|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
megus
bo probowali mi to tak wytlumaczyc ze mam w odcinku ledzwiowym bardzo blisko siebie kregi - jedyne co moge zrobic to cwiczyc miesnie kregoslupa, to co mi pika od wczoraj to przez moja mame bo w srode rano jak z nia rozmawialam mowi mi ze cos ja kluje w lopatce, tak ze nawet nie moze oddychac - na drugi dzien ja wstaje rano z takim samym bolem i dzwonie do niej z pytaniem czy jej przeszlo a one ze juz prawie tak, no to ja jej na to ze bardzo jej dziekuje co do badan to zawsze sobie obiecuje ze zrobie ale sie boje i tyle! moze sie przelamie i uda mi sie gdzies je zrobic
|
|
#3032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Karadko ja piję 1-2 razy w tygodniu proszek zasadowy - w aptece za ok 23 zł kupiłam.
Ostatnio jak robiłam wyniki to były super książkowe niby ale ph moczu było 5, a zawsze miałam 5,5 - 6 i lekarka mi poradziła żebym sobie ten proszek kupiła i 1-2 razy w tyg. piła żeby nie dopuścić do zakwaszenia, bo raz że niezdrowe, niebezpieczne to jeszcze organizm zacznie walkę o przywrócenie równowagi, a nie będzie walczył z tłuszczykiem. Paskudne to ścierwo w smaku ale wypić się da. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
co do przejmowania bólu od kogoś też to mam często jak któregoś syna coś boli, to ja zawsze myślę że lepiej mnie jak ich, i tak samo jak ty zaczyna mnie boleć, a im przechodzi. nie wiem jak to wytłumaczyć
|
|
|
#3033 | |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
Wczoraj się najadłam śledzi w jogurcie na kolację i dziś mam 100g więcej. Z 20tki nie spadłam, ale od dziś wchodzą mi warzywka, więc niestety wszystko możliwe. Też chyba muszę pomyśleć o tym proszku odkwaszającym, bo jednak mięso zakwasza. Choć powiem szczerze, że stawy mnie właśnie teraz przestały boleć, więc chyba bardziej je obciążała większa waga, poza tym w sumie chyba mięsa kiedyś mniej wcale nie zjadałam. Cytat:
Wcześniej nosiłam 54-56, a teraz 48, a nawet niektóre 46 (np jeansy ze strechem). Zrobiłam niedawno napad na lumpik, kupiłam sobie 3 pary spodni, kilka bluzek z długim i kilka z krótkim rękawem, bo stwierdziłam, że nie ma sensu kupować nowych rzeczy, skoro mam nadzieję dalej chudnąć. Bieliznę to już pokupowałam nową, bo stare gatki to spadały mi z tyłka do parteru po zrobieniu jednego kroku
|
|
|
#3034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) ale porcelanka w tym chyba pomogła po całym tygodniu nie było-może to zasługa sernika |
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zazdroszcze Wam z tymi ciucholandami!!!!! bo na faze przejsciowa jaka teraz mamy to idealne rozwiazanie! ja tu mam jeden ale taki beznadziejny ze szok, czasami pojde zobaczyc co nowego ale zadko cos kupie
kasia moja tesciowa tez jest duzych gabarytow i wiem jak ciezko jest kupic co ladnego! nieraz jej przywoze jakies ciuchy bo tutaj to na rozmiary 46-50 to kreacje nie z tej ziemi mozna kupic! a w polsce to tzw na stare baby garsonki i tyle! wogole producenci wiekszosc ciuchow szyja na takie chudzielce a rozmiarowka przewaznie tez odbiega od rzeczywistosci
|
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do zakwaszenia, to nie trzeba aż tak więcej mięsa jeść, ale chodzi o to że mało warzyw jemy a owoców wcale, to właśnie jest możliwą przyczyną zakwaszeń na tej diecie, bo warzywa działają zasadotwórczo.
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
aniela - widzisz nie jest tak zle!!!!
|
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć lasencje
Dzisiaj zaczynam 4 dzień dietki i waga stanęła.Jest taka sama jak wczoraj czyli 78,5kg .I teraz za bardzo nie wiem,czy mam uderzać dalej czy przejść na II fazę
|
|
#3039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dlatego większość ubrań kupuję w Niemcach, bo i rozmiary się zgadzają i ładne są
|
|
|
#3040 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
megi wiem że czary byłyby skuteczne ale po co się obżeralaś w nocy się śpi albo sexuje a nie obżera!!! kardko ostatnio spadasz jak burza,ta 13 jest z tych szczęśliwych liczb i tak ładnie wygląda w podpisie Pamiętam że też kiedyś miałam podobne bóle pod łopatką i w czasie brania oddechu,do dzisiaj nie wiem od czego to było ale samo przeszło,często jest to wynik przewiania,ale jak pisze megi jeżeli jest to mocno dokuczliwe to do doktorka,niech Ci mąż lekko rozmasuje w tamtym miejscu i posmaruj maścią rozgrzewającą lub sprayem typu Hot Pain Relief Spray
|
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
"Kilogramy tracone w tej fazie to nadmiar wody zgromadzony w tkankach. POD ZADNYM POZOREM NIE NALEZY PRZEDLUZAC I FAZY. Jezeli kilogramy przestaja spadac nalezy niezwlocznie przejsc do FAZY II na dni warzywne." - to z wątku głównego.
Jeżeli jutro też nic się nie zmieni to przechodzę na II fazę.Tylko 1,1kg w I fazie to chyba mało,co ?
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
sensuel - wypisz nam wszystko co kazdego dnia zjadlas - a to ze tak malo wg Ciebie to znaczy ze malo wody mialas w organizmie! pamietasz jak test robilas chyba wyszlo Ci ze 2 -3 dni uderzeniowki i mysle ze powinnas zaczac II faze bo dopiero tutaj zaczyna sie walka z tluszczykiem! i glowa do gory! my mialysmy po 2 tygodnie zastoje ze waga w miejscu stala ale nie poddajemy sie
trzymam kciuki![]() [CODEmegi wiem że czary byłyby skuteczne ale po co się obżeralaś w nocy się śpi albo sexuje a nie obżera!!! ][/CODE] swiete slowa ![]() gal - 13 to moja szczesliwa liczba moj slub zreszta tez jest 13tego , moj maz urodzil sie 13tego, swoj pierwszy samochod kupilam 13tego itp itd![]() tylko mam nadzieje ze w przypadku diety nie utkwie na tej 13 tylko pojdzie dalej
|
|
#3043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poprawię się Cytat:
![]() ja przez 7 dni uderzeniówki zleciałam tylko 2,5 kg.
|
|
|
#3044 |
|
Rozeznanie
|
Witam Dziewczynki
u mnie nadal 73kg ![]() Sensuel - mi spadło 3kg przez pierwsze trzy dni nie wiem, moze organizm broni sie w pologu? nie wiem, nie znam sie na tym za dobrze. Nooo karadeczko - 2 kg i bedziemy w tej samej wadze, tylko, ze ja utknelam w miejscu, a ty zejdziesz spokojnie do 65 spokojnie, a mnie tez czasem kluje, to ponoc jest zdrowe od czasu do czasu Dziewczynki moje kochane, co Wy jecie, dajcie dziecku przykladowe jadlospisy dnia, ja chyba za duzo pożeram... ![]() Meguś - pomyśl ile spalisz podczas koszenia trawy - swoja droga ja uwielbiam to robic haniulka - podoba mi sie Twoje podejscie
|
|
#3045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ha ha ha co do szczęśliwej 13tki to faktycznie sporo ich masz ale w diecie pewnie się nie sprawdzi tylko pójdzie dalej
|
|
|
#3046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Placki owsiane,wędlinę do 3% z indyka i kurczaka,kawa z mlekiem 0,5% + słodzik,herbata czerwona,woda- każdego dnia 1.pierś grillowana - na obiad 2.pieczeń rzymska z mięsa wołowego z jajkiem- na obiad 3.naleśniki protalowe (ala omlet) z serkiem homo 1%+słodzik+esencja waniliowa odrobinę - na obiad, kanapki rozpustne - na śniadanie (otręby+serek wiejski 1,5%+jajko) przez 2 dni po kawałki sernik protalowego ![]() Jedzenie jest tak sycące,że nie musiała jeść więcej niż 3 razy dziennie,bo głodu nie czułam. No właśnie na teście wyszło mi 2 dni,ale ja myślałam,że to tak tylko orientacyjnie,a to chyba na serio ![]() Czyli co....radzisz uderzać dalej,czy II faza?
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2010-04-23 o 10:04 |
|
|
|
|
|
#3047 |
|
Rozeznanie
|
a za mną chodzi od wczoraj grillowanie, już niedługo czas zacząć sezon grilowy i cieszę się że my możemy bez ograniczeń jeść mięsko, takiego steka z grilla to bym wszamała albo szaszłyki...mniam mniam
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- sensuel zrób w podpisie swoją wagę bo nie pamiętamy z jakiej startowałaś itd będzie nam łatwiej....no i ja od jutra przeszłabym na fazę II i starała się skupić na jedzeniu mięcha i ryb a na trzecim miejscu nabiał/ wtedy szybciej się chudnie
|
|
#3048 |
|
Raczkowanie
|
Karadko, ja właśnie mam koło siebie bardzo ładnie wyposażony ciucholand z rzeczami z Anglii i Irlandii, można tam kupić naprawdę ładne markowe rzeczy za nieduże pieniądze. Są dobre gatunkowo, wyglądają niejednokrotnie zdecydowanie lepiej niż rodzime nowe ciuchy ze sklepów po pierwszym praniu. A w naszych rodzimych sklepach faktycznie rzadko można kupić coś ładnego na większe rozmiary. Choć w Tesco na stoisku z ciuchami są ładne i nawet nie takie drogie rzeczy w dużych rozmiarach firmy F&F, często nawet są na nie promocje. Wcześniej właściwie tylko tam się zaopatrywałam w rozmiar 54 i 56, bo poza tym pozostawały mi tylko rzeczy ze sklepów z odzieżą XXL, ale tamtejsze ceny to zawrót głowy!
Sensuel, waga ma prawo stanąć w miejscu nawet na uderzeniówce, więc ja bym nie rezygnowała.
|
|
#3049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro II faza ?? Podpis zrobiony ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Planowałam chociaż do worku I fazę. Lecę na zakupy,bo nigdy nie wyjdę z domu
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2010-04-23 o 10:18 |
||
|
|
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
Ja uderzeniówkę robiłam 10 dni, codziennie mi leciała waga w dół oprócz piątego i szóstego dnia, więc przestój jak najbardziej jest możliwy a potem znów może lecieć w dół. Ale jak się zatrzyma na dłużej to faktycznie nie ma co przedłużać uderzeniówki w nieskończoność.
|
|
#3051 |
|
Rozeznanie
|
hej
ja mam dzis + 0,3 ;( mam dosc tej diety nie lub ie jej, mam chandre i w ogole blee... ide na praktyki odezwe sie pozniej papa
|
|
#3052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
naprawde zaczyna mnie wkurzac ta dieta, szczerze juz bym to przerwala, bo zadnych efektow mi to nie daje. Moze na 72 przejde na stabilizacje, no tak bym chciala do 70 dobic, tak bardzo wszyscy juz po 2 razy tyle co ja schudli, a nawet i wiecej, a ja taka sierotka marysia ostatnia w ogonku
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
elskede waga to nie wszystko - moim zdaniem Tobie nie ma juz z czego leciec!!!! na III fazie tez sie chudnie a moze zaczniesz cwiczyc to tez pomoze
|
|
#3054 |
|
Wtajemniczenie
|
Kto zna jakiś sposób na lenistwo??
No kurczę nic mi się nie chce.
|
|
#3055 |
|
Rozeznanie
|
elskede- widzisz tak to juz jest.. raz swieci slonce a raz pada deszcz.. heh jaki rym wyszedl. ja jestem wsciekla bo kurde cwicze na maxa i dupa.... schudlam te 11, w sumie to 10,5 bo waga sie wacha miedzy 10 a 11, i kurde nie wiem co robic, ciagnac to czy nie........... tez mialam marzenie ze bede ciagnac to do 65, teraz juz dalabym wszytko aby osiagnac 68 i sie stabilizowac a teraz mam te 70,5 i juz mam dosc.. sory powtarzam sie ale tylko wy zrozumiecie bo same czesto macie takie same kryzysy.... w domu sie smieja ze mnie i mowia ze smaa nie wiem czego chce, ze wczoraj wynalazlam stare ciuchy sprzed 2-3 lat i wlaze w nie, jedne spodnie sprzed 6 lat ze streczem no i ciu mega za obcisle ale wlazlam kurde i mwoia ze zamiast sie cieszyc to ja sie poddaje....
|
|
#3056 |
|
Wtajemniczenie
|
elskede i sylwusia - dziewczyny skoro się już męczycie dietą to na III fazę wskakiwać i utrwalić to co wam spadło. Może za jakiś czas wrócicie na II po kolejne parę kg mniej. Dukan też radził że jak zwątpienie wystąpi to najważniejsze to utrwalić spadki.
Po co się męczyć i frustrować.
|
|
#3057 |
|
Raczkowanie
|
Ale popisaly!!!
Karadko spadku, naprawde super.Dziewczyny ja tez mam jakis zastoj. Waga spada tak powoli 0,5 kg tygodniowo, ze juz mnie to mega wkurza. ale z drugiej strony spada ![]() :conf used: i co zrobic z tym fantem??
|
|
#3058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powolutku do celu
|
|
|
#3059 |
|
Raczkowanie
|
Tez tak mysle. Mysle ze taki male spadki nei sa zbyt obciazajace dla organizmu, i dla skory. Ale z drugiej strony ja jestem jzu trzeci miesiac na diecie i raptem 7 kilo schudlam, a Wy po 2 miesiac po 10, 20 zgubilyscie. To jest baaaardzo demotywujace
![]()
|
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
Vandros każdy inaczej chudnie, a im ktoś ma więcej sadełka tym waga szybciej leci - przynajmniej z początku, bo potem to też różnie może być z tymi spadkami.
To tak jak z tyciem - jedni tyją z powietrza prawie a inni zjadają tony i szczupli są. Nie ma reguły. I nie ma co się porównywać do innych - każdy jest wyjątkowy. Koniec. Kropka.
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-04-23 o 13:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

bo probowali mi to tak wytlumaczyc ze mam w odcinku ledzwiowym bardzo blisko siebie kregi - jedyne co moge zrobic to cwiczyc miesnie kregoslupa, to co mi pika od wczoraj to przez moja mame
bo w srode rano jak z nia rozmawialam mowi mi ze cos ja kluje w lopatce, tak ze nawet nie moze oddychac - na drugi dzien ja wstaje rano z takim samym bolem i dzwonie do niej z pytaniem czy jej przeszlo a one ze juz prawie tak, no to ja jej na to ze bardzo jej dziekuje 

20 kg to chyba ze starych ubrań już nie korzystasz? To jest pewnie problem bo stare za duże a nowych nie bardzo opłaca się kupować bo przecież dalej chudniesz.Ale wszystkie życzmy sobie takich problemów

w nocy się śpi albo sexuje a nie obżera!!! 
u mnie nadal 73kg
nie wiem, moze organizm broni sie w pologu? 
wszyscy juz po 2 razy tyle co ja schudli, a nawet i wiecej, a ja taka sierotka marysia ostatnia w ogonku