|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
muffiny wyjdą, jeśli użyć tylko papilotek, ale bardziej rozejdą się na boki niż wyrosną w górę.
u nas remont w toku. dziś fachowiec chce wracać do domu, ale za to przyjedzie ponownie w poniedziałek i przywiezie ze sobą kolegę, żeby szybciej skończyć ![]() i na całe szczęście kolory, które wybraliśmy, odpowiadają nam i nic nie trzeba będzie zmieniać (caffe latte, biała czekolada i cynamonowy deser - te dwa ostatnie w sypialni, do sosnowych mebelków, u córci soczysta żółć - hawajskie słońce, czy jakoś tak). |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
Na temat wynajmowania położnych:
W tym szpitalu jest tak że umawiamy się na telefon, jak coś się zaczyna dziać dzwonię i ona mi mówi czy już mam jechać. Spotykamy się w szpiatlu nawet jak ona akurat nie ma dyżuru. A poza tym umowę podpisać można dopiero po porodzie i wtedy zapłacić, więc nie ma możliwości że się zostanie zrobionym w balona. W tym szpitalu bardzo dużo osób korzysta z takiej opcji i nie słyszałam żeby ktoś był niezadowolony- no może ja będę pierwsza:p Dokładnie się jeszcze jutro wszytskiego dowiem co i jak. Ja miałam zamiar jechać po prostu i na którą trafię to z tą będę załatwiać, ale ze względu na to że Kornelcia jest duża i w obawie o jej serduszko wolę zapłacić niż się martwić. Ale wiadomo to już indywidualna sprawa. margo lubię takie kolorki- pokoje robią się wtedy takie ciepłe i przytulne.
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-04-22 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1564 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kicia069;18749443]
a jak tam z waszą wagą? u mnie "ciężko" 33tc i 2 d a ja już ok 14 kg na plusie ![]() [QUOTE] waga na starcie 56kg, w 34 tygodniu wazylam 69kg a wiec 13kg na plusie...wzrost 172...wydaje mi sie ze nie jest zle. W ostatnim miesiacu przytylam tylko 1kg, do konca ciazy (termin porodu na 23 maj) daje sobie jeszcze 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() fajnie ze sie wyspalas...ja sie naczytalam o bolach brzucha jak n aokres u dziewczyn i w dzisiejsza noc , nie dosc ze nie moglam oddychac bo maly uciskal mi chyba na przepone, to jeszcze zaczal mnie bolec brzuch jak na okres, lacznie z krzyzem...troche sie wystraszylam bo w konczu jestem dopiero w 35 tygodniu...no ale dzisiaj od rana spokoj...lykne magnez i zobacze jak minie dzisiejsza nocka... ![]() Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-04-22 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
pomyslałam ze to przydatne info dla nas wiec wklejam
![]() http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...juz_35963.html
#1568 |
Zadomowienie
|
U mnie z wynajmowaniem położnej na poród jest podobnie jak u olivki.
Płaci sie dopiero po wszystkim, wiec nie ma możliwości, że zostanie się oszukanym. Położna jest świadoma tego, że poród może zacząć się w każdej chwili, wiec nie jest to żadne umawianie sie na konkretny dzien. Jest do dyspozycji o kazdej porze dnia i nocy. Gdyby zdarzyło się tak, że w tym czasie jest zajęta odbieraniem innego porodu to wysyła swoją dobra kolezankę z która wspolpracuje, ale to raczej mało prawdopodobne, nie przyjmuje az tyle zlecen zeby na okragło odbierac porody ![]() Tez nie słyszałam, żeby ktoś nie był zadowolony albo żałował że zapłacił dodatkowe pieniądze. Ale to juz sprawa indywidulana, i każdy zrobi jak uważa. Dla mnie najbardziej przerażające w prodzie jest cała ta "opieka" medyczna i ewentualna znieczulica ludzi na których wtedy mogą trafić, mimo ze szpital jeden z lepszych. Dlatego zapewnienie sobie i małej dobrej opieki to dla mnie sprawa priorytetowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też jestem ciągle głodna ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1570 |
Konto usunięte
|
Ewciak, dajesz miniaturki zdjęć, na których niewiele widać :/
Pożarłam 2 pomarańcze, uwielbiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18750631]Ewciak, dajesz miniaturki zdjęć, na których niewiele widać :/
[/QUOTE] sorka...obiecuje poprawe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
też zaczynam myśleć o obiedzie, ale zanim do kuchni pójdę, musze skończyć przygotowywanie pomocy naukowych na zajęcia z moim bratankiem
![]() dziś chyba zrobię sobie ryż z sosem jakimś. |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wpadłam tak na szybko z kolejnym newsem. ![]() Tym razem sms od Biricchina: Cześć ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy. ![]() W odpowiedzi przekazałam wielgachne GRATULACJĘ. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Konto usunięte
|
WIELKIE GRATULACJE DLA BIRICCHINA
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18751269]
Tym razem sms od Biricchina: Cześć ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy. ![]() W odpowiedzi przekazałam wielgachne GRATULACJĘ. ![]() ![]() [/QUOTE] Moje gratulacje ![]() ![]() A Malutka całkiem długa jak na taką wagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Raczkowanie
|
znowu was czytam i czytam a tu normalnie konca niewidac
![]() ja pol nocki niespalam o 23 dostalam takiego skurczu tylko jeden ale byl taki silnyze niewiedzialam co sie dzieje juz mialam meza budzic ale czekalam na nastepny skurcz i usnelam hehe ![]() biricchina wielkie gratulacje dla ciebie i malej ![]() ![]() ![]() ![]() co do wagi to jutro zaczynam 38 tydzien i jestem 19 na plusie i cala w rostepach ![]() ![]() ![]() przyszedl nam wozek dzisiaj gracco quattro tour deluxe ma ktos z was taki ? mysle ze jest ok
#1578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi gin tez mowi że mam szczęście że mi nic nie puchnie, nic nie boli, żadnych żylaków, jedynie ta szyjka.. ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja wystrzeliłam z tym fioletem bo sama mam pokój w lawendzie ![]() Tylko że ja mam do jasnych, sosnowych mebli ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18751269] ![]() ![]() czekam na te foty niecierpliwie. ![]() wpadłam tak na szybko z kolejnym newsem. ![]() Tym razem sms od Biricchina: Cześć ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy. ![]() W odpowiedzi przekazałam wielgachne GRATULACJĘ. ![]() ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Gratulacjee!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18751269]
wpadłam tak na szybko z kolejnym newsem. Tym razem sms od Biricchina: Cześć ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy. ![]() [/QUOTE] tylko poszłam do kuchni po czekolade a tu masz.....kolejny poród ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1580 |
Konto usunięte
|
Też jestem młoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Narobiłaś mi smaka na lody. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |||
Rozeznanie
|
dla Biricchina
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kolory farb az slinka cieknie chyba bym je wyjadla prosto z opakowania.. hehehee jesli juz o slodkich przyjemnosciach mowa podam Wam prosty przepis na pyszne rogaliki wlasnie je robię ![]() ROGALIKI 3 szkl mąki 6 łyzek mleka 3 łyzki cukru 5 dkg drożdży 1 margaryna marmolada, dżem, cos do nadziania ![]() drożdże, łyżke mąki i łyżkę cukru rozpuszczamy w cieplym mleku i odstawiamy do wyrosniecia mąkę i margarynę siekamy w misce dodajemy reszte cukru i wyrosniete drożdże wyrabiamy szybko formujemy kulę, przykrywamy i wstawiamy na 1 godzine do lodowki po tym czasie kule dzielimy na 4 czesci, kazda czesc rozwałkowujemy i dzielimy jak pizzę na 8 trójkątow po szerszej stronie kazdego trojkata kladziemy łyżeczke nadzienia i zwijamy rulonik, zlepiajac konce, bo marmoladka lubi wyplynac... ![]() ukladamy na blasze wysypanej mąką i pieczemy na złoty kolor w 160 stopniach posypujemy pudrem albo smarujemy lukrem.. wychodzi 32 rogaliki ale powiem Wam że jak mieszaklam u mamy to robilam zawsze podwojna porcje bo jakos szybko znikaly ![]() dzis zostalo mi sera z nalesnikow wiec zamierzam wyprobowac czy sie nada do rogalikow.. ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- wszystkie tu jestesmy młode! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18745510]
Mnie paluchy ręczne puchną. Nie bardzo widać, ale czuję, bo ciężko mi się je zgina ![]() A ja mogę prasować i prasować ![]() ![]() [/QUOTE] U mnie widać, na nogach, nad kostkami i wokół nich zwłaszcza. Na łapach to bardziej czuję po prostu. Jest opór w zginaniu właśnie. A rano jak wstaję to mam wrażenie, że mam stopy od spodu okrągłe... :/ Tyle że my nie komentujemy Twojego wyboru, a argumenty ogólne przeciw. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To samo w kwestii wstawania czy leżenia, ma mi pomóc wstać jak zechcę, pójść do łazienki, pod prysznic, a nie znajdywać inne pozycje wg swoich fanaberii. To ja wiem jak mi wygodnie. ![]() Cytat:
![]() Podczas samego porodu, tych ostatnich paru minut to on tam jest, żeby dziecko przywitać. Swoje własne przecież. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-04-22 o 13:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Rozeznanie
|
szajciu, zgadzam się, ale mój tez przywita swoje dziecko
![]() a zreszta, nie ma co dywagowac, prawda? kazda z nas jest inna i kazda z nas oceni jak bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Konto usunięte
|
A czemu ja?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Rozeznanie
|
ojej przepraszam cie kochana cos mi sie pomerdalo, bo mialam na mysli kropkę
wybacz mi szaja..... ![]() a tak... zawijali dziecko w kokon, dawali matce tylko na cyca, ojcu ewentualnie mowili czy ma syna czy corke.... i potem bylo pępkowe........ wogole gdzies zanalazlam ostatnio artykul jak rodzily nasze prababcie zaraz znajde to wkleje linka szaja, jeszcze raz cie przepraszam glupka ze mnie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Zadomowienie
|
Lea, super ze synkowi podoba sie w przedszkolu
![]() ![]() pozdrowienia dla Bydgoszczanki, kochana niech mala szybko zdrowieje i wracajcie do domu ![]() Biricchina, gratulacje ogromne! ![]() ![]() ![]() Z zaskoczenia nas wzielas ![]() Szaja, jesli pokoj jest ciemny i meble tez to sciany jak najbardziej jasne. Mozesz polozyc na jednej scianie wzorzysta tapete jak pisla Velluto (np cos z elementem czerwieni i dasz kilka czerwonych gadzetow w pokoju). Pokoj Araczusia jest jasno zielony a sufit jest ciemny (drewniane panele chociaz rozjasnione bejca) i dobrze razem wygladaja ![]() ![]() Mam tutaj 2 kolezanki (Tajka i Ukrainka) i Tajka urodzila dzis przez cc coreczke (mala jej sie odwrocila) z waga 3960 i dlugosia 50,5 cm. Laska i jej maz sa niscy i szczupli i dzidzius tez krotki tylko waga sluszna ![]() buziaki babeczki ide se pobyczyc a pozniej jedziemy odebrac szafe ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-04-22 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Rozeznanie
|
ok, juz mam...
troche smieszno troche straszno...... http://ciazaporod.pl/ciaza_ciaza_i_p...ykul,2339.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Konto usunięte
|
JamaicaP, jasię nie gniewam
![]() Araczku, ale fajny pulpecik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.