Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 10:30   #3781
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Ja też nie mam siary (26tc)
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:30   #3782
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

hej dziewczyny
mam wiadomościu od Zuziuni
od wczoraj jest w szpitalu, miała mieć założony pessar, bo szyjka się skraca, ale dziś napisała mi znowu

"Hej, mam zwiększona dawkę leków, tylko na siku mogę wstawać właściwie. Od następnego tygodnia leki sterydowe na rozwój płuc małej. Trzymajcie kciuki, bo się martwię."

Trzymajcie kciuki za Zuzię

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:31   #3783
bassienkaw
Zakorzenienie

Marta wiesz co nie ma co się przejmować... ja siary w pierwszej ciąży nie miałam do porodu... dopiero po porodzie mi poleciało z piersi

Jeju, biedna Zuziunia... pozdrów ją od Nas, trzymamy kciuki by wszytsko było dobrze i nie było żadnych większych komplikacji ani problemów

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-04-23 o 10:32
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:31   #3784
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
od wczoraj jest w szpitalu, miała mieć założony pessar, bo szyjka się skraca, ale dziś napisała mi znowu

"Hej, mam zwiększona dawkę leków, tylko na siku mogę wstawać właściwie. Od następnego tygodnia leki sterydowe na rozwój płuc małej. Trzymajcie kciuki, bo się martwię."

trzymamy kciuki!!! Niech szybko wraca do zdrówka no i do nas
Stary 2010-04-23, 10:31   #3785
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny

o kurcze... pozdrow ja od nas i napisz,ze trzymamy kciuki z calej sily!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:34   #3786
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
hej dziewczyny

Trzymam mocno kciuki by bylo wszystko oki Pozdrowionka dla ciebie

Ja nie mam siary, ale takie zolte suche na piersiach
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:36   #3787
zanka205
Zakorzenienie

oczywiście napiszę do niej za chwilkę
wczoraj miała jeszcze dobre nastawienie, tylko nudziło jej sie tam, ale dziś już się martwi
mam nadzieję, że te sterydy to tak w razie czego, że w rezultacie nie będą potrzebne
najważniejsze, że jest pod dobrą opieką
i wybaczcie, że tak sie wcięłam Wam w wątek

pozdrawiam Mamuśki i Wasze brzuszki

Stary 2010-04-23, 10:36   #3788
bassienkaw
Zakorzenienie

OK, ja spadam na spacer z Łucja, bo dzisiaj tak ładnie trzymajcie się dziewczyny i nie spamujcie za wiele! Buziaki

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:41   #3789
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
dziewczyny a jaka radzicie wanienke na 84cm czy na 102 cm
chyba taka mnirjsza wystarczy po co zagracac mnieszkanie

ja wlasnie nie wiem czy zamawiac wanienke z allegro czy poczekac az bedziemy jechac do ikei i zakupic tam taka zwykla jest w slicznym niebieskim kolorze niezawsze chyba taka ma

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość

ja jadę teraz za mieszkaniem, ale sama bo pokłóciłam się PORZĄDNIE z Tżtem. Trzymajcie kciuki
A w ogóle to dzisiaj zaczynam 22 tydzień i chyba mój organizm jest jakiś bardzo inteligentny bo w ciągu 1 dnia brzuchol urósł do 97 A maleństwo też mi się rozbrykało jakby wiedziało że pora się zacząć częściej "udzielać"
Nie wiem czy zdążę się odezwać przed połówkowym czy wejdę dopiero po 14tej i napiszę jak z dzidzią. zatem do potem

aha prośba!
proszę wszystkie o szabat czarownic i wszelakie magie świata żeby była dziewczynka!
tz'tem sie nie przejmuj przejdzie wam i mam nadzieje ze z mieszkankiem sie uda
i zaczynamy szabat za coreczke

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
scoobs witamy
papeteria co do wanienki to jak wolisz... myśmy mieli 100cm, ale wydaje mi sie, ze mniejsza jest lepsza, wchodzi mniej wody, nie trzeba tyle lac... a potem dziecko jak juz siedzi to tez inaczej...
HD przepraszam jesli w jakikolwiek sposob urazilam. Bo mam wrazenie,ze tak to odebralas, ale wcale o cos takiego mi nie chodzi. Ja nie mowie,ze zle jest swirowac... ja po prostu inaczej na to wszystko patrze, bo wiem juz co i jak, wiem co wogole nie bedzie mi potrzebne, a co moge dokupic po porodzie, co niekoniecznie sie przyda, ale moze byc pomocne... wszystko bedzie zalezalo od dziecka. Poza tym jest Łucja, której to potrzeba butków, to cos innego, i wiadomo to wszystko wydatki... duzo mam po Łucji, nie mówię, że chętnie bym poszalala i maleństwu coś pokupowała, ale z tego co mam po małej narazie mi starczy, a potem jak coś będę dokupować na bieżąco jak coś będzie potrzeba... wiadomo też, że najbliżsi też będą chcieli coś pomóc, coś kupić, więc im też trzeba cosik zostawić
U mnie problemem w sumie największym jest kasa... niestety! Bo teraz komunia bratanka, bo obrona pracy magisterskiej mnie czeka i koszt z tym związany, nie mały niestety, i od razu po urodzeniu maleństwa od mojego męża siostra będzie brać ślub, zreszta na który ja raczej z Klarą nie pojadę, pojedzie tylko Damian z Łucją, bo będzie świadkował... wiadomo kasa do koperty i męża jeszcze muszę ubrać, tzn garnitur potrzebuje. Łucji coś tam mi się na pewno uda upolować w ciuchlandzie, albo ubiorę ją w to co ma...
Przepraszam jak kogoś uraziłam. Owszem jestem na innym etapie, inaczej jak ma się już jedno dziecko, czeka na drugie... co z drugiej strony wcale nie świadczy o tym, że to drugie dziecko jest mniej kochane, wyczekiwane i wogóle

A co do zgagi... no to przy Łucji miałam bardzo często po 25 tygodniiu, a dziecku mojemu dopiero teraz włosy się puściły, w grudniu skończyła 2 latka... i długo była łysolek...
w tej ciąży zgagę mam od początku, więc dziecko powinno mieć włosy do pasa już hahaha
kochana ja mysle ze wszystko zalezy od tego czy ktos ma pieniazki czy nie bo moja siostra szalala z zakupami z pierwszym i z drugim dzieckiem wiec chyba duzo maja wzgledy finansowe

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
carmena zuziunia miała iść przedwczoraj do lekarza i dac znac potem bo brzuch ja coś bolał
no wlasnie i sie nie odzywa mam nadzieje ze wszystko u nich ok
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:43   #3790
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, słyszałyście o toksycznych substancjach w wózkach?
Poniżej link:
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...WIAT/305115236

Kurcze, myślałam o Murze 4 ale chyba zdecyduję się na jakiś produkowany w Polsce wózek typu Bolder sd, bo większość tych z oceną niedostateczną jest made in China...
nie chcę Cię przerazić ale wiele polskich firm sprowadza wózki z Chin i tylko je markuje

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:43   #3791
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dzień dobry. Nie ma to jak obudzić się z bólem głowy. Wcale mi się to nie podoba.
Kolandra- fajnie, że więcej napisałaś o sobie.
Scoobs- witaj
Hd- piękna ta pościel, którą dla siebie zostawiłaś. I faktycznie- jakbyś w pokoiku zawiesiła zasłonki, nad łóżeczkiem baldachim i jeszcze ten przybornik to chyba byłoby za dużo wszystkiego. Ja jestem zdania, że nie ma co przesadzać z wystrojem pokoju dla maleństwa czy tam kącika dla niego.
Bassienka- ja rozumiem, że z drugim dzieckiem jest inaczej, bez takiej ekscytacji zakupowej i nie wątpię, że Klara będzie tak samo kochana jak Łucja.

Właśnie zauważyłam, że naokoło pępka mam taką dziwną skórę, nie mam tam takiego czucia jak w innych miejscach brzucha no i ta okolica jest zimna, ciekawe...

No i trzymam kciuki za Zuziunię.

