|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
a mi w nocy dziś cyca przeciekła
![]() ![]() Cytat:
![]() tak po Mamusi, bardzo ładne ![]() nie cierpię tapetować, choć u nas tylko 2,5 paska tapetowaliśmy ale i tak były z tym największe przeboje ![]() podziwiam za rower,ja się musze w końcu do TZa uśmiechnąć, żeby z powrotem oddał mi mój rower, albo kupił nowy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zeberko ja podaje słoiczki już jakis miesiąc, ale powiem szczerze że Lena je nieregularnie. Raz wciągnie cały słoiczek na raz, drugiego dnia ten sam trzeba wmuszać i zje zaledwie 1/3? Do tego jest tak upaćkana, że szkoda gadać. Właśnie was podczytywałam, żeby zobaczyć jak sobie radzicie z plamami po marchwece, ale widzę, że wszyscy narzekają ![]() Brombi Filuś to naprawdę niezły amant ![]() Flowers ale mały super siedzi! Jestem pod wrażeniem ![]() A my dzis spedzamy dzionek na wielkim pakowniu bo jutro nach Gdańsk fahren!!!!! Trzymajcie kochane kciuki za pogodę! Wstawiam jeszcze fotkę ze chrzcin mojej kluseczki!
![]() |
#2283 |
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() dzieciaczki cudowne ![]() dzis juz widze ze ladna pogoda bedzi i wyruszamy na spacerek bo wczoraj to taki wiatrzysko i deszcz ze nie wychodzilismy nawet z domu, tylko okno otworzylam i mala pospala w wozku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zadomowienie
|
ale słodko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brombri sama chętnie bym sie wtuliła w takiego pieska ![]() ![]() Jeśli chodzi o projekt to z zewnątrz nie jest to mój wymarzony domek poniewaz budujemy sie w centrum miasta to mamy sztywno narzucone wymogi- i jest to domu w stylu kamieniczki- ale w środku jest tak jak chciałam- albo raczej bedzie...Jak uda mi sie podłaczyc skaner do rzuce projekt do klubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Madzia nakarmina i śpi więc biorę się za nadrabinie ![]() bo na razie tylko zdjęcia obejrzłam na dobry początek dnia - i od razu humor mi sie poprawił od tych śliczności ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
Hej ;*
Laseczki prosze o kliczek taki malutki ![]() ![]() http://www.vizir.pl/Klub-Vizir/Wiose...ostcard_id,227 |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pogoda ma być ładna! wypocznijcie sobie i bawcie się dobrze. ależ zazdraszczam ![]() ślicznotka ![]() DiTu-klikłam ![]() ![]() Kropka-ale superowe zdjęcie na FB z tym rowerem ![]() ![]() ![]() edit: tam jest więcej zdjęć ![]() ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-04-23 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
![]() kliknelam Ditu i Domi Ditu jak tam stoisz w rankingu ktore macie miejsce? Unas dzis ładnie wiec szykujemy sie na spacer
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-04-23 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Wtajemniczenie
|
Ditu i Domi kliknięte.
Kurcze dziewczyny ale z was konkursowiczki! Ja chyba tez sie na coś skuszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Zadomowienie
|
klikniete
![]() jak Wy wyszukujecie te konkursy? ![]()
#2291 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Kolanosia i Brombi zjęcia super ![]() Domi i Ditu kliknięte ![]() A i jeszcze raz napiszę dziewczynom które mają problemy z wzmożonym napięciem i asymetriom. Mojej znajomej syn miał bardzo duże problemy, jak z nim wracali ze szpitala to on im się w rożku sam obracał na bok tak go ciągłą na jedną stronę. Ćwiczyli z nim przez cały rok i teraz jest normalnym chłopcem i nikt by się nie zorientował że coś było nie tak. ALe podstawa to systematyczne ćwiczenia. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie ja tylko na chwilke nawet was nie nadrabiam bardzo, moze Kamilka gdzie za chwilke zasnie to was podczytam. Wczoraj cale popoludnie spedzilam na budowie i dzis tak samo czekam tylko jak mama wroci z pracy zeby sie niunia zajela i kolo 16 zmykam na budowe
![]() Domi jak ci idzie a6w ?? ja dzis mam 5 dzien ale powiem ci ze wczoraj juz mi ciezko bylo ciekawe do ilu dni dotrwam... I oczywiscie kliknelam Ola Ty chyba tez robilas a6w to do ilu dni dalas rade ![]() DiTu na Ciebie tez kliknelam
#2293 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() pietrusia wlasnie dzis mam 4ty dzien i juz sie boje, bo sa 3 serie ![]() ja posprzatalam troszke, jutro tez mnie czeka sprzatanie, bo przyjezdza przyjciolka, wiec do jutra by sie nabrudzilo ![]() ![]() a u nas piekna pogoda, Tz wyszedl wczesniej z pracy wiec idziemy na spacer i zakupy nidlugo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ja się tak włacze do tej rozmowy bo mamy ten sam asymetryczny problem od urodzenia i jeszcze wzmożone napięcie było. Najpierw mieliśmy ćwiczyć Vojtę, ale to była kompletna porażka- Mi darła się ja ryczałam razem z nią a pot spływał mi po plecach z nerwów. Kompletny niewypał. Wcoraj byłamw ośrodku gdzie ćwiczy się metodą Bobath i była zupełnie inaczej, dziecko uśmiechnięte, terapeutka aktywna, gotowa do zabawy, sama pokazywała mi ćwiczenia na swoim ciele i o jakie efekty chodzi. jestem zadowolona bo łatwiej idze wdrażanie tych ćwiczeń, już rano zaczęłam się z nia gimnastykować. Minusem jest to,że to prywatna rehabilitcja i koszt jest 80 zł za 45 minut... to mnie troche przeraża, bo nie wiem czy nas stac tak 2 razy w tygodniu płacić przez dłuższy okres Cytat:
Systematyczność to faktycznie podstawa, ale łatwiej wprowadzić tą regularność jak się maluch nie drze. ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Kolanosiu ślicznie Twoja mała wyglądała na chrzcinach ![]() dodam tylko, że wczoraj cały dzień spędziłam na asp walćząc z własną niemocą, a potem wracałąm 2h autobusem do domu, bo wrocław to najgrosze miejsce do podrożowania blehhh ![]() dziś mam powtórke- dziecko z teściową, do której i tak mowie "Pani Zosiu", ale za to zupe nam ugotowała ![]() pozdrawiam wszystkie mamki, maluszki piękniuszki i do potem jeśli wykrzesamz siebie siły ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 |
Raczkowanie
|
u nas wygłądało to tak, że od małego (6 tydzien) mała nam za mocno głowę podnosiła w leżeniu na brzuchu, potem miałą jakby zaciśnięte barki, głowke w nich chowała, szyi nie pokazywała, tylko broda do klatki piersiowej przycięgnięta, zaciśnięte piąstki często, dość długo kciuk był w pięstce schowany.
teraz jest rak, że spina te barki nadal, i podnosi się leżąc na plechach o jakies 30 stopni - napina barki głowę i unosi sie, a to ponoć źle dla dziecka i kregosłupa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Raczkowanie
|
Hej wam
![]() kurcze no, cytowanie mi się skasowało... wrrr Brombi, cudny Filipek, oczka jak gwiazdy i ta łapka w paszczy Brutusa ![]() Małe w koncu usnęło, pewnie dłużej niż godzinę nie pośpi a to i tak będzie sukces, ale już był taki marudny... Mam problem - z ciemieniuchą już walczę ze dwa tygodnie i olejuszka nie pomaga nic a nic. Nie dość że łuska to jeszcze czerwona skóra na glówce się zrobiła ![]() ![]()
#2298 |
Wtajemniczenie
|
Bella a moze sprobuj oliwką - tak godzinę przed myciem nasmaruj główke i potem umyj i wyczesz
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
No to przelacialam was tak "pi razy drzwi" a wiec:
Flower filmy sa cudne, tak sie posko kolysze przy siedzeniu ![]() xpresja ja malej po szczepieniu zawsze smaruje altacetem przez dwa dni tak mi lekarka mowila zeby smarowac. A ta baba z osrodka to jakas normalnie niedorobiona ![]() gucia to milej podróżny do Polski życzę ![]() kolanosia ta fotka z misiem poprostu ![]() ![]() ![]()
#2301 | ||
Zadomowienie
|
tak Pietrusiu, robiłam, ale wytrzymałam do 20 dnia tylko, bo pózniej Blanka wylądowała w szpitalu, a tam to ciezko z cwiczeniami :P I doszłam do wniosku, że a6w to nie jest zbyt dla kobiet po ciąży... tzn zalezy jaki się miało brzuszek przed ciążą, ja miałam umieśniony i te miesnie mi nie zanikły przeciez a moim jedynym problemem byla ciut "za duża" skóra, a to wyrabia najlepiej czas i hula hop. Więc ja na razie brzuszków nie robie, moze przed wakacjami troszke poćwicze
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aaa własnie, brombi ten Twój Filuś to niezły casanowa będzie, musisz uwazac, z tym uwodzicielskim spojrzeniem, jak trafnie zauwazyła Gucia, to na pewno złamie mnóstwo serc ![]() Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-04-23 o 12:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
Łał do 20 dnia
![]() ![]() ![]() ![]()
#2303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja Grzesiowi smarowałam olejuszką np. 3-4 dni i robiłam przerwę 2-3 dni i znowu co do czerwonego to moze od szczotki jak wyczesujesz, moze zmien na delikatniejsza Ola ja juz pytałam ale albo olałas albo nie doczytałaś ![]() a pytałąm jak Blancik z oskrzelkami po tym zapaleniu - kupiliście nebulizator czy jednak nie mieliście potrzeby - choc chyba u Was to był epizod a nie tak jak u nas ze mały ma alergiczne - no my juz jesteśmy po trzech zapaleniach oskrzeli
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-04-23 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Ela w Naleczowie jest ten rower
![]() Kupilam dzis Tomali fartuszek ten co wczoraj wklejalam wlasnie z kubusiem puchatkiem i dzis mi juz nie zabrudzi ubranek ani pieluch tetrowych obiadkiem ![]() ![]() co to ja jeszcze mialam.. a kupilismy juz bilety na pociag do gdyni i za 2 tyg bedziemy juz nad morzem ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-04-23 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dziękuje wszystkim za słowa otuchy ![]() ![]() My w domku na przepustce ,za dobre sprawowanie Domi ![]() Co do przezwisk do Dominika ma pierdzioszek dużo pierdzi ![]() ![]()
#2306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mieliśmy kupić, nawet załatwiłam sobie Pulmicord za 1gr, ale w końcu nie kupiśmy... mamy taki sklep blisko, wiec w razie czego szybko możemy dokupić. Jak na razie używamy dużo nawilżacza powietrza z olejkami i jest ok. Blanka miała 2 epizody, z czego jeden wrodzony, a drugi na nasze życzenie skoro ją zimą wszędzie ze sobą zabieraliśmy... Kropeczko, ale macie fajnie z tym morzem ![]() ![]() Jedziecie laseczki na majówke gdzieś? Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-04-23 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
ejj kurde wczoraj mi się już nie udało do Was zajrzeć a dzis już czwarty raz pisze a raczej próbuje posta naskrobać i nie pamiętam co miałam pisać...
![]() dla Fruzi (która dawno nie pisała a o której myslałam, że pisze Xpresja ![]() ![]() dla Xpresji Lenki Jagódki ![]() dla Moniam Dominika ![]() dla Domi Polinki ![]() dla Asicy Dominiki ![]() oraz dla Grzesia ![]() ![]() no i dla dzisiejszego Michasia od NadiM ![]() ![]() <><><> Kachula Ty pisałaś o różnicach w cenie mleka w aptece, ja kupiłam herbatkę Hipp w aptece za 16,45 a w Tesco za 11,20 ![]() <><><> co do nazewnictwa naszych pociech to u nas króluje Żabulka ale jest jeszcze Sasanka - Kokosanka ![]() no i nie wiem co jeszcze miałam napisać... musze się do postów wrócić ![]() <><><> a DiTu ja klikam oczywiście na Twój wierszyk every day ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Rozeznanie
|
Witam!
U mnie jakoś ostatnio weny brak, więc tylko Was podczytuję z ukrycia ![]() STO LAT dla wszystkich malutkich solenizantów! ![]() ![]() U nas jakoś leci. Dzisiaj się wystraszyłam, bo Kuba mi zaczął trochę kichać i kaszleć, a dopiero co 2 tygodnie temu wyleczyliśmy zapalenie oskrzeli ![]() Poza tym też mi się jakoś tak wierci i pręży przez sen, głowę wyciąga bardzo do tyłu, tak jak kiedyś Kamyk wstawiła zdjęcie swojej małej. No i nie wiem czy to problemy z napięciem czy po prostu próbuje się na boku położyć ![]() No i jeszcze zaczął się budzić o 4-5 gotowy do zabawy ![]() ![]() Dałam mu już marchewkę i jabłko i dzisiaj dostanie jeszcze pierwszy raz kaszkę bananową na wieczór. A jak mu się kupy zmieniły po marchewce! Masakra ![]() Co jeszcze? Rozliczyłam w końcu Pita ![]() ![]() Nie jestem sobie nawet w stanie wyobrazić ile biedna musiała wycierpieć ![]() No to tak w skrócie, jak się człowiek długo nie odzywa to potem się nazbiera tego trochę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie słodkie dwa misie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Zadomowienie
|
oj namieszałam z tą FRUZIĄ !
ale to w złości pisane było, i z naszą wizażową fruzią nic wspólnego nie miało, małej jednak zrobiłam kompresik z altacetu poza tym jest bardzo wesoła i piszczy w niebogłosy ![]() byłyśmy na spacerku, wróciłyśmy na marchewkę i idziemy dalej wieczorkiem was przelece... zerknęłam tylko na fotki i filmiki - dzieciaki CUDAKI ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.