|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
do zielonej teraz mam jakies 60km a w zielonej mam prawie cala rodzine lacznie z siostra napewno dam znac czy bylo cos fajnego Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- papateria jejku co sie z nami dzieje nie ma zartwo torby naprawde trzeba spakowac!!! wez nospe i odpoczywaj niezawsze ja zawsze w razie braku pieczywa na sniadanie mam platki sniadaniowe
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Co tam kochane, pieknie na dworze, to pewnie wiekszosc na spacerach... az milo
Ja wlasnie zaraz bede wieszac pranie, musze spakowac paczke rzeczy dla kolezanki po Łucji, i jeszcze obiecałam Łucji naprasowywanke na bluzke zrobic z kaczorkami... wiec zaraz sie za to wezme a tak to leniwie co dobrego na obiadki jadlyscie, albo bedziecie jadly? |
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy wy tez siadacie tak szeroko?? ja mam wrazenie czasem ze jak facet siadam
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kościele...![]() ruszam do kuchni nic jeszcze dziś nie zrobiłam..... basienka robie tortille + frytki
|
|
|
|
|
#4115 | |
|
Raczkowanie
|
anuszka dobrze że jesteś i ze w dwupaku
![]() Cytat:
Ola matrwi się chłopak! naciesz się tym stanem, bo później już nie będzie tak słodko, potem będzie trzeba włączyć już funkcję kury domowej i się Ciebie nie zapyta czy jesteś zmęczona mną się nikt nie obchodzi jak z jajkiem a szkoda czasem bo niekiedy naprawdę nie mam ochoty czegoś robic ![]() ja właśnie wróciłam z pracy. brzuch pobolewa od rana, ale to jelita raczej w każdym bądź razie nie stresuję się na zapas Nie mam ochoty nawet nic jeść czuję się pełna, choć jadłam o 10. I ogólnie dalej nie odzywam się do Tż-ta więc dzisiaj posiedzę sobie w domku.
|
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Jak dziś cichutko... Ale to dobrze - tak dla odmiany ![]() Ja dziś troszkę posprzątałam, ale nie za dużo największe porządki zrobiłam w komputerze też mu się już należało ![]() Brat narobił mi chcicy na naleśniki i właśnie grzeję patelnię, ciasto już zrobione będą z moim ukochanym dżemem malinowym z wanilią TŻ kończy pracę o 20 to pomyślę o jakimś późnym obiadku dla niego może kotlety mielone z sosem, ziemniaczki i jakaś sałatka? hmmm mam mielone, coś wymyślę ![]() uuups już w pokoju czuję tą patelnię, chyba już się "rozgrzała"
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja uciekam bede jutro milego weekendu
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
a jak coś podnoszę z ziemi to jak stara rozkraczucha ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Kochane, ja też uciekam.Wpadłam tylko na chwilę, sprawdzić co słychać. Byłam rano na seminarium a zaraz lecimy do znajomych pozdrawiam
|
||
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Dziś czuję się lepiej, dużo lepiej, jest taka śliczna pogoda! Marek w nagrodę za wczorajsze trudy robi mi grilla i mam wszystko, czego dusza zapragnie
|
|
|
|
#4121 | |
|
Rozeznanie
|
Cichutko dzis. Dziewczyny korzystaja dzis z pieknej pogody i sa na dworze.
Tylko lokatorka nade mna siedzi w domu z dwojka malych dzieci i tornado mi robia nad glowa. Co za kwoka. Jak jej zwrocilam kiedys uwage to mi odburknela, ze takie sa uroki mieszkania w kamienicy. Strasznie bezczelna gowniara. Ale ja z nimi zrobie porzadek, jak sie dzidzia urodzi. Jak oni mieli niemowlaka w domu to trzeba bylo delikatnie pukac, bron Boze dzwonkiem. Tacy sa wlasnie ludzie. Musialam sie wygadac, bo od rana mi dzis na nerwach graja. Posprzatalm mieszkanie, umylam samochod i jeszcze pare innych rzeczy. Jestem zajechana. Cytat:
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Dobrze, ze juz lepiej. Grill...ja tez chce.
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle jak to super- mieć WAS i jak miło, że tak się wszystkie o siebie martwimy i wspieramy nawzajem- to bardzo bardzo budujące
![]() Ja czekam na wypłatę i tak jak większość z Was kupuję wszystko do szpitala, bo to nigdy nic nie wiadomo... Spadam na tego grilla, bo już mi pachnie Buziaczki ![]() PS hd wysłałam Ci wiadomość na pw ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- jaszczka ja też uwielbiam dżem malinowy z wanilią, mniam
|
|
|
|
#4123 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, wpadłam tylko na chwile życzyć \wam miłego weekendu. Ja też dzisiaj zabieram się za porządki .
U mnie też. Zaraz za nim Bolder sd. Byłam nawet dzisiaj w sklepie i oglądałam tego Fyn'a. Powiem szczerze, że jestem po jego wrażeniem. Tapicerka wydaje się być bardzo porządna. Super! Ponoć trzeba na nie długo czekać, więć lepiej zamawiać wcześniej. Ponoć niektórzy czekali nawet 8(!) tygodni. Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-04-24 o 17:47 |
|
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na mojego Jumpera też czekałam ładnych parę tygodni.Wiadomo,że jak się kupi na allegro albo w sklepie wystawowy egzemplarz to będzie od razu,ale jak się chce zamówić określony kolor i jeszcze wybierze rozchwytywany jak ja
to trzeba się liczyć z czekaniem.Także dziewczyny- brać się za kupowanie wózków
|
|
|
|
#4125 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
papeteria nie zmieniaj avatarka, bo jest śliczny ![]() Ja dziś zrobiłam szybki obiad - penne z tuńczykiem, groszkiem i świeżą bazylią. Potem zachciało mi się aż wstyd sie przyznać ... śmieciowego jedzenia i pojechaliśmy na WieśMaca i loda w polewie czekoladowej. Poszliśmy na spacerek z psem i znowu zachcialo mi się loda, tylko takiego kulkowego, więc TŻ mi kupił 3 kulki moich ulubionych cytrynowych!! ![]() Teraz siedzę sama, bo TŻ ma dziś firmową imprezkę i wróci późno. Na szczęscie zaraz przyjedzie mama z działki, to nie będę sama. Teraz idę pomalować paznokcie odżywką, bo już odprysła i dwa mi się złamały (niestety mam takie paznokcie jak kartka papieru cienkie buuu).Coś mnie sen łapie... |
|||
|
|
|
#4126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą uważam, że to chore przyzwyczajać dziecko do totalnej ciszy, nie dzwonić do drzwi, wyłączać radio czy telewizor gdy śpi... A potem są problemy, bo najmniejszy hałas je zbudzi. Tak myślę.... No to teraz nalezy Ci się odpoczynek ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
papeteria śliczny avatorek
![]() martysek bardzo ładne te majciochy anuszka dobrze, że już wszystko w porządku teraz tylko relaks, relaks, relaks. Ale tu dzisiaj cichutko, a farminka miała dzisiaj zdjęcie brzuszka wrzucić
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4129 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki!!!
Widzę, że troszkę mnie od wczoraj minęło, całe szczęście nie miałam dużo nadrabiania. Przede wszystkim anuszka1401 -Odpoczywaj!!!Dobrze że u Ciebie już samopoczucie lepsze !!!!! Ja od wczoraj nie najlepiej się czuję, zreszta juz wczoraj Wam pisałam. Dzidzia moja jakoś mniej się rusza choć ostatnio całymi dniami szalała, dziś to już całkiem mało, od rana może tylko ze 2-3 razy strasznie się martwię, w ogóle czuję ją tak niziutko a jak kopie to ciągle po szyjce, jakby miała zaraz wyjść, mam takie uczucie jakbym cały brzuch miała u góry pusty a ona wpadła gdzieś w dół.Staram się odrzucać od siebie wszystkie złe myśli i pocieszam się ciągle że musi być dobrze i że za dużo rozmyślam, szczególnie że na wątku ostatnio takie historie dziewczyny miały,już sama nie wiem czy sobie za bardzo nie wkręcam tego wszystkiego..... Poczekam do poniedziałku, zobaczę co i jak a jak będzie gorzej to pojadę do ginki, póki co, co kilka godzin czuje jakiegoś słabiutkiego kopniaka więc chyba z dzidzią dobrze ![]() Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-04-24 o 18:18 |
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, moja tez się mało rusza! I to właśnie tak jak piszesz, na samym dole puka, a wcześniej wyżej dużo kopała i to mocno. ie wiem co sie dzieje... |
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...może też powinnam odpocząć, za dużo obowiązków biorę sobie na głowę, do tego obowiązki domowe, starsza córcia i tak w koło.
Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-04-24 o 18:23 |
|
|
|
|
#4132 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Raczkowanie
|
Daysy85 - co Kochana będziesz robiła w takim mieście sexu i biznesu jak Skarżysko?? Tu się nic nie dzieje... Do rodzinki?
|
|
|
|
#4135 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Własnie zerknęłam na wątek mamuś majowo-czerwcowych i 7 już rozpakowanych
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-04-24 o 19:14 |
||
|
|
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
farminka ło matko jaki malutki brzuszek
ale bardzo ładny ![]() Misiulka nie martw się, jeżeli nawet się jeszcze nie przekręciła nie znaczy, że się nie przekręci niektóre dzieciaki się obracają dopiero 2 tygodnie przed porodem zresztom jutro się dowiesz wszytskiego u gina ja wróciłam z zakupów i zadowolona jestem bo kupiłam majtki 4 szt za 28 zł w esotiq dwupak niby po 20 zł ale dzisiaj jakaś promocja i po 14 zł był i mimo że to sa takie normalne figi a ja lubie niskie to za taką kase nie mogłam nie wziąść i zrobiłam sobie nadruk na koszulce pochwale się ale to raczej jutro bo dzisiaj zmęczonam i nic mi sie nie chce nawet jej ubierać i zdj pstryknąć
|
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie nowy![]() Po za tym kupilam reczniki 2 sztuki z myjkami, zielony i zolty, do tego kocyk z polarku lososiowy, kosmetyki NIVEA, zel, balsam, szampon,sudokrem, chusteczki nawilzone, opcinaczki, gruszke, szczotka do wloskow Oraz proszek do prania ubranekButelki zamowie z allegro, no i koszule nocna i stanik, podpski....zostana mi tylko pampersy ![]() Dzis zrobilismy miejsce na lozczeczko, zeczy dziecko juz poukladalam, a w poniedzialek bede prac ![]() W sobote malujemy sypialnie no i bedziemy gotowi ![]() A i od sąsiadki dostałam 2 pary spodni ciązowych, jedne eleganckie czarne, drugie sportowe, w moim rozmiarze 38 bardzo sie ciesze
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-24 o 19:42 |
|
|
|
|
#4138 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja cały czas czuje "kopniaki" u dołu , główke ma na dole więc musi o robic rączkami bo jak czuje u góry coś to mnie boli tak od srodka tak jakby się rozbychało o moje narzady a lecki wypychało na wierzch Cytat:
malutki![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
wim własnie ale jak tylko wróciłam teraz z 3 godzinowego spaceru to masakra wtrąciłam z 3 nalesniki czekoladki , rozka orzechowego 2 jakblka i teraz zdycham masakra ..Jesli chodzi o powera to ja mam różnie , zazwyczaj teraz mam tak że jak wstane mam duzo energii i sprzatam podlogi, myje naczynia, sniadanie dla Bastka obiad i koniec ... w ogóle zauwazyłam ze strasznid nie wszytstko drazni jak juz jestem zmeczona i najbardziej odbija sie w sumie to na Bastku a on jakos to wszystko do siebie bierze boje sie ze moze sie czuc jakos nie wiem mniej kochany..
|
|
#4139 |
|
Raczkowanie
|
Witam mauski.
Ja dzis spedzilam bardzo milutko dzien. Rano troszke ogarnelam mieszkanie, potem przyjechalm do rodzicow (nadal tu jestem) polezalam na sloneczku, zrobilysmy z mama grila bylo miesko kielbaski warzywka mnaaaam. potem wipalam kawke i zjadlam szarlotke mojej mamy i teraz szykujemy sie spowrotem do domku. zachaczymy oczywiscie o nasza dzialeczke - zerkniemy co tam dzis murarze zrobili i chyba poleniuchujemy, bo po pracy moj tz naprawial jeszcze autko wiec zmeczony jest jak kon po westernie. Bardzo mocno Was pozdrawiam i sciskam. Te co sie dzis napracowaly i teraz odczuwaja tego skutki :WEZCIE PRZYKLAD ZE MNIE I ODPOCZYWAJCIE JAK NAJWIECEJ!!!!! (choc je tylko dzis labe mialam) |
|
|
|
#4140 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ruchy też były ograniczone, czasami kilka dni maleństwa nie czułam w ogóle. z tego morał taki, że nie ma co się stresowac na zapas Cytat:
jaki zgrabniutki i tym obniżeniem się nie martw, może dzidzia się tak po prostu ułożyła ale z tego co widzę to wygląd brzucha nie wskazuje na nieprawidłowy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

do zielonej teraz mam jakies 60km a w zielonej mam prawie cala rodzine lacznie z siostra 

w kościele...
w każdym bądź razie nie stresuję się na zapas

... śmieciowego jedzenia i pojechaliśmy na WieśMaca i loda w polewie czekoladowej. Poszliśmy na spacerek z psem i znowu zachcialo mi się loda, tylko takiego kulkowego, więc TŻ mi kupił 3 kulki moich ulubionych cytrynowych!! 

...może też powinnam odpocząć, za dużo obowiązków biorę sobie na głowę, do tego obowiązki domowe, starsza córcia i tak w koło.