|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Kobiety tata mi przesłał dzisiaj artykuł jaki jest na wp
http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,1...wiadomosc.html Jak możecie to kliknijcie w to i zobaczcie co i jak. Wkleję co najwazniejsze Wystarczy, że kobieta, tuż przed przejściem na urlop macierzyński przystąpi do ubezpieczenia chorobowego (które jest dobrowolne w przypadku przedsiębiorców) i podniesie sobie do maksimum wysokość stawki. Dostanie wtedy nawet 5,7 tys. zł zasiłku miesięcznie przez cały czas urlopu macierzyńskiego (obecnie 20 tygodni). Co o tym sądzicie? Ciekawe jak to jest w przypadku kobiety, która jest na zwolnieniu lekarskim, czy można założyć firmę |
|
|
|
#3452 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Czesc Dziewczyny.
Wpadlam do Was z takim zapytaniem jako ze jestescie juz bardziej doswiadczone. Czy mialyscie robiony test obciazenia glukoza i czy ktorejs z was wykryto cukrzyce ciazowa? Ja jestem dopiero w 13 tc ale troche sie obawiam, bo mam diabetykow w rodzinie. Czy te badania w Polsce to sa obowiazkowe? Wiem ze robi sie je miedzy 24 a 28 tc. Czytalam troche o objawach i sie matrwie bo od kilku dni duzo czesciej chodze do toalaety i oddaje duze ilosci moczu, co jest jednym z objawow cukrzycy ciazowej, ale nie wiem czy ona moze sie rozwinac juz w tym okresie ciazy ![]() Dziekuje z gory za dopowiedzi |
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
agravka u mnie też dzisiaj nutella na śniadanko była i wczoraj tez tak mi się coś na nią ostatnio zebrało
papeteria oj jak dobrze, że nie jestem sama z tymi naczynkami mnie też pękają a najbardziej pod piersiami, już się zaczęłam martwić, że ze mną coś nie tak chociaż delikatne żyły na nogach też mi się pojawiły
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu macica się powiększa albo dzidziuś naciska i napiera na pęcherz ja też tak miałam na tym etapie , latałam co godzine ...potem kilka tygodni spokoju i teraz tez mam dni kiedy latam co chwile bo juz chyba mały mnie naciska na pecherz .Głowa do góry nie martw się na zapasA co do objawów to chyba szybkie przybieranie na wadze.....
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-22 o 10:07 |
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś tak mi się kojarzy, że ktoś częśto na śniadanie je nutelle
|
|
|
|
|
#3456 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Slicznie i ta pizamka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na szczescie przeszlo.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie było to samo. Na początku nawet 5 razy w ciągu nocy wstawałam do łazienki. Teraz tylko 1 ale czuję, że znowu się to nasili bo miejsca coraz mniej
|
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z dwojga złego wole naczynka niz rostepy , a najlepiej nic nie mieć ![]() zaczelam sie juz smarowac trzy razy na dzien a i tak brzuch swedzi narazie odpukac nic nowego ale znajoma mi ostatnio opowiedziała ze jej mała tylko sie w poprzek obróciła i ona cała popekała na brzuchu no i na nutelle mi smaka robicie ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- basienka cos by to za piekne było i za łatwe...pewnie jak się wdać w szczegóły to bedxzie masa przepisów do obejscia ale przyznam, ze ja sie nie znam.......po prostu zielonam
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Raczkowanie
|
kashha spódniczka świetna ale nie dałabym tyle, za biedna jestem
mam aż 30złotych do wypłaty (10tego) i nie wiem jak dam rady.slicznosc witaj ja mam problemy z plecami. jednego dnia są gorsze jednego lepsze. na razi da się wytrzymać, choc momentami bywa ciężko. ja wierzę że w końcu przejdzie-taki urok ![]() bassienkaw świetnie wyglądasz! Alguien 2kilo, ojoj. no ale ty jesteś najstarsza jeśli chodzi o termin więc wiadomo. cieszę się że wszystko ok ![]() jaszczka również świetnie wyglądasz ![]() bajka1807 co za debile! Cytat:
hd nie pozwalam Ci wystawiac zdjęc na forum, bo co oglądam Twoje mieszkanie to mi się przykro robi a brzuszek uroczy ![]() ja juz nie śpię o 7 bo matka mi dzwoniła że w necie jest mieszkanie za 400 złotych do remontu i jakoś nie umiałam go znaleźć. zatem kolejny dzień się nie wyspałam. Jutro Tż bierze wolne z pracy (ja też mam wolne) i od rana szukamy mieszkania u nas na Chorzowie znowu. Potem pójdzie ze mną na połówkowe bo mam o 14 już się nie mogę doczekac Zaraz idę się okapać i ogolić swojego jeżyka
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
hej! właśnie zamówiłam laktator. co sądzicie?http://www.allegro.pl/item992717491_...najtaniej.html
|
|
|
|
#3461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
No to mi smaka narobiłyście, też idę zjeść jakieś śniadanko... kakao i tosty z dżemem takie mam menu od kilku dni
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3464 | ||
|
Zadomowienie
|
Jest juz w sumie 5
ani malo ani duzo, juz troszke sie oswoilam z tym, ze co wizyte jestem ciezsza. W pierwszym trymestrze przybylo mi rowno 2 kilo, w drugim narazie 3, ale do konca trymestru jeszcze 4 tygodnie ![]() Cytat:
Zdarzylo mi sie juz nawet 3 razy wstawac w nocy ![]() Cytat:
gdyby nie te skurcze macicy ![]() Powodzenia z mieszkankiem ! no i za polowkowe
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-04-22 o 10:39 Powód: literowka |
||
|
|
|
#3465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W I trymestrze tez +2 kg, potem w II w ciagu 2 tygodni zyskalam az 4 kg, jak tylko wywalilo mi brzuszek. Teraz idzie mniej wiecej 0,5kg/tydz i mam nadzieje ze tak zostanie A przynajmniej niech tak idzie do slubu
|
|
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z badan, nie bylo tak zle. choc przyjemnie tez nie
teraz juz po sniadanku i chyba sobie kawke wypije![]() poogladalam sobie wasze brzuszki, sliczne. i kaciki dla malestw tez. ja wczoraj bylam na kawce z kuzynka i wstapilysmy do bobasa po pare rzeczy dla jej malenstwa i dostalam w prezencie super posciel i wypelnienie. tak juz mam z moja kuzynka niestety mam wielki metlik wozkowy w glowie bo sie okazalo ze fotelik nie ma bazy i nie mozna jej kupic. wiec nadal nie wiem jaki wozekpo wyniki wpadne popoludniu bo rodzice zaprosili nas do jakiejs restauracji z okazji ich rocznicy slubu wiec po drodze odbiore
|
#3467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chce wrozyc ale mysle, ze przy koncowce trymestru moge miec kolo 7/8 kg na plusie, takie mam jakies slodkie wrazenie ![]() znowu zajadam sie truskawami z cukrem ale zawsze to lepiej niz zelki czy czekolada |
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
hd TAKĄ masz spódniczke prawda
chyba się pokuszę....w zasadzie to jak pisałam marzyła mi się od dawna a ty rozbudziłaś moje zapomniane pragnienie o niej i dziś szukając jakiejś elastycznej spódniczki natknełam się na nią tylko nie wiem czy mała nie będzie.... nawet po ciąży będzie jak znalazł....w jakim ty masz rozmiarze ?
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja spódniczka Mam M. Muszę naciągać nad brzuch lub pod brzuch Reszta ładnie się rozciąga
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
kawa i teatralny
, mniam, a waga, no coz
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj u mnie od rana króluje
![]() Załącznik 3051668 |
|
|
|
#3472 | ||||
|
Zadomowienie
|
alugien ale duża dzidzia
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hd ale śliczny brzuś!! moje piżamki też są takie przymałe śliczna pościel!Cytat:
moja siostra miala całe nogi usypane żylakami ale po ciąży wszystko jej zeszło! tylko jedna żyłka na udzie miała zator i musięli jej zrobić zabieg udrożnienia... a ja dziś wstałam ok. 8 rano, zrobiłam mężusiowi śniadanko i sobie: - kanapeczka ze świeżej kajzerki z masełkiem i dzemem truskawkowym mojej mamusi z herbatką- dwa utarte jabłuszka i bananek Na obiad robię pomidorówkę... psina leży koło mnie a ja dziś odpoczywam, bo wczoraj po tym odkurzaniu i myciu podłóg i wycieraniu kurzy miałam male plamienie - w kolorze brązowo-różowym!! wystraszyłam się strasznie dziś tylko obiad i odpoczynek, potem może umyję tylko sanitariaty ale jeśli będę się dobrze czuła. |
||||
|
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
Podczytuję was codziennie od momentu jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży.
Termin mam na 23. sierpnia i może dlatego nie potrafiłam się wkręcić, bo gdy ja zaczynałam mieć mdłości, wy juz czułyście pierwsze ruchy i rosły wam brzuszki. agravka - na żylaki polecam jak najczęściej spacerować, smarować nogi żelem chłodzącym (np. z Babydream) i odpoczywać z nogami uniesionymi do góry jaszczka, hd2005 - macie naprawdę prześliczne brzuchy alguien - gratuluję zdrowej i długonogiej córci. 15. kwietnia byłam na USG połówkowym i potwierdziło się, że będzie dziewczynka, jednakże leżała zwinięta jak precelek i nie dało się nic zmierzyc ani obejrzeć. No, poza stópkami i rączkami w ten oto sposób nasza Mała została przemianowana na Precla Zaczynam mieć dylemat z wyborem wózka. Od początku chciałam 4-kołowy, ale przyjaciółka ma 3-kołowy Jane Slalom Pro i jest bardzo zadowolona. Na spacerki zaczniemy chodzić gdy będzie już jesień-zima i zastanawiam, jaki wózek będzie się lepiej prowadziło w śniego 3- czy 4-kołowy? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? |
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaże Wam co ostatnio zrobiłam
Skrzynia w japońskim stylu powstała na prośbę koleżanki z wizażu ))Załącznik 3051692 Załącznik 3051693 Romantyczna doniczka Drewniana osłonka na doniczkę z romantycznym motywem kwiatowy. Wymiary:
Załącznik 3051683 Załącznik 3051684 Załącznik 3051685 Załącznik 3051686 |
|
|
|
#3475 |
|
Zadomowienie
|
martysek
hd ale masz talencior! i swietny aparat ![]() kiedy mamy jesc te pysznosci jak nie w ciazy wlasnie? Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-04-22 o 11:28 |
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma żartów!!! Ja ci dam szorować podłogi ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- martysek Witaj ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Dziękuję Aparat mamy teraz jak dla małpów Nic, tylko pstryknąć Wcześniej mieliśmy jakieś wypasy z teleskopami itd. ale były bardzo niewygodne w podróży. Sporo zwiedzaliśmy i stwierdziliśmy, że potrzebujemy czegoś małego, poręcznego. Sprawdza się
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Raczkowanie
|
vette skurcze mnie tylko z pare razy takie mocne chwyciły ale na razie ustały, czasami mi się tylko napręża,ale nie odczuwam bólu.
i nie dziękuję co by nie zapeszać ![]() ![]() caprica yyy nie wiem jak to napisac ale zawsze co patrzę na Twój avatar to dostrzegam tam 2 koty co się ...no wiesz ![]() ![]() ![]() martysek witaj i zapraszamy do udzielania się ja tutaj zagadałam dopiero chyba w 16tygodniu, gdy większosc dziewcząt czuły już ruchy i znały płeć, przyjęły mnie przesympatycznie i cieszę się że się odważyłam w końcu, bo przynajmniej jestem spokojniejsza i mam z kim pogadać o ciąży jeśli chodzi o wózek to Ci nie pomogę bo się nie znam
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-04-22 o 11:37 |
|
|
|
#3478 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hd zostaniesz moją siostrą? chętnie Cię adoptuję i wtedy będziesz mi takie śliczne rzeczy musiała robić do końca życia!! ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

po prostu macica się powiększa albo dzidziuś naciska i napiera na pęcherz ja też tak miałam na tym etapie , latałam co godzine ...potem kilka tygodni spokoju i teraz tez mam dni kiedy latam co chwile bo juz chyba mały mnie naciska na pecherz .Głowa do góry nie martw się na zapas
szybkie przybieranie na wadze.....

nie wiedziałam, że to będzie taki szok dla systemu 
Na szczescie przeszlo.

w glowie bo sie okazalo ze fotelik nie ma bazy i nie mozna jej kupic. wiec nadal nie wiem jaki wozek
chyba się pokuszę....w zasadzie to jak pisałam marzyła mi się od dawna a ty rozbudziłaś moje zapomniane pragnienie o niej i dziś szukając jakiejś elastycznej spódniczki natknełam się na nią