|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
To co się do mnie nie przyznajesz? :P
Kiedy masz zamiar się rozpakować? Może nie zamiar ale planowy termin ![]() Aaa juz widzę z suwaka 18 dni ![]() A gdzie macie zdjęcia brzucholi? Mogę zapytać jaki jest w waszym wątku największy przyrost wagi, obwodu brzucha? Bo ja, mimo, ze mam jeszcze trochę czasu to już mam samopoczucie słonia ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-04-23 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=olivka_7;18780652]
Przy okazji mój gin był w szpitalu na dyżurze i położna go zawołała bo chciał się ze mną widzieć - chciał sprawdzić serduszko na USG, bo u siebie też ma super sprzęt ale nie zaszkodzi na innym sprawdzić. Robił USG w obecności dwóch innych ginów i stwierdzili, że niby jest mała niedomykalność lewej zastawki ale przez USG ciężko to stwierdzić, bo równie dobrze może to być zaburzony obraz czy coś takiego, a jakby było coś poważnego to by były jakieś "turbulencje". Jeśli chodzi o rozmiar to powiedział że najprawdopodobniej serduszko jest duże bo dzidzia jest duża. Więc ogólnie mam się nie martwić i nie myśleć o tym, ale oczywiście pediatra będzie powiadomiony i jak tylko mała się urodzi będzie dokładnie przebadana pod kątem serduszka. Umówiliśmy się że będziemy monitorować wagę Kornelci i jeśli nie urośnie zbytnio to czekamy na SN, a jeśli urośnie i będzie taka konieczność to CC. Czyli CC tylko w ostateczności z czego się bardzo cieszę ![]() Oczywiście o serduszku dalej będę myśleć, ale już jestem spokojniejsza tym bardziej że nie tylko mój gin je oglądał ale i dwóch innych lekarzy, i nie na szybko tylko naprawdę dokładnie. Musi być dobrze ![]() A wracając mieliśmy przygodę ![]() Tak że poszło się kichać 250zł ![]() o to sie ciesze ze spokojniejsza ja tez mam odnotowane w ksiazeczce ze jak mala sie urodzi bedzie badana pod katem tej torbielki super lekarz i połozna nie dziwie ci sie ze sie uspokoiłas ![]() ![]() ![]() no to miałas przygode ciesz sie ze chcieli tylko 250 ![]() mam nadzieje ze lody były pyszne ![]() a mi przyszedł straszny smak na gołąbki i własnie je robie choc spie na stojąco ![]() i jakas niekumata dzis jestem nawet mi dzis cytaty nie wychodza a ostatnio juz tak ładnie sie cytowało
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-04-23 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Matko Polko co tu się dzieje ![]() ![]() Bydgoszczanko, Basiaku, Biricchino, Lindsley
![]() ![]() ![]() ![]() GRATULACJE!!! Bardzo fajne zdjęcie Luizy - taki stoicki spokój ![]() O mały włos w zeszłym tygodniu do was nie dołączyłam ![]() Ale zdecydowanie lepiej być w domu ![]()
#1714 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. masaż szyjki miałam dwukrotnie- jakoś mi za wiele nie pomógł. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis jakas niekumata jestem Pamietam cie z innego watku ale wiesz ![]() hmm z przyrostem wagi to ja zaczynałam z waga 53 a teraz mam ponad 70 wiec 20na + mała bardziej uparta od gin ![]() ![]() brzuchol mam mały ja nie wiem gdzie mi to poszło chyba w tyłek a jak kiedys pisałam na innym watku czuje sie jak słonik tylko na rózowo pomalowac i na wystawe wstawić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
o tak nie ma jak domek ja nie wiem jak ja po porodzie wytrzymam w tym szpitalu ja im chyba uciekne (moja mama tak robiła i musieli jej wypisywac urlop tylko ze mama w innym celu tam była niz poród) dobrze ze sytuacja opanowana i ze mały u ciebie sobie rosnie mam nadzieje ze wyjdzie kiedy juz bedzie gotowy ![]()
![]() |
#1716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
no wez ja cegłówki w kieszeniach nosiłam zeby mnie przy silnym wietrze nie zwiało ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18779575]Podaję mój przepis na leniwą pomidorową ![]() Wczoraj zrobiłam inną "leniwą", a Twój przepis wydrukuję i dam małżowi. Kolejny łatwy przepis dla niego... ![]() Super że wieści z wizyty są dobre. ![]() ![]() ![]() Właśnie pożarłam kluseczki na parze i teraz chyba poturlam się na łóżeczko jak taka kluseczka ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-04-23 o 15:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A obwód brzuszka 90 ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze że wyszło że wszystko jest dobrze ![]() Ja się mogę zgodzić na rodzenie ale dopiero od wtorku ![]() Zaczynam wtedy 38 tydzień, we wtorki akurat jest mój gin na dyżurze 24 godzinnym ![]() ![]() Bylam u kosmetyczki bo jak sobie pomyślałam że mam przywitać niedługo mała to nie w zarośniętych brwiach ![]() I spotkałam mojego gina.. ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak Ci brwi zarosly, ze ludzie Cie nie widza? ![]() ![]() Lindsley, gratulcje kochana ![]() ![]() Bydgoszczanka, mala jest sliczna ![]() Liliputek, ale sie narobila...trzymaj sie dzelnie i lez jesli trzeba ![]() Olivka, sliczne zdjecia i Ty slicznie wygladasz pogoda fajna ![]() Ja jeszcze w dwupku...celuje w termin ![]()
![]() |
#1722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18781246] no, spory brzucholek. ![]() ![]() [QUOTE=kardashi;18781626] Dzięki dziewczyny ale ja się już sobie jakoś mniej podobam. Muszę sobie chyba dziś albo jutro jakiś znów wieczór fryzjersko-kosmetyczny urządzić ![]() Idę do męża trochę pooddychać świeżym powietrzem, bo coś tam koło domu robi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
...ale slodko spi!! Kochane malenstwo!!! ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18618055]następna pewnie basiak. ![]() Oto sms, który mi napisała dzisiaj o 12:20. Przepraszam, że tak późno Wam donoszę, ale byłam u laryngologa, potem na zakupach, u mamy, i tak zeszło o teraz... SMS od basiak: hej! od wczoraj jestem w szpitalu z powodu słabych przepływów. Dziś od rana wywołują mi poród. Odeszły mi wody, skurcze są, tylko szyjka zamknięta. Ratunku! Powiedz araczce, że remisu nie będzie. ![]() Przekazałam buziaki, pozdrowienia, i czekam na dalsze wieści. ![]() ![]() też śliczna. ![]() witaj w domciu. ![]() ![]() milusi okrąglinek. ![]() Gratulacje basiak!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Bydgoś a jaki laktator masz?
Jakie w ogóle kupujecie laktatory- jeśli kupujecie? Bo ja już kompletnie zgłupiałam, czytałam tyle opini jedni mówią lepszy elektryczny inni że ręczny. A jakiej firmy to też już nie wiem? |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bratka - mam przy sobie kartę ciąży zawsze i jakieś RUMA, zdaje się, że aktualne, no i chipa, ale to Wrocławia raczej nie obchodzi... w każdym razie noszę to wszystko, bo jak przychodzę do pracy z L4, to w zamian dostaję ten druk RUMA, zginam go i wkładam do terminarza. już mi się ich tam kilka nazbierało. co nie zmienia faktu, że torby tam ze sobą nie wożę i że absolutnie nie zamierzam rozpakowywać się we Wro. ![]() Cytat:
![]() co do laktatora - mam pożyczony AVENT ISIS ręczny. zobaczymy, czy i jak dobrze się sprawdzi. przed grudniem muszę go oddać i jeśli się okaże, że dużo korzystam, to może zainwestuję we własny, a ten oddam szybciej.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-04-23 o 16:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18751269]
![]() wpadłam tak na szybko z kolejnym newsem. ![]() Tym razem sms od Biricchina: Cześć ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy. ![]() ![]() [/QUOTE] ...jakie mile wiadomosci...GRATULUJE!!! ! ![]() lea, podaj mi nr tel. na prive, bo cos czuje , ze zaniedlugo kolej na mnie ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- ![]() Cytat:
..równiez- GRATULACJE !!!!!!!!! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Rozeznanie
|
czesc Kobitki!
Ja dzisiaj na pol-spiaco ![]() ![]() ![]() Bydgoszczanko masz cudowna corenke!!!! mozesz ja przytulic, usciskac, ja to czuje, ze sama na tym watku zostane, hehehe, w takim tempie dziewuszki sie sypiecie. A no i porod mialas wymarzony! tez taki chce ![]() ![]() ![]() Kardashi - Ty chudzielcu! ale Ci dobrze, Ty prawie nic nie przybralas, ja zaczynalam z 53 kg a teraz juz 20+ ![]() I nie syp sie przed wtorkiem, oby Blancia okazala sie grzeczna dziewczynka ![]() Olivka - gratki w zwiazku z badaniami! ![]() Margo - bomba z ciuszkami! gratki ![]() Szajka - zupe zalicze w przyszlym tygodniu, mnialmusnie brzmi ![]() powodzenia dzisiaj na sr. No i wszystkie rozpakowane mamusie! GRATLUACJE i duzo sil ![]() Wlasnie przypalilam rybe ![]() buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnowski masz opisek tez bym chciała zeby mi w cycki poszło ech bo teraz to ja dopiero mam biust ![]() wyszłam z łazienki z płaczem ![]() ![]() całe szczescie ze sie krew nie polała i trudno tak pojde wkurza mnie juz to bo jestem nieporadna w domu syf a ja jak ta lokomotywa z tuwima sapie dyszy i dmucha uff... ufff
![]() |
#1729 |
Konto usunięte
|
pytanie mam... czy wy czasem słyszycie "odgłosy" z waszych brzuszków?
![]() wiem, to goopie... ![]() ale ja czasem słyszę takie jakby... cichutkie pyk, jakby malutki balonik pękał, albo jak musująca oranżadka... ale to pojedyncze pstryknięcie... już sama nie wiem, to na pewno nie jelita, ani żołądek, kości też nie... prędzej omamy słuchowe... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie bo tez z tym mam problem kupic czy nie i jaki ??
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
małż mówi, że jak w brzuchu było więcej miejsca, to było słuchać różne ciekawe odgłosy, które na pewno pochodziły od dzidzi. zawsze mu tego zazdrościłam, bo ja ucha do brzucha nie przyłożę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1878245 5]pytanie mam... czy wy czasem słyszycie "odgłosy" z waszych brzuszków? ![]() wiem, to goopie... ![]() ale ja czasem słyszę takie jakby... cichutkie pyk, jakby malutki balonik pękał, albo jak musująca oranżadka... ale to pojedyncze pstryknięcie... już sama nie wiem, to na pewno nie jelita, ani żołądek, kości też nie... prędzej omamy słuchowe... ![]() JA też tak mam.. ![]() ![]() A mam pytanko.. Kupujecie coś do wanienki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
eee tam... a on dla odmiany kopniaczki to najwyżej ręką może sobie poczuć ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
https://ssl.allegro.pl/item993539441...iemowlaka.html a na to pewnie pójdzie pieluszka, żeby się dzidzia nie ślizgała... |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
Ja w obwodzie mam 104 cm.To dużo czy mało?
Upiekłam ciasto ZEBRĘ i zjadłam połowę ciasta na raz!
#1735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1878245 5]pytanie mam... czy wy czasem słyszycie "odgłosy" z waszych brzuszków? ![]() wiem, to goopie... ![]() ale ja czasem słyszę takie jakby... cichutkie pyk, jakby malutki balonik pękał, albo jak musująca oranżadka... ale to pojedyncze pstryknięcie... już sama nie wiem, to na pewno nie jelita, ani żołądek, kości też nie... prędzej omamy słuchowe... ![]() Dziś jak siedziałam sobie w fotelu i oglądałam TV to mi po jednej stronie takie jakieś odgłosy szły ![]() A w ogóle to mój mały właśnie do mnie puka, bo już chyba ma dość ułożenia na wampirka i czas żeby mamcia choć chwilkę się położyła i dała mu poleżeć też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Rozeznanie
|
łaaaaaaaaaal jakie malenswo... ojojciu... slicznosci!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18779575]Podaję mój przepis na leniwą pomidorową ![]() ![]() ![]() dzis robie krokiety z mięsem ![]() Cytat:
wiecie ze ja sie nie mierzylam w pasie odkad w ciaze zaszlam....? juz to robie.. momencik...hehee rowno 100cm ![]() ![]() olivka pieknie wygladsz, promiennie ![]() powiedz jeszcze gdzie takie widoki jak za Tobą? Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-04-23 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1878255 8]to też, ale teraz... siedzę sobie, cisza jak makiem zasiał... a ja słyszę to coś. mała najczęściej wtedy gdzieś mnie szoruje. bo to praktycznie codziennie się zdarza.
eee tam... a on dla odmiany kopniaczki to najwyżej ręką może sobie poczuć ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- do naszej wanienki jest cuś takiego... https://ssl.allegro.pl/item993539441...iemowlaka.html a na to pewnie pójdzie pieluszka, żeby się dzidzia nie ślizgała...[/QUOTE] Ahaa.. no ja wlasnie sie zastanawiam czy kupować tą taką mate gumową, czy podkładac zwykłą pieluszkę ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1878245 5]pytanie mam... czy wy czasem słyszycie "odgłosy" z waszych brzuszków?
![]() wiem, to goopie... ![]() ale ja czasem słyszę takie jakby... cichutkie pyk, jakby malutki balonik pękał, albo jak musująca oranżadka... ale to pojedyncze pstryknięcie... już sama nie wiem, to na pewno nie jelita, ani żołądek, kości też nie... prędzej omamy słuchowe... ![]() Ja też to słyszę.Podczas usg bulgotało a w tym czasie córcia machała rączkami. ![]()
#1739 |
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuje nic do wanienki. Gąbki i maty podobno to nic innego jak siedlisko bakterii które mają idealny klimat do rozmnażania się- a ciężko je wyczyścić.
Takie wkładki podobno też nie są dobre ze względu na to że ograniczają możliwość kąpania dziecka. Ja na dno pieluszka i tyle. ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- A ja się zabrać mam zamiar za muffiny, ale teraz idę zalegnąć na chwilkę. Mąż znalazł towarzystwo na zewnątrz- sąsiada więc niech sobie poplotkują faceci sami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I o gabczastych podkładkach tak samo.. Ale nic nie mówili o gumowych.. w sumie to nie widziałam na żywo chyba takiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.