Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 17:25   #4501
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

mloda, Izumi Oby maleństwa szybko były z Wami

A ma ktoś wieści od Madcat?? Ciekawe jak się mają dziewczyny

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 17:29   #4502
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
no dobrze,że jesteś,bo ja też myślałam,że Cię wzięło

dzisiaj mój termin z Usg i nicrany no jakie to czekanie jest frustrującejeszcze zaczęły się pytania od wszystkich "kiedy?"jakbym ja miała to wiedziec
no niestety nie wzieło mnie
jutro mam termin, ale oczywiscie zadnych oznak porodu grr

młoda izumi 3 mamy mocno kciuki
fasolka gratuluje wytrwałości

ciekawe jak madcat pewnie ma juz swoją malutką

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 17:40   #4503
fasolka73
Rozeznanie

dołączam do grona oczekujących i sekundujących Izumi i młodej, oby ich porody były lekkie i łagodne i by mogły jak najszybciej tulić swoje pociechy do piersi. To takie piękne...

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy , cóż, każda z nas więcej lub mniej wycierpiała, by te nasze kruszynki się pojawiły na świecie. Jak poród jest prawidłowy i bez komplikacji, to da się znieść i na prawdę o bólu się szybko zapomina i ta mała istotka wszystko wynagradza

A tak na inną nutę, to z tymi peselami dziecka jest różnie. U mnie do przychodni szpital wysłał zawiadomienie o narodzinach Hani i z przychodni już do mnie sami dzwonili i przyszli, nie potrzebny był żaden pesel. Natomiast do becikowego już tak. Najpierw dadzą małej pesel, a potem można składać papiery o becikowe. Dziwne to, że co miasto , to inaczej...
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 20:04   #4504
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Claire9 Pokaż wiadomość
Sismuerte, infacol podaję co drugi posiłek. U mnie wychodzi to 3, 4 X dziennie. Tak poradziła pediatra.

Szału można z tymi lekarzami dostać! Mała dostała wysypki na buzi. Jeden mówi, że to jakieś zapalenie bakeryjne, przepisał detromycynę. Odstawiłam świństwo po rugim smarowaniu bo się wszystko zaogniło. Następny stwierdza stanowczo trądzik niemowlęcy. Nic nie robić, samo zniknie. No to czekam. Kolejny przy okazji szczepień mówi z przerażeniem:"Musi pani mocno uważać przy tak rozwiniętej skazie białkowej"

Co to ma być? Wykładnia pediatryczna na różnych studiach inna??? Szlag by to. Jak to skaza to się załamię, bo ja nabiałowa jestem.

Do tego zęby mi się zaczęły sypać i stomatolog zalecił antybiotyk duomox, bo mi inaczej bakterie zgorzelowe zjedzą prawą dolną szóstkę od środka. A ja karmię. Brać?? Nie brać?? Macie jakieś doświadczenia?

Zła jestem strasznie..... Do tego ta pogoda.....
Claire moja mała też ma krostki na buzi, karku, teraz już na szyję weszły, na rączkach też ale dosłownie kilka... byliśmy w poniedziałek u lekarza i kazano mi skończyć z pomidorami, czekoladą i wszystkim co w mojej diecie mogło spowodowac uczulenie (z produktami mlecznymi włącznie). Odstawiłam wszystko, ale nadal jadłam żółty ser, masło i użyłam śmietany do zabielania sosów. Ale mam wrażenie, że to nic nie dało dziś mała ma dwa policzki wysypane, a wczoraj miała jeden od jutra ostawiam wszystko co z mlekiem związane, bo dziś poczytałam i może to mieć straszne następstwa. Niby przy alergii powinna mieć jakieś jeszcze objawy, ale wprowadze diete eliminacyjną na jakiś czas i jak uczulenie nie zejdzie to pewnie to trądzik.
Dostęp do lekarzy mam trochę ograniczony, bo w Dublinie jest tylko kilku polskich pediatrów, a o żadnym nie słyszałam jeszcze nic dobrego. Badania też ciężko tu zrobić, irlandzka służba zdrowia działa inaczej niż nasza... wbrew pozorom duuuuużo gorzej czekany na paszport dla małej i zmykamy do Polski, jak moja dieta nie pomoże to tam bedziemy kombinowac... póki co z bólem patrze na moją kruszynkę, zwłaszcza jak sie zagrzeje... te krostki tak strasznie wyglądają mam nadzieje, że to ją nie boli
a twoja mała ma do tego jakieś inne dolegliwości??

IZUMI, MŁODA
trzymam kciuki oby było szybko i bezboleśnie

Fasolka
bidulko, ale cie wymęczyli nie dziwię się, że następnym razem tylko cc. dobrze, że te cierpienia szybko przemijają jak ma się dzidziulkę przy sobie

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

ania p coś mi się kojarzy, że ty kiedyś pisałaś, że masz na Szymka ubezpieczenie zdrowotne czy jakoś tak. Bo ja właśnie będę potrzebowała coś takiego dla Małe, chodzi o to, że my nie mamy ubezpieczenia w Polsce (i na razie państwowego mieć nie będziemy, bo ja tu na macierzyńskim jestem). Mamy tylko takie nagłe wypadkowe z Europejskiej Karty (czy coś w tym stylu), ale już jak np. mała się przeziębi, to chyba sie to nie wlicza i chciałabym dla nas wykupić jakieś prywatne. Mogłabyś mi wyjaśnić jak to działa, czy ta ubezpieczalnia zwraca kase czy jak? i za wszystkich lekarzy?? z góry dzięki
Stary 2010-04-22, 20:08   #4505
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Ania jak sie dowiesz to jak mozesz skrobnij jak to jest dokladnie bo ja tez bede musiala wyrobic.
.
U mnie jest tak pobierasz wnioski wypełniasz . Do tego taki mały o wydanie paszportu tymczasowego . Robisz foty ( można samemu lub takie tanie te co są za 3 min ) reguły są takie foto na wprost , otwarte oczy , jednolite tło . Składasz i wsio . Kosztuje 30 zł dla takiego malucha

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
zasypiać, a z cycem się nie poddam i nie dam sztucznego, bo ja chce być matka polka karmiąca za to w dzień masakra - pieje NON STOP I przyczyny zdiagnozować nie mogę
Ja tam już mam teorie mała nie lubi być sama i chce na raczki bo tak wyje a na raczkach jest cisza za 5s. to samo w nocy kołyska mniej się podoba na mnie śpi jak zabita.

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość

A tak na inną nutę, to z tymi peselami dziecka jest różnie. U mnie do przychodni szpital wysłał zawiadomienie o narodzinach Hani i z przychodni już do mnie sami dzwonili i przyszli, nie potrzebny był żaden pesel. Natomiast do becikowego już tak. Najpierw dadzą małej pesel, a potem można składać papiery o becikowe. Dziwne to, że co miasto , to inaczej...
Ja dziś złożyłam i bez pesla.
Ale miałaś poród .. dzielna babka jesteś szacun ogromny

normalnie mam dośc tej pogody u mnie dzis padał śnieg

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ania p coś mi się kojarzy, że ty kiedyś pisałaś, że masz na Szymka ubezpieczenie zdrowotne czy jakoś tak. Bo ja właśnie będę potrzebowała coś takiego dla Małe, chodzi o to, że my nie mamy ubezpieczenia w Polsce (i na razie państwowego mieć nie będziemy, bo ja tu na macierzyńskim jestem). Mamy tylko takie nagłe wypadkowe z Europejskiej Karty (czy coś w tym stylu), ale już jak np. mała się przeziębi, to chyba sie to nie wlicza i chciałabym dla nas wykupić jakieś prywatne. Mogłabyś mi wyjaśnić jak to działa, czy ta ubezpieczalnia zwraca kase czy jak? i za wszystkich lekarzy?? z góry dzięki
My mamy poprostu pakiet w prywatnej przychodni . Płaci za to firma męza to część ich socjalnego pakietu . ale można takie wykupić prywatnie i wtedy masz dostęp do wszystkich lekarzy jacy w danej przychodni są . A takich prywatnych jest dużo. Ja mam pakiet w enel- medzie
http://www.enel.pl/home.asp
Stary 2010-04-22, 20:31   #4506
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
My mamy poprostu pakiet w prywatnej przychodni . Płaci za to firma męza to część ich socjalnego pakietu . ale można takie wykupić prywatnie i wtedy masz dostęp do wszystkich lekarzy jacy w danej przychodni są . A takich prywatnych jest dużo. Ja mam pakiet w enel- medzie
http://www.enel.pl/home.asp
dzięki
Stary 2010-04-22, 20:46   #4507
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja tam już mam teorie mała nie lubi być sama i chce na raczki bo tak wyje a na raczkach jest cisza za 5s. to samo w nocy kołyska mniej się podoba na mnie śpi jak zabita.
Aniu i masz pomysł jak temu zaradzić?? Mój syna jak nie śpi i nie je to WYJE Chyba że jest na rękach Dzisiaj była u mnie koleżanka i żebym mogła choć trochę z Nią pogadać to musiałam Go do cycka dostawić żeby zamknął buzię Próbowałam (tak jak kiedyś pisałaś) położyć Go koło mojej nogi ale tak jak wszystkie sposoby pomogło tylko na chwilunię Dzisiaj kupiłam laktator to zobacze ile tego mleka tam mam bo może Mu mało ... choć na wadze przybiera, mi z cycków kapie piękne białe mleczko, ulewa więc jakby nic na to nie wskazuje ... ale ...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 20:47   #4508
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny IZUMI pisała!!!

Oxy nic nie dało i załozyli jej jakis balonik , i pisze że starsznie boli!!!

IZUŚ BIEDULKO tzrymaj sie DASZ RADĘ!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 21:26   #4509
drcron
Zakorzenienie

SMS OD MLODEJ

Dawidek 3700g54cm urodzil sie o 19.40 peklam sama bo wystraszylam lekarza heh chcial mnie obciac ale nie bylo skurczu i zeby go wywolac dali mi glowke dotknac a ja sie wystraszylam bo on takie kudly mial i krzyknelam i podskoczylam lekarz sie wystraszyl az odskoczyl i ja wtedy peklam ale tylko na 1cm wiec mowia ze sladu nie bedzie i ze to lepsze niz naciecie by bylo a dawid przeslodki probowal ciumkac cyca i chyba strasznie do mnie podobny ja nadal w szoku jestem tych wlosow pozdrawiam dziewczynki z forum i dzieciaczki jestem prze szczesliwa i tatus tez

GRATULUJE raz jeszcze

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 21:42   #4510
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Aniu i masz pomysł jak temu zaradzić?? Mój syna jak nie śpi i nie je to WYJE Chyba że jest na rękach Dzisiaj była u mnie koleżanka i żebym mogła choć trochę z Nią pogadać to musiałam Go do cycka dostawić żeby zamknął buzię Próbowałam (tak jak kiedyś pisałaś) położyć Go koło mojej nogi ale tak jak wszystkie sposoby pomogło tylko na chwilunię Dzisiaj kupiłam laktator to zobacze ile tego mleka tam mam bo może Mu mało ... choć na wadze przybiera, mi z cycków kapie piękne białe mleczko, ulewa więc jakby nic na to nie wskazuje ... ale ...
gmyrelka pamiętaj, że laktatorem nie wyciągniesz tyle co Marcelek
u mnie jak mała marudzi działa dźwięk prysznica albo suszarki puszczony z winampa i teraz właśnie siedze sobie na łóżku, mała obok śpi a z głośników wydostaje się dźwięk lejącej wody ale lepsze to niż jej płacz
jak byś chciała spróbować to daje linka gdzie można sobie różne dźwięki ściągnąć, może komuś się przydadzą
http://babysleepnoise.com/download.html

kurna ja czytam o tej alergii i trądziku niemowlęcym i sama nie wiem, jak czytam o jednym to wszytsko sie zgadza, zaczynam czytac o drugim i tez sie zgadza i badz tu człowieku mądry

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Młoda GRATULACJE!!!!!!!

czyli jednak Dawidek czekamy na fotki!!

Izumi oby szybko poszło
Stary 2010-04-22, 21:58   #4511
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Młoda GRATULACJEklas ki: WRESZCIE SIĘ DOCZEKAŁAŚ CZEKAMY NA FOTECZKI

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 22:18   #4512
aixa
Rozeznanie

[QUOTE=fasolka73;18753627]Hej

A co do porodu... Nic nie pisałam, bo to była trauma dla mnie, ciągle staje mi to wszystko przed oczami....
/QUOTE]
Ale dzielna z Ciebie kobietkaPotwierd zam, że cc nie takie straszne jak o nim piszą.

Gratulacje dla mlodej!!!!!!!!!!!! Czekamy na fotkę!
Izumi ciekawe co to jest ten balonik??!

co u MadCat?? hmm.... nikomu smska nie pisała???

U nas już w szpitalu pytają czy wybrałam jakąś spółkę do której chcę zapisać dziecko. Następnie sami wysyłają tam papiery i dziecko jest już tam zapisane. Przy późniejszej rejestracji nie wtedy żadnych problemów, jeśli chodzi o becikowe to niestety trzeba czekać na pesel. U mnie dostałam go po 3 tygodniach.

Współczuję mamusiom z dzieciulkami co mają wysypki, pryszczyki i różne takie. Pewnie to ich nie boli ale szkoda takich maluszków. Moja Lena ma jak na razie czyściutką gładką skórę ale jest na sztucznym mleku .
Gusinek biedna ty, czekasz czekasz i nic się nie rozkręca. Za ciebie też wielkie kciukasy trzymam.
A coś anakazar nie widać?? Czy ja coś przeoczyłam może????

Co do chrypki sapki moja też takową ma. Na początku myślałam, że to jakieś choróbsko ale teraz jak was czytam to się uspokoiłam. Z resztą byłyśmy u lekarza i nic pediatra nie wykryła. A we wtorek idziemy na szczepienia brrrrrrrrrr. Już się boję. Wybraliśmy dla niej skojarzone 5w1 i szczepimy na pneumo(prevenar13). Rotawirusy odpuszczamy.

Pytanie mam może któraś z Was się orientuje jak to jest z ubezpieczeniem dziecka. Rozumiem że zakład pracy zgłasza dziecko do ZUS ale ja nie mam legitymacji rodzinnej żeby ją tam dopisać a podobno już nie wyrabiają to w takim razie jak udowodnić, że mała jest ubezpieczona przy mnie??? Trochę zagmatwałam to pytanie

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 00:03   #4513
fasolka73
Rozeznanie

Młoda gratulacje!!!!!
Izumi, do dzieła!
Mam nadzieję, że nie wymęczą Cię tam i szybko pójdzie, życzę Ci tego kochana!
Stary 2010-04-23, 00:21   #4514
Justys76
Raczkowanie

Witam znowu!
Pewnie nikt mnie tu nie pamieta, czytam Was caly czas, tylko z pisaniem nam jakos tak gorzej idzie. ;-) Chcialabym sie pochwalic moim synkiem. Urodzilam 9 kwietnia, porod sn, cztery dni po terminie, porod wywolywany. Na imie ma Michal, wazyl 3969 g i 55 cm.
Pozdrawiam Was i wasze malenstwa bardzo serdecznie!!!

W zalaczeniu zdjecie mojego skarbka!
Justys76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 05:38   #4515
Claire9
Raczkowanie

Gratulacje dla Wszystkich świeżynek!

Minka, nie strasz... o co chodzi z tymi strasznymi rzeczami związanymi ze skazą?? Ja się jeszcze w temat nie wgłębiałam zanadto, ale brzmi nieciekawie.

Chyba mi się przytkał kanalik mlekowy bo mam taką białą bolącą grudkę na sutku. Ma któraś taki wykwit?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 06:53   #4516
vadi
*sportaddict*

Izumi o 1.35 urodziła Michasia, trochę ponad 3500 g, 57 cm : jupi:

ale z tego co mi mówiła, nie było lekko :/

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2010-04-23 o 06:55
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 07:08   #4517
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny IZUMI pisała!!!

Oxy nic nie dało i załozyli jej jakis balonik , i pisze że starsznie boli!!!

IZUŚ BIEDULKO tzrymaj sie DASZ RADĘ!!
Balonik wkladają, zeby szyjka się poszerzyła. jak byłam w szpitalu to wkładali te baloniki dziewczynom które byly po terminie i oxy nie działała. Podobno dziwne uczucie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
SMS OD MLODEJ

Dawidek 3700g54cm urodzil sie o 19.40 peklam sama bo wystraszylam lekarza heh chcial mnie obciac ale nie bylo skurczu i zeby go wywolac dali mi glowke dotknac a ja sie wystraszylam bo on takie kudly mial i krzyknelam i podskoczylam lekarz sie wystraszyl az odskoczyl i ja wtedy peklam ale tylko na 1cm wiec mowia ze sladu nie bedzie i ze to lepsze niz naciecie by bylo a dawid przeslodki probowal ciumkac cyca i chyba strasznie do mnie podobny ja nadal w szoku jestem tych wlosow pozdrawiam dziewczynki z forum i dzieciaczki jestem prze szczesliwa i tatus tez

GRATULUJE raz jeszcze
GRATULACJE!!

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

Noooooooooo... wreszcie!! Mamy Michasia A jaki "wysoki"
GRATULACJE!!
Teraz czekamy na fotki

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 07:38   #4518
mrowak
Zakorzenienie

Młoda gratulacje- nareszcie:jup i:

Izumi, aż mi się łezki zakręciły- taka byłaś dzielna w tej końcówce ciąży. Teraz masz swoją śliczną nagrodę!!

Ja już zaocznie, w ciemno zaklepuję Michasia dla Gabryśki żeby mi potem nikt nie podebrał kawalera Nasz Ci on
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 07:44   #4519
sismuerte
Rozeznanie

Jestem załamana Mój Antoś tak bardzo męczy się z powodu kolek i tych chol... wzdęć. Wczoraj przepłakał cały wieczór i nic nie pomagało. Ani Infacol, ani masaże brzuszka, ani wkładanie końcówki termometru w pupę. Już nawet zadzwoniłam do lekarza i powiedzieli, żeby zrobić lewatywkę ale i to nie pomogło. Dzisiaj ciąg dalszy. Męczy się, pręży, ja go cały czas muszę tulić. Ja już nie wiem czy to te chol... mleko tak na niego działa czy co? Czy wy też macie takie problemy??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 07:47   #4520
mrowak
Zakorzenienie

Nie, aż tak to nie mamy. U nas infacol cuda działa. To może Twojemu maleństwu potrzebna większa dawka tego składnika, co w nim jest- może warto kupić ten sab simplex?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 07:52   #4521
Asiuulka89
Zakorzenienie

Serdeczne gratulacje dla Mlodej i IZumi !!!!!!!!

Sismuerte u nas jeszcze pomagalo przykladanie termoforka do brzuszkai masowanie i przyciaganie nozek do brzuszka...
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 07:59   #4522
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Jestem załamana Mój Antoś tak bardzo męczy się z powodu kolek i tych chol... wzdęć. Wczoraj przepłakał cały wieczór i nic nie pomagało. Ani Infacol, ani masaże brzuszka, ani wkładanie końcówki termometru w pupę. Już nawet zadzwoniłam do lekarza i powiedzieli, żeby zrobić lewatywkę ale i to nie pomogło. Dzisiaj ciąg dalszy. Męczy się, pręży, ja go cały czas muszę tulić. Ja już nie wiem czy to te chol... mleko tak na niego działa czy co? Czy wy też macie takie problemy??
Simuerte a Ty karmisz sztucznym?? Czy cycem? Moja na razie <odpukac> raczej nie miała takiej jazdy. Kupki robi niemal co posiłek. Ogólnie mało placze, raz tylko nam zrobiła koncert który trwał jakieś 20 minut bo była już bardzo głodna a chcielismy ja jeszcze wykąpać. i jak sobie pomyślalam, ze tak by mi się darła przy kolkach a nawet bardziej i dłuzej... to ciarki mi przeszły.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 08:05   #4523
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
SMS OD MLODEJ

GRATULUJE raz jeszcze
MŁODA GRATULACJEklask i: wreszcie sie biedna doczekała

[QUOTE=aixa;18768794]
Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Hej

A co do porodu... Nic nie pisałam, bo to była trauma dla mnie, ciągle staje mi to wszystko przed oczami....
/QUOTE]
Ale dzielna z Ciebie kobietkaPotwierd zam, że cc nie takie straszne jak o nim piszą.

Gratulacje dla mlodej!!!!!!!!!!!! Czekamy na fotkę!
Izumi ciekawe co to jest ten balonik??!

co u MadCat?? hmm.... nikomu smska nie pisała???

U nas już w szpitalu pytają czy wybrałam jakąś spółkę do której chcę zapisać dziecko. Następnie sami wysyłają tam papiery i dziecko jest już tam zapisane. Przy późniejszej rejestracji nie wtedy żadnych problemów, jeśli chodzi o becikowe to niestety trzeba czekać na pesel. U mnie dostałam go po 3 tygodniach.

Współczuję mamusiom z dzieciulkami co mają wysypki, pryszczyki i różne takie. Pewnie to ich nie boli ale szkoda takich maluszków. Moja Lena ma jak na razie czyściutką gładką skórę ale jest na sztucznym mleku .
Gusinek biedna ty, czekasz czekasz i nic się nie rozkręca. Za ciebie też wielkie kciukasy trzymam.
A coś anakazar nie widać?? Czy ja coś przeoczyłam może????
dzis moj termin, ale nadal tu jestem zanych sygnałów grrr
jutro wizyta u gina zobaczymy co powie

ankazar mam nadzieje ze jeszcze jestes?

Cytat:
Napisane przez Justys76 Pokaż wiadomość
Witam znowu!
Pewnie nikt mnie tu nie pamieta, czytam Was caly czas, tylko z pisaniem nam jakos tak gorzej idzie. ;-) Chcialabym sie pochwalic moim synkiem. Urodzilam 9 kwietnia, porod sn, cztery dni po terminie, porod wywolywany. Na imie ma Michal, wazyl 3969 g i 55 cm.

przesłodki synuś GRATULUJE

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

SUPER GRATULACJE IZUMI
i nasze 2 spóżnialskie sie doczekały, wiec i na mnie kiedys przyjdzie czas

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 08:14   #4524
fasolka73
Rozeznanie

Justys76 gratulacje!!!
śliczny synek
Izumi, nareszcie się doczekałaś, dzielna jesteś!!!! Gratuluję Michasia!!![/COLOR]

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-04-23 o 08:19
Stary 2010-04-23, 08:15   #4525
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Młoda i Izumi gratulacje

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Justys76 Pokaż wiadomość
Witam znowu!

Gratulacje

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 08:16   #4526
sismuerte
Rozeznanie

Teraz jesteśmy na sztucznym, ale na cycu też miał kolki z tym, że mniej intensywne. A te modyfikowane mleko to się zastanawiam, czy jakby lekarka wypisała recepte na inne to może by było lepiej.
A masaż to ja już robie od wczoraj co chwilkę i nóżki do brzuszka też
A wiecie może jak się robi lewatywę takiemu maluchowi, bo może ja wczoraj źle zrobiłam i dlatego nie pomogło
Stary 2010-04-23, 08:40   #4527
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

jUSTYŚ , MŁODA GRATULACJE SERDECZNE!!!

IZUMI tobie szczególne gratki dzielna kobieto!!!
Michałku witam cie na świecie!!

Izimi pisała że jej nie nacinali ani nie pękła a druga faza porodu trwała 5 minut! Połozna by ja nacieła ale ledwo włozyła rekawiczki a juz główka wyskoczyła.
Faza pierwsza bardzo bolesna skracali masażem szyjki bo Małemu tetno zaczeło spadać na skurczach.
BRAVOOOOOOOOOOOOOO

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 08:48   #4528
fasolka73
Rozeznanie

No to widać, że Michaś ociągał się, ociągał, ale jak już przyszło co do czego, to odezwał się w nim zdecydowany mężczyzna i wiedział co robić
I nie było- poczekaj!
Stary 2010-04-23, 09:05   #4529
anakazar
Zakorzenienie

[QUOTE=gusinek;18771624]MŁODA GRATULACJEklask i: wreszcie sie biedna doczekała

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
dzis moj termin, ale nadal tu jestem zanych sygnałów grrr
jutro wizyta u gina zobaczymy co powie

ankazar mam nadzieje ze jeszcze jestes?

przesłodki synuś GRATULUJE

SUPER GRATULACJE IZUMI
i nasze 2 spóżnialskie sie doczekały, wiec i na mnie kiedys przyjdzie czas
eh gusinek jestem,jestem i nic nie wskazuje na to,żebym miała sobie pójśc

izumi i mloda gratuluje

gusinek czyli zostałyśmy już tylko my,a powiedz mi,bo termin masz na dzisiaj,a z tego co pamiętak to jutro idziesz do szpitala,tak?i po co idziesz?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:07   #4530
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

IZUMI I MLODA REWELACJA!GRATULACJE OGROMNIASTE!!
Wreszcie sie doczekalyscie Dawidka i Michasia

Cytat:
Gmyrelko ja mam tak samo,ze w dzien non stop z alymi przerwami,jak go calkiem wybudze to da sie go zagadac i troszke sie posmieje,a jak jest taki na wpol wybudzony to co sie ocknie ze snu to chce jesc i jest placz a przybiera na wadze bardzo szybko.pewnie cie nie pociesze bo moj jest starszy prawie o miesiac i jeszcze mu sie to nie zmienilo.

Cytat:
Napisane przez Claire9 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Wszystkich świeżynek!

Minka, nie strasz... o co chodzi z tymi strasznymi rzeczami związanymi ze skazą?? Ja się jeszcze w temat nie wgłębiałam zanadto, ale brzmi nieciekawie.

Chyba mi się przytkał kanalik mlekowy bo mam taką białą bolącą grudkę na sutku. Ma któraś taki wykwit?
tak,mi sie wlasnie zrobily na czubku jakby takie pęcherzyki przezroczyste,zauwazylam, ze to mi sie robi jak laktator idzie w ruch,bo ostatnio w nocy mi cieklo i odciagnelam w ciagu kilku minut 75 ml z 1 piersi pózniej mnie piekly sutki a na 2 dzien te pecherzyki sie pojawily.

ja mam chyba taki laktator jak Asiulek,elektryczny baby ono,strasznie boli czy na recznym mniej boli?

Justys gratuluje

Danielek tez juz ma te krostki na buzi,mam nadzieje,ze to ten tradzik i samo zniknie.one nie sa ani czerwone ani z biala koncowka,u was tez?

no to jeszcze Gusinek i Anakazar i bedziemy chyba w komplecie-dziewczyny trzymam kciuki za Was

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-04-23 o 09:09
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości