|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#4142 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Eleonoremio - ja tez sie czuje coraz gorzej fizycznie. Ciezko jest mi sie przekrecac w nocy i stekam jakbym miala zatwardzenie. Siadam jak stara kwoka na jajach i w ogole po schodach jak mam gdzies wejsc to sie trzy razy ogladam, czy ktos za mnie nie moze wejsc.. Dobrze, ze teraz mieszkam na parterze!!!!!!!! Mam tylko dwa schodki do wchodzenia. Super!
|
|
|
|
#4143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Ja też niedługo wszystko kupię dla dzidzi, tzn. kosmetyki A te z nivea można używać od pierwszego dnia życia??
|
|||
|
|
|
#4144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak Twój- też maleństwo
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wklejam fote moich zakupów, butelki też już kupione Jeszcze tylko koszule i stanik do karmienia zamowie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i coraz bardziej mnie to męczy też , najgorzej jak z Bastkiem jak marudzi że nie chce iść do domu
|
|
#4148 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jesteś szczęściarą z tym parterem!! ja na 3 piętro wchodzę ![]() to tak jak ja, więc Cię rozumiem!!! |
|||
|
|
|
#4149 |
|
Rozeznanie
|
annuszka z nivei mam kilka rzeczy (od znajomych, leżą juz 2 miesiące, ale długi okres przydatności mają), i w sumie tylko na szamponiku jest napisane "powyżej 1 miesiąca".
eleonoremio, kolandra czuję się podobnie; średnio raz dziennie na 3 piętro (dom), i 2 razy na 2 (praca z przerwą na obiad), i dyszę na górze jak jakaś babcia. Do tego chodzę baaaardzo wolno, zwłaszcza jak mały nie śpi, czasem tak kopie, że muszę przystanąć na ulicy (jak ma okres aktywności to chodzenie wcale go nie usypia
|
|
|
|
#4150 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Musiałam do Was napisać, bo tak się zdenerwowałam, że aż mi ciśnienie skoczyło. Byłam dziś na Uczelni. Jak wróciłam to mama opowiedziała mi co się dzieje u mojego kuzyna, bo ciocia była i jej wszystko opowiedziała. Otóż żona mojego kuzyna dostała chyba do głowy. Zabrała dziecko i pojechała do swoich rodziców na wieś, nie uzgodniła tego z moim kuzynem, ba! wymeldowała siebie i dziecko z wynajmowanego przez nich mieszkania, wyczyściła konto bankowe i zrobiła debet. Złożyła też pozew o rozwód. Podobno namówiła ją do tego jej mama, która ma we wsi opinię osoby niezrównoważonej psychicznie. Moja ciocia i wujek a nawet kuzyn są przekonani, że uda im się odzyskać dziecko. Ja powiedziałam moim rodzicom, że w naszych polskich sądach bywa różnie, że sprawa może się długo ciągnąć, że dziecko w trakcie może trafić na jakiś czas do placówki. A oni się oburzają, że tak nie powinno być i nie dociera, że mimo największych starań może się nie udać. Oczywiście zeszło też na mój temat. Mój tata w końcu zadał pytanie "przyznaj, chciałaś się sprawdzić czy zajdziesz w ciążę?". Myślałam, że uderzę szczęką o podłogę. On myśli, że ja to zrobiłam specjalnie. Szlag jasny mnie trafi. Powiedziałam Mu, że się myli, że to była chwila zapomnienia, że nie myślałam wtedy o tym żeby mieć dziecko a to nie moja wina, że jakiś pajac nie potrafi się posługiwać prezerwatywą.
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś zlatałam się po targu jak głupia ale przynajmniej kupiłam 3 kodzule do karmienia i jedną do rodzenia na ramiączkach
(ta do rodzenia jest za wielka i oddam mamie a sama kupię rozmiar mniejszą. Kupiłam też koszulki do naprasowywanek Kuzynka ma druknąć i jak przyjedzie to mi sama zrobi bo ma w tym wprawę (na allegro sprzedaje poduszki z foto) - za koszulki płaciłam po 10zł a mam 3 plus naprasowywanki 20zł... całość 50zł ![]() Ah no i kupiłam torbę do spakowania do szpitala bo nie miałam żadnej. Majowo - Czerwcowych już jest 9 dziewczyn rozpakowanych ![]() No i co do wózków..tak jak miałam 3 upatrzone tak teraz mam 5 ![]() Doszły jeszcze dwa wózki Bebetto - Vulcano i Holland xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4152 | |
|
Zadomowienie
|
O ja was! Te wieści od dziewczyn, az normalnie szczeka opada.. Oby sie trzymaly az do terminu...
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Mimo ze krzyczal to jednak jest kochany co nie:P Ja dzis sie dowiedzialam ze wszystko "olewam". Bo prosil bym cos tam na kompie narysowala jakies tam wzory czegos co ma byc na scianie, a mnie brzuch bolal wiec pierwsze co to sie polozylam. No i sie dowiedzialam ze olewam:/ ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Pokaz zdjecie, aktualne i troche wczesniejsze, my ocenimy :P |
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec nie dlugo i na nas przyjdzie czas![]() Mi do porodu zostało 93 dni
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeszcze sie dowiesz jak bardzo zyjesz ![]() Ja juz tez sobie przypominam.. jak to bylo.. Na cycu to co 2 godz w nocy pobudka, potem z butelka sie uregulowalo, i stanelo na ok 23 i potem 4/5 rano, a nawet czasem 7 mleko, ale z cycem (mam chęc dluzej karmic niz 3 tyg) pewnie nie bedzie tak rozowo. Zreszta kazde dziecko inne. Mala dobrze przechodzila ząbki, rzadko chorowala, bardziej jakies lekkie katarki.. a wiadomo ze moze byc nie fajnie.. Np od mojej kolezanki syn w nocy co godzine- mimo ze flache pil, budzil sie na picie herbaty, albo wogole spac mu sie nie chcialo, i nie wiem czy aby teraz (tez juz ma 3 lata) czy mu sie poprawilo... Bo dziewczyna wykonczona byla. Zadna noc nie przespana przez te lata.. a mąz na kanapie w goscinnym bo rano musial sie wysypiac do pracy-wiadomo. |
|
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
Mnie juz power nie czeka raczej... Juz dlugo czuje sie jak w 9 miesiacu.. A jeszcze 2,5 miecha do terminu.. Nie mialam czasu nadprzyrodzonej energii, ciagle zmeczona, ciagle cos mnie cisnie, cos przeszkadza, brzuch duzy i ruszam sie jak mucha w smole a sprzatanie zwykle sprawia mi trudnosci, a zadyszke mam niezłą..
|
|
|
|
#4157 |
|
Raczkowanie
|
O kurde aż 9 rozpakowanych z maja????????
W takim razie ja muszę naprawdę się wziąść za torbę!!! Nie mam nic dla siebie do porodu. Na razie tylko powtarzam sobie, że już czas, ale nie działam, a tu trzeba już koniecznie. Siala_Bala - ja też stwierdziłam, że pokupuje sobie koszulki na targu. W sumie i tak potem w nich spać nie będę więc nie ma co przepłacać. Na pewno ładniejsze te do karmienia wybiorę, ale do porodu to jakiś fatałaszek może być. |
|
|
|
#4158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciesz sie:Paaaha wyslalam ci wiadomosc an gg dłuuugaśną:P---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
) choc tego nie robie nigdy ale cos mnie nogi bolaly wiec zalozylam na chwile. Ale ogolnie to jestem strasznie rozwleczona z tym siedzeniem chodzeniem itp :/ |
||
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
A ja spie ostanio w nocy, nawet siku nie wstaje, choc roznie bywa...ale rano o 6 na bank musze wstac do WC
![]() Ale wiem, ze rozne sa dzieci jedne jedza i spia a inne nie...ale miejmy nadzieje, ze nasze skarby beda grzeczne
|
|
|
#4160 | ||
|
Zadomowienie
|
A mi zęby odpouściły!
Robil ze znieczuleniem, cos tam powiedzial ze daje mi "czyste". Najpierw 1 raz dal ale nie dalo rezultatu dalej bolalo strasznie jak wiercil i dal 2gi. 4 ml jakby mi to cos mowilo. No ale staral sie jak najmniej i te co wolno widac.Antybiotyk tez widac pomaga, czuje sie lepiej. Nos jeszcze cos zatkany, jak czyszcze to jeszcze ropny katar, kaszle tez rzadziej. Własciwie ostatnio to moj synek to wielki ćpunek... Najpierw leki bez recepty dozwolnone w ciazy, potem do tego apap 2x dziennie, (nawet zapomnialam brac witamin, magnezu i wapnia-bo tyle bralam innych rzeczy), a potem antybiotyk, tabl na uczulenie, do nosa psikanie, tabl ochronne na zoladek, i jakies cos na oddychanie chyba.. Kupa tego.. Biedna dzidzia przykro mi ze musi to wszystko zazywac. No ale lepiej to niz potem jeszcze gorzej.Mąż jest na weekend. Ale za to nie wiadomo czy za tydz bedzie czy nie. Jutro za to znow wyjezdza a ja znow bede plakac, szlochac i cierpiec z rozstania, i sie martwic czy szczesliwie dojedzie.. A potem znow rutyna-czyli wyczekiwanie az przyjedzie. I wiecie co.. juz od tygodnia mam ciągłą ZGAGE! Non stop wlasciwie. W nocy, rano, w dzien, teraz-ciągle! Ehhh.. Ale wiem czym sobie doprawiam ją- słodyczami-czytalam ze tez mogą wzmacniać... A żrem je w ogromnych ilosciach! Dzis wyjęlam pierwszą skrzynkę ubranek po małej. Tych najmniejszych, posegregowalam-tzn odlozylam typowo rozowe . I mama je zabrala w tygodniu wypierze .---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Mi 74! |
||
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w poniedzialek spobie poprasuje bede miec zajecie, a we wtorek, pojade do rodzicow i przebiore reszte rzeczy i zabiore do prania
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zadomowienie
|
Ide sie dalej obżerać, nie wiem od czego zaczac.. bułka z jogurtem jagodowym, ciasto rafaello, ciasteczka, migdały, a moze cos innego.. albo wszystko na raz..
Wyczekuje az mezus wroci z gory(pewnie bedzie chcial fiku miku- a im pozniejsza godzina tym moj zapał słabnie:/). Znow cos tam majstruje, sprzata by roboty szly dalej. Moje marzenia i nadzieja zostały dziś przez męza wypowiedziane głośno.... Padlo stwierdzenie ze moze za miesiąc bedziemy tam mieszkac.... ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
No a ja we wtorek mam wizyte na 14:40. Nareszcie, po 6 tygodniach! SPOKOJNIEJ NOCKI! |
|
|
|
|
#4163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak czytam, że większość dziewczyn sprząta, gotuje, spacerkuje to mi aż głupio czasem...
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj spędziłam bardzo miły dzień... dopołudnia skoczyliśmy do babci blok obok, bo kuzynka przyszła z maluszkiem (teraz Błażejek miesiąc będzie kończył)... więc nacieszyłam się trochę dzieciaczkiem
Popołudnie natomiast spędziliśmy ze znajomymi w Knurowie, spacerek, lody i posiadówka w domu, wróciliśmy do domu, a nasze dziekco padlo bo cały dzień nie spała... teraz już nadaje z łóżka, i tulam się do męża zaraz, czas spać ![]() Dostałam dzisiaj pierwszy prezent dla dzidziusia, super czapeczkę, a Łucja super bluzkę z hello kitty A co do przyzwyczajania dziecka do ciszy, to najgorsza z mozliwych rzeczy. Niech leci radio, telewizor, muzyczka, cokolwiek... nie chodzic na palcach, nie gadac szeptem, gadac normalnie... to najlepsze rozwiazanie! No nic, dobranoc dziewczynki
|
|
|
|
#4165 |
|
Raczkowanie
|
Idealneciało, - fajnie, że już remont dobiega końca... Widzisz doczekaliście się w końcu. Też będziesz miała co sprzątać... Tak żeby ie się nie nudziło hihihihi
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc laski, ale mnie dzis noga boli...od tych porzadkow
|
|
|
#4167 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item1005325301_ang..._pieluchy.html taki pojemnik 85 po rabacie ![]() http://allegro.pl/item976621324_lamaze_malpka.html zaszalalam i pierwsza zabawke dzidzi kupilam taka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idealne dobrze, ze nam zdrowiejesz i z zebami lepiej. Milej nocki z tz. Ja tez juz znikam spaciu do juterka |
|||||
|
|
|
#4168 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
no i po moim spaniu ... Byliśmy u znajomych Było bardzo miło. Śmiałam się cały wieczór. M stwierdził, że pojedziemy samochodem, że nie będzie pił bo w obecnej sytuacji powinniśmy być mobilni Dobrowolnie został tego wieczora kierowcą Nasłuchał się ode mnie historii z wizażu (o tym, że już niektóre z nas musiały nagle jechać do szpitala itd)... Pewnie to miało spory wpływ na jego decyzję Koło 22 -giej zaczęłam się gorzej czuć. Miałam kłucie w górnej części brzucha, trwające po kilka sekund, brzuch był twardy... Nie było łatwo wyjść bo co chwila ktoś miał coś jeszcze do powiedzenia i w sumie byliśmy w domu koło 23Szybko zasnęłam i ... już po kilku godzinach się obudziłam. Miałam twardy brzuch i ogólnie jakoś kiepsko się czułam. Wstałam... Teraz jest lepiej. Wiem, że jutrzejszy dzień spędzę w łóżku ---------- Dopisano o 03:38 ---------- Poprzedni post napisano o 03:36 ---------- już odpisałam ![]() ---------- Dopisano o 03:45 ---------- Poprzedni post napisano o 03:38 ---------- Cytat:
Powiedziałam mu o szpitalu zaraz po tym jak axona wysłała nam info---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 03:45 ---------- Cytat:
Musi być ![]() ---------- Dopisano o 03:50 ---------- Poprzedni post napisano o 03:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:53 ---------- Poprzedni post napisano o 03:50 ---------- Cytat:
Może być główką do dołu i bawić się rączkami. Przecież dzieci wkładają sobie rączki do buzi, gładzą się po buzi itd. Może maluch chciał zrobić"pajacyka " ![]() ---------- Dopisano o 03:58 ---------- Poprzedni post napisano o 03:53 ---------- Cytat:
zakupy na całego Za chwilę będziesz gotowa ze wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 04:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:58 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
anuszka to dobrze, ze czujesz sie lepiej, ale nadal odpoczywaj
Basia swietny fotel!! hd mam nadzieje, ze jednak wrocilas do spania farminka dziewczyno o czym ty mowisz? nisko brzuch? przeciez go prawie wcale nie widac ![]() karolcia super zakupy, widze ze zmobilizowalyscie sie niektore po tych akcjach szpitalnych ciekawe, jak tam Zuziunia dzisiaj... A ja dzis nie czuje sie za dobrze. Tzn brzuch niby ok, ale tak jakby rozrywalo mnie tam na dole...Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej. Tak pisalyscie, ile Wam dni zostalo...no to uwaga...mi zostalo rowno 50 dni |
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
z okazji niedzieli pokaże mój prawie 27 tygodniowy brzuszek
Załącznik 3058292Załącznik 3058293Załącznik 3058294 Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-04-26 o 08:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

...może też powinnam odpocząć, za dużo obowiązków biorę sobie na głowę, do tego obowiązki domowe, starsza córcia i tak w koło.
Ale dzisiaj już nie wydaje mi się taki obniżony jak wczoraj. To my w 31 tygodniu 

ale jesteś szczęściarą z tym parterem!! ja na 3 piętro wchodzę 

Zaczynam się od nowa martwić,bo wydaje mi się,że mi się brzuch obniżył... A tak to sie robi przed porodem
) choc tego nie robie nigdy ale cos mnie nogi bolaly wiec zalozylam na chwile.
Jak czytam, że większość dziewczyn sprząta, gotuje, spacerkuje to mi aż głupio czasem...
Poczekam do poniedziałku, zobaczę co i jak a jak będzie gorzej to pojadę do ginki, póki co, co kilka godzin czuje jakiegoś słabiutkiego kopniaka więc chyba z dzidzią dobrze