|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Mojemu tacie nawet nie powiedzieli że się urodziłam. Dzwonił i dzwonił i mówili że nic się nie dzieje (a moja mama juz urodziła). Później tylko na karmienie pół godz.. Przez ten czas mama mnie w oknie pokazywala tacie
![]() A u mnei w szpitalu znów są maluszki z mamami na sali cały czas ![]() Jaaka czarna chmura przyszła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18751269]
![]() ![]() czekam na te foty niecierpliwie. ![]() wpadłam tak na szybko z kolejnym newsem. ![]() Tym razem sms od Biricchina: Cześć ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy. ![]() W odpowiedzi przekazałam wielgachne GRATULACJĘ. ![]() ![]() [/QUOTE] az sie połakałam nie wiem dlaczego ale siedze i rycze jak głupia gratulacje !!!!! ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
o matko przerazajace nie no wielki uklon dla naszych przodkin te to musiały znosic
![]() |
#1593 |
Zadomowienie
|
#1594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale wiele dzisiejszych kobiet dalej się tak zachowuje ![]() Dziecko w brzuchu moze puszczać głosne bąki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Rozeznanie
|
bączki w brzusiu...? hmmm niewiem.....
ja sie wyłączam, czas sie zajac obiadem, dzis specjalnie dla męża bialy barszczyk, tradycyjny, taki jaki robila moja mama, z płucek, mąz uwielbia ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-04-22 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
Biricchina[/FONT][/B]: [COLOR=DarkGreen][SIZE=4][B]Cześć ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy. ![]() OGROMNIASTE GRATULACJE ![]() ![]() ![]() Przeglądałam naklejki nad przewijak i już mniej więcej wiem jakie. Tzn. mam dwa typy, ale muszę się M poradzić. Zamówiliśmy wreszcie fotelik na all- wczoraj byliśmy go obejrzeć w sklepie ale wychodzi drożej 50zł, a to już spora różnica. A i muszę się pochwalić wygrałam aukcję "co nieco o rozwoju dziecka " ![]() ![]() ![]() Mąż wpadł na kawkę i przywiózł napoleonka i oczywiście go pochłonęłam ![]() ![]() Jutro robię muffiny ale obiecałam sobie że zjem tylko jedną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | ||
Zadomowienie
|
Tym razem sms od Biricchina: Cześć ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy. ![]() [/QUOTE] kolejna rozpakowana ![]() ![]() ![]() ja też już bym chciała ale jeszcze muszę poczekać ![]() na samym początku bałam się porodu a teraz wręcz się go nie mogę doczekać.. ale słyszałam ze to tak zawsze jest ![]() Cytat:
![]() wszystkie tutaj jesteśmy młode ![]() ![]() mi też ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18753131]A czemu ja? ![]() ![]() ![]() aż sobie to wyobraziłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co od wczoraj mam taką jakby odrętwiałą skórę nad pępkiem- taki niewielki obszar. Tzn mam czucie ale jakby mniejsze. Rano dziś było już prawie ok a teraz znów. Znalazłam niby na necie że to normalne, ale jak mi nie przejdzie to chyba sobie zadzwonię do ginka żeby się upewnić.
Mąż kupił formę na muffiny, ale oczywiście tylko na 6 a kazałam na 12 ![]() ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-04-22 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Zakorzenienie
|
zaczyna mnie boleć głowa. mam nadzieję, że to nie nadciągająca migrena...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko kupije tu dla siebie i rodziny ;Lenory , Persile , Viziry (np szampony), Dave , Nivea itd.itd. Cenowo , zeczy o polowe tansze a jakosc?? Jak ktos ma okazje to niech wypluka ciuchy w Lenorze z polski i z niemiec i porowna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18751269 wpadłam tak na szybko z kolejnym newsem. ![]() Tym razem sms od Biricchina: Cześć ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy. ![]() [/QUOTE] No i nastepna mamuska GRATULACJE ![]() ![]() ![]() A ja wlasnie robie golabki z miesem i ryzem i moze jakis sosik do tego ?? dla mnie napewno pomidorowy a maz tylko grzybowy ![]() zrobie troche wiecej i zamroze , mojemu niech ma . Ja za tydzien zjezdzam , sam zostanie biedaczek to mu troche zapasow zrobie , a pozniej niech se sam radzi ![]() A moja cora na sile probuje nozki rozprostowac , nie wie ze na tym etapie to juz niemozliwe ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-04-22 o 14:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za gratulacje
![]() ![]() Gratulacje dla kolejnej rozpakowanej Mamusi ![]() My mamy taki wózek upatrzony, ale kupimy go już po przeprowadzce. |
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Raczkowanie
|
gratulacje dla Biricchiny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1603 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez tak mam od paru dni raz to wystepuje raz jest normalnie hmm moze dlatego ze brzusio sie opuszcza ?? nie wiem w kazdym razie nie jestes z tym sama ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
masz racje z tymi proszkami i masz szczescie ze masz taki dostep ja neistety jestem skazana na Polskie odpowiedniki ale mi narobiłas smaka tymi gołabkami chyba sobie jutro zrobie jak mnie nie odwioza na porodówke hihihi teraz to nic nie wiadomo kiedy i co ![]() no moja to dalej jak czuje reke tatusia sie uspokaja powiedziałam mojemu ze obaj nadaja na tych samych falach i mała bedzie przy nim aniołkiem a przy mnie wcielonym diabłem ![]() ![]()
![]() |
#1604 |
Zakorzenienie
|
Również gratuluję serdecznie
![]() Sama już wiem, jakie to szczęście mieć przy sobie maluszka. Witajcie kochane ![]() Dzisiaj wróciłyśmy ze szpitala, jestem mega szczęśliwa ![]() Jak będę miała trochę czasu, to napiszę więcej. Tak w ogóle, to pytajcie same, co chcecie wiedzieć. Pozdrawiam Was mocno. Gratuluję rozpakowanym mamusiom ![]()
#1605 |
Zadomowienie
|
Bydgos kochana alem sie stesknila
![]() Jeju ale ci zazdroszcze , tez bym juz chciala Gabrysie przytulic , na razie przytulam brzuchol ![]() Jak sie czuje malenstwo?? A ty ? I jak wrazenia z porodu ? czekamy na fotki ![]() oczywiscie fotki Luizy a nie porodu ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-04-22 o 15:45 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cieszę sie,że jesteś szczęśliwa ![]()
![]() |
#1607 |
Zakorzenienie
|
Poród miałam bardzo szybki, niecałe 3 godziny
![]() ![]() Na salę poporodową zawieźli mnie na wózku, kazali leżeć na łóżku 6 godzin, ale ja po 3 już wstałam bo czułam się bardzo dobrze. Krzysiek jak przyszedł do mnie, to powiedział, że wcale nie wyglądam jakbym niedawno urodziła ![]() Także dziewczyny, nie bać się, to nie takie straszne ![]() Dziękuję oczywiście za wszystkie pozdrowienia i życzenia ![]()
#1608 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18745510] A ja mogę prasować i prasować ![]() ![]() U nas zimno, niecałe 5stopni, a na Pomorzu i w Białostockiem ponoć śnieg pada ![]() ![]() [/QUOTE] ja lubię to co z wodą związane, prasować nie ![]() śnieg u nas też padał dzisiaj i grad i słońca świeciło, generalnie cały przekrój pogodowy, a ja przez to niepatomna chodzę ![]() co do mebelków, to my też mamy ciemne i połączone z zielenią, więc może coś zielonkawego, w jasnym żywym odcieniu? Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18751269] wpadłam tak na szybko z kolejnym newsem. ![]() Tym razem sms od Biricchina: [COLOR=DarkGreen][SIZE=4][B]Cześć ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() całuski dla Luizki, dobrze być już w domku a my po wizycie, z Młodym wszystko ok, malutko ma tylko miejsca. te napady duszności, które mam związane są ze zbyt dużym obciążeniem układu krążenia i serca... dają się we znaki moje wady serduchowe niestety cc w środę, najpóźniej w piątek jakby dużo się działo w szpitalu bo to pełnia będzie ![]() ![]()
![]() |
#1609 | ||||||
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki,
Szaja, do tych mebli czerwony super by pasował! ![]() Ale taka cytrynka też super będzie się komponować ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18751269] Tym razem sms od Biricchina: Cześć ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy. ![]() W odpowiedzi przekazałam wielgachne GRATULACJĘ. ![]() ![]() [/QUOTE] Wielkie gratulacje dla Biricchina ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tylko pozazdrościć takiego porodu (może za wyjątkiem łyżeczkowania na żywca ![]() ![]() Cytat:
![]() Do dziewczyn, które mają bądź zamierzają kupić wózek x-landera: jaki fotelik do tego wózka kupujecie? X-car nie został poddany testom zderzeniowym, do x-landera pasuje też maxi-cosi, który ma bardzo dobre opinie i wysokie oceny jeśli chodzi o bezpieczeństwo. http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że nie miał testów zderzeniowych ![]() ![]() Dostałam książeczkę z tego fotelika i tam są zdjęcia z takiej symulacji ![]() Jest na tej liście.. Deltim to jest fotelik X landera.. Tak jest u mnie napisane ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-04-22 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Zakorzenienie
|
kees26 my kupiliśmy model XA, a do tego zamówiliśmy fotelik Maxi Cosi Citi (na all bo jest taniej) a żeby fotelik można było założyć na wózek mamy zamiar dokupić adapter (cena z przesyłką ok 50zł na all a w sklepie 100zł
![]() Zdecydowaliśmy się na Maxi Cosi właśnie ze względu na testy a cenowo wcale nie wychodzi drożej niż X-lander- przynajmniej nam- kupowaliśmy wózek tez na all. Bydgoś kochana jak się cieszymy że nas odwiedziłaś ![]() ![]() ![]() Ale Ci zazdroszczę że już masz małą przy sobie ![]() Daf no to już na dniach ![]() ![]() ![]() Zrobiłam na obiad brokuły z makaronem, serkiem żółtym i dodałam kabanosika bo akurat miałam. Pychota ![]() ![]() Zamówiłam dla małej termometr na ścianę do pokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iza to Ty pisałaś o jakimś naparku z majeranku i sody na przeziębienie? Możesz mi napisać jak to wykreować? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2,3 szkl wody,łyżka majeranku,łyżka sody oczyszczonej.Wszystko zagotować i wdychać 15 min 3 razy dziennie. To pomoze nawilzyć drogi oddechowe i ułatwi ich oczyszczenie. ![]()
![]() |
#1614 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zakorzenienie
|
Kees - dzięki
![]() Bydgoś - fajnie, że jesteście już w domu. o porodzie już napisałaś, może dodaj coś o córci - czy grzeczna, śpi w nocy itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję ci Izuś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jakieś tam testy przechodził, skoro nawet i w tej książce jest pokazane co sie dzieje z fotelikiem i dzieckiem ![]() No ale nie wiem co i jak ![]() nie sprawdzałam tego wczesniej bo uznałam że wszystkie dostępne foteliki musiały przejść testy ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-04-22 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-04-22 o 18:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Zadomowienie
|
Bydgos, fajnie ze jestescie juz w domu. Buziaki dla Luizki i dla Ciebie
![]() Jak dojdziesz do siebie to wstaw fotki malej ![]() Chcialabym tez taki blyskawiczny porod ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja bardzo chce wytrzymac jeszcze kapeczke ![]() ![]() ![]() __________ Mamy szafe juz w domu. Jeszcze zlozona w kartonie ale jest czyli komplet mebli dostarczony. U nas tez pogoda do bani. Olivka ale smaka mi zrobilas na brokuly i ten ser....raaaany ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.