|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Ja też nie mam siary (26tc)
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
hej dziewczyny
mam wiadomościu od Zuziuni od wczoraj jest w szpitalu, miała mieć założony pessar, bo szyjka się skraca, ale dziś napisała mi znowu "Hej, mam zwiększona dawkę leków, tylko na siku mogę wstawać właściwie. Od następnego tygodnia leki sterydowe na rozwój płuc małej. Trzymajcie kciuki, bo się martwię." Trzymajcie kciuki za Zuzię
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Marta wiesz co nie ma co się przejmować... ja siary w pierwszej ciąży nie miałam do porodu... dopiero po porodzie mi poleciało z piersi
![]() Jeju, biedna Zuziunia... pozdrów ją od Nas, trzymamy kciuki by wszytsko było dobrze i nie było żadnych większych komplikacji ani problemów Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-04-23 o 10:32 |
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrowionka dla ciebie![]() Ja nie mam siary, ale takie zolte suche na piersiach
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście napiszę do niej za chwilkę
wczoraj miała jeszcze dobre nastawienie, tylko nudziło jej sie tam, ale dziś już się martwi mam nadzieję, że te sterydy to tak w razie czego, że w rezultacie nie będą potrzebne najważniejsze, że jest pod dobrą opieką i wybaczcie, że tak sie wcięłam Wam w wątek pozdrawiam Mamuśki i Wasze brzuszki
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
OK, ja spadam na spacer z Łucja, bo dzisiaj tak ładnie
trzymajcie się dziewczyny i nie spamujcie za wiele! Buziaki
|
|
|
|
#3789 | |||
|
Zakorzenienie
|
chyba taka mnirjsza wystarczy po co zagracac mnieszkanie
ja wlasnie nie wiem czy zamawiac wanienke z allegro czy poczekac az bedziemy jechac do ikei i zakupic tam taka zwykla jest w slicznym niebieskim kolorze niezawsze chyba taka ma Cytat:
i zaczynamy szabat za coreczke ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tylko je markuje
|
|
|
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Nie ma to jak obudzić się z bólem głowy. Wcale mi się to nie podoba.
Kolandra- fajnie, że więcej napisałaś o sobie. Scoobs- witaj ![]() Hd- piękna ta pościel, którą dla siebie zostawiłaś. I faktycznie- jakbyś w pokoiku zawiesiła zasłonki, nad łóżeczkiem baldachim i jeszcze ten przybornik to chyba byłoby za dużo wszystkiego. Ja jestem zdania, że nie ma co przesadzać z wystrojem pokoju dla maleństwa czy tam kącika dla niego. Bassienka- ja rozumiem, że z drugim dzieckiem jest inaczej, bez takiej ekscytacji zakupowej i nie wątpię, że Klara będzie tak samo kochana jak Łucja. Właśnie zauważyłam, że naokoło pępka mam taką dziwną skórę, nie mam tam takiego czucia jak w innych miejscach brzucha no i ta okolica jest zimna, ciekawe... No i trzymam kciuki za Zuziunię.
Miłość ma nowe owocowe imię- Jagoda Edytowane przez lazurowa Czas edycji: 2010-04-23 o 10:45 |
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
puszczę Ci linka na pw
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zuziunia .....czułam że to coś znaczy jak się nie odzywa a brzuch ją bolał ![]() no i na wizyte poszła wczesniej o tydzień bodajze z tego powodu.... ja ide 28.04 mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok..... Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-23 o 10:48 |
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Jezeli chodzi o skurcze to narazie zauważyłam dwa razy późnym wieczorem brzuch jak kamień.....
Ja ta siare miałam dotad dwa razy....tzn dwa razy na koszulce plamki miałam....(wnet 29tc) ... |
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrów ją od nas i powiedz, że trzymamy kciuki!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
jestem codziennie na wizażu więc mogę Was tu informować, ale jakbyś chciała nie ma problemu
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a raczej wolę mniej niż więcej. Pewnie zostawiłabym baldachim bo czasem się przydaje ale nad łóżeczkiem mamy półkę i się nie da Zresztą postaram się zrobić własnoręcznie jakieś ozdoby i nie chcę przesadzić
|
|
|
|
|
#3800 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za babeczke!! ![]() Cytat:
![]() ceny ma super!! Cytat:
![]() podobno pokarm zaczyna 'się' produkować dopiero wtedy jak oddzieli się łożysko od macicy - bez względu czy w naturalnym porodzie czy cesarce - bo dopiero po oddzieleniu się łożyska wydzielają sie hormony (zabijcie mnie nie pamietam jakie - a nazwy ich akurat nie zapisałam...) mi też siara jeszcze nie leci - na szczescie ![]() niektore kobietki sa poprostu nabuzowane hormonami i leci im duuużo wczesniej - ale nie znaczy to, że będa mogły karmić po porodzie i będa miały super dużo pokarmu... mojej przyjaciółce od 6 miesiaca kapało z piersi... wkładki nosiła itp... a miesiąc po urodzeniu synka całkowicie straciła pokarm... to samo ma teraz przy drugim synku... od połowy ciązy praktycznie ciągle siara.. a karmiła go 1,5 miesiąca tylko ![]() [QUOTE=caprica6;18772759] Cytat:
mnie znowu nic nie twardnieje ale boli jak na okres i czasem dość mocno :/ Cytat:
![]() duzo moich znajomych miało Mure3 i bardzo, bardzo sobie chwalą myślę, że z tymi substancjami to troche trzeba oko przmknąć tak samo jak na to BPA w butelkach... wszystko ze zdrowym rozsądkiem mysle
Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-04-23 o 10:53 |
|||||
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
biedna zuziunia tez trzymam kciuki zeby wszysto wrocilo do normy
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-04-23 o 10:52 |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
aha i napisałam Zuzi, że wszystkie trzymacie kciuki
jak coś będę wiedziała więcej napiszę teraz pewnie Zuzia leży... wczoraj miała też posiew robiony przez założeniem pessara, miała czekać na wyniki (bo jak się orientuję, żeby założyć pessar nie może być infekcji żadnej, a jakby Zuzia miała, musieliby wyleczyć infekcję, żeby założyć krążek) no ale teraz trochę się pozmieniało nie wiem dokładnie co się dzieje, szyjka się skraca, może dojrzewa może się rozwiera... nie wiem w każdym razie wierzę, że bedzie dobrze
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam wizyte dopiero 11.05
mam nadzieje, ze bedzie oki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
justynacz ja na 100% kupuje boldera ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- kurcze zmartwilam sie ta zuziunia...
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze....Ale wierze ze bedzie oki ![]() Ja mam Boldera 4
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez jestem ze swietokrzyskiego tylko mieszkam teraz w gdansku pisz z nami jak najczesciej wyslalam zaproszenie na nk. moje inicjaly w podpisie
|
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3808 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, ze Zuziunia wroci szybko do nas zdrowiutka z dzidzia w brzuszku zdrowym.
Cytat:
entertete gratluje chlopca!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaraz znikam do gina, ale jeszcze spacerek z piesem. Niezly dzis mialam ubaw z niego. Tz poszedl kupic mi dzis rano krople Marimer (nie egzystuje bez nich) a pies myslal, ze on do pracy i hop nie wiem jakim cudem chyba gora(zawsze zastawiamy kanape aby nie mogl wejsc) wlazl na kanape i sobie lezy a tu pan wraca, pies sie speszyl od razu do mnie przybiegl abym go bronila przed panem, cwaniak jeden, mielismy ubaw z niego. Teraz zastanawiamy sie aby umiescic kamere w pokoju duzym i wyjsc z domu a pozniej sprawdzic co tam urwis robil, kiedys go nakrylismy na krzesle przed stolem, jakby czekal na posilek na talerzu
|
||||
|
|
|
#3809 |
|
Zadomowienie
|
ja mialam cc i sie balam jak to bedzie ale jest normalnie,w 3 dobie mialam nawal pokarmu ze mi sie zapalenie robilo .... co do wanienki to mi sie wydaje ze mniejsza bo dziecko ok 1,5 roku ma 86 cm a jak ma ponad pol roku to zaczyna siedziec i ja juz na normalna wanne przeszlam... dziekuje za opinie o brzusiu, wiem ze wielki a nawet na zdjeciu tego zlapac tak nie idzie...ok 120 cm juz chyba bede miala :/ i zaczyna mi byc z nim ciezko przy mojej 16-miesiecznej bombie energetycznej ktorej wszedzie jest pelno
|
|
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też chcę robić zakupy na allegro tak jak Wy. Tyle rzeczy mi się podoba. Tyle rzeczy można kupić taniej niż w sklepie. Ten sprzedawca co olakola podała ma bardzo fajne rzeczy, które i tak bym kupiła w sklepie. ALE... jak mówię mamie, że trzeba zacząć kupować to, to i tamto, to ona się na mnie dziwnie patrzy i mówi, że mam jeszcze czas. Jednak nie widzi tego, że już mamy prawie maj, na majówkę ma się nam zwalić na głowę brat mamy z żoną, wiem, że nieładnie napisałam "zwalić na głowę" ale dla mnie tak to wygląda, bo nie dość, że mam do dokończenia pracę mgr (bronię się 30.06- to już pewna data), chcę odświeżyć pokój i balkon, chciałabym kupić sobie jakiś mały telewizorek, bo mój się popsuł a jak będę potem z dzidzią spędzać dużo czasu u siebie w pokoju to przynajmniej coś by do mnie gadało. Wiem, że mama ma na koncie pieniądze na wszystko, ale nie umiem powiedzieć wprost żeby dała mi te pieniądze, czy poprosić, bo chciałabym już zacząć kupować te konkretne rzeczy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

i tylko je markuje