Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-24, 19:47   #4141
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Tylko ciebie wczoraj zbadał pan doktor i powiedział że to nic złego a ja??? ...może też powinnam odpocząć, za dużo obowiązków biorę sobie na głowę, do tego obowiązki domowe, starsza córcia i tak w koło.
na pewno Musimy teraz dbać o siebie, aby nic złego się nie stało. Ja wczoraj pierwszy raz w życiu bałam się o czyjeś życie...I to jeszcze własnego dziecka. To straszne doświadczenie, nikomu nie życzę, dlatego odpoczywaj kochana, zwolnij trochę tempo...
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 19:47   #4142
kolandra
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Eleonoremio - ja tez sie czuje coraz gorzej fizycznie. Ciezko jest mi sie przekrecac w nocy i stekam jakbym miala zatwardzenie. Siadam jak stara kwoka na jajach i w ogole po schodach jak mam gdzies wejsc to sie trzy razy ogladam, czy ktos za mnie nie moze wejsc.. Dobrze, ze teraz mieszkam na parterze!!!!!!!! Mam tylko dwa schodki do wchodzenia. Super!
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 19:52   #4143
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Już wrzucam Ale dzisiaj już nie wydaje mi się taki obniżony jak wczoraj. To my w 31 tygodniu
Maleństwo ten Twój brzuszek

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
A może niepotrzebnie z tym kopaniem u dołu się martwicie,bo tak na prosty rozum-jak kopie u dołu tzn. że jeszcze się nie przekręciło główką w dół.Moja uciska na szyjkę główką i tam żadnych kopniaków nie czuję,a właśnie od czasu jak tak się ułożyła czuję je wyżej.Także zupełnie na odwrót
Hm, a moja gin na ost. wizycie mówiła,że jest ułożenie główkowe... Tylko ja sobie tak myślę, że jeszcze za wcześnie na to i może się przekręcać w ciągu dnia chyba...

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja kupilam dzis taki slodki pajacyk za 9 zl w ciucholandzie Normalnie nowy
Po za tym kupilam reczniki 2 sztuki z myjkami, zielony i zolty, do tego kocyk z polarku lososiowy, kosmetyki NIVEA, zel, balsam, szampon,sudokrem, chusteczki nawilzone, opcinaczki, gruszke, szczotka do wloskowOraz proszek do prania ubranek

Butelki zamowie z allegro, no i koszule nocna i stanik, podpski....zostana mi tylko pampersy
Dzis zrobilismy miejsce na lozczeczko, zeczy dziecko juz poukladalam, a w poniedzialek bede prac
W sobote malujemy sypialnie no i bedziemy gotowi

A i od sąsiadki dostałam 2 pary spodni ciązowych, jedne eleganckie czarne, drugie sportowe, w moim rozmiarze 38 bardzo sie ciesze
Jeju jak fajnie Ja też niedługo wszystko kupię dla dzidzi, tzn. kosmetyki A te z nivea można używać od pierwszego dnia życia??
Stary 2010-04-24, 19:59   #4144
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Już wrzucam Ale dzisiaj już nie wydaje mi się taki obniżony jak wczoraj. To my w 31 tygodniu
Śliczny brzuszek Maleństwo jak na 31tydzień
Stary 2010-04-24, 20:04   #4145
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Śliczny brzuszek Maleństwo jak na 31tydzień
To tak jak Twój- też maleństwo
Stary 2010-04-24, 20:28   #4146
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Maleństwo ten Twój brzuszek

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Hm, a moja gin na ost. wizycie mówiła,że jest ułożenie główkowe... Tylko ja sobie tak myślę, że jeszcze za wcześnie na to i może się przekręcać w ciągu dnia chyba...

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Jeju jak fajnie Ja też niedługo wszystko kupię dla dzidzi, tzn. kosmetyki A te z nivea można używać od pierwszego dnia życia??
Naczytalam sie i tak mozna urzywac, poczytalam na ich stronie

A wklejam fote moich zakupów, butelki też już kupione Jeszcze tylko koszule i stanik do karmienia zamowie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 20:43   #4147
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
Eleonoremio - ja tez sie czuje coraz gorzej fizycznie. Ciezko jest mi sie przekrecac w nocy i stekam jakbym miala zatwardzenie. Siadam jak stara kwoka na jajach i w ogole po schodach jak mam gdzies wejsc to sie trzy razy ogladam, czy ktos za mnie nie moze wejsc.. Dobrze, ze teraz mieszkam na parterze!!!!!!!! Mam tylko dwa schodki do wchodzenia. Super!
Ja na 3 pietrze i coraz bardziej mnie to męczy też , najgorzej jak z Bastkiem jak marudzi że nie chce iść do domu
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 20:58   #4148
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
A może niepotrzebnie z tym kopaniem u dołu się martwicie,bo tak na prosty rozum-jak kopie u dołu tzn. że jeszcze się nie przekręciło główką w dół.Moja uciska na szyjkę główką i tam żadnych kopniaków nie czuję,a właśnie od czasu jak tak się ułożyła czuję je wyżej.Także zupełnie na odwrót
też myślę, że tak może być aczkolwiek niczego nie należy bagatelizować. Ja też czuję najwięcej ruchów na dole ale na ostatniej wizycie gin mówił, że dziecko jest w ułożeniu miednicowym (nóżkami w dół), więc to stąd.

Cytat:
Ja kupilam dzis taki slodki pajacyk za 9 zl w ciucholandzie Normalnie nowy
Po za tym kupilam reczniki 2 sztuki z myjkami, zielony i zolty, do tego kocyk z polarku lososiowy, kosmetyki NIVEA, zel, balsam, szampon,sudokrem, chusteczki nawilzone, opcinaczki, gruszke, szczotka do wloskowOraz proszek do prania ubranek

Butelki zamowie z allegro, no i koszule nocna i stanik, podpski....zostana mi tylko pampersy
Dzis zrobilismy miejsce na lozczeczko, zeczy dziecko juz poukladalam, a w poniedzialek bede prac
W sobote malujemy sypialnie no i bedziemy gotowi

A i od sąsiadki dostałam 2 pary spodni ciązowych, jedne eleganckie czarne, drugie sportowe, w moim rozmiarze 38 bardzo sie ciesze
super zakupy!!!

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
mi też ciężko jest się przekręcać ale jesteś szczęściarą z tym parterem!! ja na 3 piętro wchodzę

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Ja na 3 pietrze i coraz bardziej mnie to męczy też , najgorzej jak z Bastkiem jak marudzi że nie chce iść do domu
to tak jak ja, więc Cię rozumiem!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 21:11   #4149
entertete
Rozeznanie

annuszka z nivei mam kilka rzeczy (od znajomych, leżą juz 2 miesiące, ale długi okres przydatności mają), i w sumie tylko na szamponiku jest napisane "powyżej 1 miesiąca".

eleonoremio, kolandra czuję się podobnie; średnio raz dziennie na 3 piętro (dom), i 2 razy na 2 (praca z przerwą na obiad), i dyszę na górze jak jakaś babcia. Do tego chodzę baaaardzo wolno, zwłaszcza jak mały nie śpi, czasem tak kopie, że muszę przystanąć na ulicy (jak ma okres aktywności to chodzenie wcale go nie usypia
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 21:12   #4150
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cześć dziewczyny.
Musiałam do Was napisać, bo tak się zdenerwowałam, że aż mi ciśnienie skoczyło.
Byłam dziś na Uczelni. Jak wróciłam to mama opowiedziała mi co się dzieje u mojego kuzyna, bo ciocia była i jej wszystko opowiedziała. Otóż żona mojego kuzyna dostała chyba do głowy. Zabrała dziecko i pojechała do swoich rodziców na wieś, nie uzgodniła tego z moim kuzynem, ba! wymeldowała siebie i dziecko z wynajmowanego przez nich mieszkania, wyczyściła konto bankowe i zrobiła debet. Złożyła też pozew o rozwód. Podobno namówiła ją do tego jej mama, która ma we wsi opinię osoby niezrównoważonej psychicznie. Moja ciocia i wujek a nawet kuzyn są przekonani, że uda im się odzyskać dziecko. Ja powiedziałam moim rodzicom, że w naszych polskich sądach bywa różnie, że sprawa może się długo ciągnąć, że dziecko w trakcie może trafić na jakiś czas do placówki. A oni się oburzają, że tak nie powinno być i nie dociera, że mimo największych starań może się nie udać.
Oczywiście zeszło też na mój temat. Mój tata w końcu zadał pytanie "przyznaj, chciałaś się sprawdzić czy zajdziesz w ciążę?". Myślałam, że uderzę szczęką o podłogę. On myśli, że ja to zrobiłam specjalnie. Szlag jasny mnie trafi. Powiedziałam Mu, że się myli, że to była chwila zapomnienia, że nie myślałam wtedy o tym żeby mieć dziecko a to nie moja wina, że jakiś pajac nie potrafi się posługiwać prezerwatywą.
Stary 2010-04-24, 21:52   #4151
Siala_Bala
Zakorzenienie

Ja dziś zlatałam się po targu jak głupia ale przynajmniej kupiłam 3 kodzule do karmienia i jedną do rodzenia na ramiączkach (ta do rodzenia jest za wielka i oddam mamie a sama kupię rozmiar mniejszą. Kupiłam też koszulki do naprasowywanek Kuzynka ma druknąć i jak przyjedzie to mi sama zrobi bo ma w tym wprawę (na allegro sprzedaje poduszki z foto) - za koszulki płaciłam po 10zł a mam 3 plus naprasowywanki 20zł... całość 50zł

Ah no i kupiłam torbę do spakowania do szpitala bo nie miałam żadnej.

Majowo - Czerwcowych już jest 9 dziewczyn rozpakowanych

No i co do wózków..tak jak miałam 3 upatrzone tak teraz mam 5
Doszły jeszcze dwa wózki Bebetto - Vulcano i Holland xD

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 22:20   #4152
idealnecialo
Zadomowienie

O ja was! Te wieści od dziewczyn, az normalnie szczeka opada.. Oby sie trzymaly az do terminu...

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
po 1 - przed chwilą nakrzyczał na mnie TŻ, wrocił z pracy i zauważył, że jest posprzątane i mieszkanko byłyszczy i sie wkurzył, powiedział, że nie myslę, że już raz poronilam więc powinnam mieć glowę na karku, że on by to wszystko zrobił jutro i że powinnam wykorzystac czas zwolnienia i odpoczywać itd. już nawet nie pamiętam co, bo to byl taki potok słów mówiony podniesionym tonem, że ja nic nie mówiłam tylko malałam, malałam...
A ja juz myslalam ze posprzatalas s Twoj na ciebie nakrzyczal ze cos opuscilas, np 2 nieumyte talerze czy cos..
Mimo ze krzyczal to jednak jest kochany co nie:P

Ja dzis sie dowiedzialam ze wszystko "olewam". Bo prosil bym cos tam na kompie narysowala jakies tam wzory czegos co ma byc na scianie, a mnie brzuch bolal wiec pierwsze co to sie polozylam. No i sie dowiedzialam ze olewam:/

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Misiulka oj nie bij Zaczynam się od nowa martwić,bo wydaje mi się,że mi się brzuch obniżył... A tak to sie robi przed porodem
Pokaz zdjecie, aktualne i troche wczesniejsze, my ocenimy :P
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 22:23   #4153
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja dziś zlatałam się po targu jak głupia ale przynajmniej kupiłam 3 kodzule do karmienia i jedną do rodzenia na ramiączkach (ta do rodzenia jest za wielka i oddam mamie a sama kupię rozmiar mniejszą. Kupiłam też koszulki do naprasowywanek Kuzynka ma druknąć i jak przyjedzie to mi sama zrobi bo ma w tym wprawę (na allegro sprzedaje poduszki z foto) - za koszulki płaciłam po 10zł a mam 3 plus naprasowywanki 20zł... całość 50zł

Ah no i kupiłam torbę do spakowania do szpitala bo nie miałam żadnej.

Majowo - Czerwcowych już jest 9 dziewczyn rozpakowanych

No i co do wózków..tak jak miałam 3 upatrzone tak teraz mam 5
Doszły jeszcze dwa wózki Bebetto - Vulcano i Holland xD
Widzę, że co raz szybciej sie rozpakowująWiec nie dlugo i na nas przyjdzie czas
Mi do porodu zostało 93 dni

Stary 2010-04-24, 22:26   #4154
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
wiecie na jaki wniosek wpadlam?? od 16 msc nie przespalam ani jeden calej nocy, do konca ciazy juz nie przespie a potem bede wstawac do dwóch dzieciaczkow...czyli przez jakies najblizsze 2 2-5 roku nie mam co liczyc na przespanie calej nocy chyba ze zdazy sie cud i to drugie wczesniej postanowi dac pospac mamie :P budujace co nie??
przynajmniej wiesz ze zyjesz a jeszcze sie dowiesz jak bardzo zyjesz
Ja juz tez sobie przypominam.. jak to bylo.. Na cycu to co 2 godz w nocy pobudka, potem z butelka sie uregulowalo, i stanelo na ok 23 i potem 4/5 rano, a nawet czasem 7 mleko, ale z cycem (mam chęc dluzej karmic niz 3 tyg) pewnie nie bedzie tak rozowo. Zreszta kazde dziecko inne. Mala dobrze przechodzila ząbki, rzadko chorowala, bardziej jakies lekkie katarki.. a wiadomo ze moze byc nie fajnie..
Np od mojej kolezanki syn w nocy co godzine- mimo ze flache pil, budzil sie na picie herbaty, albo wogole spac mu sie nie chcialo, i nie wiem czy aby teraz (tez juz ma 3 lata) czy mu sie poprawilo... Bo dziewczyna wykonczona byla. Zadna noc nie przespana przez te lata.. a mąz na kanapie w goscinnym bo rano musial sie wysypiac do pracy-wiadomo.
Stary 2010-04-24, 22:27   #4155
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że co raz szybciej sie rozpakowująWiec nie dlugo i na nas przyjdzie czas
Mi do porodu zostało 93 dni
Mnie 82

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 22:28   #4156
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszczę wam dziewczyny takie powera... Ja cały czas czekam na tego słynnego kopa energetycznego. W sumie zadowolił by mnie nawet mały kopniaczek, bo czuję się jak emerytka - potrafi mnie zmęczyć wyjście do toalety (jestem żałosna - wiem)
Mnie juz power nie czeka raczej... Juz dlugo czuje sie jak w 9 miesiacu.. A jeszcze 2,5 miecha do terminu.. Nie mialam czasu nadprzyrodzonej energii, ciagle zmeczona, ciagle cos mnie cisnie, cos przeszkadza, brzuch duzy i ruszam sie jak mucha w smole a sprzatanie zwykle sprawia mi trudnosci, a zadyszke mam niezłą..
Stary 2010-04-24, 22:28   #4157
kolandra
Raczkowanie

O kurde aż 9 rozpakowanych z maja????????
W takim razie ja muszę naprawdę się wziąść za torbę!!! Nie mam nic dla siebie do porodu. Na razie tylko powtarzam sobie, że już czas, ale nie działam, a tu trzeba już koniecznie.

Siala_Bala - ja też stwierdziłam, że pokupuje sobie koszulki na targu. W sumie i tak potem w nich spać nie będę więc nie ma co przepłacać. Na pewno ładniejsze te do karmienia wybiorę, ale do porodu to jakiś fatałaszek może być.
Stary 2010-04-24, 22:31   #4158
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ja tak mialam chyba z miesiac temu, bylam wykonczona samym spaniem i do niczego nie mialam checi a obok mnie latal synek i wciaz cos chcial, myslslam ze sie pochlastam ale na szczecie juz mi minelo
Heh mi nie minie ciesz sie:P

aaaha wyslalam ci wiadomosc an gg dłuuugaśną:P

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy tez siadacie tak szeroko?? ja mam wrazenie czasem ze jak facet siadam
a zebys wiedziala! hehes i czasem choc coraz ciezej (a lubie) zakladam noge na noge ostatnio nawet w kosciele zalozylam, (ale na dworze ) choc tego nie robie nigdy ale cos mnie nogi bolaly wiec zalozylam na chwile.
Ale ogolnie to jestem strasznie rozwleczona z tym siedzeniem chodzeniem itp :/
Stary 2010-04-24, 22:33   #4159
karolcia228
Zakorzenienie

A ja spie ostanio w nocy, nawet siku nie wstaje, choc roznie bywa...ale rano o 6 na bank musze wstac do WC
Ale wiem, ze rozne sa dzieci jedne jedza i spia a inne nie...ale miejmy nadzieje, ze nasze skarby beda grzeczne

Stary 2010-04-24, 22:44   #4160
idealnecialo
Zadomowienie

A mi zęby odpouściły! spałam całą noc- prawie bo musialam siusiu i herbate sobie zrobic, bo to sucho w gardle to zgaga.. :/ ALe byle nie bolaly, czyli dentysta zrobil ząb ktory byl za ten bol odpowiedzialny- ufff..
Robil ze znieczuleniem, cos tam powiedzial ze daje mi "czyste". Najpierw 1 raz dal ale nie dalo rezultatu dalej bolalo strasznie jak wiercil i dal 2gi. 4 ml jakby mi to cos mowilo. No ale staral sie jak najmniej i te co wolno widac.

Antybiotyk tez widac pomaga, czuje sie lepiej. Nos jeszcze cos zatkany, jak czyszcze to jeszcze ropny katar, kaszle tez rzadziej.

Własciwie ostatnio to moj synek to wielki ćpunek... Najpierw leki bez recepty dozwolnone w ciazy, potem do tego apap 2x dziennie, (nawet zapomnialam brac witamin, magnezu i wapnia-bo tyle bralam innych rzeczy), a potem antybiotyk, tabl na uczulenie, do nosa psikanie, tabl ochronne na zoladek, i jakies cos na oddychanie chyba.. Kupa tego.. Biedna dzidzia przykro mi ze musi to wszystko zazywac. No ale lepiej to niz potem jeszcze gorzej.

Mąż jest na weekend. Ale za to nie wiadomo czy za tydz bedzie czy nie. Jutro za to znow wyjezdza a ja znow bede plakac, szlochac i cierpiec z rozstania, i sie martwic czy szczesliwie dojedzie.. A potem znow rutyna-czyli wyczekiwanie az przyjedzie.

I wiecie co.. juz od tygodnia mam ciągłą ZGAGE! Non stop wlasciwie. W nocy, rano, w dzien, teraz-ciągle! Ehhh.. Ale wiem czym sobie doprawiam ją- słodyczami-czytalam ze tez mogą wzmacniać... A żrem je w ogromnych ilosciach!

Dzis wyjęlam pierwszą skrzynkę ubranek po małej. Tych najmniejszych, posegregowalam-tzn odlozylam typowo rozowe. I mama je zabrala w tygodniu wypierze.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
No ja tez nie widze by byl nisko.. Wogole taki malusienki słodziutki ze hej!

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Musiałam do Was napisać, bo tak się zdenerwowałam, że aż mi ciśnienie skoczyło.
O ja cie!

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Mnie 82
Mi 74!
Stary 2010-04-24, 22:47   #4161
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
A mi zęby odpouściły! spałam całą noc- prawie bo musialam siusiu i herbate sobie zrobic, bo to sucho w gardle to zgaga.. :/ ALe byle nie bolaly, czyli dentysta zrobil ząb ktory byl za ten bol odpowiedzialny- ufff..
Robil ze znieczuleniem, cos tam powiedzial ze daje mi "czyste". Najpierw 1 raz dal ale nie dalo rezultatu dalej bolalo strasznie jak wiercil i dal 2gi. 4 ml jakby mi to cos mowilo. No ale staral sie jak najmniej i te co wolno widac.

Antybiotyk tez widac pomaga, czuje sie lepiej. Nos jeszcze cos zatkany, jak czyszcze to jeszcze ropny katar, kaszle tez rzadziej.

Własciwie ostatnio to moj synek to wielki ćpunek... Najpierw leki bez recepty dozwolnone w ciazy, potem do tego apap 2x dziennie, (nawet zapomnialam brac witamin, magnezu i wapnia-bo tyle bralam innych rzeczy), a potem antybiotyk, tabl na uczulenie, do nosa psikanie, tabl ochronne na zoladek, i jakies cos na oddychanie chyba.. Kupa tego.. Biedna dzidzia przykro mi ze musi to wszystko zazywac. No ale lepiej to niz potem jeszcze gorzej.

Mąż jest na weekend. Ale za to nie wiadomo czy za tydz bedzie czy nie. Jutro za to znow wyjezdza a ja znow bede plakac, szlochac i cierpiec z rozstania, i sie martwic czy szczesliwie dojedzie.. A potem znow rutyna-czyli wyczekiwanie az przyjedzie.

I wiecie co.. juz od tygodnia mam ciągłą ZGAGE! Non stop wlasciwie. W nocy, rano, w dzien, teraz-ciągle! Ehhh.. Ale wiem czym sobie doprawiam ją- słodyczami-czytalam ze tez mogą wzmacniać... A żrem je w ogromnych ilosciach!

Dzis wyjęlam pierwszą skrzynkę ubranek po małej. Tych najmniejszych, posegregowalam-tzn odlozylam typowo rozowe. I mama je zabrala w tygodniu wypierze.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

No ja tez nie widze by byl nisko.. Wogole taki malusienki słodziutki ze hej!

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

O ja cie!
Ja tez posegregowalam, jutro bede prac, bo dzis nie mam gdzie wieszac
A w poniedzialek spobie poprasuje bede miec zajecie, a we wtorek, pojade do rodzicow i przebiore reszte rzeczy i zabiore do prania

Stary 2010-04-24, 22:51   #4162
idealnecialo
Zadomowienie

Ide sie dalej obżerać, nie wiem od czego zaczac.. bułka z jogurtem jagodowym, ciasto rafaello, ciasteczka, migdały, a moze cos innego.. albo wszystko na raz..

Wyczekuje az mezus wroci z gory(pewnie bedzie chcial fiku miku- a im pozniejsza godzina tym moj zapał słabnie:/). Znow cos tam majstruje, sprzata by roboty szly dalej.

Moje marzenia i nadzieja zostały dziś przez męza wypowiedziane głośno.... Padlo stwierdzenie ze moze za miesiąc bedziemy tam mieszkac....

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Ja tez posegregowalam, jutro bede prac, bo dzis nie mam gdzie wieszac
A w poniedzialek spobie poprasuje bede miec zajecie, a we wtorek, pojade do rodzicow i przebiore reszte rzeczy i zabiore do prania
Ja nie wiem kiedy reszte wyciagne stamtad. W koncu to ubranka od 0-gdzies 2,5 roku.. wiec troche tego jest..

No a ja we wtorek mam wizyte na 14:40. Nareszcie, po 6 tygodniach!

SPOKOJNIEJ NOCKI!
Stary 2010-04-24, 22:51   #4163
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Mnie juz power nie czeka raczej... Juz dlugo czuje sie jak w 9 miesiacu.. A jeszcze 2,5 miecha do terminu.. Nie mialam czasu nadprzyrodzonej energii, ciagle zmeczona, ciagle cos mnie cisnie, cos przeszkadza, brzuch duzy i ruszam sie jak mucha w smole a sprzatanie zwykle sprawia mi trudnosci, a zadyszke mam niezłą..
Nie zrozum mnie źle, ale ucieszyło mnie to co napisałaś Dobrze wiedzieć, że nie jestem jakimś dziwolągiem. Już nie pamiętam kiedy tak na prawdę w miarę dobrze się czułam... Taki emerytowany walec drogowy Jak czytam, że większość dziewczyn sprząta, gotuje, spacerkuje to mi aż głupio czasem...
Stary 2010-04-24, 22:53   #4164
bassienkaw
Zakorzenienie

A ja dzisiaj spędziłam bardzo miły dzień... dopołudnia skoczyliśmy do babci blok obok, bo kuzynka przyszła z maluszkiem (teraz Błażejek miesiąc będzie kończył)... więc nacieszyłam się trochę dzieciaczkiem
Popołudnie natomiast spędziliśmy ze znajomymi w Knurowie, spacerek, lody i posiadówka w domu, wróciliśmy do domu, a nasze dziekco padlo bo cały dzień nie spała...
teraz już nadaje z łóżka, i tulam się do męża zaraz, czas spać

Dostałam dzisiaj pierwszy prezent dla dzidziusia, super czapeczkę, a Łucja super bluzkę z hello kitty

A co do przyzwyczajania dziecka do ciszy, to najgorsza z mozliwych rzeczy. Niech leci radio, telewizor, muzyczka, cokolwiek... nie chodzic na palcach, nie gadac szeptem, gadac normalnie... to najlepsze rozwiazanie!

No nic, dobranoc dziewczynki

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 23:01   #4165
kolandra
Raczkowanie

Idealneciało, - fajnie, że już remont dobiega końca... Widzisz doczekaliście się w końcu. Też będziesz miała co sprzątać... Tak żeby ie się nie nudziło hihihihi
Stary 2010-04-24, 23:06   #4166
karolcia228
Zakorzenienie

Dobranoc laski, ale mnie dzis noga boli...od tych porzadkow

Stary 2010-04-25, 00:38   #4167
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Daj znać po zakupach. Też mam ten kupon, ale zastanawiam się czy się opłaca jechać.. Tylko się nie przemęczaj
Pewnie, ze oplaca po rabacie tym 15% ceny jak w necie. Za fride 24 zl zaplacilam za pojemnik na pieluchy zuzyte nawet taniej 5 zl mi wyszlo. Jestem strasznie zadowolona z zakupow, jutro powklejam foty.
http://allegro.pl/item1005325301_ang..._pieluchy.html taki pojemnik 85 po rabacie
http://allegro.pl/item976621324_lamaze_malpka.html zaszalalam i pierwsza zabawke dzidzi kupilam taka

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość

U mnie też. Zaraz za nim Bolder sd. Byłam nawet dzisiaj w sklepie i oglądałam tego Fyn'a. Powiem szczerze, że jestem po jego wrażeniem. Tapicerka wydaje się być bardzo porządna. Super! Ponoć trzeba na nie długo czekać, więć lepiej zamawiać wcześniej. Ponoć niektórzy czekali nawet 8(!) tygodni.
Lol za 8 tygodni to my juz urodzic mozemy donoszona ciaze.
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

Teraz idę pomalować paznokcie odżywką, bo już odprysła i dwa mi się złamały (niestety mam takie paznokcie jak kartka papieru cienkie buuu).
Ja odwrotnie, nigdy takich dlugich nie mialam i twardych

Cytat:

Ja od wczoraj nie najlepiej się czuję, zreszta juz wczoraj Wam pisałam.
Dzidzia moja jakoś mniej się rusza choć ostatnio całymi dniami szalała, dziś to już całkiem mało, od rana może tylko ze 2-3 razy strasznie się martwię, w ogóle czuję ją tak niziutko a jak kopie to ciągle po szyjce, jakby miała zaraz wyjść, mam takie uczucie jakbym cały brzuch miała u góry pusty a ona wpadła gdzieś w dół.Staram się odrzucać od siebie wszystkie złe myśli i pocieszam się ciągle że musi być dobrze i że za dużo rozmyślam, szczególnie że na wątku ostatnio takie historie dziewczyny miały,już sama nie wiem czy sobie za bardzo nie wkręcam tego wszystkiego..... Poczekam do poniedziałku, zobaczę co i jak a jak będzie gorzej to pojadę do ginki, póki co, co kilka godzin czuje jakiegoś słabiutkiego kopniaka więc chyba z dzidzią dobrze

Jusdan u mnie tak samo. Dzidzi mi szalalo w brzuchu praktycznie czulam non-stop a pozniej 2 dni temu cisza i takie poedyncze pukania, na szczescie wizite mialam u gina oi posluchal serduszka i bylo ok wszystko tylko ta g;ukoza, ktora sie martwie. Ja nie chce byc na diecie i miec cukrzyce ciazowa!!!!! Ja chce jesc batoniki i lody!!!!!!

Cytat:
Sliczny brzusio i nie jakos na dole, zdjecie dla porownania bys wkleila ;P

Idealne dobrze, ze nam zdrowiejesz i z zebami lepiej. Milej nocki z tz.

Ja tez juz znikam spaciu do juterka

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 04:06   #4168
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry
no i po moim spaniu ...

Byliśmy u znajomych Było bardzo miło. Śmiałam się cały wieczór.
M stwierdził, że pojedziemy samochodem, że nie będzie pił bo w obecnej sytuacji powinniśmy być mobilni Dobrowolnie został tego wieczora kierowcą Nasłuchał się ode mnie historii z wizażu (o tym, że już niektóre z nas musiały nagle jechać do szpitala itd)... Pewnie to miało spory wpływ na jego decyzję

Koło 22 -giej zaczęłam się gorzej czuć. Miałam kłucie w górnej części brzucha, trwające po kilka sekund, brzuch był twardy...

Nie było łatwo wyjść bo co chwila ktoś miał coś jeszcze do powiedzenia i w sumie byliśmy w domu koło 23

Szybko zasnęłam i ... już po kilku godzinach się obudziłam.
Miałam twardy brzuch i ogólnie jakoś kiepsko się czułam. Wstałam...

Teraz jest lepiej. Wiem, że jutrzejszy dzień spędzę w łóżku

---------- Dopisano o 03:38 ---------- Poprzedni post napisano o 03:36 ----------

Cytat:
PS hd wysłałam Ci wiadomość na pw
już odpisałam

---------- Dopisano o 03:45 ---------- Poprzedni post napisano o 03:38 ----------

Cytat:
W ogóle jak to super- mieć WAS i jak miło, że tak się wszystkie o siebie martwimy i wspieramy nawzajem- to bardzo bardzo budujące
Aniu, nawet mój M dzisiaj rano zapytała "co z tą dziewczyną, która musiała jechać do szpitala" Powiedziałam mu o szpitalu zaraz po tym jak axona wysłała nam info

---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 03:45 ----------

Cytat:
Ja od wczoraj nie najlepiej się czuję, zreszta juz wczoraj Wam pisałam.
Dzidzia moja jakoś mniej się rusza choć ostatnio całymi dniami szalała, dziś to już całkiem mało, od rana może tylko ze 2-3 razy strasznie się martwię, w ogóle czuję ją tak niziutko a jak kopie to ciągle po szyjce, jakby miała zaraz wyjść, mam takie uczucie jakbym cały brzuch miała u góry pusty a ona wpadła gdzieś w dół.Staram się odrzucać od siebie wszystkie złe myśli i pocieszam się ciągle że musi być dobrze i że za dużo rozmyślam, szczególnie że na wątku ostatnio takie historie dziewczyny miały,już sama nie wiem czy sobie za bardzo nie wkręcam tego wszystkiego..... Poczekam do poniedziałku, zobaczę co i jak a jak będzie gorzej to pojadę do ginki, póki co, co kilka godzin czuje jakiegoś słabiutkiego kopniaka więc chyba z dzidzią dobrze
kochana - uważaj na siebie i nastaw się pozytywnie. Będzie dobrze Musi być

---------- Dopisano o 03:50 ---------- Poprzedni post napisano o 03:48 ----------

Cytat:
zgrabna mamuśka

---------- Dopisano o 03:53 ---------- Poprzedni post napisano o 03:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
o kurcze więc jak się czuje ruchy na dole to znaczy, że mała się jeszcze nie obróciła a ja właśnie czasami czuje u góry a czasami na dole a to już koniec 29tc a gin powiedział na ostatniej wizycie (4 tyg. temu) , że na następnej powinna się już obrócić a następna wizyta jutro - no i już zaczynam się od nowa martwić no ale nic zobaczymy co gin jutro powie.
Misiulku, pamiętajmy, że maluch ma rączki i nóżki Może być główką do dołu i bawić się rączkami. Przecież dzieci wkładają sobie rączki do buzi, gładzą się po buzi itd.
Może maluch chciał zrobić"pajacyka "

---------- Dopisano o 03:58 ---------- Poprzedni post napisano o 03:53 ----------

Cytat:
Naczytalam sie i tak mozna urzywac, poczytalam na ich stronie

A wklejam fote moich zakupów, butelki też już kupione Jeszcze tylko koszule i stanik do karmienia zamowie
no no zakupy na całego
Za chwilę będziesz gotowa ze wszystkim

---------- Dopisano o 04:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:58 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Jusdan u mnie tak samo. Dzidzi mi szalalo w brzuchu praktycznie czulam non-stop a pozniej 2 dni temu cisza i takie poedyncze pukania, na szczescie wizite mialam u gina oi posluchal serduszka i bylo ok wszystko tylko ta g;ukoza, ktora sie martwie. Ja nie chce byc na diecie i miec cukrzyce ciazowa!!!!! Ja chce jesc batoniki i lody!!!!!!
no no tylko mi tu o cukrzycy nie myślec bo jesteśmy umówione na lody

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 04:14   #4169
Alguien
Zadomowienie

anuszka to dobrze, ze czujesz sie lepiej, ale nadal odpoczywaj
Basia swietny fotel!!
hd mam nadzieje, ze jednak wrocilas do spania
farminka dziewczyno o czym ty mowisz? nisko brzuch? przeciez go prawie wcale nie widac
karolcia super zakupy, widze ze zmobilizowalyscie sie niektore po tych akcjach szpitalnych

ciekawe, jak tam Zuziunia dzisiaj...

A ja dzis nie czuje sie za dobrze. Tzn brzuch niby ok, ale tak jakby rozrywalo mnie tam na dole...Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej. Tak pisalyscie, ile Wam dni zostalo...no to uwaga...mi zostalo rowno 50 dni rany, kiedy ten czas zlecial...
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 04:36   #4170
hd2005
Zakorzenienie

z okazji niedzieli pokaże mój prawie 27 tygodniowy brzuszek

Załącznik 3058292Załącznik 3058293Załącznik 3058294

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-04-26 o 08:57
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości