Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 10:50   #3721
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Dziewczyny jak weszłam i zobaczyłam ile napisałyście od wczoraj od 17stej to myślałam że padnę

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, chciałabym się do Was przyłączyć, nie wiem jak to będzie mi wychodziło bo czytam wątek od dawna i macie niezłe tempo Dzięki Wam już troszkę przygotowań mam za sobą. A co do grawerowania to na plantach jest takie biuro RENOMA i jak robiłam tam pieczątkę to widziałam że robią też grawery.
Witamy witamy na forum

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
Zgadzam się w zupełności Sierpień jest najlepszy
No ba Wiadomo, że sierpień najlepszy

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
my zamawiamy ciasto u p. Burasa. ma bardzo dobre wypieki i cena też przystępna. jeśli chodzi o ciasto dla gości na podziękowania to powiedział, żeby przywieść pudełeczka i oni sami już to ciasto w nie zapakują a później zawiozą na salę.
Cytat:
Napisane przez kajcia82 Pokaż wiadomość
Pan Paweł Buras robi booooskie ciacha. ja zamówiłam u niego tort i ciasta na wesele (o wiele taniej niz u braci Janusz a jakość ta sama). Jego cukiernia miesci się w Zgórsku na ul. Kalinowej 4 (za Hotelem magnolia - taki szary nieotynkowany domek). On tylko na zamówienie ciasta robi.
Też mam tort i ciasta od p. Burasa

Śrubka nie mogę się napatrzeć na Twoją suknię Jest bossssska

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:57   #3722
flawless
Raczkowanie

Cytat:
mam jeszcze jedno ptanko (tak na prawde to z 1000 ale nie chce być nachalna ). W Wojciechu ksiadz powidział mi ze nie mozna rzucac pieniedzmi ani ryzem. i tak zastanawiam sie nad platkami roz, tylko skad je wziazc??? moglabym w sztuczne poleciec ale nie podobaja mi sie i wolalabym zywe
płatki róż możesz zamówić w kwiaciarni, tylko musisz ich uprzedzić jakieś 2 tygodnie wcześniej
flawless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:27   #3723
kajcia82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kleome84 Pokaż wiadomość

kajcia82 u mnie będą 2 pary świadków ale 7 par to rzeczywiście niezły tłum przed ołtarzem
Podzejrzewam ze sie pozabijamy przed oltarzem
kajcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:34   #3724
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

Jeśli chodzi o pisanie w zaproszeniu, że chce się pieniądze zamiast prezentu, to uważam że nie jest w dobrym guście. Co innego napisać, że się chce kupony totka czy wino czy cos tam zamiast kwiatów. My jednak nie piszemy nic z tych rzeczy, co kto przyniesie bedzie ok.

Te zaproszenia z kosmiczna cena sobie oblukałam i rzeczywiście są bardzo ładne, ale wg mnie warte 1/10 tej ceny. Dzisiaj jak szukałam koronki na allegro to widziałam różne takie aplikacje gipiurowe itd mniej wiecej po 5 zł

Ja już jestem prawie zdecydowana, żeby zrobić sobie zaproszenia takie jak ma Meana. Jedyny mój problem to czy koronkę da się szyc na maszynie. Może któraś z was probowała?
marciadela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:41   #3725
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Podzejrzewam ze sie pozabijamy przed oltarzem
nie będzie tak źle my w ubiegłym roku byliśmy jedną z 4 par świadkujących i było ok nikt się nie pozabijał

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:47   #3726
kajcia82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syrwia81 Pokaż wiadomość
nie będzie tak źle my w ubiegłym roku byliśmy jedną z 4 par świadkujących i było ok nikt się nie pozabijał
ooo to też fajnie ładnie to wyglądało?? księciu w kościele zrobił wielkie oooczy na naszą prośbę popyslał, pomyślał i się zgodził. kazał sobie jeszcze przed ślubem przypomnieć bo krzeseł kilka trzeba będzie dostawić
Stary 2010-04-23, 11:51   #3727
Meana1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
ja 12 skoncze 28 a tz 29 w listopadzie ..
To jesteście dokładnie w tym samym wieku co ja z TŻ

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
Hihi no tak starej "Panny Młodej" jak ja to nie znajdziecie na wizażu w poniedziałek będę miała 35 lat Więc nie podskakiwać mi tutaj 29- lati
Lowczyni może i masz te swoje latka ale młodo wyglądasz i młodo się czujesz a już przy swoim TŻ to w szczególności. Ja uważam że masz szczęście że masz młodszego TŻ. Często jest tak że TŻ jest albo w tym samym wieku albo starszy a uważam że powinien być młodszy z bardzo różnych względów.

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Kochana, jak już tu pisane było, masz 18 lat i 17 doświadczenia
dokładnie

Cytat:
Napisane przez kleome84 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy ktoś w ogóle kupuje zaproszenia z tej strony, są kosmicznie drogie!!! I nie są wcale warte tych cen, można je spokojnie zrobić samemu. Jak skończę robić swoje zaproszenia to wrzucę parę fotek, uważam, że nie odbiegają wyglądem od tych a o ile taniej mnie to kosztowało
na tej stronie jest napisane że niektóre zaproszenia są projektowane dla aktorek, więc wiecie już kto takie kupuje
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:03   #3728
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
ooo to też fajnie ładnie to wyglądało?? księciu w kościele zrobił wielkie oooczy na naszą prośbę popyslał, pomyślał i się zgodził. kazał sobie jeszcze przed ślubem przypomnieć bo krzeseł kilka trzeba będzie dostawić
super to wyglądało, szliśmy wszyscy pomalutku jedni za drugimi a krzesła były nie wzdłuż Kościoła tylko z przodu równolegle do pary młodej, panie po prawej a panowie po lewej, jak dochodziliśmy pod ołtarz to się rozdzielaliśmy na boki
acha krzesła ustawiała dekoratorka nie Księciu

NIKOLA - 05-03-2012

Edytowane przez syrwia81
Czas edycji: 2010-04-23 o 12:06
Stary 2010-04-23, 12:10   #3729
kajcia82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syrwia81 Pokaż wiadomość
super to wyglądało, szliśmy wszyscy pomalutku jedni za drugimi a krzesła były nie wzdłuż Kościoła tylko z przodu równolegle do pary młodej, panie po prawej a panowie po lewej, jak dochodziliśmy pod ołtarz to się rozdzielaliśmy na boki
acha krzesła ustawiała dekoratorka nie Księciu
EXTRA!!!! ale w wojciechu nie da się tak krzeseł ustawic Poza tym Księciu powiedział, że kościół ubierać mogą tylko siostry zakonne a nie zadni dekoratorzy. Jak się zapytalam dłaczego tak, to mi powiedział, że tak się przyjeło. Ja bym tylko chciała pokrowce mieć na krzesłach żeby ladnie wyglądały
Stary 2010-04-23, 12:21   #3730
if_81
Przyczajenie

co do licytacji wiekowej ja w sierpniu kończę 29 lat a mój Tż włąsnie skończył 31
ślub i wesele mamy w 02.10.10 października i mam nadzieje że strasznych chłodów jeszcze nie będzie bo zamarzne
Stary 2010-04-23, 12:21   #3731
kajcia82
Raczkowanie

dziewczyny poradzcie mi czy do mojej sukni pasuje bukiet z kalii (suknia chyba na 121 stronie) Bukiecik np. taki:
Stary 2010-04-23, 12:25   #3732
kajcia82
Raczkowanie

o albo taki. Tylko wolalabym kolory np. fiolet - roż albo róz - biel
Stary 2010-04-23, 12:30   #3733
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
EXTRA!!!! ale w wojciechu nie da się tak krzeseł ustawic Poza tym Księciu powiedział, że kościół ubierać mogą tylko siostry zakonne a nie zadni dekoratorzy. Jak się zapytalam dłaczego tak, to mi powiedział, że tak się przyjeło. Ja bym tylko chciała pokrowce mieć na krzesłach żeby ladnie wyglądały
ten ślub o którym mówię był w podkieleckiej miejscowości i miejsca pod ołtarzem jest sporo więc nie było problemu, a co do krzeseł to chyba Księciu w Wojciechu powinien się chociaż na to zgodzić, zapytaj

NIKOLA - 05-03-2012
Stary 2010-04-23, 12:56   #3734
sjoanna
Zakorzenienie

UFF! Ale dużo napisałyście!
Najpierw trochę faktów - Łowczyni mamy coś ze sobą wspólnego
Ja mam 36 (jeszcze parę miesięcy) a TŻ 31
I co? Nikt nam nie podskoczy!

Dziewczyny - wybieram się na kurs na Karczówce.
To o której się zaczyna?
I jak idę sama to ile powinnam zapłacić?

A teraz się pochwalę
Mam zaproszenia - kupione w hurtowni papierniczej na Rolnej. Z firmy Pol-mak takie z grubego fajnego papieru. Nie są drogie bo 1,15 zł.
Polecam tą hurtownię. Duży wybór w różnych cenach i dużo miejsca - można przebierać i wybierac do woli. Ceny też łatwo zobaczyć
Nie miałam dużo czasu ale i sztuczne kwiaty i inne ślubne rzeczy tam są.
Jak będę miała chwilę to zrobię zdjęcie bo na ich stronie nie znalazłam

Druga ważna rzecz załatwiona wczoraj to zamówiony tort u Braci Janusz.

Trafiłam na właściciela - super fajny człowiek! Gadaliśmy przez godzinę o torcie, nawet dał spróbować śmietany i nadzienia wiśniowego gdy powiedziałam że nigdy u nich nic nie jadłam a tylko o nich wiele dobrego słyszałam

Witam wszystkie nowe PM-ki i podziwiam wasze suknie

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:02   #3735
kajcia82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
UFF! Ale dużo napisałyście!
Najpierw trochę faktów - Łowczyni mamy coś ze sobą wspólnego
Ja mam 36 (jeszcze parę miesięcy) a TŻ 31
I co? Nikt nam nie podskoczy!

To o której się zaczyna?

A teraz się pochwalę
Mam zaproszenia - kupione w hurtowni papierniczej na Rolnej. Z firmy Pol-mak takie z grubego fajnego papieru. Nie są drogie bo 1,15 zł.
Polecam tą hurtownię. Duży wybór w różnych cenach i dużo miejsca - można przebierać i wybierac do woli. Ceny też łatwo zobaczyć
Nie miałam dużo czasu ale i sztuczne kwiaty i inne ślubne rzeczy tam są.
Jak będę miała chwilę to zrobię zdjęcie bo na ich stronie nie znalazłam

Druga ważna rzecz załatwiona wczoraj to zamówiony tort u Braci Janusz.

Trafiłam na właściciela - super fajny człowiek! Gadaliśmy przez godzinę o torcie, nawet dał spróbować śmietany i nadzienia wiśniowego gdy powiedziałam że nigdy u nich nic nie jadłam a tylko o nich wiele dobrego słyszałam

Witam wszystkie nowe PM-ki i podziwiam wasze suknie
EJJJJ a ja już myślałam, że to ja jestem najlepsza z tym wiekiem
Kurs na Karczówce zaczyna się o 9:00 ale trzeba być wcześniej, żeby sobie miejsce zająć (my z tż-tem byliśmy tak ok. 8:35 ). Płaci się co łaska, niektórzy dają po 30 zł a niektórzy po 50 kto ile może.
Tam księża są bardzo fajni i nawet komórki podają jak się chce iść do nich na spowiedź przedślubną
Stary 2010-04-23, 13:02   #3736
lejlla
Raczkowanie

Przyłączę się do licytacji wiekowej. Ja 28, TZ 29. Oboje spod bliźniąt czyli jest nas czworo. Jesteśmy razem ponad 7. A oświadczyny były po chyba 6 latachDługo czekałam ale w końcu się udało....Oświadczyny odbyły się nad Tamizą w Londynie, oj było cudownie...
Więc dziewuszki życzę owocnych przygotowań tym co są przed a tym co już po to wszystkiego najlepszego.
Pozdrawiam
lejlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:17   #3737
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez marciadela Pokaż wiadomość
Ja już jestem prawie zdecydowana, żeby zrobić sobie zaproszenia takie jak ma Meana. Jedyny mój problem to czy koronkę da się szyc na maszynie. Może któraś z was probowała?
Koronkę na pewno da się szyć na maszynie. Moja mama troszkę szyje i w sumie to wszystko da się przeszyć wszystko jak się chce
Znalazłaś gdzieś już koronkę? Bo ja szukałam, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko

Cytat:
Napisane przez if_81 Pokaż wiadomość
co do licytacji wiekowej ja w sierpniu kończę 29 lat a mój Tż włąsnie skończył 31
ślub i wesele mamy w 02.10.10 października i mam nadzieje że strasznych chłodów jeszcze nie będzie bo zamarzne
Na początku października to wydaje mi się, że może być jeszcze cieplutko. Gorzej z moim 23

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
To o której się zaczyna?
Ja też się jutro wybieram Myślę, że jakiś idziesz sama to tak 20-30 zł. My jako para mamy zamiar dać 50 zł.
Stary 2010-04-23, 13:31   #3738
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

Beaciunia siedzę dzisiaj cały dzień na allegro zamiast wziąć się za robotę Papier identyczny jak są zrobione te zaproszenia, nawet tej samej firmy kosztuje 1 zł za arkusz. Drukować podobno się da bez problemu na zwykłej atramentówce. Koronki takiej samej nie znalazłam, ale jest kilka innych które mi się podobają. W końcu nie musi być identyczne, ważne żeby było ładne nie? Np taka.
marciadela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:39   #3739
kajcia82
Raczkowanie

ładniusia
Stary 2010-04-23, 13:46   #3740
m_majaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
Koronkę na pewno da się szyć na maszynie. Moja mama troszkę szyje i w sumie to wszystko da się przeszyć wszystko jak się chce
Znalazłaś gdzieś już koronkę? Bo ja szukałam, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko

Na początku października to wydaje mi się, że może być jeszcze cieplutko. Gorzej z moim 23

Ja też się jutro wybieram Myślę, że jakiś idziesz sama to tak 20-30 zł. My jako para mamy zamiar dać 50 zł.
to się spotkamy jutro
m_majaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:59   #3741
sylwkowa
Raczkowanie

GG do sylwkowa

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
to wybieranie miesiąca, w którym ma być ślub to jakaś masakra ja wam przedstawie moją logike
styczeń, luty, kwiecień, maj, lipiec, listopad- odpadają bo bez R
marzec odpada bo roznie z pogodą, sierpień- super tylko ze niektorzy są na wakacjach.., wrzesień odpada bo goście mają sporo wydatków na dzieci:P, październik jakiś taki nijaki:P:P a grudzień to zima...
JAK BĘDĘ WYBIERAĆ DATĘ TO TYLKO CZERWIEC
Tak właśnie tak czerwiec jest najlepszy hihihi a tak serio to to nie jest ważne kiedy, ważne, że wogóle

Cytat:
Może być zimno Chociaż pogoda straszliwie się zmienia....
Poza tym kobitki widzę, że Wy wszystkie młodziutkie takie jesteście - ja przy was stara dupa Ja-28 lat, mój przyszły 37. 9 latek różnicy! Przegoni mnie ktoś
To chyba nie ważne ile kto ma lat tylko na ile się czuje - często mam młodszek koleżanki a takie styrane życiem jakby miały po 50 Ja mam w sierpniu 26 a mój Tż 28 więc wydaje mi się to super okres dla Nas

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie nadążam za Wami Wczoraj miałam plan, że dzisiaj wieczorem nadrobię ale dzisiaj mam dwa razy tyle nieprzeczytanych stron Może w łikend dam radę
Ja mam takie nieślubne pytanie nie wiecie gdzie i za ile mogę zrobić grawer laserem na metalu Tż niedługo kończy 30 lat i wpadłam na pomysł, żeby dać mu ramkę na zdjęcie ( cos jak ta http://www.motoallegro.pl/item100583...r_pudelko.html ) i na niej grawer "Nie jestem 30 latkiem! Mam 18 lat i 12 letnie doświadczenie!" tyle że ja nigdy nie kupowałam nic na allegro i jest już za późno żeby się rejestrować i czekać na ten kod :/ i pomyślałam ze może kupię ramkę i zrobię gdzieś taki grawer, ale nie mam pojęcia gdzie
Kurcze naprawdę zarąbisty ten pomysł z tą ramką i grawerem- naprawdę b. fajny. Jeśli dobrze się orientuje to na przeciwko Plant tam obok w stronę przeciwną do Sienkiewki są takie sklepy z bielizną, rentgen zębów itp i tam powinien być gościu , który też się zajmuje grawerowaniem.
Jeśli chodzi o to ile tutaj te przekupy piszą to jest straszne !!!! Wczoraj czytałam a dziś już chyba ze 4 strony do nadrobienia

Cytat:
Napisane przez mysiaedysia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mamy problem z moim Tż...
Zdecydowalismy, ze w zaproszeniu umiescimy informacje odnosnie tego, ze zamiast kwaitow wolimy kupony totolotka Ale moj Tż chcialby takze informacje, zeby goscie nie kupowali prezentow, tylko dali pieniadze. Ja uwazam, ze goscie moga to zle odebrac, bo niby wiadomo, ze z pustymi rekami na wesele sie nie idzie, ale z drugiej strony, to jest takie narzucanie, tego, ze kasa musi byc... No i nie wiem jak ludzie to odbiora...
Jak Wy byscie zareagowaly na taka informację? Ktoras z Was zawarla w zaproszeniu, ze woli pieniadze niz prezenty?

Druga kwestia Dziewczyny, ktore zamawiaja ciasto na wesele lub ciasto dla gosci jako podziekowania skad je bierzecie? My nigdy nie kupujemy ciast i nie wiem, gdzie sa dobre ciasta i do tego niedrogie
No i jak jest z ich zamawianiem? Czy jak pojde teraz (slub w sierpniu), to moge sobie po prostu tylko zaklepac termin i dokladnie okreslic ilosc np. tydzien przed slubem? Zapraszamy w sumie jakies 170-180 osob, nie wiemy ile przyjdzie, a skoro to ma byc ciasto na podziekowanie, to lepiej, zeby bylo wyliczone
Jak dla mnie pomysł z pisaniem o kasę jest nie na miejscu - podkreślam JAK DLA MNIE! dziwnie bym się poczuła dostając zaproszenie z wymaganiem co mam w zamian przynieść, ale to tylko moje skromne zdanie.
Jeśli chodzi o ciasta to pyszne robią w "szarlotce" i co najlepsze to jeśli chcesz to mówisz im ile chcesz takich zastawików dla gości i nic więcej Cię nie obchodzi z tego co wiem- oni sami mają pudełeczka i pakują ciasta Wkadaj tam bodaje po 4 kawałeczki. Koszt za 1kg ciasta to 15 zł więc ok.

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
ja też mam w zestawie z salą i autem, może jeszcze kościołem (muszę pogadać z proboszczem, czy się zgodzi). za bukiet + kwiatek do włosów + do butonierki dla TŻ płacę 150zł
Ja też mam kwiatek we włosy i butonierkę dla Tż no ale mimo wszystko wychodzi 50 zł drożej A możesz napisać co u nich konkretnie zamawiałaś i jaki wyszedł Ci całkowity koszt za ich usługi?

Cytat:
Napisane przez carmen84 Pokaż wiadomość
Idz na bazary mi tam pani ma uzbierac z czwartku i piatku platki roz takze na sobote beda do odebrania, ja uwazam ze sypanie ryzem to glupota, nie wyobrazam sobie miec cala glowe w ryzu a co do pieniazkow to zalezy juz od kosciola
Szczerze powiedziawszy bardzo mnie to zaineresowało, ale nie za bardzo rozumiem - idziesz zamawiasz tam żywe płatki róż w jakiś torebeczkach czy jak? ile coś takiego kosztuje i gdzie to zamawiałaś?

Cytat:
Wejdź na stronkę www.decostudio.pl. te za 50 zł i tak nie są najdroższe
Szczerze to nigdy bym nie dała takiej kasy za zaproszenia- może i są ładne ale cena jeszcze ładniejsza - nie no jest jedna opcja- jakbym była miliarderką
Stary 2010-04-23, 14:12   #3742
agunia2417
Raczkowanie

GG do agunia2417

Witam was dziewczynki
Możecie mi wytłumaczyć jak trafić na Karczówke, wybieram sie jutro na ten kurs, ale niebardzo wiem jak tam trafić;p

...Zawsze chciałam cię zrozumieć
Gdy w twych oczach były łzy
Ale kochać trzeba umieć
Bez miłości trudno żyć
...
agunia2417 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:21   #3743
m_majaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunia2417 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczynki
Możecie mi wytłumaczyć jak trafić na Karczówke, wybieram sie jutro na ten kurs, ale niebardzo wiem jak tam trafić;p
wiesz gdzie jest ul.Jagiellońska??
powinnaś wiedzieć...jadąc ulicą Jagiellońską od strony szpitala masz pierwsze światła-przy domu opieki za tymi światłami jest malutkie skrzyżowanie i musisz skręcić w prawo...taka stroma uliczka-jedź nią do samego końca i będziesz na Karczówce

Edytowane przez m_majaa
Czas edycji: 2010-04-23 o 14:27
m_majaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:32   #3744
carmen84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
i można sobie same płatki zamówić? to ile kosztują ?

A co do wierszyków o pieniążki do zaproszeń to ja bym chyba nie ryzykowała. Ktoś może to źle zrozumieć...
Wiem ze mozna zamowic platki roz ale co do ceny nie wiem jeszcze

carmen84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:40   #3745
empirka87
Raczkowanie

Napisane przez Ifcia513
ja też mam w zestawie z salą i autem, może jeszcze kościołem (muszę pogadać z proboszczem, czy się zgodzi). za bukiet + kwiatek do włosów + do butonierki dla TŻ płacę 150zł

napisz gdzie zamawiałaś i jaki masz całkowity koszt

empirka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 15:40   #3746
magolina
Wtajemniczenie

Dziewczyny zakochałam się w kolorowych butach do ślubu!!!! marzą mi się fioletowe, jaśniejszy odcień . chcialabym dopasować do tego bukiet i krawat TZta. Już od wczoraj tak przegladam co tylko moge na ten temat i coraz bardziej upewniam sie w tym że chyba się zdecyduje na kolor oglądalam ostatnio w srodę buty ślubne na plantach i nic mi sie nie podoba. Na allegro podobaja mi się doslownie 2 pary bialych butów (nie chce w szpic czubka) a myślę że w kolorze prędzej znajdę ładne buty. Co o tym myślicie??
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 16:53   #3747
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dziewczyny zakochałam się w kolorowych butach do ślubu!!!! marzą mi się fioletowe, jaśniejszy odcień . chcialabym dopasować do tego bukiet i krawat TZta. Już od wczoraj tak przegladam co tylko moge na ten temat i coraz bardziej upewniam sie w tym że chyba się zdecyduje na kolor oglądalam ostatnio w srodę buty ślubne na plantach i nic mi sie nie podoba. Na allegro podobaja mi się doslownie 2 pary bialych butów (nie chce w szpic czubka) a myślę że w kolorze prędzej znajdę ładne buty. Co o tym myślicie??
świetny pomysł naprawdę

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 17:13   #3748
srubka87
Zadomowienie

Hello! Już Tż pojechał

Maxima, kleome-dziękuję, długo szukałam tej jedynej sukni, a właściwie szukałam całkiem innej, ale jak tą przymierzyłam to wiedziałam, że to ta
Nie jest to typowa księżniczka, natomiast jest tiulowa i dlatego jest trochę szersza, no ale kiedy taką założę jak nie na ślub
margaret-pomysł z ramką suuuper.
Kajcia-ja też biorę ślub w Wojciechu i nie obchodzi mnie zakaz sypania pieniędzmi, a z jakiej to racji skoro to wyzbieramy(na bank ktoś rzuci), co do ryżu to jak najbardziej rozumiem-jest to jedzenie...Uważam, że nie powinno się rpzybierac tego kościoła, bo jest to piękny kościół, który sam w sobie jest wyjątkowy. Co sobota są świeże kwiaty na ołtarzach i to wystarczy. Tam za bardzo nie ma jak ustawić krzesełek dla dodatkowych par świadków. Ja bym tylko tych głównych posadziła a reszta albo niech stoi za Wami, albo niech siądzie normalnie w krzesełkach...

A teraz obiecane fotki zaproszeń. Oczywiście wezwania też są z personalizacją, ale to akurat jest puste
Stary 2010-04-23, 17:21   #3749
ewelkafly
Raczkowanie

Ja też dzisiaj chodziłam za butami po CK i nic nie znalazła. Ale kolorowych jest bardzo dużo i zaczynam się zastanawiać czy nie skusić się na jakiś odcień np. turkus ewentualnie jasny wrzosowy fiolecik, teściowej pewnie to się nie spodoba bo ona jest tradycjonalistką (ciekawe jak zareaguje jak jej powiem że nie zostawię bukietu w kościele bo dziewicą nie jestem a ona od samych zaręczyn o tym gdera)
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 17:39   #3750
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

O mamo! Zostawianie bukietu w kościele to się za czasów średniowiecza już chyba skończyło
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości