|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
Czas leczy rany... Fajnie Kasiu, że masz już urlop. Odpoczniesz sobie Cytat:
![]() Ah, te hormonki... |
||
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie już lepiej, ale pewnie i tak pobeczę jeszcze dzisiaj![]() Ja nigdzie nie chodzę więc sie maluje tylko na wizyty u lekarza i jutro na badania a mężuś jeździ na zakupki, właśnie pojechał mi kupić tą glukozę do jutrzejszego badania bleeeeeeeeeeeeeeKasiu nareszcie odpoczniesz!!!!!!!! Uważaj kochana na siebie
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-04-23 o 12:30 |
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale we wtorek koniec ukrywania sie i leżenia Może na legalu wychodzić ![]() Ja brwi sama nie umiem regulować Boli mnie jak cholera, wyrwe 2 włoski i koniec. a tak jak usiąde na fotelu to obcej babie nie ucieknę z fotela A ona 5 minut i po wszystkim
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę tu od rana i beczę tylko...
czas się wziąć do roboty, bo w domu bałagan, zero obiadu... a jeszcze do sklepu muszę iść. Znikam na razie. |
|
|
|
#3395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobre ja tam nie lubię kosmetyczek oczywiście nie chce nikogo urazić!!!!!!!!!!a sama po kursach jestem jestem beznadziejnym przypadkiem który wszystko sam robi i nie dopuszcza do siebie nikogo, bo ufam tylko sobie heheheh straszna wredota ze mnie, może dlatego, ze co trafiłam na jakas kosmetyczkę, jak chodziłam to była fatalna, więc sama kursy porobiłam i juz![]() papa Weronisiu tylko sie nie przemęcz!
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-04-23 o 12:38 |
||
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Farbuje, obcinam i układam sama.. No a kosmetyczkę trzeba znaleźć dobrą..
|
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to artystka jesteś, ja bym chciała umieć sama się obciac, jedynie golę mężusia regularnie maszynką i jak kiedys byl u fryzjerki i to mojej, to mi rece opadly jak zobaczylam jak niedokladnie go ogolila, ja to chyba jestem zboczoną perfekcjonistką na szczescie moje wlosy robi idealnie, tyle,ze teraz sie zastanawiam nad jednym kolorem, bez pasemek, bo mnie juz trafia jak po 4 tyg mam odrosty wielkie, a tak bym zafarbowala i to mniejszym kosztem i spokój, nie wiem tylko jaki odcien blond wybrac i czy mi teraz zlapie jak nalezy, kumpela mi robi zawsze rozjasniaczem pasemka, moze najpierw pojde do niej niech farbnie i od niej bede farby brała.
|
|
#3398 |
|
Wtajemniczenie
|
a wy co? rozisaly się ze hej...!
|
|
|
|
#3399 |
|
Rozeznanie
|
A ja tak jeszcze na chwilkę wskoczyłam...
no a ja myślałam, że ze mną jest coś nie tak, że płacz na czubku nosa.. wczoraj miałam płaczliwy dzień.... oj wszystko mnie rozczulało, o wszystko płakałam.... Ogólnie to mnie straszne wzdęcia i zaparcia dopadły... wczoraj wieczorem i dzisiejsza noc to koszmar....nawet moje czopki nie pomogły.... płakałam z bólu a Tż to do pracy niewyspany szedł... biedak... a brzusio tak bolało, taki był twardy, że się przeraziłam...zaczęło mnie coś kuć w podbrzuszu.. no szok... dzisiaj poszłam na wc, trochę ulżyło, ale nadal czuję się taka wzdęta...
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
słyszałyście coś o tym że nie można jeść ananasów w ciąży ??
bo ja sobie właśnie kupiłam i tak czytam o tym ananasie a tu pisza na jakimś forum że ananas powoduje poronienie ;/ wierzyć mi sie w to nie chce ;/ co o tym myślicie |
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jadłam raz ananasa z puszki. Ale nic się dzidzi nie stało ![]() Nigdy o tym nie słyszałam |
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
ja też o tym nie słyszałam, ponoć nie wolno pić soków z ananasów i nie wolno jeść swiezych ananasów, ja zjadłam własnie dwa plasteki takie duze , nie wiem czy to prawda czy jakaś bujda
|
|
|
|
#3403 |
|
Raczkowanie
|
Podobno według medycyny chińskiej ananasowy sok ma sie przyczyniac do pronien. Także piszą gdzieś żeby nie jesć niedojrzałych- no puki nie skosztujesz to zazwyczaj nie wiesz czy jest dojrzały...
Ja nie mogę go jeść ze względu na ostrość soku- bardzo mi podrażnia dziąsła... ale ten z puszki zajadam... Chyba wszystko w umiarze jest dobre.... przeciez nie bedziesz jadła jednego dziennie codziennie... |
|
|
|
#3404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się Kasia z tym co napisałaś, moja mama też już od paru lat mocno naciskała na moje zamążpóście i dziecko. Jednak do tego trzeba dojrzeć, Ja nie wyobrażałam sobie ciąży w czasie studiów lub w czasie pierwszej pracy. Chciałam się rozwijać, bawić się, odkrywać uroki niezależnego życia... a teraz przyszedł czas na małżeństwo i dzidzie i jestem z tego powodu podwójnie szczęśliwa. Większość moich koleżanek już dawno ma dzieci i też sa szczęśliwe. To sprawa bardzo indywidualna, kiedy sie dojrzeje do takiej decyzji a czasami sprawka niespodzianki ;-)
|
|
#3405 |
|
Wtajemniczenie
|
i tak to właśnie jest... czasami takie głupoty piszą na niektórych forach i wątkach że się wszystkiego odechciewa. Tego nie wolno, to zabronione. To trzeba koniecznie mieć. Jak ja się tak naczytam gdzieniegdzie o tym i owym i potem wypytuję koleżanek i kuzynek, to się smieją i mowią że kupno tego czy tego to niepotrzebne wydawanie kasy. Np. kupno laktatora za 80 zł.. gdzie można kupić najzwyczajniejszy w aptece za 13 zł. Lub inne dziwne cuda..I potem ja się denerwuję bo tu piszą tak i tak a jak się popytam swoich to mowią ze "bez przesady " ja chyba muszę przestać oglądac inne fora bo zeświruje i bede się jedynie sugerować poleceniem kuzynek i koleżanek. A to co wyczytam w necie... heh
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu kawałek tekstu z jakiegoś artykułu na temat ananasów, dla nieuświadomionych tak jak ja : Niedojrzałe owoce i sok z liści (który ma właściwości przeciwrobacze) są zakazane kobietom ciężarnym, mogą bowiem spowodować poronienia. Istnieją jednak doniesienia, że spożywanie ananasa może przyśpieszyć wywołanie opóźnionego porodu. |
|
|
|
|
#3407 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
Enis przymuj do siebie z dystansem wszystko to co wyczytasz na necie bo naprawdę nam nic już nie będzie wolno. A przypominam znane stwierdzenie CIĄŻA TO NIE CHOROBA!!!
|
|
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
Kochane zapomniałam wam napisać wcześniej i teraz mi się przypomniało.
Rozmawiałam z moją ginekolog o tych bankach komórek macierzystych. I ogólnie powiedziała mi że jeśli oczywiście ma się fuuuull kasy i nie wiadomo na co wydać to można sobie wykupic, ale że to tylko dobry marketing z ich strony, a tak naprawdę to te komórki praktycznie nie są wykorzystywane, nawet do przeszczepów tych białaczkowych. Byłam w mega szoku. I oni się bardzo reklamują bo mają z tego świetny zysk najpierw opłata wstępna, później za pobranie (powiedziałą że pobranie i transport są tak proste że praktycznie nie wie za co biorą te pieniądze) no i później sporo kasy co roku. Powiedziała że lepiej zainwestować w znieczulenie bo kobiecie łatwiej się rodzi
|
|
|
|
#3410 |
|
Raczkowanie
|
dyskusja o ananasie zaostrzyła zachciankowy apetyt mojego brzuszka...
Ostatnio przez nasze mieszkanie przeszło tornado o nazwie Ola i Brzusio.... i wymiotło wszystko co miało w sobie czekolade Jak do 30 tc miałam nie pochamowany apetyt na owoce, tak teraz czekolada pod każdą postacią....No więc ze ani ananasa ani czekolady nie ma A jutro pojedziemy na zakupki i odnowimy zapasy.. |
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to pewnie trzeba zjesc z 10 ananasow! ja wlasnie mam w domu swiezego, ale sprawdzilam - i dojrzalego mam! ![]() Dzisiaj wyssali ze mnie dwie fiolki krwi!
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też sporo o tym czytałam.... I wiecie co znalazłam.... okazuje się że w tej krwi i w łozysku naukowcy znajdują śladowe ilości około 300 substancji chemicznych, nieżadko toksycznych.... tak zanieczyściliśmy ziemie, że nasze dzieci rodzą się już z chemią w organizmie.... no ale w każdym bądz razie ....nie wiadomo czy te krew za 10-15 lat którykolwiek lekarz poda... ... a za każdy rok musisz płacić, tak na prawde "wróżąc z fusów" może lepiej badać dziecko regularnie, i wydać tę kasę na profilaktyke i zdrowy tryb zycia? |
|
|
|
|
#3413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
powiem ginkowi o zmianie, tak jak mi She radziła. Teraz jeszcze masażyku brzuszka i jelit nie moge zrobić, bo macica sięga pod żebra, modle się tylko żeby kolki nie dostać, bo wtedy nie wiem co by było, od razu pogotowie.M25 witaj kochana, widze, ze śłazaczka a skąd jeżeli można zapytać? I oczywiście gratuluję dzidziolka w brzuszku!Karolinko ja właśnie też zrezygnowałam z tego powodu z tych komórek macierzystych, a pamiętasz jak chcieliśmy je pobrać, ale to nie ma sensu, kupa kasy a w razie czego można skorzystac z czyichś więc to też jest dobre rozwiązanie a kasę trzeba płacić. A co do ananasa to słyszałam te bzdury, ja jadłam i nic sie nie stało, ale też sok mi pali język dosłownie i nie bardzo moge ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Ja już staram sie nei czytać tych wszystkich bzdur, bo bym oszlała, jem to co jadłam, prócz nabiału bo nietolerancja laktozy wzrosła i wszystko jest ok
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
Matko jak mi dzisiaj czas pedzi, szok! Dzisiaj jedna z moich kolezanek ma ostatmi dzien pracy i przenosi sie do innej firmy do Brukseli. Troszke mi przykro ze wyjezdza bo jest jedna z blizszych mi osob tutaj, ale co zrobic, najwazniejsze ze jest szczesliwa. Za chwile robimy jej pozegnanie. Mam nadzieje ze ktos przyniosl ciasto
|
|
|
|
#3416 |
|
Raczkowanie
|
no to jak już zeszłyśmy na tematy medyczne...
Myślicie o szczepieniach?( trzeba się nad tym zastanowić wcześniej , bo niejednokrotnie kosztują sporo) Tu w Irlandi wszystkie szczepionki sa kojazone , od 6w1 do 3w 1 także za darmo sa pneumokoki i meningokoki. Ja natomiast zastanawiam się nad rotawirusami.... wiem że obie dawki trzeba podać do 6mca(pierwszą chyba do 8tygodni) A zastanawiam się dlatego że chce posłać małego do złobka...a wiem że tu regularnie dzieci w przedszkolach maja rózne "brzuszkowe epidemie" ... więc może warto? Skoro nie muszę płacić za inne... |
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
![]() mam piekne brwi Byłam w sklepie, narobiłam zapasów budyni, kupiłam sobie pistacje i kaszkę bananową, małej majteczki i dwie pieluszki tetrowe do szpitala. I zapomniałam kupić wanienki A cod o ananasa.. myślę że to trochę ściema nie można brac na serio tego wszystkiego co mozna a co nie bo się okaże że kobieta w ciązy moze pic tylko wode.. Chociaz i pewnie i ta ma w sobie chemie ![]() A co do szczepień.. Na pewno zaszczepię na pneumokoki.. nad rotawirusami się zastanowię
|
|
|
|
#3418 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłyśmy właśnie ze szczepienia.. ufff.. ale było krzyku.. po tym ostatnim zapaleniu płuc i całej serii bolesnych zastrzyków , malutka nawet nie chciała się dać rozebrać do zbadania.. ale jakoś się udało... cała przychodnia nas słyszała, ale co tam.....
A jeśli chodzi o ananasy, to ja jadłam je na początku ciąży i nic się nie stało.. nawet nie słyszałam o tym, że nie wolno... ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Kardashi- zapewne wyglądasz ślicznie, widzę, że pełne przygotowania do powitania malutkiej... no tak córeczka musi zobaczyć piękną, zadbaną mamusię... A ja wracając z małą ze szczepienia zaopatrzyłam się znowu w pyszne truskawki i winogronko
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczynki, i dzidzia też dziękuje za pozdrowienia
![]() Carol, ja też tak mam , że wolę sama koło siebie robić, a do kosmetyczki tonajwyżej od święta. A pazury to tylko sama. Kardashi, widzę że odżyłaś kobito po tej regulacji. jednak takie rzeczy poprawiają humorek ![]() Weronisiu, ale lipa z tym twoim tatą. a niech cię przeprosi, co to znaczy że nie przeprasza?? mój jest identyczny, ale za coś takiego to bym powiedziała mu że jak nie przeprosi to nie mamy o czym rozmawiać! jeśli chodzi o te komórki macierzyste, to dla mnie to jest taki pic na wodę, że szok. ktoś robi na tym niezłą kasę, a ludziom to niestety da się wszystko wmówić. ze szczepieniami to też nie ma co przesadzać, bo potem dziecko może zachorować i jeszcze ciężej przejść chorobę. ale to dla mnie na razie odleglejszy temat i jak przyjdzie co do czego, to zapytam się lekarza żeby mi poradził. bo na forach to nie ma co, bo jak widzicie, ananas powoduje poronienia! słuchajcie mam pomysł, może kobiety, które nie chcą mieć dzieci powinny zacząć go stosować jako tabletki po stosunku, zamiast postinoru na przykład ale enis, nie dziwię ci się że się martwisz, bo w ciąży wszystkie się za bardzo przejmujemy, ale ja właśnie dlatego już nie czytam tych bzdur. nie przejmuj się, na pewno 2 plasterki ci nie zaszkodziły, ja sama wcinałam niedawno ananasa z puchy i mi bardzo smakował
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie że odżyłam
![]() W końcu wyszłam z domu do ludzi, po 10 dniach w szpitalu i teraz tygodniu w domu Kurde tak sie najadłam pistacji że mi niedobrze.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

mnie już lepiej, ale pewnie i tak pobeczę jeszcze dzisiaj

Ale we wtorek koniec ukrywania sie i leżenia 

Ja jadłam raz ananasa z puszki. Ale nic się dzidzi nie stało 

powiem ginkowi o zmianie, tak jak mi She radziła. Teraz jeszcze masażyku brzuszka i jelit nie moge zrobić, bo macica sięga pod żebra, modle się tylko żeby kolki nie dostać, bo wtedy nie wiem co by było, od razu pogotowie.
nie można brac na serio tego wszystkiego co mozna a co nie bo się okaże że kobieta w ciązy moze pic tylko wode.. Chociaz i pewnie i ta ma w sobie chemie