|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
ale jakos damy rade... ja sie ciesze, ze mam siostre ktora niedawno skonczyla karmic swojego synka, więc mam nadzieje będzie mi sluzyc rada w razie czego.. ![]() Cytat:
![]() nie martw sie o córeczkę.. to tzw. krysys 2latka hehe ![]() jestem z tym na etapie u siostry ale ponoć to mija... oby szybko!! ![]() Cytat:
no chyba że ktoraś wymyśli lepszy :PCytat:
ale bedziemy walczyć
|
||||
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
ale nam się grono powiększa
|
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
lece pocwiczyc, wroce na kawke
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jaka radzicie wanienke na 84cm czy na 102 cm
|
|
|
|
#3756 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Ale z Was ranne ptaszki . Piszecie już od 5 Kasiu, a gdzie chodzisz na fitness? Roztrzepaniec, super figurka. Bedziesz miec mniej roboty po porodzie ze zrzucaniem
|
|
|
|
#3757 | ||
|
Raczkowanie
|
kolandra witaj Aniu
zatem zostałaś przyjęta do naszego zwariowanego grona ![]() Cytat:
Cytat:
oj ale będzie szeroko chodzić ![]() muminek jaki brzucholeeeek ! w życiu bym nie powiedziała że to 24tc!Siala zaje.isty podpis roztrzepaniec989 ja nie wiem gdzie Ci się te maleństwo tam mieści chudzinko ![]() entertete gratuluje chłopaczyny! scoobs witaj również zatem teraz już nie masz wyboru i musisz udzielac się częściej ja jadę teraz za mieszkaniem, ale sama bo pokłóciłam się PORZĄDNIE z Tżtem. Trzymajcie kciuki ![]() A w ogóle to dzisiaj zaczynam 22 tydzień i chyba mój organizm jest jakiś bardzo inteligentny bo w ciągu 1 dnia brzuchol urósł do 97 A maleństwo też mi się rozbrykało jakby wiedziało że pora się zacząć częściej "udzielać" ![]() Nie wiem czy zdążę się odezwać przed połówkowym czy wejdę dopiero po 14tej i napiszę jak z dzidzią. zatem do potem aha prośba! proszę wszystkie o szabat czarownic i wszelakie magie świata żeby była dziewczynka!
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-04-23 o 09:49 |
||
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
scoobs witamy
![]() papeteria co do wanienki to jak wolisz... myśmy mieli 100cm, ale wydaje mi sie, ze mniejsza jest lepsza, wchodzi mniej wody, nie trzeba tyle lac... a potem dziecko jak juz siedzi to tez inaczej... HD przepraszam jesli w jakikolwiek sposob urazilam. Bo mam wrazenie,ze tak to odebralas, ale wcale o cos takiego mi nie chodzi. Ja nie mowie,ze zle jest swirowac... ja po prostu inaczej na to wszystko patrze, bo wiem juz co i jak, wiem co wogole nie bedzie mi potrzebne, a co moge dokupic po porodzie, co niekoniecznie sie przyda, ale moze byc pomocne... wszystko bedzie zalezalo od dziecka. Poza tym jest Łucja, której to potrzeba butków, to cos innego, i wiadomo to wszystko wydatki... duzo mam po Łucji, nie mówię, że chętnie bym poszalala i maleństwu coś pokupowała, ale z tego co mam po małej narazie mi starczy, a potem jak coś będę dokupować na bieżąco jak coś będzie potrzeba... wiadomo też, że najbliżsi też będą chcieli coś pomóc, coś kupić, więc im też trzeba cosik zostawić U mnie problemem w sumie największym jest kasa... niestety! Bo teraz komunia bratanka, bo obrona pracy magisterskiej mnie czeka i koszt z tym związany, nie mały niestety, i od razu po urodzeniu maleństwa od mojego męża siostra będzie brać ślub, zreszta na który ja raczej z Klarą nie pojadę, pojedzie tylko Damian z Łucją, bo będzie świadkował... wiadomo kasa do koperty i męża jeszcze muszę ubrać, tzn garnitur potrzebuje. Łucji coś tam mi się na pewno uda upolować w ciuchlandzie, albo ubiorę ją w to co ma... Przepraszam jak kogoś uraziłam. Owszem jestem na innym etapie, inaczej jak ma się już jedno dziecko, czeka na drugie... co z drugiej strony wcale nie świadczy o tym, że to drugie dziecko jest mniej kochane, wyczekiwane i wogóle ![]() A co do zgagi... no to przy Łucji miałam bardzo często po 25 tygodniiu, a dziecku mojemu dopiero teraz włosy się puściły, w grudniu skończyła 2 latka... i długo była łysolek... w tej ciąży zgagę mam od początku, więc dziecko powinno mieć włosy do pasa już hahaha
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-04-23 o 09:49 |
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
carmena zuziunia miała iść przedwczoraj do lekarza i dac znac potem bo brzuch ja coś bolał
|
|
|
|
#3760 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dzis obudzilam sie w nocy glodna! Cytat:
Cytat:
To sie dosyc czesto zdaza. Nie mozna nosic obcasow ani nic dzwigac bo wtedy jest gorzej. Lepiej powiedz lekarzowi, na pewno dla niego to nic nowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi tez sie podoba ale fajnie bybylo jakby ktos wymyslil nowy
|
|||||
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
basienka no i dzięki tobie chyba kupie te mniejsza wanienkę
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje.
Olu kupiłam u podanego przez Ciebie sprzedawcy majtki poporodowe, kocyk i ręcznik. Mam nadzieje, że mi wybaczysz, że sie od gapiłam Ale ceny ma na prawdę dobre.
Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-04-23 o 09:53 |
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie Nawet gdy wszyscy dokoła mówią "nie kupuj dużo ubranek bo maluch szybko rośnie" to sporo z nas nie może się oprzeć kolejnym śpioszkom
|
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem, że już sa mamusie Styczniowo-lutowe 2011 ![]() Ja tez juz chcem powoli sie przygotowac, bo czuję, wcześniej się rozpakuje...a tak naprawdę to zostało z 8 tyg. do takiego już czasu
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=pilotka f16;18771211]jestem ZA!!! świetny pomysł!!
aż to musiałam podkreślić hihiCytat:
Cytat:
dziewczyny jak to jest. jestem w 27 tyg i jeszcze nie poleciala mi siara (z czego sie ciesze) i zastanawiam sie, czy jezeli bede miala cc, to jak przystawie dziecko do piersi, to czy tam wogle cos bedzie? czy biedne dziecko tak sobie tylko pocmokta jak smoczek? czytalam ze po cc pokarm pojawia sie pozniej i tu pyt: czy mozna go pobudzic laktatorem? nie wiem.... |
||
|
|
|
#3766 |
|
Rozeznanie
|
Hd, byłabyś taka kochana i wysłałabyś mi listę wyprawkową na maila? Z góry dzięki
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
proszęwyślij na pw adres mailowy
|
|
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=agravka;18772649]
Cytat:
![]() Tez jestem ciekawa jak to jest z karmieniem po CC. |
|
|
|
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=caprica6;18772759]
Cytat:
|
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wogóle jestem ciekawa wszystkiego...a co do CC mysle ze dowiem sie na nastepnej wizycie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3771 |
|
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem lepiej zapobiegac niz leczyc
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane,
mam też "do oddania": baldachim, zestaw zasłon,przybornik AMY. Załącznik 3053938 Wszystko nowe, nieużywane z mojego zestawu. Niestety mi się nie przydadzą Zrobiłam zdjęcia: baldachim Załącznik 3053944Załącznik 3053945 zestaw zasłon nie wyjmowałam z opakowania bo są widoczne na zdjęciu całego zestawu Załącznik 3053946 przybornik (cztery kieszonki na dole i jedna duża na górze) Załącznik 3053948Załącznik 3053949 |
|
|
|
#3773 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=agravka;18772807]
Cytat:
|
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Ja dziś mam humor do dupy, nie dość, że wczoraj taki przybity dzień, to jeszcze dzis wchodzę na strone uczelni, a tam info, że dzis na 17 seminarium ![]() [QUOTE=agravka;18772807] Cytat:
scoobs witaj ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Moja ma na pewno ponad 100
|
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaliczyłam wszystkie ćwiczenia i wykłady wcześniej. Jakośsię udało Zostały mi 1 ćwiczenia no i seminarium. Właśnie, jutro czeka mnie seminarium Współczuję tych zajęć w weekend... tyle godzin
|
|
|
|
|
#3776 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje za przywitanie, na pewno bede sie teraz wiecej udzielac. Wiecie, pomimo, ze mam juz coreczke i to tak nie dawno ja rodzilam, to wydaje mi sie, ze wszystko zapommialam, jak to jest z takimi malutkimi dzieciaczkami, karmieniem, nieprzespanymi nocami.
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie, tak to jest w pierwszej ciąży...
Papeteria, co do mniejszej wanienki, to wiesz co powiem Ci, że ja i tak starałam się mniej wody lać, bo jak dla mnie to była strata po prostu... za duża wanienka jak dla maleńkiegod ziecka, a i dla starszego, wystarczyłaby mniejsza, bo tak jak mówię, potem dziecko siedzi i wogóle... jak dla mnie bardziej praktyczna
|
|
|
|
#3778 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, słyszałyście o toksycznych substancjach w wózkach?
Poniżej link: http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...WIAT/305115236 Kurcze, myślałam o Murze 4 ale chyba zdecyduję się na jakiś produkowany w Polsce wózek typu Bolder sd, bo większość tych z oceną niedostateczną jest made in China... |
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle HD, czemu ja Ciebie nie mam na nk?
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=agravka;18772649]
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

. przy drugiej myslalam ze tak bedzie a tu niespodzianka - karmienie trwalo max 10 min i koniec, martwilam sie wlasnie ze nawet nie zdazyla zjesc tego tresciwego pokarmu ale przybierala wlasciwie i wszystko bylo ok
ale bedziemy walczyć 

chudzinko 

wszystkiego.. nawet chleba! Duuuuuuuuze ilosci... Sloooodycze mmm, chleb z dzemem, z maslem orzechowym ehhhhhhh masakra. I to wcale nie male ilosci, tylko co chwile i duuuzo..