ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 16:21   #3001
Sensuel
Wtajemniczenie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki -0,3 kg dzis wiec jeszcze 0,5 do mojego drugiego celu czyli 75kg
megi koniecznie daj znac od razu jak waga bo ja trzymam kciuki
sensuel - faza I jest bardzo restrykcyjna tylko to co w ksiazce, w fazie II masz na przemian faze I + faze I z warzywami dlatego te przepisy zawieraja niedozwolone w fazie I produkty ktore sa juz dostepne w fazie II, wiec wiekszosc przepisow na faze I sa do dni proteinowych w fazie II a ze faza I trwa tylko pare dni temu przepisy sa glownie na dni proteinowe fazyII - troche zagmatwalam ale mam nadzieje ze zrozumiesz i jeszcze jedno niektore przepisy zawieraja make kukurydziana - to jest blad bo jej nie wolno wiec ja zawsze zastepuj skrobia kukurydziana, a z budyniami to odpusc na razie, jak zobaczysz juz w miare spadek to mozesz kombinowac
vandros - powodzenia!

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

i wszystkim gratuluje dotrwania do 100 strony
Kumam,kmam.....z tą skrobią to też wiem,że to błąd.W Danii nie ma z nią problemów .

A u mnie dzisiaj znowu -0,5kg .Tż się łamie,bo mu jedzonko nie smakuje.Ale ja uwielbiam nabiał i mogłabym go jeść non stop .

Lecę robić obiadek.Do później dukaneczki
Stary 2010-04-22, 16:37   #3002
vandros
Raczkowanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

jestem i ja!!!
Czesc dziewczyny!!
Dzieki za kciuki powiedzieli ze zadzwonia do konca tygodnia z decyzja... wiec czekam Allle wieje, zimno!!!!!
Cel - 55 kg

"Did U know, that 'I told U so' has a twin brother" she asked cutting me off "His name is "Shut the f*** up'"
vandros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 17:03   #3003
karadka
Zadomowienie

sylwusia nie chce skromnej ale bardzo falbaniastej tez nie zobaczymy w jakim fasonie bedzie mi dobrze niby juz wybralam te co mi sie podobaja z dwuch salonow w ktorych bede mierzyc ale to na zdjeciu zawsze pieknie wyglada na modelce w rozmiarze xs no ale zobaczymy - jednym slowem ciekawosc mnie zzera i juz bym chciala jak uda mi sie zrobic zdjecie - bo podobno nie mozna to wam tu wstawie jak wroce i same ocenicie

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

vandros - zadzwonia - zobaczysz a jak nie to po prostu bylas za dobra zeby ta prace dostac a oni sie bali ze ich wykurzysz ze stanowiska po miesiacu
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 17:24   #3004
vandros
Raczkowanie

Karadka dzieki za wiare we mnie!!! Chyba Ty jednyna ja masz Powiem Ci ze u mnei jest piekna pogoda swieci slonce ale zimno i wiatr, i jak bylam na Starym Miescie w Gda widzialam samolot podchodzacy do ladowania. Wiec halleluja niebo otwarte!!!!
Kasia cipka jestem wybacz!!!! Ten spadek Twoj przygniotl mnie naprawde. Ogromniaste i przytulaszczki

Kochane jedna z was prosila o slowko o pascie cukrowej. Elaborat jest w klubie
Cel - 55 kg

"Did U know, that 'I told U so' has a twin brother" she asked cutting me off "His name is "Shut the f*** up'"
Stary 2010-04-22, 17:45   #3005
50wiosen
Raczkowanie

Cześć Dukaneczki!
Czytam o pięknych spadkach a u mnie stagnacja mimo że jestem 4 dzień na P i to mnie wkurza
Kasia Twój spadek to mistrzostwo świata wielkie gratulacje i szybko zdrowiej
Vandros pracę masz w kieszeni wszystkie to czujemy - wiesz o tym
Karadka wysokich lotów do kraju i wyboru nieprzecietnej kreacji

Początek 15.02.2010 waga 114kg

25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0

I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!!
IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!!
IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty
50wiosen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 18:05   #3006
elskede
Rozeznanie

Kasia dobrze, ze juz okej z tym gardelkiem, musialas miec stracha - 20 kg fantastycznie

sylwusia szalejesz powiem Ci czyli juz jestes na III fazie?

vandrosko - trzymam mocnoo kciuki za ta prace ja niedlugo tez zabieram sie za poszukiwania. Jak tylko skończę pisanie tego nieszczesnego licencjatu

ojj karadko - ciezkie dni przed Toba z tym poszukiwaniem sukni, ale jakie to bedzie przyjemne a masz juz ekipe doradzaczy?

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 18:16   #3007
boszka1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Ja się poddaje, moja waga ciągle stoi w miejscu, widocznie osiągnełam już poziom kiedy ,,niezależnie od stosowanej diety waga uparcie stoi w miejscu" ponadto biały ser mi wychodzi uszami i smaku otręb też mam dość. przeczytałam dzisiaj jeszcze rozdział o stabilizacji wagi i biorę się za III faze, mam nadzieje, że dalej moge tu zaglądać pozdrawiam ...

no obiad chyba sobie zrobie makaron(pełnoziarnisty) w sosie pomidorowym na podwieczorek jabłuszko
hahaha ale jaja ja też dzis zrezygnowałam i zaczęłam III faze, miałam właśnie to pisać ale pierwsze chciałam przeczytać forum, i tak dochodze do twojej odp i patrze że też zaczęłaś aż się zaczęłam śmiać bo miało byc od 1 majaa obie nie wiedząc zaczęłyśmy dziś, fajny zbieg okoliczności
ja zjadłam dziś ryż brązowy z filetem w sosie ala pomidorowym i gruszke-wreszcie owoc ale mi się o nim marzyło

i tak wogóle to przeczytałam książke i dalej nie mam pojęcia co mogę jeść! powiedz mi haniula ryż i makaron można jeść codziennie?
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 18:49   #3008
Megi428
Wtajemniczenie

Witam Kochaniutkie
Która wiedźma to wczoraj czarowała? Za mało mocy użyła i niestety nie było dzisiaj te -10kg na wadze. Ja jestem duużżaa i mocy trzeba dużo w czary włożyć, także postarać mi się żebym w weckend tą dychę mniej zobaczyła

Haniula ale ci fajnie kochaniutka, że już będziesz utrwalać wagę, a co do otrąb to muszę cię zmartwić - te mamy jeść do końca swoich dni - tak przykazał Dukan

Kasiu no brak mi słów powalasz na kolana!!!!!!!!!!!!

Boszka ty też kochana już na III mykasz - ale ci fajniutko
Co do makaronu i ryżu ja nie haniula ale pozwolisz że odpowiem, na III fazie wszelkie makarony Doktorek pisze że można jeść po 200gr dziennie nawet ale bez polewania tłuszczem (pewnie najzdrowszy ten ciemny), natomiast ryż i ziemniaki okazjonalnie i oczywiście bez tłuszczu, a ryż najlepiej dziki lub pełnoziarnisty.
EDIT - skrobie - czyli makarony, kasze, ryże, ziemniaki można 2 razy w tygodniu, nie doczytałam wszystkiego dokładnie w książce ale Sylwusia mnie poprawiła w dalszych postach. Sorki za wprowadzanie w błąd.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Vandros no patrz zapomniałam o Tobie
Pracę pewnie dostaniesz, a jeśli nie to tak jak pisała Karadka - ze strachu żeś za dobra i za mundra dla nich

Edytowane przez Megi428
Czas edycji: 2010-04-23 o 10:01
Megi428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 20:31   #3009
vandros
Raczkowanie

A co to nikt nic nie pisze??? AAAA cwiczycie
Cel - 55 kg

Stary 2010-04-22, 21:09   #3010
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
Witam Kochaniutkie
Która wiedźma to wczoraj czarowała? Za mało mocy użyła i niestety nie było dzisiaj te -10kg na wadze. Ja jestem duużżaa i mocy trzeba dużo w czary włożyć, także postarać mi się żebym w weckend tą dychę mniej zobaczyła
To pewnie ja

Cytat:
Napisane przez vandros Pokaż wiadomość
A co to nikt nic nie pisze??? AAAA cwiczycie
Mój serial leciał na TVN

Ale padnięta jestem.Normalnie brak mi energii przez tą dietę,ale będę twarda i się nie dam

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2010-04-22 o 21:40
Sensuel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 21:35   #3011
agamagda
Rozeznanie

hej

dopadłam u mamy centymetr
w biodrach wogóle nic mi nie ubyło
a w talii 4cm mniej
innych części nie sprawdzałam jeszcze

i kilka starych za małych ciuchów weszło spoko na mnie
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 21:35   #3012
Kasiad01
Raczkowanie

Ja nie ćwiczę niestety, bo boli mnie za bardzo krtań.
Vandros, życzę Ci z całego serca tej pracy
Karadko, teraz jest wybór w sukniach ślubnych, że ciężko by mi było na coś się zdecydować hehe.
Megi, następnym razem będzie ta dycha
Boszka i Haniula, powodzenia na III fazie
Dzięki dziewczyny za gratulacje, ale aż będę bała się jutro wejść na wagę, bo objadłam się dziś strasznie matjasami w jogurcie z cebulką. No i dziś nie obyło się bez słodyczy, zrobiłam coś a'la ptasie mleczko, naprawdę pyszne to wyszło, taka delikatna waniliowa pianka.
Straciłam: 21,3 kg
Kasiad01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 21:39   #3013
aniela40
Raczkowanie

dukanki a kupujecie ten tatar wołowy z biedronki(chyba morliny) czy on sie nadaje dla nas czy ma coś dodanego-nie doczytałam na etykiecie

aniela40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 21:41   #3014
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiad01 Pokaż wiadomość
Ja nie ćwiczę niestety, bo boli mnie za bardzo krtań.
Vandros, życzę Ci z całego serca tej pracy
Karadko, teraz jest wybór w sukniach ślubnych, że ciężko by mi było na coś się zdecydować hehe.
Megi, następnym razem będzie ta dycha
Boszka i Haniula, powodzenia na III fazie
Dzięki dziewczyny za gratulacje, ale aż będę bała się jutro wejść na wagę, bo objadłam się dziś strasznie matjasami w jogurcie z cebulką. No i dziś nie obyło się bez słodyczy, zrobiłam coś a'la ptasie mleczko, naprawdę pyszne to wyszło, taka delikatna waniliowa pianka.
Kasia....serwni przepis na to cudo
Stary 2010-04-22, 21:44   #3015
Kasiad01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniela40 Pokaż wiadomość
dukanki a kupujecie ten tatar wołowy z biedronki(chyba morliny) czy on sie nadaje dla nas czy ma coś dodanego-nie doczytałam na etykiecie
Nie wiem czy coś ma dodane, ale mąż koleżanki, który jest już na III fazie od kilku tygodni, jak był na II to się nim zajadał, a kilogramy spadały mu elegancko, dokładnie w takim tempie jak mi. Tyle, że ja jestem dopiero w połowie drogi, a on po zrzuceniu 20tu przeszedł na III fazę.
Stary 2010-04-22, 21:45   #3016
elskede
Rozeznanie

ufffffffffffff poprawilam 1/3 pracy, weekend kolejny rozdział poprawię, w poniedzialek do łodzkiej biblio na Matejki i do konca nastepnego tygodnia licze, ze napisze III ostatni rozdzial i oddam promotorce calosc, mozg mi wysiada...
nie no, teraz to juz mi sie pomotalo, kazdego dnia mamy jesc otreby? gdzie ja to przeoczylam? no to cala moja dieta jest pomylka, bo jem otreby raz na jakis czas
ale macie fajnie z ta III faza, tez tak chce gratuluje tylko pomyslec, ze w czerwcu truskaweczki beda mmmmm

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 21:45   #3017
galloway
Rozeznanie

karadko sernik wyszedł orgazmiczny już połowę zjadłam
kasiad0 szybciutko prosimy o przepisik
megi wczorajsze czary poświęcone były na chmurę pyłu,więc cała energia poszla w tamtą stronę,żeby karadka mogła lecieć do PL, ale już dzisiaj ja mogę czarować tą 10, z całych sił się skupię w kupie i jutro będzie -10

Edytowane przez galloway
Czas edycji: 2010-04-22 o 21:47
galloway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 21:50   #3018
50wiosen
Raczkowanie

Cytat:
Ja raz kupiłam ten tatar i dopiero po zjedzeniu doczytałam że był tam olej ale w niedużej ilości. Jak zjesz raz na jakiś czas to nie powinno wpłynąć na wagę. Czasami chce się czegoć innego niż dukanowe. Jak Ci smakuje to zjadaj i się nie martw na wyrost

Początek 15.02.2010 waga 114kg

25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0

I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!!
IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!!
IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty
50wiosen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 22:00   #3019
sylwusia085
Rozeznanie

Megi i Boszka - tez dorzuce tu swoje JA hihi, mi sie wydaje ze produkty skrobiowe, moze jesc 2 razy w tygodniu po 200gram, i do tych produktow zaliczamy miedzy innymi makaron pelnoziarnisty, czy kasze! alt to tylko 2 razyw tygodniu!

Megi- ja tez moge sie do tych czarow dolaczyc! bedzie - 10,100 jutro

vandros- tobie tez moge wyczarowac ze zadzwonia ;]

aniela- wg mnie ten tatar nie jest dozwolony bo ma w skladzie olej, i chyba jest tez tam troche cukru

elskede- ja sama nie wiem na ktorej fazie ejstem niby na 2 ale jem chleb gracham i dzis troche kaszy... gzresze
kasiu- tobie zycze szybkiego powrotu do zdrowka i prosze o przepis na ta pianke sliczna

a teraz kilka slow na temat wieczorka, zjadlam kanapke z jajkiem i pasztetem na kolacje, pojezdzilam na rowerku a teraz ide na orbiterek wypoce sie pozniej jakis filmik z moim ukochanym i spac, bo rano lece na praktyki do skzoly wuiec potzrebuje duuuuuzo mocy ;]
sylwusia085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 22:08   #3020
aniela40
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 50wiosen Pokaż wiadomość
Ja raz kupiłam ten tatar i dopiero po zjedzeniu doczytałam że był tam olej ale w niedużej ilości. Jak zjesz raz na jakiś czas to nie powinno wpłynąć na wagę. Czasami chce się czegoć innego niż dukanowe. Jak Ci smakuje to zjadaj i się nie martw na wyrost
no wlasnie mi smakuje !!! dlatego pytam czy to bedzie duzy grzech

Stary 2010-04-22, 22:10   #3021
Kasiad01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elskede Pokaż wiadomość
nie no, teraz to juz mi sie pomotalo, kazdego dnia mamy jesc otreby? gdzie ja to przeoczylam? no to cala moja dieta jest pomylka, bo jem otreby raz na jakis czas
No codziennie, ale mi też się zdarzało na początku o otrębach zapominach, a teraz jem tylko te w chlebku dukanowskim.

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Kasia....serwni przepis na to cudo
Cytat:
Napisane przez galloway Pokaż wiadomość
kasiad0 szybciutko prosimy o przepisik
Proszę bardzo:
4 jajka
700g jogurtu naturalnego najlepiej niezbyt kwaśnego
paczka żelatyny (taka na 1 litr płynu)
aromat waniliowy
20 tabletek słodzika rozpuszczone w 2 łyżkach gorącej wody.

Żelatynę zalać niecałą połówką gorącej wody, dobrze wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Żółtka ubić mikserem z rozpuszczonym słodzikiem aż się wytworzy piana. Dodać aromat, jogurt i rozpuszczoną ostudzoną żelatynę i miksować jeszcze przez chwilę. W osobnym naczyniu ubić białka na sztywną pianę i wymieszać z masą. Wylać do naczynia i do lodówki na 2 godzinki. Smacznego!
Wyszła bardzo puszysta, delikatna pianka, ale jak ktoś chce, żeby wyszło twardsze i łatwiej się nakładało, to trzeba dać więcej żelatyny.

A tak na marginesie, to następnym razem zamiast jogurtu spróbuję zrobić z mlekiem 0% z dodatkiem mleka odtłuszczonego w proszku i dodam więcej żelatyny, powinno wyjść jeszcze bardziej podobne do prawdziwego ptasiego mleczka, które uwielbiam.
Stary 2010-04-22, 22:33   #3022
haniula1803
Rozeznanie

Witam wieczorową porą
wróciłam z pracy bardzo zmęczona a wy tyle popisałyście, też bym chciała duża wam napisać ale sama nie wiem od czego zacząć?

może przede wszystkim dziękuje za miłe słowa
kasiu - klask i:
Vandros- trzymam kciuki
Megi428
boszka1987- chyba jakaś telepatia, nawet myślałam o tobie, że przeciez obiecałam, że się z tobą umawiałam glupio mi było troche.
mi się marzyło jabłko ale sklep mi przed nosem zamkneli ale jutro na pewno zjem

przyznam wam się szczerze że od paru dni strasznie zle się czuje, głowa mnie ciągle boli, na nic nie mam ochoty no idoły łapie tekie jak z tąd do bangladeszu! ale po ostatnich zakupach uświadomiłam sobie (tak jak wam pisałam zawsze mam problem z kupieniem spodnie), że to nie dokońca chodzi o moją wagę, poprostu jestem nie proporcjonalna i albo to zaakceptuje albo wiecznie będe chodzić zła i nie zadowolona i wszyscy(moi bliscy) będą na tym cierpieć. postanowiłam włączyć pozytywne myślenie, patrzyć na siębie troche łagodniejszym okiem i postarać się polubić - to taki present dla samej siebie na 27 urodziny które mam za tydzień
przepraszam za ten esej ale musiałam sięwygadać
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 23:11   #3023
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiad01 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy coś ma dodane, ale mąż koleżanki, który jest już na III fazie od kilku tygodni, jak był na II to się nim zajadał, a kilogramy spadały mu elegancko, dokładnie w takim tempie jak mi. Tyle, że ja jestem dopiero w połowie drogi, a on po zrzuceniu 20tu przeszedł na III fazę.
20 kg ,piękny zrzut.Też tak chcę

Jutro 3 dzień DUKANIA.
Mój mąż się powoli łamie,ale zobaczymy czy dźwignie temat
Ja jak widzę efekty to mam motywacje.Gorzej jak ich nie będzie

Czy któraś mi napisze,jaki jest przelicznik słodzika w tabletkach na łyżeczki?
W przepisach jest często napisane w tabletkach,a raz w łyżeczkach i bądź tu mądra

Idę spać,bo padam na cyce
Życzę dużych spadków,a dla ciebie Megi tej upragnionej 10

Do juterka
Stary 2010-04-22, 23:47   #3024
Megi428
Wtajemniczenie

No tak.
Wszystkie poszły spać. Ja mam jutro wolne więc nie muszę jeszcze uciekać do wyrka
Powiem wam że nigdy nie lubiłam twarogu ze szczypiorkiem a ostatnio to moje ulubione śniadanie i często kolacja
Trochę później capi z gębusi ale od czego są gumy

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
To pewnie ja
Życzę dużych spadków,a dla ciebie Megi tej upragnionej 10
Sensuel jak jutro nie będzie dychy to się policzymy kochanieńka
Ale pewnie nie będzie bo teraz jeszcze się objadam serkiem

Cytat:
Napisane przez agamagda Pokaż wiadomość
i kilka starych za małych ciuchów weszło spoko na mnie
i to jest najlepsze, że za ciasne, za małe, "skurczone" łaszki nagle są dobre a nawet luźne

Cytat:
nie czytałam etykiety ale wygląda chudo , smakuje super i ja go jem średnio raz w tygodniu, więc chyba można - tak myślę

Cytat:
Napisane przez galloway Pokaż wiadomość
megi wczorajsze czary poświęcone były na chmurę pyłu,więc cała energia poszla w tamtą stronę,żeby karadka mogła lecieć do PL, ale już dzisiaj ja mogę czarować tą 10, z całych sił się skupię w kupie i jutro będzie -10
galloway o widzisz kochana ja zapomniałam zupełnie że te czary wczoraj na chmurę były I tu widać zadziałały dobrze
Tylko że jutro Karadki nie będzie na forumku chybaże się bardzo bardzo postara

Cytat:
Napisane przez sylwusia085 Pokaż wiadomość
Megi i Boszka - tez dorzuce tu swoje JA hihi, mi sie wydaje ze produkty skrobiowe, moze jesc 2 razy w tygodniu po 200gram, i do tych produktow zaliczamy miedzy innymi makaron pelnoziarnisty, czy kasze! alt to tylko 2 razyw tygodniu!

Megi- ja tez moge sie do tych czarow dolaczyc! bedzie - 10,100 jutro
sylwusia czaruj kochana czaruj
co do makaronu masz rację, nie doczytałam wcześniej że dwie porcje tygodniowo, o ja durna
myślałam że na trójce makaron codziennie będę szamać

Haniula również dziękuję za czary

Edytowane przez Megi428
Czas edycji: 2010-04-22 o 23:50
Megi428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-23, 07:56   #3025
ewamik1971
Raczkowanie

Witam kochane
Jestem ostatnio tak zaganiana że nie mam czasu posiedzieć na forum-ale czytam codziennie
Kasiu ogromnie Ci gratuluję 20 kg to chyba ze starych ubrań już nie korzystasz? To jest pewnie problem bo stare za duże a nowych nie bardzo opłaca się kupować bo przecież dalej chudniesz.Ale wszystkie życzmy sobie takich problemów
U mnie dziś waga łaskawa- pokazała 77.5 czyli do klubu -10 tylko 0.5

Moje marzenie to 68-70 kg chociaż mąż mruczy że już dosyć tego odchudzania
Karadko życzę Ci szczęśliwego przylotu i udanych zakupów
Wszystkim ze spadkami gratuluję tym co w miejscu i w górę cierpliwości i pogody ducha
Może uda mi się wejść wieczorem a jak nie to do jutra pa
29 03 -81
24 06-73,8
Minus 13,2
ewamik1971 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-23, 08:08   #3026
karadka
Zadomowienie

czesc dziewczynki tyle naskrobalyscie ze nie wiem od czego zaczac wczoraj po pracy pojechalismy jeszcze na zakupy - w poszukiwaniu dzinsow - oczywiscie nie kupilam
jak wrocilismy to juz bylam taka padnieta ze lezac w lozeczkow jeszcze was poczytalam na chwilke ale juz nic nie pisalam
dzisiaj zaczne od tego ze cel II OSIAGNIETY dzisiaj rowne 75kg!!!!! czyli spadek od wczoraj -0,5kg! dziekuje wszystkim za czary

megi - ja tez czarowalam wczoraj na mnie zadzialalo wiec na Ciebie na pewno tez!!!! chwal sie tu zaraz spadkiem

ostatnio cos mam pecha bo znowu ruszac sie nie moge wczoraj jak sie obudzilam to z bolem w lopatce! nie wiem co to jest czy mnie zawialo czy zle spalam ale w okolicach lopatki czuje takie straszne klucie, pojawia sie gdy oddycham - tzn nie moge zabrac glebokiego oddechu bo boli..... i jak probuje sie ruszac to zalezy jak sie obroce to tez boli a najgorsze ze dzisiaj mam juz wolne i mam tyle do zrobienia ze szkoda gadac prasowanie, pakowanie, jeszcze mialam dzisiaj na sklepy jechac ale z powodu tego bolu nie jestem w stanie prowadzic auta wiec zostaje mi tylko spacer do najblizszych sklepow

sensuel - na opakowaniu ze slodziku powinno pisac jaki jest odpowiednik cukru - ten co ja kupuje to 1 do 1 czyli lyzeczka cukru to lyzeczka slodziku.

megi jeszcze dzis bede z Wami tutaj bo dopiero jutro lecimy

haniula - kazda ma cos w sobie czego nie lubi.... ja mam duze biodra i tez tego nie zmienie te mankamenty trzeba po prostu zaakceptowac a poprawiac to co sie da

galloway - ciesze sie ze serniczek smakowal

haniula i boszka gratuluje III fazy - tylko sie na niej nie dajcie! bo latwo ulec pokusom i oczywiscie zostajecie tutaj z nami
Stary 2010-04-23, 08:17   #3027
Megi428
Wtajemniczenie

Witam z rana
Moja waga na dzisiaj to 104,3kg chyba przez to obżarstwo w nocy serkiem. No ale co zrobić jak głodna byłam, dobrze że na nutelkę się nie skusiłam
Dziewczyny a wasze czary schowałam sobie pod poduchę, coby nie uciekły i przydały się na zaś, nie oddam już ich ha ha
Mam takie plany na dzisiaj a jakoś lenia mam którego muszę pokonać.
Muszę zrobić zakupy, obiad, sprzątanie, pranie......... no i w końcu na ogródku trawkę skosić bo jakaś duża już urosła Myślałam że będzie padać to miałabym wymówkę ale słoneczko pięknie świeci i żadnej wymówki chyba nie znajdę.
Karadko na dzisiejszą wyprawę wysokich lotów i szczęśliwej podróży Kochanieńka.
Stary 2010-04-23, 08:17   #3028
aniela40
Raczkowanie

Witam z rana
na wadze jeszcze nie stawałam i chyba troszke sie boje bo sernikiem wczoraj sie objadałam tak mi smakował

Stary 2010-04-23, 08:20   #3029
karadka
Zadomowienie

megi -grunt to pozytywne myslenie i nastawienie

aniela - na wage i to juz!!!!!
Stary 2010-04-23, 08:24   #3030
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
dzisiaj zaczne od tego ze cel II OSIAGNIETY dzisiaj rowne 75kg!!!!! czyli spadek od wczoraj -0,5kg! dziekuje wszystkim za czary

ostatnio cos mam pecha bo znowu ruszac sie nie moge wczoraj jak sie obudzilam to z bolem w lopatce! nie wiem co to jest czy mnie zawialo czy zle spalam ale w okolicach lopatki czuje takie straszne klucie, pojawia sie gdy oddycham - tzn nie moge zabrac glebokiego oddechu bo boli..... i jak probuje sie ruszac to zalezy jak sie obroce to tez boli a najgorsze ze dzisiaj mam juz wolne i mam tyle do zrobienia ze szkoda gadac prasowanie, pakowanie, jeszcze mialam dzisiaj na sklepy jechac ale z powodu tego bolu nie jestem w stanie prowadzic auta wiec zostaje mi tylko spacer do najblizszych sklepow
Kochana gratulacjeklas ki:
Co do Twoich bóli to karadko koniecznie zrób wyniki - mocz i poziom kwasu moczowego we krwi, bo zakwaszenie organizmu też może się objawiać takimi właśnie bólami:
2. Mięśnie - stawy
Dna moczanowa (kwas moczowy), bóle mięśni (kwas mlekowy), uszkodzenia dysków międzykręgowych, ostre i przewlekłe bóle kręgosłupa, osteoporoza, zapalenie stawów, reumatyzm.

tutaj masz link do objawów i nie bagatelizuj sprawy tylko koniecznie zrób wyniki.
http://www.obcasy.pl/index.php?art=1...=33&dzial2=188

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Witam z rana
na wadze jeszcze nie stawałam i chyba troszke sie boje bo sernikiem wczoraj sie objadałam tak mi smakował
no ile mamy czekać???
ja też w nocy się objadałam ale dzielnie stanęłam na wagę

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości