Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 20:45   #3991
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
a kiedy wracacie do włoch? My wracamy do Pl w sumie tam są nasze korzenie i mamy WIELKIE plany jeszcze kilka lat i może nam się uda wrócić
Ja chyba nie potrafiła bym mieszkać w Londynie, za duże miasto, głośne, nieee to nie dla mnie
Ja to bym juz i dzis wrocila No ale niestety
Pewnie tez za pare lat, sytuacja we Wloszech nie jest stabilna a pracy po prostu nie ma Ale dziecka nie chcemy wychowywac w UK, raczej pozwolic mu nauczyc sie jezyka w przedszkolu, moze w tez i w szkole, tak do 10 roku zycia. A pozniej wrocic i pokazac wartosci, w ktore wierzymy i znamy lepiej niz te tu w Anglii. Zobaczymy
Tez w Londynie bym nie chciala Ale na weekendy fajnie polazic po parkach i muzeach
No, babki! Zrobilam ciekawy sernik, juz sie chyba przestudzil, wiec nie omieszkam napoczac mimo ze powiniec polezec do rana w lodowce

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 21:05   #3992
danika
Zakorzenienie

Lindsley--> wielkie gratulacje!!! Michaś prześliczny jakie ma fajne łapki puchate ja też chce takiego....

A wiecie co, bociana dziś widziałam, latał sobie rano nad naszą wsią....i tak sobie pomyślałam, że może to w końcu do nas

Wykluł nam się wyjazd na czerwcowy długi weekend do mojej ukochanej Chorwacji aż mi się skakać chce z radości!!! jedziemy z teściami co prawda, a raczej dzięki nim bo jacyś znajomi im się wykruszyli byliśmy już z nimi kiedyś na wakacjach i było spoko. Nie wiem jak ja wytrzymam do tego czerwca .... :P

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Ewurko--> ja byłam ostatnio na tym pracowym wyjezdzie w Newcastle Śliczne miasto, zwiedziliśmy je co prawda nocną porą, ale pięknie oświetlone mosty i starówka...no i tętni życiem

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Black_Angel--> wszystkie sie łamiemy przychodzącą @ ale na pewno w końcu pokażemy tu foty naszych maluszków, jak teraz Lindsley
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 22:28   #3993
Starlett
Wtajemniczenie

Lindsley - gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

ewurka -mam takie głupie pytanie: wybieram się do Szkocji w wakacje - nie potrzebuję paszportu, prawda??nawet do meldowania się w hotelu??

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 07:39   #3994
danika
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość

ewurka -mam takie głupie pytanie: wybieram się do Szkocji w wakacje - nie potrzebuję paszportu, prawda??nawet do meldowania się w hotelu??
wiem, ze pytanie do ewurki, ale ja to ostatnio przerabiałam wiec pozwalam sobie odpowiedziec na pewno nie potrzeba paszportu ani na lotnisku, ani do meldunku w hotelu. Wszystko załatwiasz na dowód
Stary 2010-04-23, 08:18   #3995
Tity
Zakorzenienie

Starlett a co u Ciebie tak w ogóle?
virginia Ty jakieś witaminki łykaj na wzmocnienie może. To co teraz jesteś pewnie od rana do nocy zajęta?
BlackAngel zaglądaj i pisz, na prawdę nie tak ciężko się wbić tu, no chyba , że ktoś nie pisze

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 08:49   #3996
abz
Zakorzenienie

virginia bardzo fajnie, ze masz duzo pracy i czujesz sie doceniana, tylko zebyś zdrowiem tego nie przepłaciła, bo takie życie na pełnych obrotach to jednak organizm zapamietuje. W wakacje pewnie będziesz miała troche mniej zajęć?

Black_Angel nie ma co robić testu za wcześnie, lepiej poczekać po terminie @, jest wieksza szansa, że ujrzysz ||

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 08:55   #3997
Ollliwka
Zakorzenienie

virginia ależ Ty aktywną kobietką jesteś tylko dbaj o zdrowie żeby wszystko było OK

Dziewczyny, jak coś chcecie wiedzieć więcej na temat lindsley i jej synka to są na tym drugim wątku wieści , ale to pewnie już wiecie i tak
Stary 2010-04-23, 10:09   #3998
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie będziesz potrzebować paszportu, wystarczy dowód wszystko załatwisz mając ważny dowód
Danika Newcastle znam słabo, raz tam byłam i była wstrętna pogoda, ale podobno miasto tętni zyciem, mój Tż miał tam kawalerski, chłopaki go porwali i wrócił troche napuchnięty na twarzy , więc nie kojarzy mi się to miasto dobrze
Anessa widzę, że macie podobne podejście jak my nauczyć dziecko języka lub pomóc mu w osłuchaniu się a wychować je jak zacznie dorastać w Pl. My planujemy tak do 5 lat zostać. Budowe zaczynamy w tym roku więc co roku będziemy bliżej końca, mam nadzieje
Miłego dnia dziewczyny, ja właśnie wstałam, odliczam dni do urlopu piorę ciuszki, sukienki, chociaż jedziemy na 6 dni hehe nie wiem po co piore wszystkie te ciuchy!!!!! bo połowy pewnie nie wezme ogarne chałpke i zbieram się na miasto umówiłam się z koleżanką a potem z TŻ na zakupy

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:38   #3999
kretencja
Zakorzenienie

Dziewczyny, melduję się
Dopiero co wróciłam, jestem u Rodziców, Tata szykuje obiad
Nadrobię wszystko potem, ale już rzuciło mi się w oczy, że stało się to, co wykrakałam - wróciłam, a tu już jest Michaś

LINDSLEY, GRATULACJE

U mnie w porządku, choć pobyt w szpitalu był dosyć paskudny Jak to pobyt w szpitalu
Nie będę wszystkiego opisywać dokładnie. Grunt, że dzidziuś się rozwija, ma już 20 mm! Serduszko bije. Zrobił mi się mały krwiak w macicy, ale powiedzieli, że nie zagraża dziecku. Mam żyć normalnie, oczywiście uważać na siebie, ale nie popadać w paranoję na tym tle Może się zdarzyć plamienie - to będzie oznaczało, że krwiak schodzi. Ale może też się wchłonąć. Jeśli chodzi o cukier, to zrobili mi profil (cukier na czczo i 2 godziny po posiłkach), rzeczywiście cały czas mam te cukry niskie. Powiedzieli, że trochę źle się stało, że zaszłam w ciążę zanim wyjaśniłam przyczynę, ale generalnie i tak niewiele da się na to zrobić. Po ciąży mam zrobić CT trzustki, żeby sprawdzić, czy przyczyną nie jest niezłośliwy guzek - wtedy się go usuwa. A jeśli nie to znaczy, że moje komórki trzustki produkują za dużo insuliny i z tym po prostu trzeba żyć. Odżywiać się regularnie, do każdego posiłku (5 w ciągu dnia) dodawać węglowodany proste (czyli np. czekoladę ) i nie rozstawać się z czymś słodkim, na wypadek nagłego spadku cukru. I tyle. Tak że nie jest źle, choć trochę się martwię, że będą mi się te spadki z biegiem ciąży częściej zdarzać... No ale muszę być dobrej myśli i po prostu dbać o siebie. A najfajniejsze, że dali mi 14 dni zwolnienia poszpitalnego To sobie poleniuchuję
Cieszę się, że mnie wypuścili, bo dziś męża urodziny
Dobrego popołudnia, dziewczyny! I dzięki za wszystkie słowa wsparcia i kciuki

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:01   #4000
Tity
Zakorzenienie

kretancja no to super, że z dzidziusiem ok i że już taki duży A z cukrzycą sobie poradzisz. Śmiechem żartem połowa z nas chciałaby takie zalecenia od lekarza, żeby jeść czekoladę Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin męża
ewurka jak ja Ci tego urlopu zazdroszczę, ahhhhh
A ja dzisiaj zrobiłam na obiad krewetki z warzywami, nawet niezłe wyszły. Przeziębienie mi już mija, dzisiaj czeka nas intensywna nauka. Cały tydzień się obijaliśmy.
Miłego dzionka

L
J
Stary 2010-04-23, 14:31   #4001
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A najfajniejsze, że dali mi 14 dni zwolnienia poszpitalnego To sobie poleniuchuję
Ależ Ci tego zwolnienia zazdroszczę!!
Cieszę się, że nie dzieje się nic złego. Dbaj o siebie i maluszka .

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
virginia ależ Ty aktywną kobietką jesteś tylko dbaj o zdrowie żeby wszystko było OK
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
virginia bardzo fajnie, ze masz duzo pracy i czujesz sie doceniana, tylko zebyś zdrowiem tego nie przepłaciła, bo takie życie na pełnych obrotach to jednak organizm zapamietuje. W wakacje pewnie będziesz miała troche mniej zajęć?
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
virginia Ty jakieś witaminki łykaj na wzmocnienie może. To co teraz jesteś pewnie od rana do nocy zajęta?
Oliwko, tity i abz dzięki Wam za troskę .
Żyję rzeczywiście na wysokich obrotach choć zacznie się tak naprawdę od przyszłego tygodnia (a potem dojdą mi jeszcze kolejne kursy). Aż boję się o tym pomyśleć, bo już chodzę poddenerwowana i wiecznie z zegarkiem w ręku..
Odpowiadając na Twoje pytanie, abz, w wakacje rzeczywiście mam nadzieję mieć więcej wolnego (lub wgl jakieś wolne ), chociaż wiem, że już mi się jeden kurs zapowiada (początek to koniec czerwca).
Witaminki jakieś łykam ale chyba i tak mam deficyt, zaczyna mi powieka latać i inne takie...

Dziś od rana ostro się wzięłam za sprzątanie bo oczywiście czas mnie gonił. Jestem już po kilku korkach i oczywiście w przerwie przed kolejnymi... . Dziś pracuję do 20, trochę mnie przeraża ta perspektywa.. A najgorsze, że jutro też uczę, a bardzo bym chciała wskoczyć w końcu do tej kosmetyczki i zajechać do empiku (bo światowy dzień książki...), o odpoczynku nie wspominając .
Zmykam,
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 15:08   #4002
kretencja
Zakorzenienie

Tity, no, na całe szczęscie cukrzycy nie mam Ja mam za niski. I lekarze powiedzieli, że w zasadzie łatwiej jest podnieść niski, niż obniżyć za wysoki

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-23, 16:43   #4003
aldii
Zakorzenienie

Anessa oj ja tez bede niedlugo konczyc prawko - na szcescie testy juz za mna
Ewurko a wlasnie a propo prawka.Jak dlugo sa wazne testy w UK ? Ja bym miala do ciebie jakie 2,5 h
Tity to masz caly przeglad pogodowy Kciukaski aby wstretna @ jednak nie przyszla
Virginia
BlackAngel kciuki aby @ nie przyszla

Moja gwiazdeczka - " 3 " urodziny
Stary 2010-04-23, 16:52   #4004
aldii
Zakorzenienie

Umknela mi 1 strona
Hmmm a ja tam bym mogla mieszkac w Londynie, gbyby nie te ceny kosmiczne Wlasnie dlatego byla stamtad ucieczka na polnoc...
Danika super zazdroszcze...
Starlett a kiedy sie wybierasz? I gdzie dokladnie jedziesz ? Wpadnij na kawe
Kretencja mowilam,ze bedzie wszystko ok i dla TZ
Tity krewetki uuuwielbiam
Stary 2010-04-23, 17:18   #4005
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, melduję się
Dopiero co wróciłam, jestem u Rodziców, Tata szykuje obiad
Nadrobię wszystko potem, ale już rzuciło mi się w oczy, że stało się to, co wykrakałam - wróciłam, a tu już jest Michaś

LINDSLEY, GRATULACJE

U mnie w porządku, choć pobyt w szpitalu był dosyć paskudny Jak to pobyt w szpitalu
Nie będę wszystkiego opisywać dokładnie. Grunt, że dzidziuś się rozwija, ma już 20 mm! Serduszko bije. Zrobił mi się mały krwiak w macicy, ale powiedzieli, że nie zagraża dziecku. Mam żyć normalnie, oczywiście uważać na siebie, ale nie popadać w paranoję na tym tle Może się zdarzyć plamienie - to będzie oznaczało, że krwiak schodzi. Ale może też się wchłonąć. Jeśli chodzi o cukier, to zrobili mi profil (cukier na czczo i 2 godziny po posiłkach), rzeczywiście cały czas mam te cukry niskie. Powiedzieli, że trochę źle się stało, że zaszłam w ciążę zanim wyjaśniłam przyczynę, ale generalnie i tak niewiele da się na to zrobić. Po ciąży mam zrobić CT trzustki, żeby sprawdzić, czy przyczyną nie jest niezłośliwy guzek - wtedy się go usuwa. A jeśli nie to znaczy, że moje komórki trzustki produkują za dużo insuliny i z tym po prostu trzeba żyć. Odżywiać się regularnie, do każdego posiłku (5 w ciągu dnia) dodawać węglowodany proste (czyli np. czekoladę ) i nie rozstawać się z czymś słodkim, na wypadek nagłego spadku cukru. I tyle. Tak że nie jest źle, choć trochę się martwię, że będą mi się te spadki z biegiem ciąży częściej zdarzać... No ale muszę być dobrej myśli i po prostu dbać o siebie. A najfajniejsze, że dali mi 14 dni zwolnienia poszpitalnego To sobie poleniuchuję
Cieszę się, że mnie wypuścili, bo dziś męża urodziny
Dobrego popołudnia, dziewczyny! I dzięki za wszystkie słowa wsparcia i kciuki

Dobrze że to tylko niski cukier a nie cukrzyca

Wszystkiego najlepszego dla mężą

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Ewurko a wlasnie a propo prawka.Jak dlugo sa wazne testy w UK ? Ja bym miala do ciebie jakie 2,5 h
Tity to masz caly przeglad pogodowy Kciukaski aby wstretna @ jednak nie przyszla
Virginia

]Jaka slicznotka
Stary 2010-04-23, 17:36   #4006
Starlett
Wtajemniczenie

Danika, ewurka - dziękuję
Aldii - wybieram się do Edynburga w sierpniu,ale mam nadzieje po drodze zwiedzić co nieco i odwiedzić rodzinę w Anglii, więc może po drodze zajrzę A Gwiazdeczka śliczna
Tity - z ulgą powitałam wiosnę i słoneczko, humor od razu mi się poprawił, cały czas bardzo tęsknię za Mamą i strasznie mi jej brakuje każdego dnia, ale opuścił mnie już taki depresyjny nastrój....
A jak Twoje bóle?
Kretencja - ciesze się, że wszystko dobrze. i ta czekoladka..hmmm
A jak się czuje Tata?
Virginia - podziwiam Cię dziewczyno

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 18:32   #4007
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Tity, no, na całe szczęscie cukrzycy nie mam Ja mam za niski. I lekarze powiedzieli, że w zasadzie łatwiej jest podnieść niski, niż obniżyć za wysoki
No tak szwagierka się męczyła z obniżaniem, ale po ciąży trochę jej przeszło. Chociaż dalej musi uważać na to co je, ale chyba już przed ciążą podejrzewała problemy cukrzycowe.

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Virginia

Aldii normalnie zakochana w tej Twojej Lu jestem Dziękuję za kciuki A coś czytałam, że miała problemy ze zdrówkiem...mam nadzieję, że już lepiej

Cytat:
Tity - z ulgą powitałam wiosnę i słoneczko, humor od razu mi się poprawił, cały czas bardzo tęsknię za Mamą i strasznie mi jej brakuje każdego dnia, ale opuścił mnie już taki depresyjny nastrój....
A jak Twoje bóle?
No to dobrze, że chociaż depresja minęła, ale uczucie tęsknoty na zawsze pozostanie. Moja babcia umarła prawie 20 lat temu i mama czasami też płacze po niej, chociaż rzadko...No ale wiadomo, czasami tak się coś przypomni...
A bóle....hmmm, a które? Brzuch na @ boli i to dość mocno, ale plamienia ciągle nie ma, więc nadzieja jest, a tyłek boli nadal, ale czekam na poduszkę kółeczko do siedzenia to może ona mi trochę ulży

A mam pytanie do dziewczyn oczekujących. Miałyście bóle jak na @ w cyklu w którym zobaczyłyście || ? Tak bym chciała, żeby się udało, miałam się nie doszukiwać niczego, ale nie umiem....ahhh.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-04-23 o 18:34
Stary 2010-04-23, 18:36   #4008
kretencja
Zakorzenienie

Starlett, dziękuję za pamięć Tata czuje się nieźle. Tomografia pokazała, że uparty guzek z lewego płuca nie zszedł, prawdopodobnie niedługo będzie kolejna operacja, podobna jak ta pierwsza. Jednak markery nowotworowe wychodzą w normie, więc chyba póki co wstrętne komórki nie krążą we krwi...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-23, 20:21   #4009
aldii
Zakorzenienie

Dziekuje kochane w imieniu LU
Tity ja mialam bole jak na @.Ale ja juz 2 dni przed testem wiedzialam - jak zobaczylam te mega zyly na piersiach w Dzien Matki
Lu ma w czwartek powtorne wyniki i zobaczymy co dalej....
Stary 2010-04-23, 23:18   #4010
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

No i przyszła @! BUUUUU... a tak liczyłam ,że jednak nie! A tu taka punktualność, wrrrrr...
Teraz to już TŻ nie pośpi sobie w tym cyklu
Dzięki za wsparcie i trzymanie kciuków Za miesiąc się uda
TITY, ja też miałam takie bóle jak przed @. Także szansa jest

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 10:35   #4011
Ollliwka
Zakorzenienie

hej dziewczyny

ale cisza dzisiaj

kretencja witaj ponownie na wątku no i fajnie ,że 20 mm Szczęścia już nosisz

A co z naszą lindsley?? zgadnij masz jakieś wieści ?

Po śniadanku jestem , wyjdę z psem niedługo i o 15 jadę do TŻ i od niego prosto na piwko z przyjaciółmi jak ja dawnoooo piwa nie piłam
Stary 2010-04-24, 10:40   #4012
weronia83
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
No i przyszła @! BUUUUU... a tak liczyłam ,że jednak nie! A tu taka punktualność, wrrrrr...
Teraz to już TŻ nie pośpi sobie w tym cyklu
Dzięki za wsparcie i trzymanie kciuków Za miesiąc się uda
TITY, ja też miałam takie bóle jak przed @. Także szansa jest

Stary 2010-04-24, 11:09   #4013
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

LINDSLEY jeszcze raz gratuluje sprawdzila sie moja przepowiednia co do czopu bo mi tez odszedl tuz przed porodem

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

KRETANCJA super ze wszystko wporzadku po pobycie w szpitalu
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 11:57   #4014
aldii
Zakorzenienie

BlackAngel

No i nastala weekendowa cisza....
Stary 2010-04-24, 12:22   #4015
danika
Zakorzenienie

Ale pogoda ładna ja już trzy prania wywiesiłam i okno umyłam...hehe teraz przerwa na gotowanie obiadku - w ramach przypomnienia sobie przed wyjazdem chorwackiej kuchni będzie cevapcici to takie jakby sznycelki ze słodką papryką bez jajka i bułki mniam
Stary 2010-04-24, 20:04   #4016
Tity
Zakorzenienie

aldii, BlackAngel dzięki za odpowiedź
BlackAngel
kciuki trzymam za następny cykl
Myślałam, że wrócę z zajęć i dwie strony czytania będą, a tu 5 postów...
Jutro kartkówki mamy dwie i jutro mam termin teoretyczny @, trzymajcie kciuki

L
J
Stary 2010-04-24, 20:25   #4017
aldii
Zakorzenienie

Tity
Stary 2010-04-24, 20:30   #4018
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

TITY trzymam moooooocno kciuki kochana
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 20:32   #4019
Tity
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

L
J
Stary 2010-04-24, 21:38   #4020
kretencja
Zakorzenienie

Tity, kciuki są

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości