tu padam z łodu. Potem mi powie dlaczego mnie nie budzisz jak nie możesz spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.