|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A to, że cię pieką - kremujesz czymś?
![]() |
#1712 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
kurcze dziewczyny zaczęłam wam zazdrościć, że na każdej wizycie widzicie dzidzie...
najwyraźniej moja gin uważa, że nie potrzeba często zaglądać do maleństwa, skoro mama dobrze się czuje ![]() narazie wczuwam się w moje wnętrze i wsłuchuje się w bulgotanie ![]() dzisiaj z samego ranka miałam małe perturbacje, bo kotek mi sie za bardzo napchał jedzonka i sie kotku zwymiotowało, a ja zaraz po niej miałam przywitanie z deską klozetową... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Witam gorąco nowe mamy i gratuluję dziewczynom po wczorajszym usg! Jak miło się czyta takie pozytywne wieści
![]() Wpadam tylko na chwilkę, bo czeka mnie dalsza robota z pakowaniem ![]() Jeśli chodzi o pępki..Jak miałam 15 lat zafundowałam tam sobie kolczyk ![]() ![]() Miłego dnia dla Was kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś w nocy np siara leciała mi tylko z lewego cyca i teraz mam lewą pierś miekką,a prawa jest twarda i bardziej boli... Tak jeszcze do brzucha chciałam napomknąć.Jak już pisałam wyżej pępek mi nie wystaje i licze na to,że nie będzie. Czarnej kresy też póki co nie mam,za to mam inny problem w postaci włosków,które pojawiły mi się na brzuchu,najwiecej pod pępkiem... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1715 | ||||
Zadomowienie
|
Wszystkim mamom po badaniach gratuluję zdrowych dzieciątek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
No to gratulacje!!!
![]() |
#1716 | |
Rozeznanie
|
Tylko oliwką dla dzieci
![]() ![]() Mój mąż też nie pocieszony, bo nie pozwalam mu dotykać. Nawet jak się kochamy to ja musze być w staniku, bo inaczej to mi nie wygodnie.. kurde za duże są, a co to będzie potem ![]() ![]() Cytat:
![]() Nio cóż dobrze, że nie jestem odosobniona bo już się martwiłam - uff. Pępuś jest bez zmian,, ja w ogólr brzuchola mojego nie widze mimo ze to juz 20tc2d - brzuchol rozlał mi sie na boki, dupka urosła, cyce urosły i juz jestem 5kg na plusie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() A pytałam czy kremujesz, bo mnie czasem skóra okropnie swędzi (pewnie się naciąga) i dopiero delikatny kremik przynosi ulgę. Ja po wysypce z lutego/marca od oliwek trzymam się z daleka... Po oliwce piersi mnie piekły jak szalone... i miałam prawie miesiąc krostki... ----------------------- Ja ostatnio zauważyłam, że mój pępek się troche rozlazł na boki, ale generalnie wygląda normalnie. Nie mam też krechy ani nic z tych rzeczy, a brzuch na razie to taka mała kuleczka ![]()
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
Mszu jak lekarz mógł zbagatelizować twoje żylaki
![]() ![]() Weronisia zdjęcie z rączką boskie, normalnie przybija piątke ![]() ![]() Jaga brzuszek śliczny i nie aż taki duży jak na 2 maleństwa Mpik myslę, że powinnaś więcej smarować piersi, bo takie swędzenie może wróżyć że skóra ci się mocno rozciąga i dalej rosną ![]() ![]() ![]() Lenka taki napinający się brzuszek to może świadczyć o tym że za bardzo się przepracowałaś, musisz więcej odpoczywać ![]() ![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt! ![]() A gdzie ta Pomi ? U mnie maluszek szaleje, czuję kopniaki, a wczoraj chciała się przed tatusiem popisać ( bo wróciłam po paru dniach ze szkoły) i zaczęła się wiercić w rózne strony, aż mój brzuch przybierał bardzo dziwaczne kształty, takie z wybrzuszeniami ![]() ![]() Wszyscy mnie pytają gdzie ten mój brzuch i że coś oszukuje z tą ciążą ![]() ![]() Na uczelni nadal nic nie wiedzą ( tylko najbliżesz koleżanki) a jeszcze tylko kilka razy się widzimy, to się zdziwią jak po wakacjach się dowiedzą że urodziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
hej
co do tych pepkow-moj na razie tez bez zmian, a brzuszek mam niewielki 17-18tydz bo roznie juz kurczze licza, a tak piersi to mnie od samego poczatku bolaly a przede wszystkimm brodawki sa bardzo wyczulone,wrr pozdroweczka ja zajadam sniadanko w pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Mi obu ciążach pępek wcale nie wylazł. Miałam wielką dziurę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Babki. Widze, ze czesc z nas byla w czwartek na wizycie u gin.
Wielkie gratulacje, super, ze wszystko jest w porzadku. Ja sie wczoraj dowiedzialam, ze lozysko ulozone jest na przedniej scianie przy ujsciu szyjki, co to oznacza? Czy mam sie czegos obawiac? Jeszcze raz gin potwierdzil plec ![]() Wedlug usg to 18/19tc. Wczoraj po powrocie poczulam ruchy ![]() ![]()
#1723 |
Raczkowanie
|
Klarissa-u mnie z piersiami dokladnie tak samo,rosna i rosna,juz zastanawiam sie co bedzie z nimi kiedy skoncze karmic chyba zostana mi nacigniete skorki do pasa
![]() ![]() Wczoraj z tz kupilismy wozek maxi cosi mura,trafila sie swietna okazja nowy przeceniony o polowe.Zachwycalam sie nim do tej pory jak nie przeczytalam w necie opinii ze wozki te posiadaja jakies bardzo szkodliwe dla dziecka substancje chemiczne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zadomowienie
|
gabisun... trudno okresli tryb w jakim chodze, bo chodze prywtanie w panstwowym szpitalu, tzw "po znajomosci" z tym, ze za kazdym razem jestesmy przyjmowani na predce, wcisnieci miedzy jedna a druga operacja... troche tak to wszytsko odbywa sie na wariackich papierach. Poza tym wczoraj poczulam sie okropnie potraktowana, wrecz wysmiana, bo co ja wiem o zylakach i medycynie... zwykla pracownica biurowa...
zazdroszcze "wiercenia", u mnie ostatnio bardzo spokojnie... delikatne smyranie i to wsio... |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie myślę, że dzieciątko czuło moje straszne zdenerwowanie przed wizytą i dlatego ono też było bardzo ruchliwe. Może gdyby nie te nerwy przed wizytą, to jeszcze bym nie poczuła maleństwa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zrobiłam już ta botwinkową i wzięłam się za sprzątanie bo jutro rano będą moi rodzice w niedziel jada w góry i robią sobie w Krakowie przystanek ... Więc mieszkanko musi lśnić ehhehe |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To może warto poszukać innego ginka w prywatnej pryzychodni, który zawsze będzie miał czas cię przyjąć?? Będziesz przynajmnie zawsze przyjęta, wysłuchana, będziesz miała porządne usg..a nie tak w biegu.. Co do pempka, to w pierwszej ciązy mi nie wyszedł na wierzch na szczescie, bo mi to by strasznie przeszkadzało...ale po ciąży juz nie był taki sam jak wcześniej... Do tego mam nad pempkiem pieprzyka i karzdy myślał że nosiłąm w ciązy kolczyka ![]()
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co... ja już stara jestem, mam dwoje dzieci itp. a bęczę jak dziecko, bo mi się maleństwo rusza... normalnie się wzruszam jak głupia. Ono nie przestaje mnie kopać, tak delikatnie, jakby chciało mnie szturnąć... i łzy mi lecą ze szczęścia... chyba mi dowala normalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do wozka bardzo mi sie podoba mura i ma tez dobre opinie, o szkodliwych substancjach nic nie slyszalam ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja jestem w 18 tc do tego to moja trzecia ciąza i baardzo rzadko czuje ruchy małego... musze sie napawde wsłuchac i troche brzuszek posmyrać.... tak soie teraz leżałam i z pół godziny czekałąm aż mi się ktoś ruszy w brzuszku ![]() Albo tak spokojne dziecko będe miała, albo jeszcze pokaze na co Go stać ![]() starapanan...moje cycole tez wiele nie urosły...takie duże B jest ale to może lepiej... tylko magłyby takie na zawsze zostać...... :/
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-04-23 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w poniedziałek kończę 19tc, ja chcę poczuć już kopniaka ![]() Zauwazyłam, że nie mogę zbyt długo siedzieć... boli mnie podbrzusze od tego i nic nie pomaga, tylko spacer lub leżakowanie... ;-(
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzę tu już od rana,a w domu bałagan, nic nie ugotowane... Muszę się wziąć do roboty. Na razie babeczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
hello
ja przecholowalam ze sprzataniem dzis brrr bo troche brzuch mnie boli ale wzielam nospe i leze bo nie mam sil ![]() weronisia bardzo wzenie poczulas ruchy dziecka to mozliwe w ogole na tym etapie??? pytam bo mi sie to dziwne wydaje takie dziecko jest przeciez baaardzo malutkie i ruchy ma delikatniutkie jeszcze w wodzie to juz w ogole ja koncze 16 tydz a nie czuje zbytnio nic... a niby druga ciaza mam nadzieje ze wszystko ok i niedlugo poczuje cos co bede pewna ze to dziecko...
#1735 |
Zakorzenienie
|
Z tymi szkodliwymi substancjami w wózkach to też słyszałam, prawie każdy wózek to ma
![]() ![]() Mszu co za lekarz, przecież nie trzeba mieć skończonej medycyny żeby być poważnie potraktowanym przez lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 20 tc i to po tym jak mnie koleżanka uświadomiła, że to bulgotanie to właśnie to ![]() A w drugiej czułam motylki w 14 tc i nawet mi gin nie wierzył, bo mówił, że to coś wcześnie. Teraz mam 13 tc i czuję na 100% te motylki właśnie. Nie da się ich pomylić z niczym innym. Są wyjątkowe ![]() ![]() Może tak wcześnie to poczułam bo to moja 3 ciąża... bo tych utraconych nie liczę, bo w nich nie czułam ruchów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
no byc moze
![]()
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cieszę się, ż Wszystke same dobre wiadomości na wątku im dziewczynom gratuluję świetnych wyników usg ![]() Ilonko, dobrze, ze nie musisz nic robić z tymi nerkami w ciąży. A po ciąży się podleczysz i tyle, będzie dobrze ![]() Kottek, ale śmieszne musi być to badanie smaku ![]() ![]() ![]() Szokoladko, jutro będę trzymać mocno kciuki za piękne usg ![]() Ninaad, gratuluję ruchów ![]() Mpik, mi piersi też dużo urosły, ale nie bolą już od wielu tygodni. Może na coś jesteś uczulona, że takie nadwrażliwe są? Weronisiu, po pierwsze bardzo się cieszę, że z maleństwem wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() Starapanno, gratuluję ruchów ![]() ![]() ![]() Majka, pochwal się wózkiem ![]() Abz, jak brzuszek, rośnie? Ja ciągle nie mogę uwierzyć, że Lindsley już ma Michasia przy sobie ![]() Mszu, wierzę, że ci przykro z powodu wizyt. Ja to bym się chyba wściekła! A nie mozesz iść normalnie zarejestrowana do lekarza? Wtedy ci poświęci tyle czasu, ile powinien poświecić swojej pacjentce. Szkoda, że nie miałaś usg ![]() Monika, jak nastroje i samopoczucie? Jaga, brzuszek śliczny ![]() Witam nowe mamuśki ![]() ![]() Może któraś mama chce już podać imię na liście, zamiast zapisu chłopiec/dziewczynka? ![]() Mój nadal synek ![]() ![]() Dziewczyny, usłyszałam wczoraj o dwóch patentach w razie gdyby dziecko nie chciało się ruszać (moja kuzynka uczyła się ich w szkole rodzenia). Taki najszybszy to wypicie szklanki lodowatej wody - dziecko podobno bardzo na to reaguje. A drugi jest dłuższy i wymaga konsekwencji, ale ja zaczynam go wprowadzać: za każdym razem, kiey maluszek kopnie, należy w tym samym miejscu, jakimś stałym sygnałem mu odpukać. Ja np. ustaliłam sobie, ze odpukuję mu trzy razy pod pępkiem. Moja kuzynka swojego szkraba uczyła tego przez 3 tygodnie. Ale potem miała spokój, bo jak go długo nie czuła, to wystarczyło, ze popukała umówionym szyfrem w jedno miejsce i mały zawsze odpukał ![]() ![]() ![]() ![]() Martucha84 (Marta, 25l.)..................tp . 13.08.2010 Patryk NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... tp. 20.08.2010 Paweł jr Lech Carmena_ (Roksana, 21l.).................tp. 27.08.2010 Limeta (?,?).................... .................tp. 30.08.2010 chłopiec Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Julia JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.).......tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... ....tp. 1.09.2010 Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 chłopiec Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 dziewczynka Anilkadro (Alina,28l.)............. .......tp. 3.09.2010 Madzia_g (Magda,23l.)............. ......tp. 3.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ...tp. 4.09.2010 Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010 dziewczynka Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010 Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010 chłopiec Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010 1985ewa (Ewa, 25l.).................... ..tp. 10.09.2010 chłopiec Mszu (Marta, 27l.).................... .....tp. 10.09.2010 Kasika84 (Kasia,25l.)............. .......tp. 11.09.2010 Blvex (Ania, 28l.).................... ......tp. 11.09.2010 Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010 Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010 Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010 Naked21 (Ewa, 25l.).................... ...tp. 13.09.2010 NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010 Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... tp. 14.09.2010 Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010 xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010 Doroteczka75 (Dorota, 28l.)............tp. 16.09.2010 Maja59 (Maja, 27l.).................... .....tp. 16.09.2010 Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010 Dash (Alicja, 24l.).................... .....tp. 18.09.2010 Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010 Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010 Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010 Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................tp. 22.09.2010 Matylda+Seweryn Waniliaania2009 (Ania, 28l.).......tp. 23.09.2010 chłopiec Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010 Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010 Zuzia01 (Agata, 28l.).................... tp. 26.09.2010 Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010 Karo08 (Karolina, 25l.)................tp. 30.09.2010 Sławka2 (Kasia, 29l.).................... tp. ? ![]() ![]() Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010 chłopiec Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010 Dagmara Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010 Butterfly83 (Ewelina, 27l.)...............tp. 3.10.2010 dziewczynka Fem (Kamila, 23l.).................... ......tp. 3.10.2010 Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010 Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010 Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010 chłopiec Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010 Eveliouses (Ewelina, 29l.)................tp. 4.10.2010 Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010 Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010 Ineczka33 (33l.)................... ...........tp. 5.10.2010 chłopiec Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010 MalenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010 Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010 Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010 Majka232 (Maja, 28l.).................... ..tp. 9.10.2010 Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010 Ray...................... ......................... tp. 11.10.2010 Aniusia82 (Ania, 27l.).................... .tp. 12.10.2010 MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010 BeataMi (Beata, 34l.).................... ..tp. 14.10.2010 Aniaj27 (Ania, 28l.).................... ....tp. 15.10.2010 Skorpionek19 (Kasia, 28l)................tp. 16.10.2010 Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).....tp. 17.10.2010 IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010 Franciszek Angelika16 (Angelika, 21l.)..............tp. 20.10.2010 Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010 Kotekk81 (Justyna, 29l.).................tp. 21.10.2010 Czekajaca na fasolke26 (Aneta, 26l.).tp. 21.10.2010 Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010 Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010 Miskowa22 (Gosia, 23l.).................tp. 27.10.2010 Beata_Batumi (Beata, 25l.)............tp. 28.10.2010 JOANNA 16( Joanna, 25l.)..............tp. 28.10.2010 Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010 Kacper Manana27 (Monika, 28l.)...............tp. 29.10.2010 Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010 Malwina1204 (Malwina, 23l.).........tp. 31.10.2010 Na liście występuje kolor biały Aga2111 [*] Kma1982 [*] Olbka [*] Agnyska81 [*] Dizi [*] Michel82 [*] Iwa_iw [*] Ry-bcia [*] __ |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj pomknęłam do pracy, jak na pracoholika przystało chciałam zobaczyć co tam się dzieje jak mnie nie ma. I jakoś się świat kręci ![]() ![]() No i mam pierwszą zachciankę. Chodzi za mną hot-dog domowej roboty hehe. Dużo ketchupu, musztardy, remoulady i do tego ogórki takie konserwowe inaczej... ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, stosujecie coś na ewentualne rozstępy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Raczkowanie
|
Majka rzeczywiście widzialam gdzies wyniki tego testu na niemieckich stronach i mura nie wypadla dobrze, ale tam niewiele wózków brano pod uwagę np polskich wcale (a nie wierzę, że są zupełnie"czyste")
Potem oglądałam w jakimś programie śniadaniowym komentarz do tych testów i radzono przed pierwszym spacerem jedynie dokładnie wyprać tapicerkę wózka, wyczyścić co się da, wywietrzyć i nie wpadać w panikę ![]() Pomidoro to wpisz mi na liście imię synka Teodor ![]() Cieszę się że u Ciebie też wizyta udana.. Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-04-23 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.