Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 09:31   #2221
elalank
Zadomowienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
A napisz proszę jak Tobie te włosy wypadają??

Z tą bilirubiną to normalnie oszaleć można
Ale z tego co rozmawiałam z kilkoma osobami które też tak miały to im lekarze badali tylko poziom do momentu 3 a potem już nie kazali wogóle badać i nie wiadomo było nawet kiedy to spadło do właściwego poziomu
ja napiszę otóż przy codziennym rozczesywaniu wypada mi tak na oko ok 30-40 włosów rano + wieczór, więc wkrótce zostanę łysa (muszę je kiedyś policzyć )

mówisz, że do 3? to ja chyba przewrażliwiona już jestem no ale co się dziwić skoro tyle strachu się najadłyśmy z tą żółtą cholerą

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:31   #2222
tarasia
Wtajemniczenie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

a to moja Pylunia
http://www.youtube.com/watch?v=CJDhQi51HAc

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:38   #2223
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
słodziasta
Stary 2010-04-22, 09:45   #2224
karolina84
Raczkowanie

Witam,

Zimno i wieje, wiec kisimy sie w domu

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

hm Olka też, ale to chyba na razie normalne, no nie
No właśnie wydawało mi się to w miarę normalne, ale pediatrze się nie podoba, ale moja pediatra wiecznie czepia się wszystkiego i najchętniej wysyłałaby nas po wszystkich specjalistach.

Cytat:

Karolinko - śliczna z ciebie mama i gratuluję występu w TV! Jak ci się to udało?
Koleżanka ma znajomą która pracuje przy realizacji tego programu i szukali mamy która powie kilka zdań. Więc stwierdziłam czemu nie, przynajmniej jakaś przygoda a nie kolejny "dzień świstaka"

Mieliśmy jechać dziś z Adaśkiem do pediatry bo w poniedziałek robiliśmy mu badania krwi - morfologie i fosfatazę alkaliczną bo w miarę szybko zarasta mu ciemiączko więc chcemy sprawdzić wchłanianie wit D. Ale zaspaliśmy.. Wyników sama też nie odbiorę bo musiałabym jechać przez pół miasta. Czekamy do jutra

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Superowa

Najlepszego dla maluszków które mają swoje swieto

Co do włosów to ja powoli przestaje łysieć tzn. jak się kąpie to brodzik mi sie już nie zatyka Teraz przy myciu wypada mi ok 30-50wlosów więc to sukces.
karolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:11   #2225
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
Wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszych małych solenizantów
Grzesia i Poli

Przyłanczam sie do życzonek

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
a jeszcze fotke zał bo chwile nas nie było

Cytat:
cudo

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:14   #2226
gucia6
Zakorzenienie

a co do włosów, to mi już przestały wypadać tak mocno i teraz na szczotce zostaje bardzo mało (nie wiem ile dokładnie bo nigdy nie liczyłam ) i zauważyłam, że odrastają mi też nowe
Stary 2010-04-22, 10:16   #2227
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

Agusia nawet zapisała posta w tej historycznej godzinie.
jaa??????????

nadrobilam was kiedy Fifi spal ale nie zdaze odpisac bo sie wlasnie obudzil a po sczezpieniu jest straaaasznie marudny:/

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 10:21   #2228
suonko2
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszejszego dla dzisiejszych solenizantów

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
No przesłodziak - a jak językiem wymiata
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:37   #2229
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
ja napiszę otóż przy codziennym rozczesywaniu wypada mi tak na oko ok 30-40 włosów rano + wieczór, więc wkrótce zostanę łysa (muszę je kiedyś policzyć )

mówisz, że do 3? to ja chyba przewrażliwiona już jestem no ale co się dziwić skoro tyle strachu się najadłyśmy z tą żółtą cholerą
mi tez wypada strasznie duzo włosów, a mamy w łazience jasną podłogę, więc mam zawsze odkurzanie całego "dywanu moich ciemnych kłaków".. :/
ale się tym jakoś specjalnie nie martwię, tyle mam włosów, że na jedno farbowanie schodzą dwie tubki, a wcale takie długie nie sa, wiec gęste w takim razie Zawsze fryzjerzy sa w szoku, bo przewaznie jak przychodze to mam wyprostowane włosy albo w kitke zwiazane i wydaje sie jakby ich dość mało było.. a później mam 280zł za farbowanie...
Domi, a co sądzisz o produktach do włosów John Frieda?? Kupiłam ostatnio i wydawały mi się fajne

właśnie byłam na stronie Rossmanna i mają znów od jutra bardzo fajne promocje dla naszych maluszków:
Pampersy Premium care (moim zdaniem warto w nie inwestować, sa tak mięciutkie i przyjemne, normalne pampersy są wręcz twarde w porownaniu do nich.. i wydają mi sie bardziej chłonne) opakowanie za 49 albo 49.90.. normalnie płacę 54-56zł
Chusteczki pampers, mleko nan active 2 za 32zł, dużo deserków i obiadków, oliwka i inne kosmetyki... uwielbiam Rossmanna Cały czas sie czaje na promocje Musteli w superpharm i od listopada nie ma.. ;/ a skończył nam się płyn do kąpieli i balsam

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-04-22 o 10:57
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:15   #2230
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:

Szczerze mówiąc to jakieś zabójczej poprawy nie widzę. Tylko u mnie problem polega na tym że ja nie jestem w stanie zdefiniować jak bardzo mi te włosy wypadają. Bo jak dla mnie to każdy włos to jest katastrofa. Zwłaszcza na mojej nigdyś bujnej grzywce Ja myję włosy co trzy dni no i w trakcie mycia to wypada ich dość sporka "kupka", w ciągu dnia aż tak bardzo nie lecą. No ale np teraz po nocy jak przejechałam po włosach to 3 wyciągłam. Nie wiem czy to dużo czy mało. Ja żałuje że tego nie kupiłam wcześniej bo kosztuje to 30 zł jest 15 ampułek z takim fajnym aplikatorem że dajesz to bezpośrednio na skórę. Napewno jakoś wzmocni włosy. Teraz zrobiłam przerwę i robię kurację Joanna Rzepa. To jest dużo tańsze po koszt około 10 zł. Domi sobie chwali ja robię od niedawna więc jeszcze nie mam zdania.
Czekam co dziewczyny napiszą o tym Aminexilu tylko że tu już się trzeba przygotować na wydatek minimum 100 zł
A napisz proszę jak Tobie te włosy wypadają??
a mi to garsciami ida najlepiej sie nie dotykac i grzebienia do reki nie brac bo oszaleje duzo mi wypada, nawet nie liczylam ale jak je zbieram to za kazdym razem coraz to wiecej, zobacze wieczorem jak bedzie i moze policze z ciekawosci ale obstawiam z 50 jak nic i to tak rano i wieczorem, w trakcie dnia tez leca, no i najgorsze jest to ze gubie wlosy po calym domu i mala jak gdzies lezy i wszystko do buzi bierze to boje sie zeby nie zezarla tego wlosa mam jeszcze pol butelki odzywki radical i jakos chce wykonczyc i tez kupie ampulki i licze na cud od kilku dni biore biotyne i pije pokrzywke i skrzyp no i mam olej kokosowy i wax i tak sobie kombinuje a i robilam maseczke z nafty kosmetycznej+zoltko+sok z cytryny i po takiej mieszance ladne wlosy byly co jak na mnie to duzo bo ja zawsze mialam cieniutkie a jak mi teraz tak wypadaja to naprawde boje sie lysiny, na razie golych plackow nie widzialam i z tego sie ciesze

Cytat:
sliczna a jak jezyczka pokazuje

Ola ladne buciki
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:44   #2231
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Hello

Magdawikp, to nosidło to Manduca - o proszę, link http://www.chusty.com.pl/artykuly.ph...04081226580378 (mam nadzieję, że można)
Bella, podoba mi się to nosidło. A szybko się zaklada? Bo ja nie oszalalam na punkcie chusty, bo nie będe tego pół godziny wiązac, nosidelka nie chciałam, zeby nie obciążac małemu pleckow, ale to wydaje mi się ok No a przed letnim wyjazdem warto jakies jednak mieć.... Polecasz? a gdzie je kupilaś? Sprawdzalam na alle i nie ma za dużo.

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karolina ale laska z Ciebie

A Wasze dzieciaczki lubią te z miesem słoiczki?
Zeberko ja sie nie chcę wtracac, ale język mnie świerzbi.... te mamusie co podają już miesko to raczej starsze dzieciaczki mają... Masz w domu jakiś schemat żywienia np z hippa czy jakiś inny? Bo przeciez Twoj Piotrus jeszcze taki malutki i sama pisalas że miał problemy z brzuszkiem... moze warto z takim urozmaiceniami się wstrzymac pare tygodni?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:48   #2232
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

no wlasnie Konspi, mieska rybki itd są po 5 miesiącu, wiec dla Piotrusia za wczesnie
Stary 2010-04-22, 11:50   #2233
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Ale radosna
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:55   #2234
simpatica
Zakorzenienie

Dzieńdobry Mamunie

narazie tylko się witam i chwale, że Ola wykazuje zainteresowanie matą dłużej niż 15 min więc póki jej się jeszcze nie znudziło to lecę zobaczyć co tam naskrobałyście

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:13   #2235
konspiracja
Zakorzenienie

No to przelecialam Was całe
Cytat:
Elu ciesze się że wyniki ok U mnie też bilirubina jeszcze nie jest całkiem w normie ale moja lekarka mówiła że to tak czasem jest, najważniejsze że spada. CO do HGB to dawaj małej więcej soczków i pomyśl o szpinaku który jest kopalnią żelaza. My obecnie mamy 10,5 i ja też mam dawać Wikiemu dużo warzyw, owoców. My braliśmy żelazo jak HGB było 9,1.

Konspi i Zaharia jak się sprawdza Vichy Aminexil?

Pytalam kiedyś o HGB i mi nie odpowiedzialaś hehe,
no ale mnie pocieszyłyście bo nam sie porawilo do 11,5 gdzie maly jest tylko na cycu i juz Ferrum dawno odstawiliśmy.

Co do Vichy to za wcześnie bo dopiero niecale dwa tyg stosuje, szału nie ma, ale wydaje mi sie że powoli stopuje to wypadanie gwałtowne. Ja tez mam trochę tych włosiskow i zuzyłam już połowe opakowania, tak ze jak dla mnie to malo ekonomiczne jest ale jak skoncze to wiecej napisze. a na 6 tyg kuracji jak zalecają to na pewno mi jedno opakowanie nie starczy.

Cytat:
a teraz się wyżalę był wczoraj mój kolega z pracy przywieźć mi nowy telefon służbowy,bo stary mi odmówił posłuszeństwa i tak sobie gadamy i mi opowiadał co się dzieje w firmie, to mi się odechciało tam wracać nie mogłam spać w nocy i już wszystko przeżywam czasem to wolałabym mniej odpowiedzialną pracę i się niczym nie przejmować, popracować 8h i do domu. czemu nie mam męża milionera i muszę wracać do pracy?? czemu???

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
no wlasnie Konspi, mieska rybki itd są po 5 miesiącu, wiec dla Piotrusia za wczesnie
no ja tylko tak nieśmiało...

My dzis na szczepienie lecim. Pogoda średnia, ale potem spacer.

Karolina żałuje ale filmuu nie widzialam, bo za bardzo mi sie komp muli, jak go udrożnię to zobaczymy

Malinka - jaki słodziak

O wlaśnie - Slodziak i Groszek to też moje ulubione określenia

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 12:26   #2236
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

No.. mam chwile czasu zeby cokolwiek napisac.

Moj syn byl wczoraj szczepiony.. darl sie w nieboglosy a teraz ma goraczke i wlasnie przed chwilu przy podawaniu nurofen'u zwymiotowal wiem musialam mu podac po raz drugi. jest strasznie marudny i zaczal sie w nocy budzic po 2 a nawet 3 razy. Oduczyl sie usypiania w lozeczku (przez ten szpital) a za to spodobalo mu sie usypianie przy butli co mnie doprowadza do szalu bo skoro w nocy jadl o 2 a obudzil sie o 4 to nie dam mu znowu jesc.. nie do przesady.. wiec lezy ze mna marudzi placze dam mu ucho miska to pogryzie uspokoi sie i wreszice po 1.5h zasnie. najwazniejsze ze oduczam go od usypiania przy tej butelce bo nie daje rady. teraz nauczyl sie ze lezy a ja go miziam po plecach albo szyi i zasypia. chociaz tyle dobrze ze bez butelki.. wczoraj na szczepieniu zastanawiali sie czy go szczepic przez te czerwone kropki ale zaszczepili ale powiedzieli ze jak te kropki nie zejda to mamy jechac do wroclawia do poradni hematologicznej. mam nadzieje ze zejda bo nie wytrzymam kolejnego szpitalu i przyzwyczajanie sie Filipa do nowego otoczenia.. Tz jutro wraca bynajmniej troche odpoczne bo.. padam na twarz

Babcia nauczyla go noszenia na rekach wiec mam spory klopot.Oduczam go tego ale babcia budzi sie w nocy slyszy ze Filip nie spi to przylatuje do niego i bierze go na rece a jak kaze jej go odlozyc to sie obraza i mnie nie slucha

w ogole mam humor do dup.y ..

Moze w poniedzialek bedzie mi lepiej bo mam darmowa pielegnacje dloni zasponsorowana przez szwagierke.. i ta babka od pielegnacji robi tez makijaze a to jest jakas dobra kolezanka mojej szwagierki wiec moze bdeiz mi robila makijaze w nadzieji ze cos mi sie spodoba do slubu..

co z moja dieta? a nie ma jej.;] w szpitalu nie dalo sie jest samych nabialow bo tesciowa przynosila pierogi, frytki i bigos a jak wrocilam do domu to do wczoraj meczyla mnie jelitowka wiec zylam o sucharkach i coli. mam nadzieje ze od poniedzialku zaczne od nowa..

aaaaa okres mialam w czwartek pamietacie? dzisiaj mi sie skonczyl ale co to byl za okres? w ogole zadnego bolu i nie okres tylko 7 dniowe plamenie;] tyle z moich obserwacji. uciekam zeby wam tu nie mulic

witam nowa mamusie i zdjecia wszystkich dzieciaczkow sa cudne! zreszta mamus tez. i 100 lat dla solenizantow!

a jesli chodzi o jakies zdrowbnienia to moj tato jest mistrzem w wymyslaniu przezwiska tak wiec na mnie mowi : Ympek, Ympiorek a na Fifika Fifiorek i kurde zapomnialam jak ale sobie przypomne to napisze

Moj tato wymyslil przezwisko dla swojego kolegi : wieczna budowa, drucik;p

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:28   #2237
domi7ks
Zakorzenienie

Bardzo dziekuje za zyczenia w mieniu mojej Polusi
i dolaczam sie do zyczen dla Grzesia

Tarasiu- sliczna jest Twoja Nila...przypomina mi moja Pole, musze Ci powiedziec Malina a Tomeczek moj zieciu tez cudo

ja mam dobry humor, bo dowiedzialam sie, ze moja kolezanka z ktora sie kiedys bardzo przyjaźniłam zaofiarowala sie przyjechac na moj slub i zagrac na Mszy a potem...do jest kwestia do uzodnienia- niankowalaby przy Poli, wiec nie musialabym juz szukac na ten dzien niani
jutro ma mi dac znac, bo musialaby przyjechac ponad 200 km ale prawdopodobnie tak

Olalicoius nie znam tych kosmetykow

Laski systematycznosc i zwykle kosmetyki z rzepa, czy skrzypem potrafia zdzialac cuda!

a co do ksywki to ja dzis przechrzcilam moja Pole na Mała Wiesniaczke, bo ubralam jej taka letnia sukieneczke a do tego grube rajtuzy. A moje ulubione przezwisko na nia to takie brzydkie troche, ale uwielbiam na nia tak mowic- Tz tak na mnei kiedys mowil Ciuraczek :P :P

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-04-22 o 12:31
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:48   #2238
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość

Cały czas sie czaje na promocje Musteli w superpharm i od listopada nie ma.. ;/ a skończył nam się płyn do kąpieli i balsam

ola, polecam http://www.mustela.net.pl/ mają dużo tańszą mustele, zawsze od nich zamawiam, a do zamówienia duuuużo próbeczek dodają

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:56   #2239
gucia6
Zakorzenienie

no to mam wieści od Kareniny.
U nich w miarę ok, tyle tylko, że są chorzy z tztem i od poniedziałku mają mieć lepsze łącze internetowe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 12:56   #2240
brombusia
Zakorzenienie

Haj
Wszystkiego najlepszego dla Polusi i Grzesiaczka
Dużo zdrówka i radości

Co do włosów, to rozmawiałam z fryzjerką na ten temat i twierdzi, że to wypadanie poporodowe związane jest z hormonami i żadne kosmetyki nie pomogą w jakiś znaczący sposób, co ma wypaść i tak wypadnie
Ale podobno odrastają nowe więc nie trza się martwić
Ja sie miziam olejem kokosowym, zieloną glinką i kuracją wzmacniającą z joanny. Plus stosuję szampon z mocznikiem, bo sobie skórę głowy zmasakrowałam szamponem ze skrzypem z farmony
Mam na niego chyba uczulenie i zrobiły mi się ranki na głowie
Widzę że coraz mniej wypada, ale czy to zasługa pielęgnacji czy po prostu już przechodzi to nie wiem.

Kate co do tego uczulenia, jeśli do tej pory nie miałaś żadnych objawów alergii to raczej teraz nie powinna się juz pojawić, za stara jesteś
Ja miałam jednorazowy atak kataru, bo w sobotę Mama przywiozła jakieś 300 książek w związku z przeprowadzką i układałam je na regale, a były zakurzone Całą niedzielę i poniedziałek kichałam jak szalona, a teraz się uspokoiło. Jeśli chodzi o alergiczny katar, to u mnie różni się on od tego normalnego tym, że nosa nie mam zapchanego, tylko leci mi z niego jakby woda, a nie typowe smarki ( wybaczcie dosłowny opis), plus swędzi mnie w nosie i często kicham. Do tego u mnie dodać należy jeszcze łzawienie oczu, nieżyt górnych dróg oddechowych i kontaktową wysypkę
Mam nadzieję, że Filuś tego po mnie nie odziedziczy, na razie nie ma żadnych tego typu atrakcji, ale u mnie objawy alergii też dopiero później były, jak miałam 2-3 lata.

Agusiu dietą się nie przejmuj, wiadomo że w takich warunkach nie bardzo miałaś jak

Zeberko z tym mięskiem to się wstrzymaj jeszcze trochę, bo Piotruś jeszcze nawet 4 miesięcy nie skończył.

Malinko Tomuś jest przecudny
Strasznie mi się podobają te jego migdałowe oczęta
I super, że zaczynacie budowę domu
Pochwal się jaki projekt

Tarasiu Nilcia jest słodziutka i jak fajnie ten języczek wystawia

Eluś, ja nie dalej jak wczoraj narzekałam małżowi, że powinnam była wyjść za milionera, żeby nie musieć wracać do roboty.
Obiecał, że dzisiaj Totka puści
10 maja coraz bliżej

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:58   #2241
tarasia
Wtajemniczenie

a ja mam takie pytanie techniczne.
jeżeli na kaszce jest napisane "po 4 miesiącu" to oznacza, że podawać ją można od 5 miesiąca, czy od 4 miesiąca?

Stary 2010-04-22, 13:24   #2242
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
a ja mam takie pytanie techniczne.
jeżeli na kaszce jest napisane "po 4 miesiącu" to oznacza, że podawać ją można od 5 miesiąca, czy od 4 miesiąca?
od 5 miesiąca

xpresjo wielkie dzieki za stronke ) ja kiedyś trafiłam w Superpharm zniżkę -40% i pani przy kasie chyba sie pomyliła i od tych cen obniżonych odliczyła kolejne 40%... więc za balsam 500ml, krem do pupci, pomadke i krem na chłodne dni zapłaciłam 80zł

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-04-22 o 13:25
Stary 2010-04-22, 13:24   #2243
zebra666
Zakorzenienie

JA mu nie daje z mięsem i nie mamy z brzuszkiem problemów od pooczątku 4tego miesiąca. Tylko zapytałam czy lubią, bo miałam nadzieję, jak napsiałam w którymś z postów, ze jak przyjdzie pora na mięsko to je polubi:|

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 13:27   #2244
kolanosia
Rozeznanie

Hej kobitki!

Wszystkiego naj dla Poli i Grzesia

znowu mnie długo nie było, ale jak zwykle coś.....
2 tyg temu, w dzień pamiętnej katastrofy chrzciliśmy Lenkę. bardzo sie bałam o jej zachowanie i nawet do kościoła w płaczu przyjechaliśmy ale suma sumaru nie było tak źle. Był tylko chrest bez mszy więc jakoś te 30 mni szybko zleciało i diabełek wypędzony

Potem pobyliśmy jeszcze kilka dni u rodziców i powrót do domku i o zgrozo nasz koszmar dopiero się zaczął....mała totalnie się rozlegulowała, nie chciała jeść, w nocy sen był rzadkością a ja już na rzęsach chodziłam. nie wiem dlaczego tak się dzieje, czy to zmiana miejsca, otoczenia tak na dzieciaczki wpływa??? Ogólnie masakra, a tak ładnie juz w nocy spała....
Do tego boję sie powtórki z rozrywki bo jutro wyjeżdzamy na tydzień nad morze. U TŻ jak zwykle nawał pracy w wakacje, a ja tez juz od sierpnia wracam do roboty więc chcemy chociaż na ten tydzień wyjechać, pospacerować i nawdychać sie jodu

do tego rehabilitacja Lenki rozpoczęta i słów mi brak ile mnie to kosztuje. Moje dziecko przez godzinę tak okropnie płacze, że potem godzine dochodzi do siebie. Okropne uczucie.....Z tego co pamiętam chyba Moniam i Suonko też mają te rehabilitacje - i jak dzewczyny, jest jakaś poprawa? My mamy jeszcze 9 spotkań,a potem prawdopodobnie jeszcze nam coś dopiszą bo asymetria jest dosyć duża. Ogólnie mam doła bo jak patrzę jak wasze dzieci sie pięknie rozwijają, leżą na brzuszku, obracają to aż łzy się cisna mi do oczu. mój skarbek tylko leży na płasko i nawet nie drgnie....ach, ciężko mi na to patrzeć.

no nic postaram sie troszke poczytać co tam u was, buziaki!
Stary 2010-04-22, 13:33   #2245
zebra666
Zakorzenienie

Kolanosia ale będzie dobrze zobaczysz! Ponoć ta rechabilitacja szybko przynosi efekty. trzymam za Was kciuki i rozumiem, że cieżko patrzeć na cierpiące dziecko...

Stary 2010-04-22, 13:49   #2246
flowerspower
Raczkowanie

Zobaczcie co dziś Adzik wymyślił. Jak to pierwszy raz zobaczyłam to myślałam, że zawału dostanę .
http://flowerspower.wrzuta.pl/film/8JYF0auW1YI/mov00230
a poniżej jego chwiejne siedzenie.
http://flowerspower.wrzuta.pl/film/9CWAMtlbrhC/mov00229
tylko nie wiem jak odwrócić ten filmik
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 14:07   #2247
zebra666
Zakorzenienie

Flower jaki on słodziuchny na tym leżaczku jak się buja żeby do obrusu sięgnąć

Stary 2010-04-22, 14:08   #2248
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Zobaczcie co dziś Adzik wymyślił. Jak to pierwszy raz zobaczyłam to myślałam, że zawału dostanę .
niezły jest
a Sandra na bujaku wyprawia mi to samo
Stary 2010-04-22, 14:11   #2249
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
ale z niego akrobata!

Stary 2010-04-22, 14:12   #2250
asioczka
Zadomowienie

Zeberko tu masz "licznik", o ktory prosilas http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/0,79398.html

lece Was "przeleciec" (hihih maslo maslane), to moze mi sie uda napisac wiecej

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości