|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Mała śpi, ja chyba też się prześpię...
![]() ![]()
#4472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jeżeli chodzi o ten papier od lekarza to przypominam że przepisy się zmieniły i wystarczy już tylko jedna wizyta w czasie ciąży a papier może podpisać/wydać także położna. Jak może pamiętacie mi odmówiono becikowego bo... nie byłam u gina w 3 trymestrze. I na nic się zdały argumenty( i wypis ze szpitala) że wtedy urodziłam ![]()
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
A mi wczoraj wózek przyszedł, a pierwszy spacerek planujemy na sobotę, aż mnie trzęsie jak na niego patrzę, bo bym już pośmigała po dworze.
Wezmę dzisiaj małego w wózeczku pobujam jak będę go werandowała, choż jakaś przyjemność.
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
no to nam jakas glupia baba powiedziala przez tel ze potrzebny.
A jest jakis okreslony czas na zlozenie papierow? ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- w kazdym badz razie i tak musze isc po ten papier takze nic straconego. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- jednak rezygnuje z dzisiejszego spacerku....chyba za zimno jednak;/ moja zgaga lezy i wcale ale to wcale nie chce jej sie spac:P
![]() |
#4475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wlasnie chcialam sobie dzisiaj kupic cos na te bole plecow, krzyza. ale jakos nie pomyslalam, a to pewnie tez wchodzi do krwioobiegu i mleka.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny kur...ca mnie bierze ![]() Ja też na spacer nie idę bo u mnie tylko 5 stopni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym to współczuję tym z Was, którym maluchy w nocy dają popalić (Gmyrelka np. ![]() ![]() ![]() ![]() IZUMI, MŁODA - najwyższa pora, trzymam kciukasy za szybką akcję sn, no ewentualnie skalpel ![]() ![]()
![]() |
#4477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
wspolczuje ci kochana....
do nas dzis 3 znajome z pracy przyjezdzaja obejrzec nasza kruszynke ![]()
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
u mnie tez wszystkie sprawy zalatwia mąż, ja kompletnie sie na tym nie znam.
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
SMS od Mlodej
Podlaczyli mi kroplowke. Leze na porodowce mam 3cm rozwarcia i skurcze co 6 min boli jak cholera A my własnie po nie przespanej nocy wrocilismy od Pani Doktor malutka mało przybrala na wadze bo od niedzieli tylko 80 gram ![]() ![]() Darusia fajnie ze termos Ci sie spisał zawsze to wygodniej ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- A nasza niunie już wpisami do książeczki męża mamy tylko doniesc pedem jak dostaniemy tak samo już złożyliśmy polisy do zusu jeszcze tylko czekam na dokumenty Od szefa zeby złożyć w zusie o maciezynskie no i becikowe nam zostało ale to za tydzień jak będę w szpitalu na kontroli morfologi to podejde do mojego gina po papierek chyba ze kopia książeczki ciąży wystarczy u nas szybko przlewaja becikowe bo już 5 dni po złożeniu papierów jest na koncie
#4483 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka rodziła w styczniu, i mi powiedziała że do becikowego trzeba mieć Pesel. Więc nawet nie szłam do urzędu. Im później dostane tym później wydam
![]() Już drugi dzien mam problemy z pocztą na O2, nic nie mogę pokasować ani wysłać ![]() Moje doświadczenie z Pampersami skończylo się tak że mały ma straszną wysypkę na nóżkach(w miejscu gumek), i o dziwo, miałam pakę pieluch Dada od taty, i od wczoraj używam, a tu to paskudztwo znika ![]()
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
Heh, znam to
![]() ![]() ![]() ![]() Ona ma tak jakby chrype, takie chrapanie jej wychodzi z gardła. Czasem bardzo głośne... Wasze też tak mają?? Nieraz to jak świnka, a czasem jak myszka zapiszczy.
#4485 |
Rozeznanie
|
Hej
Spróbuję coś skrobnąć, ale nie wiem jak długo mi się uda, bo mała wisi na cycu, a obiad na kuchni kipi ![]() Dziękuję w imieniu Hani Ciociom za komplementy ![]() ![]() ![]() Gratuluję nowym rozpakowanym mamusiom!!! ![]() ![]() ![]() A tym ,co są na końcówce życzę powodzenia, oby szybko maleństwa ujrzały ten świat!!! Moja Hania ma już 10 dni, a ja dopiero teraz czuję, że doszłam do żywych... Jakoś już wyrobiłyśmy sobie rytm, mała budzi się 2, góra 3 razy w nocy, tak że wysypiam się. Karmię tylko piersią, a "mały głód" ma duży apetyt, ale póki co chyba daję radę, bo zrobił jej się drugi podbródek ,hi,hi ![]() ![]() ![]() Jak ja kocham moją kruszynkę!!! A co do porodu... Nic nie pisałam, bo to była trauma dla mnie, ciągle staje mi to wszystko przed oczami.... Może pamiętacie, jak w piątek wylądaowałam w szpitalu z akcją porodową, która z czasem wygasła, wyszłam ze szpitala na własne żądanie do domu.Hani się tam nie spodobało najwyraźniej. Całą sobotę przeryczałam, ani jednego skurczu.... Myślę, pochodzę jeszcze z tydzień... W nocy czop odszedł, tak na dobre... W niedzielę, jakieś skurcze, ale żadnych rewelacji...I dopiero zaprzyjaźniona położna namówiła mnie, żeby jechać do szpitala w Trzebnicy (ma on bardzo dobre opinie) i tak sprawdzić tylko co z dzidzią... Więc na luzie mówię do męża, że jedziemy zwiedzić szpital w Trzebnicy. Torby wzięliśmy na wszelki wypadek, ale ja niedowierzałam, że tam zostanę. Na izbie przyjęć mnie zbadali, ale powiedzieli, że na rodzącą to ja nie wyglądam...Podebatowali i w końcu zostawili. "Najwyżej poleży pani ze 3 dni tutaj"-usłyszałam. Ale szpital super, miła atmosfera, czysto, cicho, zupełnie inne klimaty niż we Wrocławiu... I poczłapałam sobie do sali, pożegnałam męża i leżę. I nagle coś czuję mokro mi...Ciepło,,,miło...Posz łam do wc, a tam już leci ze mnie woda... Byłam w szoku. Dzwonię do męża, ten ledwo do Wrocka wjechał, wraca do mnie. Od razu zwieźli mnie na porodówkę, na dół.Tam leżę sobie z dziewczyną, która rodziła drugie dziecko, więc myślę, że ona pierwsza się uwinie. Skurcze są coraz silniejsze, ale daję radę. Oddechy ze szkoły rodzenia BARDZO , BARDZO mi pomogły, tylko trzeba oddychać brzuchem, jakby się piłkę kozłowało. Staram się rozluźnić.Badają mnie a tu już rozwarcie na 9cm!(a tamta dziewczyna dopiero miała4cm) Byłam w szoku, bo tak szybko i bezboleśnie(a wszyscy mnie straszyli, że rozwieranie szyjki najbardziej boli).I pozwolili nam przejść do sali porodów rodzinnych. Tam sobie pochodziłam, na piłce poturlałam. Do tej pory poród wspominam wspaniale.... Potem kolejne godziny, skurcze, ale coś już zaczęło nie iść dobrze... W międzyczasie dziewczyna obok urodziła, mały jej dosłownie wyskoczył. A ja męczę się. Była noc, ja tak od 21.00 ze skurczami, lekarze podchodzili i mówili, że akcja postępuje, ale pomału, bo ja pierworódka. I tak zastała mnie poranna zmiana.7.00-Przyszła super położna, Kasia. Dali mi oxy i zaczęło się. Skurcze silne strasznie,mnie rozrywa, główka napiera, ale dalej nie może przejść.Wszyscy mówią, że w najwyżej pół godziny się uwinę, a to trwa i trwa... To było najgorsze 6 godzin mojego życia. To co kobiety przeżywają przy prawidłowym porodzie najwyżej pół godziny, ja cierpiałam 6 godzin... ![]() ![]() I tak oto przeżyłam dwa porody w jednym ![]() ...Małą miałam cały czas przy sobie, sale 2 osobowe, więc cicho, spokój. I mimo , że nie było łatwo wstawać w pierwszych dniach do małej, to i tak ten ból jest nie do porównania... A poza tym, po tygodniu spotkałam tą dziewczynę co ze mną rodziła, na zdjęciu szwów... I co? Ona dalej nie mogła na pupie siedzieć i ledwo chodziła, mimo, że rodziła sn. Nie, żebym ja była tu zwolenniczką cc, ale widzę, że to nie do końca jest tak, że szybciej się dochodzi do normy po sn. To wszystko zależy od indywidualnej osoby...Wiadomo, to poważna operacja, ale czasami jest wybawieniem, jak um mnie ![]() Alem się rozpisała....Mała się budzi, więc już nie będę Was zanudzać. Sorki, ale dla mnie to była trauma i pomaga mi wygadanie się... |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
fasolka - faktycznie traumatyczny poród. Popłakałam się. Strasznie Cię wymęczyli.
![]() ![]() ![]()
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
fasolka- to miałaś przeżycia. jak to czytałam to próbowałam się w to wczuc i naprawdę współczuję, wiem jak bolą te cholerne skurcze i mimo, że u mnie poszło dość szybko to wydawało mi się to całą wiecznością, wiec wiem co Ty musiałaś przejść. Ja już bym zemdlała chyba.
Gratuluję raz jeszcze i ukłony w Twoją stronę ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Ja pamiętam jak panikowałam w czasie porodu jak spadał puls mojej niuni. jak dla mnie... ja nie powinnam tego słyszeć. To było dla mnie straszne. Im była bliżej tym puls słabszy, spadał do 80. ja cały czas krzyczałam "Boże, co się dzieje, co z tym pulsem" a położna pocieszała "pani się nie przejmuje, cały czas jest wszystko w normie" Nie wiem czy to tylko pocieszenie czy faktycznie było się czym stresować. Ale ja to przezywałam strasznie ale dodawało mi powera.
#4489 | ||||
Wtajemniczenie
|
Fasoleczko rzeczywiscie nie bylo latwo,dobrze ze juz po wszystkim,teraz tylko cieszyc sie Hanią
![]() Mloda trzymaj sie kochana ![]() i Izumi trzymam kciuki za Was Cytat:
![]() [QUOTE=ania p;18738 Okulista ok mam solą tylko przemywać i masować bo mała za mała na leki i lekarka nie chce jej faszerowac bo samo powinno się poprawić . U młodego też ok ortopeda go zoabzcył i nie ma zastrzeżeń ![]() no to superowo ![]() Cytat:
Cytat:
w przychodni Baobabek jak nie masz jeszcze peselu to sie podaje date urodzenia,ja tak robilam. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
A coś się z tym robi? Groźne to, czy się nie przejmować?
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- ona jak spi spokojnie to ładnie oddycha noskiem, nic nie świszczy. tylko przy ruchach jakos tak jej z gardła to idzie. ciężko to opisać...
#4491 |
Rozeznanie
|
Ratunku, czy infacol stosujecie przed każdym posiłkiem, bo nie wiem ile dawek można dziennie podać??
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Fasolka dajesz kolejny dowod na to ze kobieta zniesie wszystko!! Gratulacje. Mnie znowu te godziny porodu miney strasznie szybko jak by to byly z 2 godzinki, az sama sie zdziwilam ze juz ta godzina jak urodzilam.
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 |
Raczkowanie
|
Sismuerte, infacol podaję co drugi posiłek. U mnie wychodzi to 3, 4 X dziennie. Tak poradziła pediatra.
Szału można z tymi lekarzami dostać! Mała dostała wysypki na buzi. Jeden mówi, że to jakieś zapalenie bakeryjne, przepisał detromycynę. Odstawiłam świństwo po rugim smarowaniu bo się wszystko zaogniło. Następny stwierdza stanowczo trądzik niemowlęcy. Nic nie robić, samo zniknie. No to czekam. Kolejny przy okazji szczepień mówi z przerażeniem:"Musi pani mocno uważać przy tak rozwiniętej skazie białkowej" ![]() ![]() Co to ma być? Wykładnia pediatryczna na różnych studiach inna??? Szlag by to. Jak to skaza to się załamię, bo ja nabiałowa jestem. Do tego zęby mi się zaczęły sypać i stomatolog zalecił antybiotyk duomox, bo mi inaczej bakterie zgorzelowe zjedzą prawą dolną szóstkę od środka. A ja karmię. Brać?? Nie brać?? Macie jakieś doświadczenia? Zła jestem strasznie..... Do tego ta pogoda..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
mozna przed kazdym, ja podawalam przed kazdym jak mala tak strasznie krzyczala z bolu, teraz podaje co 2 i widze ze jest jej latwiej a jak sie skonczy buteleczka odstawie i zobacze czy bedzie dawala bez problemu rade
![]() |
#4496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to myslalam ze moj ma zapalenie oskrzeli conajmniej tak charczal jedenj nocy,az mu wszystko grało w srodku a dr sie tylko zapytała z usmiechem czy to nasz pierwsze dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do nocy to u mnie nie jest tak znowu najgorzej bo przynajmniej się nie drze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fasoleczko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4498 |
*sportaddict*
|
trzymajcie kciuki, Izumi jest w szpitalu pod oxytocyną i wywołują jej poród
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Raczkowanie
|
no to Izumi
![]() ![]() ![]() ![]()
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Młoda nie odpisuje na smsy wiec moze cos postepuje ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Mlodej wlasnie odeszly wody
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.