Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 16:23   #1651
Zuziczka
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Witajcie Dziewuszki, przyszle Mamusie
Dopiero co odzyskalam stare haslo do tej strony, uff
U mnie to 17 tydzien mojej wielkiej niespodzianki i termin mam na koniec wrzesnia

Co prawda fasolka dala mi popalic, bo juz dwa razy lezalam w szpitalu (z zawalem serca z nerwow prawie). Lekarze zreszta tez, bo sie zaraz na poczatku pomylili i wykryli mi ciaze w trakcie leczenia niepolodnosci (o zgrozo!), ale wszystko wydaje sie byc w porzadku. Mam nadzieje, ze bedzie ok. Walcze ciagle z jakimis infekcjami niewymownej i z niedoczynnoscia tarczycy, ale wiem ze wiele z was tutaj ma podobne problemy.
Zreszta kto moze zrozumiec nas lepiej niz my same nawzajem?

Fasolke czuje od 12tego tygodnia, pewnie dlatego ze dlugo lezalam i nie mogam sie ruszac. Ale jeszcze nie kopie, tyko sie wierci

Przyjmiecie mnie do swego grona?
Zuza
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 16:54   #1652
kaska1980
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Witajcie dziewczyny
Widzę że dzis jakiś dzień badań usg. Ja też mam swoje o 19 i chyba mam malego stresika. Będziemy dzis mierzyć maleństwo i sprawdzać parametry. Mam nadzieje ze dzidzia będzie grzecznie współpracować.
Weronisia cieszę zię że u Was wszystko dobrze. Ja też dokładnie dzis kończe 13 tc.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 17:04   #1653
Astorianka
Raczkowanie

Weronisiu bardzo, ale to bardzo się cieszę
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 17:08   #1654
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Weronisia cieszę zię że u Was wszystko dobrze. Ja też dokładnie dzis kończe 13 tc.
Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Weronisiu bardzo, ale to bardzo się cieszę
Dzięki dziewczyny
Kaska no to trzymam kciuki. Ja jestem w trakcie 13 tc, a kończę go w sobotę. Ale to i tak idziemy łeb w łeb Powodzenia na USG.

A ja znikam, bo znowu boli mnie głowa. Chyba od tego dzisiejszego stresu przed badaniem.
Pytałam gina o leki na ból, ale niestety zabronił brać czegokolwiek poza paracetamolem, który i tak nie działa. Kazał mi dużo pić wody. A więc idę się napić i odpocząć. Czeka mnie jeszcze rozmowa z rodzicami. Mama już wie i szaleje z radości, ale tata nic nie wie i teściowie
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 17:11   #1655
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Kochana może trochę cię zmartwię,ale obawiam się że te kilka dni może zrobić różnicę. To badanie najpóźniej robi się w 13tygodniu i 6dn. ciąży, na dodatek nie wiek wg OM się liczy,ale tak naprawdę wielkość dziecka. Ja szłam na to badanie w 12tyg.2dn. więc teoretycznie miałam mnóstwo dni zapasu , a dzidzia była wielka na 13t4d więc ostatni dzwonek na badania Ponadto naprawdę radzę zrobić to badanie na BARDZO dobrym sprzęcie, nie wiem czy twój gin taki ma, no i lekarz musi mieć spore doświadczenie. Wystarczy minimalne ułożenie nie tak jak powinno być i wynik nie jest wiarygodny. A fakt, każdy gin. może chcieć na swoim usg sprawdzić przezierność co nie znaczy,że mu ona dobrze wyjdzie.
Piszę to bo chyba jeszcze cię u nas nie było jak ja panikowałam z powodu wyniku przezierności. Mam super dobrego lekarza,fachowca itp... podczas badania (sprzęt całkiem ok) wyszła przezierność 2,4 przy górnej granicy 2,5, a to był dopiero 11tc. Fakt ginka mnie uspokajała i mówiła,że mam się nie stresować,ale wiadomo.... tydzień wyjęty z życia. Po tygodniu miałam usg w przychodni genetycznej i okazało się,że przezierność trochę powyżej 1,8 (chyba z 8razy sprawdzana), a dzidzia bardzo duża więc wszystko zakończyło się dobrze. Tak więc przemyśl to jeszcze i jeśli zależy ci bardzo na tym badaniu to poszukaj usg genetycznego i zrób to badanie jak najprędzej

DZisiaj siędowiedziałam, ze to nie jest tak, ze gin obowiązkowo musi zrobić tą przezierność! Kieruje on na to badanie, gdy kobieta skończyła 28 lat. Tak ponoc tego nie robią. A na mnie i tak jest za późno, może to i lepiej nic nie dzieje się bez powodu, a ja póki co cieszę się z mojego 15 tygodnia, który dzisiaj się zaczął
czekajaca na fasolke26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 17:15   #1656
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja to nie wiem co z moją pracą będzie.Powinnam już zacząć coś pisać,a nie mogę się zebrać.Obronę mam niby dopiero w przyszłym roku,ale jak dzidziuś się urodzi to już całkiem nie będę miała ani głowy,ani czasu by pisać pracę
Ja mam obronę w czerwcu, tak jak gabisun, ale niewiele napisałam. Muszę się obronić w czerwcu, nie wyobrażam sobie inaczej..

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
cellaris ja jestem rowniez absolutna przeciwniczka spania z dzieckiem, ja odkad wrocilam ze szpitala, mala spala w swoim lozeczku. Raz ja wzielam i powiedzialam nigdy wiecej, tz spal jak na rzesach bo bal sie ja przygniesc a ja tak samo w bezruchu ciagle. Lozeczko stalo obok mnie moglam reka poglaskac i prawie spala jak ze mna ale w swoim lozeczku. Prawie to taka rownica ze ja sie moglam swobodnie wyspac, wedrowac po lozku itp. Efektem tego bylo to ze w 11 mc mala poszla juz spac sama do swojego pokoju be zadnego problemu i spi do teraz tam, z nami nawet nie chce a tak moja siostra np mala dopiero przetransportowala na swoje w wieku 3 lat...
Kurcze a gdzie zycie intymne itp?? nie mozna tez o tym zapominac
Mam nadzieję, że nam się też tak uda i nie będzie problemu ze spaniem w łóżeczku.. Mamy dość wąskie łóżko w sypialni i chyba bym w ogóle nie spała ze strachu, że ja albo mąż przygnieciemy maluszka, nie ma szans żeby się wyspać we troje na naszym łóżku..

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
ja tylko na chwilkę,doczytam Was jutro,bo za chwilę do pracy lecę.
chciałam się tylko pochwalić,że byliśmy dzisiaj na usg.dzidziuś piękny i zdrowy.machał do nas i rączką i nóżką no i jak się okazało,coś tam "dynda" między nóżkami,więc moje przeczucia się sprawdziły.będzie Adaś albo Wojtuś
miłej nocki
to gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
wczoraj wieczorem oglądałam łóżeczka i pomyślałam sobie o kołysce, wiem że taka na długo mi nie starczy, ale zawsze mozna ją przesunąć do innego pokoju, a że ja nie będę mieć pokoju dla dzidzi tylko będzie spało z nami w sypialni to taka kołyska nie zajmowała by zbyt dużo miejsca, mnie się podoba co o niej myslicie?
Nam babcia TŻta chce wcisnąć kołyskę po teściu

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
hehe piszą na róznych forach, ze jak ma sie szpiczasty brzucholek to bedzie chłoptaś, jak rozlany to babiczka,,, mam taką cichą nadzieje na dziewuszke eheh
Ja mam taką piłkę z przodu, niby fajnie, bo bardzo widać brzuszek, ale wolałabym, żeby był bardziej spłaszczony..

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ostatnio wyczytałam w jakiejs mamusiowej gazetce, że ruchy chłopców czuć szybciej niż dziewczynek (jeśli chodzi o pierwszą ciążę) bo są silniejsi, oczywiście średnio temu mi się chce wierzyć no ale może kto to wie...
my też myśleliśmy, że chłopiec, tak mocno kopie, a to ma być dziewuszka.. może taka silna bo tyle waży ale jak mnie kopie w ciągu dnia to aż podskakuję na krześle..

Za mną dzisiaj koszmarny dzień, bardzo mnie bolał brzuszek i był twardy, musiałam wziąć dwie nospy, a do tej pory nigdy mi się to nie przytrafiło Cieszę się, że już jestem w domu, szkoda tylko że sama. Nie poszłam na wykład, taki dołek mnie dzisiaj złapał.

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-04-22 o 17:17
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 17:23   #1657
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki.
Wpadłam tylko, żeby Wam powiedzieć, że tak strasznie się bałam dzisiejszego badania i USG, że powtórzy się sytuacja sprzed 7 lat.
Na szczęście wszystko jest dobrze
Moje maleństwo fika jak szalone. Widziałam paluszki, kolanka, stópki, oczodoły, móżdżek... wszystko na swoim miejscu.
Jestem w 13 tc i dzidziolek ma 6,3 cm
Od dziś będę się już tylko cieszyć

Widzisz Kochana, a tak się martwiłaś!!!! zupełnie niepotrzebnie!!! bardzo się cieszę, ze z twoim maleństwem jest wszystko wporzdku!skoro ty w 13 tyg tyle widziałaś paluszki, stópki i wogóle to ciekawe co ja zobaczę w przyszłym tygodniu, jak to juz bedzie koniec 15 tygodni!:jupi :
Stary 2010-04-22, 17:30   #1658
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekajaca na fasolke26 Pokaż wiadomość
DZisiaj siędowiedziałam, ze to nie jest tak, ze gin obowiązkowo musi zrobić tą przezierność! Kieruje on na to badanie, gdy kobieta skończyła 28 lat. Tak ponoc tego nie robią. A na mnie i tak jest za późno, może to i lepiej nic nie dzieje się bez powodu, a ja póki co cieszę się z mojego 15 tygodnia, który dzisiaj się zaczął
to nieprawda, że tylko po 28 orku życia, ja jeszcze tyle nie mam, a miałam to badanie, zresztą wiele dziewczyn z forum także. Obecnie jest to badanie standardowe, ale wszystko zależy od lekarza. Przecież ZD wystepuję także u młodych kobiet, chociaż wiadomo, że z wiekiem ryzyko wzrasta.

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 17:41   #1659
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

A JA POJECHALAM dzis do szpitala zeby sie na maxa wkur... ic...
bo raz gin nie mial czasu zrobic mu usg, dwa zbagtelizowal jak mu powiedzialam, ze mi sie zylaki na nodze porobily (choc u mnie w rodzinie procz mojej mamy-szczesiary, wszyscy sie tym mecza)... zamiast powiedziec mi ze mam pokazac, to spytal mojego meza... a ten wzdrygal ramionami! a i pewnie sobie jeszcze pomyslal, "kolejna nawiedzona w ciazy", ma lekarza w domu wiec jakby cos bylo nie tak to by mi sam pewnie powiedział..... po prostu SZKODA GADAC!
stracilam caly dzien urlopu, zeby sie dowiedziec tego co sama wiem doskonale, ze ciaza przebiega ... prawidlowo... pffffff

powiedzenie szewc boso chodzi, pasuje to jak ulal!
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 17:41   #1660
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz Kochana, a tak się martwiłaś!!!! zupełnie niepotrzebnie!!! bardzo się cieszę, ze z twoim maleństwem jest wszystko wporzdku!skoro ty w 13 tyg tyle widziałaś paluszki, stópki i wogóle to ciekawe co ja zobaczę w przyszłym tygodniu, jak to juz bedzie koniec 15 tygodni!:jupi :
No ja też bardzo się cieszę, że tyle było widać. Ale mój gin ma teraz super sprzęt i to chyba dlatego, bo w poprzedniej ciąży też do niego chodziłam, a tak wyraźnie nie było widać, choć mi się wydawało, że jest super.

A Ty pewnie zobaczysz dużo więcej, skoro idziesz w 15 tc. To będziesz już miała normalne USG a nie dowcipne.

Zamieszczam dla porównania zdjęcie mojego synka zrobione 10 lat temu u tego samego gina na dość dobrym sprzęcie, oraz dzisiejsze zdjęcie zrobione na najnowszym sprzęcie.
Oba dzieciaczki są w tym samym wieku: 12 tc + 4 dni.
Na pierwszym jest Thomas, a na drugim i trzecim moje dzisiejsze maleństwo.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-04-22 o 17:53
Stary 2010-04-22, 17:47   #1661
Szczęśliwa
Zadomowienie

POMIDORA trzymam kciuki za wizytę.

Cytat:
Napisane przez Gosia105 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie Przyszłe Mamusie. Dopiero jakoś was znalazłam i chyba dobrze trafiłam na pazdziernik 2010 ja mam termin na 20.10.2010.
Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewuszki, przyszle Mamusie
Witamy serdecznie!

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Gdyby faktycznie Dzidzia nie miała żołądka to było by to widać na tym 12 tc - a wtedy pani mi wymieniała wszystkie organy maluszka (zresztą mam tez opis z usg) i wszystko było w porządku.
Teraz rozumiem dlaczego się nie denerwujesz Czyli wszystko jest ok.

Cytat:
Na szczęście wszystko jest dobrze
Moje maleństwo fika jak szalone.
Cudnie! Inaczej być nie mogło. Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Za mną dzisiaj koszmarny dzień, bardzo mnie bolał brzuszek i był twardy, musiałam wziąć dwie nospy, a do tej pory nigdy mi się to nie przytrafiło
Koniecznie się połóż i odpocznij. Takie napinanie się brzucha/twardnienie to nic dobrego.

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
A JA POJECHALAM dzis do szpitala zeby sie na maxa wkur... ic...
No to niefajnie :-( Pewnie się zawiodłaś bo liczyłaś na poznanie płci. Wyznaczył Ci chociaż termin tego USG?

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-04-22 o 18:00
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 17:53   #1662
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
No ja też bardzo się cieszę, że tyle było widać. Ale mój gin ma teraz super sprzęt i to chyba dlatego, bo w poprzedniej ciąży też do niego chodziłam, a tak wyraźnie nie było widać, choć mi się wydawało, że jest super.

A Ty pewnie zobaczysz dużo więcej, skoro idziesz w 15 tc. To będziesz już miała normalne USG a nie dowcipne.

ostatnio jak byłam u niego tzn w 12 tyg to robił mi usg i dowcipne i takie po brzuchu bo chciał sprawdzic czy przez brzuch dobrze widac.

Kurcze chce zapytać mojego gina czy na samo badanie ( po brzuchu) moze ze mna na wizytę wejść mój mąż. bo tak bardzo chciałabym, żeby zobaczył naszego aniołeczka i jak mu serduszko bije!!!! cholera obawiam si,ę, że gin moze mi odmówić. - normalnie jak mi odmówi to do zabijęęęęęęęęęęęęęęęęęę!! !!!:pal a:hehe
Stary 2010-04-22, 17:58   #1663
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio jak byłam u niego tzn w 12 tyg to robił mi usg i dowcipne i takie po brzuchu bo chciał sprawdzic czy przez brzuch dobrze widac.

Kurcze chce zapytać mojego gina czy na samo badanie ( po brzuchu) moze ze mna na wizytę wejść mój mąż. bo tak bardzo chciałabym, żeby zobaczył naszego aniołeczka i jak mu serduszko bije!!!! cholera obawiam si,ę, że gin moze mi odmówić. - normalnie jak mi odmówi to do zabijęęęęęęęęęęęęęęęęęę!! !!!:pal a:hehe
A dlaczego miałby Ci odmówić? To chyba Ty decydujesz czy chcesz, żeby był ktoś przy tym czy nie.

Mój mąż chodził ze mną na wszystkie badania od chwili potwierdzenia ciąży.
Miałam przy nim robione USG dopochwowe. To tylko zależało ode mnie czy się nie krępuję. Ale chyba mniej krępuję się mojego męża, który i tak mnie widział, niż obcego faceta, mimo że to lekarz.

A poza tym z tego co wiem, to dowcipne robi się tylko do 13 tc, bo potem już nie widać dobrze, jest za duże dziecko.
Stary 2010-04-22, 18:00   #1664
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Weronisia
jaka różnica. to ostatnie zdjęcie jest cudowne. dzidzia jakby "piątkę" przybijała.
cieszę się, że wszystko w porządku.

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 18:07   #1665
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
Weronisia
jaka różnica. to ostatnie zdjęcie jest cudowne. dzidzia jakby "piątkę" przybijała.
cieszę się, że wszystko w porządku.
"piątka" albo "halo, jestem tutaj"
Stary 2010-04-22, 18:08   #1666
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
A dlaczego miałby Ci odmówić? To chyba Ty decydujesz czy chcesz, żeby był ktoś przy tym czy nie.

Mój mąż chodził ze mną na wszystkie badania od chwili potwierdzenia ciąży.
Miałam przy nim robione USG dopochwowe. To tylko zależało ode mnie czy się nie krępuję. Ale chyba mniej krępuję się mojego męża, który i tak mnie widział, niż obcego faceta, mimo że to lekarz.

A poza tym z tego co wiem, to dowcipne robi się tylko do 13 tc, bo potem już nie widać dobrze, jest za duże dziecko.
Wiesz ja chodzę na NFZ mam nadzieję, ze mi nie powie, że mam sobie iść gdzieś prywatnie, żeby mąż ze mógł wejść!!! ale i tak go zapytam!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A tak wogóle to różnica w usg straszna, a maleństwo poprostu urocze, juz nie mogę doczekać się mojego usg kiedy zobaczę swojego aniołka, mam nadzieję, ze zobaczę równie dużo co ty
Stary 2010-04-22, 18:08   #1667
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Przygarniecie mnie mamusie do siebie?
Jestem w 17 tyg ciazy, porod na ok 23.09.2010.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 18:10   #1668
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Witamy, napisz cos wiecej o sobie
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 18:11   #1669
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja chodzę na NFZ mam nadzieję, ze mi nie powie, że mam sobie iść gdzieś prywatnie, żeby mąż ze mógł wejść!!! ale i tak go zapytam!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A tak wogóle to różnica w usg straszna, a maleństwo poprostu urocze, juz nie mogę doczekać się mojego usg kiedy zobaczę swojego aniołka, mam nadzieję, ze zobaczę równie dużo co ty
zobaczysz zobaczysz

Cytat:
no pewnie, witaj
Stary 2010-04-22, 18:14   #1670
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Szczęśliwa... tak... dopiero za 3 tygodnie ... zaczynam sadzic ze to nauczka od losu, za to ze pochwalilam sie tylu osobom, ze dzis prawdopodobnie poznamy płec dziecka... no i masz!

Weronisia... jejku, jakie masz ladne zdjecia z USG, na moich to jak sie nie wytlumaczy i nie pokaze, ze to dziecko, to trudno na to wpasc... ;/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-04-22 o 18:16
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 18:18   #1671
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:

Witamy Cię serdecznie w naszym gronie:cmok :
Stary 2010-04-22, 18:20   #1672
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Witamy, napisz cos wiecej o sobie
Mam na imie Ania, mam 28 lat i jestem z K-rk.
Mozecie mnie dopisac do listy
U mnie prawdopodobnie bedzie chlopiec (chociaz z tego co wiem to raczej ginekolodzy plec wykazuja troszke pozniej, a mi lekarz juz w 15 tyg napisal na oswiadczeniu ze chlopiec )

Myslalyscie juz nad wozkami? macie jakies typy?
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 18:22   #1673
Jaga1111
BAN stały

hejka babeczki...

pamietacie mnie jeszcze...??

ja sie pojawiam z znikam...niestety brak czasu.....

witam nowe mamusie....i wam gratuluje udanych wizyt

U mnie 2 lobuzy powoli szaleja.....

a do tego gonie za mala Kornelka....

humrek super tylko pogoda Bani...

a to moj brzuszek...18 tc...
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 18:24   #1674
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Ale się obżarłam!!!!!!!! zjadłam całą miseczkę ogórków zielonych z sałatą i smietaną!!!!!!!! mniam mniam mniam to było pyszne!!!!
Stary 2010-04-22, 18:32   #1675
Zuziczka
Rozeznanie

Witaj Waniliaania

Jestesmy w tym samym wieku i tygodniu

Jesli chodzi o wozki, to ja wykukalam na allegro od polskiego producenta i jak tylko nastapi jakis przyplyw gotowki to sobie sprawie. Jest dosc fajna oferta, razem z fotelikiem i miekka gondolka, kolka pompowane i skretne, a wszystko ponizej 1000zl.
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 18:32   #1676
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość
hejka babeczki...

ja sie pojawiam z znikam...niestety brak czasu.....

witam nowe mamusie....i wam gratuluje udanych wizyt

U mnie 2 lobuzy powoli szaleja.....

a do tego gonie za mala Kornelka....

humrek super tylko pogoda Bani...

Śliczny brzuszek
Stary 2010-04-22, 18:37   #1677
aaneczka1984
Zadomowienie

Witam dwie nowe mamusie

Weronisia..sliczna dzidzia, a foteczki naprawde rewelacja, na moich nic nie widać ......wyglądaja jak ta Twoja sprzed 10 lat

mszu...przykro mi Kochana...rozumie że jestes zawiedziona, ale przynajmniej za te 3 tygodnie będziesz wiedziałą na 100% kogo w sobie nosisz, a nie tylko przypuszczenia i zgadul zgadule

Taka kobietka w mojej mieścinie urodziła właśnie synka, nie było by w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie miała jeszcze 6 dziewczynek
Pomyslcie sobie sześć cór i teraz ten okruszek
Ciekawe za którym razem mi się trafi dziewuszka, bo ustaliłam z tzem że skończymy na dziewczynce. mam nadzieje że nie będe musiała szósteczki wcześniej urodzić hihhi

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-04-22 o 18:38
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 19:07   #1678
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:

Zamieszczam dla porównania zdjęcie mojego synka zrobione 10 lat temu u tego samego gina na dość dobrym sprzęcie, oraz dzisiejsze zdjęcie zrobione na najnowszym sprzęcie.
Jakość zdjęć niesamowita! Śliczne

Cytat:
Witamy!

Cytat:
hejka babeczki...

Pewnie, że pamiętamy! Brzuszek szybko rośnie no i nic dziwnego skoro w nim dwa maleństwa

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 19:08   #1679
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Witaj, chyba coś pomieszałaś z tygodniami , bo jak poród masz na 23 września, to już nawet 18 tydzień masz skończony

Weronisia, cieszę się, że z dzidzia wszystko w porządku. A Różnica w jakości zdjęć naprawdę ogromna! A ta łapka maluszka - cudna

Cytat:
Pamiętamy, pamiętamy
Brzusio fajnie Ci rośnie. Cudna piłeczka okrągła
Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ciekawe za którym razem mi się trafi dziewuszka, bo ustaliłam z tzem że skończymy na dziewczynce. mam nadzieje że nie będe musiała szósteczki wcześniej urodzić hihhi
Śmiej się śmiej. Gorzej jak i za 7 razem będzie synek

Swoją drogą, gdzie ta Pomi się podziewa tyle czasu?
Ciekawość mnie zżera
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 19:12   #1680
martucha84
Zakorzenienie

Weronisia ciesze sie ze wszytko jest ok, trzymam kciuki za rozmowy z tesciami a usg - przepasc..

Zuziczka waniliaania2009 witajcie

kaska1980 trzymam kciuki

Lenka* ja tez mam obrone w czerwcu bedziemy sie razem wspierac

mszu szkoda gadac.... przytulam

czekajaca na fasolke26 jak poprosisz to nie moze ci odmowic to wkoncu tez jego dziecko

Jaga1111; superr brzuchol

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości