|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D
Cytat:
![]() Oprócz kokosa i tych kulek brązujących ![]() Bo ja mam niestety tak, że jak coś zobaczę, na coś się napalę albo uprę to bym chciała już teraz natychmiast ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2010-04-24 o 16:50 |
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
nie w tv nie ma 6 sezonu
chyba będzie dobiero wresien/pazdziernik... a ja wszystkie odcinki oglądałam w tv dopiero 6 sezon w necie ![]() ale zaczęłam oglądac gotowe na wszystko chyba dopiero od 3/4 seoznu i tak teraz głupio wracac do początku
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3484 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczełam od końcówki 2 chyba, ale nie dokonczyłam nawet 4 i pare miesiecy temu uznałam, ze warto obejrzeć od samego początku I opłacało sie, nawet wole te wcześniejsze sezony od tych najnowszych
|
|
#3486 | |
|
|
Cytat:
![]() Ale potem jakoś zaczęli powtarzać i obejrzałam wszystko od początku
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
A propos zakupów i kuszenia - dziewczyny na wątku biedronkowym pisały o jakimś fajnym żelu micelarnym Tołpy (tzn nieoficjalnie, bo jakby było napisane, że to Tołpa to żel kosztowałby 2 razy tyle) - muszę się wybrać do Biedronki
![]() I pyszne chipsy kebabowe grubo krojone tam mają ![]() Pożeram chipsy a potem marudzę, że dupa rośnie |
|
|
|
#3488 | |
|
|
Cytat:
![]() O tym żelu to słyszałam, ale stwierdziłam, że mi jednak niepotrzebny, mało takich rzeczy używam, wolę tradycyjne mycie
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie mogę używać do mycia mineralki bo na nią nie zarobię Po gotowanej wodzie mam to samo Niemożliwe, żebym źle spłukiwała.I muszę wreszcie kupić tę aspirynę ale jakoś nie po drodze mi do apteki Ja już niestety uciekam, jak mi się będzie chciało wybrać to jutro będę (bo potem to nie wiem kiedy) Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2010-04-24 o 18:03 |
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak gotowe na wszytsko będą ok wrzesnia na polsacie na innych kanałach to nie wiem
![]() teraz juz mi się nie opłaca przerywac 6 sezonu i wracac do 1 o zelu tołpy tez słyszałam, ale te całe mecelarny kosmetyki do demakijazu mi nie służą i tez wole tradycyjne mycie wodą ![]() zrobiłam tą suszarke ufff widac, ze to ja ja robiłam, ale i tak jestem z siebie dumna ![]() tylko nie wiem gdzie ją wieszac ![]() ale kurcze, nie wejdą mi tam wszystkie pędzle ![]() ps: dome EDM do różu jest dostępny ![]() od tego srbokręta cała ręka mnie bli, naskórek sobie lekko zdarłam na dłoni
|
|
|
|
#3491 | ||
|
|
Cytat:
Tak sobie skojarzyłam, że najnowszy żel Hipp'a do kąpieli ma fajny składzik Cytat:
![]() No i kto znowu judzi ![]() Ale ja się nie skuszę ![]() Mam ten pędzel z taniego zestawu, niby do pudru, ale jakś mały, a poza tym mam pudrowy z EDM, to w sam raz mi został na róż ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Aaaa, zapomniałam, foty wrzuciłam
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówisz o flaciku? ![]() ja się może skuszę na 2 egzemplarz ale w maju ![]() i chyba skuszę się na ocznego kabukiego tez juz drugiego ![]() i snooze bar pokochałam ten bronzer Asia jak zobaczyłam te Twoje foty przed to bałam się oglądac dalej, takie włosy ściąc! a wiesz, ze pójdziesz za to do piekła ![]() w nowej fryzurce oczywiscie bardzo Ci ładnie (jak mawia moja mama ładnemu we wszystkim ładnie )zostawiłas sobie z przodu 2 dłuzsze kosmyki ciekawie ale mimo wszystko nigdy nie ścięłabym takich włosów ![]() trzebabyło się najpierw w księdze guinessa zapisać ![]() córeczka juz nie będzie mogła ciągnąć mamy za długasne włosy a tak w ogóle mogę wiedzie ile Ty dokładnie masz lat? bo tak bez ściemy wyglądasz na 19-20 ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- w ogóle moje pędzlaki dzisiaj dostały yes to carrots, kocham je |
|
|
|
|
#3493 | ||
|
|
Cytat:
Próbowałam dzisiaj nałożyć trochę kaolina nim i miałam wrażenie, że cały proszek wlazł we włosie, nic na buzi nie zostało ![]() Puder w kamieniu jakoś tak inaczej się nakładało, na wierzchu zostawał, a tu tak dziwnie ![]() Dużo trzeba tego proszku wysypać? Cytat:
![]() No chciałabym mieć 20 lat, piękny wiek ale mam tak z 50% więcej ![]() Do księgi Guinessa to jeszcze mi sporo brakuje ![]() A z przodu zostawiłam takie dłuższe, tak trochę z sentymentu, chociaż myślałam, że będą to grubsze i dłuższe pasma, ale po wszystkim zostały takie cienkie .Wszystko zaczęło się od tego obrazka, jak go zobaczyłam, to stwierdziłam, że jeśli obetnę kiedyś włosy, to tylko na taką fryzurę No to teraz czeka mnie kolejnych kilka lat zapuszczania Ale za to teraz w pełni jestem usprawiedliwiona z kupowaniem opasek O ile wcześniej to był taki trochę kaprys, żeby mieć fajną ozdobę, no i urozmaicić nieco mojego wiecznego koka [bo wiecznie go nosiłam ze względu na wygodę, włosy się nie plątały], to teraz są mi naprawdę potrzebne Przez długi okres czasu moje włosy przyzwyczaiły się do innego kierunku układania, więc grzywka mi się rozjeżdża na boki i w związku z tym opaska będzie ją świetnie przytrzymywała na miejscu
|
|
|
#3494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie !
Napisałam się jak głupia i jak zobaczyłam Asię w nowej wersji, to - szczęka na podłogę mi spadła. REWELACJA !!! W czasie jej {tej szczęki} szukania skasowało mi się wszystko. Do tej pory ręce mi drżą ! A widzisz - raz któryś z rzędu potwierdza się teza, że : "dla każdego coś innego". Cieszę się, że Ci służy, bo podobnież cuda czyni. Takie "odbitki" na górnej części oczodołu . Efekt taki występuje u mnie po użyciu wielu tuszy. Dziękuję serdelecznie, ale szkoda marnować, jak nie mój odcień. Twój opis bardzo ciekawie brzmi i zainteresował mnie. Chętnie przyłączę się do następnych zakupów. Od prawie trzech lat używam jedynie Mary Kay. - Beige "400"- full coverage. Ciemnawy. Jeszcze około roku temu mieszałam z "300", bo ten pierwszy był za ciemny. Teraz i ta mieszanina okazała się za jasna i na placu boju pozostała "400". Widocznie buzia mi zciemniała. Cytat:
Bardzo pracowity dzień. Ale nie zauważyłam pozycji : nauka .Bez obrazy ! Ja jak zwykle marudzę. Ja - poza ugotowaniem dla siebie i Yoko kaszy - nie robiłam nic. Totalny tumiwisizm. Za to dzisiaj muszę trochę szmatingu uskutecznić i na odkurzaczu pojeździć, bo już się o kudły psów i kotów potykam. I do tego w poniedziałek przychodzi Pan Specjalista od komputerów, coby mi trochę praktycznej wiedzy do łba pustego wtłoczyć. Obawiam się, że "porywa się z motyką na słońce". Raczej jestem z tych niereformowalnych. To i dom przed wizytą trzeba do jako takiego stanu doprowadzić . Podobnież ponownie "Tudorów" puszczają. Natknęła się może któraś z Was ?! Na jakim kanale ?! Jakoś nie udaje mi się trafić. Przenieśli na HBO . Nie mam. Plotki jednak chodziły, że ma na Polsat Cafe wrócić. Cytat:
Spróbuj {jak już musisz}: demineralizowanej {dawniej : destylowanej}. Baniak pięcio litrowy jedynie pięć złotych polskich. Asiu - w nowej fryzurze wyglądasz rewelacyjnie. Jeszcze do tej pory, tak do końca szczęki z podłogi nie pozbierałam. No i klawiatura z lekka zaśliniona. Reasumując : dla mnie bomba ! ImmortalLover- {wybacz sklerotyczce, zapomniałam jak na chrzcie Ci dano} - moim zdaniem ten nowy kolor włosów bardzo Ci pasuje. Taka bardziej dziewczęca buzia . O ile to "bardziej" było możliwe, boś ładnaś jak ta lala ! Pewnie o tym pisałaś, ale umknęło mi jakoś. Chemia czy też zioła ?! Dziewczyny, jak widać na "załączonych obrazkach" - czas wiosennych, radykalnych zmian nadszedł. Z tego wniosek wyciągnąć należy : do fryzjera !!! Dobra, uciekam ! Niech aura trochę utęchnie , bo jak na razie trzy stopnie poniżej zera i za robotę jakowąś trza się brać. Miłej niedzieli |
||
|
|
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może Ci się wydaje, ze na pędzlu prawie nic nie ma, bo te wykonczeniówki to delikatne są? ja kładę tyle pudru na jedną warstwe co podkładu napewno na włosiu ten puder nie będzie tak widoczny jak podkład na filaciku będzie o połowe mniej widoczny a może nawet mniej, ale ten proszek tam jest ![]() ale fajne te długie pasma ![]() ale pojechałas po całoscie z mega długich na bardzo krótkie ![]() ja mając takie włosy chyba bym w nich umarła ![]() teraz nas Asia będzie opaskami kusić ![]() Cytat:
bo nauke to ja mam 5 dni w tygodniu, weeknd jest, a na poniedziałek nic nie mam, bo klasa an wycieczke jedzie |
||
|
|
|
#3496 | ||||||||
|
|
Cytat:
Ale jeśli to u Ciebie częsta przypadłość, to być może uwarunkowana jest osadzeniem oczu i charakterystyką rzęs. Na moje oko tusz ten dość szybko wysycha na rzęsach, więc wystarczy poczekać chwilkę z półprzymkniętymi powiekami i wszystko będzie grać Cytat:
Ma bogaty skład i nawilżał mi poliki, aż miło Mam nadzieję, że nie podrażni ![]() Cytat:
![]() Może jak powtórzą oba to trafi się trzeci, że niby takie przygotowanie widza najpierw Cytat:
![]() To najpewniej nieoryginalna Tołpa, ale producent może być ten sam. Tak często się dzieje. Np. biedronkowa Cola to to samo, co Hoop Cola, tylko pod inną nazwą. To samo kaszki Smakija, w Biedronie - Delicata, ale producent ten sam i smaki też [sprawdzałam ]. No, może w biedronkowej trochę mniej dżemiku jest, albo ta to wygląda.Cytat:
Przyzwyczaić się muszę ... gapię się w lusterko i ciągle uwierzyć nie mogę, że długie już nie moje i 'to se ne vrati'.A myślałam, że w długich wyglądam młodo ![]() W nowych - nie wiem... raz wydaje mi się, że dobrze, a raz - że jakoś poważniej tak ![]() A wcześniej to i tak szyja była na wierzchu siłą rzeczy nosiłam związane w kok, dla wygody, chcoiaż faktycznie, nowa fryzura jakoś bardziej mi tą szyję wydobyła ![]() Cytat:
Cytat:
A powiedz mi, czy jak dajesz kaolina jako primer, to nakładasz go flatem? Znowu dałam go na wykończenie, ale mam wrażenie, że nic na twarzy nie zostało Cytat:
Wszystkie obecne z salonie osoby były trochę w szoku, z fryzjerkami na czele ![]() No ja już zaczęłam kuszenie
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on jest transparentny zostawie niewidoczna na 1 rzut oka powloczke jego zadaniem jest matowic i zmiękczac rysy twarzy... primer oczywiscie, ze LHK ![]() flacik to głównie do podkładu jest ![]() jakie wydarzenie wczoraj u fryzjera było kobieta z niewiarygodnie długimi i pięknymi wlosami je ścięła zdjęcia jej robili, fryzjerowi ręce się trzesły, a ludzie usta z niedowierzania otwierali
|
|
|
|
|
#3498 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ... Podobnie jak Kasia zbieram szczękę z podłogi... W nowej fryzurze wyglądasz ślicznie (nie żebyś w starej mniej ślicznie wyglądała ), zupełnie inaczej, zwłaszcza z tym odsłoniętym karkiem Powiem jeszcze tylko, że gratuluję odwagi bo jak zobaczyłam na tych pierwszych zdjęciach jak długie miałaś włosy to ![]() Cytat:
Cytat:
Muszę się wybrać w końcu do Biedronki zobaczyć czy jest a jak będzie to nabyć ![]() Cytat:
Aha, dziewczyny pisały, że to nie jest tak jak płyn micelarny to przemywania twarzy zamiast wody tylko żel do mycia twarzy, który zmywa się wodą. Cytat:
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2010-04-25 o 15:02 |
|||||
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Finlora- aaaa przypomniałaś mi, że kiedyś chciałam kupić sobie taki puder w kulkach brązujący
i też mam tak, że jak czegoś mi się zachce to już i teraz, a z czasem o tym zapominam. Heroldin- oj tam nic się nie dzieje. Też nie znam do końca Waszych imion. Rodzice w moim przypadku szarpnęli się na Małgorzata za co nie jestem do końca wdzięczna chemia-zioła? Chodzi o farbowanie? To chemia ![]() Asieńko- włosy cud miód! Nastka z Ciebie jak nic
Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?". ![]() Edytowane przez ImmortalLover Czas edycji: 2010-04-25 o 15:16 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdybym miała jakiś transport rano to już dzisiaj pojechałabym na bazar a tak to muszę czekać do wtorku przed pracą o ile będzie mi się chciało jechać wcześniejszym autobusem, chyba, że jutro nie wytrzymam i pójdę do Natury ![]() Muszę sobie powtarzać "Nie jest ci to teraz koniecznie potrzebne, możesz wytrzymać te kilka dni, a może za tydzień będzie promocja" itd
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak robię
albo "poczekaj jeszcze trochę, znajdziesz coś lepszego" ![]() aah no i dziękuję za miłe słowa
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłabym ale jak zwykle nie mam pieniędzy
![]() A teraz powiem Ci coś bardzo oryginalnego, czego nie słyszałaś jeszcze na temat nowej fryzury : Bardzo ładnie wyglądasz i serio bardzo młodo i tak promiennie![]() Gosiu, bardzo ładny kolor
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-04-25 o 20:30 |
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Mirelka...wątki pomyliłas ;D
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się już dość pointernetowałam (tzn ja nigdy nie mam dość ale trzeba w końcu wrócić do domu i włosy umyć ), obejrzałam Pamiętniki Wampirów, teraz oglądam Różowe lata 70te (zapomniałam już jaki ten serial jest zabawny) i zbieram się.Do następnego ![]() |
|
|
|
#3507 | ||||||
|
|
Cytat:
O 19 się tak świeciłam na czole, że ![]() Cytat:
Ale nie powiem, że nie ma w tym trochę prawdy, bo rzeczywiście odrobinę widowisko było Cytat:
Ale przyznać muszę, że już takiej długości stały się męczące, bo się cały czas w nie zaplątywałam, jak w pajęczynę Takie za tyłek ok, bez problemu. Niby różnica niewielka, ale odczuwalna To się w pracy zdziwią ![]() Cytat:
No dzisiaj moja mama, jak mnie zobaczyła, to stwierdziła, że jak mnie postawić koło mojej kuzynki [maturzystka] to by nie wiedziała, która młodsza Z tym, że ona taka trochę a'la American Hip Hop Girl [fryzura, makijaż] Cytat:
Rzadko mi się zdarzają spontaniczne zakupy ![]() Cytat:
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
tu włosomaniaczki i tu ![]() zaraz się przenoszę na tamten xD Cytat:
a jak juz to na pół godzinki ![]() dlatego wolę puder pixie który juz do mnie w bigu powinien zawitac ok wtorku-srody ![]() a no mówię, ze tak swiezo wygladasz, iż mogłabys za moja rówiesniczke uchodzić ![]() no może za maturzystke ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- a tak w ogole narzekałyscie, ze się łuszczycie a teraz to ja się łuszczę ale i tak nakładam minerałki ![]() te bardziej kremowe są ok ![]() dzisiaj wsmarowałam w twarz masło shea ![]() Asiu wybacz, ze naciskam, broń boże Cię nie poganiam, ale pamiętasz o moim lucy ![]() tylko nie chciałabym po wykonczeniu próbki maziać się EDM, bo rzucam ich podkłady ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- aaa i Asiu skąd Ty masz kaolina? ![]() mówiłas, ze bralas puderki natural
Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-04-25 o 20:45 |
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj spokojnie wyszłam w minerałkach do ludzi, w sumie pierwszy raz i dało rade i z filtrem i suchą twarzą Mam nadzieje, ze będę mogła uzywać ich codziennie i odstawie wreszcie zwykły podkład
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czy się łuszczę czy nie to minerałkami się maziam ![]() mówię Ci jak spróbuj sobie kiedys pixie albo lucy ![]() kremowe są i nie robia takiej maski EDM jest lepsze do zdrowej bużki albo tłustej ![]() a jak sobie przesypałam Lucy do sampelka EDM to juz nie wysypuje takich kremowych kuleczek tylko od razu mi proszek leci
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

A nie mogę używać do mycia mineralki bo na nią nie zarobię
Niemożliwe, żebym źle spłukiwała.