|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Witajcie dziewczyny
ale sliczna pogoda moi anowie jescze spia jeden po nocce a drugi pewnie sie obudzi, ja już od siudmej jak się M połozył nie mogła zasnąć i po dłuzszej chwili leżenia wstałam pozamiatałam i umyłam podłogi i teraz mysle nad szybkim obiadem bo M jedzie do racy na druga zmiane o 13 .Macie może jakieś pomysły?/ i w ogóle powiem wam że kurcze od picia wody mi nie dobrze kurcze i jesc mi sie nie chce .
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
karolcia tez bym chciala zeby moj tz tak dlugo spal a ten codziennie o 7 wstaje i mnie zaczepia bo on uwielbia sie z rana przytulac
basia super tel fotel napewno sie przyda do karmienia ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- ale sia najadlam ...---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- eleono ja na obiadek dzisiaj robie rosol i frykandele (holendarskie gotowe miesko) z frytkami i surowka z pekinskiej
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Co do firmowych butków to ja ostatnio w ciuchlandzie za grosze dla dzieciaka widziałam firmówki, praktycznie jak nowe...bo co takie małe dziecko może zniszczyc... ale nie brałam, a w sumie mogłam, bo bym puściła na allegro hehehe
![]() No nic, piiękna pogoda za oknem, aż miło... Dzień dobry! |
|
|
|
#4084 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
ja jeszcze bez śniadanka...nakręcam się narazie ![]() mój mąż też z rana zaczepia mnie i rozbudza-potem czasami szkoda mi spać i on wychodzi a ja z siskiem psem zostaje....sama taka ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- co do wozka......chciałam murę, ale ma niedostateczną ocenę--chinszczyzna.....mutsy-- mały.... właśnie ta spacerówka jakaś taka niewygodna...... rany! moje dziecko nie będzie miało wózka heh... ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- za to fotelik.....recaro
|
||
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny walnijcie mnie w czerep (czyt. łeb) w nocy bolal mnie brzuch teraz tez pobolewa a ja nie umiem sie polozyc i lezec tylko laze jak glu.pek i sprzatam
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Xaw dobrze ze chociaz fotelik bedzie mialo
|
#4086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() siad!! bo jak nie toooo ja rozumiem.... też niby nic nie robię --tylko to wyniose to zrobie tamto...a potem dupeczka boli--anox nie wolno!!!!! |
|
|
|
|
#4087 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
juz wymysliłam ze usmaze nalesniki tylko sera białego mi brakuje ![]() ![]() ![]() ![]() i prosze mi siad na d..e i odpoczywac jak brzuch boli nie ma żartów sama wiesz hehe kurcze ale pechowy ten tydzień jakis dla nas anuszka biedactwo i zuzia i ferminka dziewczyny uważajcie na siebie i się oszczędzac bo teraz w 3 trymestrze to sie właśnie zaczynaja typowe takie szpitalne zazwyczaj przygody.
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie to juz posprzatalam lazienka umyta kuchnia posprzatana poodkurzane podlogi zmyte jedynie kurze zostaly to szybko je wytre i do 12.00 moge lezec bo o 12.00 rosolek wstawie
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() ola spojrzałam na twego avka i postanowiłam mojego zmienić ale chyba wstawie co innego, bo strasze tym brzuszkiem ![]() misiulka zakład że mam niej rzeczy od ciebie , bo w zasadzie nic ![]() daysy może kiedyś sie tym zainteresuje jak bede chciała łatwiej zgubić kg ...póki co nie jestem w stanie sobie odmówić czegoś co ![]() basia z wizażem damy rade a fotel bujany kupiła szwagierka dwa lata temu i jest baaaardzo zadowolona bajka śliczne butki siala wózki naprawde świetne...ten jedo lub retrus super ale cena nie na moja kieszeń bede musiała wyhaczyć jakąś okazje za używany do 600,- alutka ja zazwyczaj leze jak jestem na wizażu czyli nie raz pół dnia a że złamałam stoliczek niedawno to leże na boku piszac jedna reka, dziecko mi sie chyba przyzwyczaiło do tej jednej strony bo jak wstaje to z tej strony na której leżałam mam takie duże wybrzuszenie ![]() Cytat:
a ja sobie zjem grzanki (musiałam kupić jak któraś wspomniała) z dzemkiem i nutella i mleczko do tego ...wprawdzie już dziś zjadłam mały jogurt i banana ale to było dawno bo po 6:00 jak mnie zasysało a teraz znów jestem głodna....
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-24 o 10:22 |
|
|
|
|
#4090 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aj łobuzie....![]() a kto Wam tam tak brudzi... ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie jest to fajne.... frytki ![]() wiem zrobie dzis tortille bo składnniki mam....ale koniecznie frytki do tego ![]() anoxa Co do przytulanek u mnie juz do konca raczej bedzie bez tzn....jak mały sie nie bedzie spieszyl to mozna sobie troche pofolgowac w koncowce a poki co TŻ mi wprost powiedzial ze sie boi ze .....cos złamie małemu Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-24 o 10:20 |
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Xaw ja tak mam ze musze raz dziennie poodkurzac conajmniej i podloge zmyc poprostu jestem chora jak tego nie zrobie i wydaje mi sie ze jest brudno poza tym mam psa i meza balaganiaza
poza tym mniej wiecej dwa razy w tyg sprzatam dokladnie lazienke i staram sie przetrzec fronty w kuchni no i codziennie wycieram kurze i mam taki nawyk sprzed ciazy ze wszystko robie jak najszybciej zeby skonczyc i miec z glowy
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
no taki aluminiowy stoliczek na komputer, zawiasy poszly w drobny mak
szajstwo
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
papateria sliczny ten twoj brzus zostaw go! a z tym przytulaniem to w doslownym tego slowa znaczeniu chodzilo
on taki misiak rano jest ze lubi sie przytulac i glaszcze moj brzuchol i budzi Huberta a jesli chodzi o "TE" przytulanki to my od poczatku z nich korzystamy i odpukac jest wszystko ok tylko ze robimy to duzo delikatniej
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() a jezeli chodzi o TE przytulanki to wiesz tez napewno by bylo inaczej jak bym mogla od poczatku bo to by bylo dla nas normalne....a tak to pół roku juz abstynencji ....ale nie narzekam choc temperamentu nam nie brakowalo dajemy rade mam tylko nadzieje ze po pologu nie bedzie z tym problemu....a co do głaskania to mój tez czasem głaszcze i budzi
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sama tez mieszkam niedaleko Zg i jak okaże sie coś fajnego to podskoczę
|
|
|
|
|
#4097 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4098 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mam tak samo:/Cytat:
juz to 2 raz przechodzi w sensie ciaza i dopóki nam nie zabronia to sie bedziemy przytulac tylko już nie tak jak wczesniej jescze 2 miesiące temu prawie kazde pozycje teraz niestety tylko ja u góry i tez juz całowac sie a bardzo nie moge ale jest dobrze![]() Cytat:
kurcze wiecie co wziełam sobie laptopa do kuchni bom zaczelam smazyc nalesniki ale to chyba kiepski pomysl bo sie kazdy przypalil:/ heh
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Basia fajnutki fotel.
Jeszcze nic nie zjadlam na sniadanko :/ Chleba nie ma. Tz spi bo rano do lasu pojechal a byl zmeczony po wczorajsztm wieczorze. Musze sie wykapac i ogarnac mieszkanie no i na zakupy dp smyka z kuponem 15% reszte rzeczy dokupic. Jakiejs pizamki i szlafroczka jeszcze poszukam do szpitala. Glowa mnie boli i w ogole czuje sie tak jakbym byla na kacu :/ |
|
|
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mówie ze nam nie brakuje jakiej ja sny miałam swego czasu ale jest dobrze.....a z tymi naleśnikami dobre ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Ja tez ide wziac prysznic i ogarnac mieszkanie..... Koniecznie sie pochwal jak cos kupisz..... a bólu głowy współczuje.... |
||
|
|
|
#4101 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-04-24 o 12:09 |
|||
|
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
znow mam dzien jak na redbulu....wstalam o 7.30 poszlam z malym po bułki, śniadanko, pranie, sprzatanie kuchni, upieklam ciasto z kremem biszkoptowo budyniowym i dodatkami, powycierlam a dopiero poludnie...
fajnie sie tak dobrze czuc.Wczoraj 3 godz na placu zabaw z malym bylam, dobrze mi spal a ja tylko ras siusiu bylam wiec chyba dzis najlepsza noc w mojej ciazy...wiecie na jaki wniosek wpadlam?? od 16 msc nie przespalam ani jeden calej nocy, do konca ciazy juz nie przespie a potem bede wstawac do dwóch dzieciaczkow...czyli przez jakies najblizsze 2 2-5 roku nie mam co liczyc na przespanie calej nocy chyba ze zdazy sie cud i to drugie wczesniej postanowi dac pospac mamie :P budujace co nie?? |
|
|
|
#4103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ola_k11 jak ja bym chciała, żeby mój TŻ na mnie krzyczał, że posprzątałam... Ech... Co do majtek, bardzo wam polecam majtko-szorty z Kappahla. Takie z wysoką koronką u góry. Są niskie, a miejsce łączenia materiału z koronką rozciąga się i nic a nic nie ciśnie. Do tego koronka przy nogawkach się nie wrzyna w nogi i nie odznaczają się na pupie nawet pod obcisłymi spodniami. Jak w zeszłym tygodniu kupowałam, to była promocja 3 za 2. Ach, co ważne, można przymierzyć na swoją bieliznę. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-04-24 o 12:46 |
|
|
|
|
#4104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja od poczatku ciazy chodze w nocy do kibelka , pare razy nawet, Bastus naszczeście już nie wstaje ale co z tego Za to wsawał do 2 roku zycia wiec w sumie zaraz po tym zaszłam w ciaze wiec tak rokuje że jeszcze tez przedemną 2,5 lat bez całych nocek heheh ale amy rade mam nadzieje z dwójką
|
|
#4106 |
|
Zadomowienie
|
ja tak mialam chyba z miesiac temu, bylam wykonczona samym spaniem i do niczego nie mialam checi a obok mnie latal synek i wciaz cos chcial, myslslam ze sie pochlastam ale na szczecie juz mi minelo
|
|
|
|
#4107 |
|
Rozeznanie
|
wypiłam juz od rana 2,5 litra wody i powiem wam że zjadłam o 11 sniadanie z 2 kromek chleba i teraz jednego nalesnika z serem i czuje ze zaraz pekne
|
#4108 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
- waga wersja spacerowa: 14,5kg - waga wersja głęboka: 15kg - waga fotelika: 3.75kg Ten drugi to XQ jest chyba troszke lzejszy. Nie moge znalezc wagi. Jest swietny.
25.02.1997 24.12.2006 20.06.2009 10.08.2010http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv734rjke2qp.pngEdytowane przez alutka78 Czas edycji: 2010-04-24 o 12:59 |
||
|
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam w necie zdjęcie majtasów
Co do zmęczenia, dziewczyny, jesteśmy w ciąży i mamy do tego prawo Kilka razy zdażyło mi się nawet pójść spać o 19-tej i nie mam sobie tego za złe.
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie coś dziś brzuch pobolewa jak na @
![]() muminek podziwiam zapał i organizacje a co do nocy nieprzespanych kto wie...moze nie bedzie tak źle eleonoremio to przez te wode jestes taka syta...fajnie bo zero kalorii ja ostatnio mniej piłam ale po twoich postach dlaczego trzeba pić.. zmotywowałaś mnie i pije wiecej.roztrzepaniec nie kazda ma powera ja tylko czasami dzisiaj nie ![]() a ja polecam majtasy mini bikini z gatty TE |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

...

bede musiała wyhaczyć jakąś okazje za używany do 600,- 

ale jest dobrze.....