|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
mloda, Izumi
![]() Oby maleństwa szybko były z Wami ![]() A ma ktoś wieści od Madcat?? Ciekawe jak się mają dziewczyny
|
#4502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jutro mam termin, ale oczywiscie zadnych oznak porodu grr młoda izumi 3 mamy mocno kciuki fasolka gratuluje wytrwałości ![]() ciekawe jak madcat pewnie ma juz swoją malutką
|
|
#4503 |
|
Rozeznanie
|
dołączam do grona oczekujących i sekundujących Izumi i młodej, oby ich porody były lekkie i łagodne i by mogły jak najszybciej tulić swoje pociechy do piersi. To takie piękne...
Dziękuję wszystkim za słowa otuchy A tak na inną nutę, to z tymi peselami dziecka jest różnie. U mnie do przychodni szpital wysłał zawiadomienie o narodzinach Hani i z przychodni już do mnie sami dzwonili i przyszli, nie potrzebny był żaden pesel. Natomiast do becikowego już tak. Najpierw dadzą małej pesel, a potem można składać papiery o becikowe. Dziwne to, że co miasto , to inaczej... |
|
|
|
#4504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś mała ma dwa policzki wysypane, a wczoraj miała jeden od jutra ostawiam wszystko co z mlekiem związane, bo dziś poczytałam i może to mieć straszne następstwa. Niby przy alergii powinna mieć jakieś jeszcze objawy, ale wprowadze diete eliminacyjną na jakiś czas i jak uczulenie nie zejdzie to pewnie to trądzik.Dostęp do lekarzy mam trochę ograniczony, bo w Dublinie jest tylko kilku polskich pediatrów, a o żadnym nie słyszałam jeszcze nic dobrego. Badania też ciężko tu zrobić, irlandzka służba zdrowia działa inaczej niż nasza... wbrew pozorom duuuuużo gorzej ![]() mam nadzieje, że to ją nie boli a twoja mała ma do tego jakieś inne dolegliwości?? IZUMI, MŁODA trzymam kciuki oby było szybko i bezboleśnie ![]() Fasolka bidulko, ale cie wymęczyli ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- ania p coś mi się kojarzy, że ty kiedyś pisałaś, że masz na Szymka ubezpieczenie zdrowotne czy jakoś tak. Bo ja właśnie będę potrzebowała coś takiego dla Małe, chodzi o to, że my nie mamy ubezpieczenia w Polsce (i na razie państwowego mieć nie będziemy, bo ja tu na macierzyńskim jestem). Mamy tylko takie nagłe wypadkowe z Europejskiej Karty (czy coś w tym stylu), ale już jak np. mała się przeziębi, to chyba sie to nie wlicza i chciałabym dla nas wykupić jakieś prywatne. Mogłabyś mi wyjaśnić jak to działa, czy ta ubezpieczalnia zwraca kase czy jak? i za wszystkich lekarzy?? z góry dzięki
|
|
#4505 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale miałaś poród .. dzielna babka jesteś szacun ogromny normalnie mam dośc tej pogody u mnie dzis padał śnieg ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
http://www.enel.pl/home.asp
|
|
#4506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba że jest na rękach Dzisiaj była u mnie koleżanka i żebym mogła choć trochę z Nią pogadać to musiałam Go do cycka dostawić żeby zamknął buzię Dzisiaj kupiłam laktator to zobacze ile tego mleka tam mam bo może Mu mało ... choć na wadze przybiera, mi z cycków kapie piękne białe mleczko, ulewa więc jakby nic na to nie wskazuje ... ale ...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny IZUMI pisała!!!
Oxy nic nie dało i załozyli jej jakis balonik , i pisze że starsznie boli!!! IZUŚ BIEDULKO tzrymaj sie DASZ RADĘ!!
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
SMS OD MLODEJ
Dawidek 3700g 54cm urodzil sie o 19.40 peklam sama bo wystraszylam lekarza heh chcial mnie obciac ale nie bylo skurczu i zeby go wywolac dali mi glowke dotknac a ja sie wystraszylam bo on takie kudly mial i krzyknelam i podskoczylam lekarz sie wystraszyl az odskoczyl i ja wtedy peklam ale tylko na 1cm wiec mowia ze sladu nie bedzie i ze to lepsze niz naciecie by bylo a dawid przeslodki probowal ciumkac cyca i chyba strasznie do mnie podobny ja nadal w szoku jestem tych wlosow pozdrawiam dziewczynki z forum i dzieciaczki jestem prze szczesliwa i tatus tez GRATULUJE raz jeszcze
|
#4510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie jak mała marudzi działa dźwięk prysznica albo suszarki puszczony z winampa i teraz właśnie siedze sobie na łóżku, mała obok śpi a z głośników wydostaje się dźwięk lejącej wody ale lepsze to niż jej płacz jak byś chciała spróbować to daje linka gdzie można sobie różne dźwięki ściągnąć, może komuś się przydadzą ![]() http://babysleepnoise.com/download.html kurna ja czytam o tej alergii i trądziku niemowlęcym i sama nie wiem, jak czytam o jednym to wszytsko sie zgadza, zaczynam czytac o drugim i tez sie zgadza i badz tu człowieku mądry ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Młoda GRATULACJE!!!!!!! ![]() ![]() czyli jednak Dawidek czekamy na fotki!!Izumi oby szybko poszło
|
|
#4511 |
|
Raczkowanie
|
Młoda GRATULACJE
![]() klas ki: WRESZCIE SIĘ DOCZEKAŁAŚ
|
#4512 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=fasolka73;18753627]Hej
A co do porodu... Nic nie pisałam, bo to była trauma dla mnie, ciągle staje mi to wszystko przed oczami.... /QUOTE] Ale dzielna z Ciebie kobietka Potwierd zam, że cc nie takie straszne jak o nim piszą.Gratulacje dla mlodej!!!!!!!!!!!! Czekamy na fotkę! Izumi ciekawe co to jest ten balonik??!![]() co u MadCat?? hmm.... nikomu smska nie pisała??? ![]() U nas już w szpitalu pytają czy wybrałam jakąś spółkę do której chcę zapisać dziecko. Następnie sami wysyłają tam papiery i dziecko jest już tam zapisane. Przy późniejszej rejestracji nie wtedy żadnych problemów, jeśli chodzi o becikowe to niestety trzeba czekać na pesel. U mnie dostałam go po 3 tygodniach. Współczuję mamusiom z dzieciulkami co mają wysypki, pryszczyki i różne takie. Pewnie to ich nie boli ale szkoda takich maluszków. Moja Lena ma jak na razie czyściutką gładką skórę ale jest na sztucznym mleku . Gusinek biedna ty, czekasz czekasz i nic się nie rozkręca. Za ciebie też wielkie kciukasy trzymam. A coś anakazar nie widać?? Czy ja coś przeoczyłam może Co do chrypki sapki moja też takową ma. Na początku myślałam, że to jakieś choróbsko ale teraz jak was czytam to się uspokoiłam. Z resztą byłyśmy u lekarza i nic pediatra nie wykryła. A we wtorek idziemy na szczepienia brrrrrrrrrr. Już się boję. Wybraliśmy dla niej skojarzone 5w1 i szczepimy na pneumo(prevenar13). Rotawirusy odpuszczamy. Pytanie mam może któraś z Was się orientuje jak to jest z ubezpieczeniem dziecka. Rozumiem że zakład pracy zgłasza dziecko do ZUS ale ja nie mam legitymacji rodzinnej żeby ją tam dopisać a podobno już nie wyrabiają to w takim razie jak udowodnić, że mała jest ubezpieczona przy mnie??? Trochę zagmatwałam to pytanie
|
#4513 |
|
Rozeznanie
|
Młoda gratulacje!!!!!
![]() Izumi, do dzieła! Mam nadzieję, że nie wymęczą Cię tam i szybko pójdzie, życzę Ci tego kochana! |
|
|
|
#4514 |
|
Raczkowanie
|
Witam znowu!
Pewnie nikt mnie tu nie pamieta, czytam Was caly czas, tylko z pisaniem nam jakos tak gorzej idzie. ;-) Chcialabym sie pochwalic moim synkiem. Urodzilam 9 kwietnia, porod sn, cztery dni po terminie, porod wywolywany. Na imie ma Michal, wazyl 3969 g i 55 cm. Pozdrawiam Was i wasze malenstwa bardzo serdecznie!!! W zalaczeniu zdjecie mojego skarbka!
|
|
|
|
#4515 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Wszystkich świeżynek!
Minka, nie strasz... o co chodzi z tymi strasznymi rzeczami związanymi ze skazą?? Ja się jeszcze w temat nie wgłębiałam zanadto, ale brzmi nieciekawie. Chyba mi się przytkał kanalik mlekowy bo mam taką białą bolącą grudkę na sutku. Ma któraś taki wykwit? |
|
|
|
#4516 |
|
*sportaddict*
|
Izumi o 1.35 urodziła Michasia, trochę ponad 3500 g, 57 cm
ale z tego co mi mówiła, nie było lekko :/ Edytowane przez vadi Czas edycji: 2010-04-23 o 07:55 |
|
|
|
#4517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jaki "wysoki" ![]() GRATULACJE!! Teraz czekamy na fotki
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda gratulacje- nareszcie
Izumi, aż mi się łezki zakręciły- taka byłaś dzielna w tej końcówce ciąży. Teraz masz swoją śliczną nagrodę!! Ja już zaocznie, w ciemno zaklepuję Michasia dla Gabryśki żeby mi potem nikt nie podebrał kawalera
|
#4519 |
|
Rozeznanie
|
Jestem załamana
Mój Antoś tak bardzo męczy się z powodu kolek i tych chol... wzdęć. Wczoraj przepłakał cały wieczór i nic nie pomagało. Ani Infacol, ani masaże brzuszka, ani wkładanie końcówki termometru w pupę. Już nawet zadzwoniłam do lekarza i powiedzieli, żeby zrobić lewatywkę ale i to nie pomogło. Dzisiaj ciąg dalszy. Męczy się, pręży, ja go cały czas muszę tulić. Ja już nie wiem czy to te chol... mleko tak na niego działa czy co? Czy wy też macie takie problemy??
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, aż tak to nie mamy. U nas infacol cuda działa. To może Twojemu maleństwu potrzebna większa dawka tego składnika, co w nim jest- może warto kupić ten sab simplex?
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Serdeczne gratulacje dla Mlodej i IZumi !!!!!!!!
Sismuerte u nas jeszcze pomagalo przykladanie termoforka do brzuszka |
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4523 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: wreszcie sie biedna doczekała[QUOTE=aixa;18768794] Cytat:
zanych sygnałów grrrjutro wizyta u gina zobaczymy co powie ankazar mam nadzieje ze jeszcze jestes? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i nasze 2 spóżnialskie sie doczekały, wiec i na mnie kiedys przyjdzie czas
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4524 |
|
Rozeznanie
|
Justys76 gratulacje!!!
![]() ![]() śliczny synek Izumi, nareszcie się doczekałaś, dzielna jesteś!!!! Gratuluję Michasia!!![/COLOR] Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-04-23 o 09:19 |
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Młoda i Izumi gratulacje
![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#4526 |
|
Rozeznanie
|
Teraz jesteśmy na sztucznym, ale na cycu też miał kolki z tym, że mniej intensywne. A te modyfikowane mleko to się zastanawiam, czy jakby lekarka wypisała recepte na inne to może by było lepiej.
A masaż to ja już robie od wczoraj co chwilkę i nóżki do brzuszka też ![]() A wiecie może jak się robi lewatywę takiemu maluchowi, bo może ja wczoraj źle zrobiłam i dlatego nie pomogło
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
jUSTYŚ , MŁODA GRATULACJE SERDECZNE!!!
![]() IZUMI tobie szczególne gratki dzielna kobieto!!! Michałku witam cie na świecie!! Izimi pisała że jej nie nacinali ani nie pękła a druga faza porodu trwała 5 minut! Połozna by ja nacieła ale ledwo włozyła rekawiczki a juz główka wyskoczyła. Faza pierwsza bardzo bolesna skracali masażem szyjki bo Małemu tetno zaczeło spadać na skurczach. BRAVOOOOOOOOOOOOOO ![]()
|
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
No to widać, że Michaś ociągał się, ociągał, ale jak już przyszło co do czego, to odezwał się w nim zdecydowany mężczyzna i wiedział co robić
![]() I nie było- poczekaj!
|
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=gusinek;18771624]MŁODA GRATULACJE
![]() ![]() klask i: wreszcie sie biedna doczekałaCytat:
![]() izumi i mloda gratuluje ![]() gusinek czyli zostałyśmy już tylko my,a powiedz mi,bo termin masz na dzisiaj,a z tego co pamiętak to jutro idziesz do szpitala,tak?i po co idziesz?
|
|
#4530 | ||
|
Wtajemniczenie
|
IZUMI I MLODA REWELACJA!GRATULACJE OGROMNIASTE!!
Wreszcie sie doczekalyscie Dawidka i Michasia Cytat:
Cytat:
ja mam chyba taki laktator jak Asiulek,elektryczny baby ono,strasznie boli czy na recznym mniej boli?Justys gratuluje ![]() Danielek tez juz ma te krostki na buzi,mam nadzieje,ze to ten tradzik i samo zniknie.one nie sa ani czerwone ani z biala koncowka,u was tez? no to jeszcze Gusinek i Anakazar i bedziemy chyba w komplecie-dziewczyny trzymam kciuki za Was
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-04-23 o 10:09 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

rany no jakie to czekanie jest frustrujące

I przyczyny zdiagnozować nie mogę
Dzisiaj była u mnie koleżanka i żebym mogła choć trochę z Nią pogadać to musiałam Go do cycka dostawić żeby zamknął buzię
klas ki: WRESZCIE SIĘ DOCZEKAŁAŚ 

Antoni Stanisław 30.03.2010