Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 09:57   #3451
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Kobiety tata mi przesłał dzisiaj artykuł jaki jest na wp
http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,1...wiadomosc.html
Jak możecie to kliknijcie w to i zobaczcie co i jak.
Wkleję co najwazniejsze
Wystarczy, że kobieta, tuż przed przejściem na urlop macierzyński przystąpi do ubezpieczenia chorobowego (które jest dobrowolne w przypadku przedsiębiorców) i podniesie sobie do maksimum wysokość stawki. Dostanie wtedy nawet 5,7 tys. zł zasiłku miesięcznie przez cały czas urlopu
macierzyńskiego (obecnie 20 tygodni).

Co o tym sądzicie? Ciekawe jak to jest w przypadku kobiety, która jest na zwolnieniu lekarskim, czy można założyć firmę

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:58   #3452
monana27
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Czesc Dziewczyny.
Wpadlam do Was z takim zapytaniem jako ze jestescie juz bardziej doswiadczone. Czy mialyscie robiony test obciazenia glukoza i czy ktorejs z was wykryto cukrzyce ciazowa? Ja jestem dopiero w 13 tc ale troche sie obawiam, bo mam diabetykow w rodzinie. Czy te badania w Polsce to sa obowiazkowe? Wiem ze robi sie je miedzy 24 a 28 tc. Czytalam troche o objawach i sie matrwie bo od kilku dni duzo czesciej chodze do toalaety i oddaje duze ilosci moczu, co jest jednym z objawow cukrzycy ciazowej, ale nie wiem czy ona moze sie rozwinac juz w tym okresie ciazy
Dziekuje z gory za dopowiedzi
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:59   #3453
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

agravka u mnie też dzisiaj nutella na śniadanko była i wczoraj tez tak mi się coś na nią ostatnio zebrało
papeteria oj jak dobrze, że nie jestem sama z tymi naczynkami mnie też pękają a najbardziej pod piersiami, już się zaczęłam martwić, że ze mną coś nie tak chociaż delikatne żyły na nogach też mi się pojawiły lecę robić racuchy dzisiaj na obiad bo ostatnio któraś mi smaka narobiła

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:05   #3454
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny.
Wpadlam do Was z takim zapytaniem jako ze jestescie juz bardziej doswiadczone. Czy mialyscie robiony test obciazenia glukoza i czy ktorejs z was wykryto cukrzyce ciazowa? Ja jestem dopiero w 13 tc ale troche sie obawiam, bo mam diabetykow w rodzinie. Czy te badania w Polsce to sa obowiazkowe? Wiem ze robi sie je miedzy 24 a 28 tc. Czytalam troche o objawach i sie matrwie bo od kilku dni duzo czesciej chodze do toalaety i oddaje duze ilosci moczu, co jest jednym z objawow cukrzycy ciazowej, ale nie wiem czy ona moze sie rozwinac juz w tym okresie ciazy
Dziekuje z gory za dopowiedzi
nie martw się to że masz diabetyków w rodzinie nie znaczy ze jestes skazana na cukrzuce... a co do czestego oddawania moczu po prostu macica się powiększa albo dzidziuś naciska i napiera na pęcherz ja też tak miałam na tym etapie , latałam co godzine ...potem kilka tygodni spokoju i teraz tez mam dni kiedy latam co chwile bo juz chyba mały mnie naciska na pecherz .Głowa do góry nie martw się na zapas

A co do objawów to chyba szybkie przybieranie na wadze.....

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-22 o 10:07
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:07   #3455
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
agravka u mnie też dzisiaj nutella na śniadanko była i wczoraj tez tak mi się coś na nią ostatnio zebrało
papeteria oj jak dobrze, że nie jestem sama z tymi naczynkami mnie też pękają a najbardziej pod piersiami, już się zaczęłam martwić, że ze mną coś nie tak chociaż delikatne żyły na nogach też mi się pojawiły lecę robić racuchy dzisiaj na obiad bo ostatnio któraś mi smaka narobiła
aaaaaaaaaaaaa to może Misiulka
Jakoś tak mi się kojarzy, że ktoś częśto na śniadanie je nutelle

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:07   #3456
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
D

u mnie to samo
1. mam ochotę na słodycze (wcześniej nie miałam)
2. jem częściej
3. każda reklama z jedzeniem wzbudza zainteresowanie kuchnią
4. każdy wpis na wizażu stylu : lody, bigos, krokiety wzbudza zainteresowanie kuchnią
5. każdy spacer koło cukierni wzbudza chęć zjedzenia wielkiego tortu
Ja tak mam od poczatku ciazy
Cytat:
Poranne, piżamowo - senne zdjęcia
26 tc +7 kg
Slicznie i ta pizamka
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
a ja zapomniałam wkleić mojego brzuszyska dziś pełne 29 tygodni (oczywiście na obu zdjęciach zamknęłam oczy, ale cóż :P )
Super wygladasz, fajne spodnie i stanik
Cytat:
dziś mój pierwszy dzień bez pracy ale jakoś mi tak głupio... od 45 minut powinnam pracować a siedzę w domu... i nie bardzo wiem co mam ze sobą zrobić nie wiedziałam, że to będzie taki szok dla systemu
a wogóle to spałam dziś 14 (!!!!!) godzin hehe chyba się wyspałam

wklejam moje wczorajsze zakupy (do tego kupiłam jeszcze wypełnienie 120x90 z maleńką poduszeczką):
Piekna posciel
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Hello, jestem juz po wizycie i wszystko w jak najlepszym porzadku
Nadal dziewczynka , glowka mocno do dolu ulozona, wod plodowych poprawna ilosc, rozwija sie idealnie jak na swoje tygodnie i wazy juz... 2047 g

aaa no i pani powiedziala, ze ma dluuugie nogi hahahaha A to wiadomo po mamusi

Cytat:
Napisane przez slicznosc Pokaż wiadomość
witam tak sobie czytam i czytam i postanowiłam napisać
jestem w 27 tc i mam problem z bólem pleców, czasami tak bardzo bolą że doprowadza mnie to do płaczu bo nie mogę nic zrobić, dosłownie nawet jak leże na łóżku to bolą...ostatnio nawet musiałam poprosić męża o pomoc w łazience, przy jego pomocy usiadłam na kibelku a potem mnie z niego podniósł.... a wyłam przy tym strasznie
czy też macie taki problem z plecami?
jak sobie radzicie?
Witaj Ja na razie nie mialam takich problemow ale ostatnio chyba z 2 tyg bolala mnie kosc lonowa, uczucie jakby byla zlamana Na szczescie przeszlo.
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
A to moj brzuszek z 21 tc i najbardziej aktualny dzisiejszy, nikt mi juz nie powie, ze jest malutki! Wystrzelil w ciagu 14 dni nie moge sie do niego przyzwyczaic a znajomi przecieraja oczy ze zdumienia
O faktycznie, w koncu sie pokazal Ile masz na plusie chudzino?

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:08   #3457
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
nie martw się to że masz diabetyków w rodzinie nie znaczy ze jestes skazana na cukrzuce... a co do czestego oddawania moczu po prostu macica się powiększa albo dzidziuś naciska i napiera na pęcherz ja też tak miałam na tym etapie , latałam co godzine ...potem kilka tygodni spokoju i teraz tez mam dni kiedy latam co chwile bo juz chyba mały mnie naciska na pecherz .Głowa do góry nie martw się na zapas

.
zgadzam się
U mnie było to samo. Na początku nawet 5 razy w ciągu nocy wstawałam do łazienki. Teraz tylko 1 ale czuję, że znowu się to nasili bo miejsca coraz mniej

Stary 2010-04-22, 10:14   #3458
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
z tymi naczynkami to mam dokładnie to co ty
z dwojga złego wole naczynka niz rostepy , a najlepiej nic nie mieć
zaczelam sie juz smarowac trzy razy na dzien a i tak brzuch swedzi narazie odpukac nic nowego ale znajoma mi ostatnio opowiedziała ze jej mała tylko sie w poprzek obróciła i ona cała popekała na brzuchu

no i na nutelle mi smaka robicie

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

basienka cos by to za piekne było i za łatwe...pewnie jak się wdać w szczegóły to bedxzie masa przepisów do obejscia ale przyznam, ze ja sie nie znam.......po prostu zielonam
Stary 2010-04-22, 10:19   #3459
Carmena_
Raczkowanie

kashha spódniczka świetna ale nie dałabym tyle, za biedna jestem mam aż 30złotych do wypłaty (10tego) i nie wiem jak dam rady.

slicznosc witaj ja mam problemy z plecami. jednego dnia są gorsze jednego lepsze. na razi da się wytrzymać, choc momentami bywa ciężko. ja wierzę że w końcu przejdzie-taki urok

bassienkaw świetnie wyglądasz!

Alguien
2kilo, ojoj. no ale ty jesteś najstarsza jeśli chodzi o termin więc wiadomo. cieszę się że wszystko ok

jaszczka również świetnie wyglądasz

bajka1807 co za debile!

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Mi koleżanka doradzała, żeby staniki do karmienia kupić jak najbliżej terminu, a nawet z 1 przed, a potem po porodzie, bo jej piersi się powiększyły jeszcze (moje to już chyba na taczce będą wozić

hd
nie pozwalam Ci wystawiac zdjęc na forum, bo co oglądam Twoje mieszkanie to mi się przykro robi a brzuszek uroczy

ja juz nie śpię o 7 bo matka mi dzwoniła że w necie jest mieszkanie za 400 złotych do remontu i jakoś nie umiałam go znaleźć. zatem kolejny dzień się nie wyspałam.
Jutro Tż bierze wolne z pracy (ja też mam wolne) i od rana szukamy mieszkania u nas na Chorzowie znowu. Potem pójdzie ze mną na połówkowe bo mam o 14 już się nie mogę doczekac
Zaraz idę się okapać i ogolić swojego jeżyka

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:25   #3460
agravka
Wtajemniczenie

hej! właśnie zamówiłam laktator. co sądzicie?http://www.allegro.pl/item992717491_...najtaniej.html
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:34   #3461
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość

hd
nie pozwalam Ci wystawiac zdjęc na forum, bo co oglądam Twoje mieszkanie to mi się przykro robi a brzuszek uroczy
sorry

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hej! właśnie zamówiłam laktator. co sądzicie?http://www.allegro.pl/item992717491_...najtaniej.html
wygląda dobrze i sporo osób kupiło

Stary 2010-04-22, 10:35   #3462
kashha
Zadomowienie

No to mi smaka narobiłyście, też idę zjeść jakieś śniadanko... kakao i tosty z dżemem takie mam menu od kilku dni

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:36   #3463
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
cenowo korzystnie i dużo osób bierze...ja się czaje na avent ale nie wiem sama jeszcze......
Stary 2010-04-22, 10:37   #3464
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
O faktycznie, w koncu sie pokazal Ile masz na plusie chudzino?
Jest juz w sumie 5 ani malo ani duzo, juz troszke sie oswoilam z tym, ze co wizyte jestem ciezsza. W pierwszym trymestrze przybylo mi rowno 2 kilo, w drugim narazie 3, ale do konca trymestru jeszcze 4 tygodnie

Cytat:
zgadzam się
U mnie było to samo. Na początku nawet 5 razy w ciągu nocy wstawałam do łazienki. Teraz tylko 1 ale czuję, że znowu się to nasili bo miejsca coraz mniej
A u mnie calkiem na odwrot. Na poczatku w ogole nie chodzilam czesciej do wc, teraz mniej wiecej od 21 tygodnia, jak zaczal zaokraglac sie brzuch - chodze czesciej.
Zdarzylo mi sie juz nawet 3 razy wstawac w nocy

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
ja mam problemy z plecami. jednego dnia są gorsze jednego lepsze. na razi da się wytrzymać, choc momentami bywa ciężko. ja wierzę że w końcu przejdzie-taki urok
Jutro Tż bierze wolne z pracy (ja też mam wolne) i od rana szukamy mieszkania u nas na Chorzowie znowu. Potem pójdzie ze mną na połówkowe bo mam o 14 już się nie mogę doczekac
Zaraz idę się okapać i ogolić swojego jeżyka
Ja na szczescie na plecy nie narzekam w ogole i czulabym sie rewelacyjnie w ciazy
gdyby nie te skurcze macicy

Powodzenia z mieszkankiem ! no i za polowkowe

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-04-22 o 10:39 Powód: literowka
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:48   #3465
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest juz w sumie 5 ani malo ani duzo, juz troszke sie oswoilam z tym, ze co wizyte jestem ciezsza. W pierwszym trymestrze przybylo mi rowno 2 kilo, w drugim narazie 3, ale do konca trymestru jeszcze 4 tygodnie
Wedlug mnie 5 to raczej malo, ja mam teraz +8 (juz prawie 24 tydz) W I trymestrze tez +2 kg, potem w II w ciagu 2 tygodni zyskalam az 4 kg, jak tylko wywalilo mi brzuszek. Teraz idzie mniej wiecej 0,5kg/tydz i mam nadzieje ze tak zostanie A przynajmniej niech tak idzie do slubu

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:57   #3466
itakasia
Zakorzenienie

wrocilam z badan, nie bylo tak zle. choc przyjemnie tez nie teraz juz po sniadanku i chyba sobie kawke wypije
poogladalam sobie wasze brzuszki, sliczne. i kaciki dla malestw tez. ja wczoraj bylam na kawce z kuzynka i wstapilysmy do bobasa po pare rzeczy dla jej malenstwa i dostalam w prezencie super posciel i wypelnienie. tak juz mam z moja kuzynka
niestety mam wielki metlik wozkowy w glowie bo sie okazalo ze fotelik nie ma bazy i nie mozna jej kupic. wiec nadal nie wiem jaki wozek
po wyniki wpadne popoludniu bo rodzice zaprosili nas do jakiejs restauracji z okazji ich rocznicy slubu wiec po drodze odbiore
Stary 2010-04-22, 11:03   #3467
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Wedlug mnie 5 to raczej malo, ja mam teraz +8 (juz prawie 24 tydz) W I trymestrze tez +2 kg, potem w II w ciagu 2 tygodni zyskalam az 4 kg, jak tylko wywalilo mi brzuszek. Teraz idzie mniej wiecej 0,5kg/tydz i mam nadzieje ze tak zostanie A przynajmniej niech tak idzie do slubu
Waga to b. indywidualna sprawa.
Nie chce wrozyc ale mysle, ze przy koncowce trymestru moge miec kolo 7/8 kg na plusie, takie mam jakies slodkie wrazenie

znowu zajadam sie truskawami z cukrem
ale zawsze to lepiej niz zelki czy czekolada
Stary 2010-04-22, 11:04   #3468
papeteria
Zakorzenienie

hd TAKĄ masz spódniczke prawda chyba się pokuszę....w zasadzie to jak pisałam marzyła mi się od dawna a ty rozbudziłaś moje zapomniane pragnienie o niej i dziś szukając jakiejś elastycznej spódniczki natknełam się na nią tylko nie wiem czy mała nie będzie.... nawet po ciąży będzie jak znalazł....w jakim ty masz rozmiarze ?
Stary 2010-04-22, 11:16   #3469
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
hd TAKĄ masz spódniczke prawda chyba się pokuszę....w zasadzie to jak pisałam marzyła mi się od dawna a ty rozbudziłaś moje zapomniane pragnienie o niej i dziś szukając jakiejś elastycznej spódniczki natknełam się na nią tylko nie wiem czy mała nie będzie.... nawet po ciąży będzie jak znalazł....w jakim ty masz rozmiarze ?
dokładnie moja spódniczka
Mam M. Muszę naciągać nad brzuch lub pod brzuch Reszta ładnie się rozciąga

Stary 2010-04-22, 11:18   #3470
itakasia
Zakorzenienie

kawa i teatralny, mniam, a waga, no coz
Stary 2010-04-22, 11:19   #3471
hd2005
Zakorzenienie

Dzisiaj u mnie od rana króluje
Załącznik 3051668

Stary 2010-04-22, 11:22   #3472
ola_k11
Zadomowienie

alugien ale duża dzidzia

Cytat:
dzieki mnie też się strasznie spodobały te pościele
kupiłam na allegro od użytkownika "Baby-Raj" - mają naprawdę kupę wzorów i wszystkie śliczne jest w czym wybierać

a ja zapomniałam wkleić mojego brzuszyska dziś pełne 29 tygodni (oczywiście na obu zdjęciach zamknęłam oczy, ale cóż :P )
super obejrzę sobie jego aukcje, ale ładny brzuś!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
noo to powiem wam dziewczyny ze ja to z mężem mam za***iste "szczescie".... o 2:30 telefon z policji ze jakies gnoje postanowily przebiec sie po wszystkich samochodach ktore stoja na parkingu przed blokiem... i co ? no i oczywiscie tylko nasze auto uszkodzone bo stalo jako pierwsze no normalnie cud malina, niby to tylko wgnieciony błotnik no ale do cholery? co trzeba miec w glowie zeby odwalic taki numer? szczescie ze policja zlapala tych czopków, nie wiem jak to zrobili ale zrobili. wlasnie przyjechali technicy i mąż poszedl skladac wniosek o ściganie... a ja oczywiscie noc mam juz zarwana
współczuję :/ nam ostatnio antenę do CB radia odcięli i ukradli

Cytat:
Ja po weekendzie majowym zaczynam kompletowac wyprawke do szpitala, bo to w sumie teraz najwazniejsze. Te wszystkie koszule, biustonosze, laktatory ...
Dla malenstwa ciuszki mam juz wszystkie, tylko wyprac.Lozeczko, wozek i fotelik blizej czerwca/lipca.
ja mam taki sam plan

hd ale śliczny brzuś!! moje piżamki też są takie przymałe śliczna pościel!

Cytat:
u mnie herbatka i kanapki z nutellaaaaaaaaaa!!!!
sluchajcie robią mi się żylaki i nogi mnie bez przerwy mrowią... łykam jakieś tabletki na żylaki, smaruję żelem lioton i piję magnez 2 razy dziennie...ale nie pomaga...może macie jakieś sposoby?
to magnez pomaga na żylaki? nie wiedziałam...
moja siostra miala całe nogi usypane żylakami ale po ciąży wszystko jej zeszło! tylko jedna żyłka na udzie miała zator i musięli jej zrobić zabieg udrożnienia...

a ja dziś wstałam ok. 8 rano, zrobiłam mężusiowi śniadanko i sobie:
- kanapeczka ze świeżej kajzerki z masełkiem i dzemem truskawkowym mojej mamusi z herbatką
- dwa utarte jabłuszka i bananek

Na obiad robię pomidorówkę...

psina leży koło mnie a ja dziś odpoczywam, bo wczoraj po tym odkurzaniu i myciu podłóg i wycieraniu kurzy miałam male plamienie - w kolorze brązowo-różowym!! wystraszyłam się strasznie potem już nic nie było, dzidzia się rusza ale jednak muszę uważać.
dziś tylko obiad i odpoczynek, potem może umyję tylko sanitariaty ale jeśli będę się dobrze czuła.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:22   #3473
martysek
Zadomowienie

Podczytuję was codziennie od momentu jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży.
Termin mam na 23. sierpnia i może dlatego nie potrafiłam się wkręcić, bo gdy ja zaczynałam mieć mdłości, wy juz czułyście pierwsze ruchy i rosły wam brzuszki.

agravka - na żylaki polecam jak najczęściej spacerować, smarować nogi żelem chłodzącym (np. z Babydream) i odpoczywać z nogami uniesionymi do góry
jaszczka, hd2005 - macie naprawdę prześliczne brzuchy
alguien - gratuluję zdrowej i długonogiej córci.

15. kwietnia byłam na USG połówkowym i potwierdziło się, że będzie dziewczynka, jednakże leżała zwinięta jak precelek i nie dało się nic zmierzyc ani obejrzeć. No, poza stópkami i rączkami
w ten oto sposób nasza Mała została przemianowana na Precla

Zaczynam mieć dylemat z wyborem wózka. Od początku chciałam 4-kołowy, ale przyjaciółka ma 3-kołowy Jane Slalom Pro i jest bardzo zadowolona.

Na spacerki zaczniemy chodzić gdy będzie już jesień-zima i zastanawiam, jaki wózek będzie się lepiej prowadziło w śniego 3- czy 4-kołowy? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:24   #3474
hd2005
Zakorzenienie

Pokaże Wam co ostatnio zrobiłam

Skrzynia w japońskim stylu
powstała na prośbę koleżanki z wizażu ))

Załącznik 3051692 Załącznik 3051693

Romantyczna doniczka

Drewniana osłonka na doniczkę z romantycznym motywem kwiatowy.
Wymiary:
  • wysokość 14 cm
  • podstawa 9 x 9 cm
  • góra 17 x 17 cm

Załącznik 3051683 Załącznik 3051684 Załącznik 3051685 Załącznik 3051686

Stary 2010-04-22, 11:26   #3475
vette
Zadomowienie

martysek pisz czesciej! ja chcialabym 3 kolowy, sa lzejsze

hd ale masz talencior! i swietny aparat

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
kawa i teatralny, mniam, a waga, no coz
kiedy mamy jesc te pysznosci jak nie w ciazy wlasnie?

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-04-22 o 11:28
Stary 2010-04-22, 11:30   #3476
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

psina leży koło mnie a ja dziś odpoczywam, bo wczoraj po tym odkurzaniu i myciu podłóg i wycieraniu kurzy miałam male plamienie - w kolorze brązowo-różowym!! wystraszyłam się strasznie potem już nic nie było, dzidzia się rusza ale jednak muszę uważać.
dziś tylko obiad i odpoczynek, potem może umyję tylko sanitariaty ale jeśli będę się dobrze czuła.
Ola, leż teraz przez tydzień i odpoczywaj Nie ma żartów!!!
Ja ci dam szorować podłogi

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

martysek Witaj

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:

hd ale masz talencior! i swietny aparat
Dziękuję
Aparat mamy teraz jak dla małpów Nic, tylko pstryknąć
Wcześniej mieliśmy jakieś wypasy z teleskopami itd. ale były bardzo niewygodne w podróży. Sporo zwiedzaliśmy i stwierdziliśmy, że potrzebujemy czegoś małego, poręcznego. Sprawdza się

Stary 2010-04-22, 11:33   #3477
Carmena_
Raczkowanie

vette skurcze mnie tylko z pare razy takie mocne chwyciły ale na razie ustały, czasami mi się tylko napręża,ale nie odczuwam bólu.

i nie dziękuję co by nie zapeszać

caprica
yyy nie wiem jak to napisac ale zawsze co patrzę na Twój avatar to dostrzegam tam 2 koty co się ...no wiesz

Cytat:
znowu zajadam sie truskawami z cukrem

martysek witaj i zapraszamy do udzielania się ja tutaj zagadałam dopiero chyba w 16tygodniu, gdy większosc dziewcząt czuły już ruchy i znały płeć, przyjęły mnie przesympatycznie i cieszę się że się odważyłam w końcu, bo przynajmniej jestem spokojniejsza i mam z kim pogadać o ciąży jeśli chodzi o wózek to Ci nie pomogę bo się nie znam

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-04-22 o 11:37
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:35   #3478
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Podczytuję was codziennie od momentu jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży.
Termin mam na 23. sierpnia i może dlatego nie potrafiłam się wkręcić, bo gdy ja zaczynałam mieć mdłości, wy juz czułyście pierwsze ruchy i rosły wam brzuszki.

agravka - na żylaki polecam jak najczęściej spacerować, smarować nogi żelem chłodzącym (np. z Babydream) i odpoczywać z nogami uniesionymi do góry
jaszczka, hd2005 - macie naprawdę prześliczne brzuchy
alguien - gratuluję zdrowej i długonogiej córci.

15. kwietnia byłam na USG połówkowym i potwierdziło się, że będzie dziewczynka, jednakże leżała zwinięta jak precelek i nie dało się nic zmierzyc ani obejrzeć. No, poza stópkami i rączkami
w ten oto sposób nasza Mała została przemianowana na Precla

Zaczynam mieć dylemat z wyborem wózka. Od początku chciałam 4-kołowy, ale przyjaciółka ma 3-kołowy Jane Slalom Pro i jest bardzo zadowolona.

Na spacerki zaczniemy chodzić gdy będzie już jesień-zima i zastanawiam, jaki wózek będzie się lepiej prowadziło w śniego 3- czy 4-kołowy? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Witaj ja słyszałam, że na śnieg, piasek czy błoto najlepsze są te wózki które nia mają skrętnych kół ale nie wszystkim się takie wózki podobają.

Cytat:
Pokaże Wam co ostatnio zrobiłam

Skrzynia w japońskim stylu
powstała na prośbę koleżanki z wizażu ))

Załącznik 3051692 Załącznik 3051693

Romantyczna doniczka

Drewniana osłonka na doniczkę z romantycznym motywem kwiatowy.
Wymiary:
  • wysokość 14 cm
  • podstawa 9 x 9 cm
  • góra 17 x 17 cm

Załącznik 3051683 Załącznik 3051684 Załącznik 3051685 Załącznik 3051686
No piekne

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:37   #3479
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Ola, leż teraz przez tydzień i odpoczywaj Nie ma żartów!!!
Ja ci dam szorować podłogi
tak też robię.. nawet TŻowi nic nie powiedziałam, bo by się zdenerwował i nakrzyczał, że go nie słucham i nie uważam...

hd zostaniesz moją siostrą? chętnie Cię adoptuję i wtedy będziesz mi takie śliczne rzeczy musiała robić do końca życia!! :brzyda l:
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:39   #3480
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

hd zostaniesz moją siostrą? chętnie Cię adoptuję i wtedy będziesz mi takie śliczne rzeczy musiała robić do końca życia!! :brzyda l:
ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości