![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..
Dziewczyny, pisałam mój wczorajszy jadłospis i prosiłam o komentarz, jak macie chwilkę to proszę, zerknijcie i napiszcie czy może być
![]() I śn godz. 8.00 - Omlet z dwóch jaj i kefiru (0%) + szczypiorek, papryka, ogórek, pomidor, kiełki rzodkiewki. II śn godz. 11.00 -Serek homo naturalny + łyżeczka kakao + orzechy laskowe Przekąska : godz. 14.00 - Kefir (%) + 8 orzechów włoskich Obiad: 17.00 - Chili ( pół piersi z kurczaka, fasolka czerwona, pomidory z puszki, papryczka chili, przyprawy) - połowa całości Kolacja - właśnie mam zamiar jeść bo dopiero co wróciłam do domu - sałatka: tuńczyk. papryka, jajko na twardo, ogórek kiszony, łyżka majonezu W takiej dziwnej kolejności jem, bo pracuję do 15 i mam przerwę o 11.00. Wydaje mi się że mało, ale nie wiem, może coś poradzicie, tym bardziej że jutro mam II fazę. I pytanie, czy mogę do chleba zjeść domową konfiturę śliwkową? |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Po 11 dniach Iki dokonałam ważenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jestem ciekawa czy takie "grzechy" mają jakiś wływ na zatrzymanie całego procesu chudnięcia? tzn, że hamują go jakby i potem jakby to co się osiągnęlo jest "zresetowane" ? nie wiem jak to dokładnie okreslić ![]() ![]() ps. zakochałam się w serku homo naturalnym z Lidla- z odrobiną kakao- niebo w gębie ![]() edit: dopiero zauważyłam co laurka23 napisała o serku homo- tylko 2 łyżki można?? przeglądałam moje zbiory wiedzy na temat SB i nigdzie nie zauważyłam takiej informacji. Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej
Miał ochotę wyjść ze swego życia tak, jak się wychodzi z domu na ulicę. M.Kundera Edytowane przez magda88 Czas edycji: 2010-04-22 o 11:09 Powód: skleroza |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
o serku homo juz ktos pisal, ze ponoc sposob w jaki jest wytwarzany sprawia, ze nie jest to najlepszy wybor. Albo cos pokrecilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja tak się zaczęlam zastanawiac nad moim SB bo chyba cos zle robie bo jak sie waze to zamiast mi ubywac to mi przybywa teraz kg. Jestem 1,5 tygodnia na I fazie w pierwszym tygodniu waga spadła a teraz jak sie waże to kg przybywa tych co ubyło. Moze ja za duzo jem.... Podaje swoj jadłopsis z wczoraj, rozważcie czy nie za duzo tego jedzenia.
Sniadanie: makrela (cała, sama) W miedzy czasie zjadłam pare łyzek salatki. Obiad: poł torebki mrozonych brokułow+poł torebki mrozonego kalafioru u do tego poł piersi z kurczaka Po obiedzie zjadłam troche słonecznika Kolacja: Sałatka (cały talerz) i do tego jeszcze jogurt naturalny ze słonecznikiem. Stwierdzam ze sie nie umiem najesc bez chleba i jem za duzo. Tak mi sie wydaje z tego co podsumowuje pod koniec. A dzis zjadlam na sniadanie: Jajecznice z cebula, troszke papryki, wedliny i serek light w ploastrach do tego. Jak wrocilam to zrobilam dwa zawijasy z sera, wedliny, sałaty i pomidora A na obiad to co wczoraj w takiej samej ilosci. Co uwazacie o tych moich posiłakch bo mnie ciagle gryzie ze jem za duzo ale sie najesc nie moge jak jem:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj skromnie, bo lodowa pusta i nie ma czasu na zakupy;]
S: Kawa z mlekiem, skrzydełka wędzone - niby zabronione, ale wędzone to raz a dwa były dwa małe tylko. P: rodzynki O: filet z pangi i mizeria P: wiesniak K: parówki drobiowe z pomidorami muszę iśc na zakupy .
#97 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() u mnie 5 dzien I fazy mija grzecznie nadal. Po 4 dniach spadło mi 1,6kg! ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do doktoratu, to teraz juz rozumiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ide poruszac sie na orbitreku choc z pol godzinki.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Ile fistaszków mozna na I?
Mija mi 4 dzień na I SB, jeszcze 3 przede mną bo nie mam wiele do zrzucenia. Na razie ok,nawet bardzo ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() orzechy arachidowe [prazone bez tluszczu lub gotowane] - 20 małych (czyli 10 fistaszków). Chyba ze arachidowe to nie to samo? ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
spóźniona strasznie melduję się i ja
![]() ![]() ![]()
#103 |
Zakorzenienie
|
witam
dziś w gruncie rzeczy nawet jedzeniowo dobrze-choć nadal za mną chodzą orzeszki w czekoladzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do monotonni mojego jedzenia -zazwyczaj obiad robię na 2 dni co najmniej.i jeśli mam na coś smaka to potrafię to jeśc i jeść... w razie jakbyście się zastanawiały dlaczego nie jadam jajaek to od razu odp-nie mogę bo mam uczulenie tk więc i jutro będzie serek wiejski + warzywa i będzie też serek homogenizowany(jakoś tak mam na niego ochotę) i pierś z fasolką i słonecznik i może jogurt z kakao i nie wiem co jeszcze? dziewczyny-wiecie może jak wzmocnić paznokcie??Bo strasznie mi się rozdwajają-brałam niedawno witaminy,ale już od jakiegoś czasu nie biorę i i zamiast zauważyć poprawę to jest tak samo ![]()
#104 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Słonecznika wydaje mi sie, że nie jem za duzo i tez niegługo bo chyba od dwóch dni. Warzyw jem duzo, nigdy tyle warzyw nie jadłam jak teraz. Troche gorzej z wodą, ale staram sie nadrobic herbatą czerwona i zieloną. Ta sałatka zawierała w sobie: kapustę pekińską, pomidora, troche ogórka, ser feta i trochę kurczaka gotowanego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tą maskę robi się tak : 3 łyzki kawy rozpuszczalnej lub mielonej - ja daje mieloną bo mi zostaje z porannej kawy z ekpresu - po 3 dniach mam akurat 3 łyżki ![]() 3 łyżki oliwy 2 łyżki cynamonu mielonego 1 łyżka imbiru mielonego kilka kropel spirytusu kosmetycznego wymieszać, zanieść do łazienki (nie zapomniec o folii spożywczej). Nanosić na partię ciała ze skórka pomarańczową, w moim przypadku nooooooogi. Ja sobie najpierw zrobiłam z tego peeling, potem wywaliłam na nogi resztę maseczki ktora została, zawinęłam sie w folię, włożyłam rajtki, wlazłam z ciepła herbatą pod gruby kocyk. I czekałam godzinę w bezruchu hahahha. Fajnie szczypie (spirytus połączony z cynamonem). Jesli ktoras ma problemy ze skórą albo naczynkami, nie dodawać cynamonu!!! Po godzinie - hyc do wanny czy tez pod prysznic, zdjąc folię, pomasować jeszcze trochę, spłukać, na koniec rzecz jasna szybki psik zimną wodą. No ciekawa jestem, co z tego wyniknie, powtarza się to co 3 dni. Ja dziś postanowiłam wreszcie się ruszyć, najpierw po pracy bryknęłam się na długi spacer, ale zimno było więc skróciłam go do 30 min turbo spaceru interwałowego heh! a co !. Potem wieczorem postanowiłam odgrzebać swoje archiwa z pilatesu. Oj... dopiero skończyłam i powiem szczerze że jest mi TAK DOBRZE!!!! już zapomniałam jakie to fajne uczucie jak wszystkie mięsnie bola ![]() Cytat:
![]() Telik się nie obraził co ? ![]() A co do serka - to ja kupuje Mix Fit Hochlanda. Dostępny raczej w większośc sklepów. Hochland też wypuścił serek zółty topiony Gouda fit. ewika1983 ja zauważyłam że jeśli na kolację zjem białko to mi szybciej lecą kg ![]() ![]() Potem też taka rada na II fazie - lepiej mi się chudło jak ostatnią porcję węgli zjadałam do godziny 15. Potem z węglami basta! Ale to chyba nawet w książce jest napisane.... Czy u was też jest tak cholernie zimno ???!!!???
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
dżonksiku, ale wiesz - u mnie babki na fitnessie polecają się owijać folią i tak przychodzić na zajęcia
![]() ![]() Ciekawe jakby się w tym biegało ![]()
#107 |
Rozeznanie
|
Witam...
Naczytałam się was dzisiaj z różnych watkow i części ![]() Ja na Sb jestem trzeci raz - dwa pierwsze nieudane, tzn chudlam ale szybko porzucalam dietkę ![]() ![]() ![]() ![]() Startowałam z wagą 74,7kg przy 165cm i planuję dojśc do 63-65kg ![]() Na razie ubylo mi 3,2kg w niecałe 2 tygodnie ![]() ![]() Trochę mnie przeraża wprowadzanie węgli, ale mysle, że jakos dam radę... Mam tylo pytanie, najpierw zacząć od jednej porcji dziennie czy jak to robic?? Mialam kilka grzeszków na I, na szczęście niewielkich, ale nie zamierzam jej przedłużać, bo byłoby więej szkody niż porzytku... Przyznam się, że czytając przepisy nie myślałam, że aż tyle róznych rzeczy mozna wymyslić do zjedzenia ![]() ![]() Moje wyznanie: ś - pół kielbaski drobiowej i wielgachny pomidor 2ś - orzeszki ziemne (tu mam problem bo mam dwuletnie dziecko i jak jestesmy na spacerze to nie zawsze mam jak zjeść przygotowana sałatkę) o-gulasz z piersi kurczaka, z cebulka, papryka, pieczarkami, czerwoną fasolą i surowka z kapusty p- sernik sb k- pieczeń rzyska z feta i wielki pomidor (zjadlam 1/3 blaszki i myslałam że peknę) Normalnie więcej jem... ![]() ![]() Plan na jutro: ś - pół kiełbaski i sałatka z salaty lodowej, pomidora, rzodkiewki i ogorka 2ś - salatka z kurczaka, salaty lodowej, papryki, ogorka, rzodkiewki, jajka z jogurtem naturalnym o- gulasz ten co dzisiaj i myslę nad surowką (może ogory kwaszone) p - sernik sb k - pieczen rzymska z jakimiś warzywami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
U mnie jest masakra po prostu... Byle tylko szybko dobiec do domu i schować sie pod kołderką... A rzekomo to wiosna...
![]() pscolaa : http://kuchnianaplazy.blox.pl/strony/II.html tu masz podany sposób wprowadzania węgli witaj na plaży ![]()
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2010-04-22 o 23:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
Czesc dziewczyny, macie moze ksiazke o tej diecie w pdf?
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Pogrzebalam troche w internecie i hm zastanawiam sie co jest prawda ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- co sądzicie o tym chlebku ? http://www.bdsklep.pl/product-pol-16...her-500-g.html
![]() |
#111 |
BAN stały
|
O dziekuje za odpowiedz
![]() Poczytam, podowiaduje sie i moze zdecyduje sie na przejscie na SB ... aktualnie jestem na dukanie, ale nie dam rady przetrwac bez owocow do lipca .... a tu na drugiej fazie troszke tych owockow mozna ![]() Pozdrawiam i spadkow zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rzeczywiście tych orzechów może za dużo, ale o co chodzi z limitem białka??? jaki jest limit bo nie doczytałam tego ;/ I kolejne pytanie, czy w II fazie, jako owoc może liczyć się jednodniowy sok marchewkowy albo jabłkowy, ewentualnie wyciśnięty sok z 2 pomarańczy? Bo niby soków owocowych nie można, ale te jednodniowe nie są słodzone, no i jeśli sobie zrobię z pomarańczy np, albo grapeifruta to też niesłodzony... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydaje, że w serku homogenizowanym jest full cukru, czy się mylę ? W każdym razie wmówiłam sobie to i nie tykam go ![]() Cytat:
Przyznam sie Wam, że ja jem normalny ser żółty, nie odtłuszczony, ale nie jem go aż tyle, by to miało jakikolwiek wpływ na chudnięcie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zasada ta nie dotyczy serków homo bez cukru i bez tłuszczu (jak np naturalny Maćkowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tą wodą to też tak robiłam, że piłam dużo herbat (zielona, biała, czerwona) a wody może szklankę dziennie. Ktoś mi powiedział, że herbaty nie zastąpią wody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
a gdzie sie taki kupuje ? bo ja nie spotkałam... kupiłam kiedys taki bleeee juz nie pamietam z jakiej firmy i juz wiecej nie kupuje .
#117 |
Przyczajenie
|
Wczoraj w Kauflandzie kupiłam serek Capresi typu włoskiego. Czytakac o nim dowiedziałam sie ze ma taką strukture jak serek Ricotta, że jest niby taki jak ten Ricotta. Czy mogę ten Ricotta zastąpic tym Capresi, i czy on moze byc bo ma ok 20% tłuszczu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
Hmmm małe pytanie co do węgli - przeczytałam jak sie powinno je wprowadzać w II fazie, ale nie wiem co znaczy jeden produkt skrobiowy - czy to jest jedna bułka, jedna kromka chleba, 100g makaronu czy jak to się liczy??
I jeszcze jedno - jeden owoc - jak to się ma do winogron czy truskawek itp?? Jaka to ilość?? Dzisiaj zjadlam więcej warzyw niż normalnie i nie moge patrzeć na jedzenie... Gdzie wy to miescicie?? ![]() ![]() ![]() Zakupy na II zrobione - mam zapas maki (żytnia, orkiszowa, gryczana), soczewicy, platkow owsianych, otrębów, różnych ziaren, drożdży itp. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
BAN stały
|
Telik , zajrzalam na Twoj blog
![]() Przeczytalam tez informacje o SB, w sumie to co masz u siebie tez znalazlam w internecie i nic wiecej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.