Edytowane przez lazurowa
Czas edycji: 2010-04-23 o 10:45
lazurowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:43   #3792
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
No to fajnie, że udało Ci się zaliczyć. Ja to chyba za duży leniuch jestem i już tu kombinuję czy czasami sobie nie odpuścić zajęć. W sumie w tym semestrze byłam na wszystkich
A w ogóle HD, czemu ja Ciebie nie mam na nk?
nie wiem
puszczę Ci linka na pw

Stary 2010-04-23, 10:44   #3793
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

o f***

zuziunia
.....czułam że to coś znaczy jak się nie odzywa a brzuch ją bolał
no i na wizyte poszła wczesniej o tydzień bodajze z tego powodu....

ja ide 28.04 mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.....

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-23 o 10:48
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:45   #3794
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

jejku kochana trzymamy kciuki a moge ci podac nr tel do siebie zeby nas informowala co jakis czas jak sie czuje ona i malenstwo??
Stary 2010-04-23, 10:46   #3795
papeteria
Zakorzenienie

Jezeli chodzi o skurcze to narazie zauważyłam dwa razy późnym wieczorem brzuch jak kamień.....
Ja ta siare miałam dotad dwa razy....tzn dwa razy na koszulce plamki miałam....(wnet 29tc) ...
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:46   #3796
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

ooooooo pozdrów ją od nas i powiedz, że trzymamy kciuki!!!!!!!!

Stary 2010-04-23, 10:47   #3797
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
jejku kochana trzymamy kciuki a moge ci podac nr tel do siebie zeby nas informowala co jakis czas jak sie czuje ona i malenstwo??
jestem codziennie na wizażu więc mogę Was tu informować, ale jakbyś chciała nie ma problemu

Stary 2010-04-23, 10:48   #3798
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
hej dziewczyny

Biedna. Ucałuj ją od nas
Stary 2010-04-23, 10:49   #3799
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Hd- piękna ta pościel, którą dla siebie zostawiłaś. I faktycznie- jakbyś w pokoiku zawiesiła zasłonki, nad łóżeczkiem baldachim i jeszcze ten przybornik to chyba byłoby za dużo wszystkiego. Ja jestem zdania, że nie ma co przesadzać z wystrojem pokoju dla maleństwa czy tam kącika dla niego.
właśnie mam tego za dużo a raczej wolę mniej niż więcej.
Pewnie zostawiłabym baldachim bo czasem się przydaje ale nad łóżeczkiem mamy półkę i się nie da

Zresztą postaram się zrobić własnoręcznie jakieś ozdoby i nie chcę przesadzić

Stary 2010-04-23, 10:50   #3800
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
taaa, znam to skądś. zatem moja dzidzi będzie łysa jak kolano
ja jadę teraz za mieszkaniem, ale sama bo pokłóciłam się PORZĄDNIE z Tżtem. Trzymajcie kciuki
A w ogóle to dzisiaj zaczynam 22 tydzień i chyba mój organizm jest jakiś bardzo inteligentny bo w ciągu 1 dnia brzuchol urósł do 97 A maleństwo też mi się rozbrykało jakby wiedziało że pora się zacząć częściej "udzielać"
Nie wiem czy zdążę się odezwać przed połówkowym czy wejdę dopiero po 14tej i napiszę jak z dzidzią. zatem do potem

aha prośba!
proszę wszystkie o szabat czarownic i wszelakie magie świata żeby była dziewczynka!
hehe no to moje tez bedzie łyse bo ja odpukać nie wiem co to zgaga

trzymam kciuki za babeczke!!

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Dziękuje.

Olu kupiłam u podanego przez Ciebie sprzedawcy majtki poporodowe, kocyk i ręcznik. Mam nadzieje, że mi wybaczysz, że sie od gapiłam Ale ceny ma na prawdę dobre.
a ja juz tydzien temu zrobilam zakupy u tego sprzedającego
ceny ma super!!

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny jak to jest. jestem w 27 tyg i jeszcze nie poleciala mi siara (z czego sie ciesze) i zastanawiam sie, czy jezeli bede miala cc, to jak przystawie dziecko do piersi, to czy tam wogle cos bedzie? czy biedne dziecko tak sobie tylko pocmokta jak smoczek? czytalam ze po cc pokarm pojawia sie pozniej i tu pyt: czy mozna go pobudzic laktatorem? nie wiem....
a nam polożna wczoraj mowiła, że karmienie i ilosc pokarmu nie ma związku ze sposobem porodu
podobno pokarm zaczyna 'się' produkować dopiero wtedy jak oddzieli się łożysko od macicy - bez względu czy w naturalnym porodzie czy cesarce - bo dopiero po oddzieleniu się łożyska wydzielają sie hormony (zabijcie mnie nie pamietam jakie - a nazwy ich akurat nie zapisałam...)

mi też siara jeszcze nie leci - na szczescie
niektore kobietki sa poprostu nabuzowane hormonami i leci im duuużo wczesniej - ale nie znaczy to, że będa mogły karmić po porodzie i będa miały super dużo pokarmu... mojej przyjaciółce od 6 miesiaca kapało z piersi... wkładki nosiła itp... a miesiąc po urodzeniu synka całkowicie straciła pokarm... to samo ma teraz przy drugim synku... od połowy ciązy praktycznie ciągle siara.. a karmiła go 1,5 miesiąca tylko
[QUOTE=caprica6;18772759]
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
A mi brzuch twardnieje raz na jakis czas na okolo 10 sekund, ale nic mnie przy tym nie boli, gin kazal brac nospe ale czytalam ze to takie cwiczenia macicy przed porodem, nie wiem w koncu jak to jest, czy mam sie tym stresowac czy to raczej normalne
Tez jestem ciekawa jak to jest z karmieniem po CC.
no tak takie skurcze 'przepowiadające' tak to sie chyba nazywa i ponoć jest normalne
mnie znowu nic nie twardnieje ale boli jak na okres i czasem dość mocno :/

Cytat:
Poniżej link:

Kurcze, myślałam o Murze 4 ale chyba zdecyduję się na jakiś produkowany w Polsce wózek typu Bolder sd, bo większość tych z oceną niedostateczną jest made in China...
Mura4 też mi się podoba, ale cena mnie zabija...
duzo moich znajomych miało Mure3 i bardzo, bardzo sobie chwalą
myślę, że z tymi substancjami to troche trzeba oko przmknąć tak samo jak na to BPA w butelkach... wszystko ze zdrowym rozsądkiem mysle

Edytowane przez pilotka f16
Czas edycji: 2010-04-23 o 10:53
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:50   #3801
aniaa22
Zakorzenienie

biedna zuziunia tez trzymam kciuki zeby wszysto wrocilo do normy

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-04-23 o 10:52
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:50   #3802
zanka205
Zakorzenienie

aha i napisałam Zuzi, że wszystkie trzymacie kciuki
jak coś będę wiedziała więcej napiszę
teraz pewnie Zuzia leży... wczoraj miała też posiew robiony przez założeniem pessara, miała czekać na wyniki (bo jak się orientuję, żeby założyć pessar nie może być infekcji żadnej, a jakby Zuzia miała, musieliby wyleczyć infekcję, żeby założyć krążek) no ale teraz trochę się pozmieniało
nie wiem dokładnie co się dzieje, szyjka się skraca, może dojrzewa może się rozwiera... nie wiem
w każdym razie wierzę, że bedzie dobrze

Stary 2010-04-23, 10:53   #3803
karolcia228
Zakorzenienie

A ja mam wizyte dopiero 11.05 mam nadzieje, ze bedzie oki

Stary 2010-04-23, 10:58   #3804
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
jestem codziennie na wizażu więc mogę Was tu informować, ale jakbyś chciała nie ma problemu
no to czekamy codziennie na "swieze" wiadomosci

justynacz ja na 100% kupuje boldera

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

kurcze zmartwilam sie ta zuziunia...
Stary 2010-04-23, 11:00   #3805
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
no to czekamy codziennie na "swieze" wiadomosci

justynacz ja na 100% kupuje boldera

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

kurcze zmartwilam sie ta zuziunia...
A nic nie mow...patrzylam ze ona ma pozniej termin niz ja kurcze....

Ale wierze ze bedzie oki

Ja mam Boldera 4

Stary 2010-04-23, 11:07   #3806
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
Po takich zaproszeniach nie mogę teraz nie pisać do Was.
Siala_Bala - ja jestem w 28 tyg. i termin porodu mam na 18 lipca. Co prawda wg USG na 11 lipca - chyba dzidzia duża, ale jednak to w okolicach połowy miesiąca.

Dziękuję serdecznie za przemiłe przyjęcie mnie tu na wątku.

Więc o mnie to pewnie w kilku częściach napiszę, ale w telegraficznym skrócie to:
Jak większość z Was u mnie będzie dziewczynka!!!!!!!!!!!!! Najprawdopodobniej OLA. Było kilka wersji imienia ale na Oli się tymczasem skończyło. Ja marzyłam o Marcelince, potem króciutko była Lenka, Olga, Jadzia i stanęło na Aleksandrze.
Po drugie jestem z woj. Świętokrzyskiego i wiem, że jedna z Was też jest - chyba nawet niedaleko mnie - z Kielc. - ja mieszkam z 30 km od Kielc.
Nie jestem już młoda bo skończyłam już 30!!!! i jest to moja pierwsza ciążą stąd mój pobyt tu na wątku. Mojego męża poznałam w czerwcu 2008 r i dwa miesiące później była już data ślubu. Ślub był w maju ubiegłego roku - tylko taki termin był pierwszy wolny a pięć m-cy później już okazało się, że nas rozmnożyło.
Mieszkałam sobie sama do momentu poznania męża a potem już we dwójkę i lada dzień we trójkę. A nawet w czwórkę bo teraz właśnie sprzedaliśmy mieszkanie mojego męża i jego mama (TEŚCIOWA) musiała się do nas przeprowadzić, ale my za to przed samymi świętami Wielkanocnymi rozpoczęliśmy budowę naszego domku i w związku z tym mamy kupe spraw do załatwiania. Budowa to sprawa strasznie zajmująca. Stąd moje siedzenie po nocy i czytanie co u Was się dzieje - bo nie mam kiedy podczytywać.
Teraz dojdzie jeszcze wyprawka dla dziecka, wózki, łóżeczka itp.
Nie wiem kiedy to ograniemy. Dobrze, że jestem na zwolnieniu, to mogę wiele spraw załatwić bo mój mąż pracuje od 7 czasem od 6 aż do późna więc nie ma kiedy nawet.

Co dalej o mnie i dzidzi;
jak wiele z Was tutaj ja też jestem niewysoka tylko 164 cm.
Startowałam z wagi 52 - potem wymioty i inne sensacje ciążowe i na dzień ostatniej wizyty 16.04 ważyłam 58 kg. a dzidziunia ważyła prawie 1100 gram. i wszystko było ok.
Mierzyłam się dzisiaj rano i brzuch 93 cm i biodra 92.
Przechodziłam razem Wami - niektórymi ból dupny, a teraz plecy siadają.
Któraś pytała o wózek Mutsy - mnie też się ten marzy - prowadziłam go sobie u znajomego - sprowadza z Holandii używane i czekam aż coś ciekwego przywiezie bo zakochałam się w tym wózku i inne są mniej fajne. Mutsy 4 Rider oczywiście. Te ze skrętną osią są mniej zwrotne.

Ależ się rozpisałam, ale mówiłam że gaduła jestem. Będę się starała nadrobić zległości i chciałabym abyście mnie poznały na tyle na ile ja Was znam.

nie zapisywałam sobie waszych linków na NK i chciałabym od Was zaproszenia. Was jest więcej więc nie dam rady dodać Was wszystkich więc wklejam swój link (będziecie wiedzieć przynajmniej jak wyglądam) i poproszę jeśli to możliwe i która chce i dodanie mnie do znajomych!!!!! Będę się już starała udzielać!

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

no i chyba link na NK się nie wkleił.
Próbuję jeszcze raz
http://nasza-klasa.pl/#profile/1319430.

Będziecie mi musiały pomóc bo ja nie za bardzo jestem tutaj obcykana z wklejaniem zdjęc i innych operacji na wizażu.

Pozdrawiam i Dobranoc kobitki.
witaj

ja tez jestem ze swietokrzyskiego tylko mieszkam teraz w gdansku pisz z nami jak najczesciej wyslalam zaproszenie na nk. moje inicjaly w podpisie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:09   #3807
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
nie wiem
puszczę Ci linka na pw
Wysłałam zaproszenie
Stary 2010-04-23, 11:14   #3808
niezawsze
Zakorzenienie

Mam nadzieje, ze Zuziunia wroci szybko do nas zdrowiutka z dzidzia w brzuszku zdrowym.

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
niezawsze juz 7 sie rozpakowalo z tamtego watku jako ze u nas nie ma zadnych blizniakow, to mniejsze szanse na porody duzo wczesniejsze. No ale roznie to bywa, wiec zobaczymy, jak nam pojdzie
7 o kurcze niezle, ale tam ich jest chyba duzo wiecej niz nas tez no i te blizniaki.
entertete gratluje chlopca!!!!

Cytat:
a my powoli konczymy nasz watek kolejny i co robimy z tytulem??? zmieniamy czy zostaje ten sam??
W sumie to juz prawie maj.., Tytul mamy fajny, ale tez mozna cos zmienic, jak chcecie.

Cytat:
Poniżej link:

Dokladnie jak Hd napisala, wiekszosc polskich wozkow tez jest z Chin, wiec... Ja akurat przejelam sie tym na 5 min i doszlam do wniosku, ze ja chce mure i zadnego innego wozka nie chce i juz. To nie to samo co z BPA bo dziecko uzytkuje wozek jezdzac w nim a nie ssie na okraglo tak jak smoczek.

Cytat:
ja wlasnie nie wiem czy zamawiac wanienke z allegro czy poczekac az bedziemy jechac do ikei i zakupic tam taka zwykla jest w slicznym niebieskim kolorze niezawsze chyba taka ma
No mam ja zobaczymy, ona byla tak tania, ze w razie cego nie skoda bedzie kupic inna, podoba mi sie a wanienka to wanienka, tez myslalam o tych z siedziskami lub fishera prica z nakladkami, ale doszlam do wniosku, ze nie warto.

Zaraz znikam do gina, ale jeszcze spacerek z piesem. Niezly dzis mialam ubaw z niego. Tz poszedl kupic mi dzis rano krople Marimer (nie egzystuje bez nich) a pies myslal, ze on do pracy i hop nie wiem jakim cudem chyba gora(zawsze zastawiamy kanape aby nie mogl wejsc) wlazl na kanape i sobie lezy a tu pan wraca, pies sie speszyl od razu do mnie przybiegl abym go bronila przed panem, cwaniak jeden, mielismy ubaw z niego. Teraz zastanawiamy sie aby umiescic kamere w pokoju duzym i wyjsc z domu a pozniej sprawdzic co tam urwis robil, kiedys go nakrylismy na krzesle przed stolem, jakby czekal na posilek na talerzu

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:15   #3809
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Tez jestem ciekawa jak to jest z karmieniem po CC.

ja mialam cc i sie balam jak to bedzie ale jest normalnie,w 3 dobie mialam nawal pokarmu ze mi sie zapalenie robilo ....

co do wanienki to mi sie wydaje ze mniejsza bo dziecko ok 1,5 roku ma 86 cm a jak ma ponad pol roku to zaczyna siedziec i ja juz na normalna wanne przeszlam...

dziekuje za opinie o brzusiu, wiem ze wielki a nawet na zdjeciu tego zlapac tak nie idzie...ok 120 cm juz chyba bede miala :/ i zaczyna mi byc z nim ciezko przy mojej 16-miesiecznej bombie energetycznej ktorej wszedzie jest pelno
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:21   #3810
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Ja też chcę robić zakupy na allegro tak jak Wy. Tyle rzeczy mi się podoba. Tyle rzeczy można kupić taniej niż w sklepie. Ten sprzedawca co olakola podała ma bardzo fajne rzeczy, które i tak bym kupiła w sklepie. ALE... jak mówię mamie, że trzeba zacząć kupować to, to i tamto, to ona się na mnie dziwnie patrzy i mówi, że mam jeszcze czas. Jednak nie widzi tego, że już mamy prawie maj, na majówkę ma się nam zwalić na głowę brat mamy z żoną, wiem, że nieładnie napisałam "zwalić na głowę" ale dla mnie tak to wygląda, bo nie dość, że mam do dokończenia pracę mgr (bronię się 30.06- to już pewna data), chcę odświeżyć pokój i balkon, chciałabym kupić sobie jakiś mały telewizorek, bo mój się popsuł a jak będę potem z dzidzią spędzać dużo czasu u siebie w pokoju to przynajmniej coś by do mnie gadało. Wiem, że mama ma na koncie pieniądze na wszystko, ale nie umiem powiedzieć wprost żeby dała mi te pieniądze, czy poprosić, bo chciałabym już zacząć kupować te konkretne rzeczy.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości