|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Witajcie Dziewuszki, przyszle Mamusie
![]() Dopiero co odzyskalam stare haslo do tej strony, uff U mnie to 17 tydzien mojej wielkiej niespodzianki i termin mam na koniec wrzesnia Co prawda fasolka dala mi popalic, bo juz dwa razy lezalam w szpitalu (z zawalem serca z nerwow prawie). Lekarze zreszta tez, bo sie zaraz na poczatku pomylili i wykryli mi ciaze w trakcie leczenia niepolodnosci (o zgrozo!), ale wszystko wydaje sie byc w porzadku. Mam nadzieje, ze bedzie ok. Walcze ciagle z jakimis infekcjami niewymownej i z niedoczynnoscia tarczycy, ale wiem ze wiele z was tutaj ma podobne problemy. Zreszta kto moze zrozumiec nas lepiej niz my same nawzajem? ![]() Fasolke czuje od 12tego tygodnia, pewnie dlatego ze dlugo lezalam i nie mogam sie ruszac. Ale jeszcze nie kopie, tyko sie wierci ![]() Przyjmiecie mnie do swego grona? ![]() Zuza |
|
|
|
#1652 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Witajcie dziewczyny
Widzę że dzis jakiś dzień badań usg. Ja też mam swoje o 19 i chyba mam malego stresika. Będziemy dzis mierzyć maleństwo i sprawdzać parametry. Mam nadzieje ze dzidzia będzie grzecznie współpracować Weronisia cieszę zię że u Was wszystko dobrze. Ja też dokładnie dzis kończe 13 tc. |
|
|
|
#1653 |
|
Raczkowanie
|
Weronisiu bardzo, ale to bardzo się cieszę
|
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaska no to trzymam kciuki. Ja jestem w trakcie 13 tc, a kończę go w sobotę. Ale to i tak idziemy łeb w łeb Powodzenia na USG.A ja znikam, bo znowu boli mnie głowa. Chyba od tego dzisiejszego stresu przed badaniem. Pytałam gina o leki na ból, ale niestety zabronił brać czegokolwiek poza paracetamolem, który i tak nie działa. Kazał mi dużo pić wody. A więc idę się napić i odpocząć. Czeka mnie jeszcze rozmowa z rodzicami. Mama już wie i szaleje z radości, ale tata nic nie wie i teściowie
|
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DZisiaj siędowiedziałam, ze to nie jest tak, ze gin obowiązkowo musi zrobić tą przezierność! Kieruje on na to badanie, gdy kobieta skończyła 28 lat. Tak ponoc tego nie robią. A na mnie i tak jest za późno, może to i lepiej nic nie dzieje się bez powodu, a ja póki co cieszę się z mojego 15 tygodnia, który dzisiaj się zaczął
|
|
|
|
|
#1656 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale jak mnie kopie w ciągu dnia to aż podskakuję na krześle..Za mną dzisiaj koszmarny dzień, bardzo mnie bolał brzuszek i był twardy, musiałam wziąć dwie nospy, a do tej pory nigdy mi się to nie przytrafiło Cieszę się, że już jestem w domu, szkoda tylko że sama. Nie poszłam na wykład, taki dołek mnie dzisiaj złapał.
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-04-22 o 17:17 |
||||||
|
|
|
#1657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzisz Kochana, a tak się martwiłaś!!!! |
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
A JA POJECHALAM dzis do szpitala zeby sie na maxa wkur... ic...
![]() ![]() ![]() bo raz gin nie mial czasu zrobic mu usg, dwa zbagtelizowal jak mu powiedzialam, ze mi sie zylaki na nodze porobily (choc u mnie w rodzinie procz mojej mamy-szczesiary, wszyscy sie tym mecza)... zamiast powiedziec mi ze mam pokazac, to spytal mojego meza... a ten wzdrygal ramionami! a i pewnie sobie jeszcze pomyslal, "kolejna nawiedzona w ciazy", ma lekarza w domu wiec jakby cos bylo nie tak to by mi sam pewnie powiedział..... po prostu SZKODA GADAC! stracilam caly dzien urlopu, zeby sie dowiedziec tego co sama wiem doskonale, ze ciaza przebiega ... prawidlowo... pffffff ![]() powiedzenie szewc boso chodzi, pasuje to jak ulal! |
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty pewnie zobaczysz dużo więcej, skoro idziesz w 15 tc. To będziesz już miała normalne USG a nie dowcipne. Zamieszczam dla porównania zdjęcie mojego synka zrobione 10 lat temu u tego samego gina na dość dobrym sprzęcie, oraz dzisiejsze zdjęcie zrobione na najnowszym sprzęcie. Oba dzieciaczki są w tym samym wieku: 12 tc + 4 dni. Na pierwszym jest Thomas, a na drugim i trzecim moje dzisiejsze maleństwo. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-04-22 o 17:53 |
|
|
|
|
#1661 | |||
|
Zadomowienie
|
POMIDORA trzymam kciuki za wizytę.
Cytat:
Cytat:
Czyli wszystko jest ok.Cudnie! Inaczej być nie mogło. Gratulacje! Cytat:
No to niefajnie :-( Pewnie się zawiodłaś bo liczyłaś na poznanie płci. Wyznaczył Ci chociaż termin tego USG?
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-04-22 o 18:00 |
|||
|
|
|
#1662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio jak byłam u niego tzn w 12 tyg to robił mi usg i dowcipne i takie po brzuchu bo chciał sprawdzic czy przez brzuch dobrze widac. Kurcze chce zapytać mojego gina czy na samo badanie ( po brzuchu) moze ze mna na wizytę wejść mój mąż. bo tak bardzo chciałabym, żeby zobaczył naszego aniołeczka i jak mu serduszko bije!!!! cholera obawiam si,ę, że gin moze mi odmówić. - normalnie jak mi odmówi to do zabijęęęęęęęęęęęęęęęęęę!! !!! ![]() ![]() :pal a: hehe
|
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż chodził ze mną na wszystkie badania od chwili potwierdzenia ciąży. Miałam przy nim robione USG dopochwowe. To tylko zależało ode mnie czy się nie krępuję. Ale chyba mniej krępuję się mojego męża, który i tak mnie widział, niż obcego faceta, mimo że to lekarz. A poza tym z tego co wiem, to dowcipne robi się tylko do 13 tc, bo potem już nie widać dobrze, jest za duże dziecko. |
|
|
|
|
#1664 |
|
Raczkowanie
|
Weronisia
jaka różnica. to ostatnie zdjęcie jest cudowne. dzidzia jakby "piątkę" przybijała. cieszę się, że wszystko w porządku.
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak wogóle to różnica w usg straszna, a maleństwo poprostu urocze, juz nie mogę doczekać się mojego usg kiedy zobaczę swojego aniołka, mam nadzieję, ze zobaczę równie dużo co ty
|
|
|
|
|
#1667 |
|
Wtajemniczenie
|
Przygarniecie mnie mamusie do siebie?
Jestem w 17 tyg ciazy, porod na ok 23.09.2010. |
|
|
|
#1668 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
Szczęśliwa... tak... dopiero za 3 tygodnie
... zaczynam sadzic ze to nauczka od losu, za to ze pochwalilam sie tylu osobom, ze dzis prawdopodobnie poznamy płec dziecka... no i masz! ![]() Weronisia... jejku, jakie masz ladne zdjecia z USG, na moich to jak sie nie wytlumaczy i nie pokaze, ze to dziecko, to trudno na to wpasc... ;/ Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-04-22 o 18:16 |
|
|
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam na imie Ania, mam 28 lat i jestem z K-rk.
Mozecie mnie dopisac do listy U mnie prawdopodobnie bedzie chlopiec (chociaz z tego co wiem to raczej ginekolodzy plec wykazuja troszke pozniej, a mi lekarz juz w 15 tyg napisal na oswiadczeniu ze chlopiec )Myslalyscie juz nad wozkami? macie jakies typy? |
|
|
|
#1673 |
|
BAN stały
|
hejka babeczki...
pamietacie mnie jeszcze...?? ja sie pojawiam z znikam...niestety brak czasu..... witam nowe mamusie....i wam gratuluje udanych wizyt ![]() U mnie 2 lobuzy powoli szaleja..... a do tego gonie za mala Kornelka.... ![]() humrek super tylko pogoda Bani... a to moj brzuszek...18 tc... |
|
|
|
#1674 |
|
Zadomowienie
|
Ale się obżarłam!!!!!!!!
|
|
|
|
#1675 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Waniliaania
![]() Jestesmy w tym samym wieku i tygodniu Jesli chodzi o wozki, to ja wykukalam na allegro od polskiego producenta i jak tylko nastapi jakis przyplyw gotowki to sobie sprawie. Jest dosc fajna oferta, razem z fotelikiem i miekka gondolka, kolka pompowane i skretne, a wszystko ponizej 1000zl.
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczny brzuszek ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
Witam dwie nowe mamusie
Weronisia..sliczna dzidzia, a foteczki naprawde rewelacja, na moich nic nie widać ......wyglądaja jak ta Twoja sprzed 10 lat ![]() mszu...przykro mi Kochana...rozumie że jestes zawiedziona, ale przynajmniej za te 3 tygodnie będziesz wiedziałą na 100% kogo w sobie nosisz, a nie tylko przypuszczenia i zgadul zgadule Taka kobietka w mojej mieścinie urodziła właśnie synka, nie było by w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie miała jeszcze 6 dziewczynek ![]() Pomyslcie sobie sześć cór i teraz ten okruszek ![]() Ciekawe za którym razem mi się trafi dziewuszka, bo ustaliłam z tzem że skończymy na dziewczynce. mam nadzieje że nie będe musiała szósteczki wcześniej urodzić hihhi
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-04-22 o 18:38 |
|
|
|
#1678 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie, że pamiętamy! Brzuszek szybko rośnie no i nic dziwnego skoro w nim dwa maleństwa
|
|
#1679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo jak poród masz na 23 września, to już nawet 18 tydzień masz skończony Weronisia, cieszę się, że z dzidzia wszystko w porządku. A Różnica w jakości zdjęć naprawdę ogromna! A ta łapka maluszka - cudna ![]() Pamiętamy, pamiętamy Brzusio fajnie Ci rośnie. Cudna piłeczka okrągła ![]() Cytat:
Swoją drogą, gdzie ta Pomi się podziewa tyle czasu? ![]() Ciekawość mnie zżera
|
||
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia ciesze sie ze wszytko jest ok, trzymam kciuki za rozmowy z tesciami
a usg - przepasc.. ![]() Zuziczka waniliaania2009 witajcie ![]() kaska1980 trzymam kciuki Lenka* ja tez mam obrone w czerwcu bedziemy sie razem wspierac ![]() mszu szkoda gadac.... przytulam czekajaca na fasolke26 jak poprosisz to nie moze ci odmowic to wkoncu tez jego dziecko Jaga1111; superr brzuchol
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

ale jak mnie kopie w ciągu dnia to aż podskakuję na krześle..
Cieszę się, że już jestem w domu, szkoda tylko że sama. Nie poszłam na wykład, taki dołek mnie dzisiaj złapał.