Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 14:25   #1081
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Marta to juz drugi dowód po slubie będzie??
tak.. bo sie przeeldowalismy juz na wspolny adres i musismy dowody zmienic aczkolwiek w nowych juz podobno nie ma adresu, ale wszedzie gdzie podaje adres i prosza o dwod to sie dziwia wiec chcemu jzu zmienic i bedzie spokoj

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Ja zmieniałam tylko nazwisko, adresu za chiny ludowe nie chcialam i dalej zameldowana jestem u rodziców, bo powiedziałam, ze z Zagłebia na Śląsk adresu w dowodzie nie zmienię
o ty.. z zaglebia jestes sosnowiczanka ? z zagranicy
a my ze slonka

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Nam też wrzuć fotki koniecznie
oczywiscie ze wrzuce maz przyjedzie to zrobi

Rybulka widze ze grzecznie nadabiasz
bede dzielna i bede nosic obraczke, testy gina sa swietne, a patrzeac na to przez pryzmat zawodu jeszcze bardziej mnie bawia co do przytycia - no widzisz ja do dzis 3 kg! jaka jestem boska hahahaha ire tez lubie bardzo
mnie slowa tej mamy tez bardzo zdziwily i ucieszyly a mina pani dyr pewno byla bezcenna szkoda ze jej nie widzialam

wrocilam od fryzjera pieknie wygladam hahaha coz za samoocena pozniej jak bedzie wojtas to zrobi mi fotki i wam wrzuce
Stary 2010-04-22, 14:27   #1082
aniaaa84
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

Rybulko nie ma za co wierzę, że ciągnie Cię do jazdy bo ja też miałam straszne parcie i fazę na jeżdżenie

dziewczyny zmykam narazie, muszę ziemniaki mężowi obrać i ugotować jak wróci z pracy to zje i jedziemy dowiedzieć się co i i jak ze zdjęciami,
jak mi się uda to zajrzę później
Stary 2010-04-22, 14:28   #1083
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
tak.. bo sie przeeldowalismy juz na wspolny adres i musismy dowody zmienic aczkolwiek w nowych juz podobno nie ma adresu, ale wszedzie gdzie podaje adres i prosza o dwod to sie dziwia wiec chcemu jzu zmienic i bedzie spokoj

o ty.. z zaglebia jestes sosnowiczanka ? z zagranicy
a my ze slonka

oczywiscie ze wrzuce maz przyjedzie to zrobi

bede dzielna i bede nosic obraczke, testy gina sa swietne, a patrzeac na to przez pryzmat zawodu jeszcze bardziej mnie bawia co do przytycia - no widzisz ja do dzis 3 kg! jaka jestem boska hahahaha ire tez lubie bardzo
mnie slowa tej mamy tez bardzo zdziwily i ucieszyly a mina pani dyr pewno byla bezcenna szkoda ze jej nie widzialam

wrocilam od fryzjera pieknie wygladam hahaha coz za samoocena pozniej jak bedzie wojtas to zrobi mi fotki i wam wrzuce

prędko nie obejrze bo bo mamci jadę na gołąbki

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 14:32   #1084
Ana***
Zakorzenienie

O ludzie dziewczyny, ale mnie dzisiaj ściska w podbrzuszu... tzn tak jakby napina... co to może być? no chyba, ze na @ ale takie dziwne uczucie.

Jeszcze pół godz. i po pracy...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 15:14   #1085
Rybulka
Zakorzenienie

Ufff, nadrobiłam

Cytat:
(...)
u Rybulki ok, tzn ciezko, ale dalej rade.. dalej w dwupaku

Cytat:
(...)
ide poleżeć w wannie pół roku wanny nie miałam tylko prysznic
Ach, ja od ślubu w wannie nie leżałam, bo mamy w swojej łazience prysznic. Dziadkowie mają wannę, ale jakos nie bardzo mi się chce leżeć w ich łazience

W ogóle, przed ślubem robiliśmy dwie łazienki. Jedna dla nas, druga dla dziadków. No i tak się złożyło, że ta z wanną (większa) miała być dla nas- wybrałam do niej kafelki, sprzęty itd. Ale dziadkowie się w niej zadomowili i nam została mniejsza łazienka z prysznicem. Byłam bardzo zła, ale w końcu mi przeszło

Samba, mam nadzieję, że w końcu rehabilitacja pomoże Twojej nodze

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
(...)

Rybulka jak sie czujesz ???
Ano raz tak, raz tak
Jak dziś pisałam Marcie- raz tak dobrze, że mi sie wydaje, że nie urodzę przed terminem, a innym razem tak źle, że wydaje mi się, że poród to kwestia dni. Spać nie bardzo umiem, nie potrafię znaleźć wygodnej pozycji, mały uciska mi na pęcherz tak, że mam wrażenie, że cały czas chce mi się siku. Poza tym cały czas mam chyba naciągnięty jakiś mięsień w prawe nodze, bo boli mnie nieustannie przy chodzeniu.
Chyba nadszedł ten moment, w którym chcę urodzić

Cytat:
(...)

Ano muszę nadrobić, musze, bo potem jestem totalnie nie w temacie
Wrzuć zdjęcia fryzury i brzucha koniecznie!

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Rybulko nie ma za co wierzę, że ciągnie Cię do jazdy bo ja też miałam straszne parcie i fazę na jeżdżenie
(...)
Ja się śmieję, że chyba do najbliższego sklepu będę nawet jeździła autem

A to nasze zdjęcie ze wtorku:
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 15:24   #1086
agus87
Zakorzenienie

ale musze sie pochwalic nowa prostownica
maz mi kupil profesjonalna z teflonowo-turmalinowymi plytkami
prostuje nieziemsko i nie wyrywa w ogole wlosow no i nie ciagnie
jest extra:j upi:
ale cena jest wysoka, bo 200 zl
Stary 2010-04-22, 15:25   #1087
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
to ile Was na tym wątku przedszkolanek? Bo widzę, że prawie co druga jakieś zajęcia z dziećmi prowadzi...
sporo nas, sporo
jeszcze anula po pedagogice, ale nie wiem jaka specjalność

Cytat:
wiesz co tak szczerze mowiac to nie ma czegos takiego jak przedszkolanka, sa nauczyciele w tym prypadku wychowania przedszkolnego.. mi to osobiscie nieprzeszkadza ze ktos mowi ze jestem przedszkolanka.. ale jest gro nauczycieli ktorzy za te slowa by cie opierdzielieli.. 85% nauczycieli w przedszkolu ma wyzsze wyksztalcenie NAUCZYCIELSKIE a slowa przedszkolanka sa z prl gdzie wystarczylo liceum zwykle i juz moglass uczyc teraz tak nie ma...
pisze ci to poto zebys sie kiedys nie sciela.. bo jak mowie dla mnie moge byc przedszkolanka ale inna ci za to glowe urwie
oj tak, nie każda lubi to określenie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
pięknieee
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 15:32   #1088
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
(...)
pięknieee
Dzięki
Ja się raczej jak wieloryb czuję
Moja instruktorka w dniu egzaminu na prawko powiedziała mi: "Madzia, przecież Ty wyglądasz jakbyś piłkę plażową połknęła"
Stary 2010-04-22, 15:44   #1089
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Ja się raczej jak wieloryb czuję
Moja instruktorka w dniu egzaminu na prawko powiedziała mi: "Madzia, przecież Ty wyglądasz jakbyś piłkę plażową połknęła"
No zawsze byłaś taką chudzinką to naturalne, że teraz się tak czujesz. Nie mniej jednak bardzo ładnie wyglądasz, na buzi prawie wcale nie spuchnięta a brzuszek to piłka, każda by tak chciała
Stary 2010-04-22, 16:16   #1090
Rybulka
Zakorzenienie

Dzięki Basiu
Po buzi najpierw było widać, że jestem w ciąży Sporo mi się zaokrągliła przez te miesiące
Nie umiem sobie wyobrazić, że już niedługo nie będzie tego brzuchola

Moja koleżanka, która urodziła 6 tygodni temu śmieje się, że ona teraz jak patrzy na swoje zdjęcia w ciąży, nie wierzy, że naprawdę miała taki brzuch
Stary 2010-04-22, 16:20   #1091
india83
Zakorzenienie

Cytat:
to ile Was na tym wątku przedszkolanek? Bo widzę, że prawie co druga jakieś zajęcia z dziećmi prowadzi...
chyba sporo choc ja skonczyłam pedagogikę to nauczycielka nie jestem ale zajecia prowadze.... niestety czuje, ze juz się wypalam

Cytat:
wow ale fajny kolega

no fajny, kupiłam mu 2 piwka w rewanżu

Cytat:
to tłumaczy czemu tu tyle o dzieciach

edit: przypomniało mi się jeszcze, że nigdy nie rozumiałam, czemu u mnie w liceum na nauczycieli mówiło się "profesor" skoro żaden nie miał takiego tytułu naukowego I żadne gadania o grzeczności nic tu nie tłumacza, ja tez mam mgr, a nikt nie mówi do mnie uoprzejmościowo pani profesor ani np. pani doktor
tez suię nad tym nie raz zastanawiałam

Cytat:
Najbardzieje, to bym chciała uczyc w szkole. Praca w przedszkolu jakoś cienko mnie kręci. Oczywiscie będe składała podania i tu i tu, bo warto się gdzies zaczepić ale docelowo i tak będe szukała pracy w szkole
hmm... ja siebie widze tylko w roli pedagoga, niestety u nas ciezko o etat

Cytat:
Własnie powiedziałam tesciowej aby wzięła te okna z okleiną powiedziałam to co mi napisałyscie i się juz zdecydowała i leci zamówić

Marta mnie tez strasznie wkurza, jak ktos potwarza " oo nauczyciel to ma dobrze, pracuje kilkanasicie godz w tygodniu, do tego ma wakacje itp" kurde, ale o tym ile taki nauczyciel ma pracy w domu, ile czasu spędza na przygotowaniach do zajęć itp to już nie pomysli.
Zawsze wtedy mówię, ze skoro ktos sądzi, ze to tak boski , prosto i w ogóle, to niech idzie na studia, idzie do pracy w szkole czy przedszkolu i niech zyje w "raju"
jak to się mówi: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma - i to jest swieta prawda

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
no dziękuję ci bardzo

ja już za dziecka zostałamw yleczona dozywotnio z takich przypadlości dfzieki mojemu wujkowi ( starszemu o 2 lata ode mnie)

u dziadków na wiosce pod radomiem jest taki wielki staw i chodzilismy
sie tam kapac w lato ten staw wokoło ma taki wielki rów i sa przez ten rów takei kładki porobione jakby mola a w rowie na około całego stawu były pokrzywy takie ponad dwumetrowe

no i mnie moj kochany wujcio podtapial w tym stawie a ze pływac nei umiem zawsze ze załzawionymi oczami z wody wychodzilam no i tak wyszłam podtopiona zle poszlam bo nic nei widziałam w wpadlam CAŁA w ten rów
nawet skóre na czubku głowy miałam w bąblach

matko jak bolało
mama sie przetraziła jak mnei zobaczyła jak mnei on niósł do domu z mielismy do przejscia ze 3 kilometry

tak że pokrzyw mam dość do końca zycia aż nie sie nie mogłam przmóc zeby wczoraj zacząć je wyrywać
to musiało byc dla Ciebie koszmarne przezycie.
A ja jak byłam młodsza specjalnie właziłam w pokrzywy, lubiłam to pieczenie i podobały mi się bąble
teraz juz z tego wyrosłam

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Martucha mnie też wkurza jak ktoś mówi, ze praca nauczyciela to jest super, bo tyle wolnego itd., tylko chyba nikt z mówiących tak nie ma pojęcia jaki to ciężki kawałek chleba już pomijam fakt ogarnięcia 30 osobowej grupy różnych dzieci, ale ta cała papierkowa robota - konspekty, karty pracy, dzienniki, sprawdzanie prac, zeszytów, przygotowanie klasówek td. i bzdurą jest jak ktoś myśli, ze rok - dwa lecisz na tych samych konspektach - tja jasne jak co roku zmiana programowa.
Plus do tego odpowiedzialność za dzieciaki, mające naprawdę dziwaczne pomysły
no dokładnie, wcale tak kolorowo nie jest

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Pzreciez to ABERRACJA!!!! Co komu do tego, że po ślubie brzucha się nie ma?????? Ja tez nie mam brzucha, lat też niemało juz, ale nikt mi jeszcze nic nie zasugerował, bo ja sobie nie dam po prostu. Moj brzuch, moja sprawa i nikomu nic do tego. A jak ktos myśli, ze jestem przez to gorsza, bo nie chce zajsć w ciąże, to jest ograniczony umysłowo i niech do średniowiecza spada, tam były takie poglądy może i popularne
Powiem Wam, ze moja teściowa powiedziała kiedyś mojemu tz-wi, ze nawet jak byśmy nie mieli w przyszłości dzieci, to ona się wcale nie obrazi, ani nię bedzie nam miala tego za złe. To jest równa babka!

fajne podejscie tesciowej

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Dzisiaj idziemy na spotkanie z włascicielami mam stresa... żeby to spotkanie było o.k.

Moze macie jakieś rady o co spytać? Nie chodzi już o cenę. A jeszcze do tych które brały hipoteczny.... czy miałayscie w przedwstępnej zapisa, że tylko wtedy kupicie mieszkanie jak dostaniecie kredyt? a jeżeli nie to zadatek będzie zwrócony bez żadnych roszczeń ?
trzymam kciuki za spotkanie lepiej miec taki zapis, choc z tego co sie orientuje nie kazdy chce sie zgodzic .

Ja zawsze pytałam o to czy są karaluchy podobno w wiezowacach gdzie sa zsypy zyja sobie takie storzonka, a dla mnie to jest zbyt obrzydliwe, wiec dla mnie to było pyt dosc istotne

Cytat:
Ach, ja od ślubu w wannie nie leżałam, bo mamy w swojej łazience prysznic. Dziadkowie mają wannę, ale jakos nie bardzo mi się chce leżeć w ich łazience

W ogóle, przed ślubem robiliśmy dwie łazienki. Jedna dla nas, druga dla dziadków. No i tak się złożyło, że ta z wanną (większa) miała być dla nas- wybrałam do niej kafelki, sprzęty itd. Ale dziadkowie się w niej zadomowili i nam została mniejsza łazienka z prysznicem. Byłam bardzo zła, ale w końcu mi przeszło

[BJak dziś pisałam Marcie- raz tak dobrze, że mi sie wydaje, że nie urodzę przed terminem, a innym razem tak źle, że wydaje mi się, że poród to kwestia dni. Spać nie bardzo umiem, nie potrafię znaleźć wygodnej pozycji, mały uciska mi na pęcherz tak, że mam wrażenie, że cały czas chce mi się siku. Poza tym cały czas mam chyba naciągnięty jakiś mięsień w prawe nodze, bo boli mnie nieustannie przy chodzeniu.
Chyba nadszedł ten moment, w którym chcę urodzić

Ja się śmieję, że chyba do najbliższego sklepu będę nawet jeździła autem

wow, ale brzucho!!! Wyglądasz jakbys schowała piłke pod bluzeczkę po całej "reszcie" nie widac, ze jestes w ciazy. naprawde rewelacyjnie wyglądasz!!!

a z ta łazienka szkoda, ze tak wyszło.

ja w domku w jednej lazience chcialabym wanne a w drugiej prisznic, ale pewnie na razie starczy na wykonczenie tylko jednej

ale dzis pokrecona pogoda!!! słonce, deszcz, slonce, grad i deszcz, wichura, deszcz ze sniegiem i na koniec slonce i burza a mnie peka glowa!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 17:12   #1092
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Zazdroszcze tych pogaduch Ja tez tak chce ! Aż mi sie smutno zrobiło , że nie moge teraz sobie pójść do rodziców, siostry

madzia wywołałaś u mnie wspomnienia

Jeszcze 2 godzinki w pracy
Sysunia pracujesz na nocki?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 17:31   #1093
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
c
hmm... ja siebie widze tylko w roli pedagoga, niestety u nas ciezko o etat
ja mam lic. uprawniający do pracy w roli pedagoga szkolnego, na świetlicy, w placówkach op.-wych. i masakra jest by zdobyć gdzieś etat. Ale nie ubolewam nad tym zbytnio, bo bardziej mnie zawsze ciągnęło do najmłodszych, więc teraz kończę wychowanie przedszkolne i kształcenie zintegrowane. Tu już trochę lepiej o pracę, jest większe zapotrzebowanie, bo nauczycieli pracujących w szkole czy przedszkolu jest kilkoro, a pedagog zazwyczaj tylko jeden na całą placówkę.
Stary 2010-04-22, 17:48   #1094
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wszystko gotowe, za 20 min ma byc tesciowa nawet dzianinową sukieneczke załozyłam
mama mi ją oddała wiec TZ tez mnie jeszcze w niej nie widział (własnie się kąpie)

Rybulko jejku jaki sliczny brzuszek, rewelacja normalnie. slicznie wyglądasz

Dziewczyny dzis TZ wysłuchał w radio, ze te pity zg (z zarobków z zagranicy) trzeba złozyc. I ze lepiej złozyc źle nic wcale tego nie robic. Jesli ktos planuje zostac za granica to pół biedy, ale jesli ktos wróci to fiskus moze sie przeczepic (a za to to juz bedzie kara) skąd sie wzięło tyle kasy, skoro nigdy nie składałas zeznania ze coś zarobiłas. A ze sie jest obywatelem Polski to zeznanie trzeba złozyc. dlatego m. in Holandia, Anglia itp mają z Polską podpisane papiery aby nie płacic podwójnego podatku. z podatku rozliczasz sie tam gdzie go zarobiłes czyli zagranica a w Polsce masz obowiązek złozyc zeznanie, ze rozliczyłes sie i to wsio. Nic nie płacisz, nic oni ci nie płaca (w PL) . Ale masz zabezpieczenie ze zarobiłes te pieniądze.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 17:56   #1095
Ana***
Zakorzenienie

Rybulka wyglądasz bosko w ogóle dzisiaj mnie natchnęło i szukałam postu, w którym napisałaś o ciąży niestety ominęło mnie to, gdyż była to tuż przed moim ślubem i nie wchodziłam na wizaż
Stary 2010-04-22, 18:01   #1096
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
prędko nie obejrze bo bo mamci jadę na gołąbki
no ja zanim je wrzuce to tez troche minie bo maz przyjechal szybko zjadl obiad wziol prysznic i popedzil do kosciola bo ma byc jutro swiadkiem na bierzmowaniu najmlodszego brata i dzis maja probe.. wiec zanim wroci troche minie
ale jak nie dzis to jutro

Rybulko wygladasz przepieknie Magda poprostu kwitniesz.... to fakt brzuch masz wielki ale pomysl ze jak zejdzie z niego cala woda i dzidzius to nic ci nie zostanie bo naprawde wygladasz jakbys pilke polknela
co do lazienki to szkoda ze tak wyszlo... ale cieszze sie ze juz sie z tym pogodzilas.. pomysl jakbys z takim brzucholem miala z wanny wychodzic.. jest teraz jakis tego plus
Stary 2010-04-22, 18:03   #1097
stokrotka24
Zakorzenienie

hej dziewczyny ja tylko tak na chwilkę bo totalny brak czasu mam. W pracy nawał roboty więc nie mam czasu z wami popisać, od czasu do czasu coś tam zerknę

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Dzisiaj idziemy na spotkanie z włascicielami mam stresa... żeby to spotkanie było o.k.

Moze macie jakieś rady o co spytać? Nie chodzi już o cenę. A jeszcze do tych które brały hipoteczny.... czy miałayscie w przedwstępnej zapisa, że tylko wtedy kupicie mieszkanie jak dostaniecie kredyt? a jeżeli nie to zadatek będzie zwrócony bez żadnych roszczeń ?
trzymam kciuki za mieszkanie. My mieliśmy tak skonstruowaną umowę przedwstępną, która mówiła, że w momencie podpisywania aktu notarialnego dajemy im zadatek w wysokości naszego wkładu własnego do kredytu. poradziła nam pani z banku i biura nieruchomości, ze tak jest bezpiecznie jakbyś nie dostała kredytu a trafiła byś na ludzi, którzy nie chcieliby oddać zadatku.

Rybulka ślicznie wyglądasz, brzusio duży ale ładny, faktycznie jak piłka plażowe. Ile Miłoszek już waży w brzuszku?

cori mi tez każdy na brzuch zagląda, czy aby już w ciąży nie jestem. Plotki krążą cały czas że jestem i nawet jedna glupia dziewucha wymyśliła, ze poroniłam denerwuje mnie to, ale cóż zrobić, tacy są ludzie, szukają sensacji

a ja dzisiaj byłam u koleżanki co urodziła 2 miesiące temu synka. śliczny mały, jak ja uwielbiam dzieci nawet coś tam próbował gaworzyć chudziaczek. Minęłam się z powołaniem, praca z dziećmi to było by to. Jak pójdziemy na swoje to pomyślę jeszcze nad rozpoczęciem studiów, może akurat przezwyciężę moje lenistwo.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 18:07   #1098
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko gotowe, za 20 min ma byc tesciowa nawet dzianinową sukieneczke załozyłam
mama mi ją oddała wiec TZ tez mnie jeszcze w niej nie widział (własnie się kąpie)

Rybulko jejku jaki sliczny brzuszek, rewelacja normalnie. slicznie wyglądasz

Dziewczyny dzis TZ wysłuchał w radio, ze te pity zg (z zarobków z zagranicy) trzeba złozyc. I ze lepiej złozyc źle nic wcale tego nie robic. Jesli ktos planuje zostac za granica to pół biedy, ale jesli ktos wróci to fiskus moze sie przeczepic (a za to to juz bedzie kara) skąd sie wzięło tyle kasy, skoro nigdy nie składałas zeznania ze coś zarobiłas. A ze sie jest obywatelem Polski to zeznanie trzeba złozyc. dlatego m. in Holandia, Anglia itp mają z Polską podpisane papiery aby nie płacic podwójnego podatku. z podatku rozliczasz sie tam gdzie go zarobiłes czyli zagranica a w Polsce masz obowiązek złozyc zeznanie, ze rozliczyłes sie i to wsio. Nic nie płacisz, nic oni ci nie płaca (w PL) . Ale masz zabezpieczenie ze zarobiłes te pieniądze.
Ech ja tam nie wiem.Dowiadywałam się wczesniej w urzedzie i nic takiego nie mowili.Z resztą kazdy by musial przyjezdzac do Polski specjalnie zeby sie rozliczyc.A papiery o zarobkach mam tutejsze wiec zawsze moge udowodnic ze pracowalam kilka lat za granica.

Rybulko cudnie wygladasz

edit .Magda wszystko zalezy od kraju ,w ktorym sie pracowało.Akurat pracujac w Holandii musicie rozliczyc pit ,nawet jesli nie pracowalas w danym roku w Polsce.Wysp Brytyjskich to nie dotyczy

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2010-04-22 o 18:12
Stary 2010-04-22, 18:36   #1099
domi7ks
Zakorzenienie

Rybulka bombowo wygladzasz

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-04-22 o 21:16
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 19:01   #1100
mona_ja
Wtajemniczenie

Rybulka,wyglądasz pięknie!
Madzialenka, i co zadecydowała teściowa w sprawie okien, które wybrała?

Co do tematu dzieci, ja też ciągle słyszę kiedy w końcu będe w ciaży, ostatnio nawet ostro siostre zbeształam, ona ma jedno dziecko i na razie nie chce więcej, a ciągle mi mówi że jej córka chciałby mieć kuzyke. Więc jej powidziałam że ma wkońcu przestać mnie ciagle pytać kiedy będziemy mieli dziecko, bo jak przyjdzie odpowiedni czas to sie o to postaramy, nie będziemy decydować sie na dziecko bo tego chce rodzina.

nanana....ja też jestem nauczycielką Mam licencjat z germanistyki, miałam praktyki w szkole i wspominam bardzo miło, ale to ciężka robota

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 19:03   #1101
AgatkaL
Wtajemniczenie

Rybulka...ale pięknie wyglądasz, każda by tak chciała wyglądać w ciąży. A brzusio niesamowity, cudnie naprawdę !!!

Co do dzieci, to zauważyłam, że ostatnio jakoś dzieci do mnie lgną...w niedzielę byłam na tym plenerze z między innymi małżeństwem z taką 5 letnią Anią...no i Ania się we mnie zakochała i rozbroiła mnie słowami "Jesteś dla mnie taka miła jak rodzina. Zostańcie z moją mamą przyjaciółkami, to będziesz do nas często przychodzić"...hehe padłam Przyznam, że czasami niektóre dzieci wzbudzają we mnie straszną sympatię...w sumie to cieszy mnie ten fakt

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 19:05   #1102
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Rybulka bombowo wygladzasz

Ja sie chcialam pochwalic, ze moja coreczka konczy dzis 4 miesiace
Robimy imprezkę

Domi wklejam zdjęcie mojej fryzurki ślubnej
Stary 2010-04-22, 19:08   #1103
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć.
Rybulka pięknie wyglądasz!!!!
Byłam dziś na ciuchaczu i kupiłam jedne body z krótkim rękawkiem i 2 pajacyki piękne , prawie nowe... podobała mi się jeszcze taka piękna biała bluzeczka z krótkim rękawkiem z GREGA bawełniana słodziutka była ale taka babka ją wzięła i mam przez to zły humor, bo najpierw ją oglądałam potem odwiesiłam bo czekała na Tż żeby zaakceptował zakup... a ona podeszła i ją wzięła...
Ale ja jestem niemądra, wszystko co się podoba trza brać a potem zastanawiać się przy kasie czy się kupuje bo jak się nie nosi tego ze sobą to potem inni to biorą
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 19:23   #1104
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć.
Rybulka pięknie wyglądasz!!!!
Byłam dziś na ciuchaczu i kupiłam jedne body z krótkim rękawkiem i 2 pajacyki piękne , prawie nowe... podobała mi się jeszcze taka piękna biała bluzeczka z krótkim rękawkiem z GREGA bawełniana słodziutka była ale taka babka ją wzięła i mam przez to zły humor, bo najpierw ją oglądałam potem odwiesiłam bo czekała na Tż żeby zaakceptował zakup... a ona podeszła i ją wzięła...
Ale ja jestem niemądra, wszystko co się podoba trza brać a potem zastanawiać się przy kasie czy się kupuje bo jak się nie nosi tego ze sobą to potem inni to biorą
Izuś, a gdzie Ty na te szmatki chodzisz?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 19:31   #1105
Daysy85
Zakorzenienie

Teraz byłam w Platerze to jest na Uroczysku koło Videomaxa. Mają tam sporo fajnych ubrań dla dorosłych , zawsze są jakieś fajne bluzki.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 19:38   #1106
india83
Zakorzenienie

Ana przepiekna fruzyrka. a mi sie przysnelo,mezus tel mnie obudził
Stary 2010-04-22, 19:40   #1107
kliwia
Zakorzenienie

rybulka ale pieknie, a jak nsko juz bebnek masz

helo tak w ogole !!

opallam sie dzis na ogrodzie moje pierwsze opalanko w tym roku. suuuper.
w weekend ma byc tu ciepelko, wiec w sobote tez sie bede opalac, a w niedziele jedziemy do oxfordu
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 19:44   #1108
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

helo tak w ogole !!

w weekend ma byc tu ciepelko, wiec w sobote tez sie bede opalac, a w niedziele jedziemy do oxfordu
u nas tez gorraco a w Polsce podobno snieg brrr
kiedy wracacie??

szafa

Stary 2010-04-22, 19:46   #1109
ania20m
Wtajemniczenie

Dziewczynki zapraszam na dokładkę kolczyków i bransoletek drewniaczków w moim wątku

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 19:50   #1110
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

helo tak w ogole !!

o to fajnie, a u nan pogoda zwariowala. tak w ogole znowu mialam koszmarny sen ;(

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości