Zachodniopomorskie Panny Młode - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 12:13   #1561
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
a poślubną też mam nadzieję otrzymamy

w lutym na nocleg??? lekka przesada! Negocjuj to!!! Chociaż na pcozatku sierpnia niech ci dadzą termin. Przecież od lutego do sierpnia wiele się moze wydarzyć ;/
My podajemy całkowitą liczbę gosci w poniedziałek przed ślubem. A i to na jedzenie, a noclegi będa przyszykowane na taką samą ilosć gości, ale płacić mamy za tyle osób ile będzie spać.
To dlatego, ze wesle jest w osrodku wypoczynkowym nad morzem. Sierpien to jeszcze sezon, wobec czego musza wiedziec, ile pokoi potrzebuja miec wolnych, zeby pozniej nie bylo problemow. Jest to dla mnie zrozumiale, aczkolwiek bardzo mi nie na reke Liste gosci tez moge potwierdzic dopiero tydzien przed slubem, nie wiem tylko dokladnie jak z tymi noclegami, czy jak zamowie np 30 a potem okaze sie ze potrzebuje tylko 25 to bede musiala placic????

Najwieksza przesada byla z wiejskim stolem. Mozemy sobie sami zorganizowac-wtedy koszt to 500zl, za sam stol do tego. Albo oni moga to zrobic za...uwaga... 3000zl przegiecie co?
Stary 2010-04-22, 12:54   #1562
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Twierdzili, ze ją mają i jest spraługwna (jedno z priorytetowych pytań podczas poszukiwań sali) Już ja im dam popalić!!!! Jak bedzie nie tak, jak chciałam to mnie popamiętają Ale z drugiej strony znajomi mieli 4 wesela w zeszłym roku tam i tylko po 1 usłyszałam, że "tort był za słodki" Więc myślę, ze nie będzie źle
Czekam niecierpliwie na relację Olivii
Czekaj czekaj juz niedługo
Stary 2010-04-22, 13:40   #1563
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez molly18 Pokaż wiadomość
tam tez jest tak, ze nawet dzien przed slubem mozna zmienic liczbe gosci, jesli np. ktos zrezygnuje w ostatniej chwili.

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
Czekaj czekaj juz niedługo
Bardzo się niecierpliwię :d
Jak samopoczucie? Jak przygotowania?
Stary 2010-04-22, 17:44   #1564
Diankusia
Raczkowanie

OliwiaAnita ślubujemy tego samego dzionka jak fajnie

U mnie przygotowania pełną parą, suknia jest (chyba bedzie trzeba troche zwezic, ale zobacze w weekend, buty sa, poszukuje jakis baletek na zmiane na wesele, welon jest, brakuje tylko bielizny i pończoch, no i bielizny na noc poślubna
Mój P. ma już wszystko ze stroju.
Kościół - wszystko załatwione, tylko donieść dokumenty w czwartek przed slubem i spowiedz w piatek.
Sala - wystrój prawie wymyślony, czekamy na potwierdzenia od goscie zebysmy mogli zaczac usadzac i robic winietki.
Auto załatwione.
Sukienka na poprawiny, wybieram między dwiema i wybrac nie moge a tu czas nagli bo jedna i druga trzeba przerobic
Noclego dla gosci zalatwione, tydzien przed mamy potwierdzic ile goście mniej wiecej bedzie ale płacimy i tak za tyle co bedzie spało.
Transport dla goscia załatwiony
Dekoracja auta - maja byc tylko tablice i delikatne ozdoby na klami, zalacze zdjecia auta same przyznacie ze chyba nie ma co przesadzac?
Alkohol kupiony dziś zrobiłam projekt naklejek na wódke i zaniosłam do wydruku, jutro albo w poniedziałek odbieram zobaczymy co z tego wyjdzie
Obrączki są i czekają
Planujemy po drodze sesje narzeczeńska ale czekamy na jakas ładna niedziele
Bukiet wybrany musze tylko isc do kwiaciarni ze wzorem.
http://www.profeo.pl/gallery/photo/1...owy-dotyk.html
Robimy prezentacje (i cos zrobic nie mozemy
Prezenty dla rodziców - maj byc jakies zdjecie z sesji w ramce i zaproszenie na uroczysta kolacje (polaczona z ogladaniem filmu weselnego) jedni i drudzy rodzice byli przeciwni zbieraczom kurzu
Dodatkowo przygotowujemy podziekowania na wesoło w formie quizu (jedni i drudzy rodzice nie chcieli łzawych podziekowań)
Utrwalamy nasz pierwszy taniec
Musimy jeszcze przyozdobić podziekowania dla gości, skarbonki do tanca na wózek (czy jak on sie tam zwie) i to tak w ogólnym skrócie.

Zeszyt jaki przygotowałam na przygotowania peka w szwach ale był to dobry pomysł bo codziennie się go przegląda i o niczym poki co nie zapomnielismy

Stres jeszcze mnie nie łapie, jakoś tak ogólnie nie wierzę że to już tylko 37 dni, mam nadzieje ze wcale nie bede miała stresu.

A teraz kilka zdiątek

Edytowane przez Diankusia
Czas edycji: 2010-04-22 o 17:45
Diankusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-23, 07:53   #1565
chilanes
Zakorzenienie

aleś sie kobieto napisała
ja próbuję "ogarnąć" to co mamy, to czego nie mamy... robię (ponownie) listę wszystkiego, by o niczym nie zapomnieć
za miesiąc ruszamy z kompletowaniem dokumentów
Stary 2010-04-23, 08:41   #1566
Diankusia
Raczkowanie

Cytat:
aleś sie kobieto napisała
chciałaś relację to masz relację
im wcześniej się za wszystki zabierzecie tym lepiej bo Wam więcej wolego czasu zostanie przed slubem, a i tak przed slubem bedzie mnóstwo roboty wiec pare obowiazków mniej to tlko korzysc
Stary 2010-04-23, 11:53   #1567
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diankusia Pokaż wiadomość
chciałaś relację to masz relację
im wcześniej się za wszystki zabierzecie tym lepiej bo Wam więcej wolego czasu zostanie przed slubem, a i tak przed slubem bedzie mnóstwo roboty wiec pare obowiazków mniej to tlko korzysc
dlatego właśnie po mału się zabieram za gromadzenie, dopinanie, załatwianie, ustalanie...

Oliwia a powiedz mi proszę, czy mogłabym wpaść na chwilkę na salę zanim się z gośćmi pojawicie, by zobaczyć jak przyszykowali?
Stary 2010-04-23, 12:02   #1568
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
OliwiaAnita ślubujemy tego samego dzionka jak fajnie

U mnie przygotowania pełną parą, suknia jest (chyba bedzie trzeba troche zwezic, ale zobacze w weekend, buty sa, poszukuje jakis baletek na zmiane na wesele, welon jest, brakuje tylko bielizny i pończoch, no i bielizny na noc poślubna
Mój P. ma już wszystko ze stroju.
Kościół - wszystko załatwione, tylko donieść dokumenty w czwartek przed slubem i spowiedz w piatek.
Sala - wystrój prawie wymyślony, czekamy na potwierdzenia od goscie zebysmy mogli zaczac usadzac i robic winietki.
Auto załatwione.
Sukienka na poprawiny, wybieram między dwiema i wybrac nie moge a tu czas nagli bo jedna i druga trzeba przerobic
Noclego dla gosci zalatwione, tydzien przed mamy potwierdzic ile goście mniej wiecej bedzie ale płacimy i tak za tyle co bedzie spało.
Transport dla goscia załatwiony
Dekoracja auta - maja byc tylko tablice i delikatne ozdoby na klami, zalacze zdjecia auta same przyznacie ze chyba nie ma co przesadzac?
Alkohol kupiony dziś zrobiłam projekt naklejek na wódke i zaniosłam do wydruku, jutro albo w poniedziałek odbieram zobaczymy co z tego wyjdzie
Obrączki są i czekają
Planujemy po drodze sesje narzeczeńska ale czekamy na jakas ładna niedziele
Bukiet wybrany musze tylko isc do kwiaciarni ze wzorem.
http://www.profeo.pl/gallery/photo/1...owy-dotyk.html
Robimy prezentacje (i cos zrobic nie mozemy
Prezenty dla rodziców - maj byc jakies zdjecie z sesji w ramce i zaproszenie na uroczysta kolacje (polaczona z ogladaniem filmu weselnego) jedni i drudzy rodzice byli przeciwni zbieraczom kurzu
Dodatkowo przygotowujemy podziekowania na wesoło w formie quizu (jedni i drudzy rodzice nie chcieli łzawych podziekowań)
Utrwalamy nasz pierwszy taniec
Musimy jeszcze przyozdobić podziekowania dla gości, skarbonki do tanca na wózek (czy jak on sie tam zwie) i to tak w ogólnym skrócie.

Zeszyt jaki przygotowałam na przygotowania peka w szwach ale był to dobry pomysł bo codziennie się go przegląda i o niczym poki co nie zapomnielismy

Stres jeszcze mnie nie łapie, jakoś tak ogólnie nie wierzę że to już tylko 37 dni, mam nadzieje ze wcale nie bede miała stresu.

A teraz kilka zdiątek
[COLOR="rgb(72, 61, 139)"]Jejku jak zazdroszcze, ze to juz niedlugo samo czekanie i planowanie nie jest takie zle, ale chcialabym miec juz jakis namacalny dowod, ze to wszystko jest prawdziwe...np zamawiac zaproszenia czy wybierac suknie slubna, a na to wszystko jeszcze jest za wczesnie
a ten zeszycik to fajny pomysl, tez skorzystam, zeby byc pewna ze o niczym nie zapomne

Suknia przepiekna-bardzo w moim stylu (szylas czy kupilas gotowa?)
Obraczki przepiekne-jw
I auto tez rewelacja - faktycznie niewiele zdobienia do niego trzeba.
[/COLOR]
Stary 2010-04-24, 07:58   #1569
Diankusia
Raczkowanie

O tak zeszycik polecam, na każdej stronie mam inny punkt, wiadomo z czasem nowe punkty dochodza jak sobie człowiek przypomni że jeszcze cos, tak wiec musi byc grubszy niz sie poczatkowo wydaje

gwiazdeczka26 ciesze się że podobają Ci się nasze wybory
suknia kupiona używana za 1000 zl a nie za 4000 jak to jest w salonie stwierdziłam ze szkoda mi wydawac tyle kasy na suknie ktora założe raz a której na pewno nie odsprzedam za więcej niż 1000.
Obrączki wypatrzone w internecie dużo wcześniej, aż w końcu znalezione u terpiłowskich (wcześniej nie mieli tej serii, sprowadzili dopiero w tym roku, wiec dobrze ze czekalismy)
Co do auta to tez mi sie wydaje ze nie ma go co za bardzo ozdabiac wiec sie ciesze ze to potwierdziłaś

Podejrzewam że ten ostatni miesiac zleci szybciej niz mi się wydaje.

A namacalny dowód to będzie tak kilka dni przed jak zacznie się szał na sali, ostatnie przygotowania i jak wszyscy juz beda przejęci
Stary 2010-04-24, 20:17   #1570
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Co do auta to tez mi sie wydaje ze nie ma go co za bardzo ozdabiac wiec sie ciesze ze to potwierdziłaś

a skąd te auto ? i jaki jest koszt wynajęcia? też mi sie bardzo podoba

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-25, 10:12   #1571
Diankusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
a skąd te auto ? i jaki jest koszt wynajęcia? też mi sie bardzo podoba
Auto załatwiane po znajomości ze Szczecina tak wiec nie wiem jaki koszt ani nic bo mamy sie w to nie wtracac przyjedzie auto i tyle
Stary 2010-04-25, 14:07   #1572
molly18
Raczkowanie

http://www.2serca.pl/gal-limuzyny.htm - tutaj jest to auto, ale od nich cena pewnie wyzsza niz od samego wlasciciela, wiedomo prowizja. Tez myslelismy po tym aucie kiedys i nie pamietam dokladnie ale ono kosztuje cos okolo 800-1000 zl
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-25, 20:36   #1573
OliwiaAnita
Raczkowanie

Witam witam z Braku czasu nie zaglądam tu za często no ale wracając do tematu przygotowania trwają... czekam na potwierdzenie gosci i zamiawiam winietki... musimy jeszcze :
- kupić wina i trochę napoi;
- odebrać garnitur bo czekamy ( zamawialismy rozmiar , którego nie mieli w salonie)
- muszę się umówić na poprawki do sukni - ciut zwęzić;
- bielizne kupić a z tym mam problem ;(
- zamówić wiązankę;
- bieliznę dla mojego przyszłego męża
za to mam już suknię na poprawiny ale muszę iść na poprawki
sukienkę na wieczór panieński też mam
hmmm z załatwiania to chyba tyle... a przed weselem oczywiście wybieram się jeszcze do naszej sali kochane i tydzien przed weselem i dzień przed , więc będę tu zdawać relacje

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
dlatego właśnie po mału się zabieram za gromadzenie, dopinanie, załatwianie, ustalanie...

Oliwia a powiedz mi proszę, czy mogłabym wpaść na chwilkę na salę zanim się z gośćmi pojawicie, by zobaczyć jak przyszykowali?
pewnie , że tak
Stary 2010-04-25, 20:37   #1574
hajduczkawojtusia
Raczkowanie

My też myśleliśmy o załatwieniu jakiegoś fajnego tzn. starego auta Jednak u nas w okolicy nie ma prawie żadnego wyboru...Myślę,że pożyczymy od znajomego jakiegoś gazika, przynajmniej będzie zabawnie
Stary 2010-04-26, 09:44   #1575
chilanes
Zakorzenienie

Oliwia dziękuję bo z Tż jesteśmy bardzoc iekawi jak to przygotują Przypomnij mi o której masz ślub?
Stary 2010-04-26, 10:36   #1576
beata o
Przyczajenie

Mój ślub w sierpniu kończę studia w szczecinie i tu wybieram suknie ślubną czy zna ktoś dobry komis z sukienkami gdzie można by było kupić sukienki firmy pronovias lub herms w dobrych cenach ? czyli do 1500 zl raz noszone lub inne ładne modele
beata o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 21:53   #1577
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Oliwia dziękuję bo z Tż jesteśmy bardzoc iekawi jak to przygotują Przypomnij mi o której masz ślub?

o 16
Stary 2010-04-27, 13:15   #1578
molly18
Raczkowanie

Też czekam z niecierpliwością na Twoje relacje Oliwio

Chilanes, jeśli i Ty się zgodzisz, to ja w sierpniu przed Twoim weselem bym chętnie przyszła zobaczyć salę?

Ja w tym tygodniu idę na rozmowę do salonu w sprawie szycia sukni! Już się nie mogę doczekać no i ciekawa jestem co mi tam powiedzą i w ogóle jak to będzie
Stary 2010-04-27, 14:09   #1579
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
o 16
dziękuję
Cytat:
Też czekam z niecierpliwością na Twoje relacje Oliwio

Chilanes, jeśli i Ty się zgodzisz, to ja w sierpniu przed Twoim weselem bym chętnie przyszła zobaczyć salę?

Ja w tym tygodniu idę na rozmowę do salonu w sprawie szycia sukni! Już się nie mogę doczekać no i ciekawa jestem co mi tam powiedzą i w ogóle jak to będzie
gdzie do salonu idziesz?
Jasne, wpadaj

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-04-27 o 14:10
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 07:29   #1580
Diankusia
Raczkowanie

Hej dziewczynki
Ja jestem na etapie przerabiania sukni i zastanawiania się nad winietkami. Podobają mi się takie na drucikach wpięte w jakieś cukierki, wydaje mi się że jest to prostsze niż robienie od podstaw całych winietek, ale pytanie czy nie będzie to bardziej kosztowne? Jak myślicie? Może podpowiecie jakieś większe ale tańsze cukierki niż rocher
Tu macie stronkę z przykładowymi:
http://naszdzien.blox.pl/2009/01/Sto...-winietki.html
Stary 2010-04-28, 08:21   #1581
beata o
Przyczajenie

Cytat:
Hej dziewczynki
Ja jestem na etapie przerabiania sukni i zastanawiania się nad winietkami. Podobają mi się takie na drucikach wpięte w jakieś cukierki, wydaje mi się że jest to prostsze niż robienie od podstaw całych winietek, ale pytanie czy nie będzie to bardziej kosztowne? Jak myślicie? Może podpowiecie jakieś większe ale tańsze cukierki niż rocher
O kurcze ja nawet otym nie pomyślalam i wsumie jeszcze na takim weselu nie byłam żeby były winietki
beata o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 09:22   #1582
chilanes
Zakorzenienie

mogą być np małe jabłka, mandarynki, cukierki Michałki lub inne na wagę podobne do tych Rocher Są takie pyszne chyba firmy Solidarność
Stary 2010-04-28, 13:39   #1583
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Ja bylam na weselu gdzie winietki to byly zwykle prostokatne kartoniki z imieniem, do tego jakas wstazeczka chyba byla. wygladalo to bardzo elegancko no i raczej to najprostszy sposob.
Ja tez napewno bede robic sama i prawdopodobnie zrobie wlasnie cos w tym stylu.
W cukierkach tez fajny pomysl, ale zawsze dochodzi jeszcze koszt drucikow no i samych cukierkow
Stary 2010-04-28, 14:14   #1584
hajduczkawojtusia
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczynki
Ale super pomysł z tymi słodyczami Ja myślałam o tym żeby winietki powkładać w jabłka...tak jak na zdjęciu poniżej...

Edytowane przez hajduczkawojtusia
Czas edycji: 2010-09-26 o 23:38
hajduczkawojtusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 14:15   #1585
chilanes
Zakorzenienie

my właśnie mamy taki kartonik zgięty na pół i kokardę najprostsze i najtańsze
Stary 2010-04-28, 19:09   #1586
molly18
Raczkowanie

a my chyba będziemy mieli migdały dla gości i tak się zastanawiam, czy jakbyśmy zamowili w takich małych pudełeczkach to czy tam by nie można od razu jakoś imion powpisywać, żeby już dodatkowych karteczek nie trzeba było. Będziemy zamawiać któreś z tych http://www.e-upominek.eu/products.php
Albo w woreczkach i do tego taka zwykla karteczka wlasnie.

Suknię zamierzam szyć w salonie Elizabeth na deptaku Bogusława.
Stary 2010-04-28, 19:17   #1587
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
a my chyba będziemy mieli migdały dla gości i tak się zastanawiam, czy jakbyśmy zamowili w takich małych pudełeczkach to czy tam by nie można od razu jakoś imion powpisywać, żeby już dodatkowych karteczek nie trzeba było. Będziemy zamawiać któreś z tych http://www.e-upominek.eu/products.php
Albo w woreczkach i do tego taka zwykla karteczka wlasnie.
Ja właśnie jutro odbieram moje migdały dla gości W woreczkach z organzy od razu z bilecikiem z tekstem: Dziękujemy za przybycie i życzymy udanej zabawy. D****** i T**** 15 maja 2010. Winietki będą osobno... Muszę się w końcu za nie zabrać
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 12:40   #1588
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja właśnie jutro odbieram moje migdały dla gości W woreczkach z organzy od razu z bilecikiem z tekstem: Dziękujemy za przybycie i życzymy udanej zabawy. D****** i T**** 15 maja 2010. Winietki będą osobno... Muszę się w końcu za nie zabrać
Widze, ze teraz bardzo popularne takie bajery... tzn jakis prezencik dla gosci mnie to jakos nie przekonuje...duzo pracy wymaga + dodatkowych kosztow, no ale napewno gosciom sie spodoba. Taki mily gest.
Stary 2010-04-29, 13:27   #1589
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Widze, ze teraz bardzo popularne takie bajery... tzn jakis prezencik dla gosci mnie to jakos nie przekonuje...duzo pracy wymaga + dodatkowych kosztow, no ale napewno gosciom sie spodoba. Taki mily gest.
No ja najpierw chciałam zamówić osobno migdały i osobno woreczki i się pobawić w robienie, ale potem wyliczyłam, że niewiele drożej będzie kupić już zrobione, więc takie wzięłam. No i miałam odbiór osobisty tam, gdzie mieszkam, więc na przesyłce zaoszczędziłam...

Piękne są
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-01, 15:19   #1590
Diankusia
Raczkowanie

A my dla gości mamy takie fajne dolary z naszymi zdjeciami i podziekowaniami
A winietki chyba tez zrobie najprostsze jakie można, w końcu i tak będą ważne tylko przez chwilę
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości