Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 09:09   #1471
Lils121
Rozeznanie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Kurcze, a myślałam że to nie jest obowiązkowe. Mogłabym oczywiscie przerysować jakieś przykładowe, ale jak spyta o coś a ja nie będę wiedziała co odpowiedzieć? to ewidentnie będzie widać że to nie moje
Lils121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:58   #1472
83mika
Raczkowanie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Lils121 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Moja główna myśl na dzisiaj brzmi "jak problem to na Wizaż"
Bo w sumie najczęściej to się odzywam jak mam z czymś kłopot a Wy mi pomagacie lub rozwiewacie wątpliwości.

No i przechodząc do sedna sprawy to byliśmy wczoraj z TŻ w poradni( pierwsze spotkanie) i pani rozdała materiały, książeczki o antykoncepcji ( a raczej o tym jaka anty. jest zła) i min. również zeszycik do obliczania tych wszystkich dni płodnych, swoje obserwacje śluzu itp.
Nie mam czasu ani możliwości na te wszystkie pomiary temp i w ogóle, poza tym mam nieregularne okresy więc i tak kalendarzyk raczej dla mnie to nie sposób antykoncepcji.
Czy jeśli powiem jej to to i tak mi podbije na drugim spotkaniu pieczątkę i nie będzie o nic pytać?
Cytat:
Kurcze, a myślałam że to nie jest obowiązkowe. Mogłabym oczywiscie przerysować jakieś przykładowe, ale jak spyta o coś a ja nie będę wiedziała co odpowiedzieć? to ewidentnie będzie widać że to nie moje
My tez już byliśmy na jednym spotkaniu, myślałam, że będzie podobnie jak u Was a tu niespodzianka... Pani była bardzo uprzejma, nie dała nam żadnych ulotek. Zaczęlismy od analizowania słów przysięgi, i tutaj ją zaskoczylismy bo na kursie przedmałżeńskim (weekendowym) omawialiśmy to bardzo dokładnie, więc usłyszała od nas więcej niż by się spodziewała, w sumie to wyglądało tak jakbysmy to my prowadzili kurs a jeśli chodzi o kalendarzyk i oserwacje, to zapytała czy siebie obserwuje, i odp była tak, bo mam problemy hormonalne i musze, a ona aha to rozumiem, że kalendarzyka nie bedzie Pani prowadzić, ok, dalszy ciąg spotkania. Nasze pierwsze spotkanie trwało ok 30 min, dostalismy zad. żeby każdy z Nas przyniósł na następne spotkanie cytat Jana Pawła II i po spotkaniu-zaliczone.
Tak po za tematem to dziewczyny jaką macie wódke na wesele? Mielismy w planach polską ale mój TŻcik jeździ dzisiaj po hurtowniach i trafił na wodkę gorzka żołądkową de luxe za 15 zł, jak myslicie?
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:00   #1473
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
wklejam fotke
fajne

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
witam w cudowny piątkowy dzień
od 15.30 już weekend

dziś jestem umówiona na tipsiorki strasznie sie ciesze :P mała rzecz a cieszy
wczoraj pisałam prace zdarzyłam napisać tylko pól strony bo przyszła siostra (która na dniach rodzi) i się zagadałyśmy

macie jakieś plany na majówkę
ja zamierzam 1-2 maja jeździć z zaproszeniami, bo mają nam przed majówką przygotować i wydrukować, a niestety w piątek przed 1 maja i we wtorek 4 maja idę do pracy bo kolega chciał sobie przedłużyć weekend i się zgodziłam ( chyba za dobra jestem ).

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Bo w sumie najczęściej to się odzywam jak mam z czymś kłopot a Wy mi pomagacie lub rozwiewacie wątpliwości.

