|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Bardzo miły
Dziękuje Cytat:
A jak sprawdzasz tych sprzedawców? Na allegro czy w sklepach? |
|
|
|
|
#3722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
pisz pisz pisz ![]() Zaproszenie na NK już wysłane ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wózka też jeszcze nie mam typu, ale zaglądam na allegro aż się trafi fajny za korzystną cene.Chce używany raczej 3 w 1 do 600,- najlepiej z moich okolic..... Porównuje sprzedajacych na all niektórzy maja tyle przedmiotów ...np wanienka (chce najzwyklejsza za 18,90 juz idzie kupić) butelki, ceraty, wkłady,wkładki, pieluchy, majtki, kocyki etc...... i naprawde niby ceny podobne a róznica wychodzi spora w sumie Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-23 o 08:33 |
|
|
|
|
#3724 | |||||
|
Rozeznanie
|
jestem ZA!!! świetny pomysł!!
aż to musiałam podkreślić hihi[QUOTE=alutka78;18765614]spoko oko ja tez spooooro na + i nikt mi nie wierzy.. a waga nie kłamie niestety :P wiec luzik ![]() Cytat:
![]() ale ciuszki super! Cytat:
spokojnie szybko zrozumiesz o co chodzi z wklejaniem zdjęc - to bardzo latwe klikasz na spinacz w menu i dodajesz fotki ![]() to ja pisałam o Mutsy - nie wiem czy jeszcze ktoraś dziewczyna u nas na forum go chce? ja nadal sie waham między 4rider a UrbanRider.. musze postawić w jakimś sklepie oba koło siebie i wtedy zdecyduję, ktory mi się lepiej prowadzi ![]() u mnie pierwszy termin porodu byl na 11 sierpnia, teraz zmieniło sie na 28 lipca - a mysle, że urodzę i tak w połowie lipca - takie przeczucie mam ![]() pozdrowienia i pisz duuzo no i przede wszystkim fotki! ![]() Cytat:
![]() pytałam o to poloznej w szkole rodzenia i powiedziala mi, że jesli nie twardnieje mi gora brzucha to mam sie nie martwic i ze to normalne jest - ale jak zacznie twardniec to mam do lekarza isc.. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
W DDTVN mówią o tym zasiłku po 6000zł
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczęta...
Roztrzepańcu ty to chudzinka jesteś, tak jak dziewczyny mówią, kto nie wie, to chyba nie ma zielonego pojęcia że jesteś w ciązy. Ty wogóle coś przytyłaś? A z drugiej strony fajnie, bo mało co do zrzucania po ciąży będzie... albo jeszcze brzuszek ci wyskoczy ![]() Siala_Bala nie opowiadaj, do grubasków to ty nie należysz... ja jestem niższa od Ciebie a ważę podobnie, więc wiesz. nie ma co się przejmować kilogramami, po ciąży będziemy po prostu miały więcej roboty i tyle nie ma co się martwić! wszystko jest do zrzucenia ![]() Pilotko, a ty ile przytyłaś, bo pisałaś, że też sporo? Entertete, gratuluje chłopca Kolanda witamy na pokładzie ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Karolcia przełączyłam na TVN, dziecko moje akurat bajki oglądało i zaczyna mi ryczeć hahaha ale wytłumaczyłam, że zaraz jej przełącze spowrotem, bo mama chce coś ważnego zobaczyć udało mi się zdążyć
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
hd ta pościel to ma chyba 100x135 nie ?
ona jest do jakiegoś wiekszego łóżeczka czy co ? ja bym potrzebowała te mniejszą raczej 90x120 .... |
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybierałam tych sprzedawców, którzy mieli najwięcej produktów bo zawsze mogłam coś wybrać. Dzięki temu zamówiłam wszystkie pierdołki
|
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie zamawiałam jeszcze nic, nic totalnie nie kupowalam dla maluszka... i narazie nadal nie będe. Pościel będzie po Łucji, tak samo jak wózek, wanienka, i ciuszki, tutaj może tylko będę musiała kilka sztuk dokupić, choć niekoniecznie, laktator w razie czego będę miała od kuzynki, tak mi się zdaje...
Będę musiała sobie zrobić tylko listę rzeczy do szpitala co będę brała, by mieć ja wcześniej już przyszykowaną i w razie niespodzianki, jak ostatnim razem, mieć swoją i pod ręką... Poza tym kilka rzeczy dla mnie, podkłady, wkładki laktacyjne itd, kilka rzeczy dla dzidzi, butelka, spirytus, itd... i będzie. Pieluchy tetrowe mam chyba jeszcze z 5szt nowych, co pozostały mi po Łucji... w każdym bądź razie nie mam zamiaru świrować, w pierwszej ciąży wszystko było dopracowane bardzo, dużo nakupowane, a polowa z tego na nic się nie przydała Na szczęście też odpadają mi takie rzeczy jak termometr i tym podobne rzeczy, co mam po Łucji... oj jak sobie pomyślę teraz że miałabym wszystko kupować dla Klary, tak jak dla Łucji to nie wiem z czego bym to kupowała Aaaa z takich rzeczy konkretniejszych, to jedynie łóżeczko mi do kupienia zostaje
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ochraniacz ma opis: 180x35 cm / 215 x 30 cm Ten drugi zestaw, który mam (w moim kolorze ) też jest duży. Wcześniej sądziłam, że kołderka ma format łóżeczka, nie wiedziałam, że one są o tyle większe. Cóż... człowiek się uczy całe życie ![]() Wyślę Ci info na pw - może będziesz zainteresowana
|
|
|
|
|
#3732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce kupić teraz głównie rzeczy do szpitala a że sprzedawca ma np wanienke i inne rzeczy to bym od razu u niego wzieła wszystko co potrzebuje....ale to mam w planach w przyszłym tygodniu... ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
wyślij wyślij ....ale jednak chyba chce mniejszą kołderke
|
||
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wiele przyjemności z tego świrowania. Oglądanie/kupowanie ubranek, gadzetów i innych maleńskich drobiazgów jest bardzo przyjemne. Oczywiście minusem tej sytuacji są koszty Nawet małe rzeczy cieszą Masz inne podejście bo jesteś na "innym etapie" ![]() Zakładam, że w drugiej ciąży też będę podchodziła do tych tematów z większym dystansem
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Musze przyznać, że ochraniacz jest gruby. Grubszy od tego,który sobie zostawiam (a jest tej samej firmy tylko inna kolekcja)
|
|
|
|
#3737 |
|
Rozeznanie
|
ach no i mialam napisac o mojej Szkole Rodzenia
![]() wczoraj było o karmieniu piersią.. dostalam taaaką bombę informacyjną, że nie wiem od czego zacząć ![]() chyba napiszę Wam tylko te najciekawsze rzeczy a resztę będę pisać jak będzie rozmowa o karmieniu a więc.. położna bardzo, bardzo polecała zacząć karmienie dziecka od samego początku po porodzie i miała na mysli karmienie siarą! ponoć to jest bomba z przeciwciał! i okres kiedy można to wykorzystać to pierwsze dwa dni po porodzie, bo na trzeci dzien kobieta dopiero dostaje pokarm właściwy dziecko zaraz po urodzeniu ma żołądek wielkosci małej łyżeczki do herbaty i wystarczy mu na jeden raz do 10 kropli siary (!!) aby się najeść siara ma też za zadanie przygotowanie i oczyszczenie przewodu pokarmowego dziecka do jedzenia normalnego pokarmu z ciekawszych rzeczy o ktorych nie wiedziałam, to: - nie wolno karmić gdy jesteśmy mocno zdenerwowane - ponoć wtedy uwalnia się do pokarmu sól! dlatego trzeba najlepiej podejść do okna, pooddychać przez minimum minutę, odpocząć poczekać aż sól sie wycofa (co trwa chwile) i dopiero karmić - mamy się nie bać karmienia piersią przy grypie albo przeziębieniu - mamy tylko zbijac swoją gorączkę do <38 (np. paracetamolem) i wtedy karmic - uodparniamy tym swojego maluszka na chorobe ktora przechodzimy (ponoć dziecko się wtedy na 100% nie zaraz od nas )- karmiąc piersią nie trzeba dziecka dopajać wodą nawet podczas upałów! wtedy tylko częściej przystawiać do piersi poprostu i zasada jest taka, że jeśli karmienie trwa 5-7 minut i dziecko przestaje to znaczy, że poprostu chciało mu się pić, napiło się i ma dość - bo podobno pokram kobiety taki treściwy z tłuszczem zaczyna płynąć z piersi po 10 minutach karmienia dziecka - a wcześniej leci praktycznie bez tłuszczu.. - no i jesli bedziemy musiały dokarmiać butelką ze sztuczym mlekiem to od samego początku wtedy należy dziecku podawać też wodę przegotowaną do picia (nie wolno zadnych herbatek, czy glukozy - bo są ponoć takie mamy, że poją dzieciątko glukozą od urodzenia )to tyle z ciekawostek
Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-04-23 o 09:11 |
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
witam
roztrzepaniec wow, piekna figura po sniadanku, za chwile ide na fitness
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
entertete gratuluję chłopczyka
![]() kolandra jeszcze raz witaj i wcale nie taka gaduła z Ciebie jest tu takich dużo na Naszym wątku, ja mam termin na 15 lipca. roztrzepaniec oj ty chudzinko ![]() Wogóle to dzień dobry u mnie świeci słoneczko ale nie wiem czy bedzie ciepło dziś na dworku, dzisiaj w nocy oczywiście po wczorajszej super przespanej znowu jakieś koszmary, że mi dach przecieka i wszędzie kapało do pokoju (to pewnie przez to, że w tym domku wszystko się już sypie i co nóż to coś się psuje i mam już nerwy no ale trzeba jakoś jeszcze przeczekać zanim pódziemy na swoje bo inwestować w stary prawie 100letni dom nam się nie opłaca), ale też w nocy budziałm się bo dzidzia chyba pierwszy raz w nocy mnie budziła bo buszowała zawsze sobie w nocy grzecznie spała, albo poprostu nie rozrabuiała tak jak dzisiaj. Dzis na obiad żurek, a na drugie rybka kargulena idę się zabrać właśnie za niego bo M na popołudniu do pracy idzie.
|
#3740 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
pilotka
a stres dodatkowo udziela sie dziecku ktore niespokojnie wierci sie przy piersi niestety nie wszystko jest tak ksiazkowo. starsza corcia jadla baaaaaaaardzo dlugo i przeczytalam duzo ksiazek podczas karmienia . przy drugiej myslalam ze tak bedzie a tu niespodzianka - karmienie trwalo max 10 min i koniec, martwilam sie wlasnie ze nawet nie zdazyla zjesc tego tresciwego pokarmu ale przybierala wlasciwie i wszystko bylo ok
|
#3743 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, ja - kolejna z podczytujacych, Wam sie przedstawie. Termin mam na 28 czerwca, spodziewam sie chlopczyka. Mam juz coreczke, ktora ma 20 miesiecy i przechodzi przez ciezki dla mnie okres - jest strasznie nie grzeczna, wiec jestem przerazona, jak to bedzie jak maly sie urodzi.
Mamy wozek Maxi Cosi Mura 3, i powiem Wam, ze jestem bardzo zadowolona, fajnie sie prowadzi, pierwsze kolo jest skretne, ale mozna zablokowac, i nigdy nie przyszlo mi do glowy, ze jest ciasno, moja mala siedzi w nim jak krolowa i jest jeszcze miejsce na rosniecie. Z wad, to jest dosyc ciezki, no i ja trzymam go w samochodzie w czesciach, wiec jest troche pracy, zeby go zlozyc i rozlozyc, ale ogolnie wielki plus. Na wadze przybralam prawie juz tyle ile w pierwszej ciazy do porodu - ok 14 kg i teraz tyje tak 1kg na tydzien wiec jestem przerazona. Kosc ogonowa mi strasznie dokucza i kosc lonowa czasem tez, szczegolnie w nocy jak sie przewracam z boku na bok, ale polozna powiedziala, zdeby starac sie trzymac nogi razem i to rzeczywiscie pomaga. Swietnie sie Was czyta, bo tak jak juz napisalam, mamy podobne sytacje, a w ogole, to fajnie piszecie! |
|
|
|
#3744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a antybiotykiem sie nie przejmuj faktycznie lepiej go wziasc niz siebie meczyc i nie daj boze dzidzie ja tez bralam i wszystko jest ok ![]() Cytat:
![]() no i jestem dzisiaj od rana zebyscie nie myslaly ze maz wazniejszy a tak szczerze to pojechal do mechanika i przy okazji wygonilam go na zakupy a jutro jedziemy do siostry mojej na noc bo tz obiecal ze im plytki na balkonie polozy wogole to wam nie pisalam wczoraj bylismy ze szwagrem u lekarza bo umowilam go w niemczech do laryngologa bo jest bardzo dobrym specjalista a w pl chodzil do kilku i leczyli go miedzy innymi na allergie co nic nie pomagalo a ze te sierotki sie nie dogadaja po niemiecku wiec musialam jechac z nimi bo moj szwagier ma bezdech dziewczyny cos czego nikomu nie zycze on kladzie sie spac i poprostu to jest tragedia nie moze oddychac rzuca sie no i okazalo sie ze ma w nosie cos nie tak z przegrodami do tego przerosniete duzo za duzo migdaly no i wczoraj od razu na zywca zrobil mu ten lekarz zabieg udroznial mu nos a ten biedny pozniej plul krwia najgorsze ze w razie "w" bedzie to trzeba powtarzac az mi sie biedaka szkoda zrobilo
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-04-23 o 09:22 |
||||
|
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
ja już miałam żadnych ciuszków nie kupować, a wczoraj nie wytrzymałam - w Reserved przecenione spodenki + bluza (14 + 24) i młody będzie miał fajny dresik,
a w tesco z Disney'a śpiochy, bluzka i rampers, wszystko po kilkanaście złotych, aż żal nie kupić Troszkę się nastraszyłam - bo ja przez CC będę rodziła na sam koniec czerwca, czyli .... za 2 miesiące a mam tylko ciuszki i 2 butelki. Wczoraj usiadłam na allegro, żeby wybrać kocyk, ręcznik, smoczki, grzebyczki itp (no i szlafrok + koszulę), ale nie potrafię znaleźć taniej, czy któraś z was może mi polecić tańszego sprzedawcę (albo fajniejsze produkty ), myślę o takim niebieskim kocu i niebieskim ręczniku :http://allegro.pl/item1004726020_bob..._promocja.html http://allegro.pl/item1004733247_koc...bra_pupil.html no i jeszcze czy ktoś ma taki szlafroczek albo koszulę (myślę, żeby kupić komplet, ale nigdzie nie widziałam kompletu, muszę zamawiać osobno): http://allegro.pl/item1006605105_muz...szlafroka.html |
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
no i wtam nowe mamusie
dziewczyny widzialyscie ze juz jest nowy watek mamus styczniowo lutowych 2011??? ![]() a my powoli konczymy nasz watek kolejny i co robimy z tytulem??? zmieniamy czy zostaje ten sam??
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
scoobs to już daleko z ciążą jesteś
pisz pisz a nie tylko podczytuj
|
|
|
|
#3748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
olakola tez sie czaje na te same przedmioty i reczniki i kocyki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

)
25 tygodni i 1 dzień, bo wczoraj nie miał mi kto zrobić. Muszę iść spać, bo jutro mam ambitny plan na glukozę 75g iść. Dobranoc dziewczyny
nieźle