|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cytat:
No ale niestety![]() Pewnie tez za pare lat, sytuacja we Wloszech nie jest stabilna a pracy po prostu nie ma ![]() Tez w Londynie bym nie chciala ![]() No, babki! Zrobilam ciekawy sernik, juz sie chyba przestudzil, wiec nie omieszkam napoczac mimo ze powiniec polezec do rana w lodowce
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley--> wielkie gratulacje!!! Michaś prześliczny
jakie ma fajne łapki puchate ja też chce takiego....A wiecie co, bociana dziś widziałam, latał sobie rano nad naszą wsią....i tak sobie pomyślałam, że może to w końcu do nas ![]() Wykluł nam się wyjazd na czerwcowy długi weekend do mojej ukochanej Chorwacji aż mi się skakać chce z radości!!! jedziemy z teściami co prawda, a raczej dzięki nim bo jacyś znajomi im się wykruszyli byliśmy już z nimi kiedyś na wakacjach i było spoko. Nie wiem jak ja wytrzymam do tego czerwca .... :P---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Ewurko--> ja byłam ostatnio na tym pracowym wyjezdzie w Newcastle Śliczne miasto, zwiedziliśmy je co prawda nocną porą, ale pięknie oświetlone mosty i starówka...no i tętni życiem ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Black_Angel--> wszystkie sie łamiemy przychodzącą @ ale na pewno w końcu pokażemy tu foty naszych maluszków, jak teraz Lindsley
|
|
|
|
#3993 |
|
Wtajemniczenie
|
Lindsley - gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
ewurka -mam takie głupie pytanie: wybieram się do Szkocji w wakacje - nie potrzebuję paszportu, prawda??nawet do meldowania się w hotelu??
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
wiec pozwalam sobie odpowiedziec na pewno nie potrzeba paszportu ani na lotnisku, ani do meldunku w hotelu. Wszystko załatwiasz na dowód
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Starlett a co u Ciebie tak w ogóle?
virginia Ty jakieś witaminki łykaj na wzmocnienie może. To co teraz jesteś pewnie od rana do nocy zajęta? BlackAngel zaglądaj i pisz, na prawdę nie tak ciężko się wbić tu, no chyba , że ktoś nie pisze
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
virginia bardzo fajnie, ze masz duzo pracy i czujesz sie doceniana, tylko zebyś zdrowiem tego nie przepłaciła, bo takie życie na pełnych obrotach to jednak organizm zapamietuje. W wakacje pewnie będziesz miała troche mniej zajęć?
Black_Angel nie ma co robić testu za wcześnie, lepiej poczekać po terminie @, jest wieksza szansa, że ujrzysz ||
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
virginia ależ Ty aktywną kobietką jesteś
tylko dbaj o zdrowie żeby wszystko było OK Dziewczyny, jak coś chcecie wiedzieć więcej na temat lindsley i jej synka to są na tym drugim wątku wieści , ale to pewnie już wiecie i tak
|
#3998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko załatwisz mając ważny dowód Danika Newcastle znam słabo, raz tam byłam i była wstrętna pogoda, ale podobno miasto tętni zyciem, mój Tż miał tam kawalerski, chłopaki go porwali i wrócił troche napuchnięty na twarzy , więc nie kojarzy mi się to miasto dobrze Anessa widzę, że macie podobne podejście jak my nauczyć dziecko języka lub pomóc mu w osłuchaniu się a wychować je jak zacznie dorastać w Pl. My planujemy tak do 5 lat zostać. Budowe zaczynamy w tym roku więc co roku będziemy bliżej końca, mam nadzieje Miłego dnia dziewczyny, ja właśnie wstałam, odliczam dni do urlopu ogarne chałpke i zbieram się na miasto umówiłam się z koleżanką a potem z TŻ na zakupy
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, melduję się
Dopiero co wróciłam, jestem u Rodziców, Tata szykuje obiad Nadrobię wszystko potem, ale już rzuciło mi się w oczy, że stało się to, co wykrakałam - wróciłam, a tu już jest Michaś LINDSLEY, GRATULACJE U mnie w porządku, choć pobyt w szpitalu był dosyć paskudny Jak to pobyt w szpitalu ![]() Nie będę wszystkiego opisywać dokładnie. Grunt, że dzidziuś się rozwija, ma już 20 mm! Serduszko bije. Zrobił mi się mały krwiak w macicy, ale powiedzieli, że nie zagraża dziecku. Mam żyć normalnie, oczywiście uważać na siebie, ale nie popadać w paranoję na tym tle Może się zdarzyć plamienie - to będzie oznaczało, że krwiak schodzi. Ale może też się wchłonąć. Jeśli chodzi o cukier, to zrobili mi profil (cukier na czczo i 2 godziny po posiłkach), rzeczywiście cały czas mam te cukry niskie. Powiedzieli, że trochę źle się stało, że zaszłam w ciążę zanim wyjaśniłam przyczynę, ale generalnie i tak niewiele da się na to zrobić. Po ciąży mam zrobić CT trzustki, żeby sprawdzić, czy przyczyną nie jest niezłośliwy guzek - wtedy się go usuwa. A jeśli nie to znaczy, że moje komórki trzustki produkują za dużo insuliny i z tym po prostu trzeba żyć. Odżywiać się regularnie, do każdego posiłku (5 w ciągu dnia) dodawać węglowodany proste (czyli np. czekoladę ) i nie rozstawać się z czymś słodkim, na wypadek nagłego spadku cukru. I tyle. Tak że nie jest źle, choć trochę się martwię, że będą mi się te spadki z biegiem ciąży częściej zdarzać... No ale muszę być dobrej myśli i po prostu dbać o siebie. A najfajniejsze, że dali mi 14 dni zwolnienia poszpitalnego To sobie poleniuchuję ![]() Cieszę się, że mnie wypuścili, bo dziś męża urodziny ![]() Dobrego popołudnia, dziewczyny!
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
kretancja no to super, że z dzidziusiem ok i że już taki duży
A z cukrzycą sobie poradzisz. Śmiechem żartem połowa z nas chciałaby takie zalecenia od lekarza, żeby jeść czekoladę Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin męża ![]() ewurka jak ja Ci tego urlopu zazdroszczę, ahhhhh A ja dzisiaj zrobiłam na obiad krewetki z warzywami, nawet niezłe wyszły. Przeziębienie mi już mija, dzisiaj czeka nas intensywna nauka. Cały tydzień się obijaliśmy. Miłego dzionka
|
|
|
|
#4001 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że nie dzieje się nic złego. Dbaj o siebie i maluszka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żyję rzeczywiście na wysokich obrotach choć zacznie się tak naprawdę od przyszłego tygodnia (a potem dojdą mi jeszcze kolejne kursy). Aż boję się o tym pomyśleć, bo już chodzę poddenerwowana i wiecznie z zegarkiem w ręku.. Odpowiadając na Twoje pytanie, abz, w wakacje rzeczywiście mam nadzieję mieć więcej wolnego (lub wgl jakieś wolne Witaminki jakieś łykam ale chyba i tak mam deficyt, zaczyna mi powieka latać i inne takie... Dziś od rana ostro się wzięłam za sprzątanie bo oczywiście czas mnie gonił. Jestem już po kilku korkach i oczywiście w przerwie przed kolejnymi... . Dziś pracuję do 20, trochę mnie przeraża ta perspektywa.. A najgorsze, że jutro też uczę, a bardzo bym chciała wskoczyć w końcu do tej kosmetyczki i zajechać do empiku (bo światowy dzień książki...), o odpoczynku nie wspominając .Zmykam,
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, no, na całe szczęscie cukrzycy nie mam
Ja mam za niski. I lekarze powiedzieli, że w zasadzie łatwiej jest podnieść niski, niż obniżyć za wysoki
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa oj ja tez bede niedlugo konczyc prawko - na szcescie testy juz za mna
![]() Ewurko a wlasnie a propo prawka.Jak dlugo sa wazne testy w UK ? Ja bym miala do ciebie jakie 2,5 h ![]() Tity to masz caly przeglad pogodowy Virginia ![]() BlackAngel kciuki aby @ nie przyszla Moja gwiazdeczka - " 3 " urodziny
|
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Umknela mi 1 strona
Hmmm a ja tam bym mogla mieszkac w Londynie, gbyby nie te ceny kosmiczne Wlasnie dlatego byla stamtad ucieczka na polnoc...Danika super zazdroszcze...Starlett a kiedy sie wybierasz? I gdzie dokladnie jedziesz ? Wpadnij na kawe ![]() Kretencja Tity krewetki |
|
|
|
#4005 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze że to tylko niski cukier a nie cukrzyca Wszystkiego najlepszego dla mężą ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
]Jaka slicznotka
|
|
#4006 |
|
Wtajemniczenie
|
Danika, ewurka - dziękuję
Aldii - wybieram się do Edynburga w sierpniu,ale mam nadzieje po drodze zwiedzić co nieco i odwiedzić rodzinę w Anglii, więc może po drodze zajrzę A Gwiazdeczka śliczna![]() Tity - z ulgą powitałam wiosnę i słoneczko, humor od razu mi się poprawił, cały czas bardzo tęsknię za Mamą i strasznie mi jej brakuje każdego dnia, ale opuścił mnie już taki depresyjny nastrój.... A jak Twoje bóle? ![]() Kretencja - ciesze się, że wszystko dobrze. i ta czekoladka..hmmm ![]() A jak się czuje Tata? Virginia - podziwiam Cię dziewczyno
|
#4007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A coś czytałam, że miała problemy ze zdrówkiem...mam nadzieję, że już lepiej ![]() Cytat:
A bóle....hmmm, a które? Brzuch na @ boli i to dość mocno, ale plamienia ciągle nie ma, więc nadzieja jest, a tyłek boli nadal, ale czekam na poduszkę kółeczko do siedzenia to może ona mi trochę ulży![]() A mam pytanie do dziewczyn oczekujących. Miałyście bóle jak na @ w cyklu w którym zobaczyłyście || ? Tak bym chciała, żeby się udało, miałam się nie doszukiwać niczego, ale nie umiem....ahhh. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-04-23 o 18:34 |
|||
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Starlett, dziękuję za pamięć
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje kochane w imieniu LU
Tity ja mialam bole jak na @.Ale ja juz 2 dni przed testem wiedzialam - jak zobaczylam te mega zyly na piersiach w Dzien Matki ![]() Lu ma w czwartek powtorne wyniki i zobaczymy co dalej.... |
|
|
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
No i przyszła @! BUUUUU... a tak liczyłam ,że jednak nie! A tu taka punktualność, wrrrrr...
Teraz to już TŻ nie pośpi sobie w tym cyklu Dzięki za wsparcie i trzymanie kciuków Za miesiąc się uda ![]() TITY, ja też miałam takie bóle jak przed @. Także szansa jest ![]()
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ale cisza dzisiaj ![]() kretencja witaj ponownie na wątku no i fajnie ,że 20 mm Szczęścia już nosisz ![]() A co z naszą lindsley?? zgadnij masz jakieś wieści ? ![]() Po śniadanku jestem , wyjdę z psem niedługo i o 15 jadę do TŻ i od niego prosto na piwko z przyjaciółmi
|
#4012 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
LINDSLEY jeszcze raz gratuluje sprawdzila sie moja przepowiednia co do czopu
bo mi tez odszedl tuz przed porodem ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- KRETANCJA super ze wszystko wporzadku po pobycie w szpitalu |
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pogoda ładna
ja już trzy prania wywiesiłam i okno umyłam...hehe teraz przerwa na gotowanie obiadku - w ramach przypomnienia sobie przed wyjazdem chorwackiej kuchni będzie cevapcici to takie jakby sznycelki ze słodką papryką bez jajka i bułki mniam
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
aldii, BlackAngel dzięki za odpowiedź
![]() BlackAngel ![]() Myślałam, że wrócę z zajęć i dwie strony czytania będą, a tu 5 postów... Jutro kartkówki mamy dwie i jutro mam termin teoretyczny @, trzymajcie kciuki |
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
TITY trzymam moooooocno kciuki kochana
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, kciuki są
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

jeszcze kilka lat i może nam się uda wrócić
No ale niestety

jakie ma fajne łapki puchate
tylko dbaj o zdrowie żeby wszystko było OK 

, więc nie kojarzy mi się to miasto dobrze
A z cukrzycą sobie poradzisz. Śmiechem żartem połowa z nas chciałaby takie zalecenia od lekarza, żeby jeść czekoladę 

A coś czytałam, że miała problemy ze zdrówkiem...mam nadzieję, że już lepiej 
to takie jakby sznycelki ze słodką papryką bez jajka i bułki