Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 09:04   #1711
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jestem dzis w 20tc2d i od jakiegoś czasu strasznie bolą mnie znów piersi czasem nawet pieką.. to normalne?.. Myślałam, że może to od stanika, ale rano jak sie budze to tez mam takie dziwne uczucie... Nie wiem,, moze są za dużeBo naprawde mi urosły..przynajmniej 2 rozmiary
Mnie cały czas piersi pobolewają, nie tak bardzo jak na samym początku ciąży, kiedy nie mogłam się nawet dotknąć i zakładanie stanika było bólem, ale już od dawna zauważyłam, że ogólnie piersi mam bolesne i nawet tż już to wie, i raczej mnie po nich nie dotyka (i biedny jest niepocieszony, że takie ma wielkie piersi w domu i zero z nich uciechy ).

A to, że cię pieką - kremujesz czymś?
Stary 2010-04-23, 09:06   #1712
fem
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

kurcze dziewczyny zaczęłam wam zazdrościć, że na każdej wizycie widzicie dzidzie...
najwyraźniej moja gin uważa, że nie potrzeba często zaglądać do maleństwa, skoro mama dobrze się czuje
narazie wczuwam się w moje wnętrze i wsłuchuje się w bulgotanie

dzisiaj z samego ranka miałam małe perturbacje, bo kotek mi sie za bardzo napchał jedzonka i sie kotku zwymiotowało, a ja zaraz po niej miałam przywitanie z deską klozetową... masakra jakaś
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:13   #1713
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Witam gorąco nowe mamy i gratuluję dziewczynom po wczorajszym usg! Jak miło się czyta takie pozytywne wieści

Wpadam tylko na chwilkę, bo czeka mnie dalsza robota z pakowaniem
Jeśli chodzi o pępki..Jak miałam 15 lat zafundowałam tam sobie kolczyk..oczywiście po roku mi się znudziło i do dziś muszę oglądać bliznę w tym miejscu..Już się boję, jak mój pepek będzie wyglądać, kiedy skóra się napnie i rozciagnie
Miłego dnia dla Was kochane
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:15   #1714
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a jak wasze pępki??? mój bez zmian, wklesly i kazdy się dziwi bo podobno powinien sie ruszyc w gore a niedlugo nawet zaczac wystawac mysle ze nie ma reguly... moj pępcio bez zmian
U mnie pępek be zmian,tzn nie wystaje i mam nadzieje,ze tak będzie do końca.

Cytat:
Hej dziewczynki
Dziewczynki jestem dzis w 20tc2d i od jakiegoś czasu strasznie bolą mnie znów piersi czasem nawet pieką.. to normalne?.. Myślałam, że może to od stanika, ale rano jak sie budze to tez mam takie dziwne uczucie... Nie wiem,, moze są za dużeBo naprawde mi urosły..przynajmniej 2 rozmiary
U mnie sytuacja piersi kształci się w ten sposób,że poza laktacją,która u mnie zaczęła się pełną parą,to piersi bolą mnie jak cholera,najmocniej sutki i okolice.Jak dotykam to boli,ale też jak nie dotykam to czuję taki kłująco-piekący ból.
Dziś w nocy np siara leciała mi tylko z lewego cyca i teraz mam lewą pierś miekką,a prawa jest twarda i bardziej boli...

Tak jeszcze do brzucha chciałam napomknąć.Jak już pisałam wyżej pępek mi nie wystaje i licze na to,że nie będzie. Czarnej kresy też póki co nie mam,za to mam inny problem w postaci włosków,które pojawiły mi się na brzuchu,najwiecej pod pępkiem... Wyczytałam,że czasem tak jest,że w ciąży mogą zacząć rosnąć włoski na brzuchu i ...klatce piersiowej A po ciąży znikają...Ja na klacie nic nie ma co prawda,ale mam nadzieję,że te na brzuchu też znikną,bo jeśli nie to nie wiem jak ja się na plaży pokażę w herami na bębnie.Wtedy to chyba tylko złoty łańcuch na szyję i będę łazić jak stary alfons...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:16   #1715
Szczęśliwa
Zadomowienie

Wszystkim mamom po badaniach gratuluję zdrowych dzieciątek Super, że wszystko jest dobrze. Oby tak dalej.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja wróciłam od urologa. Mam się nie martwić i dbać o siebie dużo pić. Aha przy okazji zobaczyłam dzidzie jak robił mi USG pęcherza A wziął tylko za wizytę 100 zł za USG mi darował kolejne 120 zł
Super, ze nie musisz się martwić. No i stówka została w kieszenie, wydaj na maluszka

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
ps. Moze Wy mi pomozecie. 09.05. bede swiadkiem na bierzmowaniu u kuzynki i mam pytanie, czy ja mam jej cos kupic??
Ja za tydzień jestem u brata i też nie wiem. W zeszłym roku byłam świadkiem u kuzynki to dałam jej srebrny wisiorek z zawieszką- tylko symbolicznie bo u nas nie daje się prezentów. Ale bratu to już wogóle nie wiem co symbolicznego można.

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Czuję się ostatnio jakaś taka jak balonik- nie wiem, może opuchnięta jestem trochę? No bo to raczej niemożliwe, żebym przytyła 2 kg w ciągu tygodnia- a nie jadłam jakoś dużo
Może zatrzymuje Ci się woda, też tak mam że w 1 dobę waga skacze o 1-1,5 kg a za dwa dni spada.

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
hejcia
juz sie nie moge doczekac pn wizyty, czy bede miec usg? tak bym chciala.....
a z ta przeziernoscia to ja dotad nie mialam, ciekawe czy bede miec wogole a
Już nie będziesz miała, bo robi się do badanie najpóźniej do 13 tygodnia i 6 dni.

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Witam z samego rana

Słuchajcie jestem w szoku! Od wczoraj czuję moje maleństwo! Jestem dopiero w 13 tc.
No to gratulacje!!!

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:21   #1716
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A to, że cię pieką - kremujesz czymś?
Tylko oliwką dla dzieciwiec to pewnie nie od tego
Mój mąż też nie pocieszony, bo nie pozwalam mu dotykać. Nawet jak się kochamy to ja musze być w staniku, bo inaczej to mi nie wygodnie.. kurde za duże są, a co to będzie potem

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
U mnie sytuacja piersi kształci się w ten sposób,że poza laktacją,która u mnie zaczęła się pełną parą,to piersi bolą mnie jak cholera,najmocniej sutki i okolice.Jak dotykam to boli,ale też jak nie dotykam to czuję taki kłująco-piekący ból.
Dziś w nocy np siara leciała mi tylko z lewego cyca i teraz mam lewą pierś miekką,a prawa jest twarda i bardziej boli...
Mnie na razie nic z nich nie leci, ale ból jest..
Nio cóż dobrze, że nie jestem odosobniona bo już się martwiłam - uff.

Pępuś jest bez zmian,, ja w ogólr brzuchola mojego nie widze mimo ze to juz 20tc2d - brzuchol rozlał mi sie na boki, dupka urosła, cyce urosły i juz jestem 5kg na plusie
Stary 2010-04-23, 09:22   #1717
elenka1
Rozeznanie

Cytat:

Tak jeszcze do brzucha chciałam napomknąć.Jak już pisałam wyżej pępek mi nie wystaje i licze na to,że nie będzie. Czarnej kresy też póki co nie mam,za to mam inny problem w postaci włosków,które pojawiły mi się na brzuchu,najwiecej pod pępkiem... Wyczytałam,że czasem tak jest,że w ciąży mogą zacząć rosnąć włoski na brzuchu i ...klatce piersiowej A po ciąży znikają...Ja na klacie nic nie ma co prawda,ale mam nadzieję,że te na brzuchu też znikną,bo jeśli nie to nie wiem jak ja się na plaży pokażę w herami na bębnie.Wtedy to chyba tylko złoty łańcuch na szyję i będę łazić jak stary alfons...
hihihi dobre!!! ja tez mam włoski na brzuchu taki meszek, a na klatce tez nie mam i mam nadzieje ze miec nie bede wogole blada jestem jak sciana musze posiedziec sobie w przyszlym tyg troszke na sloncu zeby dekold i buzie mi troszke zlapalo

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:30   #1718
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Tylko oliwką dla dzieciwiec to pewnie nie od tego
Mój mąż też nie pocieszony, bo nie pozwalam mu dotykać. Nawet jak się kochamy to ja musze być w staniku, bo inaczej to mi nie wygodnie.. kurde za duże są, a co to będzie potem
Też mam tak, że piersi mi bardzo urosły (a przed ciążą też nie były jakieś małe) i widzę po nich, że one jeszcze się powiększają To wcale nie jest fajne bo coraz trudniej kupić stanik a boję się co będzie jak dojdzie do tego mleko... No i zastanawiam się co potem, mleko się zużyje, a naciągnięta skóra zostanie...

A pytałam czy kremujesz, bo mnie czasem skóra okropnie swędzi (pewnie się naciąga) i dopiero delikatny kremik przynosi ulgę. Ja po wysypce z lutego/marca od oliwek trzymam się z daleka... Po oliwce piersi mnie piekły jak szalone... i miałam prawie miesiąc krostki...

-----------------------
Ja ostatnio zauważyłam, że mój pępek się troche rozlazł na boki, ale generalnie wygląda normalnie. Nie mam też krechy ani nic z tych rzeczy, a brzuch na razie to taka mała kuleczka Mam nadzieję, że nie będę pod koniec ciąży wyglądała jak czołg - chociaż moja mama tak miała, więc może i mnie to czekać... Póki co jest mnie +3kg i nie mam na razie apetytu. Na początku ciąży jadłam po 6-7 razy dziennie, a teraz nie zawsze zjem 3 razy... Mimo wszystko do 4 mc nie przytyłam ani nawet 1kg, a potem w ciągu 3 tygodni wyskoczyło nagle +3kg, ale wtedy też właśnie brzuszek zaczął być widoczny. Mojego tż-ta nie było przez jakiś czas w Polsce i po powrocie stwierdził, że faktycznie brzusio już widać.
Stary 2010-04-23, 09:30   #1719
gabisun
Zakorzenienie

Mszu jak lekarz mógł zbagatelizować twoje żylaki i pytać o to tż? przecież to ty jesteś pacjentką i na tobie powinien się skupić, a nie pytać męża, czy...mówisz prawdę? a ty chodzisz do niego prywatnie?
Weronisia zdjęcie z rączką boskie, normalnie przybija piątke super że z dzidzią wszystko ok, a ruchy możesz już czuć, bo to 3 ciąża i macica jest już inna niż u pierworódek
Jaga brzuszek śliczny i nie aż taki duży jak na 2 maleństwa
Mpik myslę, że powinnaś więcej smarować piersi, bo takie swędzenie może wróżyć że skóra ci się mocno rozciąga i dalej rosną smaruj smaruj żeby zebry nie przypominać chociaż te rozstępy na piersiach są takie podstępne, że często wyłażą gadziny dopiero w czasie karmienia
Lenka taki napinający się brzuszek to może świadczyć o tym że za bardzo się przepracowałaś, musisz więcej odpoczywać ja tak miała po całodziennym staniu w kuchni przed świętami poleżałam trochę i przeszło, nawet nospy nie brałam
Gratuluję wszystkich udanych wizyt!
A gdzie ta Pomi ?
U mnie maluszek szaleje, czuję kopniaki, a wczoraj chciała się przed tatusiem popisać ( bo wróciłam po paru dniach ze szkoły) i zaczęła się wiercić w rózne strony, aż mój brzuch przybierał bardzo dziwaczne kształty, takie z wybrzuszeniami jak dało się tam rękę to fajnie było czuć, że właśnie tam jest ale samo uczucie to takie dziwne rozpieranie

Wszyscy mnie pytają gdzie ten mój brzuch i że coś oszukuje z tą ciążą za to mój tż jak najbardziej go widzi, głaska i całuje
Na uczelni nadal nic nie wiedzą ( tylko najbliżesz koleżanki) a jeszcze tylko kilka razy się widzimy, to się zdziwią jak po wakacjach się dowiedzą że urodziłam

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:28   #1720
Ewcia811211
Raczkowanie

hej
co do tych pepkow-moj na razie tez bez zmian, a brzuszek mam niewielki 17-18tydz bo roznie juz kurczze licza, a tak piersi to mnie od samego poczatku bolaly a przede wszystkimm brodawki sa bardzo wyczulone,wrr
pozdroweczka
ja zajadam sniadanko w pracy
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:34   #1721
Weronisia
Zakorzenienie

Mi obu ciążach pępek wcale nie wylazł. Miałam wielką dziurę
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:46   #1722
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Czesc Babki. Widze, ze czesc z nas byla w czwartek na wizycie u gin.
Wielkie gratulacje, super, ze wszystko jest w porzadku.
Ja sie wczoraj dowiedzialam, ze lozysko ulozone jest na przedniej scianie przy ujsciu szyjki, co to oznacza? Czy mam sie czegos obawiac?
Jeszcze raz gin potwierdzil plec . Maly caly czas odwracal sie pupcia jakby chcial sie pochwalic zobaczcie jakiego mam... hihi.
Wedlug usg to 18/19tc. Wczoraj po powrocie poczulam ruchy , prawdziwy kopniak, az do gory podskoczylam .

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:54   #1723
majka59
Raczkowanie

Klarissa-u mnie z piersiami dokladnie tak samo,rosna i rosna,juz zastanawiam sie co bedzie z nimi kiedy skoncze karmic chyba zostana mi nacigniete skorki do pasaale co sie nie robi dla dobra dzidzi

Wczoraj z tz kupilismy wozek maxi cosi mura,trafila sie swietna okazja nowy przeceniony o polowe.Zachwycalam sie nim do tej pory jak nie przeczytalam w necie opinii ze wozki te posiadaja jakies bardzo szkodliwe dla dziecka substancje chemicznejuz sama nie wiem co o tym myslec bo czasem w necie wypisuja rozne bzdury a z drugiej strony zaczelam sie niezle martwic.Czy wy dziewczyny wiecie cos na ten temat???Najwyzej oddam do sklepu
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:54   #1724
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

gabisun... trudno okresli tryb w jakim chodze, bo chodze prywtanie w panstwowym szpitalu, tzw "po znajomosci" z tym, ze za kazdym razem jestesmy przyjmowani na predce, wcisnieci miedzy jedna a druga operacja... troche tak to wszytsko odbywa sie na wariackich papierach. Poza tym wczoraj poczulam sie okropnie potraktowana, wrecz wysmiana, bo co ja wiem o zylakach i medycynie... zwykla pracownica biurowa...
zazdroszcze "wiercenia", u mnie ostatnio bardzo spokojnie... delikatne smyranie i to wsio...
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:00   #1725
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Czesc Babki. Widze, ze czesc z nas byla w czwartek na wizycie u gin.
Wielkie gratulacje, super, ze wszystko jest w porzadku.
Ja sie wczoraj dowiedzialam, ze lozysko ulozone jest na przedniej scianie przy ujsciu szyjki, co to oznacza? Czy mam sie czegos obawiac?
Jeszcze raz gin potwierdzil plec . Maly caly czas odwracal sie pupcia jakby chcial sie pochwalic zobaczcie jakiego mam... hihi.
Wedlug usg to 18/19tc. Wczoraj po powrocie poczulam ruchy , prawdziwy kopniak, az do gory podskoczylam .
No to chyba wczoraj nie tylko zbiorowe USG było, ale i ruchy płodu Ja też wczoraj poczułam pierwszy raz.
Tak sobie myślę, że dzieciątko czuło moje straszne zdenerwowanie przed wizytą i dlatego ono też było bardzo ruchliwe. Może gdyby nie te nerwy przed wizytą, to jeszcze bym nie poczuła maleństwa...
Stary 2010-04-23, 11:01   #1726
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o pępki..Jak miałam 15 lat zafundowałam tam sobie kolczyk..oczywiście po roku mi się znudziło i do dziś muszę oglądać bliznę w tym miejscu..Już się boję, jak mój pepek będzie wyglądać, kiedy skóra się napnie i rozciagnie
Miłego dnia dla Was kochane
Ja też miałam kolczyk który wyjęłam i mam dziurkę widoczna ...

Cytat:

U mnie jest końcówka 15 tc i właśnie zauważyłam pojawiająca się kreskę od pępka w dół. Co do piersi to mnie bolały na samym początku bardzo teraz tylko troszkę sutki no i zauważam małe plamki na biustonoszu mokre i zastanawiam się czy to nie za wcześnie na siarę ale każda z nas chyba jest inna

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
U mnie maluszek szaleje, czuję kopniaki, a wczoraj chciała się przed tatusiem popisać ( bo wróciłam po paru dniach ze szkoły) i zaczęła się wiercić w rózne strony, aż mój brzuch przybierał bardzo dziwaczne kształty, takie z wybrzuszeniami jak dało się tam rękę to fajnie było czuć, że właśnie tam jest ale samo uczucie to takie dziwne rozpieranie

Tak jak wyżej pisałam jestem w 15tc i wczoraj jak wróciłam od lekarza to poczułam coś dziwnego jakby mi brzuch burczał ale bez odgłosu burczenia i tak jakby ktoś mnie łaskotał od środka hmmm ale to chyba jeszcze za wcześnie na mojego Franka

Zrobiłam już ta botwinkową i wzięłam się za sprzątanie bo jutro rano będą moi rodzice w niedziel jada w góry i robią sobie w Krakowie przystanek ... Więc mieszkanko musi lśnić ehhehe
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:01   #1727
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
gabisun... trudno okresli tryb w jakim chodze, bo chodze prywtanie w panstwowym szpitalu, tzw "po znajomosci" z tym, ze za kazdym razem jestesmy przyjmowani na predce, wcisnieci miedzy jedna a druga operacja... troche tak to wszytsko odbywa sie na wariackich papierach. Poza tym wczoraj poczulam sie okropnie potraktowana, wrecz wysmiana, bo co ja wiem o zylakach i medycynie... zwykla pracownica biurowa...
zazdroszcze "wiercenia", u mnie ostatnio bardzo spokojnie... delikatne smyranie i to wsio...

To może warto poszukać innego ginka w prywatnej pryzychodni, który zawsze będzie miał czas cię przyjąć?? Będziesz przynajmnie zawsze przyjęta, wysłuchana, będziesz miała porządne usg..a nie tak w biegu..

Co do pempka, to w pierwszej ciązy mi nie wyszedł na wierzch na szczescie, bo mi to by strasznie przeszkadzało...ale po ciąży juz nie był taki sam jak wcześniej... Do tego mam nad pempkiem pieprzyka i karzdy myślał że nosiłąm w ciązy kolczyka
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:12   #1728
Weronisia
Zakorzenienie

Wiecie co... ja już stara jestem, mam dwoje dzieci itp. a bęczę jak dziecko, bo mi się maleństwo rusza... normalnie się wzruszam jak głupia. Ono nie przestaje mnie kopać, tak delikatnie, jakby chciało mnie szturnąć... i łzy mi lecą ze szczęścia... chyba mi dowala normalnie
Stary 2010-04-23, 11:15   #1729
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
Klarissa-u mnie z piersiami dokladnie tak samo,rosna i rosna,juz zastanawiam sie co bedzie z nimi kiedy skoncze karmic chyba zostana mi nacigniete skorki do pasaale co sie nie robi dla dobra dzidzi

Wczoraj z tz kupilismy wozek maxi cosi mura,trafila sie swietna okazja nowy przeceniony o polowe.Zachwycalam sie nim do tej pory jak nie przeczytalam w necie opinii ze wozki te posiadaja jakies bardzo szkodliwe dla dziecka substancje chemicznejuz sama nie wiem co o tym myslec bo czasem w necie wypisuja rozne bzdury a z drugiej strony zaczelam sie niezle martwic.Czy wy dziewczyny wiecie cos na ten temat???Najwyzej oddam do sklepu
a moje syski prawie stoja w miejscu, z miseczki A zalozylam w koncu B .
Co do wozka bardzo mi sie podoba mura i ma tez dobre opinie, o szkodliwych substancjach nic nie slyszalam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 11:16   #1730
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co... ja już stara jestem, mam dwoje dzieci itp. a bęczę jak dziecko, bo mi się maleństwo rusza... normalnie się wzruszam jak głupia. Ono nie przestaje mnie kopać, tak delikatnie, jakby chciało mnie szturnąć... i łzy mi lecą ze szczęścia... chyba mi dowala normalnie
Chyba każdy z nas się wzrusza w takim momencie, a i jeszcze hormony ciążowe dochodzą

A ja jestem w 18 tc do tego to moja trzecia ciąza i baardzo rzadko czuje ruchy małego... musze sie napawde wsłuchac i troche brzuszek posmyrać.... tak soie teraz leżałam i z pół godziny czekałąm aż mi się ktoś ruszy w brzuszku
Albo tak spokojne dziecko będe miała, albo jeszcze pokaze na co Go stać

starapanan...moje cycole tez wiele nie urosły...takie duże B jest ale to może lepiej...
tylko magłyby takie na zawsze zostać...... :/

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-04-23 o 11:18
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:19   #1731
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
No to chyba wczoraj nie tylko zbiorowe USG było, ale i ruchy płodu Ja też wczoraj poczułam pierwszy raz.
Tak sobie myślę, że dzieciątko czuło moje straszne zdenerwowanie przed wizytą i dlatego ono też było bardzo ruchliwe. Może gdyby nie te nerwy przed wizytą, to jeszcze bym nie poczuła maleństwa...
Byc moze, ze wizyta byla przyczyna . Ale boskie uczucie .

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Chyba każdy z nas się wzrusza w takim momencie, a i jeszcze hormony ciążowe dochodzą

A ja jestem w 18 tc do tego to moja trzecia ciąza i baardzo rzadko czuje ruchy małego... musze sie napawde wsłuchac i troche brzuszek posmyrać.... tak soie teraz leżałam i z pół godziny czekałąm aż mi się ktoś ruszy w brzuszku
Albo tak spokojne dziecko będe miała, albo jeszcze pokaze na co Go stać
aneczko jeszcze bedziesz miala dosc hihi. Ja tez dzis czekam na kopniaczki.

Stary 2010-04-23, 11:27   #1732
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Do tego mam nad pempkiem pieprzyka i karzdy myślał że nosiłąm w ciązy kolczyka
ja mam duży pieprzyk pod pępkiem.. i na całym brzuchu kilka sztuk mniejszych...

Cytat:
ja też tak mam.. pierwsze ruchy poczułam dośc szybko, a teraz muszę bardzo wsłuchac się w swoje ciało, by poczuć jakies delikatne motylki...
w poniedziałek kończę 19tc, ja chcę poczuć już kopniaka

Zauwazyłam, że nie mogę zbyt długo siedzieć... boli mnie podbrzusze od tego i nic nie pomaga, tylko spacer lub leżakowanie... ;-(
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:29   #1733
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Zauwazyłam, że nie mogę zbyt długo siedzieć... boli mnie podbrzusze od tego i nic nie pomaga, tylko spacer lub leżakowanie... ;-(
Ja też nie mogę długo siedzieć, bo boli mnie krzyż okropnie. A dodatkowo głowa.

Siedzę tu już od rana,a w domu bałagan, nic nie ugotowane...

Muszę się wziąć do roboty.
Na razie babeczki
Stary 2010-04-23, 11:30   #1734
Ray
Zakorzenienie

hello

ja przecholowalam ze sprzataniem dzis brrr bo troche brzuch mnie boli ale wzielam nospe i leze bo nie mam sil

weronisia bardzo wzenie poczulas ruchy dziecka to mozliwe w ogole na tym etapie??? pytam bo mi sie to dziwne wydaje takie dziecko jest przeciez baaardzo malutkie i ruchy ma delikatniutkie jeszcze w wodzie to juz w ogole

ja koncze 16 tydz a nie czuje zbytnio nic... a niby druga ciaza mam nadzieje ze wszystko ok i niedlugo poczuje cos co bede pewna ze to dziecko...
Stary 2010-04-23, 11:31   #1735
gabisun
Zakorzenienie

Z tymi szkodliwymi substancjami w wózkach to też słyszałam, prawie każdy wózek to ma w jakimś programie był test wózków i wszystkie miały to dziadostwo, a najśmieszniejsze jest to, że wózki takie do zabawy dla dzieci nie mają tej substancji

Mszu co za lekarz, przecież nie trzeba mieć skończonej medycyny żeby być poważnie potraktowanym przez lekarza czyli płacisz za te wizyty? może faktycznie lepiej się zastanowić nad zmianą lekarza. A inne wizyty też takie na szybko? ma chociaż czas ci wszystko wyjaśnić i odpowiedzieć na pytania?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:38   #1736
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
weronisia bardzo wzenie poczulas ruchy dziecka to mozliwe w ogole na tym etapie??? pytam bo mi sie to dziwne wydaje takie dziecko jest przeciez baaardzo malutkie i ruchy ma delikatniutkie jeszcze w wodzie to juz w ogole

ja koncze 16 tydz a nie czuje zbytnio nic... a niby druga ciaza mam nadzieje ze wszystko ok i niedlugo poczuje cos co bede pewna ze to dziecko...
Ray te ruchy to chyba bardzo indywidualna sprawa.
Ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 20 tc i to po tym jak mnie koleżanka uświadomiła, że to bulgotanie to właśnie to
A w drugiej czułam motylki w 14 tc i nawet mi gin nie wierzył, bo mówił, że to coś wcześnie.
Teraz mam 13 tc i czuję na 100% te motylki właśnie. Nie da się ich pomylić z niczym innym. Są wyjątkowe To takie delikatne drgania pod skórą, nawet nie bulgotanie. Jakby uwięziony motyl chciał uwolnić z pajęczyny, takie trzepotanie
Może tak wcześnie to poczułam bo to moja 3 ciąża... bo tych utraconych nie liczę, bo w nich nie czułam ruchów.
Stary 2010-04-23, 11:46   #1737
Ray
Zakorzenienie

no byc moze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 11:48   #1738
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Cieszę się, ż Wszystke same dobre wiadomości na wątku im dziewczynom gratuluję świetnych wyników usg

Ilonko, dobrze, ze nie musisz nic robić z tymi nerkami w ciąży. A po ciąży się podleczysz i tyle, będzie dobrze No i miły lekarz ci się trafił, że nie wziął całej kwoty za badanie!

Kottek, ale śmieszne musi być to badanie smaku Ja na bierzmowanie dostałam srebrny krzyżyk, a bratu dałam glinianego anioła stróża w glanach Ale u nas te prezenty są raczej symboliczne i dostaje się tylko od świadka bierzmowania. Kuruj się

Szokoladko, jutro będę trzymać mocno kciuki za piękne usg

Ninaad, gratuluję ruchów

Mpik, mi piersi też dużo urosły, ale nie bolą już od wielu tygodni. Może na coś jesteś uczulona, że takie nadwrażliwe są?

Weronisiu, po pierwsze bardzo się cieszę, że z maleństwem wszystko dobrze Zdjecie cudowne Po drugie - gratuluję ruchów! I bardzo mi się podoba, że tak przeżywasz tę ciążę, mimo, że to twoja kolejna dzidzia

Starapanno, gratuluję ruchów Doczekałaś się

Majka, pochwal się wózkiem

Abz, jak brzuszek, rośnie? Ja ciągle nie mogę uwierzyć, że Lindsley już ma Michasia przy sobie

Mszu, wierzę, że ci przykro z powodu wizyt. Ja to bym się chyba wściekła! A nie mozesz iść normalnie zarejestrowana do lekarza? Wtedy ci poświęci tyle czasu, ile powinien poświecić swojej pacjentce. Szkoda, że nie miałaś usg

Monika, jak nastroje i samopoczucie?

Jaga, brzuszek śliczny Ciężej ci z dwójką maluchów, niż w pierwszej ciąży?

Witam nowe mamuśki Zuziczka, proszę o podanie danych do listy - imienia, wieku i terminu porodu

Może któraś mama chce już podać imię na liście, zamiast zapisu chłopiec/dziewczynka?

Mój nadal synek wczoraj kpiąco pomachał jąderkami na monitorze, jakby naśmiewał się z głupiej matki, ze chciała kiedyś dziewczynkę Ale jest zdrowy, wszystkie wymiary prawidłowe, fika nóżkami jak oszalały i nie mieści się w kadrze. Specjalnie dla mnie lekarz sprawdził dokłądnie kręgosłup, czy nie ma rozszczepu i nic nie widać. Bardzo się cieszę , że wszystko w porządku.
Dziewczyny, usłyszałam wczoraj o dwóch patentach w razie gdyby dziecko nie chciało się ruszać (moja kuzynka uczyła się ich w szkole rodzenia). Taki najszybszy to wypicie szklanki lodowatej wody - dziecko podobno bardzo na to reaguje. A drugi jest dłuższy i wymaga konsekwencji, ale ja zaczynam go wprowadzać: za każdym razem, kiey maluszek kopnie, należy w tym samym miejscu, jakimś stałym sygnałem mu odpukać. Ja np. ustaliłam sobie, ze odpukuję mu trzy razy pod pępkiem. Moja kuzynka swojego szkraba uczyła tego przez 3 tygodnie. Ale potem miała spokój, bo jak go długo nie czuła, to wystarczyło, ze popukała umówionym szyfrem w jedno miejsce i mały zawsze odpukał Ja zaczynam edukowanie Tymka, zobaczymy, jak się sprawdzi

Mamusie wrześniowe - jest już 48

Martucha84 (Marta, 25l.)..................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... tp. 20.08.2010 Paweł jr Lech
Carmena_ (Roksana, 21l.).................tp. 27.08.2010
Limeta (?,?).................... .................tp. 30.08.2010 chłopiec
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Julia
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.).......tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 chłopiec
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 dziewczynka
Anilkadro (Alina,28l.)............. .......tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,23l.)............. ......tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ...tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010 dziewczynka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010 chłopiec
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ..tp. 10.09.2010 chłopiec
Mszu (Marta, 27l.).................... .....tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. .......tp. 11.09.2010
Blvex (Ania, 28l.).................... ......tp. 11.09.2010
Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010
Naked21 (Ewa, 25l.).................... ...tp. 13.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... tp. 14.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)............tp. 16.09.2010
Maja59 (Maja, 27l.).................... .....tp. 16.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... .....tp. 18.09.2010

Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010
Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................tp. 22.09.2010
Matylda+Seweryn
Waniliaania2009 (Ania, 28l.).......tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... tp. 26.09.2010
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.)................tp. 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 41

Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010 chłopiec
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010 Dagmara
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Butterfly83 (Ewelina, 27l.)...............tp. 3.10.2010
dziewczynka
Fem (Kamila, 23l.).................... ......tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010
Eveliouses (Ewelina, 29l.)................tp. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Ineczka33 (33l.)................... ...........tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
MalenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010
Majka232 (Maja, 28l.).................... ..tp. 9.10.2010
Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010
Ray...................... ......................... tp. 11.10.2010
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... .tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
BeataMi (Beata, 34l.).................... ..tp. 14.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... ....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)................tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).....tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.)..............tp. 20.10.2010
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.).................tp. 21.10.2010
Czekajaca na fasolke26 (Aneta, 26l.).tp. 21.10.2010
Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................tp. 27.10.2010
Beata_Batumi (Beata, 25l.)............tp. 28.10.2010
JOANNA 16( Joanna, 25l.)..............tp. 28.10.2010
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010 Kacper
Manana27 (Monika, 28l.)...............tp. 29.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010
Malwina1204 (Malwina, 23l.).........tp. 31.10.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]
__

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:49   #1739
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
a jak wasze pępki??? mój bez zmian, wklesly i kazdy się dziwi bo podobno powinien sie ruszyc w gore a niedlugo nawet zaczac wystawac mysle ze nie ma reguly... moj pępcio bez zmian
Mój na razie też bez zmian, jak był wklęsły tak jest i mam nadzieję, że tak zostanie Kreski też jakoś nie widać, tylko faktycznie pojawiły się pojedyncze włoski. Przeobrażam się w goryla???

Cytat:
Słuchajcie jestem w szoku! Od wczoraj czuję moje maleństwo! Jestem dopiero w 13 tc.
Weronisiu, super. Rany jak ja Wam zazdroszczę. Albo jestem tak zbudowana że nie czuję, na usg bejbiak fika ile wlezie i rozdaje kopy, a ja nic, albo może po prostu jakoś nie reaguję? Nie wiem, ale chciałabym się doczekać

A ja dzisiaj pomknęłam do pracy, jak na pracoholika przystało chciałam zobaczyć co tam się dzieje jak mnie nie ma. I jakoś się świat kręci No i dowiedziałam się co nieco o ciązy, ordynator w moim szpitalu (moja prowadząca) itd. Ciekawe ile z tych opowieści to prawda?

No i mam pierwszą zachciankę. Chodzi za mną hot-dog domowej roboty hehe. Dużo ketchupu, musztardy, remoulady i do tego ogórki takie konserwowe inaczej... a moze po prostu żarłoczna jestem.

Dziewczyny, stosujecie coś na ewentualne rozstępy?
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:00   #1740
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Majka rzeczywiście widzialam gdzies wyniki tego testu na niemieckich stronach i mura nie wypadla dobrze, ale tam niewiele wózków brano pod uwagę np polskich wcale (a nie wierzę, że są zupełnie"czyste")
Potem oglądałam w jakimś programie śniadaniowym komentarz do tych testów i radzono przed pierwszym spacerem jedynie dokładnie wyprać tapicerkę wózka, wyczyścić co się da, wywietrzyć i nie wpadać w panikę

Pomidoro to wpisz mi na liście imię synka Teodor
Cieszę się że u Ciebie też wizyta udana..

Edytowane przez aaannnnnnaaa
Czas edycji: 2010-04-23 o 12:05
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości