|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
;*A ja się uczę, ale na rozszerzenie. gorzej trafić nie mogłam.A jakie już przeczytałaś? U mnie ludzie też czytają już, ja się jeszcze nie zabrałam.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#3032 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
|
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dużo osób w Twojej szkole zdaje R z ang? u mnie to jakieś 15 sztuk może. Nie więcej. ustne z R mamy jednego dnia.
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś około 30 osób. A my nie. 6-tego pisemny z ang., 10-tego ustny R. (ja) Są dwie grupy rozszerzonego ang.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
to macie masakrę jakąś. u nas to by nic z tych nagrań nie było słychać na sali/auli
a tak nas pewnie upchną w 4 klasach. Bo kilka osób zdaje rosyjski, więc się nie liczą
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że rozmawiacie o maturach z języka.. my pisemy piszemy w gimnastycznej, sala naprawdę duża ale i sprzęt mamy jeden z najlepszych więc właściwie na próbnej było lepiej słychac niż jak gdy robimy w małych salach
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo inaczej to będzie brak udostępnienia uczniom odpowiednich warunków podczas egzaminu.
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jedynie nadzieję, że nie zeżre mnie stres i nie poplącze mi się język, tak to jakoś pójdzie. jakbym miała pisać na sali to by była tragedia, echo jak nie wiem co. A niestety jest grupka która tam pisze.chcę przeczytać wszystkie streszczenia , przeczytałam już "Króla Edypa", "Quo vadis", "Boska komedia", "Nie-Boską komedię" (bo do prezentacji), "Świętoszka" <chociaż nie sądzę, że któraś z tych będzie, no ale przynajmniej sobie przypomniałam, żeby potem nie pluć sobie w brodę, że mogłam a tego nie zrobiłam.
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie było o tym mowy.
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() także na pisemnej na pewno nie będziesz miała chyba, że zdajesz R.
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Świętoszek jest w obowiązkowych
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
muszę znaleźć cały spis lektur, bo ja spisałam sobie lektury z zeszytów od polskiego
![]() dobranoc;*
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Poziom podstawowy
1. Literatura polska − Bogurodzica w kontekście poezji średniowiecznej − Jan Kochanowski – fraszki, pieśni i treny (wybór) − Jan Andrzej Morsztyn – wybór wierszy − Daniel Naborowski – wybór wierszy − Wacław Potocki – wybór wierszy − Ignacy Krasicki – bajki, satyry (wybór), Hymn do miłości ojczyzny − Adam Mickiewicz – Romantyczność − Adam Mickiewicz Pan Tadeusz − Adam Mickiewicz Dziady cz. III − Juliusz Słowacki Kordian: akt I, akt II, akt III sc. 5 i 6 − Zygmunt Krasiński Nie-Boska komedia: część I, część III (scena w obozie rewolucji), część IV (scena w obozie arystokracji i scena finałowa) − Adam Mickiewicz – wybór wierszy − Juliusz Słowacki – wybór wierszy − Cyprian Kamil Norwid – wybór wierszy − Bolesław Prus Lalka − Eliza Orzeszkowa Nad Niemnem – fragmenty z tomu III: rozmowa Andrzejowej Korczyńskiej z synem, rozmowa Benedykta Korczyńskiego z synem − Eliza Orzeszkowa Gloria victis − Maria Konopnicka Mendel Gdański − Bolesław Prus Kamizelka − Henryk Sienkiewicz Potop − Kazimierz Przerwa-Tetmajer – wybór wierszy − Jan Kasprowicz – wybór wierszy − Leopold Staff – wybór wierszy z różnych epok − Stanisław Wyspiański Wesele − Władysław Stanisław Reymont Chłopi (t. I) − Stefan Żeromski Ludzie bezdomni − Stefan Żeromski Przedwiośnie − Witold Gombrowicz Ferdydurke – rozdz. II, III, VI, VII, VIII, IX, X, XII, XIV − Zofia Nałkowska Granica − Tadeusz Borowski Pożegnanie z Marią (Pożegnanie z Marią, U nas, w Auschwitzu ..., Proszę państwa do gazu, Bitwa pod Grunwaldem) − Gustaw Herling-Grudziński Inny świat − Bolesław Leśmian – wybór wierszy − Julian Tuwim – wybór wierszy − Maria Pawlikowska-Jasnorzewska – wybór wierszy − Czesław Miłosz – wybór wierszy − Krzysztof Kamil Baczyński – wybór wierszy − Tadeusz Różewicz – wybór wierszy − Zbigniew Herbert – wybór wierszy − Miron Białoszewski – wybór wierszy − Wisława Szymborska – wybór wierszy − Stanisław Barańczak – wybór wierszy − Jan Twardowski – wybór wierszy − Sławomir Mrożek Tango − Hanna Krall Zdążyć przed Panem Bogiem Wymagana jest także znajomość kontekstów biblijnych, antycznych i innych. 2. Literatura powszechna − Sofokles Król Edyp − Horacy – wybór pieśni − William Szekspir Makbet − Molier Świętoszek − Jan Wolfgang Goethe Cierpienia młodego Wertera − Fiodor Dostojewski Zbrodnia i kara − Joseph Conrad Jądro ciemności − Albert Camus Dżuma
|
#3044 |
|
Zadomowienie
|
Martyna zdemotywowałaś mnie tą listą lektur na sam koniec dnia:P A u mnie polski jak leżał tak leży i się kurzy
Kocham rośliny ;\ (tu wstaw sarkastyczne NIE) To jak antygen dla mojego mózgu wywołujący odpowiedź immunologiczną:O Nadchodzi weekend, ponawiedzam was więc mam nadzieję : * i mniej fejsbuka Żbiki! |
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty mnie tu listą lektur nie zaślepiaj ! gdzie niespodzianka dla mnie? obiecałaś 2 miesiące temu
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
haa, wiedziałam, że Martyna wrzuci spis, dzięki;*
już sobie zapisuję. ogólnie Potop jest zamienny z Lalką. Pamiętam, że Pani nam mówiła. Potopu nie przerabialiśmy, wybraliśmy Lalkę.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-04-23 o 00:03 |
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
o już tam wiedziałaś
;*
|
#3048 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"gdzie tam, nowe to nie na pensję nauczyciela", ale do tego jest radnym, wesela kameruje ![]() Ale zarąbiste auto! Weź w sumie mnie najbardziej, ustne trzy dni pod rząd jeszce trzy osoby z mojej klasy zdają oba angielskie.Noo, a nie tak jak ja np. Bym od razu wszystkie ![]() Cytat:
Cytat:
ja tam z wypracowania liczę już tylko na stylistykę, kompozycję, jakieś walory. Klucz mam w Cytat:
zabierzcie ten komputer ode mnie, a też tak będę ![]() Mama dzisiaj do mnie, czemu ja zawsze w wolnych chwilach Kiełbasę robię musiałam obiecać, że już sobie daję spokój. W weekend nie dotykam matmy! Chociaż jest najfajniejsza
|
||||
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc i Lalkę, i Potop ![]() Martyna ma w Schowku wklejone zawsze, wiecie ![]() Mam dosyć tego spisu, musiałam wypisywać wszystkie przerabiane wiersze tych $#$@-poetów z listy ![]() Wyłączam komputer, to się pouczę jeszcze ![]() naprawdę się boję czemu fizyka jest duuużo trudniejsza od matmy?---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Marta - jak będziesz, to odezwij się do mnie na gadu ;* |
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
cześć i czołem ;*
dostałam pracę ! przy listach wyborczych 20 czerwca ! Jak będą dwie tury wyborów to mam 300zł w kieszeni za dwa dni pracy yeah. Muszę zebrać 20 podpisów na J. Korwin-Mikke.
|
#3051 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ;*
Martyna, ja też pewnie do komisji wyborczej się wybiorę Byłam jak były wybory do Parlamentu Europejskiego, nie narobiłam się, a kaska wpadła My robiliśmy wszystko co w spisie lektur, bo nasza polonistka pilnowała tego bardzo. Uciekam kończyć wypracowanie z WOSu ![]() Miłego dnia ;*
|
#3052 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Ty chyba zamisat się modlic to tylko foteczki pstrykałas
;* Cytat:
.pamiętam a to ocenianie po nazwisku to też znam Cytat:
![]() ooo może też bym zrobiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kiedyś to tylko czekałam na weekend, bo impreza . a teraz rzadko chodzę na imprezy wolę spędzic inaczej czas, nie koniecznie w ksiązkach ![]() Cytat:
Żbikuu ;* w ogóle mój piesek na farmie wabi się żbik Cytat:
dzień dobry ;******* dzisiaj postanowiłam zrobić dzień wolny . a co tam. pouczę się prezentacji, z gegry , anglika. no.miłego ;* |
||||||
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18771342]Ty chyba zamisat się modlic to tylko foteczki pstrykałas
![]() dzisiaj postanowiłam zrobić dzień wolny . a co tam. pouczę się prezentacji, z gegry , anglika. no.miłego ;*[/QUOTE] Nooo, szczególnie fajnym dupom. Ja tak prędko do szkoły nie zagoszczę. ![]() A ja dzisiaj gramatykę z angielskiego porobię. A prezentacji nawet nie napisałam jeszcze. Wiem jak ma wyglądać, plan mam w głowie, ale przeleję go po pisemnych. Ustny mam dopiero 24 maja. ![]() Ładnie dzisiaj za oknem. Może, jak zrobi się cieplej, pójdę pouczyć się na taras, bo zaczynam dusić się w domu. ![]() Miłegoo;*
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tak samo. [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18771342]Ty chyba zamisat się modlic to tylko foteczki pstrykałas ;* [/QUOTE] Oj tam ![]() Dzień Dobry ;* Byłam na angolu tylko, bo oceny wystawiała, 4 mam na koniec. Jak u niej to dobrze
|
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18771342]
oooo. to git. muszę Cię w końcu złapać na gadu. [/QUOTE] jak chcesz to dam Ci namiar na tą babkę, może jeszcze potrzebują. bo to w Gdańsku. ja jestem cały czas na gadu, tylko na niewidoku ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- gdyby ktoś jeszcze nie wiedział, ze moje miasto jest miastem bandziorow, debili, morderców i gwałcicieli ![]() (załącznik)
No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can't produce a baby in one month by making nine women pregnant. Warren Buffet Edytowane przez mtynai Czas edycji: 2010-04-23 o 10:48 |
|
|
|
|
#3056 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
;o . masakra. w ogóle dziewczyny jestem w totalnym szoku ;O. nie pamiętam czy pisałam tutaj kiedyś o tym, że ktoś na pewnej stronie wrzucił ogłoszenie dwuznaczne dotyczące mojej przyjaciółki ( Justynie i chyba Marcie kiedyś o tym opowiadałam) to dzisiaj dowiedziałyśmy się kto to zrobił !! ;O ale jazz. szkoda że mnie nie ma w szkole. w szoku jestem.kur.wa. teraz na koniec roku wychodzi jakie mam za przeproszeniem su.ki w klasie. takie akcje sie dzieją że nie pytajcie. |
|
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jaaa, naprawdę dzieję się tam u Ciebie ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18774814] w ogóle dziewczyny jestem w totalnym szoku ;O. nie pamiętam czy pisałam tutaj kiedyś o tym, że ktoś na pewnej stronie wrzucił ogłoszenie dwuznaczne dotyczące mojej przyjaciółki ( Justynie i chyba Marcie kiedyś o tym opowiadałam) to dzisiaj dowiedziałyśmy się kto to zrobił !! ;O ale jazz. szkoda że mnie nie ma w szkole. w szoku jestem.kur.wa. teraz na koniec roku wychodzi jakie mam za przeproszeniem su.ki w klasie. takie akcje sie dzieją że nie pytajcie.[/QUOTE] Nie przypominam sobie, ale widzę że moja klasa to normalna jest. |
|
|
|
|
#3058 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczynki jak tam nauka do maturki..?
Ja sie jakos zebrac nie mioge a to najwyzszy czas
|
|
|
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18774814] w ogóle dziewczyny jestem w totalnym szoku ;O. nie pamiętam czy pisałam tutaj kiedyś o tym, że ktoś na pewnej stronie wrzucił ogłoszenie dwuznaczne dotyczące mojej przyjaciółki ( Justynie i chyba Marcie kiedyś o tym opowiadałam) to dzisiaj dowiedziałyśmy się kto to zrobił !! ;O ale jazz. szkoda że mnie nie ma w szkole. w szoku jestem.kur.wa. teraz na koniec roku wychodzi jakie mam za przeproszeniem su.ki w klasie. takie akcje sie dzieją że nie pytajcie.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() --- Dalej angielski męczę. Ale przez weekend wos będę jeszcze powtarzać. Jaki głupi żart słyszałam. Facet do kumpli: Wiecie co, moja dziewczyna nie daje mi się dotykać od pasa w dół.. Kumple: To odwóć ją do góry nogami.
||
|
|
|
#3060 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja polonistka ma wywieszoną jakąs inną listę lektur obowiązkowych i te dwie lektury (całe!) są obowiązkowe i wałkowała z nami obie lektury. Przerabialiśmy także Konrada Wallenroda, a tu nagle pod koniec roku szkolnego powiedziała nam, że Konrad jest na rozszerzeniu i przerabiała go z nami, bo moze do czegoś nam się to przyda W ogóle doszłam do wniosku, że ci, którzy są zagrożeni są w lepszej sytuacji, bo musieli zaliczyć wszystkie lektury (przynajmniej u mnie tak na polskim było) no i oni mają lepiej, bo są na świeżo z lekturami, bo musieli je przeczytać, albo przynajmniej przeczytać streszczenia. teraz gdy ktoś był zagrożony musiał zaliczyć prezentację maturalną- w tym przypadku też mają lepiej, bo muszą sobie tylko przypomnieć przed maturą Cytat:
Dziwne, my przerabialiśmy obie dość szczegółowo, a ja mam przeczucie, że Potop będzie w wypracowaniu ![]() w ogóle, dzisiaj poszłam oddać krew, nie czuję się tak słabo jak ostatnio tylko głowa mnie trochę boli Kupiłam sobie cogito i wyborczą i zaraz rozwalę arkusze z matmy (w sumie nie wiem po co tą matmę tak męczę jak i tak nigdzie nie jest mi ona potrzebna ) W ogóle kolega mi dzisiaj powiedział, że wyglądam "zdzirowato", bo zakręciłam sobie włosy i założyłam kurtkę skórzaną i stwierdził, ze wyglądam jak miss mokrego podkoszulka (włosy a'la mokra włoszka) a miss mokrego podkoszulka to zdziry
Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2010-04-23 o 12:27 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

;*
gorzej trafić nie mogłam.

nawet nie było o tym mowy.

obiecałaś 2 miesiące temu
:seks:
"gdzie tam, nowe to nie na pensję nauczyciela", ale do tego jest radnym, wesela kameruje
( ale się chwalę
ja tam z wypracowania liczę już tylko na stylistykę, kompozycję, jakieś walory. Klucz mam w
więc i Lalkę, i Potop
czemu fizyka jest duuużo trudniejsza od matmy?

Dźwięk beznadziejny, to samo montaż... Chłopcy biorą od niego cały materiał i sami to posklejają.