No i przechodząc do sedna sprawy to byliśmy wczoraj z TŻ w poradni( pierwsze spotkanie) i pani rozdała materiały, książeczki o antykoncepcji ( a raczej o tym jaka anty. jest zła) i min. również zeszycik do obliczania tych wszystkich dni płodnych, swoje obserwacje śluzu itp.
Nie mam czasu ani możliwości na te wszystkie pomiary temp i w ogóle, poza tym mam nieregularne okresy więc i tak kalendarzyk raczej dla mnie to nie sposób antykoncepcji.
Czy jeśli powiem jej to to i tak mi podbije na drugim spotkaniu pieczątkę i nie będzie o nic pytać?
to że masz nieregularne cykle to nie jest argument dla pani z poradni, ja mam temperatury poniżej wykresów które są w tych książeczkach i w ogóle skaczą mi że ciężko cokolwiek zobaczyc na tym wykresie, ale twardo mierzę temp. jakby co nie mam sobie nic do zarzucenia,najwyżej mi powie że źle mierzę albo coś w tym stylu że coś ze mną nie halo Ostatnio ( we wtorek ) powiedziała że mało czytelny jest ten moj wykres no i że to chyba za krótko jeszcze jest, że zobaczymy na następnym spotkaniu i uczyliśmy się interpretacji wykresów. Masakra, TŻ to w ogóle nic nie czaił i ja musialam robić za nas dwoje

ale śliczny dzień przed nami, mam tylko nadzieję że będzie cieplej niż wczoraj

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:03   #1474
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
My tez już byliśmy na jednym spotkaniu, myślałam, że będzie podobnie jak u Was a tu niespodzianka... Pani była bardzo uprzejma, nie dała nam żadnych ulotek. Zaczęlismy od analizowania słów przysięgi, i tutaj ją zaskoczylismy bo na kursie przedmałżeńskim (weekendowym) omawialiśmy to bardzo dokładnie, więc usłyszała od nas więcej niż by się spodziewała, w sumie to wyglądało tak jakbysmy to my prowadzili kurs a jeśli chodzi o kalendarzyk i oserwacje, to zapytała czy siebie obserwuje, i odp była tak, bo mam problemy hormonalne i musze, a ona aha to rozumiem, że kalendarzyka nie bedzie Pani prowadzić, ok, dalszy ciąg spotkania. Nasze pierwsze spotkanie trwało ok 30 min, dostalismy zad. żeby każdy z Nas przyniósł na następne spotkanie cytat Jana Pawła II i po spotkaniu-zaliczone.
Tak po za tematem to dziewczyny jaką macie wódke na wesele? Mielismy w planach polską ale mój TŻcik jeździ dzisiaj po hurtowniach i trafił na wodkę gorzka żołądkową de luxe za 15 zł, jak myslicie?
Mamy ta wodke za niecale 16zł, mysle ze to dobra cena
Cytat:
To moze powiedz ze na razie nie prowadzisz takich obserwacji bo bierzesz tabsy

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:10   #1475
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Mamy ta wodke za niecale 16zł, mysle ze to dobra cena

To moze powiedz ze na razie nie prowadzisz takich obserwacji bo bierzesz tabsy
I nie będzie w nic wnikać?

No a na przykład jakbym jednak obserwowała, ale skoro już za tydziń chcę iść na drugie spotkanie żeby być już po tym to wystarczy jej tylko z sześciu - siedmiu dni wykres?

Edytowane przez Lils121
Czas edycji: 2010-04-23 o 10:12
Stary 2010-04-23, 10:12   #1476
Martoolka87
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Martoolka ty to masz wszytko przygotowane jak jaką operację wojskową, ja dopiero ustaliła z sis, że weżmie te moje szargały do samochodu a reszta w powijakach
Ja lubię być przygotowana Przynajmniej nie będę musiała pytać gości "Kto ma pilniczek" jak mi się paznokieć zahaczy (kuzynce TŻta się takie coś przytrafiło) Wczoraj się z TŻtem śmialiśmy, że powiemy DJowi, żeby gościom powiedział, że zestaw ratunkowy jest u Panny Młodej, bo ja sama z większości tych rzeczy nie skorzystam

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
za udane zakupy.A kupno różowego krawata,mnie rozbawił,ale pozytywnie oczywiście.

A wiesz,że takie coś kiedyś oglądałam.Ktoś na pewnym forum takie dziwaczne stroje do slubu wklejał i były tam spodnie.Jak znajde to pokaże.
No ale chyba będzie pasował ten krawat?

A co do tych spodni, to ostatnio widziałam jakieś na wątku o najbrzydszych sukniach i jak napisałaś o swoim śnie, to mi się zaraz z tamtymi spodniami skojarzyło

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
dziewczyno przerażasz mnie.. Ty6 slub w sierpniu, ja w maju, a Ty już masz niezbędnik.. muszę się zmobilizować i w końcu działac

ja widziałam zdjęcia z kościoła jak PMka miała fioletowy bukiecik a jej już mąz fioletowy krawat łądnie to wyglądało
No to mnie pocieszyłaś z tym krawatem
A co do niezbędnika, to jeszcze mi kilku rzeczy brakuje do skompletowania
Będę najlepiej przygotowaną PMką w historii ludzkości Zaskoczyć mnie może tylko trzęsienie ziemi, albo inny kataklizm (tfu, tfu)
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:12   #1477
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Bez sensu mierzyc tempke gdy bierzesz tabsy bo nie ma owulacji
No chyba ze zaczniesz sobie mierzyc przez te 6 dni, powiesz ze wlasnie zaczynasz.

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-04-23 o 10:13
Stary 2010-04-23, 10:18   #1478
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Bez sensu mierzyc tempke gdy bierzesz tabsy bo nie ma owulacji
No chyba ze zaczniesz sobie mierzyc przez te 6 dni, powiesz ze wlasnie zaczynasz.
Można tak kłamać (że biorę tabsy)? boje się że powiem coś nie tak.

Mogę w sumie mierzyć przez te parę dni, ale czy to wystarczy żeby się nie czepiała?
Stary 2010-04-23, 10:21   #1479
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Można tak kłamać (że biorę tabsy)? boje się że powiem coś nie tak.

Mogę w sumie mierzyć przez te parę dni, ale czy to wystarczy żeby się nie czepiała?
To jak sie boisz zacznij mierzyc, jakby cos jej nie pasowalo to powiesz ze pierwszy raz to robisz, uczysz sie dopiero itd. Na pewno nie beda tego jakos szczegolowo sprawdzac

Stary 2010-04-23, 10:33   #1480
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
a druga do kolekcji to jest Martoolka87 takie tempo sobie narzuciła, że do sierpnia to ona zdarzyłaby spokojnie i ze 3 wesela zaplanować i zorganizować
Dziękuję :
A właśnie miałam napisać, że sodówka też taka zorganizowana jak ja, a z moich list się nabija Wredota jedna

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Co do pogody, to jedna wersja jest taka, ze bedzie pieknie i slonecznie, a druga, ze i tak bedzie zimna Zoska, ale nie wiem jeszcze, ktora wybiore
Aleś Ty niezdecydowana

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Wiecie co, napisałam dziś maila o te zaproszenia, które zamówiłam, bo się nie odzywali. I facet mi odpisał, że żadne zamówienie z moim nazwiskiem do nich nie wpłynęło. A ja bym sobie siedziała i czekała jak głupia! Może jutro odpowie to wyślę jeszcze raz
Dobrze, że wysłałaś tego maila

Cytat:
No pokaże Wam co dzisiaj w sklepie widziałam.
Takie o to pudełeczka na ciasto weselne.
Nie koniecznie musza być na ciasto,można tam włożyc jakiś inny mały upominek.
Zastanawiam się czy kupić,ale chyba jutro pójde i je kupie.
Chyba trochę małe jak na ciasto

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18766862]jestem na minutkę, nadrobiłam i uciekam po paaadam, umieram ze zmęczenia... jutro wolne już spowiedź, alko do dostarczenia itd ..pappa[/QUOTE]

Łojoj Twój suwaczek mnie przeraża

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
o znalazłam na stronie tego jubilera te obrączki:

http://www.obraczki.lublin.pl/obracz...we_lublin.html

to te ostatnie na tej stronie, na żywo wyglądają dużo ładniej, no i chyba ten paseczek z czerwonego złota zrobilibyśmy jednak w środku
Śliczne te obrączki mają Dobry pomysł z tym paseczkiem w środku

Cytat:
Rozdawanie zaproszeń

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
wczoraj byliśmy wyciągnąć skrócone akty urodzenia i zapłaciliśmy razem 44 zł strasznie dużo 22 zł za jeden papier! I pani nas uprzedziła że jak będziemy szli do mojej gminy to żebyśmy sobie naszykowali 84 zł bo tyle nas to będzie kosztować..w końcu zaczęły się wydatki.obrączki odebrane mierzyliśmy sobie i są piękne leżą idealnie Tż -towi się oczka świeciły MIŁEGO DNIA

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Ja bym skopiowała byle jaki wykres, żeby się z babą potem nie kłócić

Cytat:
Moj suwaczek slubny oszukuje
Za to dzidziusiowy się dziś zmienił i znów go sobie podczytałam Dostajesz kopniaki od Ali

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
U nas będzie Sobieski. Ja akurat za żołądkową gorzką nie przepadam, ale cena dobra

Cytat:
Uzna Cię za diabelskie dziecko i nie będzie chciała z Tobą gadać

Dziewczyny mam dziś dentystę - wizyta kontrolna. Trzymajcie kciuki, żeby wszystkie ząbki były zdrowe (pół roku temu miałam wszystkie wyleczone, ale mi się koszmarnie szybko psują )
Stary 2010-04-23, 10:36   #1481
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
To jak sie boisz zacznij mierzyc, jakby cos jej nie pasowalo to powiesz ze pierwszy raz to robisz, uczysz sie dopiero itd. Na pewno nie beda tego jakos szczegolowo sprawdzac
Dzięki za pomoc

Martoolka87 niestety nie mogę skopiować byle jakiego wykresu, ponieważ jak ide do niej za tydzień na spotkanie, to spyta jakim cudem mam caly skoro tydzień temu zaczełam zapisywać obserwacje. Czarownik?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

[QUOTE=Martoolka87;1877321 2

Uzna Cię za diabelskie dziecko i nie będzie chciała z Tobą gadać

[/QUOTE]

Dobry pomysł nie jest zły
Stary 2010-04-23, 10:39   #1482
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
za publikację linku powinienem banem walnąć...

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Fajnie tak czytac o kończącym się dniu w pracy, bo ja od dzisiaj jestem na bezrobociu Skończył mi się staz
przykro mi bardzo, mam nadzieję, ze szybko coś znajdziesz!
Cytat:
świat się nie zawalił z powodu punktu karnego dobrze ze nie ban :P

ciekawe kto kapnął
przepraszam, to moze za mój komentarz pod linkiem, ze to straszne, itd? ale mi chodziło o Rosjan, a nie o to, ze Ty wstawiłąś linka
Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
ładne ładne

To w takim razie i ja się przyczyniałam do tego....Przyznaję się
hmmm ale dlaczego?
Cytat:
hej

przez te antybiotyki jestem taka sennea, ze szkoda gadac.. wczora jechał tylko na chwile na uczlnie, od 3 dni ciagle chce mi się spać i przesypiam z 12 godzin..
TŻ nie ma głowy na przygotowania slubne.. w sumie rozumiem go bardzo dobrze, tak więc ze wszystkim stoimy w miejscu.. magisterka stoi i ruszyć się nie chce.. chyba do ślubu nie zdążę napsiać.. no i zaczęłam się stresować, że nie zdązymy wszystkiego pozałatwiać w sprawie slubu i wesela

no i jeszcze sie dzisiaj okazało, że będę musiało powtarzac niektóre badania wrr..
słońce zdrówka życzę, niech się goi szybciorem, bo ślubek niedługo
Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Ale że niby mamy Cię pochwalić za to co wcześniej napisałaś No to w takim razie "pochwalam" (mój TŻ zawsze tak mówi jak go proszę, żeby mnie pochwalił )

Główka do góry - będzie dobrze. My tu trzymamy a Ty szybko zdrowiej

TŻ kazał Wam się zapytać czy Wasi TŻci będą mieli wyprane koszule przed pierwszym założeniem (w sensie czy taka nowa się lepiej po wypraniu układa albo coś?

Aaa... no i melduję, że dokupiliśmy dziś masę rzeczy do niezbędnika - prawie wszystkie pierdołki kosmetyczne (poza bibułkami matującymi) i pasmanteryjne (nici). Dokupiłam też wstążkę do sukni (bo wtedy tylko 1 metr kupiłam tak na wzór).
I hit dnia: kupiliśmy TŻtowi różowy krawat Udało nam się dobrać prawie pod kolor wstążki, więc jak ten biały się wybrudzi (a na pewno się wybrudzi chociażby podczas rzucania na oczepinach, ale całkiem możliwe, że nastąpi to wcześniej), to TŻ założy różowy Odważny tan mój facet
tak, mój Tż będzie miał wypraną i wyprasowaną koszulę Pierzemy wszystkie nowe rzeczy przed założeniem
Cytat:
Jestem już w domku. Zaraz coś Wam napisze i pokaże,ale to potem.
Właśnie nadrobiłam i powiem tak to pewnie któraś z pseudo gwiazd z tego podforum zakapowała.
Zgadłam
Po edycji posta. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=610
to nic nie dało,bo została zacytowana https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=617

A i zapomniałam,sorki chilanes ale musze to napisać.Zajrzyjcie do klubu.
Głownie TY chilanes.
Niektórym to widać chociażby łopatą do głowy kłaść, to i tak zrobią swoje...
Cytat:
Slonko, ty to masz dobre pomysly, mam 10 km ode mnie taki salon, to zadzwonie spytac czy mogliby mi uprasowac. Dodatkowy plus to mnostwo miejsc parkingowych pod salonem

Bylam dzis z moja druga starsza na zakupach sukienkowych. Niestety wybor nie byl za duzy i ciezko bylo cos wybrac, zeby ladnie wygladalo z sukienka pierwszej starszej, wiec poszlysmy na latwizne i kupilysmy czarna. Do tego poszlysmy do sklepu z materialami i kupilysmy po 2 metry czarnego i ciemnozielonego (identycznego koloru jak sukienka mojej siostry) materialu, z ktorych beda uszyte szale dla dziewczyn do zarzucenia na ramiona do kosciola. W ten sposob moja siostra bedzie miala ciemnozielona sukienke i czarny szal, a siostra TZa czarna sukienke i ciemnozielony szal, a chlopaki czyli moj brat i brat TZa maja czarne garnitury i ciemnozielone krawaty
ooo fajnie! każdy do każdego bedzie pasował
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18766862]jestem na minutkę, nadrobiłam i uciekam po paaadam, umieram ze zmęczenia... jutro wolne już spowiedź, alko do dostarczenia itd ..pappa[/QUOTE]
kochana jakbyśmy się już nie sklikały to POWODZENIA JUTRO

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-04-23 o 12:33
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:42   #1483
mariiasia
Zadomowienie

cześć!

przez te remonty rzadko tu jestem niestety ale jeszcze tydzień i będzie chwilowy spokój

a dziś na zajęcia i jutro i pojutrze też, bleeeeee

proszę mi zrobić streszczenie bo nie zdążę was nadrobić

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:48   #1484
Lils121
Rozeznanie

No dobra, jeszcze jedno pytanie związane z robieniem tego wykresu.
Powinno się go robić od pierwszego dnia okresu, a jeśli miałam okres powiedzmy 2 tygodnie temu to zaznaczyć na początku okres i znaczyć ton wykres gdzieś od połowy czy jako że są już chyba dni niepłodne to i tak od początku rysować te linie?
Stary 2010-04-23, 10:50   #1485
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
tak, mój Tż będzie miał wypraną i wyprasowaną koszulę Pierzemy wszystkie nowe rzeczy przed założeniem
No takie z wieszaka to rozumiem (ostatnio oglądałam jakiś program, w którym przebadali co się znajduje na tych nowych ubraniach - jednym słowem ) , ale ta koszula była zapakowana w pudełko i nikt jej na pewno wcześniej nie mierzył, no i się właśnie zastanawialiśmy jaka się będzie lepiej układała - czy taka "prosto z pudełka" czy wyprana.
Wypiorę ją w takim razie ręcznie i wyprasuję

Zmykam do dentysty Do później
Stary 2010-04-23, 10:57   #1486
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Za to dzidziusiowy się dziś zmienił i znów go sobie podczytałam Dostajesz kopniaki od Ali
Dostaje i to coraz wyrazniejsze, czasem caly brzuch mi chodzi i nie wiem co ona tam robi, fikolki chyba
Cytat:
No dobra, jeszcze jedno pytanie związane z robieniem tego wykresu.
Powinno się go robić od pierwszego dnia okresu, a jeśli miałam okres powiedzmy 2 tygodnie temu to zaznaczyć na początku okres i znaczyć ton wykres gdzieś od połowy czy jako że są już chyba dni niepłodne to i tak od początku rysować te linie?
Wpisz poczatek okresu i zaznacz ile trwal dni, a temp wpisuj odkad zaczelas ją mierzyc. Nie wiem o jakie linie chodzi?

Stary 2010-04-23, 11:01   #1487
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Dostaje i to coraz wyrazniejsze, czasem caly brzuch mi chodzi i nie wiem co ona tam robi, fikolki chyba

Wpisz poczatek okresu i zaznacz ile trwal dni, a temp wpisuj odkad zaczelas ją mierzyc. Nie wiem o jakie linie chodzi?
O tą linię wykresową (tą którą się łączy kropeczki od temperatury) wydaje mi się że dobrze tłumaczę, ale już wiem chyba o co chidzi.
Jeszcze raz serdeczne dzięki
Stary 2010-04-23, 11:16   #1488
83mika
Raczkowanie

Cytat:
O tą linię wykresową (tą którą się łączy kropeczki od temperatury) wydaje mi się że dobrze tłumaczę, ale już wiem chyba o co chidzi.
Jak ja sie cieszę, że nie muszę tego robić
A zapomniałam sie pochwalić - koniec zaproszeń
Stary 2010-04-23, 11:16   #1489
mariiasia
Zadomowienie

streszczenia się nie doczekałam, ale nic, i tak uciekam, bo muszę

życzę wszystkim udanego weekendu i duuuużo słonka!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:21   #1490
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Lils zależy od tej kobiety ale obawiam się że dla niej to może nie byc żadnym argumentem... Powie Ci pewnie żebyś chociaż spróbowała się poobserwowac i że to pomoże ci kiedyś jak będziesz się starac o dziecko...
Dokładnie babka do której my chodzimy jest spoko, powiedziała że nikogo nie zmusza, ale dla niej żadnym argumentem nie jest fakt, że: ma się nieregularne cykle albo że nie ma się czasu
Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
to że masz nieregularne cykle to nie jest argument dla pani z poradni, ja mam temperatury poniżej wykresów które są w tych książeczkach i w ogóle skaczą mi że ciężko cokolwiek zobaczyc na tym wykresie, ale twardo mierzę temp. jakby co nie mam sobie nic do zarzucenia,najwyżej mi powie że źle mierzę albo coś w tym stylu że coś ze mną nie halo Ostatnio ( we wtorek ) powiedziała że mało czytelny jest ten moj wykres no i że to chyba za krótko jeszcze jest, że zobaczymy na następnym spotkaniu i uczyliśmy się interpretacji wykresów. Masakra, TŻ to w ogóle nic nie czaił i ja musialam robić za nas dwoje
Prawie jakbym o sobie czytała Mnie również skaczą te temp. ale co tam, robię dla świętego spokoju, przynajmniej szybciej nam zaliczy te poradnię
Cytat:
hmmm ale dlaczego?
A bo ja się podpięłam pod prośbę o wklejenia linka
Nie zdążyłam się przywitać... CZEŚĆ
Nareszcie ładna pogoda A ja sprzątam, później obiad a po południu pieczenie ciasta bo ojciec ma dzisiaj imieniny.
Wczoraj byłam w kancelarii parafialnej po zaświadczenie, że mogę być świadkiem bierzmowania, akurat trafiłam na proboszcza (nie przepadam za nim...) i się bardzo zdziwił, że ktoś czegoś takiego wymaga, stwierdził że to biurokracja ale mi ładnie to wypisał i powiedział: "a przybijemy dużo pieczątek, niech proboszcz się cieszy" Przy okazji zapytałam, czy na spisanie protokołu mamy się umówić na konkretną godz. i dzień, ale powiedział że nie, że teraz już tak nie robią, aby przyjść sobie w godzinach urzędowania kancelarii.
Stary 2010-04-23, 11:21   #1491
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Jak ja sie cieszę, że nie muszę tego robić
No nie masz czego zazdrościć

Ja za to mam - rozdanych zaproszeń, gratulacje!!
Stary 2010-04-23, 11:22   #1492
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdzam caly czas na met office czy sie cos w sytuacji zmienia i podobniez jest koleja erupcja, ale wiatr jest duzo slabszy i nie przywieje nam tyle tego paskudztwa.
miejmy nadzieję

Cytat:
a
dziewczyno przerażasz mnie.. Ty6 slub w sierpniu, ja w maju, a Ty już masz niezbędnik.. muszę się zmobilizować i w końcu działac
moi znajomi wczoraj się bardzo zdziwili że ja mam już sukienkę zamówiona na październik

Cytat:
certi,no to fajnie z tymi obrączkami.Tanio.
Gusia dobranoc.

Przed chwilą skończyłam rozmawiac z moją mamą.I wiecie co wymysliła. Umówiłysmy się,aby ona/moja mama również napisała liste gości by porownać i ustalić jedną.Noi podaje mi swoją liste gości,jak przeczytała imie i nazwisko jej/rodziców znajomych,to myślałam że padne. Na co ja nie jestem za pomimo tego,że tych znajomych znam,jeżdziliśmy razem na wakacje.Lecz to przecież tylko znajomi,a moja mamuśka na to że trzeba zaprosić znajomych bo to przynosi szczęśćie. Pierwsze słysze.
eee? znajomych rodziców? dziwne

Cytat:
wklejam fotke
moja przyjaciółka z mężem mają identyczne

Cytat:
mamy mamy wesele + dwudniowe urodziny kolegi na działce (i szczerze powiedziawszy jak bym miała wybierać to bym już w sobotę pojechała na tą działkę a nie na wesele szla )
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:34   #1493
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Dziękuję
Do uslug

Cytat:
My chyba sie przejedziemy do brata TZa (naszego swiadka) do poludniowej Irl zawiezc mu krawat, koszule i spodnie i odebrac nasze cd do grania na slubie. Ogolnie kogo bysmy o cos nie poprosili, zeby zalatwil w zwiazku z weselem, to jest bardzo szczesliwy, ze chcemy go zaangazowac

Cytat:
My mamy smirnoffa, ja wodki raczej nie pije, ogolnie slyszalam, ze jak zoladkowa jakies 2 ,3 lata temu pojawila sie w sklepach, to byla bardzo dobra, a potem sie zepsula, no ale nie pilam, nie wiem. My chyba zoladkowa mamy na bramy.

Cytat:
Ja uwazam, ze masz szczescie, e TZ jest odwazny i chce taki zalozyc, bo pieknie to bedzie wygladalo. A znalezliscie juz taki kolor krawatu, bo nie doczytalam? My mielismy ogromny problem ze znalezieniem krawatow dla starszych, caly Belfast oblecielismy i nie bylo ciemnozielonych, gladkich, do tego cienkich W koncu po wielu bojach znalezlismy ciemnozielone, gladkie, ale baaaardzo szerokie i dzisiaj zanosze je do krawca do zwezenia. A ja myslalam, ze ze strojami dziewczyn bedzie wiecej latania

Cytat:
A właśnie miałam napisać, że sodówka też taka zorganizowana jak ja, a z moich list się nabija Wredota jedna

Aleś Ty niezdecydowana
Kochana, ja sie nie nabijam, tylko skrycie cie podziwiam i troszke zazdroszcze, bo gdybym byla w pl, to pewnie tez bym ten niezbednik wlasnie zbierala, a przeciez nie bede tego wszystkiego wiezc ze soba, wiec zostaje mi zadanie na ostatni tydzien. Chociaz tak sobie mysle, ze moja mlodsza sis o to poprosze

Cytat:

ooo fajnie! każdy do każdego bedzie pasował
A nie wydaje ci sie, ze moze troche za duzo tego czarnego i zielonego i tak to za bardzo po hamerykansku bedzie wygladalo? Zastanawiam sie wlasnie jakie beda reakcje gosci, tzn:
a)oooo, ale fajnie wszystko pasuje!
b)w glowach im sie poprzewracalo, nie dosc, ze dwie starsze, to jeszcze wszystko do siebie pasuje
c)a dlaczego ta starsza ma czarna sukienke, toc tyle jest kolorow i nie mogli czegos innego wybrac
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:46   #1494
BlackAngel
Adwokat diabła

hej!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:49   #1495
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Ja lubię być przygotowana Przynajmniej nie będę musiała pytać gości "Kto ma pilniczek" jak mi się paznokieć zahaczy (kuzynce TŻta się takie coś przytrafiło) Wczoraj się z TŻtem śmialiśmy, że powiemy DJowi, żeby gościom powiedział, że zestaw ratunkowy jest u Panny Młodej, bo ja sama z większości tych rzeczy nie skorzystam
Przezorna zawsze zabezbieczona.

Cytat:
Będzie,będzie pasował krawat.

Cytat:
A co do tych spodni, to ostatnio widziałam jakieś na wątku o najbrzydszych sukniach i jak napisałaś o swoim śnie, to mi się zaraz z tamtymi spodniami skojarzyło
Omg.

Cytat:
Będę najlepiej przygotowaną PMką w historii ludzkości Zaskoczyć mnie może tylko trzęsienie ziemi, albo inny kataklizm (tfu, tfu)

Cytat:
Chyba trochę małe jak na ciasto
No za małe,bo w jedno pudełko wchodzi pewnie jeden kawałek ciasta.

Cytat:
Dziewczyny mam dziś dentystę - wizyta kontrolna. Trzymajcie kciuki, żeby wszystkie ząbki były zdrowe (pół roku temu miałam wszystkie wyleczone, ale mi się koszmarnie szybko psują )
zaciśnięte.

Cytat:
Niektórym to widać chociażby łopatą do głowy kłaść, to i tak zrobią swoje...
Nic dodać,nic ująć.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
eee? znajomych rodziców? dziwne )
No dziwne,dziwne ale prawdziwe.
To nasz znajoma zdziwiła się,że tż już na wrzesień garniak kupił.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:50   #1496
83mika
Raczkowanie

Cytat:
My mamy smirnoffa, ja wodki raczej nie pije, ogolnie slyszalam, ze jak zoladkowa jakies 2 ,3 lata temu pojawila sie w sklepach, to byla bardzo dobra, a potem sie zepsula, no ale nie pilam, nie wiem. My chyba zoladkowa mamy na bramy.
I masz tutaj rację, bo własnie kilka lat temu była bardzo dobra, nawet nagrody zbierała a teraz zalezy jak sie trafi. Jakiś czas temy TŻ z wujkiem sobie drinkowali i trafili na dobrą, nawet łepki ich nie bolały, więc trzeba by było przed wesele spróbować, i wtedy kupić.Ale ocene zostawie innym bo ze mnie "pijak" marny. Nie powiem, że wygląda tak nawet ok i cena atrakcyjnaTylko nie chciałaby żeby ktos mi później wypomniał, ze kupiłam "byle co"
Stary 2010-04-23, 11:54   #1497
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
A ja właśnie na odrwót,bo słyszałam dobre opinie na temat żołądkowej de lexu.Chcemy ją kupić,ale jeszcze się zastanawiamy.Brat z bratową w zeszły weekend byli na weselu i była wódka Dębowa.A tak się składa,że mój tż ją ostatnio pił i na drugi dzień głowa go bolała. Zaś w zeszłym roku pamiętam,że bratowej siostra miała na swoim weselu polską wódke.
A mój ojciec z bratem na urodzinach taty pili Bolsa i twierdzą,że to dobra wódka.Jak to mój tato stwierdził,nie ma/nie miał po nim kaca.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-04-23 o 11:55
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:57   #1498
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Prosze
Cytat:

Stary 2010-04-23, 11:57   #1499
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja właśnie na odrwót,bo słyszałam dobre opinie na temat żołądkowej de lexu.Chcemy ją kupić,ale jeszcze się zastanawiamy.Brat z bratową w zeszły weekend byli na weselu i była wódka Dębowa.A tak się składa,że mój tż ją ostatnio pił i na drugi dzień głowa go bolała. Zaś w zeszłym roku pamiętam,że bratowej siostra miała na swoim weselu polską wódke.
Jak sie duzo wypije, to nie ma rady, glowa musi bolec
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:00   #1500
BlackAngel
Adwokat diabła

a u mnie wczoraj byla mala impreza

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości